De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kraan op bouwwerf valt om, schade aan dak en gevel van woning: “Ik stond even te trillen op mijn benen”

Gazet van Antwerpen

18/09/2023 - 22:40

Op de Stuivenbergbaan in Mechelen is maandagnamiddag een hijskraan omgevallen. De kraan kwam daarbij deels op een woning terecht. Het huis liep daarbij schade op aan de gevel en het dak. Het is nog niet duidelijk waarom de kraan omviel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kraan van bouwwerf valt om op woning in Mechelen: schade aan dak en gevel  (19/09/2023 - VRT NWS)
  In Mechelen is op de Stuivenbergbaan een hijskraan van een bouwwerf omgevallen en op een woning terechtgekomen. Er is schade aan de gevel en het dak. Hoe het incident is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 2. Sofie werd smoorverliefd op Ricardo: “Bij het weerzien stond ik te trillen op mijn benen” (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een passionele dansavond in Barcelona en een geheim romantisch weekend enkele maanden nadien, zag Sofie Deboutte (39) Ricardo elf jaar niet. “Maar toen ik hem van die bus zag stappen en op me af zag wandelen, stond ik te trillen op mijn benen.”
  [naar artikel]
 3. Vandalen spuiten woord ‘Pedo’ op gevel en auto van Hilaire (70): “Mijn geweten is zuiver, maar ik voel me overal bekeken” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hilaire De Meyer (70) stond afgelopen vrijdag te trillen op zijn benen. Onbekenden hadden drie keer het woord ‘pedo’ op zijn gevel en auto gekalkt. “Ik heb geen idee wie mij wil raken”, zucht hij. “Mijn handen trilden van de stress en de emotie.”
  [naar artikel]
 4. VIDEO. En of het waaide afgelopen weekend: kraan van tachtig ton tegen de vlakte (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Melsele, bij Beveren, is afgelopen weekend een kraan omver gewaaid. Er was niemand aanwezig op de bouwwerf, toen het gevaarte van zo'n tachtig ton zwaar, kantelde. Ze wed gebruikt voor de bouw van een windmolen. De kraan stond klaar om gedemonteerd en verplaatst te worden. De windmolen zelf liep geen schade op, maar de kraan beschadigde wel een Spaanse vrachtwagen die vlakbij stond geparkeerd. Er is voor vele tienduizenden euro's schade, volgens de aannemer.
  [naar artikel]
 5. 03/08 Broer Tommy reageert aangeslagen na schedelfractuur van Sammy Bossut: “Stond te trillen op mijn benen” (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sammy Bossut (34) liep zaterdag een zware hersenschudding en een schedelfractuur op na een botsing in een oefenmatch tegen AA Gent. Tommy, een van de drielingbroers van de doelman van Zulte Waregem, is er het hart van in: “Toen ik de beelden zag, stond ik te trillen op mijn benen.”
  [naar artikel]
 6. Geparkeerde bouwkraan raakt los en rolt gevel van woning in Herzele binnen (18/05/2021 - VRT NWS)
  In Herzele, op de grens met Zottegem, is een bouwkraan de gevel van een woning binnengerold. De bouwkraan werd gebruikt voor werken in de straat, en stond geparkeerd aan de voorkant van het huis. De bewoners waren niet thuis toen de kraan hun huis raakte.
  [naar artikel]
 7. Stijn tovert ring voor vriendin uit kapotte tennisbal in Oostenrijk: “Ze stond te trillen op haar benen, maar heeft toch ja gezegd” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een verrassing van formaat was het voor Sam Jaeken (24) toen haar vriend Stijn Bosmans (26) tijdens een partijtje tennis in Oostenrijk plots een ring uit een kapotte tennisbal toverde. “Sam stond te trillen op haar benen, maar ze heeft toch ja gezegd”, lacht Stijn.
  [naar artikel]
 8. Vrachtwagen met kraan kantelt tegen woning, gevel volledig vernield (16/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de Brugsesteenweg in Eeklo is maandagmorgen een vrachtwagen met kraan gekanteld. Het gevaarte kwam op een leegstaand huis terecht, waardoor de gevel volledig vernield werd. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 9. Bestelwagen boort zich in gevel van Willy (81) en Elise (83): “Het kon die chauffeur precies niks schelen. Hij ging gewoon bij de buren om melk vragen” (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De woning van Willy De Mesel (81) en Elise De Schryver (83) langs Opaaigem heeft erg zware schade opgelopen nadat een bestelwagen zich zondagnacht in de gevel van hun dubbele garage boorde. “De brokstukken lagen nét achter onze wagens.” Al valt er van een geluk bij een ongeluk toch moeilijk te spreken. De bestuurder van de bestelwagen zou onder invloed zijn geweest.
  [naar artikel]
 10. Auto belandt tegen gevel van woning (03/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kerkhofstraat in Niel is woensdagavond een auto tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Daarbij raakte niemand gewond, maar er is wel schade aan de gevel.
  [naar artikel]
 11. Wendy ziet plots wolf tegen omheining van haar tuin springen: “Ik stond te trillen op mijn benen” (07/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagmorgen heeft een wolf eventjes vastgezeten in een tuin in het Limburgse Opglabbeek. De bewoners konden het dier filmen voor het zich uit de voeten maakte. “Het is vergelijkbaar met een ree die vast komt te zitten”, zegt Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 12. Drukke weg in Hasselt afgesloten nadat vrachtwagen tegen gevel van huis rijdt: “Dacht aan aardbeving” (06/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Op de Kuringersteenweg in Hasselt, tussen de Kleine en de Grote Ring, is een vrachtwagen vrijdagmorgen rond 7 uur tegen de gevels van de rijhuizen beland. De vrachtwagenchauffeur zou onwel zijn geworden. De schade aan de gevels is groot. “Alles begon te trillen en schudden, mijn spiegel donderde op de grond”, vertelt bewoonster Annie Reweghs.
  [naar artikel]
 13. Nik liet graffitikunstenaars los op zijn gevel: “Mijn interieur is mijn uitlaatklep” (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een troosteloze gevel was het, toen Nik Brouckaert (52) het rijhuis in Roeselaere kocht. “Een witte vuile gevel”, zegt Nik, die al snel het idee kreeg om er iets leuks mee te doen, om het huis en de buurt wat meer pit te geven.
  [naar artikel]
 14. Nik liet graffitikunstenaars los op zijn gevel: “Mijn interieur is mijn uitlaatklep” (16/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een troosteloze gevel was het, toen Nik Brouckaert (52) het rijhuis in Roeselaere kocht. “Een witte vuile gevel”, zegt Nik, die al snel het idee kreeg om er iets leuks mee te doen, om het huis en de buurt wat meer pit te geven.
  [naar artikel]
 15. Joyriders knallen met auto tegen gevel van woning en proberen te vluchten (29/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een dolle rit is zondagmorgen een Audi met vier joyriders aan boord ingereden op de gevel van een woning in de doodlopende Engelstraat. Niemand raakte gewond, maar de woning zelf liep aanzienlijke schade op.
  [naar artikel]
 16. “Met een propere gevel brengt je woning algauw 10.000 euro extra op”: expert geeft advies om je gevel voor jàren weer schoon te maken (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is weer die heerlijke tijd van het jaar om naar buiten te komen, en voor veel mensen ook hét moment voor de lenteschoonmaak. “En in deze periode merken velen dan ook dat de gevel van hun woning best ook wel eens zo’n onderhoud kan gebruiken”, zegt Joost Salenbien, expert in gevelreiniging. “Er bestaan verschillende soorten chemische reinigingsproducten, maar je kan je gevel ook schoonmaken met zandstralen, hogedrukspuit of zelfs stoom.”
  [naar artikel]
 17. Beringse Natascha mag mee het podium op met Gossip op Pukkelpop: “Ongelooflijk, ik sta nog te trillen op mijn benen” (17/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ongelooflijk, ik sta nog altijd te trillen op mijn benen.” Beth Ditto, die lichtjes gekke zangeres van Gossip, heeft Natascha Kwanten (45) uit Beringen en dochterlief Chelsea (14) zaterdag een onvergetelijke moment bezorgd. De vrouw en haar dochter mochten de Main Stage van Pukkelpop op om afsluiter Heavy Cross mee te zingen.
  [naar artikel]
 18. Bestelwagen ramt gevel van woning: gezin met schrik ontsnapt aan ramp (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een bestelwagen ramde donderdagavond de gevel van een woning van een gezin uit de Antwerpse gemeente Aartselaar. De schade aan het huis, de garage en de auto die erin geparkeerd stond, is groot. Het woongedeelte van het huis is intact gebleven, waardoor de bewoners thuis konden blijven. Het is niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren, dat meldt regionale zender ATV.
  [naar artikel]
 19. Kraan valt op appartementsgebouw in Dallas: minstens 2 gewonden (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf vandaag op een appartementsgebouw en parkeergarage...
  [naar artikel]
 20. Kraan valt op appartementsgebouw in Dallas: dode en zes gewonden (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf vandaag op een appartementsgebouw en parkeergarage...
  [naar artikel]
 21. VIDEO. Arbeider raakt gewond in Kuringen nadat kraan kantelt en op stelling valt (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Breebeemdlaan in Kuringen raakte vanochtend een arbeider gewond toen hij geraakt werd door een gekantelde kraan. De man stond op een stelling te werken aan een woning, toen de kraan door de septische put heen viel.
  [naar artikel]
 22. Christoph (42) verloor benen en onderarm bij ongeval, maar blijft dromen: “Ik wil weer in mijn kapperszaak staan” (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op 17 mei ging Christoph Van den Bossche (42) nog even een avondwandeling maken toen hij in Antwerpen werd aangereden door een mobiele kraan. Daarbij verloor hij beide benen en zijn rechteronderarm. Vrijdag kon hij voor het eerst beenprothesen uittesten. “Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk de Christoph van voor het ongeluk te worden”, vertelt hij. “Ik heb een enorme drive om weer in mijn eigen kapperszaak te kunnen staan.”
  [naar artikel]
 23. Christoph na zwaar ongeluk op de Singel waarbij hij benen en onderarm verloor: “Ik wil weer in mijn kapperszaak staan” (05/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op 17 mei ging Christoph Van den Bossche (42) nog even een avondwandeling maken toen hij op de Binnensingel werd aangereden door een mobiele kraan. Daarbij verloor hij beide benen en zijn rechteronderarm. Vrijdag kon hij voor het eerst beenprothesen uittesten. “Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk de Christoph van voor het ongeluk te worden”, vertelt hij. “Ik heb een enorme drive om weer in mijn eigen kapperszaak te kunnen staan.”
  [naar artikel]
 24. Kraan valt om op centimeter van woning: “Was de kraan iets anders gevallen, kon ik dit niet vertellen” (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Donderdagmiddag is op ’t Vrije in Moorsele een kraan naar beneden gedonderd. Omwonenden kwamen er met de schrik en een kapotte omheining vanaf, al scheelde het maar enkele centimeters.
  [naar artikel]
 25. Automobilist mist bocht en rijdt tegen gevel (13/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op Steenbergen in Laakdal is vrijdagochtend rond 7u een auto tegen de gevel van een woning geknald. De bestuurder kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf. De schade aan de woning is aanzienlijk.
  [naar artikel]
 26. Bestelwagen boort zich in gevel: chauffeur ongedeerd, maar schade is bijzonder groot (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een bestelwagen zorgde in de nacht van zondag op maandag voor een zwaar ongeval in Aaigem. De bestuurder reed in op de gevel van een woning, die daarbij zware schade opliep.
  [naar artikel]
 27. Auto knalt op gevel: heel wat materiële schade (02/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Legastraat in Niel is vrijdagavond een auto tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Bij de klap zou niemand gewond zijn geraakt, maar er was toch flink wat materiële schade.
  [naar artikel]
 28. Woning loopt zware schade op: wagen rijdt tegen gevel (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek is donderdagavond rond 22.30 uur een wagen tegen de gevel van een woning gebotst. Dat melden de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 29. Kraan valt op woning in Willebroek (03/09/2018 - VRT NWS)
  Omstreeks 13:20 uur viel een kraan op een woning in de Zieldoncklaan in Willebroek.  Het dak en de voorgevel raakte zwaar beschadigd, niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 30. “We hebben enorm veel geluk gehad”: Gezin van woning waar kraan op viel reageert (16/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het gezin van de woning waar vanmorgen een bouwkraan is op gevallen in Bellegem is gelukkig ongedeerd. “Maar het had inderdaad veel en veel erger kunnen zijn”, reageert vader Philippe Lawaisse. “De kraan is op de kamer van de kinderen gevallen.”
  [naar artikel]
 31. Porsche belandt tegen gevel en loopt aanzienlijke schade op (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Nekkerspoelstraat in Mechelen is een Porsche tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Dat gebeurde na een aanrijding met een ander voertuig. Niemand raakte gewond maar de materiële schade is aanzienlijk.
  [naar artikel]
 32. Kraan valt op huis in aanbouw in Lillo (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Lillosesteenweg in Houthalen-Helchteren, tegenover de Hoekstraat, is een kraan op een huis in aanbouw gevallen. Wat er precies aan de hand is niet duidelijk. Of er aan het huis of de kraan schade is, is onduidelijk. 
  [naar artikel]
 33. Bestelwagen van brouwerij rijdt frontaal in op gevel van woning (27/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een bestelwagen van de brouwerij ‘Bier en Karakter’ reed donderdagavond omstreeks 22.30 uur tegen de gevel van een woning in het West-Vlaamse Moorslede. Niemand raakte gewond, de schade aan het huis is wel groot.
  [naar artikel]
 34. Oudere man wordt onwel achter stuur en botst tegen gevel van woning (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Sint-Amandstraat in Denderleeuw is woensdagnamiddag een bestuurder met zijn wagen tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Het pand liep aanzienlijke schade op. De bewoners waren op het moment van de feiten niet aanwezig.
  [naar artikel]
 35. Torenkraan valt omver op werf en mist woning van Rudy op luttele centimeters na: “Dit had véél erger kunnen aflopen” (18/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op ’t Vrije in Moorsele (Wevelgem) is donderdagnamiddag een metershoge torenkraan op een bouwwerf omvergevallen. Het gevaarte donderde in de tuinen van twee woningen in de buurt. De kraan miste op enkele centimeters na de woning van Ingrid Commeene en Rudy Samyn. “Het had erger gekund. Was ze recht naar beneden gevallen, dan had ze ons dak verwoest”, aldus Rudy.
  [naar artikel]
 36. Kraan valt op woning in Kortrijk: grote schade, twee kinderen lichtgewond (16/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Bellegem, deelgemeente van Kortrijk, is woensdagochtend een bouwkraan omvergevallen en op een oude vierkantshoeve terechtgekomen. Twee kinderen raakten lichtgewond, de schade is groot.
  [naar artikel]
 37. Kraan valt op woning in Kortrijk: grote schade, twee kinderen lichtgewond (16/08/2023 - Het Nieuwsblad)
  In Bellegem, deelgemeente van Kortrijk, is woensdagochtend een bouwkraan omvergevallen en op een oude vierkantshoeve terechtgekomen. Twee kinderen raakten lichtgewond, de schade is groot.
  [naar artikel]
 38. Dieven rijden zomaar weg met kraan van 25.000 euro: “Kan toch niet van de aardbol verdwenen zijn?” (14/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  En plots was ze weg: in Knokke-Heist hebben dieven donderdagochtend een kraan van 25.000 euro gestolen. Het ding stond geparkeerd in de Kragendijk, waar PDS Bouw toen werken uitvoerde. De politie onderzoekt de zaak. “Getuigen zagen de kraan nog wegrijden”, aldus zaakvoerder Peter.
  [naar artikel]
 39. Kraan valt op woning in Kortrijk: grote schade, twee kinderen lichtgewond (16/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Bellegem, deelgemeente van het West-Vlaamse Kortrijk, is woensdagochtend een bouwkraan omvergevallen en op een oude vierkantshoeve terechtgekomen. Twee kinderen raakten lichtgewond, de schade is groot.
  [naar artikel]
 40. Schade aan gevel van woning na ongeval in Breendonk (07/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een bestuurder geraakte zaterdagmiddag de controle over het stuur kwijt aan Molenheide in Breendonk (Puurs) . Er vielen geen gewonden, maar een gekatapulteerde brievenbus veroorzaakte wel schade aan de zijgevel van een woning.
  [naar artikel]
 41. Auto smakt in gevel van woning: “De schade is enorm” (22/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagnacht is een auto tegen de gevel van een woning op de Lierbaan in Putte gereden. De ravage was enorm groot. In de voor- en zijgevel van de woning gaapte een opening en binnen in het huis vielen allerlei zaken op de grond. De bestuurder van de wagen bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
  [naar artikel]
 42. Kraanman ontsnapt aan het ergste nadat kraan naar beneden komt op werf: “Eerst een alarm, dan een luide knal” (15/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op een bouwwerf in Kruisem is donderdagochtend een torenkraan naar beneden gekomen. Daarbij raakte de kraanman, die nog in de cabine van de kraan zat, gewond. Hij zou niet in levensgevaar verkeren. De materiële schade lijkt voorlopig relatief beperkt.
  [naar artikel]
 43. Bestelwagen ramt gevel woning na botsing met personenwagen (09/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een bestelwagen van een pizzazaak is vrijdagavond laat na een botsing met een personenwagen in de gevel van een woning terecht gekomen. Niemand raakte gewond, de schade is wel groot.
  [naar artikel]
 44. Dode en zes gewonden nadat kraan op appartementsgebouw in Dallas valt (10/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf zondag op een appartementsgebouw en parkeergarage gevallen. Daarbij kwam volgens een woordvoerder van de brandweer één persoon om het leven. Zes anderen raakten gewond, waarvan twee personen in levensgevaar verkeren.
  [naar artikel]
 45. Takelwagen duwt container tegen gevel: enorme schade aan woning (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Moleneinde in Desteldonk is een takelwagen tegen een container op straat gereden en heeft deze zo tegen de gevel van een huis geduwd en heel wat schade aangericht.
  [naar artikel]
 46. Dronken autobestuurder rijdt garagepoort aan flarden: “Het was een domper op ons feestje” (01/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een dronken autobestuurder is in Hombeek (Mechelen) tijdens oudejaarsnacht tegen een garagepoort en de gevel van een woning gebotst. “We waren met vrienden in het Brusselse nieuwjaar aan het vieren toen ik een telefoon kreeg dat er een auto in onze woning was gereden. Dat is even schrikken. De schade loopt hier wel op, maar er zijn geen slachtoffers gevallen”, vertelt bewoner Wim Van Campenhout uit de Boterstraat.
  [naar artikel]
 47. “Zelfs toen de politie de straat inreed, werd nog een laatste schot gelost”: woning in rustige wijk twee nachten na elkaar beschoten (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een achterruit van een wagen gesneuveld, een gebarsten raam en tientallen putten in de gevel van een woning. Dat is de schade na twee nachtelijke beschietingen op een huis in de woonwijk Schave in Deinze donderdag- en vrijdagnacht. Wie achter de schietpartij zit en waarom die ene woning werd geviseerd, is nog een raadsel.
  [naar artikel]
 48. Takelwagen duwt container tegen gevel: enorme schade aan woning (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Moleneinde in Desteldonk is een takelwagen tegen een container op straat gereden en heeft deze zo tegen de gevel van een huis geduwd. De schade is groot.
  [naar artikel]
 49. "Dit had veel en veel erger kunnen aflopen": gezin reageert nadat kraan op kamer van slapende kinderen valt (16/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het gezin van de woning waar vanmorgen een bouwkraan is op gevallen in Bellegem, is gelukkig ongedeerd. “Maar het had inderdaad veel en veel erger kunnen zijn”, reageert vader Philippe Lawaisse. “De kraan is op de kamer van de kinderen gevallen.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy