De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Sancties tegen oligarchen: waarom de kunstcollectie van Roman Abramovitsj buiten schot blijft

Sancties tegen oligarchen: waarom de kunstcollectie van Roman Abramovitsj buiten schot blijft

Knack

22/09/2023 - 07:11

De private kunstcollectie van de Russische oligarch Roman Abramovitsj en zijn ex-vrouw Daria Zhukova is naar schatting een miljard dollar waard, maar ontsnapt aan de Europese sancties tegen Rusland. Dat blijkt uit het internationale onderzoek The Oligarch Files, waar Knack aan meewerkte. The post Sancties tegen oligarchen: waarom de kunstcollectie van Roman Abramovitsj buiten schot blijft appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Superjacht Roman Abramovitsj aangekomen in Turks vakantieoord Bodrum (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het superjacht ‘My Solaris’ van de Russische miljardair Roman Abramovitsj is maandag aangemeerd in het Turkse vakantieoord Bodrum. Het jacht was een week geleden vertrokken uit Montenegro, nadat de baas FC Chelsea door de EU en het Verenigd Koninkrijk op een lijst was gezet van oligarchen tegen wie sancties gelden vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Turkije weigerde zich achter de Westerse sancties tegen Rusland te scharen.
  [naar artikel]
 2. Superjacht Roman Abramovitsj aangekomen in Turks vakantieoord Bodrum (22/03/2022 - De Morgen)
  Het superjacht ‘My Solaris’ van de Russische miljardair Roman Abramovitsj is maandag aangemeerd in het Turkse vakantieoord Bodrum. Het jacht was een week geleden vertrokken uit Montenegro, nadat de baas van FC Chelsea door de EU en het Verenigd Koninkrijk op een lijst was gezet van oligarchen tegen wie sancties gelden vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Turkije weigerde zich achter de Westerse sancties tegen Rusland te scharen.
  [naar artikel]
 3. Abramovitsj neemt afstand van Poetin en klaagt EU aan: “Nooit steun geuit voor Russisch beleid in Oekraïne” (08/06/2022 - Express)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj klaagt de EU aan vanwege haar sancties tegen hem. Advocaten van Abramovitsj zeggen dat hij Vladimir Poetins oorlog in Oekraïne niet steunt. Net als vele andere Russische oligarchen die banden hebben met de Russische dictator Vladimir Poetin, kreeg Abramovitsj sancties opgelegd van de EU na de inval van Oekraïne. Velen […]
  [naar artikel]
 4. Verenigd Koninkrijk neemt sancties tegen "financiële fixers" van Russische oligarchen (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt sancties tegen "fixers" van de Russische oligarchen Roman Abramovitsj en Alisjer Oesmanov. Dat heeft het ministerie woensdag aangekondigd. De sancties zijn gericht tegen personen "die bewust gesanctioneerde Russen hebben geholpen om hun vermogen te verbergen in complexe financiële constructies".
  [naar artikel]
 5. Waar is de 2,9 miljard die Roman Abramovitsj kreeg voor de verkoop van Chelsea? (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  2,9 miljard euro: dat geld van de verkoop van Chelsea door Roman Abramovitsj in mei 2022 heeft de Britse overheid bevroren onder de sancties van Russische oligarchen en moest Oekraïense oorlogsslachtoffers helpen. Toch is dat geld nog steeds niet terecht. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 6. Waar is de 2,9 miljard die Roman Abramovitsj kreeg voor de verkoop Chelsea? (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  2,9 miljard euro: dat geld van de verkoop van Chelsea door Roman Abramovitsj in mei 2022 heeft de Britse overheid bevroren onder de sancties van Russische oligarchen en moest Oekraïense oorlogsslachtoffers helpen. Toch is dat geld nog steeds niet terecht. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 7. Steeds meer druk op VS om sancties te nemen tegen Poetins geheime vriendin: “Waarom blijft iemand die zo close is met hem buiten schot?” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alina Kabajeva (38) is vooral bekend door haar zogenaamde romantische relatie met de Russische president Vladimir Poetin. Ze leerden elkaar meer dan tien jaar geleden kennen toen zij nog profgymnaste was. Maar nu rijst de vraag: waarom blijft zij buiten schot wat betreft sancties tegenover Rusland?
  [naar artikel]
 8. Chelsea-verkoop komt te laat: Abramovitsj komt op Britse sanctielijst te staan (10/03/2022 - Express)
  De Russische oligarch en eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea FC, Roman Abramovitsj, krijgt extra sancties opgelegd van de Britse overheid. Hij en zes andere oligarchen, waaronder zijn vroegere business partner Oleg Deripaska, krijgen een reisverbod opgelegd en zien hun tegoeden bevroren worden. Ook Chelsea FC behoort tot die tegoeden. Naast Abramovitsj en Deripaska, ooit […]
  [naar artikel]
 9. “Meer dan 60 Russische oligarchen en bedrijven hebben al rechtszaak aangespannen bij Europees Hof van Justitie vanwege sancties van EU” (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische oligarchen en bedrijven hebben vanwege sancties van de Europese Unie in totaal al 61 rechtszaken aangespannen bij het Europese Hof van Justitie. Dat meldt het Duits dagblad ‘Bild’ zaterdag. Onder hen zou ook Roman Abramovitsj zijn, ‘s werelds bekendste oligarch en voormalig eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea.
  [naar artikel]
 10. Wordt Chelsea een Brits staatsbedrijf? (11/03/2022 - Express)
  In de saga rond oligarch Roman Abramovitsj en Chelsea maakt een verrassend scenario opgang: een noodnationalisatie van de Londense club. Hoe moet het verder met Chelsea FC, nu de Britse overheid eigenaar Roman Abramovitsj verbiedt om de club te verkopen, een gevolg van de strengere aanpak van Russische oligarchen? Er doken al verscheidene kandidaat-kopers op, […]
  [naar artikel]
 11. Russische oligarch Roman Abramovich omzeilt sancties sinds begin oorlog met zijn imposante kunstcollectie (22/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De imposante kunstcollectie van Roman Abramovich ontsnapt aan de sancties die tegen de Russische oligarch opgelegd zijn vanuit de VS en Europa. Daar is hij in geslaagd door een sluwe ingreep net voor de oorlog in Oekraïne begon, zo blijkt uit onderzoek dat De Tijd samen met enkele buitenlandse media voerde.
  [naar artikel]
 12. Russische oligarch Roman Abramovich omzeilt sancties sinds begin oorlog met zijn imposante kunstcollectie (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De imposante kunstcollectie van Roman Abramovich ontsnapt aan de sancties die tegen de Russische oligarch opgelegd zijn vanuit de VS en Europa. Daar is hij in geslaagd door een sluwe ingreep net voor de oorlog in Oekraïne begon, zo blijkt uit onderzoek dat De tijd samen met enkele buitenlandse media voerde.
  [naar artikel]
 13. Roman Abramovitsj neemt in brief afstand van Poetin: “Hij steunt oorlog in Oekraïne niet” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj (55), ex-eigenaar van voetbalclub Chelsea, klaagt de EU-sancties tegen hem aan bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. In een brief die is opgesteld door zijn Brusselse advocatenkantoor vraagt hij EU-functionarissen om hem van de sanctielijst te halen. “Abramovitsj steunt de oorlog van Vladimir Poetin in Oekraïne niet”, klinkt het.
  [naar artikel]
 14. Onder de radar in Turks luxelandhuis: dit is het nieuwe leven van ex-Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj (15/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj is een van de gesanctioneerde oligarchen die na de Russische oorlog van de aardbol verdwenen lijkt. ‘The Daily Mail’ onthulde nu dat zijn nieuwe leven zich afspeelt in het Turkse Istanboel, waar hij een luxelandhuis huurt.
  [naar artikel]
 15. Russische oligarch Roman Abramovitsj gespot tijdens uitstap in Istanboel (19/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roman Abramovitsj (55), een van de bekendste Russische oligarchen en voormalig eigenaar van voetbalclub Chelsea, is gespot in de Turkse stad Istanboel. Hij was in het gezelschap van enkele lijfwachten, die hem snel naar een voertuig leidden toen er foto’s gemaakt werden. Turkse media schrijven dat de oligarch helemaal niet op zijn gemak leek.
  [naar artikel]
 16. Roman Abramovitsj probeert twee superjachten in veiligheid te brengen (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische miljardair en Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj (55) probeert zijn superjachten en privéjets in veiligheid te brengen. Zowel de Europese Unie als de Britse overheid troffen begin deze week vanwege de oorlog in Oekraïne sancties tegen Abramovitsj. Die zijn opgelegd om Rusland en rijke zakenlieden rond president Poetin te straffen voor de oorlog in Oekraïne. Beide schepen varen momenteel door de Middellandse Zee. De bestemming is onbekend.
  [naar artikel]
 17. Smaadzaak: Roman Abramovitsj ontkent Chelsea te kopen in opdracht van Poetin (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Smaadzaak: Roman Abramovitsj ontkent Chelsea te kopen in opdracht van Poetin De Russische oligarch Roman Abramovitsj, baas van Chelsea FC, klaagt uitgeverij HarperCollins en de schrijfster aan die hem afschilderde als ‘gewillig werktuig’ van Moskou. Roman Abramovitsj is erg misnoegd over de bewering dat de Russische president Vladimir Poetin hem zou hebben opgedragen de Londense voetbalclub Chelsea te kopen als onderdeel van een plan om het […] Lees dit artikel: Smaadzaak: Roman Abramovitsj ontkent Chelsea te kopen in opdracht van Poetin
  [naar artikel]
 18. EU verlicht sancties tegen enkele van Poetins dichte oligarchenvrienden (15/09/2023 - Express)
  Deze week lopen de door de Europese Unie opgelegde sancties tegen heel wat Russische oligarchen af. De oligarchen werden ervan verdacht de oorlog in Oekraïne mee te financieren, door hun nauwe banden met het Kremlin. Het merendeel van de sancties wordt verlengd, maar drie oligarchen zijn van het Europese juk verlost. Superjacht aan de ketting […]
  [naar artikel]
 19. Abramovitsj doet boekje open over Russische manier van zakendoen (28/03/2019 - De Morgen)
  Het vorige maand in Londen begonnen proces van Boris Berezovski tegen zijn voormalige zakenpartner Roman Abramovitsj beleeft deze week een nieuwe hoogtepunt: Abramovitsj spreekt!
  [naar artikel]
 20. De schimmige deals waarmee Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj rijk werd (15/03/2022 - Express)
  Uit onderzoek van de Britse omroep BBC blijkt dat Roman Abramovitsj, de eigenaar van voetbalclub Chelsea FC, zijn fortuin vergaarde door schimmige en corrupte deals te sluiten. Onder meer de verkoop van oliemaatschappij Sibneft werd daarbij onder de loep genomen. Van Russische oligarchen wordt regelmatig gezegd dat ze hun fortuin verdienden door allerlei louche zaakjes. […]
  [naar artikel]
 21. Russische oligarchen raakten voorbije jaar 95 miljard dollar kwijt: peulschil tegenover verlies tech-miljardairs (31/12/2022 - Express)
  De rijkste Russische oligarchen hebben door de sancties die westerse landen hebben opgelegd in verband met de oorlog in Oekraïne, het voorbije jaar bijna 95 miljard dollar verloren. Dat vertegenwoordigt een verlies van bijna 330 miljoen dollar per dag sinds Rusland zijn aanval op Oekraïne heeft ingezet. De grootste verliezer blijkt Roman Abramovitsj, de voormalige […]
  [naar artikel]
 22. Waarom Poetin blij is met sancties tegen Russische oligarchen: “Hij geeft geen moer om economische belangen” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de Russische inval in Oekraïne reageerden de EU, het VK en de VS met sancties tegen de Russische oligarchen. Hun tegoeden werden bevroren en ze verliezen steeds meer de controle over hun superjachten, villa's en voetbalteams. Het doel van de sancties is om de Russische leider te raken, maar volgens deskundigen kan het Poetin misschien weinig schelen. Een aantal experts geven hun mening aan het Amerikaanse nieuwsmedium Forbes.
  [naar artikel]
 23. Waarom Poetin blij is met sancties tegen Russische oligarchen: “Hij geeft geen moer om economische belangen” (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de Russische inval in Oekraïne reageerden de EU, het VK en de VS met sancties tegen de Russische oligarchen. Hun tegoeden werden bevroren en ze verliezen steeds meer de controle over hun superjachten, villa's en voetbalteams. Het doel van de sancties is om de Russische leider te raken, maar volgens deskundigen kan het Poetin misschien weinig schelen. Een aantal experts geven hun mening aan het Amerikaanse nieuwsmedium Forbes.
  [naar artikel]
 24. Ook Europa doet Roman Abramovitsj in de ban (14/03/2022 - De Tijd)
  21:48 Europa bevriest, net als het Verenigd Koninkrijk vorige week al, de tegoeden van Roman Abramovitsj, jarenlang de man achter voetbalclub Chelsea.
  [naar artikel]
 25. Opdoffer van formaat voor Abramovitsj: 7 miljard dollar bevroren in belastingparadijs (14/04/2022 - Express)
  Roman Abramovitsj, de Russische oligarch en voormalige eigenaar van voetbalclub Chelsea wordt opnieuw getroffen door sancties. Een rechtbank in Jersey, een eiland van het Verenigd Koninkrijk, bevroor 7 miljard dollar aan bezittingen van Abramovitsj. De politie van Jersey, een Brits eiland op 22 kilometer voor de Franse kust, doorzocht dinsdag panden die in verband zouden […]
  [naar artikel]
 26. Oekraïnecrisis treft Roman Abramovitsj: hij draagt onder druk Chelsea over aan liefdadigheidsinstelling van de club (26/02/2022 - Express)
  Roman Abramovitsj, de omstreden eigenaar van Chelsea, heeft de voetbalclub overgedragen aan de beheerders van de Chelsea Foundation. Dat meldt het persagentschap AFP. In een verklaring die even voor 19.00 uur op de website van Chelsea FC werd geplaatst, zei Abramovitsj dat hij gedurende de twintig jaar waarin hij eigenaar van de voetbalploeg is geweest, […]
  [naar artikel]
 27. Is deze Russische met Oekraïense roots de nieuwe liefde van Roman Abramovitsj? (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op zakelijk vlak bevindt Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj zich in het oog van de storm, maar privé gaat het de Russische oligarch voor de wind. Tenminste, als we ‘The Sun’ mogen geloven. Volgens het Britse tabloid heeft Abramovitsj al een tijdje een relatie met Russisch model en actrice Alexandra Korendyuk.
  [naar artikel]
 28. Europa keurt nieuwe sancties tegen Russische oligarchen goed en viseert nu ook Wit-Russische banken (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben het licht op groen gezet voor een nieuwe reeks sancties tegen Russische politici en oligarchen die betrokken zijn bij de inval in Oekraïne. Daarnaast vaardigt de EU nu ook zware financiële sancties tegen bondgenoot Wit-Rusland uit.
  [naar artikel]
 29. Wie zijn de Russische oligarchen en raken de westerse sancties hen? (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer sancties worden ingesteld om Rusland te straffen voor de oorlog in Oekraïne. Zowel Europa als de Verenigde Staten hebben het op de zogenaamde oligarchen gemunt, rijke zakenmannen die nauwe banden hebben met het Kremlin en die daar vaak ook hun rijkdom hebben aan te danken. Maar wie zijn deze Russische oligarchen en waarom straffen we juist hen?
  [naar artikel]
 30. Canada neemt tegoeden van Russische oligarch Abramovitsj in beslag (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese regering heeft maandag aangekondigd het proces op te starten om de tegoeden van een bedrijf dat aan de Russische oligarch Roman Abramovitsj behoort, ter waarde van 26 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro), in beslag te nemen. De inbeslagname kadert in de sancties tegen Rusland en zijn onderdanen na de aanval in Oekraïne.
  [naar artikel]
 31. “Roman Abramovitsj en Oekraïense vredesonderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) was mogelijk het slachtoffer van vergiftiging. Dat bericht The Wall Street Journal vandaag. Ook het toonaangevende Bellingcat bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 32. “Roman Abramovitsj en Oekraïense vredesonderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) was mogelijk het slachtoffer van vergiftiging. Dat bericht The Wall Street Journal vandaag. Ook het toonaangevende Bellingcat bevestigt het nieuws.
  [naar artikel]
 33. Abramovitsj mag nog altijd wat meer (10/04/2019 - De Morgen)
  Brits vastgoed is een geliefde investering voor vele Russische oligarchen. Hoewel Londen de miljardairs lange tijd leek te beschermen, treffen de sancties hen nu ook.
  [naar artikel]
 34. Een superjacht met binnenzwembad, een privéjet voor de honden en Christina Aguilera op het huwelijk: wie zijn de decadentste oligarchen die door de EU gestraft worden? (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen (intussen ex-)Chelsea-baas Roman Abramovitsj, maar ook heel wat andere oligarchen hebben de voorbije dagen ongetwijfeld een stevige Russische vloek op de Europese Unie losgelaten. Omdat ze té close zijn met Poetin zagen ze hun bankrekeningen geblokkeerd, superjachten aan de ketting gelegd of zelfs een F1-racende zoon aan de deur gezet. Portret van de vijf opvallendste — en vaak decadente — gestrafte Russische oligarchen.
  [naar artikel]
 35. Hoe Roman Abramovitsj als boodschappenjongen fungeert tussen Poetin en Zelensky (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) speelt een opmerkelijke rol in het vredesproces tussen Rusland en Oekraïne. Als ‘boodschappenjongen’ zou Abramovitsj vorige week persoonlijk een handgeschreven notitie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan zijn Russische collega Vladimir Poetin hebben bezorgd.
  [naar artikel]
 36. Tienduizenden oligarchen níét geraakt door westerse sancties: waarom Poetins rijke vrienden de dans ontspringen (18/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland telt tienduizenden oligarchen, van wie het overgrote deel schatplichtig is aan president Poetin. Toch worden maar enkele honderden getroffen door westerse sancties. Er spelen veel redenen waarom ze niet allemaal op de zwarte lijst worden gezet. Van economische en geopolitieke belangen tot soms zelfs wat psychologische oorlogsvoering.
  [naar artikel]
 37. Abramovitsj meert zijn superjachten aan in Turkije: wat wil dit zeggen over Ankara’s bedoelingen? (23/03/2022 - Express)
  Twee superjachten van de Russische oligarch Roman Abramovitsj liggen momenteel aangemeerd in Turkije. Hoewel dat land de oorlog in Oekraïne wel veroordeelt, weigert het deel te nemen aan de internationale sancties tegen Rusland. Sinds het begin van de invasie in Oekraïne noemt Turkije zichzelf neutraal. Maar die positie kan heel wat investeringen lokken van Russische […]
  [naar artikel]
 38. Waarom sommige oligarchen ontsnappen aan Europese sancties: “De Amerikanen durven meer” (16/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Europa breidde gisteren de lijst van gesanctioneerde oligarchen uit. Maar de namen die er niet op staan, zijn minstens zo interessant als degenen die wel door sancties worden getroffen. “De Verenigde Staten durven meer.”
  [naar artikel]
 39. Russische oligarch Roman Abramovitsj krijgt Israëlisch paspoort (28/05/2018 - De Morgen)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj heeft de Israëlische nationaliteit gekregen. De 51-jarige zakenman, eigenaar van onder meer de Londense voetbalclub Chelsea, is volgens de Israëlische televisie vandaag officieel geïmmigreerd. 
  [naar artikel]
 40. Roman Abramovitsj voortaan burger van de Europese Unie dankzij Portugees staatsburgerschap (20/12/2021 - Express)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj is officieel een burger van de Europese Unie geworden. Dat is bevestigd door een woordvoerder van de Russische miljardair. De woordvoerder wees er daarbij op dat Abramovitsj, eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, eerder dit jaar het Portugese staatsburgerschap heeft verworven. De oligarch bleek voor een Portugese naturalisatie in […]
  [naar artikel]
 41. Russische miljardair en Chelsea-baas Roman Abramovitsj gaat scheiden (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj (49), die onder meer eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, gaat na 10 jaar scheiden van
  [naar artikel]
 42. Plots een pak meer privéjets geregistreerd in Rusland: oligarchen hebben achterpoortje ontdekt om sancties te omzeilen (20/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Alle sancties ten spijt, veel Russische oligarchen vliegen nog steeds rond over heel de wereld. Dat blijkt uit een analyse van de Britse krant The Telegraph.
  [naar artikel]
 43. Plots een pak meer privéjets geregistreerd in Rusland: oligarchen hebben achterpoortje ontdekt om sancties te omzeilen (20/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Alle sancties ten spijt, veel Russische oligarchen vliegen nog steeds rond over heel de wereld. Dat blijkt uit een analyse van de Britse krant The Telegraph.
  [naar artikel]
 44. Russische miljardair en Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj gaat scheiden (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj (49), die onder meer eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, gaat na 10 jaar scheiden van Daria Zjoekova (36), met wie hij twee kinderen heeft. Dat meldt het stel maandag in een gezamenlijke mededeling.
  [naar artikel]
 45. Diamantsector blijft (nog altijd) buiten schot in nieuw sanctiepakket tegen Rusland, België onthoudt zich (06/10/2022 - VRT NWS)
  De Europese Unie heeft een nieuw sanctiepakket tegen Rusland formeel goedgekeurd. Opvallend: de diamantsector blijft buiten schot. Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt (Vooruit) is daar niet over te spreken: "Bijzonder cynisch", noemt ze het. De Antwerpse diamantsector zelf zegt dat er niet zoveel verandert, met of zonder extra sancties. Nog opvallend: België heeft zich onthouden bij de stemming over het nieuwe pakket.
  [naar artikel]
 46. Russische eigenaar Roman Abramovitsj zet onder druk stap opzij bij Chelsea (26/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische zakenman Roman Abramovitsj zet een stap opzij bij de Engelse topclub Chelsea en draagt het beheer van de club over aan bestuurders van de Chelsea Foundation, zo maakte de club zaterdag bekend in een mededeling.
  [naar artikel]
 47. Russische eigenaar Roman Abramovitsj zet onder druk stap opzij bij Chelsea (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische zakenman Roman Abramovitsj zet een stap opzij bij de Engelse topclub Chelsea en draagt het beheer van de club over aan bestuurders van de Chelsea Foundation, zo maakte de club zaterdag bekend in een mededeling.
  [naar artikel]
 48. Roman Abramovitsj mogelijk vergiftigd tijdens vredesgesprekken (28/03/2022 - Express)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj en ten minste twee Oekraïense onderhandelaars hadden na vredesgesprekken in Oekraïne last van symptomen van vergiftiging. Ze klaagden over geïrriteerde ogen, en het feit dat hun gezicht en handen aan het vervellen waren. De scoop is van de Amerikaanse zakenkrant de Wall Street Journal (WSJ), die zich baseerde op ingewijden. […]
  [naar artikel]
 49. Washington vaardigt nieuwe sancties uit tegen Kremlingetrouwe oligarchen (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door de oorlog in Oekraïne legt de Amerikaanse regering nieuwe sancties op aan Kremlingetrouwe oligarchen. De strafmaatregelen veroorzaken “hoge kosten voor degenen die de oorlog van president Vladimir Poetin steunen”, zei het Amerikaanse ministerie van Financiën.
  [naar artikel]
 50. Dochter van Chelsea-eigenaar Abramovitsj heeft duidelijke mening over Poetin (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische Sofia Abramovitsj (27), dochter van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, heeft op Instagram duidelijk laten blijken dat ze de Russische inval in Oekraïne niet steunt. En dat ze ook geen voorstander is van president Poetin.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy