De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Royalty-experte keek naar ‘Interview met de geschiedenis’ met Albert I: “Eigenlijk kan je over haar nog een aflevering maken”

Het Belang van Limburg

18/09/2023 - 22:09

Arnout Hauben katapulteerde de kijker maandagavond terug naar de Eerste Wereldoorlog. Meteen ook de regeerperiode van koning Albert I, die centraal stond in ‘Interview met de geschiedenis’. Wat klopte er, wat was er overdreven? Royalty-experte Joëlle Vanden Houden keek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Royalty-experte over ‘Interview met de geschiedenis’ met Albert I: “Dat ze echt gewonden verzorgde, is wat overdreven” (18/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Arnout Hauben katapulteerde maandagavond de kijker terug naar de Eerste Wereldoorlog. Meteen ook de regeerperiode van koning Albert I, die centraal stond in ‘Interview met de geschiedenis’. Wat klopte er, wat was er overdreven? Royalty-experte Joëlle Vanden Houden keek.
  [naar artikel]
 2. Onze redactrice keek naar ‘Da’s dikke liefde’: “Het bevestigt elk schadelijk vooroordeel over dikke mensen” (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Oordeel pas als je meer dan alleen de trailer hebt gezien”, zo vroeg Lotte Vanwezemael na de kritiek op ‘Da’s dikke liefde’. Dus keek onze reporter naar de eerste aflevering. En ze zag hoe de critici eigenlijk nog mild waren geweest. Een karrenvracht frieten, hamburgers, chips en cola bevestigde elk schadelijk vooroordeel over dikke mensen.
  [naar artikel]
 3. COLUMN. Mediawatcher Desna over ‘Interview met de geschiedenis’: “Omslachtige gimmicks en geforceerd acteerwerk” (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Verward en ongemakkelijk.” Zo voelde HLN Mediawatcher Desna Lespinoy zich na de eerste aflevering van ‘Interview met de geschiedenis’. De VRT 1-reeks werd getipt als ‘Het Verhaal Van Vlaanderen 2.0’, maar de verwachtingen werden amper ingelost, vindt ze. De reeks doet Arnout Hauben onrecht aan. “Voor fictie hebben ze andere toppers bij de VRT. Arnout Hauben heeft veel talenten, maar acteren is er definitief niet een van.”
  [naar artikel]
 4. “Dat is niet de reden dat Lilian nooit koningin werd”: Leopold III-kenner heeft lof, maar ook kritiek voor ‘Interview met de geschiedenis’ (02/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de vijfde aflevering van ‘Interview met de geschiedenis’ ging tv-maker Arnout Hauben in gesprek met Leopold III over de kwestie die bijna een burgeroorlog ontketende. Hij ontmoette ook Boudewijn, de jongste koning die ons land ooit gekend heeft. Wij keken samen met expert ter zake Jan Velaers.
  [naar artikel]
 5. “Dat is niet de reden dat Lilian nooit koningin werd”: Leopold III-kenner heeft lof, maar ook kritiek voor ‘Interview met de geschiedenis’ (02/10/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In de vijfde aflevering van ‘Interview met de geschiedenis’ ging tv-maker Arnout Hauben in gesprek met Leopold III over de kwestie die bijna een burgeroorlog ontketende. Hij ontmoette ook Boudewijn, de jongste koning die ons land ooit gekend heeft. Wij keken samen met expert ter zake Jan Velaers.
  [naar artikel]
 6. Onze man in het spoor van Elisabeth en Mathilde: “De ‘begeleidster’ is nerveuzer dan de ‘stagiaire’” (15/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons zelfs een blik op haar handtekening. “Ze heeft haar lessen mediatraining duidelijk zeer goed onthouden.”
  [naar artikel]
 7. Onze man in het spoor van kroonprinses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde” (15/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons zelfs een blik op haar handtekening. “De ‘begeleidster’ is nerveuzer dan de ‘stagiaire’.”
  [naar artikel]
 8. “Seks zonder hoogtepunt”: onze vrouw keek naar de eerste aflevering van het controversiële ‘The idol’ (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe reeks ‘The idol’ is vanaf maandag te zien op Streamz. Was de controverse van de laatste maanden terecht of niet? We keken naar de eerste aflevering.
  [naar artikel]
 9. Veel populaire series zijn “gebaseerd op waargebeurde feiten”, en dat is niet zonder risico: “Als mensen dat gaan geloven...” (07/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  ‘1985’ is fictie. Gebaseerd op waargebeurde feiten. Scenarioschrijver Willem Wallyn heeft het in elk interview herhaald. En de kijker wordt voor elke aflevering verwittigd. Maar het onderscheid maken wordt elke aflevering lastiger. Kan televisie de geschiedenis veranderen? Of minstens de perceptie ervan? “Als mensen dit gaan geloven, dan hebben we een groot probleem.”
  [naar artikel]
 10. Veel populaire series zijn “gebaseerd op waargebeurde feiten”, en dat is niet zonder risico: “Als mensen dat gaan geloven...” (07/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  ‘1985’ is fictie. Gebaseerd op waargebeurde feiten. Scenarioschrijver Willem Wallyn heeft het in elk interview herhaald. En de kijker wordt voor elke aflevering verwittigd. Maar het onderscheid maken wordt elke aflevering lastiger. Kan televisie de geschiedenis veranderen? Of minstens de perceptie ervan? “Als mensen dit gaan geloven, dan hebben we een groot probleem.”
  [naar artikel]
 11. Paleismedewerker onthult reactie van de Queen op Megxit: “Het kan me niet schelen, ik wil het er niet meer over hebben” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten hebben nog maar pas afscheid genomen van Elizabeth II, of er ligt al een nieuw boek over haar en haar familie in de rekken. In ‘The New Royals’ sprak royalty-experte Katie Nicholl met verschillende paleismedewerkers. Die onthullen onder andere wat de reactie van de Queen op de Megxit was. “Ze was er het hart van in.”
  [naar artikel]
 12. Onze royalty-expert keek naar Netflixdocu ‘Harry & Meghan’: “Een beetje teleurstellend” (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Netflixkijkers hebben er twee jaar lang op moeten wachten, maar prins Harry (38) en Meghan Markle (41) hebben het eerste deel van hun eigen docureeks gelanceerd. In de eerste drie afleveringen praten Harry en Meghan onder meer over hoe ze elkaar hebben ontmoet en gaat het vooral over de last die ze hadden van de paparazzi. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter bekeek de beelden en reageert teleurgesteld: “Ik verwachte heel veel van deze afleveringen, maar het is er naar mijn gevoel niet helemaal uitgekomen”, zegt hij bij ‘HLN LIVE’.
  [naar artikel]
 13. ‘Metis’ Jaak Albert getuigt over een lang weggemoffeld stukje koloniale geschiedenis: “Men beloofde ons een betere toekomst, maar schonk ons enkel trauma’s” (21/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zestig jaar na de onafhankelijkheid vertelt de reeks ‘Metissen van België’ op Canvas de onthutsende geschiedenis van ruim 300 metissen, onwettige kinderen van een witte vader en zwarte moeder, uit de Belgische koloniale periode in Congo, Rwanda en Burundi.? “Door de trauma’s die ik meesleepte, voel ik me mislukt in de opvoeding van mijn kinderen”, zegt Jaak Albert (69) uit Kasterlee.
  [naar artikel]
 14. Arnout Hauben ‘reist in de tijd’ voor gesprekken met onze Belgische koningen in ‘Interview met de geschiedenis’ (23/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe, zesdelige VRT-reeks ‘Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis’ mag Arnout Hauben alle Belgische koningen interviewen. In elke aflevering wordt Arnout ‘teruggevoerd in de tijd’ en komt hij oog in oog te staan met een koning die zich op een cruciaal moment in zijn koningschap bevindt.
  [naar artikel]
 15. De cirkel is rond voor Ingeborg: van koppelaarster in ‘Blind Date’ tot experte in ‘Blind Getrouwd’ (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen ‘Seksuolotte’ meer in het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Voortaan laat Ingeborg mee haar licht schijnen over het matchen van de koppels. Niet als experte, hoewel ze heel wat ervaring heeft met koppelprogramma’s. Denk maar aan ‘Blind Date’ en ‘All You Need Is Love’. Jarne en Desna spreken met Ingeborg tijdens een workshop in Portugal over haar VTM-verleden en hoe ze haar rol als expert precies ziet. “Het wordt nog heel spannend”, belooft ze in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 16. Hanne van K3 was enige van familie die niets met muziek deed: “En nu ben ik diegene die haar brood ermee verdient” (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ krijgen we foto’s te zien van een kleine Hanne Verbruggen die muziek maakt. Maar het K3'tje zegt zelf dat ze eigenlijk nooit iets met muziek heeft gedaan vroeger. “Mijn familie wel, en ik zat altijd mee in de repetitieruimte. Maar ik was de enige die daar niets mee deed”, vertelt ze. Tot natuurlijk ‘K3 zkt K3' kwam en ze haar kans greep. En de rest is geschiedenis.
  [naar artikel]
 17. De Zeven Wereldwonderen van Soe Nsuki: “Plots besefte ik hoe oud de aarde is” (20/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Je kunt je afvragen wanneer ze eigenlijk slaapt. Soe Nsuki is met alles en nog wat bezig. “Ik heb afwisseling nodig”, heeft ze eens gezegd. Break-dance, dj’en, televisie maken en vooral comedy, dat is haar lange leven. Op zoek naar haar wereldwonderen reizen we in haar herinnering. “Ik keek uit over de Grand Canyon en besefte plots hoe oud de aarde is.”
  [naar artikel]
 18. Arnout Hauben pareert kritiek op ‘Interview met de geschiedenis’ en zijn acteerprestatie: “Ik ben zeker niet de nieuwe Robert De Niro” (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijn vrouw heeft zich er allang bij neergelegd dat ik er af en toe op uit moet.” Voor zijn nieuwe programma, ‘Interview met de geschiedenis’, liet Arnout Hauben (47) zijn wandelschoenen echter in de kast staan. “Met deze reeks hoop ik dat ik mezelf nog eens als tv-maker op de kaart kan zetten”, zegt hij in ‘Dag Allemaal’. Tegelijk pareert hij de kritiek op z’n fictieve interviews met onze vorsten. “Ik vertel een verhaal over onze koningen, niet hét verhaal.”
  [naar artikel]
 19. “Plots zien we op tv Gerty Christoffels, 3 jaar na haar dood, zonder context. VTM mocht hier wel wat respectvoller mee omgaan” (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen week keken VTM-kijkers even verbaasd op tijdens een heruitzending van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’. In de aflevering was de overleden presentatrice Gerty Christoffels te zien, drie jaar na haar dood. “Ik vind het respectloos, ze konden op z’n minst een bannertje na de aflevering laten lopen”, reageert televisiejournalist Mark Coenegracht verontwaardigd in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik denk niet dat VTM de moeite heeft gedaan om het programma te visioneren.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’.
  [naar artikel]
 20. Historicus spotte enkele fouten in ‘Interview met de geschiedenis’: “Ze houden mythes in stand over Leopold II” (12/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagavond ging Arnout Hauben op bezoek bij Leopold II, de controversieelste koning uit de Belgische geschiedenis. Welke verhalen waren echt, welke overdreven? Wij overliepen de aflevering met historicus Idesbald Goddeeris.
  [naar artikel]
 21. Historicus spotte enkele fouten in ‘Interview met de geschiedenis’: “Ze houden mythes in stand over Leopold II” (11/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond ging Arnout Hauben op bezoek bij Leopold II, de controversieelste koning uit de Belgische geschiedenis. Welke verhalen waren echt, welke overdreven? Wij overliepen de aflevering met historicus Idesbald Goddeeris.
  [naar artikel]
 22. Veel kritiek op zevende aflevering van ‘House of the Dragon’: “Ik kon er niets van zien” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als je de zevende aflevering van ‘House of the Dragon’ bekeken hebt, is er een grote kans dat je niks kon zien van wat er zich eigenlijk in afspeelde. De aflevering was namelijk zo donker van kleur, dat kijkers met moeite de gezichten van hun favoriete personages konden herkennen. De donkere aflevering zou naar verluidt een bewuste keuze geweest zijn van de makers, al is menig Twitteraar het duidelijk niet met die beslissing eens.
  [naar artikel]
 23. Historicus spot enkele fouten in ‘Interview met de geschiedenis’ met Leopold II: “Geen details, maar belangrijke nuances” (12/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Maandagavond ging Arnout Hauben op bezoek bij Leopold II, de controversieelste koning uit de Belgische geschiedenis. Welke verhalen waren echt, welke overdreven? Wij overliepen de aflevering met historicus Idesbald Goddeeris.
  [naar artikel]
 24. PORTRET. Merol, de ‘Slimste Mens’-revelatie die openlijk zingt over ‘beffen’: “Eigenlijk wou ik een serieuze actrice worden” (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ oogt ze soms wat verlegen, met haar sprekende ogen half verborgen onder haar Venetiaans blonde froufrou, maar in haar muziek neemt ze geen blad voor de mond. Nu de Nederlandse zangeres Merol (30) de concurrentie in de tv-quiz omverblaast - maandag is ze al toe aan aflevering zeven - doen ook haar expliciete songs zoals ‘Hou je bek en bef me’ en ‘Foefsafari’ definitief hun intrede bij het brede publiek. “Als beffen hierdoor een normaler woord wordt, vind ik dat alleen maar winst.”
  [naar artikel]
 25. Arnout Hauben duikt de loopgraven in (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Voor Arnout Hauben zijn ze de meest mythische figuren uit de vaderlandse geschiedenisboeken. In de derde aflevering van ‘Interview met de geschiedenis’ gaat hij daarom langs bij koning Albert I en koningin Elisabeth, in de loopgraven achter de Ijzer.
  [naar artikel]
 26. INTERVIEW. Net als z'n personage in ‘WIL’ keek Matteo Simoni de dood in de ogen: “Die gast hield een geweer tegen m’n hoofd” (23/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Er schuilt geen greintje agressie in mij. Ik zou echt geen goeie agent zijn.” En toch speelt Matteo Simoni (36) er eentje in z’n nieuwste film ‘WIL’. Zijn personage Lode wordt gedwongen om tijdens WO II mee te helpen aan de klopjacht op Joden. Een intense rol, die de Limburger aan het denken zette over de oorlog van vandaag en die keer dat hij zelf bijna de dood in de ogen keek. “We renden alsof ons leven ervan afhing.”
  [naar artikel]
 27. INTERVIEW. Matteo Simoni schittert in oorlogsdrama ‘WIL’: “Ik wou een dochter, ik was bang me te veel te herkennen in een zoon” (23/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Je ouderlijke angst mag nooit overheersen. Ik kan alleen maar hopen dat mijn dochtertje Giulia (3) haar gezond verstand gebruikt.” In dit interview naar aanleiding van z’n nieuwe film praat Matteo Simoni (36) ook over z’n gezin en z’n relatie met Loredana: “We zijn elkaar op het juiste moment tegengekomen.” Z’n rol in het oorlogsdrama ‘WIL’ is erg intens. “Ik heb in m’n jeugd eveneens van alles geprobeerd, ook dingen waarvan ik wist: ‘t is niet oké. Ik daagde mezelf en het leven continu uit”.
  [naar artikel]
 28. ‘Slavendrijfster’ Isabel uit ‘B&B zoekt lief’: “Een man die niet graag werkt? Daar heb ik niets aan” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duracell-konijn, of in minder fraaie bewoordingen: een slavendrijfster. Het gedrag van de 58-jarige Isabel Van Ootegem in het VTM2-programma ‘B&B zoekt lief’ gaat over de tongen op sociale media. “Het is best confronterend om mezelf zo op tv te zien, maar het klopt: ik kan straf uit de hoek komen”, lacht Isabel. De Oost-Vlaamse vertelt in dit interview over haar leven op het Franse kasteeldomein, de indruk die de mannen op haar maken en haar vorige huwelijk dat op de klippen liep. “Jarenlang heb ik gewerkt om de droom van m’n ex-man waar te maken.”
  [naar artikel]
 29. INTERVIEW. Nik Kershaw staat dit weekend op Night of the Proms: “Ik heb mijn hits een hele tijd gehaat” (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Wouldn’t it be good’, ‘I won’t let the sun go down’ en ‘The Riddle’. Met welgeteld drie hits maakte de Britse zanger Nik Kershaw (64) zich halverwege de jaren 80 onsterfelijk. “Er was een tijd dat ik die songs kotsbeu was en zelfs haatte, maar nu ben ik er weer verliefd op”, zegt hij. “De royalty's zijn natuurlijk ook mooi meegenomen. Dus de fans mogen gerust zijn: ik zal die hits met veel plezier brengen op Night of the Proms.”
  [naar artikel]
 30. “Queen Elizabeth wist dat ze niet zou terugkeren naar Windsor of Buckingham Palace” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens royalty-experte Katie Nicholl was koningin Elizabeth niet van plan om nog terug te keren naar Windsor Castle of Buckingham Palace. “Het was haar wens om haar laatste adem uit te blazen in Balmoral”, klinkt het bij de BBC. De Britse monarch is afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd overleden.
  [naar artikel]
 31. Kim Cattrall over haar cameo in ‘And Just Like That’: “Ik wilde per se mijn oude styliste terug” (29/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Sex and the City’-actrice Kim Cattrall (66) heeft haar boekje opengedaan over haar korte cameo in de spin-off ‘And Just Like That...’. Dat deed ze tijdens een interview in het programma ‘The View’. “Het is heel interessant om een telefoontje van HBO te krijgen met de vraag: ‘Wat kunnen we doen?’”
  [naar artikel]
 32. Kim Cattrall over haar cameo in ‘And Just Like That’: “Ik wilde perse mijn oude styliste terug” (29/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Sex and the City’-actrice Kim Cattrall (66) heeft haar boekje opengedaan over haar korte cameo in de spin-off ‘And Just Like That...’. Dat deed ze tijdens een interview in het programma ‘The View’. “Het is heel interessant om een telefoontje van HBO te krijgen met de vraag: ‘Wat kunnen we doen?’”
  [naar artikel]
 33. Buitenechtelijke zoon van prins Albert haalt hard uit in interview: “Ik ben niet onwettig” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Alexandre Grimaldi, de 19-jarige buitenechtelijke zoon van prins Albert van Monaco (65), heeft samen met z'n moeder Nicole Coste (51) enkele straffe uitspraken gedaan in de Franse tabloid ‘Point de Vue’. “Het is logisch dat ik de naam van m’n vader draag”, zegt hij stellig.
  [naar artikel]
 34. Arnout Hauben praat in "Interview met de geschiedenis" met Leopold II over Congo: "Ik pak hem bewust frontaal aan" (11/09/2023 - VRT NWS)
  In de tweede aflevering van "Interview met de geschiedenis" staat het koningschap van Leopold II centraal en daarmee ook het koloniale verleden van België. Geen evidente materie, maar programmamaker Arnout Hauben wil dit belangrijke hoofdstuk in onze Belgische geschiedenis onverbloemd benaderen. "Dit is de moeilijkste aflevering uit de hele reeks om te maken, maar zeker ook de belangrijkste."
  [naar artikel]
 35. MEDIAWATCHERS. “VRT is achter de schermen opnieuw aan een talkshow aan het werken” (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Krijgen we binnenkort een opvolger voor ‘Van Gils en Gasten’ en ‘Vandaag’, de twee voormalige talkshows op Eén? Volgens televisiejournalist Mark Coenegracht alvast wel. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar de VRT is bezig met een nieuwe talkshow”, klinkt het in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik denk dat we daar geen half jaar meer op moeten wachten”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.
  [naar artikel]
 36. EXCLUSIEF. Het fortuin van de Saksen-Coburgs (1): waarom Albert ‘de vastgoedkoning van Laken’ wordt genoemd (27/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Albert (88) ziet het bedrag van zijn “pensioen” dit jaar met 91.000 euro stijgen, zo meldden we deze week. Zijn dotatie overschrijdt daarmee 1,1 miljoen euro per jaar. Toch deed Albert al eens zijn beklag dat hij te weinig geld uit de staatskas krijgt om zijn levensstandaard op peil te houden. Maar hoeveel bedraagt zijn vermogen en hoeveel residenties heeft ‘de vastgoedkoning van Laken’ nu in totaal? In deze unieke reeks maakt onze royalty-expert Wim Dehandschutter de rekening van de Saksen-Coburgs. In dit eerste deel: koning Albert en koningin Paola.
  [naar artikel]
 37. A$AP Rocky over vaderschap: “Ik keek naar ‘Teletubbies’ en ‘Peppa Pig’ om me voor te bereiden” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele weken geleden verwelkomden Rihanna (34) en A$AP Rocky (33) hun eerste kindje samen, een zoontje wiens naam nog geheim is. In een nieuw interview met ‘Dazed and Confused’ vertelt de rapper over z'n relatie met Rihanna en het vaderschap.
  [naar artikel]
 38. Op deze plek haalde Ingeborg inspiratie voor ‘Gratitude’: “Het is eigenlijk een indianengebed” (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ trekt Birgit Van Mol naar het Bosnische Medjugorje, de favoriete vakantieplek van Ingeborg. De zangeres vindt er al meer dan acht jaar spirituele rust tijdens haar pelgrimstochten. Ze toont Birgit de plaats waar ze de inspiratie haalde voor haar nummer ‘Gratitude’. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
  [naar artikel]
 39. INTERVIEW. Pascale Naessens leert haar volk pottenbakken: “Aan een handtas kan ik geen geld geven, maar aan keramiek...” (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pascale Naessens (53) maakt er straks een potje van. Letterlijk. In ‘De schaal van Pascale’ op VTM mag ze haar liefde voor pottenbakken doorgeven. Een gesprek over de kostprijs van haar passie, de pijnpunten in onze gezondheidszorg en wat we nu eigenlijk nog ‘mogen’ eten. “Ik apprecieer ambacht. Dat is wat we in onze maatschappij een beetje verloren zijn.”
  [naar artikel]
 40. Deze acteurs kruipen in de huid van onze koningen in ‘Interview met de geschiedenis’, nieuwe reeks van Arnout Hauben (23/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe, zesdelige VRT-reeks ‘Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis’ mag Arnout Hauben alle Belgische koningen interviewen. In elke aflevering wordt Arnout ‘teruggevoerd in de tijd’ en komt hij oog in oog te staan met een koning die zich op een cruciaal moment in zijn koningschap bevindt. In de rollen van onze koningen zien we onder andere Bruno Vanden Broecke, Greg Timmermans en Willem De Schryver.
  [naar artikel]
 41. Annie Geeraerts & Yanni Bourguignon, twee generaties van ‘Familie’, kijken samen naar de allereerste aflevering (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Exact dertig jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Familie’ uitgezonden op VTM. Annie Geeraerts (95) is er al sinds het prille begin bij, als de bomma. Samen met Yanni Bourguignon (22), die haar achterkleinzoon Cédric speelt, kijkt ze nog eens terug naar de eerste aflevering. “Niemand had verwacht dat ‘Familie’ vandaag nog zou uitgezonden worden”, zegt Annie. “Ons eerste contract was voor drie maanden.”
  [naar artikel]
 42. Geschokte reacties na ‘The Voice of Holland’-aflevering van ‘Boos’: “Degoutant gewoon” (20/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons buurland Nederland is geschokt na het zien van de ‘Boos’-aflevering van vanmiddag. In de bijna anderhalf uur lang durende aflevering doen verschillende vrouwen hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. “Meisjes van achttien, die worden opgesloten in een studio en worden verkracht. Ongelooflijk.”
  [naar artikel]
 43. Na schandaal bij ‘The Voice’ in Nederland: hoe is de situatie in Vlaanderen? “Dit is nog maar het topje van de ijsberg” (21/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De aflevering van YouTube-reeks ‘BOOS’ over grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voiceof Holland’ hakt er bij onze noorderburen stevig in. Ook bij ons werd er flink gekeken naar de misstanden, wat tot de vraag leidt: wat doen wij eigenlijk tegen zulke problemen? In 2019 richtte de Vlaamse overheid een meldpunt op: “We zien hier slechts het topje van de ijsberg.”
  [naar artikel]
 44. Annie Geeraerts & Yanni Bourguignon, twee generaties van ‘Familie’, kijken samen naar de allereerste aflevering van de soap (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Exact dertig jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Familie’ uitgezonden op VTM. Annie Geeraerts (95) is er al sinds het prille begin bij, als de bomma. Samen met Yanni Bourguignon (22), die haar achterkleinzoon Cédric speelt, kijkt ze nog eens terug naar de eerste aflevering. “Niemand had verwacht dat ‘Familie’ vandaag nog zou uitgezonden worden”, zegt Annie. “Ons eerste contract was voor drie maanden.”
  [naar artikel]
 45. “Koning Albert was marionet van PS” (26/12/2016 - De Standaard)
  “Koning Albert was bij momenten een marionet van Elio Di Rupo en de PS”. Die uitspraak deed N-VA-voorzitter Bart De Wever zondagavond in de laatste aflevering van het VTM-programma ‘Royalty’, zo meldde VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 46. “Koning Albert was marionet van PS” (26/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Koning Albert was bij momenten een marionet van Elio Di Rupo en de PS”. Die uitspraak deed N-VA-voorzitter Bart De Wever zondagavond in de laatste aflevering van het VTM-programma ‘Royalty’, zo meldde VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 47. Royalty, een heks en een nakomeling van Pocahontas: tv-shows verraden echte afstamming van Hollywoodsterren (16/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ze zou voor de rest van haar leven kuis en alleen blijven, maar toch raakte ze zwanger.” Toffe programma’s op de Amerikaanse televisie: shows zoals ‘Who Do You Think You Are?’ en ‘Finding Your Roots’ graven namelijk naar de stamboom van Amerikanen, inclusief Hollywoodsterren. Met verrassende resultaten als gevolg, want in sommige gevallen werd er zelfs al een duister familiegeheim onthuld. Wist je dat Julia Roberts eigenlijk niet Julia Roberts mag heten?
  [naar artikel]
 48. Hannelore Simoens in ‘De Verraders’: “Een politicus zei ooit tegen mij: ‘Zeg meiske, wat doet gij hier eigenlijk?’” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na haar deelname aan ‘BV Darts’ waagt ‘VTM Nieuws’-journaliste Hannelore Simoens (31) zich opnieuw aan een entertainmentprogramma. Dat doet niets af aan het sérieux van haar beroep, vindt ze. “Ik ga nu niet plots minder goede vragen stellen aan premier De Croo.” Een gesprek over de ‘mindfuck’ die ‘De Verraders’ is, grensoverschrijdend gedrag in de politiek en haar grote liefde Mathias. “Na mijn auto-ongeluk besefte ik des te meer dat hij de ware is.”
  [naar artikel]
 49. INTERVIEW. Delphine, onze rock-’n-rollprinses: “Mijn kinderen zullen nooit snobs zijn. My goodness, no” (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Al twee jaar gaat ze als Hare Koninklijke Hoogheid Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België door het leven. Maar de kunstenares zelf is geen (verf)spat veranderd, toont ze met haar nieuwe kledingcollectie ‘Wearable Art’. Ze praat met ons over haar kunst, haar gezin en haar nieuwe familie, en hoe ze de rebel in zichzelf in leven houdt nu ze royalty is. “Mensen dénken dat je als prins of prinses wereldvreemd en onsympathiek bent. Maar dat is absoluut niet zo.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy