De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wereldwijd hebben 250 miljoen kinderen geen toegang tot onderwijs, zegt Unesco

Het Belang van Limburg

18/09/2023 - 21:07

Wereldwijd hebben 250 miljoen kinderen geen toegang tot onderwijs, zo heeft Unesco maandag bekendgemaakt. Dat cijfer is de afgelopen jaren gestegen. De VN-organisatie roept daarom alle landen op om zich in te spannen voor onderwijskansen om de toekomst van miljoenen kinderen te waarborgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronavirus houdt wereldwijd nu al 290 miljoen kinderen van school: "Recht op onderwijs in gevaar" (05/03/2020 - VRT NWS)
  Wereldwijd krijgen meer dan 290 miljoen kinderen niet het onderwijs dat ze zouden moeten krijgen omdat scholen dicht zijn door het nieuwe coronavirus. In 13 landen, waaronder China, Japan en Italië, heeft de overheid besloten om alle scholen voorlopig te sluiten. De Unesco, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, maakt zich zorgen. "Dit kan het recht op onderwijs voor miljoenen kinderen in gevaar brengen."
  [naar artikel]
 2. Miljoenen kinderen in conflictgebied hebben geen toegang tot essentiële diensten voor kinderbescherming (29/01/2019 - VRT NWS)
  Miljoenen kinderen in landen die getroffen zijn door conflicten en rampen, hebben geen toegang tot essentiële diensten voor kinderbescherming. Dat zegt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het fonds lanceert een oproep om 3,9 miljard dollar (3,4 miljard euro) op te halen om 41 miljoen kinderen in 59 landen toegang te bieden tot zuiver water, voeding, onderwijs en bescherming.
  [naar artikel]
 3. Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd zijn meer dan 175 miljoen kinderen niet ingeschreven in het voorschools onderwijs, dat is ongeveer de helft van de kinderen op die...
  [naar artikel]
 4. Unesco: “Wereldwijd gaan 244 miljoen kinderen niet naar school” (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wereldwijd gaan ongeveer 244 miljoen kinderen tussen de zes en achttien jaar oud niet naar school, zo meldt Unesco donderdag bij de start van het nieuwe schooljaar. Dat aantal daalt al twintig jaar maar blijft zorgwekkend, aldus de VN-organisatie.
  [naar artikel]
 5. Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs (09/04/2019 - De Morgen)
  Wereldwijd zijn meer dan 175 miljoen kinderen niet ingeschreven in het voorschools onderwijs, dat is ongeveer de helft van de kinderen op die leeftijd. Dat blijkt uit een globaal rapport over kleuteronderwijs dat voor het eerst gepubliceerd werd door Unicef.
  [naar artikel]
 6. Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs (09/04/2019 - VRT NWS)
  Wereldwijd zijn meer dan 175 miljoen kinderen niet ingeschreven in het voorschools onderwijs, dat is ongeveer de helft van de kinderen op die leeftijd. Dat blijkt uit een globaal rapport over kleuteronderwijs dat voor het eerst gepubliceerd werd door Unicef.
  [naar artikel]
 7. Meer dan 200 miljoen vrouwen wereldwijd hebben geen toegang tot anticonceptie (10/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen vrouwen die een zwangerschap willen voorkomen, maar die geen toegang hebben tot anticonceptie. Dat meldt het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) woensdag.
  [naar artikel]
 8. Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs, vooral door armoede (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wereldwijd zijn meer dan 175 miljoen kinderen niet ingeschreven in het voorschools onderwijs, dat is ongeveer de helft van de kinderen op die leeftijd. Dat blijkt uit een globaal rapport over kleuteronderwijs dat voor het eerst gepubliceerd werd door Unicef.
  [naar artikel]
 9. Kwart miljard kinderen nog altijd van onderwijs uitgesloten (25/06/2020 - Express)
  Meer dan een kwart miljard kinderen in de wereld hebben geen toegang tot onderwijs. Dat zegt een onderzoek van de... The post Kwart miljard kinderen nog altijd van onderwijs uitgesloten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs (09/04/2019 - Metro)
  Wereldwijd zijn meer dan 175 miljoen kinderen niet ingeschreven in het voorschools onderwijs, dat is ongeveer de helft van de kinderen op die leeftijd. Dat blijkt uit een globaal rapport over kleuteronderwijs dat voor het eerst gepubliceerd werd door Unicef. Unicef waarschuwt dat kinderen die geen voorschoolse vorming krijgen met een achterstand aan hun schoolloopbaan beginnen. Het rapport toont aan dat kinderen na minstens één jaar kleuteronderwijs meer slaagkansen hebben, en minder vaak zouden zittenblijven of de school vroegtijdig zouden verlaten. Volgens Unicef is armoede de belangrijkste factor die bepaalt of kinderen al dan niet naar de kleuterschool gaan. In 64 landen hebben de armste kinderen zeven keer minder kans op voorschools onderwijs dan de rijkere kinderen. In landen die getroffen worden door rampen of conflicten is de kans op kleuteronderwijs ook klein. Meer dan twee derde van de kinderen in 33 conflictlanden kan niet genieten van een voorschoolse vorming. Wereldwijd ging 6,6 procent van het nationale onderwijsbudget naar kleuteronderwijs in 2017. In West- en Centraal-Afrika was dat 2,5 procent, terwijl 70 procent van de kinderen dat onderwijs misloopt. Unicef pleit voor een stijging van de overheidsinvesteringen, en om minstens één jaar voorschools onderwijs in te stellen als deel van de basisopleiding van elk kind. In ons land gaat 90 procent van de kinderen naar de kleuterschool, maar hun aanwezigheid is onregelmatig. De meest kwetsbare kinderen, meestal uit arme gezinnen, zijn het vaakst afwezig. bron: Belga Het bericht Wereldwijd volgen 175 miljoen kinderen geen kleuteronderwijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 200 miljoen vrouwen hebben nog altijd geen toegang tot anticonceptie (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen vrouwen die een zwangerschap willen voorkomen, maar die geen toegang hebben tot anticonceptie. Dat meldt...
  [naar artikel]
 12. Unicef vraagt meer dan 3 miljard euro voor wereldwijde humanitaire hulp in 2019 (29/01/2019 - Metro)
  De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef zegt 3,9 miljard dollar (3,4 miljard euro) nodig te hebben om de hulpverlening te kunnen ondersteunen bij humanitaire crisissen. Met dat geld kan onder meer aan 41 miljoen kinderen in 59 landen toegang worden geboden tot zuiver water, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en bescherming over de hele wereld, zegt de organisatie. “Miljoenen kinderen in conflict- of rampgebieden ondergaan gruwelijke niveaus van geweld, angst en trauma”, zegt Unicef-directeur Henrietta Fore bij de publicatie van het rapport Humanitarian Action for Children 2019. “Als kinderen geen veilige plaats hebben om te spelen, als ze niet met hun familie kunnen worden herenigd, als ze geen psychosociale ondersteuning krijgen, zullen ze niet genezen van de ongeziene littekens van oorlog.” Unicef schat dat meer dan 34 miljoen kinderen die in conflict- of rampgebieden leven, geen toegang hebben tot bescherming. Onder hen 6,6 miljoen kinderen in Jemen, 5,5 miljoen in Syrië en 4 miljoen in Congo. Vooral voor de Syrische vluchtelingen en gastgemeenschappen in Egypte, Jordanië, Libanon, Irak en Turkije (796 miljoen euro) is volgens de organisatie extra geld nodig. In de oproep wordt ook financiële steun gevraagd voor de kinderen in Jemen (478 miljoen euro), Congo (287 miljoen euro), Syrië zelf (282 miljoen euro) en Zuid-Soedan (158 miljoen). Het kinderrechtenfonds zegt dat de mogelijkheid om kinderen te helpen ernstig gehinderd wordt door beperkingen op financieel vlak. In Congo ontving Unicef vorig jaar bijvoorbeeld slechts een derde van de 18 miljoen euro die nodig was voor programma’s voor kinderbescherming. In Syrië was er een tekort van ongeveer een vijfde van de financiële noden. bron: Belga Het bericht Unicef vraagt meer dan 3 miljard euro voor wereldwijde humanitaire hulp in 2019 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Meer dan 200 miljoen vrouwen hebben geen toegang tot anticonceptie (10/04/2019 - Metro)
  Er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen vrouwen die een zwangerschap willen voorkomen, maar die geen toegang hebben tot anticonceptie. Dat meldt het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) vandaag. Het aantal vrouwen dat gebruikmaakt van moderne anticonceptiemiddelen, is de voorbije decennia alleen maar toegenomen: van 24 procent in 1969 tot 58 procent in 2019. Maar voor tientallen miljoenen vrouwen zijn die middelen nog altijd onbereikbaar, zo staat in het rapport State of World Population van UNFPA, waarin 51 landen onder de loep werden genomen. De vrouwen worden vooral geconfronteerd met sociale en institutionele barrières. Van de vrouwen die getrouwd zijn of in een relatie zitten, kan maar 57 procent zelf beslissen over seksuele betrekkingen met de partner en over het gebruik van voorbehoedsmiddelen of andere vormen van anticonceptie. Daarnaast spelen ook economische factoren een rol. Zowel in ontwikkelingslanden als in de industrielanden zijn het vooral de armere vrouwen die minder toegang hebben tot anticonceptie. “Als ze geen toegang hebben tot anticonceptie, hebben vrouwen niet de macht om te beslissen over hun eigen lichaam of over hun zwangerschap, zegt UNFPA-directeur Natalia Kanem. “Het niet beschikken over die macht beïnvloedt ook andere facetten van hun leven – zoals onderwijs, inkomen en veiligheid – en zorgt ervoor dat vrouwen niet in staat zijn om hun eigen toekomst vorm te geven.” Bron: Belga   Het bericht Meer dan 200 miljoen vrouwen hebben geen toegang tot anticonceptie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Unicef: “Generatie kinderen staat in Oekraïne aan rand van afgrond” (21/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaar na het begin van de Russische inval heeft het conflict geen enkel aspect van het leven van kinderen in Oekraïne onberoerd gelaten. Een generatie staat aan de rand van de afgrond, stelt Unicef. Vijf miljoen kinderen hebben geen of nauwelijks onderwijs gekregen. Hun geestelijke gezondheid heeft het zwaar te verduren gekregen en de toegang van kinderen en gezinnen tot basisvoorzieningen is verwoest.
  [naar artikel]
 15. Meer dan 180 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 180 miljoen mensen in landen die door conflicten, geweld en instabiliteit getroffen worden, hebben geen toegang tot drinkbaar water. Daarvoor waarschuwt VN-kinderrechtenorganisatie Unicef dinsdag, aan het begin van de World Water Week. “Toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen is een recht, geen voorrecht”, stelt Sanjay Wijesekera van Unicef. “In landen waar geweld, ontheemding, conflict en instabiliteit heersen, moet het basismiddel bij uitstek voor kinderen om te overleven - water - een prioriteit zijn.
  [naar artikel]
 16. Internationale Dag van de Rechten van het Kind – Tom Waes en Nafissatou Thiam lanceren pleidooi voor toegang tot onderwijs voor ieder kind (20/11/2017 - Metro)
  UNICEF-ambassadeurs Tom Waes en Nafissatou Thiam willen het publiek sensibiliseren voor het recht op onderwijs voor ieder kind. Ze doen dat in een nieuwe advertentie en videoboodschap die gelanceerd worden naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november. “Samen met UNICEF zijn we er de laatste jaren in geslaagd om de rechten van het kind te verdedigen, Maar er is nog heel veel werk aan de winkel. Zo gaan er op dit ogenblik 57 miljoen kinderen niet naar school. En da’s een echte schande waar we samen iets aan kunnen doen”, aldus Tom Waes. UNICEF wijst er in een persbericht op dat het Kinderrechtenverdrag sinds 1989 uitgegroeid is tot het meest geratificeerde mensenrechtenverdrag ooit. Het werd ondertekend en geratificeerd door alle landen ter wereld, met uitzondering van de Verenigde Staten. “Met het Verdrag als leidraad zijn UNICEF en zijn partners er de voorbije jaren in geslaagd om heel wat vooruitgang te boeken op het vlak van het welzijn van kinderen. In net iets meer dan één generatie is de kindersterfte gehalveerd, kregen 2,6 miljard extra mensen toegang tot zuiver drinkwater en krijgen meer en meer kinderen toegang tot basisgezondheidszorg en bescherming”, aldus UNICEF, dat toevoegt dat de wereld nog steeds een erg oneerlijke plek blijft voor de armste en meest gemarginaliseerde kinderen. “Het basisrecht op onderwijs vastgelegd in artikel 28 van het Kinderrechtenverdrag wordt nog steeds niet ten volle gerespecteerd. Ondanks een vooruitgang in de toegang tot onderwijs het voorbije decennium, zitten wereldwijd 57 miljoen kinderen op schoolgaande leeftijd niet op school”, aldus het VN-kinderrechtenagentschap nog. “Dit is vooral het geval voor kwetsbare groepen zoals meisjes, arme of gehandicapte kinderen of zij die leven in nood- en conflictsituaties. Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben recht op kwaliteitsvol onderwijs.” Meer info over de acties van UNICEF rond onderwijs www.unicef.be/rechtoponderwijs. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Onderwijs op afstand is voor vele kinderen in de wereld geen evidentie (27/08/2020 - Express)
  De lockdowns door de coronacrisis hebben wereldwijd ook scholen verplicht de deuren te sluiten. Daardoor moest voor vele jongeren thuisonderwijs... The post Onderwijs op afstand is voor vele kinderen in de wereld geen evidentie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. UNICEF: “Wereldwijd meer dan 40 miljoen kinderen op de vlucht” (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd zijn er 41,5 miljoen kinderen op de vlucht, meldt UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Eind 2021 ging het om 36,5 miljoen kinderen, maar in de afgelopen maanden zijn er door de oorlog in Oekraïne nog eens vijf miljoen bijgekomen.
  [naar artikel]
 19. Wereldwijd liepen miljoenen kinderen basisvaccins mis door coronapandemie (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd hebben 23 miljoen kinderen vorig jaar hun basisvaccins via routinevaccinaties gemist, 3,9 miljoen meer dan het jaar voordien. Het gaat om het hoogste aantal sinds 2009. Dat deelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag mee.
  [naar artikel]
 20. Wereldwijd bijna 1,5 miljard kinderen zonder kinderbijslag (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd moeten 1,46 miljard kinderen het zonder kinderbijslag stellen, dat blijkt uit een nieuw rapport van de VN-organisaties Unicef en IAO (Internationale Arbeidsorganisatie). Tussen 2016 en 2020 misten nog eens 50 miljoen kinderen deze kritieke sociale zekerheid, waardoor ze kwetsbaar worden voor armoede, ziekte, gemist onderwijs en een hoger risico lopen op kindhuwelijken en kinderarbeid.
  [naar artikel]
 21. Unesco: “Coronapandemie heeft cultuursector 10 miljoen banen gekost” (09/02/2022 - Express)
  Onder invloed van de coronapandemie zijn in de creatieve sector twee jaar geleden wereldwijd tien miljoen banen verloren gegaan. Door de toenemende digitalisering van de culturele productie is het voor kunstenaars bovendien moeilijker dan ooit voordien om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat staat in een rapport van de Unesco, de culturele afdeling van de […]
  [naar artikel]
 22. Voor bijna duizend kinderen is geen plek in buitengewoon onderwijs: “We remmen hen af in hun ontwikkeling” (13/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Honderden kinderen in Vlaanderen zullen volgend schooljaar niet het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben. Oorzaak is het schrijnende plaatsgebrek in de buitengewone scholen. In Antwerpen alleen gaat het om 734 kinderen. “Sommige ouders moeten van job veranderen of verhuizen voor hun kinderen”, zegt ouderkoepel VCOV.
  [naar artikel]
 23. 'Geen enkel kind mag verdrinken in het onderwijs' (12/04/2018 - De Standaard)
  Regeringspartij N-VA wil het M-decreet, waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bijsturen. 'Dat hebben we al beslist. Kinderen in het gewoon onderwijs laten verdrinken kan absoluut niet', reageert Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op Radio 1.
  [naar artikel]
 24. Honderden kinderen vinden geen plek in buitengewoon onderwijs (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén maand na de start van het schooljaar hebben nog honderden kinderen geen plaatsje in het buitengewoon onderwijs. Overal in Vlaanderen lopen de wachtlijsten op. In Antwerpen alleen al hebben 337 kinderen geen plek in het buitengewoon basisonderwijs. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 25. Een op de drie kinderen wereldwijd wordt gepest op school (24/01/2019 - Knack)
  Een op de drie kinderen wordt regelmatig gepest op school. Hoe je er toevallig uitziet, is meestal het mikpunt van spot. Dat zegt Unesco naar aanleiding van een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 26. Meer dan 180 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water (29/08/2017 - Metro)
  Meer dan 180 miljoen mensen in landen die door conflicten, geweld en instabiliteit getroffen worden, hebben geen toegang tot drinkbaar water. Daarvoor waarschuwt VN-kinderrechtenorganisatie Unicef dinsdag, aan het begin van de World Water Week. “Toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen is een recht, geen voorrecht”, stelt Sanjay Wijesekera van Unicef. “In landen waar geweld, ontheemding, conflict en instabiliteit heersen, moet het basismiddel bij uitstek voor kinderen om te overleven – water – een prioriteit zijn. Unicef verwijst voor het cijfer van 180 miljoen naar een recente analyse die het samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitvoerde. Daaruit bleek dat mensen in kwetsbare omstandigheden vier keer meer kans liepen om onvoldoende drinkwater te hebben dan populaties in niet-kwetsbare omstandigheden. Van de geschatte 484 miljoen mensen die in 2015 in kwetsbare omstandigheden leefden hadden 183 miljoen geen toegang tot drinkwatervoorzieningen. De organisatie geeft het voorbeeld van Jemen, waar nu al twee jaar een zwaar conflict loopt. Daar dreigen watervoorzieningsnetwerken die de grootste steden van het land voorzien in te storten door de schade van oorlog en verval. Ongeveer 15 miljoen mensen in het land krijgen geen regelmatige toegang meer tot water en sanitaire voorzieningen. Daardoor maken kinderen meer dan de helft uit van de 400.000 bevestigde gevallen van cholera en acute waterige diarree tot nu toe. “In te veel gevallen worden water- en sanitatiesystemen aangevallen, beschadigd of verwaarloosd tot ze instorten”, zegt Wijesekera. “Wanneer kinderen geen schoon drinkwater hebben, en wanneer gezondheidsystemen verwaarloosd worden, zijn ondervoeding en mogelijk levensbedreigende ziektes zoals cholera onvermijdelijk.” bron: Belga
  [naar artikel]
 27. Eén kind op de drie wereldwijd vergiftigd met lood, ook 400.000 Belgische kinderen (30/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België hebben meer dan 400.000 kinderen een loodgehalte in het bloed van 5 microgram of meer per deciliter. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Unicef en Pure Earth.
  [naar artikel]
 28. Wereldwijd verloren zeker 1,5 miljoen kinderen minstens één ouder door Covid-19 (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd hebben 1,5 miljoen kinderen minstens een ouder, een grootouder of een andere verzorger verloren door de coronapandemie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Imperial College London.
  [naar artikel]
 29. WHO: 40.000 kinderen vermoord in een jaar (18/06/2020 - Knack)
  In 2017 waren wereldwijd 40.000 kinderen onder de 18 jaar het slachtoffer van moord. Dat blijkt uit een rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Unicef en Unesco publiceren. Volgens Unicef maakt de coronapandemie de situatie van kinderen niet rooskleuriger.
  [naar artikel]
 30. Na Kempen~Broek gaat ook De Wijers voor Unesco Biosfeer-erkenning (10/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wijers, het vijverlandschap in Midden-Limburg, start de procedure op om erkend te worden als Unesco Biosfeergebied. Zo zijn er 748 wereldwijd, maar geen in België. Het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen~Broek in Noordoost-Limburg staat al verder in dat traject. Eind september dient Kempen~Broek zijn kandidatuur in bij de Unesco.
  [naar artikel]
 31. Loodvergiftiging treft wereldwijd één op de drie kinderen (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd worden 800 miljoen kinderen, of één op de drie, getroffen door loodvergiftiging. In België hebben meer dan 400.000 kinderen een...
  [naar artikel]
 32. Unicef vraagt meer dan 3 miljard euro voor wereldwijde humanitaire hulp (29/01/2019 - Knack)
  De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef zegt 3,9 miljard dollar (3,4 miljard euro) nodig te hebben om de hulpverlening te kunnen ondersteunen bij humanitaire crisissen. Met dat geld kan onder meer aan 41 miljoen kinderen in 59 landen toegang worden geboden tot zuiver water, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en bescherming.
  [naar artikel]
 33. Wereldwijd tien keer zoveel kinderen met obesitas sinds jaren '70 (11/10/2017 - Knack)
  Het aantal kinderen met obesitas is wereldwijd toegenomen tot 124 miljoen, een vertienvoudiging in de laatste veertig jaar, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO woensdag. Voedselreclame en te duur gezond voedsel zijn volgens de WHO de boosdoeners, staat te lezen in het tijdschrift The Lancet.
  [naar artikel]
 34. Tien keer zoveel kinderen met obesitas wereldwijd sinds jaren '70 (11/10/2017 - Knack)
  Het aantal kinderen met obesitas is wereldwijd toegenomen tot 124 miljoen, een vertienvoudiging in de laatste veertig jaar, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO woensdag. Voedselreclame en te duur gezond voedsel zijn volgens de WHO de boosdoeners, staat te lezen in het tijdschrift The Lancet.
  [naar artikel]
 35. 337 Antwerpse kinderen met beperking vinden geen gepaste school: “Als het volgend jaar weer niet lukt, verhuizen we” (05/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een maand na de start van het schooljaar hebben honderden kinderen nog steeds geen stoeltje in het buitengewoon onderwijs. Tientallen zitten gewoon thuis. Nieuwe cijfers van het katholiek onderwijs tonen bovendien dat nooit eerder zo veel kinderen school liepen in het buitengewoon onderwijs. De sector heeft er genoeg van. “We missen kansen om kinderen te laten groeien.”
  [naar artikel]
 36. Marine Le Pen wil einde maken aan gratis onderwijs voor buitenlanders (08/12/2016 - De Redactie)
  De Franse extreemrechtse politica wil dat buitenlandse ouders een "contributie" betalen voor het onderwijs van hun kinderen. Kinderen van illegalen wil ze de toegang tot de school verbieden.
  [naar artikel]
 37. 770.000 kinderen in Congolese regio Kasai acuut ondervoed (11/05/2018 - Metro)
  In de Congolese regio Kasai zijn 770.000 kinderen – minstens de helft van alle kinderen jonger dan vijf jaar – ernstig ondervoed. Dat staat in een rapport van Unicef dat vrijdag gepubliceerd werd. Maar liefst 400.000 kinderen in Kasai lopen het risico te sterven. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties vraagt daarom om de levensreddende interventies voor kinderen snel uit te breiden voordat het te laat is. Twee jaar geleden braken er gewelddadige conflicten uit in de zuidelijke Congolese provincie nadat de veiligheidstroepen de leider van een rebellengroep hadden gedood. Sinds enkele weken is het er rustiger, maar door de conflicten hebben families hun landbouwgronden niet kunnen bewerken. In sommige gebieden werden drie oogstseizoenen gemist. Volgens het rapport hebben ongeveer 3,8 miljoen mensen, onder wie 2,3 miljoen kinderen, dringende humanitaire hulp nodig. “De gevechten en het verblijf ver van huis hebben verwoestende gevolgen voor de kinderen van Kasai”, zegt Fatoumata Ndiaye, adjunct-directeur van Unicef. “Duizenden ontheemde kinderen hebben al maanden geen toegang tot gezondheidszorg, veilig drinkwater en onderwijs. Hun welzijn is enorm aangetast. Nu de gevechten zijn geluwd en toegang tot het gebied mogelijk is, moeten de regerings- en humanitaire partners, met de steun van de internationale gemeenschap, de levensreddende interventies voor kinderen snel uitbreiden voordat het te laat is.” Het rapport wijst er verder ook op dat honderden ziekenhuizen en scholen zijn aangevallen of vernietigd, duizenden kinderen zijn ingezet als kindsoldaten, en dat de regio te maken krijgt met uitbraken van cholera en mazelen doordat inentingscampagnes werden onderbroken. Bron: Belga   Het bericht 770.000 kinderen in Congolese regio Kasai acuut ondervoed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. 770.000 kinderen in Congolese regio Kasai acuut ondervoed (11/05/2018 - Metro)
  In de Congolese regio Kasai zijn 770.000 kinderen – minstens de helft van alle kinderen jonger dan vijf jaar – ernstig ondervoed. Dat staat in een rapport van Unicef dat vrijdag gepubliceerd werd. Maar liefst 400.000 kinderen in Kasai lopen het risico te sterven. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties vraagt daarom om de levensreddende interventies voor kinderen snel uit te breiden voordat het te laat is. Twee jaar geleden braken er gewelddadige conflicten uit in de zuidelijke Congolese provincie nadat de veiligheidstroepen de leider van een rebellengroep hadden gedood. Sinds enkele weken is het er rustiger, maar door de conflicten hebben families hun landbouwgronden niet kunnen bewerken. In sommige gebieden werden drie oogstseizoenen gemist. Volgens het rapport hebben ongeveer 3,8 miljoen mensen, onder wie 2,3 miljoen kinderen, dringende humanitaire hulp nodig. “De gevechten en het verblijf ver van huis hebben verwoestende gevolgen voor de kinderen van Kasai”, zegt Fatoumata Ndiaye, adjunct-directeur van Unicef. “Duizenden ontheemde kinderen hebben al maanden geen toegang tot gezondheidszorg, veilig drinkwater en onderwijs. Hun welzijn is enorm aangetast. Nu de gevechten zijn geluwd en toegang tot het gebied mogelijk is, moeten de regerings- en humanitaire partners, met de steun van de internationale gemeenschap, de levensreddende interventies voor kinderen snel uitbreiden voordat het te laat is.” Het rapport wijst er verder ook op dat honderden ziekenhuizen en scholen zijn aangevallen of vernietigd, duizenden kinderen zijn ingezet als kindsoldaten, en dat de regio te maken krijgt met uitbraken van cholera en mazelen doordat inentingscampagnes werden onderbroken. Bron: Belga   Het bericht 770.000 kinderen in Congolese regio Kasai acuut ondervoed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Unicef zoekt 5,2 miljard euro om 190 miljoen kinderen te helpen in 149 landen (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Unicef heeft donderdag een noodoproep gelanceerd om meer dan 190 miljoen kinderen in 149 landen te helpen. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN) vraagt 6,4 miljard dollar (5,2 miljard euro) om hen te bereiken met essentiële ondersteuning. Miljoenen kinderen kampen immers met ondervoeding, moeten gevaccineerd worden of hebben geen toegang tot veilig drinkwater en persoonlijke hygiëne.
  [naar artikel]
 40. VS trekken zich terug uit Unesco (12/10/2017 - Metro)
  De Verenigde Staten trekken zich terug uit de UNESCO, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gemeld. In een eerste reactie liet UNESCO weten het opstappen van de VS “grondig te betreuren”. bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Aalst wil Unesco-erkenning niet meer: “Wij zijn geen antisemieten of racisten” (01/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Aalst stuurt de erkenning van het Carnaval door de Unesco terug. “Aalstenaars hebben het gehad met de groteske verwijten”, zegt burgemeester Christoph D’Haese(N-VA) in een mededeling. “Wij zijn geen antisemieten of racisten. Wie dat blijft beweren, is te kwader trouw.” De burgemeester gaat ervan uit dat het carnaval later dit jaar op de algemene vergadering van Unesco geschrapt zal worden als immateriëel erfgoed, om die reden heeft hij besloten dat Aalst de eer aan zichzelf zal houden.
  [naar artikel]
 42. Aalst wil Unesco-erkenning niet meer: “Wij zijn geen antisemieten of racisten” (01/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Aalst stuurt de erkenning van het Carnaval door de Unesco terug. “Aalstenaars hebben het gehad met de groteske verwijten”, zegt burgemeester Christoph D’Haese(N-VA) in een mededeling. “Wij zijn geen antisemieten of racisten. Wie dat blijft beweren, is te kwader trouw.” De burgemeester gaat ervan uit dat het carnaval later dit jaar op de algemene vergadering van Unesco geschrapt zal worden als immateriëel erfgoed, om die reden heeft hij besloten dat Aalst de eer aan zichzelf zal houden.
  [naar artikel]
 43. 10 miljoen besmettingen wereldwijd (28/06/2020 - Express)
  Wereldwijd hebben intussen bijna meer dan 10 miljoen mensen het coronavirus opgelopen. Volgens de teller van Johns Hopkins kan het... The post 10 miljoen besmettingen wereldwijd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Meer dan 180 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water (29/08/2017 - Knack)
  Meer dan 180 miljoen mensen in landen die door conflicten, geweld en instabiliteit getroffen worden, hebben geen toegang tot drinkbaar water. Daarvoor waarschuwt VN-kinderrechtenorganisatie Unicef dinsdag, aan het begin van de World Water Week.
  [naar artikel]
 45. Wereldwijd 50 miljoen kinderen op vlucht (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd zijn er al 50 miljoen kinderen op de vlucht, meer dan de helft voor oorlogsgeweld. Dat zijn er dubbel zoveel als tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 46. Recordaantal van 650 kinderen hebben voorlopig geen plaats in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel (06/05/2021 - VRT NWS)
  In Brussel hebben 2.275 kinderen zich aangemeld voor een secundaire school in het Nederlandstalig onderwijs. Maar 650 van hen hebben voorlopig nog geen plaats toegewezen gekregen, nog nooit waren het er zoveel. Dat komt omdat het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel kampt met een structureel tekort aan plaatsen. Maar ook de grote populariteit van een aantal scholen speelt mee.
  [naar artikel]
 47. Na VS stapt ook Israël uit UNESCO (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft vandaag aangekondigd dat het land, in navolging van de VS, uit de UNESCO stapt, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en...
  [naar artikel]
 48. Meer dan 180 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 180 miljoen mensen in landen die door conflicten, geweld en instabiliteit getroffen worden, hebben geen toegang tot drinkbaar water.
  [naar artikel]
 49. VS dient officieel verzoek in om na vijf jaar weer toe te treden tot Unesco (12/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben een officieel verzoek ingediend om opnieuw toe te treden tot Unesco, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag aangekondigd.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy