De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rente-opstoot verpest beurssentiment

Rente-opstoot verpest beurssentiment

De Tijd

22/09/2023 - 06:40

06:05 Beleggers krijgen de zenuwen van de almaar oplopende langetermijnrentes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nasdaq zakt stevig door rente-opstoot (14/03/2022 - De Tijd)
  18:53 Wall Street noteert in het rood, waarbij vooral de techaandelen inleveren. Niet vreemd bij een rente-opstoot van 13 basispunten in de Amerikaanse tienjaarsrente.
  [naar artikel]
 2. Europese beurzen in het groen ondanks plotse opstoot Amerikaanse rente (24/02/2021 - Express)
  Na enkele rode dagen, zijn de Europese beurzen erin geslaagd om opnieuw positieve cijfers voor te leggen. Terwijl de Europese beurzen in een groene zone vertoeven, zit de Amerikaanse rente opnieuw in de lift. Het spook van een stijgende rent blijft de beleggers teisteren. Zo is de rente op het tienjarig Amerikaans staatspapier gestegen van […] The post Europese beurzen in het groen ondanks plotse opstoot Amerikaanse rente appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Slecht nieuws voor wie woonkrediet wil: rente stijgt sneller dan verwacht (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische tienjaarsrente staat nu op een zucht van 1 procent, op 0,955 procent om precies te zijn. De rente-opstoot gaat erg snel: midden...
  [naar artikel]
 4. Wall Street: rente verpest feestje (21/09/2023 - De Tijd)
  21:03 De Amerikaanse graadmeters gaan lager nu de rente maar blijft oplopen. Vooral techaandelen krijgen het te verduren. Postbode FedEx trekt een sprintje. Cisco verslikt zich in zijn grootste deal ooit.
  [naar artikel]
 5. Beurssentiment is volgens onderzoek te voorspellen aan de hand van nieuws (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Groot of belangrijk nieuws zet de aandelenmarkten in beweging, en het is mogelijk om aan de hand van nieuwsberichten beurssentiment te voorspellen....
  [naar artikel]
 6. Wall Street beperkt verlies ondanks nieuwe rente-opstoot (03/08/2023 - De Tijd)
  22:00 De Amerikaanse tienjaarsrente spurtte meer dan 10 basispunten hoger, maar zelfs techbeleggers reageerden stoïcijns.
  [naar artikel]
 7. Wall Street sluit hoger ondanks rentestress (25/09/2023 - De Tijd)
  22:14 Een nieuwe rente-opstoot weet de sfeer niet volledig te verpesten. Amazon trok de kar van de grote techaandelen. Netflix en AMC veren op na een tijdelijke overeenkomst in Hollywood tussen stakers en s...
  [naar artikel]
 8. Kies je vandaag variabele of vaste rente voor jouw woonlening? “Verdubbeling rente niet realistisch” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De hypotheekrente piekt. De meeste woningkopers spelen op veilig met een vaste rente. Maar een variabele rente kan lonen als de rente weer daalt. Welke formule kies je nu best?
  [naar artikel]
 9. Kies je vandaag variabele of vaste rente voor jouw woonlening? “Verdubbeling rente niet realistisch” (13/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  De hypotheekrente piekt. De meeste woningkopers spelen op veilig met een vaste rente. Maar een variabele rente kan lonen als de rente weer daalt. Welke formule kies je nu best?
  [naar artikel]
 10. China stuurt bij en verlaagt andermaal de rente (20/06/2023 - Express)
  The People’s Bank of China verlaagt de rente op één jaar en de rente op vijf jaar met 10 basispunten, na tegenvallende economische data. Vorige week werd de rente op zevendaagse reverse repo’s ook al verlaagd. In het nieuws: De rente op een éénjarige lening verschuift van 3,65 procent naar 3,55 procent. De rente op […]
  [naar artikel]
 11. FED vehoogt de rente voor het eerst in een jaar (14/12/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente verhoogd met 0,25 procentpunt. De belangrijkste rente gaat van 0,50 naar 0,75 procent.
  [naar artikel]
 12. Rente woonleningen op laagste peil ooit (29/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lenen is nog nooit zo goedkoop geweest. De recente terugval van de rente op Belgisch staatspapier maakt dat de rente op woonkredieten is...
  [naar artikel]
 13. Virusvrees drukt beurssentiment (02/04/2020 - De Tijd)
  07:02 De angst voor het coronavirus duwt de beurzen wederom in de min.
  [naar artikel]
 14. Waarom stijgt de rente in de eurozone, maar niet in de VS? En wat betekent dat voor ons? (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Al maanden verhogen de centrale banken in Europa, de VS en China de rente. Maar deze week was anders. De rente in euro gaat hoger en de dollarrente blijft onveranderd. In China verlagen de centraal bankiers de rente zelfs. Wat is er aan de hand? We vragen aan onze geldexpert Pascal Paepen hoe ze de rente bepalen en wat de gevolgen zijn voor de economie, de beurs, onze leningen en onze spaarrekening: “De hoge rente kan de economie en de bedrijven pijn doen.”
  [naar artikel]
 15. Bankenchaos drukt op beurssentiment (14/03/2023 - De Tijd)
  06:09 De chaos bij Amerikaanse banken doet beleggers de verkoopknoppen indrukken
  [naar artikel]
 16. Regen verpest Zondagsmarkt in Genk (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aanhoudende regen heeft de Zondagsmarkt in Genk verpest. Het merendeel van de standhouders keerde huiswaarts. Anderen zochten dan weer schuilplaatsen op en aan de rand van het Stadsplein.
  [naar artikel]
 17. Poperinge sluit grensparking na opstoot illegalen (30/03/2017 - De Standaard)
  De stad Poperinge gaat de grensparking Callicannes tijdelijk volledig afsluiten. Het stadsbestuur doet die ingreep na toenemende meldingen van wantoestanden en een opstoot van transitmigranten. De parking blijft zeker tot eind september dicht.
  [naar artikel]
 18. WHO waarschuwt voor opstoot coronacijfers tijdens Paasweekend en ramadan (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft vandaag gewaarschuwd voor een mogelijke opstoot in de coronacijfers in het Midden-Oosten naar aanleiding van de ramadan en Pasen.
  [naar artikel]
 19. Bewezen: een smartphone verpest je etentje (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Je hebt vast veel te vertellen tegen je gezelschap op restaurant maar als de ander bezig is met zijn of haar smartphone, dan is de kans bijzonder klein dat je wordt gehoord. Een nieuwe Canadese studie bewijst immers dat een smartphone etentjes echt verpest.
  [naar artikel]
 20. Lage rente maakt kiezen tussen vaste of variabele rente moeilijker (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De rente staat nog altijd op een historisch dieptepunt en het is nog altijd uitzonderlijk goedkoop om een hypothecaire lening af te sluiten. Maar...
  [naar artikel]
 21. De negatieve Duitse rente in zes vragen (22/03/2019 - De Tijd)
  15:50 De Duitse tienjaarsrente is vrijdag voor het eerst sinds oktober 2016 onder nul gezakt. Waarom is de rente negatief, hoe uitzonderlijk is dat en wanneer zal de rente weer stijgen?
  [naar artikel]
 22. Rente op spaarrekeningen is te laag, stelt Nationale Bank (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De rente op spaarrekeningen is te laag, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nationale Bank. De rente op het spaarboekje hangt sterk af van de rente bepaald door de Europese Centrale Bank (ECB). Maar zeven maanden na de eerste renteverhoging van de ECB zijn de spaarrentes nog niet op niveau, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. ING laat negatieve rente los vanaf september (08/06/2022 - Express)
  Nu de Europese Centrale Bank (ECB) op het punt staat de rente te verhogen, laat de grootbank ING weten dat de klanten met meer dan 250.000 euro op een zichtrekening vanaf september niet langer een negatieve rente moeten betalen. Door het lagerentebeleid van de ECB hebben talloze banken de rente op het spaarboekje de afgelopen […]
  [naar artikel]
 24. Opstoot van corona op geriatrie en revalidatie van Jan Palfijn (02/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de afdelingen geriatrie en revalidatie in ZNA Jan Palfijn vond of vindt een opstoot van coronabesmettingen plaats. Sinds midden juni hebben 26 patiënten en medewerkers positief getest. Niemand moest naar intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 25. Corona-opstoot: alle binnenactiviteiten Schotense kinderen afgelast (12/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kinderen jonger dan dertien mogen alvast dit weekend niet meer samen hun hobby beoefenen, toch niet binnen. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) neemt de verstrengde maatregel na een opstoot van besmettingen op lagere scholen.
  [naar artikel]
 26. ECB verhoogt de rente met 25 basispunten (04/05/2023 - Express)
  De Europese Centrale Bank (ECB) trekt de rente op met 25 basispunten. Dat is een minder forse verhoging in vergelijking met de vorige drie vergaderingen, toen de rente met telkens 50 basispunten werd verhoogd. In het nieuws: na de rente drie keer met 50 basispunten te verhogen, trekt de ECB nu minder hard aan de […]
  [naar artikel]
 27. Lage rente maakt kiezen tussen vaste of variabele rente moeilijker (11/12/2018 - De Morgen)
  De rente staat nog altijd op een historisch dieptepunt en het is nog altijd uitzonderlijk goedkoop om een hypothecaire lening af te sluiten. Maar hoelang kan dat nog blijven duren?
  [naar artikel]
 28. Zweden zet negatieve rente stop, eurozone kijkt toe (21/02/2020 - Express)
  De Zweedse Rijksbank was in 2015 de eerste centrale bank die negatieve rente introduceerde. Dat hield ze 5 jaar lang vol, tot ze in december vorig jaar de belangrijkste rentevoet opnieuw op 0% bracht. Negatieve rente heeft voor- en tegenstanders. Maar het zal nog een tijd duren vooraleer we weten of negatieve rente blijvende schade […] The post Zweden zet negatieve rente stop, eurozone kijkt toe appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aan (21/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds minder Belgen geven die rente dan ook aan. Dat bericht De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 30. Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aan (21/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds minder Belgen geven die rente dan ook aan. Dat bericht De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 31. Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aan (21/08/2019 - De Morgen)
  Door de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds minder Belgen geven die rente dan ook aan. Dat bericht De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 32. Geeft ramadan boost aan moslimbeurzen? (22/03/2023 - De Tijd)
  16:56 Een Nieuw-Zeelands onderzoek ziet een verband tussen de islamitische vastenmaand en het beurssentiment in moslimlanden.
  [naar artikel]
 33. Waarom stijgt de rente in de eurozone, maar niet in de VS? En wat betekent dat voor ons? “Wellicht komen we zelfs in een recessie” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Al maanden verhogen de centrale banken in Europa, de VS en China de rente. Maar deze week was anders. De rente in euro gaat hoger en de dollarrente blijft onveranderd. In China verlagen de centraal bankiers de rente zelfs. Wat is er aan de hand? We vragen aan onze geldexpert Pascal Paepen hoe ze de rente bepalen en wat de gevolgen zijn voor de economie, de beurs, onze leningen en onze spaarrekening: “De hoge rente kan de economie en de bedrijven pijn doen.”
  [naar artikel]
 34. Vlaams geboortecijfer kent sterkste opstoot in 20 jaar (03/06/2022 - De Standaard)
  In 2021 waren er in Vlaanderen 66.560 geboorten, 2.949 meer dan het jaar voordien. Met 4,6 procent is het de hoogste stijging van het geboortecijfer de afgelopen twintig jaar. De voorbije jaren zat het geboortecijfer in een dalende lijn. Wellicht gaat het ook nu maar om een tijdelijke opstoot.
  [naar artikel]
 35. Steeds meer banken verhogen rente op hun spaarrekeningen (29/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De ene na de andere bank verhoogt de rente op spaarboekjes. Na Belfius en KBC geeft ook ING België als derde grootbank iets meer rente op een spaarrekening. De strijd om de spaarder is daarmee volop losgebarsten.
  [naar artikel]
 36. Italiaanse rente loopt op: is een nieuwe eurocrisis in de maak? (13/06/2022 - Express)
  Sinds de ECB-vergadering van vorige donderdag stijgt de rente op Italiaanse staatsobligaties beduidend sneller dan de Duitse rente, wat erop wijst dat beleggers vertrouwen verliezen in de houdbaarheid van de Italiaanse staatsfinanciën. Dat doet onvermijdelijk terugdenken aan de eurocrisis van ruim tien jaar geleden. De Italiaanse rente stond rond drie uur deze namiddag op 3,92 […]
  [naar artikel]
 37. Staatsbon jaagt niet de rente op het spaarboekje de hoogte in, maar wel die op een ander spaarproduct (23/08/2023 - Express)
  Vincent Van Peteghem, minister van Financiën, heeft dinsdag de rente op de eenjarige staatsbon bekendgemaakt. Hij wil met die overheidsobligatie de banken onder druk zetten om de spaarrentes te verhogen. De minister is ietwat geslaagd in zijn opzet. Terwijl de rente op de spaarboekjes ongewijzigd blijft, hebben sommige spelers de rente op de kortlopende termijnrekeningen […]
  [naar artikel]
 38. Rente en recessie: dubbele onzekerheid maakt beleggers én beleidsmakers bloednerveus (03/11/2022 - Express)
  De financiële markten zijn in de ban van twee R-woorden: rente en recessie. Rente Recessie Besluit: dilemma voor centrale bankiers (mah)
  [naar artikel]
 39. Trucker Raf (49) viel voor de charmes van I.L., maar dat kwam hem duur te staan: “Ze verpest levens” (14/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. “Ze verpest levens.”
  [naar artikel]
 40. ING verhoogt opnieuw rente op spaarboekje (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ING verhoogt opnieuw de rente op hun spaarrekeningen, zo heeft de bank donderdag bekendgemaakt. Vanaf 1 augustus gaat de rente op een ING Spaarrekening naar 1,50 procent.
  [naar artikel]
 41. Fed wil rente nog één keer verhogen (20/09/2023 - De Tijd)
  20:02 De Amerikaanse centrale bank (Fed) houdt de rente onveranderd, maar signaleert ook dat ze in november of december een laatste keer de rente zal optrekken.
  [naar artikel]
 42. Van waar komt die opstoot van extreemrechts in de VS? (16/08/2017 - De Redactie)
  Het geweld in de Amerikaanse stad Charlottesville dat nu al minstens een dode heeft geëist, wordt toegeschreven aan een opstoot van extreemrechts gedachtegoed in de VS, waarvan president Donald Trump zich blijkbaar moeilijk kan losmaken. Wij vroegen ons af: wie zijn die mensen en van waar komt die beweging?
  [naar artikel]
 43. Belfius verlaagt rente op spaarreking (12/06/2019 - De Tijd)
  11:21 Door de aanhoudend lage rente verlaagt Belfius zijn rente op de Spaarrekening+. Dat is een spaarboekje waar maandelijks automatisch geld van de zichtrekening op werd gestort.
  [naar artikel]
 44. Fed laat rente ongemoeid en verhoogt groeiverwachtingen voor 2021 en 2022 (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente ongemoeid gelaten. De koepel van centrale banken in de Verenigde Staten had eerder al gezegd dat de rente nog zeker tot en met 2023 dicht bij 0 zou blijven.
  [naar artikel]
 45. Kleine banken verhogen rente op termijnrekeningen en kasbons (08/08/2022 - De Tijd)
  19:59 De internetbank NIBC Direct verhoogt dinsdag fors de rente op termijnrekeningen. Ook enkele andere banken trokken onlangs de rente op langlopende spaarproducten op.
  [naar artikel]
 46. Na Belfius verhoogt ook KBC spaarrente: rente voor particulieren stijgt tot 0,6 procent (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ook KBC verhoogt de rente op de spaarboekjes. Dat meldt de bank vrijdag. Reden is de stelselmatige verhoging van de rente door de Europese Centrale Bank (ECB).
  [naar artikel]
 47. ECB verhoogt rente met 25 basispunten tot 4,5 procent (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De ECB heeft de rente opnieuw verhoogd met 25 basispunten, tot 4,5 procent. Economen waren erg verdeeld of de ECB de rente nog zou durven te verhogen.
  [naar artikel]
 48. Niet alleen in België nieuwe opstoot: ook in deze Europese landen flakkert het coronavirus op (29/07/2020 - De Morgen)
  Terwijl België op de Europese kaart oranje kleurt, voelen ook andere landen stilaan het tij keren. Nadat verschillende overheden de maatregelen voorzichtig versoepelden lijkt het virus opnieuw aan een opstoot bezig.
  [naar artikel]
 49. België spaarde al 70 miljard euro aan rente uit (04/07/2019 - De Tijd)
  01:00 De rente op staatsobligaties met een looptijd van tien jaar is voor het eerst onder nul gezakt. Sinds 2007 leverde de lage rente de Belgische overheid al 70 miljard euro op.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy