De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Veel bedrijven zijn telefonisch moeilijk te bereiken: “Nadenken hoe je kostenefficiënt mensen te woord staat”

Express

18/09/2023 - 21:38

Lange wachttijden aan de telefoon zijn frustrerend voor de consument. Maar veel bedrijven zijn telefonisch moeilijk te bereiken. Business AM vroeg raad aan Reinhard Steennot, professor consumentenrecht aan de UGent. Wat zijn je rechten en plichten als bedrijf? Beluister hier het volledige interview met professor Steennot: Nieuwe reglementering


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Extra prik voor mensen die Johnson & Johnson-vaccin kregen: "Erg complex voor moeilijk bereikbare doelgroepen" (10/11/2021 - VRT NWS)
  Vanaf midden december zullen mensen die gevaccineerd zijn met het vaccin van Johnson & Johnson een boosterprik kunnen krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Van het Janssen-vaccin was oorspronkelijk maar één prik nodig. Daardoor zijn er ook veel mensen mee ingeënt die moeilijk te bereiken waren, zoals daklozen, vluchtelingen en drugsverslaafden. "Het wordt heel moeilijk om hen opnieuw te bereiken", zegt Emmy Deschuttere van Dokters van de Wereld.
  [naar artikel]
 2. COLUMN. Tijs Vanneste laat zijn zoontjes nadenken over de eindigheid. “Het manneke ziet me heel graag” (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tatoeëerder, zanger en tv-maker Tijs Vanneste (44) probeert stil te staan bij het leven. En ook zijn twee zoontjes, hoe jong ook — vijf en zeven — laat hij daar niet aan ontsnappen. Zelfs niet op een vroege, slaperige ochtend. Wat antwoorden zij als hij hen die ene prangende vraag stelt, die voor veel mensen zo moeilijk is? “De beste beslissingen neem je op basis van je buikgevoel.”
  [naar artikel]
 3. Bedrijven zijn zich onvoldoende bewust van nood aan cyberveiligheid (17/11/2022 - De Tijd)
  01:00 De sector van de cyberveiligheid telt in België 441 bedrijven en is goed voor 6.405 voltijdse jobs. Maar de veiligheidsexperten bereiken hun doelpubliek moeilijk of niet. Dat blijkt uit een studie van...
  [naar artikel]
 4. Schrijver Bart Moeyaert: “Veel van wat er toen in mijn leven gebeurde, zijn enkel nog vage herinneringen” (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag Gedichtendag. En wie beter dan schrijver Bart Moeyaert (58) om aan te kloppen voor een poëtisch gesprek? Binnenkort viert hij zijn 40ste jaar in het vak. Hij vertelt over zijn dreefveer en zijn passie voor het geschreven woord. En hij geeft enkele tips voor mensen die méér willen schrijven of lezen. “Leg een boek niet meteen opzij als het te moeilijk is.”
  [naar artikel]
 5. Rusland nog “ver weg” van bereiken van doelen in Oekraïne, zegt Kremlin: “Situatie is erg moeilijk” (11/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger heeft nog een lange weg af te leggen om de zelf opgelegde doelen van de invasie in Oekraïne te bereiken. De belangrijkste taak was de mensen in de Donbas beschermen, heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov gezegd in een interview met de Bosnische tv-zender ATV. “Deels zijn we erin geslaagd deze taak te vervullen, deels zijn we er nog ver van verwijderd”, aldus Peskov.
  [naar artikel]
 6. Na het gezinsdrama in Lommel. “De aankondiging van een relatiebreuk is een moeilijk moment in mensenlevens. Ook al ging het al langer niet goed” (24/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Aan de basis van een gezinsdrama ligt een combinatie van gebeurtenissen. Relatiebreuken, financiële zorgen, fysieke of mentale problemen zijn risicofactoren. Altijd is er bewustzijnsvernauwing, machteloosheid, men ziet geen andere uitweg meer.” Na de vader van 37 die met zijn twee zoontjes in een kanaal reed: therapeut Bert Van Puyenbroeck over het onvoorspelbare, en het onvoorstelbare. “Het gaat vaak om mensen die heel veel van hun kinderen houden, wat haaks staat op de agressie.”
  [naar artikel]
 7. INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals gisteren in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond” (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je hebt mensen die veel blabla verkondigen en je hebt mensen die dingen doen. Die eerste groep is groot, in die tweede sta ik bijna alleen.” Hassan Al Hilou (23), Brussels ondernemer met Iraakse roots, is kwaad. “Ik heb er geen probleem mee dat er veel aandacht is voor de rellen in Brussel na de WK-match tussen Marokko en België. Maar we moeten ook nadenken over oplossingen, en ernaar handelen.” Zelf heeft Al Hilou alvast een idee hoe deze rellen bij een volgende wedstrijd kunnen worden vermeden.
  [naar artikel]
 8. Pedro Elias lijdt aan hypochondrie of ziektevrees, en hij is niet de enige: “Steeds meer mensen vragen hulp voor angststoornissen” (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Patiënt Pedro’ had Pedro Elias (48) het over de angststoornis die het hem en zijn omgeving behoorlijk moeilijk maakt. Maar hij is lang niet de enige die af te rekenen krijgt met irrationele angst. Volgens recente cijfers zou zelfs één op de vier Belgen het daar moeilijk mee hebben. “Nog te veel mensen durven de stap naar professionele hulpverlening niet te zetten”, zegt klinisch psychologe en therapeute Kim Peters in Primo. “Nochtans kan dat hun levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.”
  [naar artikel]
 9. Gemeentes telefonisch moeilijk bereikbaar door problemen Infrax (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  U hebt het vanochtend misschien gemerkt: door problemen met de servers van het Infra-x-net, waar alle gemeentes op zijn aangesloten, waren de gemeentediensten moeilijk te bereiken. Dat was onder meer in Lanaken het geval. Ondertussen zijn de problemen opgelost.
  [naar artikel]
 10. Waarom kunnen we zo moeilijk geloven dat we rijkste mensen ter wereld zijn? “De Belg kan rijk zijn, België is dat niet” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een studie van een Zwitserse bank zijn Belgen de rijkste mensen ter wereld. Op dat nieuws kwamen de voorbije 24 uur veel verontwaardigde reacties. “Kan niet! Onmogelijk! Op mijn rekening zie ik dat niet, hoor!” U lijkt niet te geloven dat u welvarend bent. Is dat terecht? En waarom twijfelen we zo hard aan onze rijkdom? “Mensen vergelijken zichzelf niet met Amerikanen of Chinezen, maar met hun buurman.”
  [naar artikel]
 11. Hamilton heeft het mentaal moeilijk: “Het kost veel kracht en moeite om te blijven doorgaan” (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Formule 1-piloot Lewis Hamilton heeft het moeilijk. Niet alleen op de racebaan - vorig weekend finishte hij pas als tiende in Saudi-Arabië - ook daarbuiten. Hij liet zich op Instagram uit over zijn mentale en emotionele worstelingen: “Op bepaalde dagen is het moeilijk positief te blijven.”
  [naar artikel]
 12. Graham Norton verdedigt 'cancel culture': “De ‘gevolgen dragen van je acties’ zou een beter woord zijn” (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘BBC-presentator Graham Norton (59) is duidelijk een voorstander van ‘cancel culture’. Het fenomeen waarbij mensen worden geboycot na een controversiële uitspraak of actie kon al op veel kritiek rekenen, zo ook van acteur John Cleese (82). Maar dat drukte Norton de kop in. “Het moet heel moeilijk zijn voor een man op leeftijd die jarenlang mocht zeggen wat hij wilde, en nu opeens de gevolgen moet dragen van zijn uitspraken.”
  [naar artikel]
 13. INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals gisteren in Brussel? “Mocht ik mijn kantoor niet hebben opengesteld, hadden nog meer jongeren steps in brand gestoken” (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je hebt mensen die veel blabla verkondigen en je hebt mensen die dingen doen. Die eerste groep is groot, in die tweede sta ik bijna alleen.” Hassan Al Hilou (23), Brussels ondernemer met Iraakse roots, is kwaad. “Ik heb er geen probleem mee dat er veel aandacht is voor de rellen in Brussel na de WK-match tussen Marokko en België. Maar we moeten ook nadenken over oplossingen, en ernaar handelen.” Zelf heeft Al Hilou alvast een idee hoe deze rellen bij een volgende wedstrijd kunnen worden vermeden.
  [naar artikel]
 14. Roberto Baggio vindt het onbegrijpelijk dat Italië geen WK-ticket krijgt na EK-zege: “Het is schandalig” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Robeto Baggio kan het maar moeilijk verkroppen dat Italië als Europees kampioen staks niet op het WK staat. “Ik kan het maar moeilijk accepteren. Ik weet niet hoe ik zou gereageerd hebben als het mij was overkomen.”
  [naar artikel]
 15. “Niet de bedoeling jongeren uit moeilijk te bereiken gemeenschappen eerder te vaccineren dan 65-plussers” (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende steden willen de vaccinatiecampagne een extra injectie geven met mini-vaccinatiecentra op wijkniveau of met mobiele teams die moeilijk te bereiken groepen vaccineren. Ook de bedrijven zijn vragende partij om snel zelf te kunnen gaan vaccineren. Dat kan, stelt de Taskforce Vaccinatie, maar eerst moet het gros van de bevolking in een vaccinatiecentrum zijn langs geweest.
  [naar artikel]
 16. 1 procent vertekent toestand van Belgische bedrijven: overgrote meerderheid heeft het wél moeilijk (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Belgische bedrijven hebben het veel moeilijker dan initieel gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Nationale Bank waaruit blijkt dat de best presterende bedrijven in ons land zodanig wegen op de cijfers dat er een te positief beeld geschetst wordt over onze bedrijven in het algemeen. “Hopelijk worden sommigen hierdoor wakker geschud”, reageert Unizo.
  [naar artikel]
 17. Dit zijn de Antwerpse kandidaten voor ‘De grootste lefgozer’: “Niet te veel nadenken, gewoon doén” (29/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zijn vrouwen met weinig schrik. De Antwerpse Marylin Bruneel (42) en Seda Kerman (25) uit Wilrijk doen mee aan De Grootste Lefgozer op VTM 2. Een vissenoog opeten of naakt door een druk station lopen? De persoon met de grootste lef wint deze competitie. “Vaak waren de opdrachten simpel, je mocht er alleen niet te veel bij nadenken”, lachen de dames.
  [naar artikel]
 18. Chocolatier Dominique Persoone dient klacht in tegen vrouw die winkelbediende terroriseert: “Ze sloeg ook in andere winkels toe” (23/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.”
  [naar artikel]
 19. Voorzitter schakelt microfoon van Abdeslam uit na emotionele tirade: “Mogen de slachtoffers van Syrië hier ook het woord nemen?” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het assisenproces over de aanslagen in Parijs heeft hoofdverdachte Salah Abdeslam opnieuw het woord genomen. “Mogen de slachtoffers van Syrië hier ook het woord nemen? Er zijn nog andere slachtoffers dan diegenen die hier staan, in Molenbeek...”
  [naar artikel]
 20. 1 procent beste ondernemingen vertekenen economische toestand van Belgische bedrijven: overgrote meerderheid heeft het wél moeilijk (24/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Belgische bedrijven hebben het veel moeilijker dan initieel gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Nationale Bank waaruit blijkt dat de best presterende bedrijven in ons land zodanig wegen op de cijfers dat er een te positief beeld geschetst wordt over onze bedrijven in het algemeen. “Hopelijk worden sommigen hierdoor wakker geschud”, reageert Unizo.
  [naar artikel]
 21. Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, zegt hij in Terzake.
  [naar artikel]
 22. Bart Moeyaert (58) blikt terug op zijn 40 jaar als schrijver: “Schrijven is een vorm van zelfzorg” (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag Gedichtendag. En wie beter dan schrijver Bart Moeyaert (58) om aan te kloppen voor een poëtisch gesprek? Binnenkort viert hij zijn 40ste jaar in het vak. Hij vertelt over zijn dreefveer en zijn passie voor het geschreven woord. En hij geeft enkele tips voor mensen die méér willen schrijven of lezen. “Leg een boek niet meteen opzij als het te moeilijk is.”
  [naar artikel]
 23. Miljarden liters te besparen bij bedrijven, maar er gebeurt nog veel te weinig: “Het probleem: drinkwater is niet duur” (13/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sommige bedrijven gebruiken miljarden liters drinkwater per jaar voor hun industriële processen. Andere lozen dan weer enorme hoeveelheden restwater in de rivier. Door de aanhoudende droogte stijgt het aantal initiatieven om dat terug te schroeven, maar bij heel wat bedrijven staat de kraan nog wijd open.
  [naar artikel]
 24. Miljarden liters te besparen bij bedrijven, maar er gebeurt nog veel te weinig: “Het probleem: drinkwater is niet duur” (13/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sommige bedrijven gebruiken miljarden liters drinkwater per jaar voor hun industriële processen. Andere lozen dan weer enorme hoeveelheden restwater in de rivier. Door de aanhoudende droogte stijgt het aantal initiatieven om dat terug te schroeven, maar bij heel wat bedrijven staat de kraan nog wijd open.
  [naar artikel]
 25. Miljarden liters te besparen bij bedrijven, maar er gebeurt nog veel te weinig: “Het probleem: drinkwater is niet duur” (13/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Sommige bedrijven gebruiken miljarden liters drinkwater per jaar voor hun industriële processen. Andere lozen dan weer enorme hoeveelheden restwater in de rivier. Door de aanhoudende droogte stijgt het aantal initiatieven om dat terug te schroeven, maar bij heel wat bedrijven staat de kraan nog wijd open.
  [naar artikel]
 26. Chocolatier Dominique Persoone dient klacht in tegen vrouw die winkelbediende terroriseert: “Het is een psychopate” (23/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.”
  [naar artikel]
 27. Vermiste wandelaar is telefonisch onbereikbaar… omdat hij niet wil opnemen voor onbekend nummer (26/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een wandelaar in de bergen van de Amerikaanse staat Colorado is een etmaal lang vermist geweest. De persoon – wiens identiteit niet openbaar is gemaakt – wilde namelijk niet opnemen toen reddingswerkers hem telefonisch probeerden te bereiken: zijn gsm herkende het telefoonnummer namelijk niet.
  [naar artikel]
 28. Hoe zou het nog zijn met ex-doelman Philippe Vande Walle? “En toen ging ik een pak frieten halen voor Remco Evenepoel” (01/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Explore. Ontdek. Het woord staat prominent op zijn rechterschouder getatoeëerd. Ook op zijn 61ste barst Philippe Vande Walle nog van plannen en projecten. “Ik ben nog veel te jong om met pensioen te gaan”, stelt de voormalige doelman van Club Brugge, Germinal Ekeren en de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 29. Hoe zou het nog zijn met ex-doelman Philippe Vande Walle? “En toen ging ik een pak frieten halen voor Remco Evenepoel” (01/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Explore. Ontdek. Het woord staat prominent op zijn rechterschouder getatoeëerd. Ook op zijn 61ste barst Philippe Vande Walle nog van plannen en projecten. “Ik ben nog veel te jong om met pensioen te gaan”, stelt de voormalige doelman van Club Brugge, Germinal Ekeren en de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 30. Chocolatier Dominique Persoone dient klacht in tegen vrouw die winkelbediende op de Meir terroriseerde: “Ze sloeg ook in andere winkels toe” (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.”
  [naar artikel]
 31. “Halfjaarlijkse energiefactuur van 8.000 naar 50.000 euro... Wie kan dat nog betalen?”: deze kleine zelfstandigen en bedrijven sluiten nu al door energiecrisis (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de energieprijzen ongekende hoogtes bereiken, is een open deur intrappen. Facturen verdubbelen, verdriedubbelen of vervijfvoudigen. Heel wat bedrijven in Vlaanderen hebben het dan ook moeilijk om het hoofd boven water te houden. Of moeten zelfs al noodgedwongen de deuren sluiten. Dat die torenhoge energiefacturen niet alleen kleine zelfstandigen treffen, ontdek je hier.
  [naar artikel]
 32. Meer mensen met beperking hebben gewone job, "maar er zijn nog te veel vooroordelen" (27/05/2022 - VRT NWS)
  Meer en meer mensen met een beperking vinden hun weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenbedrijf Acerta bij dertigduizend bedrijven. Toch blijft het aandeel werknemers met een beperking zeer beperkt. “Er zijn nog te veel vooroordelen, er is een mentaliteitswijziging nodig bij bedrijven”, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. KIJK. Omstander neemt plots het woord na persconferentie politie Nashville: “Zijn jullie dit niet beu?” (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.
  [naar artikel]
 34. KIJK. Omstaander neemt plots het woord na persconferentie politie Nashville: “Zijn jullie dit niet beu?” (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een boze omstaander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.
  [naar artikel]
 35. Abdeslam haalt opnieuw uit op proces: “Mogen slachtoffers van Syrië hier ook het woord nemen?” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het assisenproces over de aanslagen in Parijs heeft hoofdverdachte Salah Abdeslam opnieuw het woord genomen. “Mogen de slachtoffers van Syrië hier ook het woord nemen? Er zijn nog andere slachtoffers dan diegenen die hier staan, in Molenbeek...”
  [naar artikel]
 36. Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 66 procent, zit Brussel nog niet aan 50 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, zegt hij in Terzake.
  [naar artikel]
 37. Bedrijven slaan aan het vaccineren (17/12/2021 - Express)
  Bij twintig grote bedrijven gaat volgende week een proefproject van start om werknemers op de werkvloer tegen het coronavirus te vaccineren. Dat staat vrijdag in De Standaard en Le Soir. “In november vroeg de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om uit te testen of ­bedrijven ook een kanaal kunnen zijn voor het toedienen van boostervaccins”, legt Kris […]
  [naar artikel]
 38. Het tweede WK van de Belgian Cats: wat staat er op het spel? Emma Meesseman: “België heeft een naam nu. Nu kennen de grote landen ons wél” (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet enkel de Belgische wielertoppers zijn uitgezwermd richting Australië voor hun WK. In de nacht van woensdag op donderdag beginnen de Belgian Cats aan hun WK. Wat staat er op het spel? De gids met dienst is wereldtopper Emma Meesseman. “Uit mijn mond zal je het woord medaille niet horen.”
  [naar artikel]
 39. Redders waarschuwen na drama in Oostende: "Zee lijkt misschien rustig, maar dat is verraderlijk" (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er moeten meer zwemlessen komen voor kinderen en jongeren uit Brussel en Wallonië. Sensibilisering over de gevaren is nodig, maar die doelgroep is o zo moeilijk te bereiken.” Dat zegt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV), na het drama van donderdag in Oostende. Het is immers wel geweten dat het slachtoffer in kwestie niet zo goed kon zwemmen. “In dat geval beginnen mensen snel te panikeren wanneer ze plots geen bodem meer voelen. En dan kan het in een enkele seconden te laat zijn.”
  [naar artikel]
 40. Jo François (N-VA) neemt ontslag als schepen in Sint-Truiden: “Coalitiepartners respecteerden gegeven woord niet” (31/03/2023 - VRT NWS)
  Na een periode van meer dan vier jaar stopt Jo François (N-VA) als schepen van Financiën en Economie in Sint-Truiden. Hij zal wel nog zetelen als gemeenteraadslid. “Ik hecht veel belang aan een gegeven woord, en moet vaststellen dat dat bij sommigen in het schepencollege veel minder het geval is”, zegt hij zelf. Het is de zoveelste wissel in het schepencollege van Sint-Truiden deze legislatuur.
  [naar artikel]
 41. Nadat abdij van Averbode op rode stikstoflijst belandde, werd ze enkel telefonisch ingelicht: “Rare manier van werken” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bevestigt dat het melkveebedrijf van de Abdij van Averbode mee op de rode lijst staat en dus in principe ten laatste in 2025 moet stoppen. Maar dat de abdij na een herberekening in 2015 enkel telefonisch, en dus niet per brief, op de hoogte is gebracht, noemt Demir “een rare manier van werken”.
  [naar artikel]
 42. Woord van het Jaar "knaldrang" doet verlangen naar coronavrij plezier  (21/12/2021 - VRT NWS)
  Het was te verwachten dat het Woord van het Jaar weer met corona te maken zou hebben. Maar het is wel een positief woord: “knaldrang”. Net als het “knuffelcontact” van vorig jaar. “Dit woord was nodig,” zegt VRT-taaladviseur Ruud Hendrickx.
  [naar artikel]
 43. België onthoudt zich bij stemming over nieuwe sancties tegen Rusland: “Het wordt moeilijk als mensen hun job verliezen” (06/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft zich bij de stemming over nieuwe Europese sancties tegen Rusland onthouden uit bezorgdheid over de gevolgen voor de staalsector. Dat heeft premier Alexander De Croo bevestigd in de marge van een bijeenkomst van de Europese Politieke Gemeenschap in Praag. “Het wordt moeilijk als mensen hun job verliezen”, luidt de uitleg.
  [naar artikel]
 44. Toby Alderweireld begint uitgerust aan interlands en sluit transfer naar België niet uit: “Iedereen weet dat ik graag in Antwerpen ben” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee dagen voor de Nations League-wedstrijd tegen Nederland stonden Rode Duivels Toby Alderweireld (33) en Amadou Onana (20) de pers te woord. Een ervaren rot en een debutant. Alderweireld, die nog twee jaar onder contract staat bij het Qatarese Al-Duhail SC, stak woensdagnamiddag niet onder stoelen of banken dat hij open staat voor een transfer naar België. “In voetbal kan er veel gebeuren”, aldus de Antwerpenaar.
  [naar artikel]
 45. Kustreddingsdienst pleit voor meer zwemlessen bij kinderen en jongeren na drama in Oostende: “Wie niet zo goed kan zwemmen, panikeert sneller” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er moeten meer zwemlessen komen voor kinderen en jongeren uit Brussel en Wallonië. Sensibilisering over de gevaren is nodig, maar die doelgroep is moeilijk te bereiken.” Dat zegt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV), na het drama van donderdag in Oostende. Het is immers wel geweten dat het slachtoffer in kwestie niet zo goed kon zwemmen. “In dat geval beginnen mensen snel te panikeren wanneer ze plots geen bodem meer voelen. En dan kan het in een enkele seconden te laat zijn.”
  [naar artikel]
 46. OPINIE. Als je “moeilijk bereikbare groepen” niet durft te benoemen, hoe kan je ze dan bereiken? (05/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 200 dagen is het geleden dat Marc Van Ranst er voor het eerst in een tv-studio over sprak : de “moeilijk bereikbare groepen”. Zijn collega...
  [naar artikel]
 47. Na twee jaar stilte door corona: “Moeilijk om mensen in harmonie te krijgen en te houden” (10/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee jaar stilte door corona heeft zijn sporen nagelaten bij de 180 Limburgse harmonieën, fanfares en zangkoren.Veel muzikanten hebben afgehaakt en nieuwe leden aantrekken lukt moeilijk. Drie dirigenten vertellen over het ontstaan en de toekomst van hun passie.
  [naar artikel]
 48. “Klimaatklever” is het woord van het jaar 2022 (20/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het woord “klimaatklever” is in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar 2022. Het kreeg 23,7 procent van de stemmen achter zich in de verkiezing die door Van Dale georganiseerd werd in samenwerking met de VRT. De tweede plaats is voor “concentratiecrisis”. “Energietoerisme” eindigde op de derde stek.
  [naar artikel]
 49. “Klimaatklever” is het woord van het jaar 2022 (20/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het woord “klimaatklever” is in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar 2022. Het kreeg 23,7 procent van de stemmen achter zich in de verkiezing die door Van Dale georganiseerd werd in samenwerking met de VRT. De tweede plaats is voor “concentratiecrisis”. “Energietoerisme” eindigde op de derde stek.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy