De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“De strijd die Vlaanderen voert ter bescherming van het Nederlands doet soms denken aan de desperate pogingen om de uitstervende wilde hamster te beschermen”

“De strijd die Vlaanderen voert ter bescherming van het Nederlands doet soms denken aan de desperate pogingen om de uitstervende wilde hamster te beschermen”

Het Belang van Limburg

22/09/2023 - 03:28

De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Demir gooit bescherming van wilde hamster over andere boeg (19/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Wegens een gebrek aan resultaten komt er geen nieuw specifiek programma voor de bescherming van de wilde hamster. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) dinsdag gemeld. Ze verkiest de bescherming van deze met uitsterven bedreigde soort te integreren in een overkoepelend totaalplan voor biodiversiteit op akkers. Vogelbescherming Vlaanderen noemt die aanpak een goed initiatief.
  [naar artikel]
 2. Demir gooit bescherming wilde hamster over andere boeg (19/09/2023 - Knack)
  Wegens een gebrek aan resultaten komt er geen nieuw specifiek programma voor de bescherming van de wilde hamster. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) dinsdag gemeld. Ze verkiest de bescherming van deze met uitsterven bedreigde soort te integreren in een overkoepelend totaalplan voor biodiversiteit op akkers. De wilde hamster is in Vlaanderen bijna enkel nog te vinden in het Limburgse Widooie. Om de soort te beschermen, besloot toenmalig minister Joke Schauvliege (CD&V) in 2017 om een hamstercoördinator aan te stellen en 800.000 euro uit te trekken voor een specifieke soortenbeschermingsprogramma. Dat programma loopt binnenkort af en werd volgens Demir niet zo goed geëvalueerd. “We laten de biodiversiteit en soortenbescherming niet los, maar de vorige aanpak had onvoldoende effect en dus moeten we het over een andere boeg gooien”, legt ze uit. “Ik heb mijn administratie opgedragen noodzakelijke maatregelen op te nemen in een overkoepelende aanpak voor biodiversiteit op akkers met maximale focus op uitvoering”. Demir wil een biodiversiteitsbeleid voeren “dat voor alle bedreigde soorten op het platteland zinvol is, weg van de enge focus op één soort”. Voor de nieuwe aanpak zal de minister ook geen specifieke hamstercoördinator aanstellen. Er wordt beroep gedaan op de bestaande expertise bij Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en Agentschap Natuur en Bos. In juli hadden Vogelbescherming Vlaanderen en milieuvereniging Dryade aangekondigd een rechtszaak tegen de Vlaamse overheid te starten om de wilde hamster voor uitsterven te behoeden. Lees ook: – Hoe honden met hun neus zeldzame dieren en planten helpen te beschermen: ‘Zoek de pruikzwam!’– Waarom het erg is dat er diersoorten verdwijnen (en 4 andere vragen over biodiversiteit)– Tijgermug, buxusmot en wasbeer: hoe beschermen we onze biodiversiteit tegen invasieve exoten? The post Demir gooit bescherming wilde hamster over andere boeg appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 3. Subsidie van 800.000 euro onvoldoende om wilde hamster in België te redden (10/07/2023 - Express)
  De 800.000 euro die Vlaanderen gaf om de wilde hamster te beschermen, kon jammer maar helaas geen soelaas bieden. Nu, zeven jaar later, gaat het slechter dan ooit voor de dieren in het wild.
  [naar artikel]
 4. Vlaamse overheid voor de rechter om uitsterven wilde hamster te voorkomen (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vogelbescherming Vlaanderen en milieuvereniging Dryade starten een rechtszaak tegen de Vlaamse overheid om de wilde hamster te behoeden van uitsterving. “De kans reëel dat de laatste resterende hamsterpopulatie in Vlaanderen zal verdwijnen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 5. Demir gooit bescherming wilde hamster over andere boeg wegens gebrek aan resultaten (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens een gebrek aan resultaten komt er geen nieuw specifiek programma voor de bescherming van de wilde hamster. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) dinsdag gemeld. Ze verkiest de bescherming van deze met uitsterven bedreigde soort te integreren in een overkoepelend totaalplan voor biodiversiteit op akkers.
  [naar artikel]
 6. Natuurbeschermers slepen Vlaamse overheid voor de rechter om wilde hamster van uitsterving te redden (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vogelbescherming Vlaanderen en ngo Dryade slepen de Vlaamse overheid voor de rechter. Volgens de natuurbeschermers doet die onvoldoende om de wilde hamster voor uitsterven te behoeden. Een rechtszaak is de “enige resterende optie” om het uitsterven te voorkomen.
  [naar artikel]
 7. Natuurbeschermers slepen Vlaamse overheid voor de rechter om wilde hamster van uitsterving te redden (28/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vogelbescherming Vlaanderen en ngo Dryade slepen de Vlaamse overheid voor de rechter. Volgens de natuurbeschermers doet die onvoldoende om de wilde hamster voor uitsterven te behoeden. Een rechtszaak is de “enige resterende optie” om het uitsterven te voorkomen.
  [naar artikel]
 8. Rechtszaak tegen Vlaamse overheid omdat bescherming wilde hamsters tekortschiet: “Wanbeleid en historische fout” (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Twee natuurorganisaties hebben de Vlaamse overheid gedagvaard in wat zij noemen de ‘Hamsterzaak’. Ze eisen dat er een degelijk beschermingsprogramma komt zodat de wilde hamster niet volledig uit Vlaanderen verdwijnt.
  [naar artikel]
 9. Europese miljoenenboetes dreigen als Vlaanderen wilde hamsters laat uitsterven (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaanderen riskeert een torenhoge boete als ze de Europese hamster laat uitsterven. En bij gebrek aan een nieuw soortenbeschermingsplan dreigt de hamster, het geïnvesteerde geld en het harde werk van de voorbije 6 jaar verloren te gaan. “Als er geen extra middelen komen, verdwijnen de laatste hamsters”, zegt Jos Ramaekers, diensthoofd bij Natuurpunt.
  [naar artikel]
 10. Honderdduizenden euro's om wilde hamster of gladde slang te redden (29/08/2017 - VRT NWS)
  Een wilde hamster, een kwartelkoning of een knoflookpad: de kans dat u er al eentje gespot hebt in Vlaanderen is klein. De soorten zijn zo bedreigd dat de Vlaamse overheid er een beschermingsprogramma voor opgestart heeft.  Veel geld, voor dieren waarvoor misschien niet iedereen warm loopt.
  [naar artikel]
 11. Geen nieuw soortenbeschermingsplan voor wilde hamster: “Nog veel onduidelijkheden” (19/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Er komt geen nieuw soortenbeschermingsplan voor de wilde hamster maar wel een totaalplan voor biodiversiteit op akkers. Dat maakte Vlaamse minister Zuhal Demir dinsdagnamiddag bekend.
  [naar artikel]
 12. Natuurorganisaties starten rechtszaak tegen Vlaamse Overheid vooraleer laatste wilde hamster uit ons land verdwijnt (28/07/2023 - VRT NWS)
  Vogelbescherming Vlaanderen en Dryade starten een rechtszaak tegen de Vlaamse overheid, omdat de organisaties vinden dat de beleidsmakers niet voldoende inspanningen hebben geleverd om de bedreigde wilde hamster te beschermen. "Nadat we de alarmbel meermaals hebben geluid, zijn de geleverde inspanningen nog altijd niet voldoende. Een rechtszaak is de enige optie die overblijft om de soort te redden", klinkt het.
  [naar artikel]
 13. Wilde hamster bijna uitgestorven in Vlaanderen: natuurorganisaties slepen overheid voor rechter (28/07/2023 - De Standaard)
  Er is nog één familie wilde hamsters in Vlaanderen. Daarom trokken Vogelbescherming Vlaanderen en milieuvereniging Dryade naar de rechtbank. ‘Wilde hamsters hebben 600 hectare hamstervriendelijke landbouwgrond nodig.’
  [naar artikel]
 14. “Ik wilde een dochter”: sommige mama’s zijn zo ongelukkig met het geslacht van hun baby dat ze soms abortus overwegen (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een jongen of meisje? Doet er niet toe, zolang de baby maar gezond is.” Maar voor sommige mama’s doet het geslacht van hun ongeboren kindje er wél veel toe. Ze kampen met ‘geslachtsteleurstelling’ en worstelen met depressieve gevoelens, soms zo erg dat ze eraan denken de zwangerschap af te breken. Er start dit jaar een onderzoek naar het fenomeen.
  [naar artikel]
 15. Het gaat niet goed met de wilde hamster: vorig jaar nog 26 burchten, dit jaar amper 15 (29/08/2017 - VRT NWS)
  In heel België is er nog maar één plaats waar wilde hamsters voorkomen : in Widooie, een deelgemeente van Tongeren. Amper 50 exemplaren leven er nog. De Vlaamse overheid heeft een beschermingsplan.  Maar of dat zal volstaan om de wilde hamster te redden?
  [naar artikel]
 16. Deze Tongerse wilde hamster lijkt niet meer te redden, maar krijgt toch nog duwtje in de rug (29/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Beschermingsprogramma’s voor de bever of de boomkikker wierpen vruchten af, maar voor de wilde hamster wil het maar niet lukken. Nog vier diersoorten krijgen een steuntje in de rug van minister Demir.
  [naar artikel]
 17. Ontmoet de hamster die cryptomunten verhandelt en een portfolio heeft dat de Amerikaanse beursgroei overtreft (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ontmoet de hamster die cryptomunten verhandelt en een portfolio heeft dat de Amerikaanse beursgroei overtreft Mr. Goxx is de eerste hamster ter wereld die cryptomunten verhandelt. Het kleine knaagdiertje doet dit zelfs vanuit zijn eigen kantoortje, waar hij een loopwiel heeft dat ontworpen is om digitale munten aan te kopen. De hamster doet blijkbaar gouden zaken want zijn portfolio groeit ondertussen sterker dan de S&P 500, de Amerikaanse index van […] Lees dit artikel: Ontmoet de hamster die cryptomunten verhandelt en een portfolio heeft dat de Amerikaanse beursgroei overtreft
  [naar artikel]
 18. Al 800.000 euro en toch bijna uitgestorven: vers geld nodig voor wilde hamster (14/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De laatste akker in België waar wilde hamsters wonen, is bedreigd. Er leven daar in Tongeren nog hooguit enkele tientallen hamsters in vijf burchten en er is nog geen nieuw geld om het veld te beschermen. Natuurpunt vraagt dringend actie.
  [naar artikel]
 19. Al 800.000 euro en toch bijna uitgestorven: vers geld nodig voor wilde hamster (14/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De laatste akker in België waar wilde hamsters wonen, is bedreigd. Er leven daar in Tongeren nog hooguit enkele tientallen hamsters in vijf burchten en er is nog geen nieuw geld om het veld te beschermen. Natuurpunt vraagt dringend actie.
  [naar artikel]
 20. 'Desperate Housewives'-actrice verliest haar kenmerkende haren door strijd tegen kanker (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Marcia Cross (56), die in 'Desperate Housewives' in de huid kroop van Bree Van De Kamp, heeft in het grootste geheim gevochten tegen...
  [naar artikel]
 21. COLUMN. Het tussentaaltje van Tom Waes splijt N-VA. Voor Bourgeois is het Nederlands een pochet, voor Jambon is het een toiletborstel (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ gaat het niet meer om wat precies Tom Waes vertelt, wel om hoe hij dat doet: in veredeld Antwerps. “Het zuiverste Nederlands in de aflevering van zondag over de Guldensporenslag”, stelde columnist Jan Segers vast, “was het Middelnederlands van Pieter de Coninck.”
  [naar artikel]
 22. En toen waren ze nog met tien... ‘Ultieme poging’ om wilde hamster te redden, kostte Vlaanderen 650.000 euro, maar populatie werd alleen maar kleiner (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een tiental zijn er nog, meer niet. De laatste wilde hamsters in onze contreien proberen uit de klauwen van vossen te blijven ergens in een veld in Widooie, het zuiden van Limburg. De voorbije zeven jaar spendeerde Vlaanderen 650.000 euro aan de ‘ultieme poging’ om de hamsterpopulatie op te krikken, maar de coördinator van de ‘SoortenBeschermingsProgramma’s’ (SBP) geeft nu onomwonden toe dat die mislukt is. “En toch geven we niet op”, zegt Bart Tessens van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). “Een soort die uitsterft in een ontwikkelde regio: da’s niets om trots op te zijn.”
  [naar artikel]
 23. Herkse afvalverzamelaar riskeert fikse boete: “Ben een beetje een hamster geweest” (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Afgedankte voertuigen, ijzerafval, autobanden, vaten met gevaarsymbolen op … Het ligt allemaal in de tuin van een 75-jarige man uit Herk-de-Stad. De zeventiger sukkelt met een verzamelwoede en riskeert nu 8.000 euro boete. “Ik ben een beetje een hamster geweest.”
  [naar artikel]
 24. Arnold Schwarzenegger doet bodybuildersposes enkel nog in de badkamer: “Soms doet het me huilen” (25/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hij ziet er nog steeds waanzinnig fit uit, maar Arnold Schwarzenegger (75) is niet meer de bodybuilder die hij ooit was. In ‘Men’s Health' doet hij z'n fitnessroutine uit de doeken. “Het doet me soms huilen.”
  [naar artikel]
 25. Vlaanderen trekt reddingsoperatie voor de wilde hamster op gang (31/05/2019 - De Standaard)
  Al meer dan dertig jaar lang onder het hoogste beschermingsniveau en toch bijna uitgestorven in België. Na het soortbeschermingsprogramma van 2015 worden er nu voor het eerst tientallen wilde hamsters uitgezet in het wild.
  [naar artikel]
 26. Wilde zwijnen vallen wolf aan: “Prooidieren maar ze blijken ook heel weerbaar” (04/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Soms ben je de prooi en soms de jager. Dat moeten deze everzwijnen hebben gedacht toen ze het opnamen tegen een wolf in her Nederlands natuurgebied de Veluwe. Een boswachter van het nationaal park in de Nederlandse provincie Gelderland, heeft op sociale media beelden gedeeld die door wildcamera’s werden gemaakt. Enkele zwijnen zitten een wolf achterna, die dan met de staart tussen zijn poten afdruipt. “Zwijnen zijn een prooi voor wolven maar ze blijken ook heel weerbaar”, aldus boswachter Frank Theunissen. “Zo dragen ze bij aan een gezonde wilde zwijnenpopulatie in ons land.”
  [naar artikel]
 27. 800.000 euro om hamsters te redden (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wilde hamster is met uitsterven bedreigd in Vlaanderen, er zijn er nog minder dan 50. Ze leven allemaal in Widooie, een klein dorp bij
  [naar artikel]
 28. Vlaamse wilde hamster met uitsterven bedreigd (29/08/2017 - De Standaard)
  De laatste hamsters in Vlaanderen leven alle in één Limburgs dorpje. Een hamstercoördinator moet hen van de ondergang redden.
  [naar artikel]
 29. ‘Hamstercoördinator’ volstond niet, dus gooit Zuhal Demir het over andere boeg om diertje te beschermen (19/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Geen specifieke aanpak met een hamstercoördinator meer, maar een totaalaanpak waar de wilde hamster in geïntegreerd wordt. Daarmee wil Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) vermijden dat het uiterst zeldzame diertje volledig uit Vlaanderen verdwijnt.
  [naar artikel]
 30. Vrouw mag hamster niet meenemen op vliegtuig... en spoelt haar dan maar door (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Belen Aldecosea naar haar ouders in South-Florida wilde vliegen, nam ze haar hamster Pebbles mee voor de reis. Het beestje werd door een...
  [naar artikel]
 31. De ziekte die Vlamingen plots kaal maakt. Zij hebben alopecia: “Het doet me nu minder dat mensen staren” (11/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “In de winkel zie ik mensen kijken en denken: ‘Zo klein en al zo ziek.’” Het gebeurt plots, soms na hevige stress, soms zonder aanleiding, en hakt keihard in op het leven van een persoon. September is alopecia awareness month: Lynn, Lucas, Isabella en Iman verloren al hun haren door de aandoening. “Ik had eerst twee kale plekken op mijn hoofd. Zes maanden later was ik haarloos.”
  [naar artikel]
 32. In de strijd tegen klimaatverandering doet China meer dan we denken – maar doet het genoeg? (13/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: In de strijd tegen klimaatverandering doet China meer dan we denken – maar doet het genoeg? Als het gaat om klimaatverandering, is geen enkel land belangrijker dan China. Het verbruikt meer steenkool dan de rest van de wereld samen, en het is de grootste uitstoter van broeikasgassen, goed voor bijna 30 procent van de wereldwijde uitstoot. Tenzij China snelle stappen onderneemt om zijn uitstoot van broeikasgassen onder controle te houden, is […] Lees dit artikel: In de strijd tegen klimaatverandering doet China meer dan we denken – maar doet het genoeg?
  [naar artikel]
 33. Wilde bijen worden bedreigd in Vlaanderen (04/05/2018 - VRT NWS)
  Het gaat slecht met de wilde bijen in Vlaanderen. Volgens de eerste indicaties van een grootschalig onderzoek dat Natuurpunt voert naar de bijenpopulatie in Vlaanderen, is de situatie "zorgwekkend". In navolging van Nederland, waar wilde bijen op de "Rode Lijst" staan, ijvert Natuurpunt ervoor om wilde bijen ook in Vlaanderen op de Rode Lijst te zetten.
  [naar artikel]
 34. Heel Vlaanderen wilde haar helpen én werd boos op haar, ze verloor dochter én man: dit is het verhaal van Olga, moeder van Sandra Massart (23/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik kan soms niet geloven dat wat ons overkomen is, écht gebeurd is”, zegt Olga Batiounina (51). Toen dokters ontdekten dat haar dochtertje Sandra Massart een zeldzame ziekte had, moest ze samen met haar man de strijd aangaan tegen de farma-industrie. Over die strijd is nu een film gemaakt, die volgende week in de zalen komt. Ze verloor haar dochter, én intussen ook haar echtgenoot. “Ik heb meer afgezien dan één mens in zijn leven zou moeten meemaken.”
  [naar artikel]
 35. Heel Vlaanderen wilde haar helpen én werd boos op haar, ze verloor dochter én man: dit is het verhaal van Olga, de moeder van Sandra Massart (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Ik kan soms niet geloven dat wat ons overkomen is, écht gebeurd is”, zegt Olga Batiounina (51). Toen dokters ontdekten dat haar dochtertje Sandra Massart een zeldzame ziekte had, moest ze samen met haar man de strijd aangaan tegen de farma-industrie. Over die strijd is nu een film gemaakt, die volgende week in de zalen komt. Ze verloor haar dochter, én intussen ook haar echtgenoot. “Ik heb meer afgezien dan één mens in zijn leven zou moeten meemaken.”
  [naar artikel]
 36. ASSISEN. Schutter Brederodestraat ontkent dat hij iemand wilde vermoorden: “Ik wilde mijn kinderen en kleinkinderen beschermen” (04/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag zijn in de Antwerpse assisenzaal Mehmet en zijn zoon Nihat Yavuz verhoord over de dodelijke schietpartij in de Brederodestraat in februari 2019. Eén slachtoffer overleed, twee anderen overleefden de schietpartij. Vader Mehmet verklaarde dat hij overstuur was omdat twee mannen de vitrine van het barbecuerestaurant van zijn zoon hadden ingeslagen. “Ik wilde mijn kinderen en kleinkinderen beschermen.”
  [naar artikel]
 37. Wilde hamster blijft aan infuus hangen ondanks 150 uitgezette exemplaren (03/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat slecht met de Europese hamster. En dat ondanks het uitzetten van 150 exemplaren. Reden: er worden te weinig jongen geboren. Wetenschappers en overheidsinstanties zijn nu bezig met het opstellen van een plan om het uitsterven van deze soort - met als enige bastion Widooie - te voorkomen.
  [naar artikel]
 38. Voorspelde tornadokans voor vrijdag in Nederlands-Limburg “doet denken aan Pukkelpop 2011” (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Weerdeskundigen geven voor vrijdagmiddag een ‘stevige waarschuwing’ af voor Nederlands-Limburg. Onafhankelijk van elkaar voorspellen meerdere Nederlandse weermodellen dat er naast stevige onweersbuien mogelijk ook valwinden, een lokale tornado en zeer zware windstoten over de regio trekken.
  [naar artikel]
 39. Israëlische premier Netanyahu noemt pogingen om burgers te beschermen "onsuccesvol" (17/11/2023 - VRT NWS)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat de pogingen om Gazaanse burgers te beschermen, "onsuccesvol" blijken. Israël doet er alles aan om burgers te sparen, maar volgens de premier ligt de fout bij Hamas, dat er alles aan doet om Palestijnen aan het front te houden. Netanyahu gaf ook aan dat het leger een commandocentrum van Hamas heeft gevonden in de kelder van het Al Shifa-ziekenhuis, al is daar nog geen bewijs voor gegeven.
  [naar artikel]
 40. Dorp haalt loftrompet boven voor held Joël (33) die boef overmeestert: “Ik wilde mijn familie beschermen” (26/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Joël Wilmsen (33) uit Boskant in Vosselaar krijgt de ene lofbetuiging na de andere voor zijn heldendaad van afgelopen weekend. De lasser in de bouw slaagde erin om een voortvluchtige inbreker voor zijn deur in een houdgreep te nemen in afwachting van de komst van de politie. “Ik zat vol adrenaline en wilde mijn familie beschermen”, zegt Joël Wilmsen.
  [naar artikel]
 41. Dorp haalt loftrompet boven voor held Joël die boef overmeestert: “Ik wilde mijn familie beschermen” (26/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Joël Wilmsen (33) uit Boskant in Vosselaar krijgt de ene lofbetuiging na de andere voor zijn heldendaad van afgelopen weekend. De lasser in de bouw slaagde erin om een voortvluchtige inbreker voor zijn deur in een houdgreep te nemen in afwachting van de komst van de politie. “Ik zat vol adrenaline en wilde mijn familie beschermen”, zegt Joël Wilmsen.
  [naar artikel]
 42. Loonse zusjes schrijven kinderboek over hun avontuurlijke hamster (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Borgloon woont een ontzettend avontuurlijk hamster met twee erg fantasierijke baasjes: Minne (9) en Mare (11) Boffé. Samen verzonnen de meisjes onwaarschijnlijke avonturen voor hun gekke hamster Oreo. En die avonturen zijn intussen zelfs uitgegeven in een boek.
  [naar artikel]
 43. Meisje brengt hamster die al dagen niet bewogen heeft naar dierenarts en die doet vreemde ontdekking (09/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Britse tiener heeft op Twitter een opmerkelijk verhaal gedeeld over een meisje dat met haar hamster naar de veearts trok omdat het dier al
  [naar artikel]
 44. Verhitte discussie over uitstervende wolvenroedel: gaat ook de allerlaatste 'lone wolf' eraan? (25/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Amerika is er volop discussie over een uitstervende wolvenroedel. Ingrijpen of laten sterven, dat is de vraag.
  [naar artikel]
 45. 600.000 euro levert amper twintigtal wilde hamsters op, maar Vlaanderen moet doorgaan met project (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Loont de ruim 600.000 euro die de Vlaamse regering sinds 2018 vrijmaakte om de hamster te redden? Bij een eerste screening maandagavond op de akkers van Widooie werden vijf burchten gevonden. Er waren dus ook in 2022 nog hamsters in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 46. Carrefour zet zich schrap: “Na de vakantie zal de strijd tussen de supermarktketens meer dan ooit losbarsten” (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe boekentas, balpen of rekenmachine: Carrefour Hypermarkt belooft dat je die bij hen het goedkoopst vindt. Indien niet, betalen zij het verschil in vijfvoud terug in bonuspunten. Een actie die doet denken aan de laagsteprijsgarantie van Colruyt. Geen toeval, zegt retailexpert Stefan Van Rompaey. “Na de vakantie zal de strijd tussen de ketens meer dan ooit losbarsten.”
  [naar artikel]
 47. Russische buitenlandminister: “Westen voert rechtstreekse strijd tegen ons” (23/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Door Oekraïne te steunen voert het Westen “een rechtstreekse strijd” tegen Rusland. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gezegd in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. “Jullie mogen het noemen hoe jullie willen, maar ze vechten rechtstreeks met ons. We noemen het een hybride-oorlog, maar dat verandert niets aan de realiteit”, aldus Lavrov, die verwees naar de financiële steun en wapenlevering van het Westen aan Kiev.
  [naar artikel]
 48. Bescherming voor slagveld in Zillebeke (20/08/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst komt er bescherming voor een slagveld in Vlaanderen. De Vlaamse regering gaat het slagveld van Bellewaarde Ridge beschermen als archeologische site.
  [naar artikel]
 49. Carrefour pakt uit met strategie van Colruyt: “Na de vakantie zal de strijd tussen de supermarktketens meer dan ooit losbarsten” (16/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe boekentas, balpen of rekenmachine: Carrefour Hypermarkt belooft dat je die bij hen het goedkoopst vindt. Indien niet, betalen zij het verschil in vijfvoud terug in bonuspunten. Een actie die doet denken aan de laagsteprijsgarantie van Colruyt. Geen toeval, zegt retailexpert Stefan Van Rompaey. “Na de vakantie zal de strijd tussen de ketens meer dan ooit losbarsten.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy