De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Marine Le Pen noemt zichzelf "natuurlijke kandidaat" voor volgende presidentsverkiezingen

Het Laatste Nieuws

18/09/2023 - 22:09

“Ik ben de natuurlijke kandidaat voor mijn kamp bij de presidentsverkiezingen” van 2027. Dat heeft de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen maandagavond gezegd in een interview op ‘TF1'. In 2017 en 2022 verloor Le Pen in de tweede ronde, in 2012 werd ze derde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Extremer dan Marine Le Pen: populaire en controversiële journalist Eric Zemmour kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De extreemrechtse controversiële journalist en columnist Eric Zemmour is kandidaat bij de volgende Franse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 2. Nicht van Marine Le Pen stapt over naar nog rechtsere Eric Zemmour (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marion Marechal, een volle nicht van Rassemblement Nationale-presidentskandidate Marine Le Pen, zegt dat ze niet Le Pen maar wel de nog rechtsere kandidaat Eric Zemmour steunt bij de Franse presidentsverkiezingen van volgende maand.
  [naar artikel]
 3. Marine Le Pen: "De Fransen hebben gekozen voor continuïteit" (07/05/2017 - De Redactie)
  Marine Le Pen - de verliezende kandidaat van de Franse presidentsverkiezingen - heeft haar nederlaag toegegeven in een eerste toespraak.
  [naar artikel]
 4. François Hollande geen kandidaat om zichzelf op te volgen (01/12/2016 - Knack)
  De Franse president François Hollande zal geen kandidaat zijn bij de volgende presidentsverkiezingen. Dat heeft hij zonet aangekondigd.
  [naar artikel]
 5. Bodyguards van Marine Le Pen pakken journalist hard aan na netelige vraag (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk staat François Fillon, de kandidaat van Les Républicains voor de komende presidentsverkiezingen, onder zware druk omwille van een vermeend financieel schandaal. Maar Fillon is niet de enige kandidaat die niet onbesproken is. Ook Marine Le Pen van het extreemrechtse Front National is in zwaar weer terecht gekomen omdat ze ten onrechte Europees geld zou hebben opgestreken voor een medewerker die niemand kende.
  [naar artikel]
 6. Bodyguards van Marine Le Pen pakken journalist hard aan na netelige vraag (03/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Frankrijk staat François Fillon, de kandidaat van Les Républicains voor de komende presidentsverkiezingen, onder zware druk omwille van een vermeend financieel schandaal. Maar Fillon is niet de enige kandidaat die niet onbesproken is. Ook Marine Le Pen van het extreemrechtse Front National is in zwaar weer terecht gekomen omdat ze ten onrechte Europees geld zou hebben opgestreken voor een medewerker die niemand kende.
  [naar artikel]
 7. Marine Le Pen voor het eerst op kop in recentste peiling Franse presidentsverkiezingen (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op honderd dagen van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen van het Front National
  [naar artikel]
 8. Ontdek hier de kleurrijke kandidaten voor de Russische presidentsverkiezingen (16/03/2018 - VRT NWS)
  Zondag trekken de Russen naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Huidig president Poetin is kandidaat om zichzelf op te volgen, maar er zijn ook nog andere kandidaten. “Van de “Russische Paris Hilton” tot “een kapitalistische communist”. Swipe of klik hieronder en selecteer een kandidaat.
  [naar artikel]
 9. Marine Le Pen dan toch kandidaat voor de parlementsverkiezingen (19/05/2017 - De Redactie)
  Na haar verlies bij de presidentsverkiezingen was het niet duidelijk of de voorzitter van het Front National zou deelnemen aan de parlementsverkiezingen in juni. Le Pen heeft nu laten weten dat ze kandidaat is in haar eigen bolwerk Hénin-Beaumont.
  [naar artikel]
 10. Marine Le Pen verzaakt aan voorzitterschap van haar partij met het oog op de verkiezingen: “Ik wil de kandidaat van alle Fransen zijn” (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het licht van haar kandidatuur bij de presidentsverkiezingen van 2022 in Frankrijk heeft Marine Le Pen bevestigd dat zij in de nabije toekomst aan het voorzitterschap van haar extreemrechtse partij Rassemblement national (RN) zal verzaken. Dat zou na de zomer kunnen gebeuren.
  [naar artikel]
 11. Het is zover: Franse stembureaus open voor tweede ronde presidentsverkiezingen (07/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk zijn zondagmorgen omstreeks 08.00 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Favoriet is Emmanuel Macron, kandidaat van het links-liberale En Marche!, die het opneemt tegen Marine Le Pen, de presidentskandidate van het extreemrechtse Front National.
  [naar artikel]
 12. FN-kopstuk Marine Le Pen doet Sarkozy bibberen (05/04/2019 - De Morgen)
  Front National-kopstuk Marine Le Pen is volgens peilingen in staat om Nicholas Sarkozy bij de volgende presidentsverkiezingen weg te duwen en door te stoten tot de tweede ronde. Ook het feit dat Le Pen bij de recente lokale verkiezingen een sterk resultaat neerzette, zorgt voor onrust en verdeeldheid in het Sarkozykamp.
  [naar artikel]
 13. Macron klaagt aan: "Hervormingen die Le Pen voorstelt, zijn in strijd met grondwet" (18/04/2022 - VRT NWS)
  Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de presidentsverkiezingen geen regimewissel waard. In een interview met radiozender France Culture haalt Macron zwaar uit naar de voorstellen van zijn rivale Marine Le Pen, die hij bestempelt als in strijd met de Franse grondwet. Volgende zondag gaan de Fransen stemmen voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Net als vijf jaar gelden gaat het tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale.
  [naar artikel]
 14. Controversiële journalist Eric Zemmour officieel kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De extreemrechtse controversiële journalist en columnist Eric Zemmour is kandidaat bij de volgende Franse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 15. De grote veerkracht van Marine Le Pen (25/03/2022 - De Tijd)
  14:03 Twee weken voor de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen blijft Marine Le Pen de grootste uitdager van president Emmanuel Macron. Ze veranderde van aanpak.
  [naar artikel]
 16. Poetin twijfelt of hij zich kandidaat zal stellen voor de Russische presidentsverkiezingen in 2024 (30/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poetin twijfelt of hij zich kandidaat zal stellen voor de Russische presidentsverkiezingen in 2024 De Russische president Vladimir Poetin is allesbehalve zeker of hij in 2024 zal deelnemen aan de presidentsverkiezingen. “Dankzij de recente wijziging van de wet kan ik mij na mijn ambtstermijn opnieuw kandidaat stellen voor de verkiezingen. Dat alleen al is goed om de politieke stabiliteit in het land te garanderen”, zei hij tijdens een investeringsforum […] Lees dit artikel: Poetin twijfelt of hij zich kandidaat zal stellen voor de Russische presidentsverkiezingen in 2024
  [naar artikel]
 17. Emmanuel Macron verslaat Marine Le Pen en volgt zichzelf op als president van Frankrijk (24/04/2022 - VRT NWS)
  In Frankrijk heeft Emmanuel Macron zijn rechts-radicale uitdager Marine Le Pen verslagen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen met 58,2 procent van de stemmen. Dat blijkt uit de eerste exit-polls die om 20 uur zijn bekendgemaakt. De aftredende president mag zo aan een tweede ambtstermijn van vijf jaar beginnen.
  [naar artikel]
 18. Marine Le Pen stelt haar premier voor (29/04/2017 - Knack)
  Marine Le Pen heeft aangekondigd wie ze als premier wil als ze in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen wordt verkozen.
  [naar artikel]
 19. 'Fillon is beschadigd en dat is goed nieuws voor Marine Le Pen en het Front National' (01/02/2017 - Knack)
  In de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen ving vorige week niet kandidaat François Fillon, maar zijn vrouw Penelope alle aandacht.
  [naar artikel]
 20. President van Ivoorkust Alassane Ouattara dan toch kandidaat om zichzelf op te volgen in oktober (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alassane Ouattara (78), huidig president van Ivoorkust, is dan toch kandidaat om zichzelf op te volgen bij de presidentsverkiezingen in oktober. Dat heeft hij donderdagavond aangekondigd in een televisietoespraak op de openbare omroep.
  [naar artikel]
 21. Eric Zemmour officieel kandidaat voor presidentsverkiezingen in Frankrijk (30/11/2021 - Knack)
  De extreemrechtse Franse polemist Eric Zemmour is kandidaat bij de presidentsverkiezingen in april 2022. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 22. Marine Le Pen wil komaf maken met Europese Unie zoals we die nu kennen (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Marine Le Pen, de extreemrechtse kandidate voor de Franse presidentsverkiezingen, verklaarde donderdag dat het "tijd is om een einde te maken aan
  [naar artikel]
 23. En plots worden presidentsverkiezingen toch nog spannend: Marine Le Pen zit Macron op de hielen (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Emmanuel Macron wint de Franse presidentsverkiezingen met de vingers in de neus. Dat was toch maandenlang de overtuiging van vriend en vijand. Maar op minder dan twee weken van de eerste ronde is er plots zenuwachtigheid in het Elysée: terwijl de president in de peilingen week na week achteruitboert, zit zijn grote rivale Marine Le Pen in de lift.
  [naar artikel]
 24. Fransen naar de stembus voor regioverkiezingen: wordt dit de springplank voor Marine Le Pen naar het presidentschap? (20/06/2021 - VRT NWS)
  In Frankrijk worden vandaag en volgende zondag nieuwe regiobesturen gekozen. Het Rassemblement National, de uiterst rechtse partij van Marine Le Pen hoopt voor het eerst een paar regio’s te gaan besturen. Het zou Le Pen extra geloofwaardigheid geven in de aanloop naar wat echt telt in Frankrijk: de presidentsverkiezingen van volgend voorjaar. Wordt het radicaal-rechtse RN een beleidspartij?
  [naar artikel]
 25. Marine Le Pen wil naast EU ook uit NAVO stappen (04/02/2017 - Knack)
  Het rechtspopulistische Front National (FN) van Marine Le Pen stelt nu ook het NAVO-lidmaatschap van Frankrijk in vraag. Dat blijkt uit het programma van FN voor de presidentsverkiezingen, dat zaterdag in Lyon bekendgemaakt werd.
  [naar artikel]
 26. Franse socialisten kiezen presidentskandidaat (22/01/2017 - De Tijd)
  08:16 De Franse socialisten houden vandaag een eerste stemronde om hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen te kiezen. Wie de socialistische kandidaat voor het Elysée wordt, zal pas volgende zondag duid...
  [naar artikel]
 27. Kandidaat van het regime in Burundi wint presidentsverkiezingen in "context van intimidatie"  (25/05/2020 - VRT NWS)
  In het Midden-Afrikaanse land Burundi heeft Evariste Ndayishimiye, de kandidaat van de regeringspartij, de presidentsverkiezingen gewonnen. Voor het eerst in meer dan 15 jaar was huidig president Pierre Nkurunziza geen kandidaat meer en dat onder druk van het leger en zijn eigen partij. Het regime blijft echter wel overeind.
  [naar artikel]
 28. 5 vragen over toekomst van Macron, Le Pen, Frankrijk én Europa na eerste ronde Franse presidentsverkiezingen (11/04/2022 - VRT NWS)
  Een dag na de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk, is een eerste (tussentijdse) balans mogelijk. Aftredend president Emmanuel Macron en de radicaal-rechtse kandidaat Marine Le Pen stoten als verwacht door naar de tweede ronde op 24 april, maar hoe kunnen of moeten we hun resultaat interpreteren? En wat vertelt het ons over de toekomst van Frankrijk en Europa?
  [naar artikel]
 29. Kandidatuur van Ahmadinejad bij Iraanse presidentsverkiezingen geweigerd (25/05/2021 - De Morgen)
  Voormalig Iraans president Mahmoud Ahmadinejad kan zich geen kandidaat stellen bij de presidentsverkiezingen van volgende maand. Zijn kandidatuur werd, net als die van twee andere zwaargewichten van de Iraanse politiek, ongeldig verklaard. Dat schrijft de pers in Teheran.
  [naar artikel]
 30. Wordt Marion Marechal (29) geheim wapen van extreem rechts bij volgende presidentsverkiezingen in Frankrijk? (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nichtje van de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen heeft afgelopen weekend een opmerkelijke passage gemaakt op een bijeenkomst van...
  [naar artikel]
 31. Oud-vicepresident Joe Biden kandidaat voor democraten bij Amerikaanse presidentsverkiezingen (25/04/2019 - Knack)
  Joe Biden, onder Barack Obama acht jaar vicepresident, is kandidaat voor de democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat heeft hij donderdagmiddag (Belgische tijd) op Twitter aangekondigd met een videoboodschap. De kandidatuur van Biden zat er al even aan te komen. Biden is de twintigste democraat die zich kandidaat stelt voor het hoogste ambt in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 32. Marine Le Pen verpest feestje van Hollande (28/03/2019 - De Morgen)
  François Hollande heeft de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen gewonnen en gaat op 6 mei in de clinch met Sarkozy. De sensatie komt van Marine Le Pen, die 20 procent van de stemmen haalt.
  [naar artikel]
 33. Oostenrijkse presidentsverkiezingen van start: wordt het groen of extreem-rechts? (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Oostenrijk zijn zondagochtend de presidentsverkiezingen van start gegaan. De eerste stembureaus zijn geopend. De 6,4 miljoen kiezers hebben de keuze tussen de groene kandidaat Alexander van der Bellen (72) en Norbert Hofer (45), de kandidaat voor de extreemrechtse FPÖ.
  [naar artikel]
 34. Oostenrijkse presidentsverkiezingen van start: wordt het groen of extreem-rechts? (04/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Oostenrijk zijn zondagochtend de presidentsverkiezingen van start gegaan. De eerste stembureaus zijn geopend. De 6,4 miljoen kiezers hebben de keuze tussen de groene kandidaat Alexander van der Bellen (72) en Norbert Hofer (45), de kandidaat voor de extreemrechtse FPÖ.
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse marine noemt schip naar homo-activist (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse marine vernoemt een schip naar de bekende homo-activist Harvey Milk. Het gaat om een nieuwe olietanker. De homogemeenschap noemt
  [naar artikel]
 36. Ook voormalig vicepresident Mike Pence is kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig vicepresident Mike Pence is kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Maandag diende hij het officiële papierwerk om zich kandidaat te stellen in, woensdag zal hij zijn kandidatuur formeel aankondigen in Iowa.
  [naar artikel]
 37. Marine Le Pen komt nog zes miljoen euro tekort voor campagne presidentsverkiezingen (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Marine Le Pen komt nog zes miljoen euro tekort voor haar campagne voor de presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 38. BEKIJK -Eén week voor tweede ronde Franse presidentsverkiezingen: op pad met militanten van Marine Le Pen (18/04/2022 - VRT NWS)
  In Frankrijk is het aftellen naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van zondag. In de peilingen blijft huidig president Emmanuel Macron voorop liggen. Maar de militanten van de radicaal-rechtse kandidate Marine Le Pen zijn er rotsvast van overtuigd: volgens hen wordt Le Pen straks de eerste vrouwelijke president van Frankrijk. Onze reporter Steven Decraene volgde een campagneteam van Le Pen op een markt in Louhans, een stadje in de Bourgogne.
  [naar artikel]
 39. Texaanse Democraat Beto O'Rourke kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beto O'Rourke heeft zich officieel kandidaat gesteld om voor de Democraten deel te namen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Eerder...
  [naar artikel]
 40. Boegbeeld #MeToo-beweging ook kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen (16/01/2019 - Knack)
  Kirsten Gillibrand, huidig senator bij de Democraten en een van de boegbeelden van de #MeToo-beweging, is kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat kondigde ze dinsdagavond aan.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Dit kan u nog verwachten van de Franse presidentsverkiezingen (24/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Tussen die twee zal het gaan in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Wat staat er de komende weken nog op het programma?
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Dit kan u nog verwachten van de Franse presidentsverkiezingen (24/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Tussen die twee zal het gaan in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Wat staat er de komende weken nog op het programma?
  [naar artikel]
 43. 1 mei-viering: Le Pen plagieert een speech van… François Fillon (02/05/2017 - Express)
  De Franse presidentskandidate Marine Le Pen (Front National) heeft van een 1 mei-viering in Villepinte (Seine-Saint-Denis) gebruik gemaakt om een speech van… François Fillon te plagiëren. Le Pen herhaalde woord voor woord stukken uit een speech die de kandidaat van Les Républicains 2 weken eerder in Puy-en-Velay (Haute-Loire) had gegeven. Fillon, de topkandidaat die zichzelf in de voet schoot Fillon haalde de tweede ronde van de presidentsverkiezingen niet. Na lange tijd in de peilingen te hebben geleid, implodeerde zijn kandidatuur nadat aan het licht kwam dat hij jarenlang zijn vrouw en kinderen met belastinggeld zou hebben betaald voor prestaties die ze nooit leverden. Een gerechtelijk onderzoek is nog aan de gang. Het is de centrist Emmanuel Macron die uiteindelijk daarvan kon profiteren en het volgende zondag in de eindstrijd om het presidentschap zal opnemen tegen Marine LE Pen. ‘Plagiaat is een knipoog van Le Pen’ Wanneer het Front National met het plagiaat werd geconfronteerd, antwoordde Florian Philippot, de vice-voorzitter van het FN, dat het ‘om een knipoog ging van een kandidaat die het volk wil verenigen en wilde aantonen dat ze niet sektarisch is.’ De feiten werden snel opgemerkt en in beeld gebracht door «Ridicule TV». De passage wordt ondertussen massaal gedeeld op sociale media. Pour parler de la France, Marine Le Pen est obligée de plagier MOT POUR MOT un discours de Fillon … #Imposture pic.twitter.com/BasTJsgLWf — Ridicule TV (@RidiculeTV) May 1, 2017 Als dit geen copy/paste is, dan lijkt het er toch veel op Dat Le Pen de speech kopieerde lijdt weinig twijfel. De originele tekst staat nog steeds op de website die Fillon voor zijn campagne ontwikkelde. De beelden spreken in ieder geval voor zichzelf. Wie niet overtuigd is kan nog steeds de site van Fillon consulteren. Voici le lien de la vidéo du discours de M. #LePen: https://t.co/fGdB0WbXoN De 1.04.43 à 1.06.27, passage plagié sur celui-ci de #Fillon ?? pic.twitter.com/I1nYxJmwlQ — Nassira El Moaddem (@NassiraELM) May 1, 2017 The post 1 mei-viering: Le Pen plagieert een speech van… François Fillon appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 44. Communisten sturen partijloze kandidaat naar Russische presidentsverkiezingen (23/12/2017 - Knack)
  De Russische communisten sturen een partijloze leider van een succesvol landbouwbedrijf naar de presidentsverkiezingen van maart 2018. Pavel Groedinin is zaterdag genomineerd als kandidaat, aldus het Russische persagentschap Interfax. Partijleider Gennadi Zjoeganov ziet vanwege zijn leeftijd af van een kandidatuur. Hij stelde zich al viermaal vergeefs kandidaat.
  [naar artikel]
 45. Kanye West stelt zich kandidaat voor presidentsverkiezingen VS (05/07/2020 - De Morgen)
  Rapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024. Maar in zijn tweet gebruikt hij nu de hashtag #2020VISION.
  [naar artikel]
 46. Texaanse Democraat Beto O'Rourke kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen (14/03/2019 - De Morgen)
  Beto O'Rourke heeft zich officieel kandidaat gesteld om voor de Democraten deel te namen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Eerder weigerde de 47-jarige politicus vanwege zijn gezin met jonge kinderen.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Fransen naar de stembus voor nieuwe president: opiniepeilers zijn er niet gerust in (07/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Frankrijk zijn zondagmorgen omstreeks 08.00 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Favoriet is Emmanuel Macron, kandidaat van het links-liberale En Marche!, die het opneemt tegen Marine Le Pen, de presidentskandidate van het extreemrechtse Front National.
  [naar artikel]
 48. LIVE. Fransen naar de stembus voor nieuwe president: opiniepeilers zijn er niet gerust in (07/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk zijn zondagmorgen omstreeks 08.00 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Favoriet is Emmanuel Macron, kandidaat van het links-liberale En Marche!, die het opneemt tegen Marine Le Pen, de presidentskandidate van het extreemrechtse Front National.
  [naar artikel]
 49. Kanye West kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de VS, met de steun van Elon Musk (05/07/2020 - De Morgen)
  Rapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024. Maar in zijn tweet gebruikt hij nu de hashtag #2020VISION.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy