De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wrakstukken Amerikaanse straaljager gevonden: piloot moest schietstoel gebruiken na “ongeluk”

Het Laatste Nieuws

19/09/2023 - 01:14

Wrakstukken van een zondag in de staat South Carolina verdwenen Amerikaanse straaljager zijn gevonden op een veldje in Williamsburg County, eveneens in South Carolina. Dat hebben functionarissen van de militaire vliegbasis in Charleston, in dezelfde staat, bevestigd tegen de zender News 2.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaans leger op zoek naar vermiste straaljager: piloot moest schietstoel gebruiken na "ongeluk" (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse leger heeft de hulp van het publiek ingeroepen om een van zijn F-35 gevechtsvliegtuigen te lokaliseren nadat de piloot de schietstoel gebruikt had. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse piloot gebruikt schietstoel, F-35 straaljager zoek (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse militairen zoeken naar een straaljager die is verdwenen boven de staat South Carolina, nadat een piloot zondag zijn schietstoel gebruikte, schrijft de Amerikaanse krant USA Today.
  [naar artikel]
 3. Verticale landing met F35 mislukt, piloot gebruikt schietstoel (16/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de militaire luchtmachtbasis van Fort Worth in Texas in de Verenigde Staten was er een incident met een F-35 straaljager. Bij een verticale landing liep het verkeerd, en de piloot moest zijn schietstoel gebruiken.
  [naar artikel]
 4. Verticale landing met F35 mislukt, piloot gebruikt schietstoel (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op de militaire luchtmachtbasis van Fort Worth in Texas in de Verenigde Staten was er een incident met een F-35 straaljager. Bij een verticale landing liep het verkeerd, en de piloot moest zijn schietstoel gebruiken.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse piloot gecrashte F-35 belde met noodnummer: “Ik weet niet waar mijn vliegtuig is” (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse piloot die afgelopen zondag zijn schietstoel moest gebruiken en daarna zijn straaljager verloor, blijkt het noodnummer 911 te hebben gebeld. Dat deed hij nadat hij zelf geland was in iemands achtertuin, blijkt uit een telefoongesprek dat nu is vrijgegeven door de politie.
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse F-35-straaljager ‘vermist’: autoriteiten roepen hulp publiek in nadat piloot schietstoel moet gebruiken (18/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. "Iemand onze F-35 gezien?": Amerikaanse leger speelt straaljager kwijt na incident en vraagt nu hulp (18/09/2023 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse leger is in de staat South Carolina een geavanceerde F-35-straaljager kwijtgespeeld na een "incident". Wellicht is het toestel gecrasht nadat de piloot zijn schietstoel moest gebruiken. Maar waar, dat is dus nog niet duidelijk. Het leger heeft ook de lokale bevolking om hulp en tips gevraagd.
  [naar artikel]
 8. Dashcam filmt hoe gevechtspiloot schietstoel gebruikt voor crash (04/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Californië is begin mei door een technisch probleem een straaljager neergestort in een loods. Ten minste een persoon raakte daarbij gewond. De piloot kon net op tijd zijn schietstoel gebruiken en bleef ongedeerd. Een bestuurder die op de snelweg naast het accident reed, kon het filmen met zijn dashcam.
  [naar artikel]
 9. Dashcam filmt hoe gevechtspiloot schietstoel gebruikt voor crash (04/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Amerikaanse staat Californië is begin mei door een technisch probleem een straaljager neergestort in een loods. Ten minste een persoon raakte daarbij gewond. De piloot kon net op tijd zijn schietstoel gebruiken en bleef ongedeerd. Een bestuurder die op de snelweg naast het accident reed, kon het filmen met zijn dashcam.
  [naar artikel]
 10. Piloot neergestorte Zwitserse straaljager gevonden (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De piloot van de Zwitserse F-18 die maandag neerstortte in het berggebied rond Susten is vandaag dood aangetroffen in de buurt van de wrakstukken
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse piloot gebruikt schietstoel, F-35 straaljager zoek: autoriteiten roepen hulp publiek in (18/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Piloot van F-16 moet schietstoel gebruiken na incident bij opstijgen in Leeuwarden, mogelijk Belgisch toestel (01/07/2021 - VRT NWS)
  Op de luchtmachtbasis van Leeuwarden, in Friesland in het noorden van Nederland, is er een ernstig incident geweest met een F-16 gevechtsvliegtuig. Het zou mogelijk gaan om een Belgisch toestel, al is Defensie daar nog informatie over aan het verzamelen. Nog volgens Nederlandse media moest de piloot zijn schietstoel gebruiken.
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse straaljager neergestort in Noordzee, wrak gevonden maar piloot blijft vermist (15/06/2020 - De Morgen)
  Een piloot van de Amerikaanse luchtmacht wordt vermist nadat zijn gevechtstoestel in de Noordzee is gestort. Een grote reddingsactie is aan de gang. Ondertussen is er een wrak gevonden, maar de piloot blijft voorlopig spoorloos.
  [naar artikel]
 14. F-16 stort neer op gebouw in VS (17/05/2019 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Californië is een F-16 gecrasht op een gebouw in de buurt van een luchtmachtbasis. De piloot van de straaljager heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen met de schietstoel. Er zouden geen gewonden zijn.  
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse straaljager neergestort in Noordzee: lichaam piloot teruggevonden (15/06/2020 - De Morgen)
  Het lichaam van de Amerikaanse piloot die met zijn gevechtsvliegtuig neerstortte in de Noordzee, is gevonden. Eerder werd al het wrak van het Amerikaanse toestel gelokaliseerd nadat het maandagmorgen van de radar verdween.
  [naar artikel]
 16. Live - Straaljager crasht op flatgebouw in Russische stad Jejsk, piloten gebruiken schietstoel (17/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. "Er is een militair vliegtuig neergestort, ik heb geen idee waar het is": piloot van vermiste F-35 in VS belde naar noodnummer 911 (22/09/2023 - VRT NWS)
  "We hebben hier een militaire piloot in huis die zegt dat hij zich uit zijn toestel bevrijd heeft. Kunnen we een ambulance krijgen alstublieft?" Die niet-alledaagse boodschap kreeg een medewerker van het Amerikaanse noodnummer 911 enkele dagen geleden te horen. Een F-35-straaljager was meer dan een dag lang vermist nadat de piloot zichzelf bevrijd had met de schietstoel. Dat is blijkbaar gemeld via 911, en de politie heeft nu de opname van dat gesprek vrijgegeven.
  [naar artikel]
 18. Getuigen treffen piloot van gecrashte straaljager met parachute op straat aan: “Jullie zijn neergeschoten, hé?” (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minstens dertien mensen, onder wie drie kinderen, zijn om het leven gekomen toen een Russisch militair vliegtuig crashte in havenstad Jejsk en een enorme brand veroorzaakte in een woontoren. De inzittenden van de bommenwerper konden zich op tijd redden met hun schietstoel en bleven ongedeerd. Een van de piloten werd door getuigen op straat gevonden. Hij was bij bewustzijn maar slaagde er niet in zijn parachute los te maken. “Jullie zijn neergeschoten, hé?”, klinkt het in de beelden die van de man werden gemaakt.
  [naar artikel]
 19. Amerikaanse F-16 neergestort nabij Duitse stad Trier, piloot kan schietstoel gebruiken (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Duitsland is een gevechtsvliegtuig neergestort. Dat bevestigt de politie van Trier. Het gaat om een F-16 van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 20. Letse marine vindt wrakstukken en lichaamsresten na ongeluk met privéjet in Baltische Zee (07/09/2022 - VRT NWS)
  Er zijn lichaamsdelen en wrakstukken gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van het "spookvliegtuig" dat afgelopen weekend neergestort is in de Baltische Zee, voor de kust van Letland. Dat heeft de Letse marine bevestigd. Het privévliegtuig crashte zondag nadat het uit koers geraakt was. De omstandigheden van het ongeluk zijn nog altijd erg onduidelijk. Het toestel was eigendom van een steenrijke Duitse familie.
  [naar artikel]
 21. Beelden tonen hoe F-18 neerstort en in vuurbal verandert, piloot kan zich redden met schietstoel (20/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een F-18 is zaterdag neergestort op de luchtmachtbasis van het Spaanse Zaragoza. Beelden tonen het moment waarop de piloot van het gevechtstoestel een manoeuvre uitvoert, maar in de problemen raakt en neerstort. Daniel Pérez Carmona kan zich redden met zijn schietstoel, maar raakt gewond aan armen, benen en heupen. Hij ligt in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Volgens de luchtmacht stortte het toestel neer binnen de perimeter van de luchtmachtbasis. De crash zou te wijten zijn aan “een probleem” terwijl de piloot zich voorbereide voor een vliegshow, aldus de Spaanse media.
  [naar artikel]
 22. Reddingswerkers vinden wrakstukken van “spookvliegtuig” in Baltische Zee, maar nog geen spoor van inzittenden (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Letse reddingswerkers hebben in totaal elf fragmenten gevonden van het vliegtuig dat zondag op mysterieuze wijze in de Baltische Zee is neergestort. Volgens de Letse marinewoordvoerster Liva Veita werden maandag in zee 10 wrakstukken ontdekt, zondag was er al een gevonden. Van de inzittenden is echter nog geen spoor.
  [naar artikel]
 23. KIJK. Spectaculaire beelden tonen hoe F-18 neerstort op luchtbasis Zaragoza, piloot overleeft crash (20/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Spaanse stad Zaragoza is vanmiddag een F-18-gevechtsvliegtuig neergestort op de luchtmachtbasis. De piloot van het toestel heeft de crash overleefd door zijn schietstoel te gebruiken, zo meldt de Spaanse luchtmacht op Twitter.
  [naar artikel]
 24. Spaans legervliegtuig stort in zee, piloot kan schietstoel gebruiken (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vliegtuig van de Spaanse luchtmacht is vanmorgen in de Middellandse Zee gestort bij de landstrook La Manga in de regio Murcía. De zender SER...
  [naar artikel]
 25. Iraans passagiersvliegtuig moet uitwijken voor Amerikaanse straaljager boven Syrië (24/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De piloot van een Iraans passagiersvliegtuig heeft boven Syrië een snel uitwijkmanoeuvre gemaakt om een botsing met een straaljager te vermijden. Enkele passagiers raakten lichtgewond. Het Amerikaanse leger heeft intussen bevestigd dat een van zijn straaljagers betrokken was bij het incident.
  [naar artikel]
 26. Japan vindt boven zee neergestorte F-35, nog geen spoor van piloot (10/04/2019 - De Morgen)
  Het Japanse ministerie van Defensie gaat ervan uit dat de F-35 van de Japanse luchtmacht die gisterenmorgen vermist raakte tijdens een trainingsvlucht, is neergestort. Het ministerie komt tot die conclusie op basis van gevonden wrakstukken, meldt de zender NHK. Van de piloot is nog altijd geen spoor.
  [naar artikel]
 27. Griekse straaljager stort in Egeïsche Zee (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een straaljager van de Griekse luchtmacht is in de Egeïsche Zee gestort. De piloot kwam om het leven. Dat heeft de minister van Defensie Panos...
  [naar artikel]
 28. Chinese jet onderschept toestel VS met CNN-ploeg aan boord: “Zo dichtbij, zagen hoofd piloot bewegen” (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een vliegtuig van de Amerikaanse marine met aan boord een team van CNN is vrijdag in nauw contact geweest met een Chinees gevechtsvliegtuig. Dat gebeurde boven de Zuid-Chinese Zee, waar CNN meevloog met het Amerikaanse verkenningsvliegtuig. De Chinese straaljager volgde het Amerikaanse vliegtuig zo'n vijftien minuten en draaide toen om.
  [naar artikel]
 29. Wrakstukken gevonden in zee, mogelijk van verdwenen Chileens militair vliegtuig (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de plaats in zee waar een Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord maandag verdween, zijn wrakstukken gevonden. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 30. KIJK. Chinese straaljager komt gevaarlijk dicht bij Amerikaans ‘spionagevliegtuig’ (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op bovenstaande beelden die verspreid zijn door het Amerikaanse ministerie van Defensie, is te zien hoe een Chinese straaljager zeer dicht bij een Amerikaans vliegtuig komt boven de Zuid-Chinese Zee. De straaljager vliegt rakelings voorbij de romp van de Amerikanen, wat voor turbulentie zorgt. De VS spreekt van een “agressief manoeuvre”.
  [naar artikel]
 31. Wrakstukken mogelijk gevonden van verdwenen Chileens militair vliegtuig (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de plaats in zee waar een Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord maandag was verdwenen, zijn wrakstukken gevonden. Dat heeft de Chileense luchtmacht bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Straaljager Zwitserse luchtmacht gevonden (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een F-18 van de Zwitserse luchtmacht die sinds maandag spoorloos was, is gelokaliseerd. De straaljager is neergestort gevonden in het bergachtig
  [naar artikel]
 33. Belgische F-16 botst tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, piloot gebruikt schietstoel (01/07/2021 - De Morgen)
  Een Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) rijdend tegen een containergebouw gebotst. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen en raakte gewond. Hij heeft een been gebroken en is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel. Een Belgische technicus ligt eveneens in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 34. Belgische F-16 botst tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, piloot gebruikt schietstoel (01/07/2021 - De Morgen)
  Een Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) rijdend tegen een technisch gebouw gebotst. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen en raakte gewond. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel. Ook een aanwezige in het gebouw raakte gewond.
  [naar artikel]
 35. Britten op zoek naar gecrashte F-35: “Ze hebben er alle baat bij die terug te vinden voor de vijand dat doet” (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse F-35-piloot moest gisteren tijdens een routineoperatie boven de Middellandse Zee plots gebruikmaken van zijn schietstoel. Het vliegtuig dook de zee in en sindsdien wordt er hevig gezocht naar het peperdure toestel. Vooral om ervoor te zorgen dat de Russen het niet als eerste vinden.
  [naar artikel]
 36. Belgische F-16 crasht vlak voor opstijgen door vanzelf te versnellen (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlak voor het opstijgen op de luchtbasis in Leeuwarden versnelde een Belgische F-16 vanzelf. De Belgische piloot kreeg de motor niet meer onder controle en moest uiteindelijk zijn schietstoel gebruiken. Hijzelf en een Belgische technicus raakten licht gewond. De F-16 botste tegen een lege container.
  [naar artikel]
 37. Letse marine bevestigt lichaamsresten te hebben gevonden na crash “spookvliegtuig” (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een woordvoerster van de Letse marine heeft bevestigd dat er lichaamsresten en wrakstukken zijn gevonden van het “spookvliegtuig” dat zondag in de Baltische Zee is neergestort. Reddingswerkers hebben geen hoop meer overlevenden te vinden.
  [naar artikel]
 38. Wrakstukken gevonden op plek waar Chileens militair vliegtuig van de radar verdween (11/12/2019 - VRT NWS)
  Op de plek in zee waar een Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord maandag was verdwenen, zijn wrakstukken gevonden. Dat heeft de Chileense luchtmacht bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 39. Rusland verliest alweer gevechtsvliegtuig voor de Syrische kust (05/12/2016 - De Redactie)
  Een Su-33 gevechtsvliegtuig keerde net van een gevechtsmissie terug, toen het misliep tijdens de landing op het vliegdekschip. De piloot kon zijn schietstoel gebruiken en bleef ongedeerd. Het vliegtuig zelf is verloren gegaan.
  [naar artikel]
 40. Wanneer ‘onzichtbaar voor de radar’ plots een nadeel blijkt: VS raken F-35 kwijt (18/09/2023 - Express)
  Op de Amerikaanse vliegbasissen in South Carolina zit men met de handen in het haar. Een piloot raakte bij een vlucht in zijn F-35 in de problemen en gebruikte zijn schietstoel. Alleen, de automatische piloot was ingeschakeld, en nu vindt men de hoogtechnologische jet niet meer terug. De zoektocht In het nieuws: Vind eens een […]
  [naar artikel]
 41. Verdwijning Emiliano Sala – Wrakstukken van vliegtuig Emiliano Sala aangetroffen in Kanaal (03/02/2019 - Metro)
  In het Kanaal, de zeestraat tussen Groot-Brittannië en Frankrijk, zijn wrakstukken aangetroffen van het vliegtuig dat van de radar verdween met aan boord voetballer Emiliano Sala (Cardiff City) en de piloot. Dat meldt de BBC zondagavond. bron: Belga Het bericht Verdwijning Emiliano Sala – Wrakstukken van vliegtuig Emiliano Sala aangetroffen in Kanaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Nadat vliegtuig van beroemde stunteenheid op auto crasht en Laura (5) doodt, spreken de piloot en haar papa voor het eerst: “Ik kreeg haar er niet uit” (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Je ziet hem op de beelden nog net op tijd zelf zijn schietstoel gebruiken. En dan crasht zijn toestel hard en is er die grote, gitzwarte vuurbal. Een vuurbal die naar de keel grijpt. Want wie weet wat er daar gebeurd is, weet dat er een kind is gestorven. Zowel de piloot als de vader van het omgekomen meisje hebben nu gereageerd op het vliegtuigdrama van afgelopen weekend in Italië. Daarbij kwam een vliegtuig van de beroemde demonstratie-eenheid ‘Frecce Tricolori’ terecht op een auto van een gezin. Bij alle partijen is de pijn enorm.
  [naar artikel]
 43. Wanneer ‘onzichtbaar voor de radar’ plots een nadeel blijkt: VS raken F-35 kwijt (18/09/2023 - Express)
  Op de Amerikaanse vliegbasissen in South Carolina zit men met de handen in het haar. Een piloot raakte bij een vlucht in zijn F-35 in de problemen en gebruikte zijn schietstoel. Alleen, de automatische piloot was ingeschakeld, en nu vindt men de hoogtechnologische jet niet meer terug. De zoektocht In het nieuws: Vindt eens een […]
  [naar artikel]
 44. Voor het eerst een Amerikaanse F-35 neergestort (28/09/2018 - De Morgen)
  Een F-35 gevechtsvliegtuig van de Amerikaanse marine is vrijdag neergestort in de buurt van Grays Hill in de Amerikaanse staat South Carolina. Volgens de autoriteiten heeft de piloot zich met zijn schietstoel in veiligheid gebracht. Er zijn geen berichten over slachtoffers op de grond.
  [naar artikel]
 45. Reispas vergeten, dus landde piloot zijn helikopter in de wei van boer Kris: “Gelukkig stond er net een mobiel toilet” (02/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk bezoek voor boer Kris Uytterhoeven (55) uit Rotselaar. Afgelopen vrijdag landde er een helikopter in zijn wei. Piloot Steven Ceulemans (42) van Heli Sky was zijn reispas vergeten, en moest dringend vertrekken naar het Verenigd Koninkrijk. “Binnen het uur had mijn vriendin een plek om te landen gevonden via sociale media.”
  [naar artikel]
 46. Duitse Eurofighters botsen in de lucht, nog één piloot vermist (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee Eurofighters van het Duitse leger zijn maandag tijdens hun vlucht tegen elkaar gebotst in het noordoosten van Duitsland. Beide piloten konden hun schietstoel gebruiken, een van hen is al levend teruggevonden.
  [naar artikel]
 47. Russische piloot gebruikt net op tijd schietstoel, indrukwekkende beelden tonen hoe dat eruitziet (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Spectaculaire beelden van een Russische piloot die z’n schietstoel gebruikt. Net op tijd, daarna ziet die z’n vliegtuig in vlammen op gaan. Wat er juist is gebeurd, is niet zeker. Al lijkt het erop dat het vliegtuig iets raakte. Opmerkzame twitteraars merken op dat de video erg lijkt op een andere video van juni. Daarop zijn beelden te zien van de plaats waar het vliegtuig neerstort. Het zou dus om dezelfde crash kunnen gaan, in de regio Belgorod in Rusland.
  [naar artikel]
 48. Belgische F-16 rijdt tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, schietstoel gebruikt (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) in de problemen gekomen. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel. Er is geen sprake van een crash.
  [naar artikel]
 49. Belgische F-16 botst tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, schietstoel gebruikt (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) in de problemen gekomen. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel. Er is geen sprake van een crash.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy