De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Barst in Netebrug vlakbij Bobbejaanland: "Alternatieve routes voor schoolbussen die naar het pretpark willen"

Barst in Netebrug vlakbij Bobbejaanland: "Alternatieve routes voor schoolbussen die naar het pretpark willen"

VRT NWS

22/09/2023 - 09:57

Er mogen geen bussen en vrachtwagens meer rijden over de Netebrug, op de grens van Lichtaart met Geel, vlakbij het pretpark Bobbejaanland. In de brug zit een barst. Een kajakker had een grote barst gezien onder de brug en verwittigde de gemeente. Een stabiliteitsingenieur moet vandaag duidelijkheid geven of de brug volledig afgesloten moet worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geel en Kasterlee nemen ook maatregelen bij tweede brug dicht bij Bobbejaanland: "Door omleiding raakte ze overbelast"  (18/10/2023 - VRT NWS)
  Dichtbij het pretpark Bobbejaanland is nu ook de Netebrug op de Eerselingsedijk deels afgesloten voor het verkeer. Eerder werd de Netebrug op de Lichtaartseweg volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeerd, omdat de brug door instabiliteitsproblemen niet meer veilig zou zijn. Om te voorkomen dat er door de omleiding een overbelasting zou zijn voor de nabijgelegen Netebrug op de Eerselingsedijk, hebben de gemeenten Geel en Kasterlee beslist om er enkel nog eenrichtingsverkeer toe te laten.
  [naar artikel]
 2. Er zitten barsten in de Netebrug aan Bobbejaanland: tonnage- en snelheidsbeperking ingevoerd (21/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Bussen en vrachtwagens mogen tot nader order niet meer over de Netebrug aan Bobbejaanland rijden. Er zijn mogelijk problemen met de stabiliteit van de brug. Tot daarover duidelijkheid bestaat, gelden er beperkende maatregelen. Er is een tonnagebeperking ingevoerd en de snelheid is beperkt tot 30 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 3. Bobbejaanland binnenkort opnieuw open? "We nemen maatregelen" (21/04/2020 - VRT NWS)
  Bij het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, bij Kasterlee, bereiden ze zich voor om opnieuw open te gaan. Al is het nog niet duidelijk of en wanneer de pretparken weer open mogen. "We kunnen niet blijven afwachten en niets doen", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 4. Bobbejaanland zet bezoekers op de weegschaal (15/06/2018 - VRT NWS)
  Wie een bezoek brengt aan Bobbejaanland, kan bij sommige attracties voortaan op de weegschaal worden gezet. Het pretpark in Lichtaart benadrukt dat dat enkel zal gebeuren in "uitzonderlijke gevallen".
  [naar artikel]
 5. Scouts en Gidsen Vlaanderen: "Bobbejaanland mag begrip scouting niet koppelen aan Halloweenattractie" (24/08/2018 - VRT NWS)
  Scouts en Gidsen Vlaanderen wil niet worden gekoppeld aan de nieuwe Halloweenattractie van Bobbejaanland. Het pretpark maakte vandaag bekend dat het dit najaar een spookhuis opent gebaseerd op de film "Welp", die ook gaat over een groep Scoutskinderen. Beide partijen gaan binnenkort aan tafel zitten. 
  [naar artikel]
 6. Bobbejaanland hele dag dicht wegens veiligheidsredenen (16/09/2018 - De Standaard)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, bij Kasterlee, blijft vandaag gesloten. Op camerabeelden is te zien hoe een gemaskerde man met een rugzak vannacht door het pretpark doolde.
  [naar artikel]
 7. Brandweer oefent met klimteam op attracties van Bobbejaanland: "Dankbaar voor deze kans" (11/10/2022 - VRT NWS)
  Het klimteam van Brandweer zone Kempen houdt vandaag een oefening in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, bij Kasterlee. Het red- of klimteam wordt ingezet bij interventies waar een ladderwagen niet bij kan. Zo brengen ze slachtoffers in veiligheid die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden.
  [naar artikel]
 8. Bobbejaanland zoekt meer dan 100 nieuwe medewerkers tijdens jobdag (28/02/2023 - VRT NWS)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart organiseert binnenkort een jobdag om meer dan 100 nieuwe medewerkers te vinden. "Ook wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt", vertelt P&O-manager Jente Van Hees.
  [naar artikel]
 9. Bobbejaanland organiseert ‘eerste Urban Trail in een pretpark’ (01/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) komt binnenkort met een bijzonder initiatief op de proppen. Op zaterdag 20 mei kunnen kinderen tussen 6 en 16 jaar oud meelopen in een ‘Pretparkloop’.
  [naar artikel]
 10. Bobbejaanland voor derde keer in dikke maand geviseerd: "Camera's zijn niet zaligmakend" (19/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de derde keer in een dikke maand tijd hebben dieven automaten gekraakt in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart. De directie van het park zit zwaar verveeld met dit nieuwe incident.
  [naar artikel]
 11. Scoutsgroep uit Balen klaagt communicatie rolstoelbeleid Bobbejaanland aan: "Onduidelijk welke attracties toegankelijk zijn" (25/10/2023 - VRT NWS)
  Een Kempense scoutsgroep voor jongeren met een beperking heeft een open brief geschreven aan het pretpark Bobbejaanland. De groep klaagt aan dat het niet duidelijk welke attracties mensen met een rolstoel in kunnen en welke niet. Volgens Bobbejaanland staat alles duidelijk op de website, maar ze staan wel open voor een gesprek om de communicatie duidelijker te stellen.
  [naar artikel]
 12. Trucker houdt twee schoolbussen tegen in Halle: "En dat doe ik vanaf nu elke dag, ik eis excuses" (20/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Agenten van de politiezone Zennevallei hebben vandaag na schooltijd een man opgepakt die verhinderde dat twee schoolbussen het domein van de school...
  [naar artikel]
 13. Eerste boosterprikken zijn gezet in pretpark Bobbejaanland (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De eerstelijnszone Middenkempen is maandag gestart met het toedienen van boosterprikken in een tijdelijk vaccinatiecentrum in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee). Vanaf donderdag kunnen daar ook kinderen een vaccinatie krijgen.
  [naar artikel]
 14. Begrotingsdiscussie barst los: zoeken we nu 1, 2 of 3 miljard? (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De begrotingsdiscussie barst los: over twee weken moet de regering op zoek naar enkele miljarden. 3 miljard als het van bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) afhangt, want de economie trekt weer aan. "Bijzonder cynisch dat ze nog voor het einde van de coronacrisis alweer willen besparen", reageert de PS. "1 miljard is genoeg."
  [naar artikel]
 15. Nederlanders klimmen ‘s nachts over hek Bobbejaanland en zetten pretpark op stelten (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie Nederlanders wilden zich op hun eigen YouTube-kanaal interessant maken door ’s nachts binnen te dringen in het pretpark Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Nederlanders klimmen ‘s nachts over hek Bobbejaanland en zetten pretpark op stelten (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie Nederlanders wilden zich op hun eigen YouTube-kanaal interessant maken door ’s nachts binnen te dringen in het pretpark Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 17. Drietal dringt pretpark binnen: directie Bobbejaanland verhoogt beveiliging van domein na incidenten (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie Nederlanders van het YouTubekanaal StukTV zijn ’s nachts binnengedrongen in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee). De directie betreurt de inbraak maar neemt geen stappen tegen de jongeren.
  [naar artikel]
 18. Parket start onderzoek naar verdachte man in Bobbejaanland (17/09/2018 - Metro)
  Het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout, is een opsporingsonderzoek gestart naar de man die in de nacht van zaterdag op zondag te zien was op beelden van bewakingscamera’s in Bobbejaanland. De man had een verdachte rugzak bij zich. In samenspraak met de politie werd beslist de deuren van het pretpark gisteren gesloten te houden. Het parket laat vandaag weten dat het sluiten van het pretpark een bestuurlijke maatregel was en dus niet gebeurde op vraag van het parket. Een zoektocht met een explosievenhond leverde gisteren trouwens niets op. Het pretpark werd dan ook vrijgegeven door de politie en zal vrijdag zoals gepland gewoon weer open zijn. bron: Belga Het bericht Parket start onderzoek naar verdachte man in Bobbejaanland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Bobbejaanland gaat bezoekers wegen voor ze op attracties stappen (15/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie een bezoek brengt aan Bobbejaanland, kan gevraagd worden om op de weegschaal te gaan staan. Door bezoekers te wegen, hoopt het pretpark bij de betreffende attracties onder de gewichtslimiet te blijven en het pretpark zo veiliger te maken.
  [naar artikel]
 20. De Lijn stopt niet meer bij Bobbejaanland (05/03/2020 - VRT NWS)
  Er zal geen bus van De Lijn meer stoppen aan de ingang van het pretpark Bobbejaanland, in Lichtaart bij Kasterlee. De burgemeester betreurt dat, want de volgende dichtstbijzijnde halte is gevaarlijk gelegen. De Lijn zegt dat het met een onderaannemer werkte en dat het pretpark daar ook mee kan onderhandelen.
  [naar artikel]
 21. Zwaar ongeval in Bobbejaanland (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In pretpark Bobbejaanland is vanmiddag een zestiger zwaargewond geraakt toen hij een attractie wilde instappen. De man viel twee à drie meter naar...
  [naar artikel]
 22. Zwaar ongeval in Bobbejaanland (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In pretpark Bobbejaanland is vanmiddag een zestiger zwaargewond geraakt toen hij een attractie wilde instappen. De man viel twee à drie meter naar...
  [naar artikel]
 23. Zwaar ongeval in Bobbejaanland: man valt vijf meter naar beneden (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het pretpark Bobbejaanland is vanmiddag een man zwaargewond geraakt toen hij een attractie wilde instappen. Dat bevestigde de politie van...
  [naar artikel]
 24. Zwaar ongeval in Bobbejaanland: man valt meters naar beneden (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het pretpark Bobbejaanland is vanmiddag een 67-jarige man zwaargewond geraakt toen hij in een attractie wilde stappen. Dat bevestigt de politie...
  [naar artikel]
 25. DISCUSSIE. Mag Bobbejaanland u op de weegschaal zetten om veiligheidsredenen? (15/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Medewerkers van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) kunnen aan de bezoekers van waterattracties vragen om op de weegschaal te staan. Ook al is het niet de bedoeling om hier een vaste regel van te maken, het roept toch vragen op: schendt een pretpark de privacy als het uw gewicht te weten wil komen?
  [naar artikel]
 26. Bobbejaanland pakt uit met jobdag om 100 vacatures in te vullen: “Ook wij hebben last van krapte op de arbeidsmarkt” (01/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) is tegen het begin van het nieuwe seizoen nog op zoek meer dan honderd nieuwe medewerkers. Om die zoektocht te vergemakkelijken, pakt het pretpark op woensdag 15 maart uit met een jobdag in Bobbejaanland. “Medewerkers ontvangen ook een bonus wanneer ze iemand aanbrengen”, zegt personeelsmanager Jente Van Hees.
  [naar artikel]
 27. Bobbejaanland zoekt honderd ­griezelige ­acteurs (11/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Pretpark Bobbejaanland zoekt honderd acteurs die zich van hun lelijkste en kwaadaardigste kant willen tonen in de Halloween-periode, van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 4 november.
  [naar artikel]
 28. Bobbejaanland voert weegschaal in bij waterattracties: “Enkel voor uitzonderlijke situaties” (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Medewerkers van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee), kunnen aan de bezoekers van waterattracties vragen om op de weegschaal te staan. “Het is zeker niet de bedoeling om iedereen te wegen”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 29. Bobbejaanland voert weegschaal in bij waterattracties: “Enkel voor uitzonderlijke situaties” (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Medewerkers van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee), kunnen aan de bezoekers van waterattracties vragen om op de weegschaal te staan. “Het is zeker niet de bedoeling om iedereen te wegen”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 30. De Lijn schrapt bus naar Bobbejaanland en slankt snelbus 416 af (05/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De beslissing van busmaatschappij De Lijn om niet meer halt te houden aan het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) valt niet in goede aarde bij het pretpark zelf en burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. Op het internet circuleert ook een petitie voor het behoud van snelbus 416 van Turnhout naar Antwerpen via Vlimmeren (Beerse) en Wechelderzande (Lille). De Lijn wil die bus alleen nog maar tijdens de spitsuren laten rijden.
  [naar artikel]
 31. Bobbejaanland gesloten “om veiligheidsredenen” (16/09/2018 - Metro)
  Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart blijft vandaag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Dat laat het park weten via de sociale media. Vanochtend stuurde het pretpark het bericht de wereld in. “Dit werd beslist in overleg met de betrokken veiligheidsdiensten”, klinkt het. In samenspraak met de politie zal het park later meer informatie geven. bron: Belga Het bericht Bobbejaanland gesloten “om veiligheidsredenen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Eén indringer houdt 6.000 bezoekers weg uit Bobbejaanland: “De enige juiste beslissing” (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Omdat op camerabeelden van Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) een nachtelijke indringer met een rugzak werd gespot, besloot de directie uit veiligheidsoverwegingen het pretpark gisteren de hele dag op slot te houden. Meer dan zesduizend dagjesmensen moesten weer naar huis. Het is niet de eerste keer dat Bobbejaanland ongewenst bezoek krijgt.
  [naar artikel]
 33. Eén indringer houdt 6.000 bezoekers weg uit Bobbejaanland: “De enige juiste beslissing” (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat op camerabeelden van Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) een nachtelijke indringer met een rugzak werd gespot, besloot de directie uit veiligheidsoverwegingen het pretpark gisteren de hele dag op slot te houden. Meer dan zesduizend dagjesmensen moesten weer naar huis. Het is niet de eerste keer dat Bobbejaanland ongewenst bezoek krijgt.
  [naar artikel]
 34. Bobbejaanland klaar voor heropening: "Mondmaskers verplicht op attracties waarin je moet gillen" (25/06/2020 - VRT NWS)
  Vanaf 1 juli mogen pretparken opnieuw de deuren openen. Bobbejaanland in Lichtaart is voorbereid. "Er staan ontsmettingsapparaten aan elke attractie. We laten minder bezoekers toe en je moet op voorhand reserveren", zegt CEO Yves Peeters op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 35. "Gesloten attracties en onbekwame jobstudenten", pretparkbezoeker klaagt over Bobbejaanland (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Vuilnisbakken met wespenkolonies en gesloten attracties." Een bezoeker van Bobbejaanland klaagt op Facebook dat de inkomprijs veel te hoog is
  [naar artikel]
 36. "Gesloten attracties en onbekwame jobstudenten", pretparkbezoeker klaagt over Bobbejaanland (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Vuilnisbakken met wespenkolonies en gesloten attracties." Een bezoeker van Bobbejaanland klaagt op Facebook dat de inkomprijs veel te hoog is
  [naar artikel]
 37. Netebrug in Kasterlee afgesloten door instortingsgevaar, bezoekers Bobbejaanland moeten omrijden (16/10/2023 - VRT NWS)
  De brug over de Kleine Nete in Kasterlee op de Olensteenweg nabij Bobbejaanland is volledig afgesloten. Bezoekers uit Olen moeten hierdoor omrijden. De problemen met de stabiliteit zijn groter dan gedacht. Voetgangers en fietsers kunnen de rivier wel nog oversteken.
  [naar artikel]
 38. Superfan Glenn bezocht Bobbejaanland meer dan 1.000 keer maar staat nu voor gesloten poort: “Nog eens door het pretpark wandelen, dat is mijn droom” (31/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dé superfan van Bobbejaanland, Glenn van Orshaegen (32), zit met de handen in het haar. Nu het park gesloten is door corona kan hij zijn favoriete pretpark niet meer betreden, en dat maakt hem doodongelukkig. We spraken met hem af voor de gesloten poorten van ‘zijn’ park. “Bobbejaanland is mijn leven, mijn thuis.”
  [naar artikel]
 39. Bobbejaanland verhoogt beveiliging na inbrakenplaag (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pretpark Bobbejaanland heeft zondagnacht inbrekers over de vloer gekregen. Ze kraakten zowat iedere spel- en drankautomaat in het park,
  [naar artikel]
 40. Bobbejaanland griezelt met deze wereldbroemde illusionist (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) wordt vanaf 15 oktober griezeliger dan ooit met een insectendoolhof, 80 monsters en een show
  [naar artikel]
 41. Blikvanger van Bobbejaanland verhuist naar Oekraïne (12/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De windturbine die al 15 jaar mee de skyline van pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) bepaalde, is gisteravond afgebroken. De molen verhuist naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 42. Achtbaan Typhoon in Bobbejaanland tijdelijk gesloten (23/08/2017 - De Standaard)
  In pretpark Bobbejaanland in Lichtaart is de achtbaan Typhoon sinds vorige week dinsdag gesloten nadat een karretje met vijf personen erin niet volledig afremde en aan lage snelheid tegen een ander karretje in het eindstation botste. Dat zegt VTM en het nieuws wordt bevestigd door de directie van het pretpark.
  [naar artikel]
 43. Bobbejaanland mag eindelijk weer open: “we kijken echt uit naar deze nieuwe start” (06/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen de terrassen maar ook de pretparken mogen vanaf zaterdag weer bezoekers ontvangen. In het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) kijken ze met veel enthousiasme uit naar de heropening, al gaan alleen de buitenattracties open. “We hopen geleidelijk aan weer te kunnen opschalen”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 44. Bobbejaanland gesloten na opmerken van onbekende man met verdachte rugzak (16/09/2018 - Metro)
  Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart blijft vandaag gesloten omdat een onbekende man met verdachte rugzak werd gezien via het camerasysteem van het park. Dat laat het park weten. Afgelopen nacht werd een onbekende man met een verdachte rugzak opgemerkt op de beveiligingscamera’s van het park. Bobbejaanland contacteerde de politie, waarop de procureur besloot om het park gesloten te houden voor verder onderzoek. Een team met explosievenhond is onderweg om het park uit te kammen. Het pretpark excuseert zich voor het ongemak en belooft de bezoekers die aan de gesloten poort stonden, op een gepaste manier te compenseren. bron: Belga Het bericht Bobbejaanland gesloten na opmerken van onbekende man met verdachte rugzak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. George Orwell's "1984" kent boost na "alternatieve feiten" (24/01/2017 - De Redactie)
  Het iconische boek is het zesde best verkochte boek op Amazon nadat Kellyanne Conway, een van Trumps adviseurs, de leugens van de Witte Huiswoordvoerder wegzette als "alternatieve feiten".
  [naar artikel]
 46. Eerste editie van "Tomorrowland voor 60-plussers" van start in Bobbejaanland (27/08/2017 - VRT NWS)
  Tomorrowland kent ondertussen iedereen, maar nu is er ook Yesterdayland, een nieuw festival, met pure nostalgie, in attractiepark Bobbejaanland. Bezoekers kunnen er genieten van retromuziek, uit de jaren 60, 70 en 80.  
  [naar artikel]
 47. Bobbejaanland kroont zich tot populairste pretpark in Vlaanderen (30/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met de paasvakantie voor de deur zocht online veilingplatform VakantieVeilingen.be uit welk pretpark Belgen het liefst bezoeken.
  [naar artikel]
 48. Nieuw logo Bobbejaanland knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt uit met een gloednieuw logo. De hoed in dat logo knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, zegt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 49. Nieuw logo Bobbejaanland knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt uit met een gloednieuw logo. De hoed in dat logo knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, zegt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy