De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De zoektocht naar een zo luid mogelijke fontein

De zoektocht naar een zo luid mogelijke fontein

De Standaard

21/09/2023 - 08:20

In Berchem zijn ze op zoek naar de ideale fontein om het stresserende geluid van autoverkeer rond een stadspark te maskeren. En daar wordt zelfs een soort auditie voor georganiseerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kleuter verdronken in fontein in Eupen (27/08/2017 - Metro)
  In Eupen is gisteren een kleuter van 2,5 jaar verdronken in een fontein in het Temsepark. Dat is bij het parket van Eupen vernomen. Het kind was tijdens een daguitstap in het park even aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt. De zoektocht naar het kind leidde naar een fontein. De hulpdiensten konden het kind nog reanimeren en naar het ziekenhuis in Aken brengen, maar daar overleed de kleuter kort nadien. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. bron: Belga
  [naar artikel]
 2. Gezocht in Berchem: luide fontein om geraas van auto’s te verdoezelen. “Buurtbewoners hebben keuze uit vijf fonteinen” (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse district Berchem is op zoek naar een fontein voor het Brilschanspark. Vergis u niet: het is geen zoektocht naar dromerige romantiek, er wordt gezocht naar de fontein die het lawaai van het verkeer op de Ring het best maskeert. Professor Omgevingslawaai Timothy Van Renterghem (UGent) selecteerde vijf finalisten waar buurtbewoners zaterdag naar mogen komen luisteren. Is dit dan echt de beste manier om het omgevingslawaai te verdoezelen?
  [naar artikel]
 3. Dan toch geen gevaar in fontein Te Boelaarpark: Antwerpen test biologische producten voor proper water (27/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het district Borgerhout zorgde even voor paniek toen het gisteren over de waterkwaliteit in de fontein van het Te Boelaarpark communiceerde. Alleen bleek er geen probleem te zijn. De fontein zit in een proefproject over waterkwaliteit. Bovendien wordt de fontein in 2020 vervangen door een speelfontein.
  [naar artikel]
 4. Boze boeren bezetten fontein in Genk-centrum: Zuhal Demir kop van jut (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen boeren hebben maandagavond de fontein op de Europalaan in het centrum van Genk een tijd lang bezet. Om hun actie kracht bij te zetten hadden ze er een bad geplaatst en dat laten vollopen met water van de fontein.
  [naar artikel]
 5. Fontein station Halle wordt vernieuwd met blikvanger (02/04/2020 - VRT NWS)
  De fontein aan het station van Halle wordt eindelijk opgeknapt. Dat is nodig, want de afgelopen jaren was de installatie vaak stuk. Achter de fontein komen de grote letters van Halle te staan.
  [naar artikel]
 6. Man belandt in ziekenhuis na ‘omarmen’ van fontein van Genève (23/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een man is in het ziekenhuis beland na een poging om de fontein van Genève te “omarmen”, melden Zwitserse media. De beroemde fontein spuit iedere seconde 500 liter water maar liefst 140 meter de lucht in met een snelheid van 200 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 7. Grootste zoektocht naar Monster van Loch Ness in 50 jaar eindigt met enkele “mogelijke waarnemingen” maar geen bewijzen (27/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste zoektocht ooit naar het monster van Loch Ness is geëindigd met verschillende meldingen van mogelijke waarnemingen, maar nog steeds geen bewijs dat het bekendste wezen uit de Schotse folklore echt bestaat.
  [naar artikel]
 8. Massale zoektocht naar begraven nazischat in Nederlandse Ommeren levert niets op (01/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het Nederlandse Ommeren, in de provincie Gelderland, is een koortsachtige zoektocht naar een mogelijke miljoenenschat van Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 9. Bestuurder vergist zich tussen gas- en rempedaal en belandt met auto in Brusselse fontein (17/08/2019 - VRT NWS)
  Op het Emile Bockstaelplein in Laken is gisterenavond een auto in een fontein gereden. Aan het stuur zat een jongeman die nog maar pas zijn rijbewijs had. Hij had zich naar eigen zeggen vergist tussen het gas- en het rempedaal. Hij was niet onder invloed. Door het ongeval is er olie in de fontein gelekt. Die is nu afgesloten en wordt gereinigd. De bestuurder zal de kosten moeten betalen. Niemand raakte gewond bij het ongeval.
  [naar artikel]
 10. Opvallend beeld: fontein in Gistel spuit schuim (31/03/2022 - VRT NWS)
  De fontein op het Aulendiebachplein, in het centrum van Gistel, spuit sinds deze nacht schuim in plaats van water. Waarschijnlijk goot een flauwe plezante afwasmiddel in het water, waardoor de fontein is beginnen schuimen. “Als het morgen nog zo is, gaan we hem legen en kuisen”, zegt Geert Deschacht, schepen van Openbare Werken (Open VLD).
  [naar artikel]
 11. Fontein van Brabo op Grote Markt in Antwerpen spuit weer na 3 maanden restauratie (02/06/2023 - VRT NWS)
  Er komt weer water uit de fontein van Brabo op de Grote Markt in Antwerpen. Eind februari sloot de stad het water af om de rotspartij en de kelder onder het bronzen beeld te restaureren. Normaal wordt de fontein elk jaar op 1 mei aangezet.
  [naar artikel]
 12. Fontein van 2 meter omdat brandkraan het begeeft (05/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer en het waterbedrijf Pidpa rukten in de nacht van dinsdag op woensdag uit naar het industrieterrein aan de Bannerlaan in Grobbendonk. Een bovengrondse brandkraan had het begeven en dat leidde tot een fontein van ruim 2 meter. De naburige bedrijven bleven gevrijwaard van wateroverlast.
  [naar artikel]
 13. Dief steelt 60 cent uit fontein: één jaar met uitstel (en 300 euro boete) (12/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die in 2007 60 eurocent uit een fontein in het Zuid-Italiaanse Nocera Inferiore stal, zal zich dat nog lang berouwen. De rechtbank achtte
  [naar artikel]
 14. Mogelijke doorbraak in zoektocht naar Théo Hayez (18/07/2019 - De Standaard)
  Er is mogelijk een nieuwe doorbraak in de zoektocht naar de vermiste Belgische rugzaktoerist Théo Hayez. Vrijwilligers vonden zo’n tien dagen geleden een pet die van de 18-jarige zou kunnen zijn.
  [naar artikel]
 15. Net nu met mooi en warm weer is fontein op Hooverplein in Leuven stuk (08/06/2023 - VRT NWS)
  De waterpartij en fontein op het Hooverplein in Leuven werkt al een hele tijd niet meer. Net nu is het mooi, zonnig en warm weer, maar er is geen waterdruppel te zien of te voelen. De fontein zal hersteld worden, maar niet meteen.
  [naar artikel]
 16. "Totaal geen respect": bikinimeisjes krijgen er van langs omdat ze in fontein van Rome ravotten (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drie spelende meisjes in bikini en badpak in een fontein? En dan, zal u ongetwijfeld denken. Probleem is dat ze er met Il Fontanone net het
  [naar artikel]
 17. Nieuwe fontein verbindt Genkse Shopping 1 met Shopping 2 (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met het aanzetten van een nieuwe fontein is de gerenoveerde zone tussen Shopping 1 en Shopping 2 in Genk nu ook officieel in gebruik genomen. Het vernieuwde gedeelte moet beide winkelcentra visueel beter met elkaar verbinden. De fontein is omringd door zitbankjes en moet vooral tijdens de zomer voor vermaak zorgen van kinderen en hun winkelende ouders. De Rootenstraat zal voortaan niet meer toegankelijk zijn voor wagens.
  [naar artikel]
 18. Zeker één dode nadat flatgebouw instort in Miami, zoektocht naar andere slachtoffers gaat voort (24/06/2021 - De Morgen)
  Zeker één iemand is omgekomen toen een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen gedeeltelijk instortte in de buurt van Miami Beach in de Amerikaanse staat Florida. De zoektocht naar andere mogelijke slachtoffers gaat verder, laat de politie via Twitter weten. Volgens berichten in de media raakten ook negen mensen gewond, van wie twee ernstig. De zoektocht naar minstens 51 vermisten onder het puin wordt bemoeilijkt door een storm, meldt CNN.
  [naar artikel]
 19. Peuter verdronken in een fontein in Eupen (27/08/2017 - VRT NWS)
  In Eupen is een kind van twee en een half jaar verdronken in een publieke fontein. De kleuter was met zijn ouders op uitstap in het Temsepark.
  [naar artikel]
 20. Paniek in centrum van Rome door brandende bus naast Trevi-fontein (08/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bus van het openbaar vervoer is in de onmiddellijke omgeving van de Trevi-fontein in Rome in brand geschoten en in vlammen opgegaan. Bij...
  [naar artikel]
 21. Toeristen vechten om beste selfieplek aan wereldberoemde Trevi-fontein (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Trevi-fontein in Rome is woensdagavond een vechtpartij ontstaan tussen enkele toeristen. Dat meldt de Italiaanse krant 'La Republicca'...
  [naar artikel]
 22. Fontein door lek in waterleiding in Eisden-Tuinwijk (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagavond heeft een waterlek voor een heuse fontein gezorgd in de Lucien Schalenborghlaan, op de hoek met de Natiënlaan in Eisden-Tuinwijk.
  [naar artikel]
 23. Politie LaMa lanceert actiefilmpje over zoektocht naar nieuwe collega’s (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Politie Lanaken-Maasmechelen heeft dinsdag via alle mogelijke kanalen een YouTube-film gelanceerd over de zoektocht naar nieuwe collega’s. Naast een originele recruteringscampagne wil de politiezone de kijkers ook een blik geven achter de schermen.
  [naar artikel]
 24. Vijf bewoners van zelfde complex met serviceflats in Borgerhout overleden door coronavirus (24/03/2020 - VRT NWS)
  Op enkele dagen tijd zijn vijf bewoners overleden van een serviceflat in De Fontein in Borgerhout. Ze raakten allemaal besmet met het coronavirus en zijn gestorven in het ziekenhuis. Sinds maandag zijn de serviceflats van Zorgbedrijf Antwerpen, zoals De Fontein, gesloten voor alle bezoek. In het gebouw van De Fontein waar de eerste besmetting werd vastgesteld, gold die maatregel al langer.
  [naar artikel]
 25. Irène Wils (79) verloor vier jaar geleden haar man: “Het waren haar vrienden van De Fontein die haar erbovenop hielpen” (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Irène was zo’n zorgzame vrouw”, vertelt Sandra Vandaele, de plus-kleindochter van Irène Wils (79), één van de vijf senioren die stierven in residentie De Fontein in Borgerhout. “Enkele jaren geleden had ze het moeilijk na de dood van mijn grootvader Charles. Het waren toen haar vrienden in De Fontein die haar er bovenop hielpen.”
  [naar artikel]
 26. Vuurspuwende draken zorgen voor spektakel in Game of Thrones-fontein (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bezoekers van het Bellagio-hotel in de Amerikaanse stad Las Vegas kunnen dezer dagen genieten van een speciale Game of Thrones-fontein. Die moet de...
  [naar artikel]
 27. Nederlander wil muntjes vissen uit Romeinse fontein en krijgt fikse boete voor diefstal (14/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse toerist moet 550 euro boete betalen nadat hij op heterdaad betrapt werd op diefstal uit een fontein in Rome.
  [naar artikel]
 28. Vrouwelijke waaghals flasht borsten net voordat ze van fontein springt (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw had de aandacht van een vol plein in het Spaanse Pamplona toen ze besloot op een grote fontein te kruipen. Door zich daarna achterwaarts te laten vallen, wilde ze de gevaarlijke traditie volgen die politieagenten ten strengste verbieden.
  [naar artikel]
 29. Kenmerkende fontein Europalaan in centrum Genk opgebroken (09/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  De fontein op de rotonde van de Europalaan aan Shopping 1 is helemaal opgebroken. En dat oogt erg vreemd. Meer dan twintig jaar was het een van dé kenmerken van de Europalaan.
  [naar artikel]
 30. Zoektocht naar monster van Loch Ness eindigt (voorlopig) zonder echte bewijzen (28/08/2023 - VRT NWS)
  De grootste zoektocht ooit naar het monster van Loch Ness, in Schotland, is geëindigd met verschillende meldingen van mogelijke waarnemingen, maar een echt sluitend bewijs is er vooralsnog niet. De onderzoekers staan nu voor de taak in alle geregistreerde data feiten van fictie te scheiden.
  [naar artikel]
 31. Ballerina wil uitpakken bij fontein, maar faalt (video) (19/07/2020 - Metro)
  Op sociale media tonen wat je kan, is haast een sport op zich geworden dezer dagen. Maar dat wil niet zeggen dat alles altijd vlekkeloos verloopt. Dat zal deze jongedame nu ook kunnen bevestigen. Vol goede moed gaat de ballerina op haar pointes staan en buigt ze voorover naar de fontein voor een hairflip met haar natte lokken. Maar dan verliest ze haar evenwicht… Bron: zita.be Lees ook: Toeriste maakt zonder het te beseffen foto van zeer bijzonder moment Het bericht Ballerina wil uitpakken bij fontein, maar faalt (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Bezoek aan cinema valt in het water: verstrooide bestuurder rijdt Mercedes in fontein (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op sociale media is een video opgedoken van een wel heel ongelukkige bestuurder. Vorige woensdag belandde hij met zijn Mercedes in een ondiepe fontein aan het bioscoopcomplex Kinepolis in Antwerpen.
  [naar artikel]
 33. Toerist krijgt 450 euro boete omdat hij op rand van fontein eet en drinkt in Rome (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie op vakantie gaat naar Rome, let daar beter op wat hij of zij doet. Een nietsvermoedende Amerikaanse toerist kreeg er 450 euro boete omdat hij op de rand van een fontein wat zat te eten en te drinken.
  [naar artikel]
 34. Mogelijke doorbraak in zoektocht naar vermiste Hebe (10) en Sanne (26): snelweg nabij 's-Hertogenbosch deels afgezet (19/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft een rijstrook van de A59 afgezet nabij het Nederlandse Den Bosch in de zoektocht naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). De twee worden sinds maandag vermist. Het werk van de opsporingsdiensten en de inzet van honderden vrijwilligers leverden tot nog toe niets op.
  [naar artikel]
 35. Verstrooide bestuurder rijdt met Mercedes in fontein (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een verstrooide bestuurder heeft zich vorige week met zijn Mercedes vastgereden in de fontein aan Kinepolis in Antwerpen.
  [naar artikel]
 36. Lijk aangetroffen in fontein Citadelpark Gent (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend is een lichaam aangetroffen in de fontein van het Citadelpark in Gent. De politie is ter plaatse. De speurders houden rekening met alle...
  [naar artikel]
 37. Wegenwerkers raken waterleiding: metershoge fontein (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Sportstraat in Oostende ontstond deze voormiddag rond 11 uur een metershoge fontein nadat wegenwerkers per ongeluk een waterleiding
  [naar artikel]
 38. Beelden tonen hoe fontein “tot ieders grote verbazing” begint te spuiten tijdens rommelmarkt (15/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk beeld zondag in Diksmuide: tijdens de rommelmarkt op de Grote Markt trad de fontein plots in werking.
  [naar artikel]
 39. Lichaam gevonden in fontein van Citadelpark Gent (16/07/2018 - De Morgen)
  In het Citadelpark in Gent is maandagmorgen een lichaam aangetroffen in een fontein. Dat bevestigt de Gentse lokale politie. 
  [naar artikel]
 40. Schattenjacht naar nazischat in Nederland levert niets op (01/05/2023 - VRT NWS)
  In Nederland is een schattenjacht naar een mogelijke nazischat op niets uitgedraaid. Het dorpje Ommeren in de provincie Gelderland is al wekenlang in de ban van een mogelijke miljoenenschat die Duitse soldaten er zouden begraven hebben. Een officiële zoektocht heeft vooral schroot opgeleverd, maar geen schat.
  [naar artikel]
 41. [VIDEO] - Bierfontein zet Sloveense stad op de kaart (07/09/2016 - De Redactie)
  De Sloveense stad Žalec pakt uit met een wereldprimeur: een fontein waar in plaats van water bier uitstroomt. Voor zes euro koop je glas dat uitgerust is met een microchip en je recht geeft op vijf consumptie. Kostprijs van de fontein: ongeveer 350.000
  [naar artikel]
 42. Klimaatactivisten gieten zwarte vloeistof in bekende fontein in Rome (01/04/2023 - Knack)
  Een groep klimaatactivisten heeft zaterdag een zwarte vloeistof gegoten in de Fontana della Barcaccia aan de beroemde Spaanse Trappen in Rome. De leden van de groep ‘Ultima Generazione’ (Laatste Generatie) protesteren met de actie naar eigen zeggen tegen het politieke standpunt over fossiele brandstoffen. De vloeistof die ze in het water van de fontein dumpten, was gemaakt met houtskool. Om de opwarming van de aarde en de catastrofale gevolgen voor mens en dier af te remmen, moet het gebruik van fossiele brandstoffen worden gestopt, aldus de activisten. Volgens mediaberichten werden twee mannen en een vrouw opgepakt na de protestactie in de fontein aan de voet van de Spaanse Trappen. Onlangs nog bekladden twee milieuactivisten het historische Palazzo Vecchio in Firenze met verf. The post Klimaatactivisten gieten zwarte vloeistof in bekende fontein in Rome appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 43. ‘Fontein’ zet Truiense buurt onder water (31/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het leggen van een nieuw glasvezelnetwerk op de hoek van de Speelhoflaan en de Sint-Jansstraat werd gisteren rond 10 uur een waterhoofdleiding geraakt. Een uur later was het probleem opgelost, maar al die tijd spoot het water als een fontein enkele meters hoog en dat zorgde voor wateroverlast in de omgeving.
  [naar artikel]
 44. Man wil beroemde fontein van Genève 'kussen' en belandt op de spoed (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn missie was de fontein van Genève - een van de grootste ter wereld - innig te omarmen, maar die nogal absurde liefdesverklaring zal de man nog lang heugen. Na zijn tweede poging belandde de twintiger eerst op het harde beton, daarna op de spoedafdeling van het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 45. Cast van ‘Friends’ keert terug naar iconische fontein voor langverwachte reünie (12/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van de serie ‘Friends’ hebben er lang op moeten wachten, maar de langverwachte reünie van de reeks is eindelijk opgenomen. Voor de opnames kozen de makers bovendien voor een bijzondere plek, want voor deze eenmalige special keerden de acteurs terug naar de iconische fontein uit de serie.
  [naar artikel]
 46. Warmtedrones, hondenteams en een massa vrijwilligers: zo verliep de zoektocht naar Emilia (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Speurhonden, (warmte)drones, een politiehelikopter, camerabeelden en vooral veel vrijwilligers. Alle mogelijke middelen werden ingezet om Emilia Chini (75) uit Eisden te zoeken. Uiteindelijk werd haar lichaam dinsdag door een wandelaar gevonden in het Mechels Bos. Een overzicht van een tumultueuze zoektocht die bijna een week duurde.
  [naar artikel]
 47. Lichaam aangetroffen in fontein Gents Citadelpark (16/07/2018 - De Standaard)
  In het Citadelpark in Gent is maandagmorgen een lichaam aangetroffen in een fontein. Dat bevestigt de Gentse politie.
  [naar artikel]
 48. Groot waterlek veroorzaakt metershoge fontein in hartje Brussel (19/03/2019 - De Standaard)
  Aan de Nieuwe Graanmarkt in het centrum van Brussel is dinsdagochtend door een waterlek een metershoge fontein ontstaan. Het lek ontstond omstreeks 10.30 uur toen er iets misliep bij werken van stad Brussel.
  [naar artikel]
 49. Het regent dat het giet, maar in Brussel moeten een fontein manueel bijgevuld worden (24/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Opvallend beeld op de Brusselse Vismarkt: een gemeentewerker moet zelf nieuw water pompen in de Anspachfontein. De man doet dit al voor de derde dag op rij omdat de pompen van het bassin voor de fontein verouderd zijn. Dat meldt Bruzz.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy