De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

The Jane-chef Nick Bril gaat restaurant openen in Brussel

Het Laatste Nieuws

18/09/2023 - 23:11

Topchef Nick Bril zal zijn culinaire geluk in de toekomst ook buiten Antwerpen beproeven. In 2025 opent hij een restaurant in Brussel, zo heeft hij vanavond in ‘De tafel van Gert’ aangekondigd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Nick Bril van The Jane, chef van het jaar volgens Gault&Millau: “Er is nóg ruimte voor groei. Ik heb zo’n zin om eraan te beginnen” (07/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Restaurantgids Gault&Millau roept chef-kok Nick Bril (38) van het Antwerpse restaurant The Jane uit tot chef van het jaar. Net zoals Viki Geunes ziet hij zijn score stijgen van 18 naar 18,50. De chef-kok, die sinds het vertrek van Sergio Herman alleen aan het roer van The Jane staat, is vereerd met alle aandacht en prijzen. “Maar er is maar één wedstrijd echt van belang, en die wordt hier gespeeld, in The Jane.”
    [naar artikel]
  2. Gault&Millau kroont Nick Bril tot Chef van het Jaar (07/11/2022 - De Tijd)
    15:41 De Nederlandse chef-kok Nick Bril van het Antwerpse restaurant The Jane is door de restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Davy Devlieghere van Bistro Julien uit Lovendegem is de J...
    [naar artikel]
  3. Gault&Millau: Nick Bril van The Jane verkozen tot Chef van het Jaar, Hof Van Cleve blijft beste restaurant én levert ook Gastheer van het Jaar (07/11/2022 - VRT NWS)
    Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen is door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Alexandre Ciriello, Davy Devlieghere en Alexandru Sapco krijgen de titel Jonge Chef van het Jaar. In de twintigste editie van de Gault&Millau-restaurantgids die vandaag werd voorgesteld krijgen horecazaken punten op 20. De hoogste score in België gaat net als de voorbije jaren naar Hof Van Cleve in Kruisem (19,5 op 20) dat met Serge Sierens ook de Gastheer van het Jaar levert.
    [naar artikel]
  4. Nick Bril opent na The Jane nieuw restaurant August in Groen Kwartier: “Gasten vragen me of er hier twee Nicks rondlopen” (26/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Met de moderne brasserie August in het Groen Kwartier heeft Antwerpen er een klasserestaurant bij, en superviserend chef Nick Bril zijn tweede. August ligt op een steenworp van The Jane, zodat Nick Bril zijn gasten verrast door op twee plaatsen tegelijk te verschijnen.
    [naar artikel]
  5. Chef Nick Bril (38) van The Jane is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023 (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Dat gebeurde op de bekendmaking van de twintigste editie van de culinaire gids. “Dit is belevingsgastronomie van het allerhoogste niveau, en een eetervaring die we gerust tot de wereldtop mogen rekenen”, vertelt CEO Marc Declerck over de keuze voor Bril.
    [naar artikel]
  6. Nick Bril van The Jane treedt uit de schaduw: "Sergio is enkel zakenpartner, ík ben de chef" (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Na vier jaar vindt The Jane-chef Nick Bril (34) het tijd om de puntjes op de i te zetten: niet Sergio Herman (47) maar híj runt het...
    [naar artikel]
  7. PORTRET. Nick Bril van The Jane is Chef van het jaar 2023: wat maakt hem zo goed? “Een menu is niet goedkoop, maar iedereen verdient een eerlijke prijs” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.”
    [naar artikel]
  8. 36 uur in het spoor van sterrenchef en dj Nick Bril (The Jane**) (22/07/2019 - De Morgen)
    Ben u fris uitgeslapen? Hebt u genoeg koffie gedronken? Makkelijke schoenen aan? Dan mag u mee op pad met Nick Bril, de chef-kok van sterrenrestaurant The Jane, die dit weekend op vijf plekken eten serveert én als dj op de affiche staat van Tomorrowland
    [naar artikel]
  9. Nick Bril is de chef van het jaar voor Gault&Millau (07/11/2022 - De Standaard)
    Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen is door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar.
    [naar artikel]
  10. PORTRET. Nick Bril is Chef van het jaar 2023: wat maakt de The Jane-kok zo goed? “We zijn levendiger en energieker dan andere restaurants op ons niveau” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.”
    [naar artikel]
  11. Nick Bril is klaar voor het leven na Sergio Herman: “The Jane is mijn keuken” (01/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Na zeven jaar samenwerken stapt Sergio Herman uit The Jane. Chef-kok Nick Bril, die al jaren de feitelijke leiding van The Jane in handen had, heeft nu alle aandelen in zijn bezit. De twee gaan in vriendschap uiteen.
    [naar artikel]
  12. Chef-kok Nick Bril over brand in The Jane: “15.000 euro verlies, schade nog niet meegerekend” (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Sterrenrestaurant The Jane blijft de komende maand gesloten na een korte maar hevige brand. Die ontstond zaterdagmiddag in de keuken. Zo’n honderd gasten en vijftig personeelsleden werden uit voorzorg geëvacueerd. Chef-kok Nick Bril probeerde als eerste zelf de brand te blussen. “Ik voelde meteen dat dit geen klein brandje was.”
    [naar artikel]
  13. Chef-kok Nick Bril over brand in The Jane: “15.000 euro verlies, schade nog niet meegerekend” (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
    Sterrenrestaurant The Jane blijft de komende maand gesloten na een korte maar hevige brand. Die ontstond zaterdagmiddag in de keuken. Zo’n honderd gasten en vijftig personeelsleden werden uit voorzorg geëvacueerd. Chef-kok Nick Bril probeerde als eerste zelf de brand te blussen. “Ik voelde meteen dat dit geen klein brandje was.”
    [naar artikel]
  14. Het levensverhaal van Chef van het Jaar Nick Bril, deel 2: de man zonder limieten ziet sterren in The Jane (12/11/2022 - Het Nieuwsblad)
    De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault & Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ...
    [naar artikel]
  15. Het levensverhaal van Chef van het Jaar Nick Bril, deel 2: de man zonder limieten ziet sterren in The Jane (09/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault & Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ...
    [naar artikel]
  16. StuBru volgt chef-kok The Jane voor online docu (12/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Nick Bril, chef van The Jane in Antwerpen, is vanaf vandaag te zien in de docureeks Tastes of the World. Daarin gaat hij overal ter wereld op zoek naar mensen die hun favoriete gerecht willen maken op Tomorrowland. Het is al de tweede tv-reeks die radiozender Studio Brussel maakte voor het exclusief online platform VRT NU.
    [naar artikel]
  17. Nick Bril over zijn 23ste plaats in ‘World’s 50 Best Restaurants’: “Als oud pand in bruisende stad is The Jane ideaal voor foodies” (19/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Antwerps restaurant The Jane staat voor het eerst in de top vijftig van ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Sterker nog: met een 23ste plaats scoort chef Nick Bril beter dan Peter Goossens’ Hof Van Cleve (plaats 27). “We moeten de Benelux nog meer op de culinaire kaart zetten”, reageert een tevreden Nick Bril.
    [naar artikel]
  18. Niet koken maar opruimen in The Jane na brand: ‘Blijven jammeren heeft geen zin’ (13/03/2019 - De Standaard)
    In restaurant The Jane zijn ze na de brand van afgelopen zaterdag volop bezig met opruimingswerken zodat het restaurant weer open kan op 9 april. ‘Als er iets is wat me gepakt heeft, dan is het wel de steun die we de afgelopen dagen gekregen hebben’, zegt chef-kok Nick Bril.
    [naar artikel]
  19. Chef-kok van The Jane neemt draad weer op na brand: “Blijven jammeren heeft geen zin” (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    In The Jane zijn ze na de brand van afgelopen zaterdag volop bezig met opruimingswerken zodat het restaurant weer open kan op 9 april. “Als er iets is wat me gepakt heeft, dan is het wel de steun die we de afgelopen dagen gekregen hebben”, zegt chef-kok Nick Bril.
    [naar artikel]
  20. The Jane opnieuw in top 50 van beste restaurants ter wereld (20/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Het Antwerpse restaurant ‘The Jane’ van de Nederlandse chef Nick Bril heeft opnieuw een mooie 39ste plaats veroverd in de prestigieuze rangschikking van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Het is het enige Belgische restaurant dat de lijst haalde.
    [naar artikel]
  21. Thijs Meliefste neemt The Upper Room Bar in The Jane (even) over (18/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De Nederlandse sterrenchef Thijs Meliefste van het gelijknamige restaurant in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer komt voor acht dagen naar The Jane. Op vraag van Nick Bril, chef van The Jane, bezet hij er twee keer vier dagen The Upper Room Bar. “Nick steekt zijn hand uit in tijden van crisis. Wat een gebaar”, looft Thijs zijn collega.
    [naar artikel]
  22. Een fles wijn van 35.000 euro: waarom is die zo duur? En wordt die ook echt vaak besteld op restaurant? Chef Nick Bril: “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit.
    [naar artikel]
  23. PORTRET. Nick Bril is Chef van het jaar 2023: maakte de breuk met Sergio Herman hem een betere kok? “Ik kan me concentreren op eigen visie en workflow” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.”
    [naar artikel]
  24. Na zeven jaar treedt chef Nick Bril uit schaduw van Sergio Herman: “Ik werk al jaren zelfstandig in The Jane, nu is er duidelijkheid” (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
    Nu Sergio Herman (51) definitief uit The Jane stapt, komt de sterrenzaak volledig in handen van chef Nick Bril (37). Hij zwaaide er de voorbije jaren sowieso al op z’n eentje de plak, maar bleef in de schaduw van de Zeeuwse topchef. Daar komt nu een einde aan. “De deal kwam er op mijn aansturen, ja. Na twee moeilijke jaren denk je al eens na over de toekomst.”
    [naar artikel]
  25. Nick Bril had genoeg van rol in de schaduw bij The Jane: “Sergio is iemand die veel aandacht pakt” (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
    Sergio Herman (51) stapt uit de Jane en laat zijn aandelen over aan chef Nick Bril (37), die er de laatste jaren sowieso al op zijn eentje de plak zwaaide. Het is Bril die aanstuurde op ‘de scheiding’. “Sergio is iemand die veel credits en aandacht pakt. Daardoor bleef het voor mij toch altijd een beetje een schaduwrol. Nu is er duidelijkheid.”
    [naar artikel]
  26. De balans | Nick Bril: 'Ik leef graag op het scherp van de snee. Dan ben ik op mijn best' (23/06/2023 - De Tijd)
    21:37 Deze week verwierf Nick Bril (39) van The Jane in Antwerpen voor de tweede keer op rij een plek (de 39ste) in de World’s 50 Best Restaurants. Hier maakt de ondernemer, chef en dj zijn persoonlijke bal...
    [naar artikel]
  27. Nick Bril ‘dik tevreden’ met 39ste plaats voor The Jane in ranglijst ‘50 Best’: “Dit geeft ons een boost die ook wij kunnen gebruiken” (21/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Chef Nick Bril kon dinsdagavond zijn The Jane als enige Belgische restaurant in de ranglijst van vijftig beste ter wereld piloteren. Het werd voor de Antwerpse sterrenzaak uiteindelijk een 39ste stek in The World’s 50 Best Restaurants, ofwel zestien plaatsen lager dan de fenomenale 23ste plaats van vorig jaar. Maar Brils gebalde vuist maakte meteen duidelijk dat er van een spatje ontgoocheling geen sprake is. Integendeel: in tijden waarin mensen twee keer nadenken vooraleer ze op restaurant gaan, geeft elke plek op de lijst een boost.
    [naar artikel]
  28. Brandweer rukt uit naar ‘The Jane’: steekvlam in de keuken, restaurant ontruimd (09/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    De brandweer is uitgerukt naar restaurant The Jane van Sergio Herman en Nick Bril. Er is in de onmiddellijke buurt van het restaurant, aan het Paradeplein, toenemende rookontwikkeling en het personeel en klanten van het restaurant zijn preventief geëvacueerd. De eerste verklaringen wijzen in de richting van een steekvlam in de keuken.
    [naar artikel]
  29. Nick Bril, sterrenchef van The Jane en August, verkoopt door “coronamaatregelen” kwalitatieve voedingswaren via Instagram (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Nick Bril, runt tweesterrenzaak The Jane en is, volgens de Gault&Millau, met August de beste nieuwkomer van 2019. Na de bekendmaking van de...
    [naar artikel]
  30. Zeeuws-Vlaming achter The Jane is Chef van het Jaar (07/11/2022 - De Tijd)
    21:30 De restaurantgids Gault&Millau heeft de Nederlander Nick Bril verkozen tot Chef van het Jaar. Bril trad vorig jaar definitief uit de schaduw van zijn leermeester Sergio Herman als grote roerganger van...
    [naar artikel]
  31. Chef-kok Nick Bril over hoe Ed Sheeran plots zijn sterrenzaak op stelten zette: “Hij vroeg om een gitaar, maar er was alleen een dj-booth” (22/07/2022 - Het Nieuwsblad)
    Wat een topweek voor The Jane, het sterrenrestaurant van Nick Bril. Eerst werd de zaak opgenomen in ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. En dan kwam Ed Sheeran eten én de boel op stelten zetten, met een privéconcert voor alle gasten. Chef-kok Nick Bril geniet nog na: “Ik had tranen in mijn ogen.”
    [naar artikel]
  32. Chef Nick Bril over Ed Sheerans bezoek aan The Jane: “Hij zong best wel vals en wist van geen ophouden” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Hij wil niet naar de kroning van koning Charles, maar wel naar jou”, stelde Jan Jaap van der Wal (43) in ‘Jan Jaap op Zondag’. Dan heeft hij het natuurlijk over het bezoek van Ed Sheeran (32) aan The Jane vorige zomer. De superster bezocht het Antwerpse sterrenrestaurant en zette het - na enkele glazen wijn - serieus op stelten. Al viel zo’n live concert van de zanger toch tegen, vertelt Nick Bril (39), de chef-kok die het gebeuren vanop de eerste rij beleefde.
    [naar artikel]
  33. Roger Van Damme wereldwijd verkozen tot ‘Best Pastry Chef’, Nick Bril in top 5 beste chefs ter wereld (25/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Roger Van Damme, chef van restaurants ‘Het Gebaar’ in Antwerpen en ‘Toque Tok’ in Schelle, is woensdagavond tijdens The Best Chef Awards 2017 in het Poolse Warschau uitgeroepen ‘Best Pastry Chef’ van de wereld. Met zijn restaurant ‘Het Gebaar’ behaalde hij samen met Nick Bril een verdienstelijke plek in de lijst van de top-300 chefs in de wereld.
    [naar artikel]
  34. PORTRET. Nick Bril, kok geworden dankzij kapotte bromfiets en nu met ‘The Jane’ op 23 in lijst met beste restaurants ter wereld (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Het is zover: voor het eerst rolde het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane de top 50 binnen van ‘The world’s 50 best restaurants 2022’, en dat meteen op plaats 23. Dat werd maandagavond door meer dan duizend culinaire experts beslist op de gelijknamige, live uitgezonden Britse awardshow. Alle lof aan The Jane’s showrunner en sterrenchef Nick Bril. Maar wie is hij precies? Hoe klim je als veertienjarige afwasser naar het rijk van sterrenchefs? En waarom maakte de breuk met Sergio Herman én Covid van hem een betere mens en chef? We vroegen het zowel Bril zelf, als zijn personeel.
    [naar artikel]
  35. Recensent hard voor The Jane: “Zeker de moeite. Het probleem is: dat vinden zij ook” (10/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Een etentje in The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en zijn kompaan Nick Bril, staat voor heel wat mensen op hun ‘bucket list’. Recensent Joël Boekaert van de Nederlandse krant NRC was echter niet onverdeeld enthousiast over The Jane. “Wat ze hier flikken gaat wel heel ver.”
    [naar artikel]
  36. Geranium uit Kopenhagen uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, The Jane en Hof van Cleve op plaats 23 en 27 (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Het Deense restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Rofoed is vanavond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Op de awardshow in Londen van de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' werd de ranglijst van de beste restaurants ter wereld live bekendgemaakt. In eigen land slaagde Peter Goossens van Hof van Cleve erin 9 plaatsen te stijgen naar plaats 27. Nick Bril schuift met The Jane voor het eerst op naar de top 50, meteen op plaats 23.
    [naar artikel]
  37. Het levensverhaal van Chef van het Jaar Nick Bril, deel 1: van terreurkind naar pitbull in de keuken onder Sergio Herman (08/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault&Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ...
    [naar artikel]
  38. Het levensverhaal van Chef van het Jaar Nick Bril, deel 1: van terreurkind naar pitbull in de keuken onder Sergio Herman (11/11/2022 - Het Nieuwsblad)
    De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault&Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ...
    [naar artikel]
  39. Gault&Millau roept Nick Bril van The Jane uit tot chef van het jaar (07/11/2022 - De Morgen)

    [naar artikel]
  40. Nieuwe Gault&Millau-gids: Nick Bril is ‘Chef van het jaar’ en stijgt met The Jane, Hof van Cleve behoudt eerste plaats (07/11/2022 - Het Nieuwsblad)
    Loskomen van zijn mentor Sergio Herman heeft chef Nick Bril vleugels gegeven. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau klimt hij naar 18,5/20 en krijgt hij de titel van ‘Chef van Jaar’. Bril laat daarmee zijn leermeester achter zich. Peter Goossens blijft met zijn Hof van Cleve op de eerste plaats.
    [naar artikel]
  41. Nieuwe Gault&Millau-gids: Nick Bril is ‘Chef van het jaar’ en klopt met The Jane zijn leermeester Sergio Herman (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)
    Loskomen van zijn mentor Sergio Herman heeft chef Nick Bril vleugels gegeven. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau klimt hij naar 18,5/20 en krijgt hij de titel van ‘Chef van Jaar’. Bril laat daarmee zijn leermeester achter zich. Hij moet enkel Peter Goossens van Hof van Cleve laten voorgaan.
    [naar artikel]
  42. The Jane is nu helemaal van Nick Bril, na verkoop aandelen Sergio Herman aan zijn pupil: “De meeste credits voor hem: dat was onhoudbaar geworden” (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. “Anders was ik eruit gestapt,” zegt Bril. “Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar.”
    [naar artikel]
  43. IN KAART. Nick Bril is ‘Chef van het Jaar’ 2023 en ontdek hier alle restaurants uit de nieuwe Gault&Millau-gids (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) in Antwerpen is door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau voorgesteld, opnieuw met een échte awardshow na een digitaal vervangjaar. Bekijk alle restaurants met een score van 16 of meer hier op de kaart en zoek onderaan in de tabel of jouw gemeente ook zulke restaurants heeft. We verzamelden alle restaurants in Vlaanderen en Brussel in één overzicht.
    [naar artikel]
  44. IN KAART. Nick Bril is ‘Chef van het Jaar’ 2023 en ontdek hier alle restaurants uit de nieuwe Gault&Millau-gids (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) in Antwerpen is door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau voorgesteld, opnieuw met een échte awardshow na een digitaal vervangjaar. Bekijk alle restaurants met een score van 16 of meer hier op de kaart en zoek onderaan in de tabel of jouw gemeente ook zulke restaurants heeft. We verzamelden alle restaurants in Vlaanderen en Brussel in één overzicht.
    [naar artikel]
  45. Zo ziet de keuken van The Jane eruit na de brand (13/03/2019 - De Standaard)
    Het sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond.
    [naar artikel]
  46. Chef-kok van The Jane roert in de potten en draait plaatjes op Antwerpen Proeft (01/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Het culinair festival Antwerpen Proeft staat te popelen om u tachtig gerechtjes uit 35 restaurants aan te bieden. De nieuwe ambassadeur van het evenement is Nick Bril. De chef-kok van The Jane zorgt direct voor een nieuwigheid: in zijn keuken is er plaats voor een deejay.
    [naar artikel]
  47. ANTWERPEN LIVE. Chef van het Jaar Nick Bril opent in The Jane nieuw concept om breed publiek aan te trekken: “Dat ontbrak nog” (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Vier gangen voor 65 euro, of zes gangen voor 99 euro, je zal het niet snel in een toprestaurant tegenkomen. Maar vanaf donderdag 19 januari is dat wel mogelijk in untitled, de nieuwe roof top bar van The Jane. “We willen met untitled. het brede publiek aantrekken, zoals dat met The Upper Room Bar was voorheen”, zegt sterrenchef Nick Bril.
    [naar artikel]
  48. The Jane scoort opnieuw bij The World’s 50 Best Restaurants met 39ste plaats: “Het is een gastronomische tempel” (20/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Het Antwerpse restaurant The Jane van Nick Bril is wereldwijd het 39e beste restaurant. Dat zeggen de experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants. De lijst werd dinsdagavond in het Spaanse Valencia bekendgemaakt tijdens een awardceremonie.
    [naar artikel]
  49. Zo ziet de keuken van The Jane eruit na de brand van afgelopen weekend (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Het sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy