De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Pieter Berben en Nand Put zegevieren op de Breese ‘Groene 10 mijl’

Het Belang van Limburg

18/09/2023 - 21:07

De elfde editie van de ‘Groene 10 mijl’ zorgde afgelopen weekend weer voor heel wat animo in het centrum van Beek. De sportievelingen konden genieten van een heerlijke tocht door de Noord-Limburgse natuur.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pieter Berben slaat dubbelslag op Genk Loopt (08/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pieter Berben boekte op Genk Loopt een dubbele triomf. De Oudsbergenaar won zowel de 10 mijl als de 5km. “Deze wedstrijden golden als ideale voorbereiding voor mijn halve marathon van volgende week in Venlo, waar ik een nieuw persoonlijk record wil vestigen”, stak Berben zijn ambities niet onder stoelen of banken.
  [naar artikel]
 2. Pieter Berben dankt nieuwe sponsor prompt met overwinning (16/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 31-jarige Meeuwenaar Pieter Berben presteert al een aantal maanden sterk in stratenlopen en trails. Dat was de mensen van het SQMRunningTeam niet ontgaan en ze lijfden hem in. Hij bedankte hen met een klinkende zege in de eerste wedstrijd die hij voor hen liep.
  [naar artikel]
 3. Pieter Berben rent het snelst op de weg, in de bergen en op onverhard (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pieter Berben (36) heeft zijn tricolore hattrick beet. In Lokeren rende de Oudsbergenaar op de 10km op de weg naar zijn derde Belgische titel van 2021 in de categorie M35. Eerder op het jaar behaalde de leraar informatica Belgisch goud in het berglopen en trailrunning.
  [naar artikel]
 4. Boekt Pieter Berben vier op een rij in LCC-manche in Bree? (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de 57ste Sinterklaasveldloop staat zondag in Bree de vierde manche van het Limburgs Cross Criterium op het programma. Pieter Berben aast op een vierde opeenvolgende zege bij de masters.
  [naar artikel]
 5. “Groene Tien Mijl is unieke loopervaring” (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor de derde keer loodsten de leden van Natuurpunt en de vzw De Groene 10 Mijl van Bree de deelnemers aan hun loopwedstrijd doorheen een uniek stukje natuurgebied.
  [naar artikel]
 6. Pieter Berben uit Oudsbergen wordt wereldkampioen veldlopen bij de masters in Torun (31/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Pieter Berben heeft de wereldtitel veldlopen bij de masters op zak gestoken in het Poolse Torun.
  [naar artikel]
 7. Meeuwenaar Pieter Berben is Belgisch kampioen berglopen (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pieter Berben heeft op het BK berglopen in Malmedy een hoofdrol vertolkt. De Meeuwenaar eindigde algemeen als tweede, maar kroonde zich wel tot Belgisch kampioen in de leeftijdsklasse M35.
  [naar artikel]
 8. Pieter Berben pakt nationale titel in vierde verschillende discipline (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Poperinge is Pieter Berben Belgisch kampioen veldloop bij de masters (M35) geworden. Met deze nieuwe gouden medaille maakt de Meeuwenaar zijn kwartet vol van Belgisch kampioen te zijn in verschillende loopdisciplines.
  [naar artikel]
 9. Veldloper Pieter Berben is sportman van het jaar in Oudsbergen (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Oudsbergen werd Pieter Berben verkozen tot sportman van het jaar 2023. De Limburgse veldloper zette dit jaar dan ook een unieke prestatie neer.
  [naar artikel]
 10. 102-jarige Nand uit Bocholt leest nog elke dag de krant (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ferdinand ‘Nand’ Sleurs, vierde samen met zijn familie zijn 102de verjaardag. De voormalige landbouwer Nand woonde tot eind 2022 zelfstandig in een serviceflat aan het WZC De Voorzienigheid. “Met hulp van mijn kinderen en het verzorgingsteam lukte dat, sinds kort ben ik thuis in het woonzorgcentrum“, vertelt hij. Nand is een fervent lezer van het Belang van Limburg. “De krant lees ik elke dag, zo blijf ik op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld.” Zijn vrouw Alda overleed in 2011. Het koppel zette vier kinderen op de wereld. De gezondheid is nog steeds goed en een heerlijke koffie met een lekker koekje slaat Nand nooit af.  
  [naar artikel]
 11. Pieter Berben loopt thuiswedstrijd in Bree: “Veel draaien en keren, maar voor een keer vind ik het niet erg” (02/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het LimburgsCrossCriterium (LCC) strijkt voor de 58ste Sinterklaasveldloop in en rond de Boneput van Bree neer. Ook van de partij is Pieter Berben uit Meeuwen. “Intrinsiek is het traject Meeuwen-Bree de kortste afstand voor een Limburgse cross voor mij, maar nu wordt het de langste want ik keer speciaal terug van een weekendje Ardennen.”
  [naar artikel]
 12. Berben beste Belg op halve marathon Eindhoven (12/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gestuwd door de geweldige sfeer die rond de wedstrijd hing en drijvend op een uitstekende conditie, werd Pieter Berben van het SQMRunningTeam vorige zondag zesde en beste Belg op de halve marathon van Eindhoven.
  [naar artikel]
 13. Nand (14) uit Roosdaal sinds zondag vermist (06/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Child Focus roept op om uit te kijken naar Nand (14). De tiener is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal en verdween zondag spoorloos.
  [naar artikel]
 14. Ismael Debjani strandt op minder dan seconde van Belgisch record op de mijl (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ismael Debjani is donderdagavond als vijfde gefinisht op de mijl tijdens de Diamond League in Oslo. Hij klokte een persoonlijk record van 3:52.70, op minder dan een seconde van het Belgisch record van Pieter-Jan Hannes, dat op 3:51.84 staat.
  [naar artikel]
 15. Jan Berben schrijft tweede boek met slechts één vinger (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jan Berben uit Bilzen heeft een tweede boek geschreven. Niets bijzonders zou u denken, maar de zeventigjarige man kreeg negen jaar geleden twee beroertes. Hij kan niet meer praten en door een gedeeltelijke verlamming kan hij maar één vinger gebruiken om te typen. Maar het houdt hem niet tegen. Berben wil lotgenoten inspireren.
  [naar artikel]
 16. Drie winnaars van Groene Pluim zorgen voor een duurzame wereld (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen week werden meer dan 1600 stemmen uitgebracht voor de Groene Pluim. Nele Van Dingenen en Ellen Princen winnen de Groene Pluim in de categorie ‘Personen’, school Straf! is de laureaat in de categorie ‘Verenigingen/non-profit’ en Out of Use is de winnaar in de categorie ‘Ondernemingen’. De laureaten kregen een kunstwerkje van Atelier Gwen Rotsaert. De Groene Pluim is een initiatief van Groen Beringen en zet initiatieven in de kijker die zich in het voorbije jaar onderscheiden hebben door een duurzaam, ecologisch en/of sociaal engagement.
  [naar artikel]
 17. Vossen, Berben en Tavormina kijken hun ex-ploeg in de ogen: “Na de match samen pinten pakken” (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Al een tijdje wordt er in Stokkem VV uitgekeken naar de komst van de buren uit Elen. Vooral bij doelman Kenneth Berben, verdediger Marco Tavormina en trainer Erik Vossen staat de komst van hun ex-club al sinds het seizoenbegin met stip genoteerd. “Wij hebben een punt meer dan hen. Ze zullen dan ook op ons veld moeten komen winnen om ploeg van ‘t stad te worden”, geeft Kenneth Berben fijntjes weer.
  [naar artikel]
 18. ‘Ik hield meer van Nand dan van mezelf. Na zijn dood hoefde niet meer voor mij, ik wilde ook weg’ (10/04/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 19. Computernerds waarschuwen voor skimming op de Breese vrijdagmarkt (15/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De drukke Breese vrijdagmarkt van deze week werd bezocht door twee computernerds. Ze waarschuwden voor ‘digitaal skimming’. Maar wat is dat nu weer precies?
  [naar artikel]
 20. Voormalige priester Pieter uit ‘De Mol’ stapt in huwelijksbootje (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pieter Delanoy uit ‘De Mol’ is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt. Jarenlang stond hij als priester achter het altaar, maar drie jaar geleden legde hij z'n priesterambt neer nadat hij een vrouw had ontmoet. “Ik vind het celibaat eerlijk gezegd onzin”, vertelde hij eerder aan ‘Humo’.
  [naar artikel]
 21. Breese basgitariste Lotte (13) schittert in New York, op hetzelfde podium waar ooit Lady Gaga en Taylor Swift stonden (13/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ze schopte het tot de halve finale van ‘Belgium’s Got Talent’ en speelde al in het voorprogramma van saxicoon Candy Dulfer. En de afgelopen dagen stond de Breese basgitariste Lotte Claus in New York op het podium met een internationaal gezelschap. Niet slecht voor een 13-jarige.
  [naar artikel]
 22. Online verpakkingsvrije supermarkt uit Nederland ‘Pieter Pot’ komt naar België (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse bedrijf ‘Pieter Pot’, een online supermarkt die beweert verpakkingsvrij te zijn, is nu ook in ons land actief. Pieter Pot levert producten zoals pasta, kruiden en ontbijtgranen aan huis in glazen potten of flessen met statiegeld en dus zonder verpakkingsafval. Al 8.000 Belgen schreven zich in op een wachtlijst om meteen klant te kunnen worden.
  [naar artikel]
 23. Breese DNA is ‘gezelligheid troef’ (12/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) kreeg van gedeputeerde van Economie Tom Vandeput en Unizo het kernkompas ‘Naar de Kern’ overhandigd.
  [naar artikel]
 24. Breese zomer begint met driedaags stadsfestival ‘Olé Congé’ (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onder de toren van de Breese Sint-Michielskerk is het komend weekend party-time. “We combineren het begin van de zomer met een extra extra large openingsfeest voor ons vernieuwd stadscentrum”, aldus burgemeester Liesbeth Van de Auwera (cd&v).
  [naar artikel]
 25. Pieter Timmers danste in ‘Dancing with the Stars’ met gebroken rib: “Ik kan bijna niet lachen of roepen” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Another one bites the dust’ weerklonk er tijdens de openingsdans van de eerste liveshow van ‘Dancing with the stars’. Het was Pieter Timmers (33) die in het stof beet en de wedstrijd moest verlaten. De zwemkampioen stelde overigens pas gisteren vast dat hij met een gebroken rib heeft gedanst.
  [naar artikel]
 26. Breese zotskappen klaar voor nieuw carnavalsseizoen (11/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de tuin van het Ontmoetingscentrum hebben de Breese carnavalisten het nieuwe seizoen op de sporen geholpen. Het gezelschap BES, de Breese Ere Stadsprinsen, organiseerden een gezamenlijke receptie voor heel carnavalminnend Bree.
  [naar artikel]
 27. Pieter Loridon laat zich bewust besmetten: ‘Totaal onverantwoord’, zegt Van Ranst (24/01/2022 - De Morgen)
  ‘Ja, ik ben me bewust gaan laten besmetten. Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat.’ Voormalig topbasketter Pieter Loridon (49) heeft zich naar eigen zeggen met opzet laten besmetten, om als ongevaccineerde niet langer ‘op het strafbankje te moeten blijven zitten’.
  [naar artikel]
 28. COLUMN. ‘Operatie Kelk’ is niet langer ‘Operatie Doofpot’. Met grote dank aan ‘Godvergeten’ (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Onze HLN Mediawatcher Mark Coenegracht is boos, woedend en kwaad. Drie synoniemen om zijn ontzetting kracht bij te zetten na het zien van de getuigenissen in de VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’. “Om het recht te doen zegevieren kan de impact van ‘Godvergeten’ daarom niet groot genoeg zijn.” Al vindt hij ook dat de makers, letterlijk dan, nog meer credits mogen krijgen voor hun documentairereeks.
  [naar artikel]
 29. Breese carnavalisten trekken stekker uit seizoen (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook de Breese carnavalisten van De Stoepluipers en de Kwaartjeslummels hebben node beslist om nu reeds een kruis over het seizoen te maken. De beslissing werd genomen in overleg met het Breese stadsbestuur.
  [naar artikel]
 30. Sauwelen en wandelen door Breese stadscentrum (27/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De leden van de Breese seniorenraad hebben een Seniorenwandelzoektocht van 5.000 stappen door en rond het Breese stadscentrum uitgestippeld.
  [naar artikel]
 31. Nog maar 16, en nu al een gelauwerd pianist: Nand Selleslagh treedt op in Amuz (26/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zestien is hij nog maar, en nu al schuilt in Nand Selleslagh een groot pianist. Zopas bekroond met een Award ter ere van World Piano Day treedt de Wilrijkenaar woensdag aan tijdens een klassiek concert, waarin ook Dirk Brossé te gast is.
  [naar artikel]
 32. Tarik Moukrime wordt tweede op mijl in centrum Rome, Pieter-Jan Hannes vierde (11/05/2019 - Metro)
  Tarik Moukrime is zaterdag als tweede geëindigd in ‘Il Miglio di Roma’, een loopwedstrijd van een mijl op straat in het centrum van Rome. Het parcours voerde de lopers van de ‘Piazza Venezia’ naar de ‘Piazza del Popolo’. De winst ging in Rome naar de Keniaan Edwin Kiplagat Melly in 3:54.80, een bijzonder scherpe tijd op straat. Moukrime, net als Hannes specialist van de 1.500 meter, volgde als tweede in 4:01.42. De Italiaan Joao Bussotti was derde, Hannes moest heel veel terrein prijsgeven en finishte na 4:13.62, maar kon wel nog de vierde plaats veiligstellen. Bij de vrouwen ging de winst zaterdag naar de Marokkaanse Silham Hilali in 4:41.05. Het beste seizoen van zowel Tarik Moukrime, ondertusen getroffen door teelbalkanker, als Pieter-Jan Hannes, dateert al van in 2014. Hannes haalde in 2016 nog de Spelen in Rio, maar sindsdien ontbraken beide atleten op de grote internationale afspraken. Dit jaar hebben ze op de 1.500 meter 3:36.00 nodig voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober), terwijl hun persoonlijke records 3:35.96 (Moukrime) en 3:34.49 (Hannes) bedragen. bron: Belga Het bericht Tarik Moukrime wordt tweede op mijl in centrum Rome, Pieter-Jan Hannes vierde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Jury zet Pieter Timmers schaakmat in ‘Dancing with the Stars’: “Ik ben erg teleurgesteld” (12/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Another one bites the dust weerklonk er tijdens de openingsdans van de eerste liveshow van ‘Dancing with the Stars’. Het was Pieter Timmers (33) die in het stof beet en de wedstrijd moest verlaten.
  [naar artikel]
 34. Ex-priester Pieter uit ‘De mol’ wordt voor het eerst vader: “We weten niet of het een jongen of een meisje is” (10/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ex-priester en voormalig ‘De mol’-deelnemer Pieter Delanoy wordt eind mei vader. Samen met zijn vrouw Dauphine Mouton verwacht hij een eerste kindje. Dat vertelt hij in de ‘Krant van West-Vlaanderen’ en bevestigt hij aan onze redactie. “Het is in zekere zin altijd een droom geweest.”
  [naar artikel]
 35. Kan ‘monumentenman’ Mathieu van der Poel ook in die laatste twee grote klassiekers zegevieren? (11/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. BINNENKIJKEN. In deze groene oase komt Dominique Persoone tot rust: “Een pousse-café bij het kampvuur, da’s genieten!” (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dominique Persoone (53) is een bezige bij. De chocolatier runt niet alleen een chocoladefabriek, hij steekt ook veel tijd in tv-opnames: van ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ en ‘De Grootste Lefgozer’ tot ‘Open Vuur’ en ‘Fear Factor’. Ontspannen doet hij het liefst in zijn eigen tuin in het landelijke Damme. Aan weekblad Story geeft de duizendpoot een uitgebreide rondleiding door z’n ‘wildernis’, een groene oase van 4.000 vierkante meter groot. “We hebben een nieuwe woning gebouwd in onze tuin.”
  [naar artikel]
 37. Sporting Hasselt mist Berben en Nelissen tegen Lyra-Lierse (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sp. Hasselt trekt zondag naar Lyra-Lierse zonder Nelissen (geschorst) en Berben (hamstrings).
  [naar artikel]
 38. Alejandro (10) en Nand (14) uit Roosdaal sinds zondag vermist (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Child Focus heeft maandagavond een opsporingsbericht verspreid voor de tienjarige Alejandro De Gols (10) en Nand Gloris (14), beiden uit Roosdaal. De twee zijn sinds zondag vermist.
  [naar artikel]
 39. Pieter De Crem: CD&V heeft niets te zoeken in paars-groene regering (17/09/2020 - Knack)
  'Als we in Vivaldi meestappen, zal het oppositie voeren binnen de meerderheid zijn.' Minister van Binnenlandse Zaken en CD&V-boegbeeld Pieter De Crem vindt dat CD&V niets te zoeken heeft in een paars-groene regering, zegt hij donderdag in een interview in De Standaard.
  [naar artikel]
 40. Kunstenaar Nand Hendrix herstelt beeld na 5de keer vandalisme (05/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Beeldend kunstenaar Nand Hendrix herstelt, na een 5de keer vandalisme, het kruisbeeld dat hij voor de Scouts van Leopoldsburg meer dan 20 jaar geleden kapte.
  [naar artikel]
 41. Breese brandweerlui op zoek naar collega’s (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Breese brandweerkazerne langs de Bocholterstraat is men momenteel op zoek naar brandweervrijwilligers.
  [naar artikel]
 42. Na die fameuze examenmaand voor Van Bommel en co: het (donker)groene winterrapport van Antwerp (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Mark van Bommel en Antwerp staan voor examenmaand’, zo titelde HLN aan het begin van 2023. Acht topmatchen later mogen Van Bommel en co hun mooie winterrapport komen ophalen: enkel groene cijfers voor de ‘Great Old’. En wel op deze ‘vakken’.
  [naar artikel]
 43. Voormalig zwemmer Pieter Timmers vindt nieuwe roeping als spoedambulancier: ‘Ik wil adrenaline’ (12/05/2022 - De Standaard)
  Voormalig zwemkampioen Pieter Timmers (34) gaat binnenkort aan de slag als spoedambulancier. ‘Mails versturen en telefoons doen, dat is niks voor mij. Ik wil adrenaline.’
  [naar artikel]
 44. Pieter Casteleyn neemt afscheid van ‘Thuis’: “‘Jij bent toch die vuile gaybasher, hé?’, zei iemand op een huwelijk” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik voelde al een tijdje aankomen dat ik op het kerkhof zou belanden.” Voor acteur Pieter Casteleyn (29) kwam z’n vertrek uit ‘Thuis’, eerder deze week, niet bepaald als een verrassing. Dat de makers een spectaculair overlijden in petto hadden, dan weer wel. “Gelukkig werd er een stuntman ingehuurd”, klinkt het in een gesprek over z’n afscheid bij ‘Thuis’ en de reacties die hij kreeg op z’n personage Robrecht, die door kijkers “hartgrondig werd gehaat”. “En dat terwijl ik zelf op mannen val.”
  [naar artikel]
 45. Voormalig ‘De Mol’-priester Pieter getrouwd (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Pieter Delanoy, bekend van ‘De mol’ 2018, stapte in het huwelijksbootje. Drie jaar geleden legde de Bruggeling zijn priesterambt neer. Hij werd verliefd op een vrouw en het celibaat viel hem te zwaar. “Ik heb de voorbije jaren geregeld geworsteld met de begrenzende regels van de Kerk en de aanpak van het instituut daaromtrent”, zei hij eerder in onze krant.
  [naar artikel]
 46. Padelbedrijf van Marc Coucke neemt Sports & Health Club van Kim Clijsters over (27/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De kogel is door de kerk: de voormalige ‘Kim Clijsters Sports & Health Club’ in het Limburgse Bree krijgt een nieuwe toekomst als padel- en tennisclub. Arenal Padel neemt het gebouw in concessie. De Breese Tennisacademie en de Breese sport- en tennisclub blijven er actief.
  [naar artikel]
 47. Bompa’s in betonmolen blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers.
  [naar artikel]
 48. Jakob Ingebrigtsen loopt Europees record op de mijl en strandt op zuchtje van wereldrecord (17/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jakob Ingebrigtsen heeft in Eugene de finale van de Diamond League op de mijl gewonnen in een Europees record van 3’43”73. De Noor flirtte met het wereldrecord.
  [naar artikel]
 49. Drie transmigranten op rubberbootje uit zee geplukt, 25 mijl voor kust van Oostende: ze waren al dagen aan het ronddobberen (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het marineschip Castor heeft woensdagmiddag drie transmigranten op een rubberbootje uit zee gehaald, zo’n 25 nautische mijl voor de kust van...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy