De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Opgepast met snoeisel: dierenartsen waarschuwen voor taxusvergiftiging

Opgepast met snoeisel: dierenartsen waarschuwen voor taxusvergiftiging

Het Belang van Limburg

22/09/2023 - 03:28

Autopsiedierenartsen stellen weer veel gevallen van taxusvergiftiging vast. Ze vragen om extra op te passen met snoeisel van taxushagen want dat is erg giftig voor mens en dier.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opgepast: 'helikoptertjes' zijn heel giftig voor paarden (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenartsen waarschuwen paardeneigenaars voor esdoornscheuten. Ze raden aan om te controleren of die niet in hun wei groeien. De zaden van de
  [naar artikel]
 2. Opgepast: 'helikoptertjes' zijn heel giftig voor paarden (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenartsen waarschuwen paardeneigenaars voor esdoornscheuten. Ze raden aan om te controleren of die niet in hun wei groeien. De zaden van de
  [naar artikel]
 3. Dierenartsen waarschuwen: “Teken bijten dit jaar vaker en vroeger” (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltTeken zijn dit jaar vroeger actief dan anders, melden verschillende dierenartsen. Door de warme winter worden de parasieten eerder wakker en springen ze eerder op. Dierenartsen raden hun klanten dan ook preventieve maatregelen aan, zoals teekwerende halsbanden.
  [naar artikel]
 4. Dierenartsen waarschuwen voor mueslimix voor knaagdieren: "Te veel suiker en te weinig vezels kunnen dodelijk zijn" (17/04/2023 - VRT NWS)
  Dierenartsen merken dat consumenten steeds vaker voeding voor knaagdieren vervangen door goedkopere mueslimix. "Het kan zware gevolgen hebben voor de gezondheid van onder meer cavia's en hamsters", zo waarschuwen ze bij De Inspecteur.
  [naar artikel]
 5. Dierenartsen waarschuwen: "Let extra op met honden en chocolade aan de feesttafel" (24/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een stukje chocolade kan voor ons nog zo smaken, voor jouw trouwe viervoeter kan zo'n snoepmoment fataal aflopen. Dierenartsen zien rond de...
  [naar artikel]
 6. Zoo zamelt lavendel in voor pinguïns: snoeisel houdt gevaarlijke muggen weg (23/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Verzorgers van de zwartvoetpinguïns in de Antwerpse Zoo deden eerder deze week een oproep voor lavendelsnoeisel, en meteen haalden ze een hele hoop bijeen. Het snoeisel moet de pinguïns beschermen tegen muggen, die hen kunnen besmetten met vogelmalaria – een probleem in veel dierentuinen.
  [naar artikel]
 7. Dierenartsen waarschuwen voor longworm bij honden door contact met slakken en kikkers (25/06/2018 - VRT NWS)
  Dierenartsen waarschuwen hondenbezitters voor "longworm". Die was vroeger erg zeldzaam, maar nu raken honden meer en meer besmet door die parasiet. De honden krijgen de worm door contact met slakken en kikkers.
  [naar artikel]
 8. Dierenartsen zien hun werk terugvallen met de helft (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de dierenartsen in ons land. Dierenartsen die vooral huisdieren behandelen, zagen het aantal patiënten de...
  [naar artikel]
 9. Zijn dit de vrolijkste dierenartsen ooit? (15/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als je de dierenartsen in bovenstaande video ziet, vertrek je met plezier met je zieke hond of kat. Dierenartsen Niki Vandermeulen en Dominique De Schutter uit Zoersel hebben een eigen versie gemaakt van het K3-nummer ‘De 3 Biggetjes’, opgenomen in hun praktijk.
  [naar artikel]
 10. Dierenartsen waarschuwen: “Laat uw hond u niet likken” (08/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zeven op de tien baasjes laten hun hond in hun gezicht likken, bij twee op de tien mag de hond mee in bed. Geen goed idee, zeggen dierenartsen. Bacteriën kunnen zo worden overgedragen – ook bacteriën waarop bepaalde antibiotica geen vat meer hebben.
  [naar artikel]
 11. Dierenartsen waarschuwen: “Laat uw hond u niet likken” (08/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zeven op de tien baasjes laten hun hond in hun gezicht likken, bij twee op de tien mag de hond mee in bed. Geen goed idee, zeggen dierenartsen. Bacteriën kunnen zo worden overgedragen – ook bacteriën waarop bepaalde antibiotica geen vat meer hebben.
  [naar artikel]
 12. Dierenartsen trekken aan de alarmbel over herziening keuring in slachthuizen (01/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dierenartsen trekken aan de alarmbel over de geplande mindering van zelfstandige dierenartsen in slachthuizen. Die zogenaamde ‘BMO’s’ (Belast Met Opdracht) staan in voor de keuring van de slachtdieren, maar de slachthuissector pleit nu voor een minimaal aantal BMO’s in het slachthuis, zo stellen VeDa, de beroepsorganisatie van Vlaamse dierenartsen, en haar Waalse zusterorganisatie UPV.
  [naar artikel]
 13. Een op de drie Vlaamse dierenartsen kampt met burn-out: "Het wordt soms een beetje te veel" (13/01/2019 - VRT NWS)
  Eén op de drie Vlaamse dierenartsen kampt met een burn-out. Jonge en vrouwelijke dierenartsen lopen het grootste risico. Dat blijkt uit een studie die de VUB uitvoerde in opdracht van de vereniging van dierenartsen voor gezelschapsdieren Savab. Lange werkdagen, te weinig tijd voor het gezin en zware financiële lasten zijn de meest genoemde oorzaken.  
  [naar artikel]
 14. Dierenartsen zijn het beu: “Mensen bellen om 3 uur ’s nachts voor cafédiscussie of afspraak” (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een internationaal onderzoek blijkt dat dierenartsen meer kans hebben op depressie, burn-out en zelfdoding. Het hoofdprobleem is gebrek aan respect. Onderzoekers van de VUB gaan nu het welzijn van Vlaamse dierenartsen analyseren. “Mensen denken dat ze ons om 3 uur ’s nachts zomaar kunnen bellen om iets te vragen of een afspraak te maken: heel frustrerend.” Dat zegt Pascale Trimpeneers, voorzitter van de Limburgse Dierenartsen, als reactie op het onderzoek.
  [naar artikel]
 15. Orde van dierenartsen in zwaar weer (22/03/2019 - Apache)
  Het rommelt bij de Orde van Dierenartsen. Voor de tweede keer op rij zet de Raad van State de Hoge Raad van de Orde der dierenartsen in de hoek na een dispuut met haar Nederlandstalige Gewestelijke Raad. Een wet die baasjes beter moet beschermen terwijl hun dieren RX-stralen krijgen, kan het FANC daardoor niet verder voorbereiden.
  [naar artikel]
 16. Fipronil mogelijk via dierenartsen ook bij particulieren terechtgekomen (11/08/2017 - De Standaard)
  Het insecticide fipronil is mogelijk via dierenartsen ook bij particulieren met kippen terechtgekomen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen vrijdag op basis van getuigenissen van dierenartsen waar donderdag een huiszoeking plaatsvond in het kader van de fipronilcrisis.
  [naar artikel]
 17. Dierenartsen in Vlaanderen zijn overbevraagd en onderbemand: "Eigenaars lieten ernstig zieke huisdieren vroeger sneller inslapen" (17/08/2023 - VRT NWS)
  Er is een groot tekort aan dierenartsen in Vlaanderen. Dat zegt de voorzitter van de Orde van Dierenartsen. Daarnaast stapt ruim een derde van de jonge dierenartsen na drie jaar werkervaring uit het beroep. Dat heeft te maken met verschillende factoren, onder meer de werkdruk. "Mensen willen dat de zorg voor hun dieren nog beter en sneller is dan de zorg voor mensen", getuigt dierenarts Julie Gijbels.
  [naar artikel]
 18. Dodelijke kattenziekte duikt op in Nederland (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenartsen uit de Nederlandse provincie Gelderland waarschuwen voor de kattenziekte. Het gaat om een virus dat zeer besmettelijk is en sterfte...
  [naar artikel]
 19. Sushiliefhebbers opgepast: dokters waarschuwen voor parasiet (12/05/2017 - De Redactie)
  De haringziekte is een parasitaire infectie van het maag- en darmkanaal, én wordt veroorzaakt door het eten van rauwe of slecht doorbakken vis.
  [naar artikel]
 20. Fipronil mogelijk via dierenartsen ook bij particulieren terechtgekomen (11/08/2017 - Knack)
  Het insecticide fipronil is mogelijk via dierenartsen ook bij particulieren met kippen terechtgekomen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen vrijdag op basis van getuigenissen van dierenartsen waar donderdag een huiszoeking plaatsvond in het kader van de fipronil-zaak.
  [naar artikel]
 21. Dierenarts: "Opgelet voor giftige esdoorn" (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenartsen waarschuwen paardeneigenaars voor esdoornscheuten. Ze raden aan om te controleren of die niet in hun wei groeien. De zaden van de
  [naar artikel]
 22. Dierenartsen over hun opdrachtgever FAVV: "Ze behandelen ons als kinderen" (17/03/2018 - VRT NWS)
  Voor zelfstandige dierenartsen wordt het steeds moeilijker om inspecties uit te voeren bij vleesbedrijven in opdracht van het Voedselagentschap FAVV. Ze klagen vooral over te lage vergoedingen, stijgende werkdruk én gebrekkige communicatie. En da’s best vervelend, want zowat alle inspecties van het FAVV in de vleessector worden uitgevoerd door zelfstandige dierenartsen.
  [naar artikel]
 23. Toelatingsproef voor diergeneeskunde, “maar nijpend tekort in Limburg” (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse dierenartsen reageren verbijsterd op de aangekondigde toelatingsproef voor diergeneeskunde. “Te veel dierenartsen? Integendeel. Hier zijn we al jaren op zoek”, zegt Rudi Hendrikx uit Lanaken. In Limburg staan tientallen vacatures voor dierenartsen open, vooral voor kleine huisdieren.
  [naar artikel]
 24. Brexit leidt tot stormloop op dierenartsen (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid moet binnenkort minstens 60 extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te...
  [naar artikel]
 25. Vlaamse dierenartsen trekken aan alarmbel: "Depressies, burn-outs en donkere gedachten" (29/05/2018 - VRT NWS)
  De Vrije Universiteit Brussel gaat onderzoeken hoe het is gesteld met het welzijn van de Vlaamse dierenartsen. En dat doen ze - volgens de kranten van Mediahuis - op vraag van de dierenartsen zélf. "De klant wordt mondiger en verwacht dat we dag en nacht bijna gratis werken. Zo kunnen we écht niet meer verder."
  [naar artikel]
 26. Dierenartsen waarschuwen: als je corona hebt, zet ook je huisdier in quarantaine (16/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als u besmet bent met het coronavirus, plaatst u ook best uw huisdieren in quarantaine. Zo luidt het nieuwe advies van een Franstalige dierenartsenunie (UPV) waar DH over bericht.
  [naar artikel]
 27. Dierenartsen en Gaia willen verbod op onverdoofd slachten ook in Brussel (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeventien verenigingen, waaronder de beroepsvereniging voor dierenartsen (IV-DB) en Gaia, roepen in een open brief de nieuwe Brusselse regering en...
  [naar artikel]
 28. Dierenarts: “Opgelet voor giftige esdoorn” (12/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Dierenartsen waarschuwen paardeneigenaars voor esdoornscheuten. Ze raden aan om te controleren of die niet in hun wei groeien. De zaden van de esdoorn, de bekende helikoptertjes, zijn immers heel giftig voor paarden.
  [naar artikel]
 29. Dierenartsen waarschuwen: “Strooizout kan honden doodziek maken” (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Baasjes van honden die hun favoriete viervoeter uitlaten, kijken beter uit op gestrooide wegen: strooizout kan namelijk fatale gevolgen hebben voor...
  [naar artikel]
 30. Brexit leidt tot stormloop op dierenartsen (11/12/2018 - De Tijd)
  09:35 De overheid moet binnenkort extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te controleren. Maar het voedselagentschap worstelt nu al om er genoeg te...
  [naar artikel]
 31. Opgepast met de tuinslang in de brandende zon: water kan razendsnel heet worden (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt vandaag en morgen ontzettend warm. Het is dan ook aanlokkelijk om verkoeling te zoeken in de tuin, maar experten waarschuwen voor het gebruik van de tuinslang.
  [naar artikel]
 32. Dappere dierenartsen redden gigantische spin die in muizenval verzeilde (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Taiwanese dierenartsen werden gefilmd terwijl ze een opmerkelijke patiënt verzorgden: een gigantische jachtkrabspin die per ongeluk in een muizenval was beland. De spin was vast komen te zitten op kleverig papier dat bedoeld was voor muizen en ratten, toen het een kakkerlak wilde vangen. De dierenartsen gebruikten onder andere bloem en plantaardige olie om het beestje te bevrijden en lieten de spin na een grondige poetsbeurt weer vrij in het wild.
  [naar artikel]
 33. 850 koeien op een zwalpend schip bij Spaanse haven: dierenartsen vragen dringende oplossing (27/02/2021 - VRT NWS)
  Spaanse dierenartsen willen dringend een oplossing voor een vrachtschip met meer dan 850 koeien aan boord. Het schip komt uit Libanon en ligt aan de ketting in de Spaanse haven Cartagena. Verschillende landen stuurden het schip weg, omdat er blauwtong zou zijn uitgebroken. De dierenartsen willen de dieren laten afmaken, die al twee maanden op zee rondzwalpen.
  [naar artikel]
 34. Opgepast voor phishingmails: cybercriminelen profiteren van pakjesperiode (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opgepast want de kans is groot dat u deze dagen een bericht in uw mailbox ontvangt waarin Bpost, Colruyt en andere afzenders in vlekkeloos...
  [naar artikel]
 35. "Dierenartsen stellen hun eigen portemonnee boven kattenwelzijn" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenartsen trekken aan de alarmbel over het nieuwe kattenplan van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Op deze manier is het...
  [naar artikel]
 36. Ook onze huisdieren kampen met obesitas (29/12/2016 - De Standaard)
  Niet alleen wijzelf, maar ook onze huisdieren worden alsmaar dikker. Dierenartsen waarschuwen voor een epidemie van viervoeters met obesitas.
  [naar artikel]
 37. Gesjoemel bij Orde der Dierenartsen legt werking al jaar plat (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTHet rommelt al bijna een jaar in de Orde der Dierenartsen. De huidige voorzitter en secretaris werden op non-actief geplaatst, maar vechten dat nu via procedures aan bij de Raad van State. Interimvoorzitter Guido Boone werd op zijn beurt onlangs veroordeeld voor valsheid in geschrifte en inbreuken tegen de wet op geneesmiddelen. Insiders vragen zich af of zo iemand wel een organisatie kan leiden die zich onder andere bezighoudt met de tuchtprocedure van dierenartsen die in de fout gaan.
  [naar artikel]
 38. Hoge werkdruk, mondige klanten, moordende concurrentie: Vlaamse dierenartsen staan onder druk (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de VUB gaan analyseren hoe het gesteld is met het welzijn van de Vlaamse dierenartsen. Internationaal onderzoek spreekt over een...
  [naar artikel]
 39. POLL: wie wordt landskampioen? (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opgepast, Club Brugge. Opgepast, Anderlecht. De Rouches - 16 op 21 in de play-offs na de forfaitzege tegen Racing Genk - ruiken een stunt. Niets...
  [naar artikel]
 40. Zelfmoordcijfers bij dierenartsen bijna vier keer hoger dan gemiddeld: “Er móét iets veranderen” (18/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen het hoge aantal jonge dierenartsen die ermee stoppen is een groot probleem. Ook de zelfmoordcijfers bij dierenartsen liggen hoger dan het gemiddelde cijfer in de samenleving, tot bijna vier keer hoger zelfs. Op 7 augustus stapte een 27-jarige dierenarts uit het leven. “Bij haar overlijden had ik zelfs geen tijd om het echt te verwerken. Dat was voor mij een duidelijk signaal dat er iets moet veranderen”, zegt Christophe Hellemans van Jong VeDa, de afdeling die jonge dierenartsen verdedigt en verschillende initiatieven op poten zet.
  [naar artikel]
 41. Dierenverzorgers waarschuwen: “Strooizout maakt uw hond ziek” (25/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dierenartsen en -verzorgers kregen de voorbije dagen opvallend veel oproepen van hondenbaasjes. “Honden hebben plots braakneigingen, diarree en gekloven voetzolen. Komt allemaal door het strooizout.”
  [naar artikel]
 42. Dierenverzorgers waarschuwen: “Strooizout maakt uw hond ziek” (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dierenartsen en -verzorgers kregen de voorbije dagen opvallend veel oproepen van hondenbaasjes. “Honden hebben plots braakneigingen, diarree en gekloven voetzolen. Komt allemaal door het strooizout.”
  [naar artikel]
 43. Dierenverzorgers waarschuwen: “Strooizout maakt uw hond ziek” (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dierenartsen en -verzorgers kregen de voorbije dagen opvallend veel oproepen van hondenbaasjes. “Honden hebben plots braakneigingen, diarree en gekloven voetzolen. Komt allemaal door het strooizout.”
  [naar artikel]
 44. Help, de dierenartsen komen handen en uren tekort (17/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dierenartsen ervaren almaar meer werkdruk. De uitval is hoog, de instroom gering, vooral in Limburg en Antwerpen. Sommige praktijken voeren patiëntenstops in om niet overwerkt te raken.
  [naar artikel]
 45. Brexit leidt tot stormloop op dierenartsen (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De overheid moet binnenkort minstens 60 extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te controleren. Maar het voedselagentschap worstelt nu al om er genoeg te vinden, schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 46. Brexit leidt tot stormloop op dierenartsen (11/12/2018 - De Morgen)
  De overheid moet binnenkort minstens 60 extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te controleren. Maar het voedselagentschap worstelt nu al om er genoeg te vinden. Dat schrijft De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 47. Ziek huisdier op kerstavond? Let goed op waar je een dierenarts zoekt (24/12/2019 - VRT NWS)
  De orde van dierenartsen waarschuwt voor de website dierenarts-van-wacht.be. Die zegt dat ze mensen informeert over dierenarsen met wachtdienst. Maar volgens de Orde van dierenartsen gaat het om oplichting.
  [naar artikel]
 48. Dierenartsen willen gek die poes Sprotje in oven stopte achter tralies (10/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dierenartsen die een poes verzorgen die door een dierenbeul in het Kortrijk in een hete oven is gestopt, worden overstelpt met reacties van...
  [naar artikel]
 49. Waarom bijna 40 procent van jonge dierenartsen het na drie jaar voor bekeken houdt (18/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jonge dierenartsen trekken aan de alarmbel: na drie jaar stapt bijna 40 procent uit het beroep, een zorgwekkende trend. Ze werken als schijnzelfstandige, moeten lange dagen en nachten kloppen voor vaak magere financiën, terwijl klanten steeds minder respect hebben. Ook de generatiekloof met oude dierenartsen is een groot probleem. “We doen onze job met zo veel motivatie, maar zijn gefrustreerd dat we niet gewaardeerd worden.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy