De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ASSISEN. Voorzitter maakt zich kwaad omdat speurders niet kunnen antwoorden op zijn vragen: "Het is allemaal zo lang geleden, mijnheer"

Het Laatste Nieuws

18/09/2023 - 23:11

Niet echt reclame voor justitie, wat zich vandaag afspeelde in het assisenhof in Brugge op het proces over de “schlagermoord”. Een lamlendig gevoerd onderzoek met vele hiaten en herrie tussen voorzitter en onderzoeksrechter.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Assisen, assisen light of assisen zero? 5 vragen en antwoorden over de assisenhervorming (25/04/2018 - VRT NWS)
  In de commissie Justitie worden vanaf vandaag opnieuw hoorzittingen georganiseerd over de toekomst van het hof van assisen. Die komen er nadat de vorige hervorming die minister van Justitie Koen Geens invoerde, is teruggedraaid door het Grondwettelijk Hof. Wat is er van tafel geveegd en wat ligt er nog op? De assisenhervorming in 5 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 2. ASSISEN. “Führerbefehl? Dat is ludiek bedoeld hé, mijnheer de voorzitter”: beschuldigde ‘Tom Spier’ aan het woord op proces (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Marie-Jeanne, je moet niet bang zijn. Er gaat hier niets meer gebeuren.” Met die geruststellende mededeling aan de trouwe huishoudster van zijn vader, maakt Tom “Spier” Debaillie begin 2017 zijn rentrée op het familiedomein Hoog Mosscher. Het draaide anders uit, zo legden de speurders vandaag uit op het assisenproces in Brugge.
  [naar artikel]
 3. Is assisen terug van weggeweest? Vijf vragen en antwoorden (21/12/2017 - VRT NWS)
  Het Grondwettelijk Hof heeft de hervorming van assisen ongedaan gemaakt. Hoe zit dat precies in elkaar?
  [naar artikel]
 4. Moord op Silvio Aquino: verdediging geïrriteerd dat antwoorden op hun vragen uitblijven (11/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het assisenproces over de moord op Silvio Aquino raken de advocaten van de verdediging meer en meer geïrriteerd omdat ze niet meteen antwoorden op hun vragen krijgen. Voorzitter Jo Daenen wijst erop dat het moment niet altijd gepast is omdat het onderwerp later aan bod komt en hij het proces niet nodeloos wil vertragen.
  [naar artikel]
 5. Lummense OCMW-voorzitter: “U maakt me bang mijnheer Bart De Wever” (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Lummense OCMW-voorzitter Birgitt Carlier heeft in een open brief haar bezorgdheid over het toekomstbeleid van Bart De Wever aangekaart. “U maakt me bang, mijnheer.”
  [naar artikel]
 6. Hoeveel water zit er in de Noordzee? Kunnen insecten geeuwen? Dit zijn de opvallendste vragen die we ons stellen (en de antwoorden) (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op www.ikhebeenvraag.be is deze week de 15.000ste vraag beantwoord: de 14-jarige Britt vroeg zich af waarom lava stolt. De site werd acht jaar geleden opgericht om wetenschappers de kans te geven om hun kennis te delen met het grote ­publiek. Intussen werken er al meer dan 1.000 knappe bollen aan mee. Een greep uit de opvallendste vragen en meest verrassende antwoorden.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN. Onderzoek van speurders brengt beschuldigde in moordproces zonder lijk in lastig parket : “Te veel leugens, ik wil daar niet op antwoorden” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het assisenproces van Marc C., die terechtstaat voor de moord op de nooit teruggevonden Ronald Vandereycken (53), deden de speurders van de federale gerechtelijke politie hun uitgebreid onderzoek van 8.352 manuren uit de doeken. En dat pakte niet goed uit voor de beschuldigde, die onder meer gelinkt werd aan de gedumpte Peugeot en de gestolen juwelen van het slachtoffer. “Dit is allemaal te veel voor mij” zuchtte hij. “Ik laat dit over aan mijn advocaat.”
  [naar artikel]
 8. Europinion: wat maakt jou bang of kwaad? (26/04/2019 - VRT NWS)
  Vier weken lang trokken Yassine Atari en Rudi Vranckx door Europa, op zoek naar de stem van Jan met de pet. Ze zetten een babbelbox op in Palermo, Wenen, Boedapest, Warschau, Berlijn en Parijs. Daar mochten voorbijgangers reageren op verschillende vragen. Wat maakt de gemiddelde Europeaan kwaad? En geloven zij nog in de politiek?
  [naar artikel]
 9. Wat kunnen we verwachten van de "herfstgolf" van het coronavirus? 5 vragen en antwoorden (09/10/2022 - VRT NWS)
  De voorspelde "herfstgolf" van het coronavirus heeft zich op gang getrokken. Dat zien we stilaan in de cijfers van de besmettingen en de ziekenhuisopnames. Maar er is geen reden tot paniek, volgens experts, omdat we ditmaal beter gewapend zijn. Wat mogen we de komende maanden verwachten? We zetten het voor jou op een rijtje in vijf vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 10. “Jullie kennen de regels ook”: Macron maakt zich kwaad op Israëlische agenten omdat ze kerk niet willen verlaten (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron heeft vanmiddag in Jeruzalem even zijn gebruikelijke cool verloren. De Franse president maakte zich kwaad op Israëlische...
  [naar artikel]
 11. U twijfelt nog over een griepvaccinatie? Vier vragen en antwoorden over de "griepprik" (02/11/2018 - VRT NWS)
  Het is niet omdat je een griepprik neemt, dat je geen griepverschijnselen meer zou kunnen krijgen deze winter. Maar, anderzijds, een vaccinatie blijft hoe dan ook nuttig, zeker voor ouderen. Twijfelt u nog of u een vaccinatie gaat nemen deze winter? Misschien kunnen deze vier vragen en antwoorden helpen. 
  [naar artikel]
 12. Mehdi Nemmouche weigert antwoorden te geven (15/01/2019 - De Standaard)
  De hoofdverdachte op het proces over de aanslagen op het Joods Museum maakte aan de voorzitter duidelijk dat hij niet bereid is om te antwoorden op haar vragen.
  [naar artikel]
 13. Zal er dit jaar een griepepidemie zijn? En wanneer laat ik me best vaccineren? 5 vragen en antwoorden (03/10/2021 - VRT NWS)
  Na een jaar afwezigheid maakt ons land zich opnieuw klaar voor het traditionele griepseizoen. Sinds vrijdag 1 oktober is het mogelijk om één van de 3,78 miljoen griepvaccins die we ter beschikking hebben, te reserveren. Wat moet je weten over de griep en het vaccin ertegen? We vatten het samen in vijf vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 14. ASSISEN. De zaak-Alinda Van der Cruysen: “Haar versie wordt ongeloofwaardiger met de dag” (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Wat moet een mens hier allemaal nog van geloven?”, zo bedacht ik me gisteren op het proces Van der Cruysen. Niet alleen is het allemaal heel lang geleden. Maar vele hoofdrolspelers komen met de glimlach diametraal tegenovergestelde dingen verkondigen. Blijven enkele vreemde vaststellingen.
  [naar artikel]
 15. Wat zijn de meest frequente bijwerkingen? En heeft een kind toestemming nodig van de ouders? Specialisten beantwoorden vragen over vaccinatie bij 12- tot 15-jarigen (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen tussen 12 en 15 jaar kunnen zich ook laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinologen, die zich zorgen maken over de woekerende deltavariant, juichen dat toe omdat zo sneller groepsimmuniteit wordt bereikt. Toch zijn er ook veel vragen. Specialisten geven de antwoorden.
  [naar artikel]
 16. HLN Energiedag, deel 1: de meestgestelde vragen & antwoorden over de energiefactuur (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het HLN Energiepanel beantwoordde vandaag 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgen onze livestream op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen, waaronder uiteraard heel wat vragen over de energiefactuur. De meest gestelde en opvallendste vragen én antwoorden over dat specifiek onderwerp leest u hieronder.
  [naar artikel]
 17. ASSISEN LIVE. Speurders komen gruwel van campingmoord uit de doeken doen (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof wordt maandag het proces rond de campingmoord in Middelkerke voortgezet. Speurders komen de hele dag getuigen over hun onderzoek naar de weerzinwekkende feiten die zich bijna vijf jaar geleden afspeelden op camping Marva III. De aanwezigen in de assisenzaal mogen zich verwachten aan gruwelijke beelden. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
  [naar artikel]
 18. Hoe kan een sporter er zich voordeel mee doen? En kan het B-staal van Aerts nog negatief zijn? 7 vragen en antwoorden over Letrozole Metabolite (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De cross- en wielerwereld maakt via de positieve dopingtest van Toon Aerts (28) kennis met Letrozole Metabolite. Het medicijn duikt soms op in de bodybuildingwereld, maar is verder vrij onbekend bij het grote publiek. Letrozole Metabolite in 7 vragen en evenveel antwoorden.
  [naar artikel]
 19. Piqueur zal niet antwoorden op vragen van Yüksel (22/09/2016 - De Redactie)
  Optima-topman Piqueur wil niet antwoorden op vragen van Yüksel, omdat die hem op de eerste zitting "een louche en onbetrouwbaar figuur" zou genoemd hebben.
  [naar artikel]
 20. Na bijna 15 jaar wil parket moordverdachte uit Merksplas voor assisen: “Onbegrijpelijk dat het zo lang geduurd heeft” (13/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna 15 jaar nadat Wim Beckmann door de brandweer gewond uit zijn brandende villa in Merksplas werd gehaald, met naast zich in bed zijn doodgeschoten vriendin Samira Bekkar, wil het parket-generaal er werk van maken om hem voor het hof van assisen te brengen. Op 23 januari komt de zaak voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Geen van de speurders die op de zaak hebben gewerkt, begrijpt waarom het zo lang geduurd heeft.
  [naar artikel]
 21. Jelle De Beule maakt zich kwaad om ‘De Tietloze’: “Er zijn ook andere minderheidsgroepen die niet in De Tijdloze staan!” (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jelle De Beule maakt zich kwaad in ‘De Ideale Wereld’. In het parodieprogramma focust hij zich op De Tijdloze van Studio Brussel. Hoewel hij achter...
  [naar artikel]
 22. Vooruit-voorzitter Rousseau blijft achter publicatieverbod staan: "Eens ik geïnformeerd ben, zal ik op al jullie vragen antwoorden" (03/10/2023 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau verdedigt het publicatieverbod dat hij via een rechter bekwam voor publicaties met details over het proces-verbaal dat tegen hem is opgesteld. "Het zou toch raar zijn dat zes miljoen Vlamingen horen wat ik nog niet heb gehoord?", reageert hij. "Eens ik geïnformeerd ben, zal ik op alle vragen antwoorden."
  [naar artikel]
 23. Liegt iemand of niet? Vijf vragen en antwoorden over de leugendetector (22/08/2017 - De Redactie)
  Vandaag beslist de raadkamer of ze ingaat op de vraag van Alexandru C., de hoofdverdachte van de moord op Sofie Muylle, om aan een leugendetector onderworpen te worden. Hij wil zo zijn onschuld aantonen. Maar hoe werkt zo'n leugendetectietest? En kunnen we voortgaan op de resultaten? Vijf vragen en antwoorden. 
  [naar artikel]
 24. ASSISEN LIVE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof wordt maandag het proces rond de campingmoord in Middelkerke voortgezet. Speurders komen de hele dag getuigen over hun onderzoek naar de weerzinwekkende feiten die zich bijna vijf jaar geleden afspeelden op camping Marva III. De aanwezigen in de assisenzaal mogen zich verwachten aan gruwelijke beelden. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
  [naar artikel]
 25. ASSISEN. Roger Slegers geeft meer details over messteken aan vriendin en voelt zich onwel, proces ligt uur lang stil (14/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het assisenproces van Roger Slegers, die beschuldigd wordt van het doodsteken van zijn vriendin Lesley Swolfs, lag dinsdagmorgen bijna een uur stil omdat hij zich niet goed voelde. Hij kreeg een colaatje en mocht even bekomen. Na de pauze moest Slegers niet meer rechtstaan om vragen te beantwoorden.
  [naar artikel]
 26. Weyts excuseert zich voor laattijdige antwoorden: “Vragen lijken niet altijd keibelangrijk” (07/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts excuseert zich voor het laattijdig beantwoorden van schriftelijke vragen. Maar de N-VA-minister vraagt ook begrip. Zo krijgt hij op zijn eentje een kwart van alle vragen. Hij noemt beleid voeren ook “mijn eerste verantwoordelijkheid”. “En soms zijn mijn antwoorden dan even te laat waarvoor mijn excuses. Al moet ik erkennen dat de vragen nu niet bepaald altijd keibelangrijk lijken”, reageert Weyts.
  [naar artikel]
 27. 5 vragen (en antwoorden) over jouw spaarboekje (02/10/2022 - VRT NWS)
  Wie spaart, verliest. Wie 20 jaar geleden 100 euro spaarde en dat al die tijd op de spaarrekening liet staan heeft, in koopkracht uitgedrukt, vandaag nog 75 euro. Toch is het spaarboekje populairder dan ooit. 5 vragen en antwoorden over dat spaarboekje.
  [naar artikel]
 28. Verdachte slagersmoord: “Ik ben nooit kwaad op Mathieu geweest” (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor het hof van assisen in Tongeren heeft beschuldigde Robert Klok vrijdag tijdens zijn ondervraging door voorzitter Michel Jordens enkele bizarre verklaringen afgelegd. Bij het begin van zijn ondervraging beweerde Klok dat hij nooit kwaad was geweest op Mathieu Henkens. “Zelfs niet toen Mathieu mij verraden had in verband met wietplantages”, aldus Klok. “Ik had hem in 2009 al kunnen vermoorden, want hij moest mij nog veel geld.” Klok had het over een bedrag van minstens 150.000 euro. Op de vraag van Jordens hoe hij die som berekend had, had hij geen antwoord.
  [naar artikel]
 29. RECENSIE. ‘Oorsprong’ van Dan Brown is flauw, voorspelbaar en niet spannend (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Oorsprong wil Dan Brown antwoorden geven op de fundamentele vragen die de mens zich stelt. De vragen zijn interessant, maar de antwoorden komen niet. Het verhaal is knullig, voorspelbaar en hoegenaamd niet spannend.
  [naar artikel]
 30. Marc Dutroux bereid nabestaanden te antwoorden als zij dat willen (29/08/2018 - Metro)
  Marc Dutroux is bereid antwoorden te geven aan de nabestaanden van zijn slachtoffers, als die vragen voor hem zouden hebben. Dat blijkt uit de brief die Dutroux’ advocaat Bruno Dayez onlangs geschreven heeft aan zijn slachtoffers en de families van zijn slachtoffers. De RTBF bericht over sommige elementen uit die brief. “Ik bevestig u dat mijnheer Dutroux me verzekerd heeft dat hij jullie nooit meer uit eigen beweging zal contacteren, maar dat hij bereid is jullie te antwoorden als jullie hem willen bevragen”, aldus Dayez in de brief. Hij opent daarmee de deur naar rechtstreekse communicatie tussen Dutroux en zijn slachtoffers. Al 22 jaar zit hij opgesloten. De advocaat erkent nog dat de nabestaanden terecht van hem rekenschap vragen en antwoorden willen op hun vragen. Om vervroegd vrij te komen, moet Dutroux beantwoorden aan verschillende voorwaarden. Drie van de vijf voorwaarden gaan rechtstreeks over de slachtoffers, onder meer over hoe Dutroux zich tegenover hen verhoudt. Deze brief zou daarin passen, maar overtuigt de advocaat van Laetitia Delhez en Jean-Denis Lejeune, Georges-Henri Beauthier, amper. “Dit is een procedureargument om de procedure voor de strafuitvoeringsrechtbank voor te bereiden”, aldus Beauthier. “Ik zou willen dat dit soort discussies voor de rechtbank gebeurt, en niet in de media. Ik hou niet van de stroperige toon van deze brief.” bron: Belga Het bericht Marc Dutroux bereid nabestaanden te antwoorden als zij dat willen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Lindsay Lohan maakt zich kwaad in club: "Iedereen, zwijg!" (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het publiek in een Griekse nachtclub was afgelopen weekend getuige van een woedeuitbarsting van Lindsay Lohan. Ze maakte zich kwaad omdat het
  [naar artikel]
 32. Verhoren van beschuldigden op terreurproces voorbij: gaf intense en cruciale fase antwoorden op vragen? (14/04/2023 - VRT NWS)
  Het assisenproces rond de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek heeft een belangrijke kaap gerond. De voorbije twee weken stonden in het teken van het kruisverhoor van de beschuldigden. Allemaal hebben zij de voorbije dagen geantwoord op vragen van de rechters en juryleden, het Openbaar Ministerie en de advocaten. Kregen de slachtoffers antwoorden op de vragen waar ze al zeven jaar op wachten?
  [naar artikel]
 33. Wanneer moet je ze planten, welke kan je eten en wat is het nut van een haag? Tien vragen en antwoorden over hagen (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  We hebben het bijna allemaal: een haag in de tuin. Maar de ene haag is de andere niet. Wanneer moet u ook alweer scheren? En hoe krijgt u een mooie compacte haag in plaats van eentje met veel gaten in? En mag het eens wat anders zijn? Want een haag met bloemen, dat bestaat ook. Tien vragen en tien antwoorden over hagen.
  [naar artikel]
 34. Krijgt mama van Ona (5) en Maud (8) vandaag antwoorden op haar vele vragen? Reconstructie moet meer duidelijkheid scheppen in familiedrama Waardamme (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de boerderij in de Sijslostraat in Waardamme (Oostkamp) vindt vandaag de reconstructie plaats van het drama, waarbij op 16 november Maud (8) en Ona (5) om het leven kwamen. Vader Chris Vanhaverbeke zal er de speurders uitleggen wat er zich die dag op het erf afspeelde. Een wedersamenstelling die ook belangrijk is voor de nabestaanden. “Mijn cliënte wil antwoorden op haar vele vragen. Hebben de meisjes afgezien? Hebben ze een zware doodstrijd geleverd? Het zijn dingen die zij absoluut nog wil weten”, zei Kristiaan Vandenbussche, advocaat van mama Astrid, daarover.
  [naar artikel]
 35. De nieuwe Amerikaanse belastingwet in vijf vragen en antwoorden (20/12/2017 - VRT NWS)
  Drie maanden geleden werd Trump nog weggelachen toen hij beloofde om de belastingen te hervormen tegen kerstmis. Maar toch wist hij de verdeelde Republikeinen achter zijn plan te scharen en is de grootste hervorming in 30 jaar nu een feit. Wat moet u onthouden van de nieuwe wet? Vijf vragen, vijf antwoorden. 
  [naar artikel]
 36. Euthanasie voor assisen: “Rechten geschonden door lange duurtijd” (20/01/2020 - Metro)
  De verdediging van de uitvoerende arts die zich voor het hof van assisen moet verantwoorden voor vergiftiging van de 38-jarige Tine Nys in 2010, zal de overschrijding van de redelijke termijn pleiten. Dat bleek deze namiddag voor het Gentse hof van assisen. “Door de lange duurtijd tussen de feiten en deze rechtspleging zijn de rechten van mijn cliënt geschonden”, zei advocaat Walter Van Steenbrugge, die suggereerde bij een eventuele veroordeling naar het Hof van Cassatie naar het Europees Hof te stappen. Tine Nys kreeg op 27 april 2010 euthanasie op basis van psychisch lijden. De raadkamer in Dendermonde besloot dat er onvoldoende aanwijzingen waren voor een assisenproces, maar de burgerlijke partij ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde uiteindelijk in 2018 dat de drie artsen voor het Gentse hof van assisen moesten verschijnen voor vergiftiging. Tijdens het verhoor van de huisarts van Tine Nys vroeg Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de uitvoerende arts, het woord. “Ik merk dat deze beschuldigde, net als mijn cliënt deze voormiddag, herhaaldelijk moet antwoorden dat hij zich niet alles kan herinneren omdat het te lang geleden is. Ik vraag om dat te acteren op het zittingsblad. Door de lange duurtijd tussen de feiten en deze rechtspleging zijn de rechten van mijn cliënt geschonden. Ik wil mijn kaarten op tafel leggen. Ik hoop dat het beperkt zal blijven tot deze zaak.” bron: Belga Het bericht Euthanasie voor assisen: “Rechten geschonden door lange duurtijd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Topambtenaar antwoordt niet op vragen over vernietiging voorraad mondmaskers (09/10/2020 - VRT NWS)
  In het federaal parlement is de ambtenaar aan de tand gevoeld die in 2018 de vernietiging regelde van de 22 miljoen mondmaskers die ons land in voorraad had. De ambtenaar antwoordde op geen van de vragen over de vernietiging, omdat hij "meer tijd nodig heeft om op de vragen te kunnen antwoorden".
  [naar artikel]
 38. ASSISEN. Proces over moord op Sara Laeremans stilgelegd tot 21 juni door operatie beschuldigde (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het proces over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel wordt geschorst tot 21 juni, omdat beschuldigde Inge Manderick (49) een operatie moet ondergaan waardoor ze niet meer aanwezig kan zijn. Haar advocaat verklaarde zich bereid om haar vrijdag nog te vertegenwoordigen, zodat de speurders hun getuigenis kunnen beëindigen.
  [naar artikel]
 39. Hoe kan een sporter er voordeel mee doen? En kan het B-staal van Aerts nog negatief zijn? 7 vragen en antwoorden over Letrozole Metabolite (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De cross- en wielerwereld maakt via de positieve dopingtest van Toon Aerts (28) kennis met Letrozole Metabolite. Het medicijn duikt soms op in de bodybuildingwereld, maar is verder vrij onbekend bij het grote publiek. Letrozole Metabolite in 7 vragen en evenveel antwoorden.
  [naar artikel]
 40. Kan China ons klimaat redden? 5 vragen en antwoorden (07/11/2017 - VRT NWS)
  Nu de Verenigde Staten zich hebben teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs zijn alle ogen gericht op China. China is met zijn 1,3 miljard inwoners al 10 jaar de grootste uitstoter van CO2. Maar het land toont zich bijzonder ambiteus op klimaatvlak. Kan China ons klimaat redden? 5 vragen en 5 antwoorden.   
  [naar artikel]
 41. ?? Hoe is het intussen in Wuhan, de plek waar het allemaal begon? (28/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering praten we uitgebreid met Leen Vervaeke, China-correspondent voor De Morgen en De Volkskrant. Hoe heeft zij deze crisis in China zien evolueren? Hoe is het leven nu in Wuhan? En welke lessen kunnen we trekken uit de Chinese exitstrategie?
  [naar artikel]
 42. Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden” (23/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?”
  [naar artikel]
 43. Waarom wil ‘moegestreden’ Bart Verhaeghe Club Brugge verkopen? Zeven vragen en antwoorden over plannen van de voorzitter (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge staat dus ‘te koop’. Voorzitter Bart Verhaeghe wil blauw-zwart (gedeeltelijk) van de hand doen. Mede door het aanslepende bouwdossier gaf de preses de opdracht aan de internationale topbankier Raine Group om zijn opties in kaart te brengen. Maar waarom juist? En wat is blauw-zwart waard? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van de voorzitter. “Op dat vlak is Bart Verhaeghe moegestreden.”
  [naar artikel]
 44. Waarom wil ‘moegestreden’ Bart Verhaeghe Club Brugge verkopen? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van voorzitter (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge staat dus ‘te koop’. Voorzitter Bart Verhaeghe wil blauw-zwart (gedeeltelijk) van de hand doen. Mede door het aanslepende bouwdossier gaf de preses de opdracht aan de internationale topbankier Raine Group om zijn opties in kaart te brengen. Maar waarom juist? En wat is blauw-zwart waard? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van de voorzitter. “Op dat vlak is Bart Verhaeghe moegestreden.”
  [naar artikel]
 45. Het pistool viel uit bed toen ze hem naast haar lichaam vonden, maar pas 15 jaar later wil parket verdachte van moord op Samira (27) voor assisen (13/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Bijna 15 jaar nadat Wim Beckmann door de brandweer gewond uit zijn brandende villa in Merksplas werd gehaald, met naast zich in bed zijn doodgeschoten vriendin Samira Bekkar, wil het parket-generaal er werk van maken om hem voor het hof van assisen te brengen. Op 23 januari komt de zaak voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Geen van de speurders die op de zaak hebben gewerkt, begrijpt waarom het zo lang geduurd heeft.
  [naar artikel]
 46. ?? ‘Het beleid wreekt zich op een catastrofale manier’: waarom de VS zo hard getroffen worden door de pandemie (08/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering: hoe is het zo snel zo fout kunnen lopen in de VS?
  [naar artikel]
 47. Belgen in het buitenland: hoe krijgen zij hun vaccin? Veel vragen, weinig antwoorden (09/03/2021 - VRT NWS)
  In ons land is de vaccinatiecampagne al een tijdje geleden op gang gekomen. Maar hoe zit het met de ongeveer 493.000 Belgen die in het buitenland wonen? Kunnen zij rekenen op onze overheid of hangen ze af van het land waar zij wonen? Kunnen zij daar een vaccin weigeren en één in België vragen? Er blijkt nog veel onduidelijkheid te zijn.
  [naar artikel]
 48. Nemmouche maakt zich kwaad tegen voorzitter rechtbank: “Ik zal praten, wees geduldig” (23/01/2019 - De Morgen)
  Na een zoveelste poging van rechtbankvoorzitter Laurence Massart om beschuldigde Mehdi Nemmouche te doen praten tijdens het proces over de aanslag op het Joods Museum in 2014, heeft die zich kwaad gemaakt over de gang van zaken. “Ik zal praten, wees geduldig”, foeterde Nemmouche.
  [naar artikel]
 49. “Een paar cellen volstaan”: waarom huidig DNA-onderzoek voor doorbraak in Bende-onderzoek kan zorgen (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het ultieme onderzoek naar de Bende van Nijvel speelt DNA-onderzoek een belangrijke rol. Waarom halen speurders DNA op bij oude verdachten? Wat kan er vandaag wat zoveel jaar geleden niet kon? Hedendaags DNA-onderzoek voor dummies, in vijf vragen. Met antwoorden waarin wattenstaafjes en sigarettenpeuken een cruciale rol spelen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy