De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rode Kruis-Vlaanderen haalt 500.000 euro op voor humanitaire hulp in Marokko

Rode Kruis-Vlaanderen haalt 500.000 euro op voor humanitaire hulp in Marokko

De Wereld Morgen

19/09/2023 - 11:55

Rode Kruis-Vlaanderen heeft tot dusver al zo'n 500.000 euro ingezameld naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Daarmee financiert de organisatie mee de hulpverlening in het rampgebied. Het geld wordt er ingezet om de slachtoffers in hun basisnoden te voorzien, zoals onderdak, proper water, voedsel en medische hulp. Daarnaast stuurt Rode Kruis-Vlaanderen ook een ervaren medewerker naar Marokko om er de hulpacties mee te coördineren. Extra financiële steun blijft welkom, omdat de noden ter plaatse nog lange tijd enorm hoog zullen blijven The post Rode Kruis-Vlaanderen haalt 500.000 euro op voor humanitaire hulp in Marokko appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rode Kruis-Vlaanderen haalt 500.000 euro op voor humanitaire hulp in Marokko na aardbeving (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen heeft een half miljoen euro ingezameld voor humanitaire hulp in Marokko. Het geld wordt via het Duitse Rode Kruis, dat ter plaatse aanwezig is, ingezet voor basisnoden zoals onderdak, proper water, voedsel en medische hulp. De hulporganisatie stuurt ook een ervaren medewerker naar Marokko om de hulpacties mee te coördineren.
  [naar artikel]
 2. Rode Kruis-Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor humanitaire hulp na aardbeving in Turkije (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen zal 200.000 euro uit het noodhulpfonds inzetten voor humanitaire hulp na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat laat de organisatie weten. Vlamingen die willen, kunnen zelf nog een storting doen via Rode Kruis-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 3. Rode Kruis-Vlaanderen maakt 250.000 euro vrij voor humanitaire hulp in Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen heeft een rekening geopend voor wie geld wil storten voor hulp aan Oekraïne. De organisatie maakt ook 250.000 euro vrij uit het noodhulpfonds om in te zetten voor humanitaire hulp. De dienst ‘Restoring Family Links’ wordt ingezet voor familieleden in Oekraïne.
  [naar artikel]
 4. Rode Kruis Vlaanderen, Oxfam België en SOS Kinderdorpen halen 565.000 euro op voor slachtoffers aardbeving Marokko (19/09/2023 - VRT NWS)
  Rode Kruis Vlaanderen, SOS Kinderdorpen België en Oxfam België hebben sinds de aardbeving in Marokko al 565.000 euro ingezameld. Het geld gaat ter plaatse vooral naar acute noden zoals voedsel, water, onderdak en medische hulp. “De situatie in Marokko is nog steeds zorgwekkend, onze oproep blijft openstaan.”
  [naar artikel]
 5. Crisis Venezuela – Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp (11/04/2019 - Metro)
  De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het land. Dat maakte president Nicolas Maduro woensdag bekend. De regering en het Rode Kruis zijn tot een akkoord gekomen om “samen te werken met VN-agentschappen om alle humanitaire hulp te bieden die mogelijk is” in Venezuela, verklaarde Maduro. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Nog maar 9.000 euro ingezameld: Rode Kruis Vlaanderen roept op tot donaties voor slachtoffers van conflict Midden-Oosten (25/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Rode Kruis Vlaanderen kreeg tot op heden slechts 9.000 euro binnen voor humanitaire hulp na de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Het roept mensen op om toch nog een steentje bij te dragen in wat de organisatie ‘één van de grootste humanitaire crisissen in de recente geschiedenis’ noemt.
  [naar artikel]
 7. Nog maar 9.000 euro ingezameld: Rode Kruis Vlaanderen roept op tot donaties voor slachtoffers van conflict Midden-Oosten (25/10/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het Rode Kruis Vlaanderen kreeg tot op heden slechts 9.000 euro binnen voor humanitaire hulp na de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Het roept mensen op om toch nog een steentje bij te dragen in wat de organisatie ‘één van de grootste humanitaire crisissen in de recente geschiedenis’ noemt.
  [naar artikel]
 8. Gemeente Riemst schenkt 2.500 euro aan Rode Kruis voor hulp slachtoffers Marokko (13/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Maandag 11 september besliste de gemeenteraad om een subsidie te verlenen aan het Rode Kruis voor dringende hulp aan de slachtoffers van de zware aardbeving in Marokko van vrijdag 8 september.
  [naar artikel]
 9. Rode Kruis zamelde al zo'n 1,85 miljoen euro in voor Turkije en Syrië (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft tot vrijdag zo'n 1,85 miljoen euro aan donaties ontvangen voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Een deel van dat budget werd al ingezet voor de aankoop van 100 grote multifunctionele tenten, waar grote nood aan was. Vanuit het Consortium 12-12 ontving het Rode Kruis-Vlaanderen al zo'n 320.000 euro. Bijkomende fondsen via het Consortium worden later verdeeld.
  [naar artikel]
 10. Marokko krijgt steun van stad Leuven: 20.000 euro voor getroffen regio's (11/09/2023 - VRT NWS)
  Stad Leuven schenkt 20.000 aan Rode Kruis Vlaanderen om humanitaire hulp te bieden aan Marokko. Afgelopen weekend zijn er verschillende regio’s zwaar getroffen door een hevige aardbeving. Daarnaast zal de stad initiatieven van Leuvense verenigingen ondersteunen. Vanavond om 18.00 uur vindt een solidariteits- en stiltemoment plaats op de Grote Markt in Leuven.
  [naar artikel]
 11. Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp (11/04/2019 - De Morgen)
  De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het land. Dat maakte president Nicolas Maduro vandaag bekend.
  [naar artikel]
 12. Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het...
  [naar artikel]
 13. Stickeractie Rode Kruis met Robbedoes start morgen (18/04/2018 - Metro)
  De jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis-Vlaanderen start morgen. Stripfiguur Robbedoes, die dit jaar 80 jaar bestaat, is de figuur op de stickers. De actie duurt tot en met 3 mei. “Net als onze meer dan 13.000 vrijwilligers staat Robbedoes samen zijn vrienden altijd en overal klaar om te helpen en problemen op te lossen”, klinkt het bij Rode Kruis-Vlaanderen. De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient met zijn eigen exemplaar van het eerstehulphandboek “Help! ” van Rode Kruis-Vlaanderen. Robbedoes krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn. De kostprijs van de sticker is 5 euro en het geld gaat naar een van de 241 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. bron: Belga Het bericht Stickeractie Rode Kruis met Robbedoes start morgen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Rode Kruis-Vlaanderen haalt met moeite donaties binnen voor oorlog tussen Israël en Hamas: “Fundamenteel verschil tussen natuurramp en door de mens veroorzaakt conflict” (25/10/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rode Kruis-Vlaanderen zamelde nog maar 9.000 euro in voor het conflict in het Midden-Oosten. Nochtans is dat één van de grootste crisissen uit de recente geschiedenis. Hoe komt het dat de Vlaming zijn portefeuille nu minder opentrekt dan voor bijvoorbeeld de rampen in Marokko en Turkije?
  [naar artikel]
 15. Rode Kruis haalt recordbedrag van 30 miljoen euro op voor slachtoffers watersnood (03/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruim twee weken geleden werd Wallonië getroffen door verwoestende overstromingen. Na de ontzetting en het verdriet kregen de woede en de kritiek de bovenhand. “En die kwam hard aan, zeker bij de duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis”, zegt Philippe Vandekerckhove, topman van Rode Kruis-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Rode Kruis gaat 11 miljoen verdelen onder meest kwetsbare slachtoffers van overstromingen (14/09/2021 - VRT NWS)
  Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Het Rode Kruis heeft 4,7 miljoen euro besteed aan eerste hulp, voedselhulp en onderdak en wil nu 11 miljoen euro herverdelen onder de slachtoffers van de rampen die zich in precaire situaties bevinden.
  [naar artikel]
 17. Geen gesjoemel met geld dat Rode Kruis Vlaanderen heeft ingezameld voor ebola-crisis (06/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Rode Kruis Vlaanderen zamelde ten tijde van de ebola-crisis 57.000 euro in. Dat geld is niet in de pot terechtgekomen waar 5 miljoen euro uit verdwenen is door allerlei vormen van fraude. Dat bevestigt An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen aan Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 18. Rode Kruis besteedt 2 miljoen euro aan scholen getroffen door overstromingen (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Rode Kruis van België gaat 2 miljoen euro van de ontvangen giften besteden als hulp aan 134 scholen die half juli getroffen werden door de zware overstromingen. In de nasleep van de ramp verzamelde de hulporganisatie, samen met de Vlaamse zusterafdeling (Rode Kruis Vlaanderen), zowat 40 miljoen euro aan giften en schenkingen.
  [naar artikel]
 19. Levering humanitaire hulp aan Oost-Ghouta uitgesteld (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De levering van humanitaire hulp aan de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta, is uitgesteld. Normaal zou de humanitaire hup donderdag in de enclave aankomen. De situatie op het terrein laat dat echter niet toe, aldus het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC).
  [naar artikel]
 20. Rode Kruis organiseert solidariteitsactie voor inwoners Westhoek getroffen door wateroverlast: "Wie hulp nodig heeft, kan ons bellen" (21/11/2023 - VRT NWS)
  Rode Kruis-Vlaanderen lanceert een solidariteitsactie voor de gemeenten en burgers die getroffen zijn door de wateroverlast in West-Vlaanderen. Zo'n 200 vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zij kunnen helpen bij het opruimen, maar ook praktische zaken regelen zoals boodschappen doen of psychologische hulp bieden.
  [naar artikel]
 21. Stickerverkoop Rode Kruis haalt slechts helft van normale opbrengst (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 60ste stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen is afgeklokt op 310.000 verkochte stickers. Dat is de helft minder dan in niet-coronajaren. Toch wil het Rode Kruis alle kopers en de vrijwilligers die instonden voor de verkoop bedanken.
  [naar artikel]
 22. Stickerverkoop Rode Kruis haalt slechts helft van normale opbrengst (12/05/2021 - De Standaard)
  De 60ste stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen is afgeklokt op 310.000 verkochte stickers. Dat is de helft minder dan in niet-coronajaren. Toch wil het Rode Kruis alle kopers en de vrijwilligers die instonden voor de verkoop bedanken.
  [naar artikel]
 23. Rode Kruis Leopoldsburg maakt zich klaar voor jaarlijkse stickeractie (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat iedere afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo zet dus ook Rode Kruis Leopoldsburg zich dag in dag uit in voor de burger van Leopoldsburg en Heppen met onder andere haar uitleendienst, bloedinzamelingen, vakanties en kampen...
  [naar artikel]
 24. Rode Kruis stopt met stickerverkoop en komt na 62 jaar met nieuwe actie (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De meest verkochte sticker van Vlaanderen verdwijnt. Dat heeft het Rode Kruis-Vlaanderen vanavond bekendgemaakt. Het Rode Kruis kiest na 62 jaar voor een verrassende koerswijziging. Stickers worden pleisters. Vijf euro wordt tien euro. Alleen de stripfiguren blijven. “We wilden een meer bruikbaar product”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Rode Kruis stopt met stickerverkoop en komt na 62 jaar met nieuwe actie (24/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  De meest verkochte sticker van Vlaanderen verdwijnt. Dat heeft het Rode Kruis-Vlaanderen vanavond bekendgemaakt. Het Rode Kruis kiest na 62 jaar voor een verrassende koerswijziging. Stickers worden pleisters. Vijf euro wordt tien euro. Alleen de stripfiguren blijven. “We wilden een meer bruikbaar product”, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. Rode Kruis stopt met stickerverkoop en komt na 62 jaar met nieuwe actie (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De meest verkochte sticker van Vlaanderen verdwijnt. Dat heeft het Rode Kruis-Vlaanderen vanavond bekendgemaakt. Het Rode Kruis kiest na 62 jaar voor een verrassende koerswijziging. Stickers worden pleisters. Vijf euro wordt tien euro. Alleen de stripfiguren blijven. “We wilden een meer bruikbaar product”, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Rode Kruis kan humanitaire situatie in Syrië 'niet meer aan' (13/04/2019 - De Morgen)
  Door de burgeroorlog is de humanitaire situatie in Syrië zodanig verslechterd dat het Rode Kruis het werk niet meer aankan. Met die boodschap heeft voorzitter Peter Maurer van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) alarm geslagen.
  [naar artikel]
 28. Stickerverkoop Rode Kruis breekt nieuw record en levert 3,3 miljoen euro op (09/05/2019 - VRT NWS)
  De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen heeft dit jaar 3,305 miljoen euro opgebracht. Er werden 661.000 stickers verkocht, 11.000 meer dan bij het vorige record van 2017. Dat meldt Rode Kruis-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 29. Rode Kruis Vlaanderen lanceert oproep voor financiële hulp na aardbeving (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Rode Kruis Vlaanderen gaat de slachtoffers steunen van de aardbeving die zich gisteren voordeed in het centrum van Italië. De medische
  [naar artikel]
 30. Rode Kruis trapt stickerverkoop af (25/04/2019 - Metro)
  De vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen trekken vandaag weer op straat voor de jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken staan de verkopers op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen. De stickers kosten vijf euro. Met de inkomsten koopt het Rode Kruis materiaal voor eerste hulp, ziekenwagens of lesmateriaal voor EHBO-opleidingen. Voor het eerst zijn de stickers ook online te koop en kan de koper aanduiden naar welke afdeling van het Rode Kruis de bijdrage gaat. Dit jaar siert het bekende Playmobilmannetje de sticker. “Het resultaat is een sticker gevuld met mini-helden, waarvoor Playmobil zich liet inspireren door de Rode Kruisvrijwilligers”, zegt Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen. Daarnaast heeft Playmobil 10.000 figuurtjes gemaakt van een Rode Kruisvrijwilliger die ook te koop aangeboden worden. bron: Belga Het bericht Rode Kruis trapt stickerverkoop af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Het Rode Kruis vraagt je hulp: wandel de Rode Route (08/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een goed doel steunen zonder er plezier aan te beleven? Dat is niet meer van deze tijd, vonden ze bij Rode Kruis Vlaanderen, en dus kwamen ze voor de dag met de Rode Route. Aan die wandeltocht kun je op zondag 11 september deelnemen tussen 10 en 14 uur.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe interventiewagen voor Rode Kruis Halle (19/02/2020 - VRT NWS)
  Het Rode Kruis van Halle heeft een nieuw voertuig in gebruik genomen. Geen ziekenwagen, zoals je zou kunnen denken, maar een interventievoertuig. De bestelwagen brengt verzorgers van het Rode Kruis en hun uitrusting naar evenementen, waar het Rode Kruis de eerste hulp verzorgt.
  [naar artikel]
 33. Rode Kruis-Vlaanderen zet 400 à 500 crisisvrijwilligers in in woonzorgcentra, huisartsenpraktijken en testcentra (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 400 à 500 plaatsen voor extra handen worden tegenwoordig ingevuld door crisisvrijwilligers van het Rode Kruis. Dat laat Rode Kruis-Vlaanderen woensdag weten. De extra hulp wordt geboden in woonzorgcentra, huisartsenpraktijken of aan testcentra.
  [naar artikel]
 34. Rode Kruis-Vlaanderen kon in 2021 op 171.800 bloeddonoren rekenen (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het voorbije jaar gingen 171.800 mensen bij Rode Kruis-Vlaanderen langs voor een donatie van bloed, plasma of bloedplaatjes. Het Rode Kruis zocht naar 50.000 nieuwe donoren om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, die werden niet gehaald waardoor de bloedvoorraad regelmatig kritiek was. Ook in 2022 zal Rode Kruis-Vlaanderen via een nieuwe campagne trachten nieuwe donoren te vinden.
  [naar artikel]
 35. Rode Kruis spoort mensen aan 1 euro te schenken voor vrijwilligers (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met de slogan “Geef er eentje voor eentje die zich geeft” spoort Rode Kruis-Vlaanderen mensen aan om 1 euro te schenken voor elke vrijwilliger die zich dag in dag uit en met veel overgave geeft. De opbrengst ervan gaat naar de versterking van de rampenparaatheid in Vlaanderen. Dat meldt Rode Kruis-Vlaanderen dinsdag.
  [naar artikel]
 36. EHBO-specialist in je broekzak: Rode Kruis lanceert gratis ‘eerste hulp’-app (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen heeft vandaag een Belgische versie van de gratis EHBO-app gelanceerd, waarmee iedereen eerste hulp kan bieden bij een ongeval...
  [naar artikel]
 37. Rode Kruis vraagt hulp van CEO’s om vacatures te vullen: “Doneer een sollicitant” (11/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijke advertentie dinsdagochtend in verschillende Vlaamse kranten. Philippe Vandekerckhove, CEO van Rode Kruis-Vlaanderen, richt zich in een brief tot collega-CEO’s om een sollicitant te doneren aan het Rode Kruis. “Het is de eerste keer dat de organisatie zich profileert als werkgever die op zoek is naar echte professionals”, licht woordvoerster An Luyten toe.
  [naar artikel]
 38. Rode Kruis verdeelt samen met getroffen gemeenten 12 miljoen euro (05/10/2021 - De Standaard)
  Samen met de 38 gemeenten die het zwaarst getroffenen zijn door het noodweer van midden juli gaat het Franstalige Rode Kruis 12 miljoen euro aanbieden voor concrete hulp voor de slachtoffers. Dat meldt de organisatie dinsdag. Het gaat om een nieuwe stap in de verdeling van de 40 miljoen euro die het Franstalige en Vlaamse Rode Kruis bij de Belgische bevolking ingezameld hebben.
  [naar artikel]
 39. Rode Kruis-Vlaanderen leert kinderen hoe ze 112 moeten bellen: "Ook zij kunnen levens redden" (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen, op Wereld Eerste Hulp Dag, lanceert Rode Kruis-Vlaanderen een actie om kinderen tussen zes en tien jaar te leren hoe ze op een correcte...
  [naar artikel]
 40. Rode Kruis wordt Rode Cirkel in nieuwe campagne (25/02/2019 - VRT NWS)
  Rode Kruis Vlaanderen start vandaag met een nieuwe campagne om vrijwilligers aan te trekken. Daarin wordt het Rode Kruis een Rode Cirkel.  Die cirkel symboliseert de wederkerigheid van de hulp. Onder de slogan "helpen helpt, in alle richtingen" verschijnen spots op televisie en radio.  Het logo van de organisatie verandert niet.
  [naar artikel]
 41. Gemeenschapsraad Rode Kruis-Vlaanderen vergadert in Trudostad (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 30 september was Sint-Truiden gaststad voor een vergadering van de Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen. Deze raad is het hoogste beleidsorgaan van Rode Kruis-Vlaanderen en bepaalt het algemeen beleid. Hij is samengesteld uit de provincie- en regiovoorzitters, de voorzitters van adviesorganen en de vertegenwoordigers van de belangrijkste stakeholders.
  [naar artikel]
 42. Cursus reanimeren en eerste hulp bij Rode Kruis wint aan populariteit na hartfalen Eriksen (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het plotse hartfalen van de Deense voetballer Christian Eriksen laat de gemoederen niet onberoerd. Zowel de voetbalwereld als het grote publiek lijkt plots te beseffen wat het belang is van reanimatie en eerste hulp. “Dat merken we ook in Vlaanderen aan de verhoogde interesse voor de cursussen reanimeren en eerste hulp”, bevestigt Jan Poté, woordvoerder bij het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 43. Rode Kruis: “Beginnen hongerdoden te vallen in opstandige Ethiopische regio Tigray” (10/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de opstandige Ethiopische regio beginnen mensen van de honger om te komen. Het Rode Kruis schat woensdag dat 3,8 miljoen van de 6 miljoen inwoners van de regio humanitaire hulp nodig hebben, maar de meesten van hen hebben geen toegang tot levensreddende medicijnen en voedsel. Dat zei het hoofd van het Ethiopische Rode Kruis, Abera Tola, woensdag tijdens een persbriefing.
  [naar artikel]
 44. EU reserveert bijna één miljard euro voor humanitaire hulp (20/01/2020 - Metro)
  De Europese Commissie voorziet dit jaar een budget van zo’n 900 miljoen euro voor wereldwijde humanitaire hulp. Dat heeft de Commissie bekendgemaakt. Bijna de helft van het geld is bestemd voor Afrika. Voor Afrika is in het humanitaire budget 400 miljoen euro gereserveerd. De Europese hulp moet er onder meer ten goede komen aan de slachtoffers van het geweld in de Democratische Republiek Congo, van de voedselcrisis in de Sahel en aan mensen die op de vlucht zijn voor conflicten in landen als Zuid-Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Voor het Midden-Oosten is een enveloppe van 345 miljoen euro gereserveerd. Er is uiteraard geld bestemd voor de slachtoffers van de oorlog in Syrië en de opvang van vluchtelingen in de buurlanden, maar ook voor de kritieke humanitaire situatie in Jemen. Voor Latijns-Amerika en Azië is 111 miljoen euro voorzien. Conflicten blijven de voornaamste oorzaak van honger en vluchtelingenstromen, maar bevoegd eurocommissaris Janez Lenarcic wijst ook op de toenemende gevolgen van klimaatverandering voor de humanitaire hulpverlening. Daarom moet het Europese geld risicolanden ook helpen om zich beter voor te bereiden op de gevolgen van overstromingen, bosbranden of zware stormen. De Europese Unie is de belangrijkste humanitaire donor ter wereld. De hulpverlening op het terrein realiseert ze via samenwerking met partnerorganisaties, zoals de VN-agentschappen en het Rode Kruis. bron: Belga Het bericht EU reserveert bijna één miljard euro voor humanitaire hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Rode Kruis ontving al recordbedrag van 35 miljoen euro aan giften (17/08/2021 - De Standaard)
  De solidariteitsactie 2525 van het Rode Kruis, die een maand geleden werd opgestart nadat zware overstromingen ons land teisterden, bracht 35 miljoen euro in het laatje. Croix-Rouge de Belgique (CRB), de Franstalige evenknie van het Rode Kruis-Vlaanderen, bedankt dinsdag in een persbericht iedereen voor de solidariteit en stelt een plan van aanpak voor de komende acht maanden voor.
  [naar artikel]
 46. Rode Kruis ontving al recordbedrag van 35 miljoen euro aan giften (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De solidariteitsactie 2525 van het Rode Kruis, die een maand geleden werd opgestart nadat zware overstromingen ons land teisterden, bracht 35 miljoen euro in het laatje. Croix-Rouge de Belgique (CRB), de Franstalige evenknie van het Rode Kruis-Vlaanderen, bedankt dinsdag in een persbericht iedereen voor de solidariteit en stelt een plan van aanpak voor de komende acht maanden voor.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe "Houvast-app" van Rode Kruis Vlaanderen: eerste hulp bij mentale problemen (18/11/2020 - VRT NWS)
  Het Rode Kruis Vlaanderen lanceert "Houvast", een app die kan ondersteunen bij het verlenen van hulp aan mensen die het psychologisch moeilijk hebben. De organisatie ziet de mentale problemen, onder andere door de aanhoudende coronacrisis, toenemen. Ze wil met deze app gewone leken ondersteunen om de eerste hulp te bieden aan mensen met milde psychologische problemen en zo erger voorkomen.
  [naar artikel]
 48. Cursussen reanimeren en eerste hulp bij Rode Kruis winnen aan populariteit na hartfalen Eriksen (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het plotse hartfalen van de Deense voetballer Christian Eriksen laat de gemoederen niet onberoerd. Zowel de voetbalwereld als het grote publiek lijkt plots te beseffen wat het belang is van reanimatie en eerste hulp. “Dat merken we ook in Vlaanderen aan de verhoogde interesse voor de cursussen reanimeren en eerste hulp”, bevestigt Jan Poté, woordvoerder bij het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 49. Rode Kruis: ‘Amper 9000 euro ingezameld voor slachtoffers in het Midden-Oosten’ (25/10/2023 - Knack)
  Rode Kruis-Vlaanderen zamelde nog maar 9000 euro in voor humanitaire hulp na de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Het contrast met de noden ter plaatse is enorm. De organisatie spreekt zelfs over één van de grootste humanitaire crisissen uit de recente geschiedenis. ‘De financiële steun die we ontvangen om de slachtoffers te kunnen helpen, staat in schril contrast met de grote noden ter plaatse’, zegt Sofie De Jaeger van Rode Kruis-Vlaanderen. ‘We begrijpen dat er de voorbije twee jaar al veel humanitaire crisissen zijn geweest en dat mensen daarvoor al veel steun hebben geboden. Maar de slachtoffers in het Midden-Oosten hebben onze hulp nu meer dan ooit nodig.’ Een kleine drie weken na de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten gaat de situatie er van kwaad naar erger. De ziekenhuizen kunnen de immense vraag niet volgen en het personeel werkt in zeer moeilijke omstandigheden, vaak zonder elektriciteit, en met grote tekorten aan materiaal en medicatie.  Miljoen mensen op de vlucht Tot dusver zijn er al meer dan zesduizend burgerslachtoffers gevallen en meer dan twintigduizend gewonden. Naar schatting een miljoen mensen hebben hun woning moeten verlaten en zijn op de vlucht of vonden een onderkomen in opvanglocaties van de Verenigde Naties. Het Rode Kruis en zusterverenigingen in de regio hebben al voor meer dan 8000 mensen medisch hulp kunnen bieden en hebben hulpgoederen als water, voedselpakketten en hygiënische verdeeld aan zo’n 75.000 mensen.  ‘Maar er is nood aan nog veel meer humanitaire ondersteuning’, zegt De Jaeger. ‘Het feit dat er intussen stapsgewijs vrachtwagens met medisch materiaal en hulpgoederen in de Gazastrook binnengelaten worden via de grens met Egypte is wat dat betreft een klein lichtpuntje. Het is ook een reden te meer om die noodhulp nu enorm op te schalen, zodat er nog veel meer slachtoffers geholpen kunnen worden.’ ‘De honderdduizenden gevallen van individueel lijden in het Midden-Oosten worden al snel een statistiek’ The post Rode Kruis: ‘Amper 9000 euro ingezameld voor slachtoffers in het Midden-Oosten’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy