De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Genoeg water maar te weinig groenten op school

Genoeg water maar te weinig groenten op school

Knack

22/09/2023 - 07:11

De Vlaamse en Brusselse scholen bieden genoeg water aan, maar te weinig groenten en te veel vlees. Dat blijkt uit de recentste preventiepeiling, meldt minister van Welzijn Hilde Crevits. The post Genoeg water maar te weinig groenten op school appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. “Student drinkt te weinig water en eet te weinig groenten en fruit” (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Onderzoekers werken acties uit om de eetgewoonten van hogeschoolstudenten te wijzigen. Uit het onderzoek van de AP Hogeschool bij 1.400 studenten blijkt dat studenten te weinig groenten en fruit eten en te weinig water drinken.
    [naar artikel]
  2. OPROEP. School verbiedt water met een smaakje (15/09/2016 - Het Belang van Limburg)
    De Jan Rosierschool in Lanaken verbiedt kleuters water met een smaakje te drinken. “Mijn zoontje Jenti (4) vindt kraantjeswater vies”, vertelt mama Wiena Claes. “Daarom geef ik hem suikervrij water met appel- of peersmaak mee. Maar de juf proeft het water en neemt het af als het geen gewoon water is. Gevolg: Jenti drinkt niet genoeg op school en komt thuis met dorst. Dat is niet gezond, zeker niet met dit weer.”
    [naar artikel]
  3. 'Groentebedrijven lachen ons al maanden uit, maar nu gaan ze erover' (23/07/2022 - De Tijd)
    01:00 De Belgische boeren zaaien 20 procent minder groenten, omdat ze vinden dat ze er te weinig geld voor krijgen. De wanhoop nabij vernietigen enkelen zelfs hun oogstklare groenten. 'Sommige groenten moe...
    [naar artikel]
  4. “Water is in Vlaanderen niet duur genoeg” (22/03/2018 - VRT NWS)
    Bio-ingenieur Marjolein Vanoppen (UGent) vindt dat we in Vlaanderen eigenlijk te weinig betalen voor ons drinkwater. Met die straffe uitspraak kaart Vanoppen aan dat we niet genoeg beseffen hoe kostbaar ons drinkbaar water is. “We hebben maar onze kraan open te draaien en daar komt perfect drinkbaar water uit. Dat is veel te vanzelfsprekend voor ons, terwijl we niet beseffen dat water ook in Vlaanderen schaars wordt.”
    [naar artikel]
  5. Die dag in de Vlaamse (school)kantine: te veel vlees, te weinig groenten (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)
    Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van het magazine Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang.
    [naar artikel]
  6. Meer geld voor gratis fruit en groenten op school (04/09/2023 - Het Belang van Limburg)
    De Europese Commissie gaat het budget voor fruit en groenten op school met een vijfde verhogen. Dat heeft Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open VLD) bekendgemaakt.
    [naar artikel]
  7. Vlaming eet te weinig groenten (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale
    [naar artikel]
  8. Vaak vlees en frieten, te weinig groenten: warme maaltijden op school zijn nog te ongezond (22/09/2023 - VRT NWS)
    Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel.
    [naar artikel]
  9. Door corona steeg thuisconsumptie groenten en fruit, toch eet de Belg er nog steeds te weinig van (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
    De Belg consumeerde vorig jaar meer groenten en fruit. Dat blijkt maandag uit een bevraging van het marktonderzoeksbureau GfK Belgium bij een panel van 6.000 Belgische gezinnen in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Toch eten de Belgen nog steeds te weinig groenten en fruit. Daarom zet VLAM een nieuwe tv-campagne op poten.
    [naar artikel]
  10. Broccoli-latte helpt je om meer groenten te eten (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Wij Belgen eten nog steeds te weinig groenten, maar het lijkt erop dat Australische wetenschappers een oplossing op het spoor zijn. Ze hebben een...
    [naar artikel]
  11. Kwaliteit van voeding op school stijgt jaar na jaar (14/09/2018 - VRT NWS)
    Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft de kwaliteit van warme maaltijden op school onderzocht. De kwaliteit van het eten is er de laatste jaren flink op vooruitgegaan. Maar genoeg groenten op het bord blijft een aandachtspunt. Ongeveer twee op de drie scholen bieden warme maaltijden aan hun leerlingen aan. De meesten laten die leveren door een traiteur.
    [naar artikel]
  12. 5 stukken fruit en groenten per dag? “Verre van genoeg” (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
    Dokters en diëtisten raden het al jarenlang aan: eet iedere dag vijf stuks fruit en evenveel groenten om een gezonde levensstijl te bekomen. Maar volgens onderzoekers is dat aantal dramatisch onderschat.
    [naar artikel]
  13. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een...
    [naar artikel]
  14. Kinderen eten te weinig groenten en fruit, met deze tips lukt het wel beter (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Nederlandse kinderen eten te weinig groenten en fruit, koppen de kranten van onze noorderburen vandaag. Slechts vier op de tien kinderen tot 12...
    [naar artikel]
  15. Drink je genoeg water? Diëtist Sanne vertelt op welke alarmsignalen je moet letten (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Droge huid? Slecht humeur? En een hoofdpijn die verdacht veel op migraine lijkt? Dan is de kans groot dat je te weinig water drinkt. Af en toe kan...
    [naar artikel]
  16. 70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten: “het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten.
    [naar artikel]
  17. Dankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd (26/06/2020 - Metro)
    Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Het is zonder twijfel het belangrijkste waar je aan moet denken op hete zomerdagen. Doe je dat niet, dan kan dat heel wat kleine en grote kwaaltjes veroorzaken. Natuurlijk is water drinken de makkelijkste manier om vocht binnen te krijgen, maar ook wat je eet kan helpen. Eerst en vooral is het van belang om je te realiseren dat van zodra je écht dorst ervaart, je lichaam eigenlijk al in de uitdrogingsfase zit. Wacht dus niet met jezelf te hydrateren tot je mond kurkdroog aanvoelt, maar doe het doorheen de hele dag. Zorg gewoon dat je een fles water naast je hebt staan en drink geregeld een glas, of je nu zin hebt of niet. 90% water Hoewel water dus met stip op nummer één staat, zijn er nog andere manieren om jezelf te hydrateren. En nee, biertjes en koffie helpen niet. Groenten en fruit daarentegen kunnen je lichaam wel een hydratatieboost geven. Sommige soorten bevatten maar liefst meer dan 90% water, dus ze zijn ideaal als dorstlessend tussendoortje of zelfs als verfrissend avondmaal. Ben je het beu om heel de dag door water te drinken, dan kan je deze groenten en fruit trouwens ook in je drinkfles doen voor een lekker gearomatiseerd drankje. 10 waterrijke groenten en fruit Komkommers Tomaten Sla (Water)meloenen Aardbeien Citrusvruchten Aalbessen Perziken Papaya’s Peren Lees ook: Zo houdt je huisdier deze zomer het hoofd koel Het bericht Dankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  18. Warme maaltijden op school dikwijls allesbehalve gezond (10/10/2017 - VRT NWS)
    Zes op de tien scholen bieden 's middags een warme maaltijd aan voor hun leerlingen. Maar vaak is die maaltijd allesbehalve gezond. Veel kinderen krijgen geregeld worst of ander vet vlees en frieten voorgeschoteld op school, en te weinig groenten. Voor het eerst heeft de overheid samen met de leveranciers van de maaltijden richtlijnen opgesteld om de kwaliteit ervan te verbeteren.  
    [naar artikel]
  19. In 3 stappen meer groenten eten (25/04/2017 - Knack)
    De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.'
    [naar artikel]
  20. Amper 3 procent van twintigers en dertigers eet genoeg groenten: YouTubefilmpjes moeten hen heropvoeden (16/04/2019 - Het Nieuwsblad)
    Een schamele drie procent van de 18- tot 30-jarigen eet iedere dag voldoende groenten. Dat blijkt uit een bevraging van 500 Vlamingen door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Daarom start deze week een campagne om groenten bij jongeren te promoten. Enkel op sociale media. Want vooral daar zijn de millennials te vinden.
    [naar artikel]
  21. De Vlaming eet veel te weinig groenten (20/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
    De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.”
    [naar artikel]
  22. De Vlaming eet veel te weinig groenten (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)
    De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.”
    [naar artikel]
  23. PFOS en PFOA aangetroffen in bijna alle stalen van bodem maar niet in water of groenten (14/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De schadelijke stoffen PFOS en PFOA zijn aangetroffen in bijna alle stalen van de bodem, compost, eieren, huisstof en serum, maar niet in water of in groenten. Dat blijkt uit een beperkte studie bij negentien mensen die niet in de huidig gekende no-regret-zones wonen en veraf van PFAS-verdachte locaties of hotspots, meldt het Vlaamse Departement Omgeving vandaag.
    [naar artikel]
  24. De kruidenplukker van sterrenchefs bouwt nu groentetorens: “Zo spaar je 95 procent water uit” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Jarenlang plukte hij kruiden voor Sergio Herman en Peter Goossens, tot hij genoeg had van lege regenwaterputten. Vandaag verkoopt West-Vlaming David Van Steenkiste (34) torens waarin groenten, kruiden, fruit en sierplanten groeien met een minimum aan plaats, water en moeite. “Sterrenchefs gebruiken ze al.”
    [naar artikel]
  25. Helft van de Vlamingen is te dik: “De nadelen van zittend gedrag zijn te weinig gekend” (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De helft van de volwassen Vlamingen weegt te veel, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van Sciensano. Maar het is niet omdat ze te dik zijn, dat ze niet genoeg bewegen. Drie op de vier Vlamingen bewegen wel genoeg, maar ze beseffen niet altijd dat ze elk halfuur eens moeten rechtstaan. En een derde van de Vlamingen eet niet dagelijks groenten en fruit. Wat houdt ons tegen? En hoe gaat de overheid ons een duwtje proberen te geven richting een gezonder leven?
    [naar artikel]
  26. Hoeveel fruit en groenten moeten we eten? 86% van de mensen weet het niet (15/06/2019 - Metro)
    Iedereen weet dat fruit en groenten belangrijk zijn voor de gezondheid. We leren het op school, horen het regelmatig in de media en proberen onze kinderen een evenwichtig dieet aan te leren. Maar ondanks alle inspanningen weten veel mensen nog steeds niet hoeveel groenten en fruit ze moeten eten, zo blijkt uit een nieuwe studie. Om het belang van genoeg groenten en fruit te onderlijnen, werd in het Verenigd Koninkrijk in 2003 een campagne gelanceerd. Mensen werd aangeraden om per dag vijf porties groenten en fruit binnen te spelen. Simpel, zo lijkt, maar de praktijk bewijst dat bijna niemand er iets van onthouden heeft. 86% van de Britten weet het niet De Britse Health and Food Supplements Information Service (HSIS) stelde een rapport op om te tonen hoe het zit met onze kennis van groenten en fruit. ‘State of the Nation: Dietary Trends in the UK – 20 Years On’ wees uit dat maar liefst 86% van de Britten geen benul heeft van hoeveel groenten en fruit ze per dag zouden moeten eten. Daardoor krijgt slechts een op de drie volwassen Britten genoeg vitaminen en mineralen binnen. Gebrek aan voedingsstoffen Voor het rapport baseerden de onderzoekers zich op de National Diet and Nutrition Survey en de bevindingen van Defra Family Food. Van alle Britten tussen de 19 en 64 jaar oud komt 31% aan vijf porties groenten en fruit per dag. Voor ouderen en jongeren ligt dat percentage nog lager. Een gevaarlijke trend, want een tekort aan mineralen en vitamines houdt heel wat gezondheidsrisico’s in. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en een vervroegd overlijden. Door de jaren heen krijgen mensen steeds minder vitamines binnen en dat is vooral een probleem voor ouderen, die sowieso al minder makkelijk voedingsstoffen opnemen in hun lichaam. Probeer dus om elke dag vijf porties groenten en fruit binnen te krijgen en voorzie genoeg variatie in je dieet. Lees ook : Deze groenten en fruit groeien eindeloos opnieuw Het bericht Hoeveel fruit en groenten moeten we eten? 86% van de mensen weet het niet verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  27. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden (09/04/2019 - Het Belang van Limburg)
    Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra.
    [naar artikel]
  28. 2 op 3 Belgen drinken te weinig water: SPA lanceert placebopil (12/01/2023 - Gezond.be)
    Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Het is dus niet onlogisch dat water drinken erg belangrijk is om ons lichaam in evenwicht te houden. We weten het eigenlijk allemaal, maar toch blijkt voldoende water drinken voor een op tien Belgen geen onderdeel van een gezonde levensstijl te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek […] Het bericht 2 op 3 Belgen drinken te weinig water: SPA lanceert placebopil verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  29. Deze groenten en fruit groeien eindeloos opnieuw (26/01/2019 - Metro)
    Tuinieren kan soms een hele klus zijn. En niet iedereen is nu eenmaal gezegend met groene vingers. Toch zijn sommige groenten en fruit zo makkelijk om te kweken, dat zelfs de grootste tuinklungel het kan. Je hebt er alleen een stukje van de plant in kwestie, aarde en water voor nodig. Simpel. Look Heb je wat teentjes look te veel? Geen probleem. Steek ze elk apart in een potje met aarde, met de spitse kant naar boven. Een keer per week water geven is alles wat je moet doen. Na een tijdje zullen er groene stengels verschijnen – worden die bruin, dan is het tijd om je look te oogsten. Verrassing: er is een hele nieuwe bol look gegroeid! Prei Gooi bij het kuisen van je prei de wortels niet weg. Laat er ook een stukje preiwit aanzitten en zet de wortels in een glas water. Vervang dat water regelmatig en binnen de kortste keren heb je een verse prei. Ananas Schil je ananas zoals gewoonlijk, maar gooi het bovenste stuk met de bladeren niet weg. Het is wel belangrijk dat die bladeren nog redelijk fris en groen zijn. Is dat het geval? Zet het groensel dan in een pot met water op een zonnige plaats. Kijk uit dat je op tijd nieuw water toevoegt. Na ongeveer een maand zullen de oude bladeren verdorren en daaronder komen dan nieuwe blaadjes piepen, inclusief wortel. Dat is het moment waarop je je nieuwe plant in aarde verpot. Als je lang genoeg wacht, komen er zelfs ananassen tevoorschijn! Sla Bewaar volgende keer eens het hart van je krop sla. Zet dat voor de helft onder water en vul aan indien nodig. Na een tweetal weken komen er nieuwe blaadjes op je sla en kan je genieten je zelfgekweekte groente. Lees ook : Zo infiltreer je groenten in je menu Het bericht Deze groenten en fruit groeien eindeloos opnieuw verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  30. Seppe Nobels maakt "anti-verspillingspralines" met groentevulling: "Ook minder mooie groenten zijn lekker en voedzaam" (03/12/2020 - VRT NWS)
    Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen.
    [naar artikel]
  31. Lang leven? Eet geen vijf, maar tien porties groenten en fruit per dag (23/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Vijf porties groenten en fruit per dag is goed voor je, maar tien porties is veel beter. Het aantal verdubbelen kan wereldwijd tot 7,8 miljoen vroegtijdige sterfgevallen voorkomen per jaar. Dat concluderen wetenschappers van de School of Public Health aan Imperial College London op basis van een onderzoek.
    [naar artikel]
  32. Lang leven? Eet geen vijf, maar tien porties groenten en fruit per dag (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
    Vijf porties groenten en fruit per dag is goed voor je, maar tien porties is veel beter. Het aantal verdubbelen kan wereldwijd tot 7,8 miljoen vroegtijdige sterfgevallen voorkomen per jaar. Dat concluderen wetenschappers van de School of Public Health aan Imperial College London op basis van een onderzoek.
    [naar artikel]
  33. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten.
    [naar artikel]
  34. ‘We eten te weinig noten, groenten, fruit en vis. We drinken te weinig melk. Overal zitten we in het rood’ (06/01/2023 - De Morgen)

    [naar artikel]
  35. Dringend nood aan water: boeren smeken om regen (11/07/2018 - Het Belang van Limburg)
    De aanhoudende droogte begint een probleem te worden voor de landbouw. Vooral tarwe, aardappelen en groenten hebben last van groeiproblemen door een gebrek aan water. De landbouwers hopen op regen, maar die zit er nog niet aan te komen.
    [naar artikel]
  36. Zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik even gezond als verse groenten? (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit.
    [naar artikel]
  37. Hoogleraar Gewasbescherming: "Groenten wassen helpt niet tegen pesticiden" (24/11/2023 - VRT NWS)
    Heel wat mensen proberen hun inname van pesticiden te beperken door hun groenten en fruit voor consumptie te spoelen met water. "Maar eigenlijk heeft dat geen zin", zegt hoogleraar Gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent).
    [naar artikel]
  38. Vlak voor feestelijke opening staat nieuwe school van 10 miljoen euro onder water (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
    De feestelijke opening van de nieuwe school Melopee aan de Nieuw Dokken in Gent is zaterdag letterlijk in het water gevallen. Door een lek in de douches op de bovenste verdieping loopt er water door heel het gebouw.
    [naar artikel]
  39. Drink jij genoeg water per dag? Sandra Bekkari deelt 7 tips om er eindelijk in te slagen: “Verwar dorst niet met een hongergevoel” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. We weten dat het drinken van water belangrijk is: als je te weinig drinkt, voel je je moe, kan je je moeilijker concentreren en kan je dorst verwarren met honger. In dag 2 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt HLN-chef Sandra Bekkari hoe je daar probleemloos aan geraakt.
    [naar artikel]
  40. Hoe geraak je makkelijker aan 300 gram groenten per dag? En wat als je niet veel groenten lust? Sandra Bekkari deelt 6 tips (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten.
    [naar artikel]
  41. Amper groenten en fruit in Britse supermarkten (22/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Door te weinig import vanuit Spanje en Noord-Afrikaanse landen, mogen Britten tijdelijk nog maar enkele stukken fruit en groenten in hun winkelkar leggen. Het weer in de importlanden is al enkele weken zeer slecht en dit is duidelijk zichtbaar in de supermarkten. Ook de Brexit heeft invloed op deze situatie, dat meldt VRT NWS.
    [naar artikel]
  42. Bedrijven zetten in op recyclage van water (26/07/2018 - VRT NWS)
    In periodes van grote droogte wordt nog maar eens duidelijk dat water een kostbaar goed is. Veel bedrijven proberen daar rekening mee te houden, door zo weinig mogelijk water te gebruiken en/of zoveel mogelijk water te hergebruiken. Op die manier belast de industrie ook minder dan vroeger het drinkwaternet.
    [naar artikel]
  43. Groenten en fruit wassen met zeep: een goed idee of pure onzin? (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    In Groot-Brittannië zijn zeepjes om groenten en fruit te wassen een ding. Verschillende merken brengen een speciaal product uit om de voedingsmiddelen een sopje te geven zodat je ze veilig kunt opeten. Maar is een bad voor je bonen of een bakje bessen überhaupt nodig? En kan zeep zoveel meer dan een straal warm water en je handen?
    [naar artikel]
  44. Regi maakt heerlijke parodie op iconisch hit ‘Walk on water’ (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Onze meest bekende nineties en nillies DJ Regi Penxten heeft tijdens de coronacrisis ook het TikTok-virus opgelopen. Hij maakte in zijn privézwembad een heerlijke parodie op de hit ‘Walk on water’ die hij in 2000 uitbracht met Milk Inc. Met een wokpan met groenten loopt Regi door het water. Want geef toe, iedereen kweelt toch “wok on water” als dit nummer op een feestje wordt gedraaid.
    [naar artikel]
  45. DOE DE TEST. Eet jij genoeg groenten en fruit? Ontdek het hier (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
    Gezond leven hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom lanceert Het Nieuwsblad op 13 september ‘Plan 500g’, waarmee we jou motiveren om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Nu al benieuwd naar hoe het gesteld is met je eetgewoonten? Doe de test en je weet het meteen!
    [naar artikel]
  46. Meer groenten eten? Smokkel ze al in je ontbijt (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
    Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt.
    [naar artikel]
  47. Hoe weet je of je wel genoeg water drinkt? “Als je deze 4 lichamelijke klachten ervaart, moet je meer drinken” (20/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Heb je last van een droge huid, een slecht humeur of een hoofdpijn die verdacht veel op migraine lijkt? Dan drink je misschien wel te weinig water. Voedingsdeskundige Sanne Mouha lijst op welke signalen je lichaam allemaal geeft als je meer moet drinken.
    [naar artikel]
  48. Hoe weet je of je wel genoeg water drinkt? “Als je deze 4 lichamelijke klachten ervaart, moet je meer drinken” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Heb je last van een droge huid, een slecht humeur of een hoofdpijn die verdacht veel op migraine lijkt? Dan drink je misschien wel te weinig water. Voedingsdeskundige Sanne Mouha lijst op welke signalen je lichaam allemaal geeft als je meer moet drinken.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy