De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Rusland heeft geen goede strategie om de oorlog tegen Oekraïne te winnen’

Knack

19/09/2023 - 01:25

Het Oekraïense tegenoffensief heeft wel degelijk kans op slagen, zegt de Amerikaanse militair analist Michael Kofman. The post ‘Rusland heeft geen goede strategie om de oorlog tegen Oekraïne te winnen’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VS geven grif toe Oekraïne aangepord te hebben tot strijd die het niet kan winnen (14/08/2023 - De Wereld Morgen)
  De Amerikaanse onafhankelijke onderzoeksjournalist Aaron Maté overloopt de media om te zien waarom de VS geen enkele poging tot de-escalatie van de oorlog ondernemen, goed beseffend dat Oekraïne alleen tegen Rusland niet kan winnen. Deze oorlog is voor Washington een geostrategische ‘meevaller’, de gruwelijke tol aan Oekraïense mensenlevens een ‘bijzaak’. The post VS geven grif toe Oekraïne aangepord te hebben tot strijd die het niet kan winnen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. ‘Europa heeft geflaterd bij de sancties tegen Rusland’ (27/08/2022 - De Tijd)
  01:00 De Russische oorlog in Oekraïne had al lang gedaan kunnen zijn als Europa sneller exportsancties had ingezet. Maar die fout betekent niet dat Rusland de economische oorlog aan het winnen is, zegt econ...
  [naar artikel]
 3. Rusland verlegt focus in oorlog tegen Oekraïne naar oosten: erkenning van mislukte strategie of afleidingsmanoeuvre?   (26/03/2022 - VRT NWS)
  Het Russische leger wil zich in de oorlog tegen Oekraïne voortaan focussen op de Donbas, de regio in het oosten van het land waarvan een deel al in handen is van pro-Russische separatistische rebellen. Erkent het daarmee dat de strategie aan het begin van de oorlog mislukt is? Of is dit een afleidingsmanoeuvre voor een nieuw offensief?
  [naar artikel]
 4. “Rusland kan oorlog in Oekraïne niet winnen”, zegt VN-baas (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland kan de oorlog die het land gestart is in Oekraïne niet winnen. Dat heeft de Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, gezegd. Hij riep ook opnieuw op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.
  [naar artikel]
 5. Oorlog zit in nieuwe fase: “Dit zal duren tot zowel Rusland als Oekraïne niets meer hebben” (10/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met het tegenoffensief is de oorlog in een nieuwe fase beland. Wat kunnen we verwachten? Defensiespecialisten Roger Housen en Mart de Kruif buigen zich over de strategieën van Oekraïne en Rusland en over de voor- en nadelen voor beide legers. Voor de Russen zal alles afhangen van hun reserves, terwijl Oekraïne het zal moeten hebben van ‘maskirovska’, een term die de Russen hebben uitgevonden.
  [naar artikel]
 6. Zal Poetin nu wel of niet de oorlog verklaren op 9 mei? En waarom is de gelekte ‘einddatum’ van de gevechten slecht nieuws voor Oekraïne? (04/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal Oekraïne op 9 mei, de ‘Dag van de Overwinning’, de oorlog niet verklaren. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov doet alle speculaties daarover af als ‘pure onzin’. Intussen zeggen Oekraïense inlichtingendiensten dat Rusland september heeft vooropgesteld als einddatum voor de oorlog. “Maar zoiets is onmogelijk te voorspellen. Voor hetzelfde geld wordt het Kerstmis”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 7. Waarom de gelekte ‘einddatum’ van de gevechten slecht nieuws is voor Oekraïne (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal Oekraïne op 9 mei, de ‘Dag van de Overwinning’, de oorlog niet verklaren. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov doet alle speculaties daarover af als ‘pure onzin’. Intussen zeggen Oekraïense inlichtingendiensten dat Rusland september heeft vooropgesteld als einddatum voor de oorlog. “Maar zoiets is onmogelijk te voorspellen. Voor hetzelfde geld wordt het Kerstmis”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 8. Oorlog in Oekraïne en tanende macht van VS (11/04/2023 - De Wereld Morgen)
  Met de oorlog in Oekraïne hebben de Verenigde Staten een val opgezet voor Rusland, maar ze zijn er zelf ingelopen. Finaal draait oorlog om de confrontatie tussen industriële systemen, en op dat vlak lijkt Rusland het onverwacht goed te doen. Daarom kan deze nieuwe ‘wereldoorlog’ nog jaren duren. The post Oorlog in Oekraïne en tanende macht van VS appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 9. Ook NAVO-baas Jens Stoltenberg zegt nu: “Oekraïne kan oorlog tegen Rusland winnen” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, is van mening dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland kan winnen.
  [naar artikel]
 10. Voormalige ambassadeur VS: “Rusland kan een oorlog met Oekraïne op lange termijn niet winnen” (24/01/2022 - Express)
  De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen verder op. De vrees neemt toe dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. John Herbst, een voormalige ambassadeur voor de VS, sluit een invasie niet uit, maar hij is er wel van overtuigd dat Rusland een oorlog met Oekraïne (op lange termijn) niet kan winnen. Het Westen maakt zich […]
  [naar artikel]
 11. President Zelensky: “Rusland heeft geen schijn van kans om de oorlog te winnen” (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een video duidelijk gemaakt dat Rusland geen schijn van kans heeft om de oorlog in Oekraïne te winnen. “We moeten standhouden in defensie, diplomatie en politiek.”
  [naar artikel]
 12. Hoe Oekraïne de perceptieoorlog van Rusland aan het winnen is (05/03/2022 - De Tijd)
  04:00 Door een bombardement van korte filmpjes met Oekraïense ‘heldendaden’ en aangevuurd door een briljant communicerende president is Oekraïne de perceptieoorlog van Rusland aan het winnen. De waarheid is...
  [naar artikel]
 13. Grote beloftes uit Berlijn: “Duitsland zal Oekraïne helpen oorlog te winnen” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland zal Kiev steunen om de oorlog tegen Rusland te winnen, ondanks het uitblijven van een beslissing over de netelige kwestie van de leveringen van Leopardtanks aan Oekraïne. Dat heeft de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius dinsdag gezegd in een interview met de Duitse tv-zender ZDF.
  [naar artikel]
 14. Oekraïne gaat ‘oorlogsobligaties’ uitgeven in de strijd tegen Rusland (01/03/2022 - Express)
  Oekraïne gaat speciale ‘oorlogsobligaties’ uitgeven, zo maakte de overheid gisteren op Twitter bekend. De obligaties zijn bedoeld om de oorlog tegen Rusland te financieren. “In tijden van militaire agressie van de Russische Federatie biedt het ministerie van Financiën burgers, bedrijven en buitenlandse investeerders aan om de begroting van Oekraïne te ondersteunen door te investeren in […]
  [naar artikel]
 15. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen.
  [naar artikel]
 16. Russische commandant lijkt kernwapens voor te stellen als “enige optie” om oorlog te winnen (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland kan de oorlog tegen Oekraïne niet winnen zonder kernwapens te gebruiken. Dat beweert een Russische commandant in de Oekraïense regio Donetsk tijdens een interview. Volgens hem zijn de middelen van Rusland beperkt en staat de NAVO niet langer aan de zijlijn. “Rusland vecht nu tegen de hele Westerse wereld en daarom kan de volgende escalatie van de oorlog alleen maar nucleair zijn.”
  [naar artikel]
 17. ‘Bloomberg’: Oekraïne heeft mogelijk voor het eerst meer gevechtstanks dan Rusland (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in de geschiedenis zou Oekraïne momenteel meer gevechtstanks kunnen hebben dan Rusland. Dat blijkt uit nieuwe samengestelde gegevens, schrijft persagentschap ‘Bloomberg’. De Oekraïense tankvloot is tijdens de oorlog blijven groeien, terwijl die van Rusland net is uitgedund.
  [naar artikel]
 18. Oorlog in Oekraïne ook voelbaar in ‘Little Odessa’ in New York: “Wij noemen onszelf nu liever internationaal dan Russisch” (20/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op geen enkele plek buiten Oekraïne en Rusland ligt de oorlog zo gevoelig als in Brighton Beach, een buitenwijk van New York. In de jaren negentig kwam het zuidelijkste puntje van Brooklyn in opspraak door de Russische maffia, die ook banden onderhield met Antwerpen. Anno 2022 is de oorlog in Oekraïne het enige gespreksonderwerp in ‘Little Odessa’. “Iedereen met een hart keurt Poetins invasie af.”
  [naar artikel]
 19. Het ene na het andere westerse bedrijf zegt Rusland vaarwel om oorlog in Oekraïne: ‘We kunnen en zullen niet toekijken’ (02/03/2022 - De Morgen)
  De invasie van Oekraïne zet bedrijven voor duivelse dilemma’s. Het ene na het andere westerse bedrijf verlaat Rusland. ‘We zijn geschokt door de verloren levens in Oekraïne.’
  [naar artikel]
 20. Oorlog in Oekraïne heeft ook een impact op Azië: dit zijn de winnaars en verliezers (08/04/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne heeft niet alleen vergaande gevolgen voor Oekraïne en het Westen. Volgens de Economist Intelligence Unit blijven ook de Aziatische landen niet gespaard van wat er zich afspeelt in Oost-Europa. Voedselprijzen, toerisme, wapenleveringen: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne treft ook de Aziatische landen. Het is intussen geweten dat Rusland en Oekraïne […]
  [naar artikel]
 21. Sven Biscop: ‘Het idee dat Oekraïne geen leger meer mag hebben, net nu het zo heldhaftig standhoudt, is compleet onrealistisch’ (20/03/2022 - De Morgen)
  Vladimir Poetin heeft zijn eisen op tafel gelegd om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Hij wil een neutraal en tegelijkertijd gedemilitariseerd Oekraïne. Een bescherming van de Russische taal, maar ook de Krim en de Donbas-regio. Drukken Rusland en Oekraïne straks de hand boven dit pakket?
  [naar artikel]
 22. Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne is weerloos tegen ‘de Dolk’ (11/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft sinds het begin van de oorlog volgens Amerikaanse bronnen al meer dan 400 raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, maar zelden was de onrust zo groot als na de aanval van donderdag. De reden? De Russen zetten daarbij een wapen in waar de Oekraïners zich nauwelijks tegen kunnen verdedigen: de hypersonische Kinzhal-raket, oftewel ‘de Dolk’.
  [naar artikel]
 23. Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne is weerloos tegen ‘de Dolk’ (11/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft sinds het begin van de oorlog volgens Amerikaanse bronnen al meer dan 400 raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, maar zelden was de onrust zo groot als na de aanval van donderdag. De reden? De Russen zetten daarbij een wapen in waar de Oekraïners zich nauwelijks tegen kunnen verdedigen: de hypersonische Kinzhal-raket, oftewel ‘de Dolk’.
  [naar artikel]
 24. Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne is weerloos tegen ‘de Dolk’ (11/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft sinds het begin van de oorlog volgens Amerikaanse bronnen al meer dan 400 raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, maar zelden was de onrust zo groot als na de aanval van donderdag. De reden? De Russen zetten daarbij een wapen in waar de Oekraïners zich nauwelijks tegen kunnen verdedigen: de hypersonische Kinzhal-raket, oftewel ‘de Dolk’.
  [naar artikel]
 25. En plots lijkt Rusland te winnen: wat is er aan de hand en wat betekent dit voor Oekraïne? (30/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Donbas kantelt de oorlog in het voordeel van de Russen. Vergroot dit de kans op ‘ernstige’ vredesonderhandelingen? De Oekraïense president Zelenski rekent vooral op nog zwaardere wapens.
  [naar artikel]
 26. Rusland haalt oude ‘Sovjet-kar’ uit de mottenballen door oorlog met Oekraïne (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Moskvitsj, een oud automerk uit Sovjet-Rusland dat in 2002 ter ziele was gegaan, krijgt nu een nieuw leven. Rusland start de productie opnieuw op omdat westerse autofabrikanten als Renault en Nissan het land hebben verlaten vanwege de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 27. De ‘slag om Charkiv’ is voorbij: ‘Oekraïne kan deze oorlog winnen. Rusland bereikt zijn strategische doelen niet’ (16/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Wat denken Russen in België over de oorlog? ‘Met sancties hou je Poetin heus niet tegen’ (24/02/2022 - De Standaard)
  Ook in Rusland gaan protesten door tegen de Russische militaire acties in Oekraïne. Kan Poetin op de steun van de eigen bevolking rekenen? ‘De mensen die hem steunen, zie je niet op straat’, zegt een Belg met roots en familie in Rusland én Oekraïne.
  [naar artikel]
 29. Waarom de vrees dat ook Wit-Rusland Oekraïne zou kunnen binnenvallen toeneemt (22/06/2022 - Express)
  Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt en de pogingen van Rusland om aanzienlijk terrein te winnen in Donbas stagneren, groeit opnieuw bezorgdheid over de mogelijkheid dat Wit-Rusland een tweede front opent. Dit, zo luidt de logica, zou van Oekraïne vereisen dat het troepen uit de frontlinies in het oosten herschikt en dat zou het voor […]
  [naar artikel]
 30. VN-hof doet vandaag uitspraak over ‘genocidezaak’ Oekraïne tegen Rusland (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Gerechtshof in de Nederlandse stad Den Haag doet vandaag uitspraak in een zaak die Oekraïne heeft aangespannen tegen Rusland. Het gaat over de rechtvaardiging van Rusland om het buurland binnen te vallen. Oekraïne wil dat de rechters vaststellen dat Moskou geen wettelijke basis had voor de invasie.
  [naar artikel]
 31. Rusland ziet september als einddatum voor oorlog, volgens Oekraïense inlichtingendiensten (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog in Oekraïne gaat dag 70 in. De hele wereld vraagt zich af wanneer Rusland de zogenaamde “speciale militaire operatie” wil afronden. Volgens de Oekraïense inlichtingendiensten valt de Russische ‘deadline’ van de oorlog in september. Intussen is het bang afwachten wat Vladimir Poetin van plan is op maandag 9 mei, de dag waarop de Russen traditioneel de overgave van de Duitse nazi’s in 1945 vieren.
  [naar artikel]
 32. Hoe Rusland Oekraïners op de vlucht ‘filtert’ (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Internationale onderzoeken leggen bloot hoe Oekraïners gedwongen naar Rusland overbrengen een bewuste en systematische strategie is van het Kremlin.
  [naar artikel]
 33. Rusland haalt oude ‘Sovjet-kar’ uit de mottenballen vanwege de oorlog met Oekraïne (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Moskvitsj, een oud automerk uit Sovjet-Rusland dat in 2002 ter ziele was gegaan, krijgt nu een nieuw leven. Rusland start de productie opnieuw op omdat westerse autofabrikanten als Renault en Nissan het land hebben verlaten vanwege de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 34. Chomsky: “Opties voor diplomatie verdwijnen terwijl Russische oorlog tegen Oekraïne escaleert” (08/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Rusland’s oorlog in Oekraïne duurt al bijna negen maanden en ze is nu geëscaleerd tot uiterst dodelijke niveaus. Poetin neemt Oekraïne’s energie-infrastructuur in het vizier en heeft herhaaldelijk de dreiging van nucleaire wapens ingeroepen. De Oekraïners, aan de andere kant, blijven geloven dat ze de Russen op het slagveld kunnen verslaan en zelfs de Krim heroveren. De oorlog in Oekraïne heeft geen eind in zicht. Zoals Noam Chomsky opmerkt in het exclusieve interview voor Truthout dat volgt, heeft de escalatie van het conflict de diplomatische opties nog verder naar de achtergrond geduwd. The post Chomsky: “Opties voor diplomatie verdwijnen terwijl Russische oorlog tegen Oekraïne escaleert” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 35. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Britse premier: "Oorlog tegen Rusland is als strijd tegen Hitler” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft de steun aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland vergeleken met de strijd tegen nazi-dictator Adolf Hitler. De prijs voor vrijheid is het waard om te betalen, vertelde hij aan de Britse omroep BBC bij de G7-top in het Zuid-Duitse kasteel Elmau. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 36. KIJK. Oekraïne vergelijkt oorlog tegen Poetin met 'Die Hard'-film: “Oekraïne zal winnen! Yippee Ki-Yay...!” (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie deelt beelden van de ‘Die Hard’-film met een sneer naar de Russische invasie. “Een underdog die wint tegen de slechteriken. Dat is het soort verhaal waar we allemaal van houden”, luidt het. De video wordt opgedragen “aan al de die hards aan de frontlinie. Oekraïne zal winnen! Yippee Ki-Yay...!”
  [naar artikel]
 37. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 38. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 39. Oekraïners in België: ‘Mijn grootvader wantrouwde me toen ik hem belde’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 40. ANALYSE. Oekraïne kan dit jaar de oorlog winnen, maar dat zal afhangen van het Westen (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het exact één jaar geleden dat Rusland buurland Oekraïne aanviel. Zijn we vertrokken voor nóg een jaar oorlog of kan het sneller gaan? Wij maken samen met oud-kolonel Roger Housen en professor internationale politiek David Criekemans (UA) een complete analyse van de verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne. In deze richtingen kan de oorlog de komende maanden evolueren.
  [naar artikel]
 41. LIVE OEKRAÏNE. Lavrov: “Kernwapens enige antwoord op externe bedreigingen tegen Rusland” (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat het totale aantal gesneuvelde of gewonde Oekraïense en Russische troepen sinds het begin van de oorlog in Oekraïne bijna 500.000 bedraagt, aldus een rapport van ‘The New York Times’. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov is het bezit van kernwapens het enige antwoord op externe bedreigingen waar Rusland mee kampt. En volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zal Oekraïne het belangrijkste doel van het tegenoffensief niet halen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 42. Reconstructie van de weg ‘naar de oorlog’: VS was lang voor Europa al zeker dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoe raakten de VS er zeker van dat Rusland Oekraïne massaal zou binnenvallen en waarom dachten de Fransen en Duitsers dat de Amerikanen overdreven? The Washington Post maakt een indruk­wekkende reconstructie van de ‘weg naar de oorlog’.
  [naar artikel]
 43. ‘South Park’ maakt als eerste parodie rond oorlog van Rusland tegen Oekraïne (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De makers van het komische programma ‘South Park’ zetten als eerste hun tanden in een aflevering die draait rond de oorlog in Oekraïne. Er wordt onder andere gespot met de Russische president Poetin.
  [naar artikel]
 44. LIVE OEKRAÏNE. Wagner bouwt ‘tentenstad voor zo'n 1.000 huurlingen’ in Wit-Rusland, op amper 24 kilometer van Oekraïense grens (09/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Wit-Rusland, vlak bij de Oekraïense grens, bouwt Wagner een tentenstad voor zo’n 1.000 huurlingen. De Russische luchtafweer heeft twee gevechtsdrones neergehaald die op weg waren naar Moskou. En de westerse bondgenoten krijgen steeds minder positieve updates over het Oekraïense tegenoffensief. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 45. De Russische strategie wordt steeds duidelijker: hoe sneller Kiev valt, hoe korter de oorlog (25/02/2022 - De Morgen)
  Russische troepen trekken vrijdag steeds dieper Oekraïne in op de tweede dag van de invasie. Het wordt steeds duidelijker dat ze met hun ‘blitzkrieg’ richting Kiev de Oekraïense regering willen ‘onthoofden’. Hoe sneller Kiev valt, zo lijkt de militaire strategie van Moskou, hoe korter de oorlog.
  [naar artikel]
 46. OEKRAÏNE LIVE. Moskou: drones boven Koersk neergehaald - Zuid-Afrika ontkent levering wapens aan Rusland (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verzoekt het parlement de huidige Defensieminister te ontslaan en een door Zelensky voorgedragen opvolger te benoemen. Zuid-Afrika concludeert na eigen onderzoek dat het geen wapens aan Rusland heeft geleverd. In de bezette gebieden van Oekraïne worden ondertussen ‘verkiezingen’ gehouden met pro-Russische kandidaten. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 47. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.
  [naar artikel]
 48. Aan het front in Oekraïne: ‘Bang voor oorlog? We zijn wel wat gewend’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Oekraïne bereidt zich voor op een mogelijke oorlog met de Russen. Maar dat gaat niet overal even vlot, zag onze reporter, die een week langs de frontlinie trok: ‘Als Rusland echt wil, worden we in een mum van tijd verpletterd.’
  [naar artikel]
 49. Ondertussen in Oekraïne: ‘Bang voor oorlog? We zijn wel wat gewend’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Oekraïne bereidt zich voor op een mogelijke oorlog met de Russen. Maar dat gaat niet overal even vlot, zag onze reporter, die een week langs de frontlinie trok: ‘Als Rusland echt wil, worden we in een mum van tijd verpletterd.’
  [naar artikel]
 50. De ‘koorddanser’ tussen Oekraïne en Rusland: hoe Turks president Erdogan zijn eigen koers vaart (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO moet de koelkast in. Best tot na de Turkse verkiezingen in mei, vindt men in Helsinki. Gas kopen in Rusland, wapens leveren aan Oekraïne. En toch met de beide landen op goede voet staan, je moet het maar kunnen. President Erdogan speelt een vreemde rol in de oorlog in Oekraïne. En bij al wat hij doet en zegt, primeert zijn persoonlijke agenda.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy