De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Antwerpse verpleegkundigen aan de slag in verwoeste dorpen in Marokko: “Erg onder de indruk van hun veerkracht en gastvrijheid”

Antwerpse verpleegkundigen aan de slag in verwoeste dorpen in Marokko: “Erg onder de indruk van hun veerkracht en gastvrijheid”

Gazet van Antwerpen

22/09/2023 - 11:11

De acht Antwerpse verpleegkundigen die zondag naar Marokko zijn vertrokken om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving van 8 september hebben zware en emotionele dagen achter de rug. “We verzorgen de gewonden en luisteren naar hun verhalen en hun verdriet”, zegt Hamid Talbi uit Borgerhout. “We zijn enorm onder de indruk van hun veerkracht, gastvrijheid en enorme dankbaarheid.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. DE INSIDER. Onze man in Marokko over de hulp: “Enkel ezels geraken tot in de dorpen. En we zijn al dag vier” (12/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks alle goodwill loopt de hulpverlening na de aardbeving in Marokko zeer stroef. Dorpen zijn nog altijd afgesloten van hulp, lichamen liggen nog onder het puin. Dat vertelt onze reporter ter plaatse David Van Turnhout in onze actuapodcast De Insider: “Er is geen elektriciteit, geen water,... Na een paar dagen wordt ook dat een enorm probleem.” 
  [naar artikel]
 2. “Wat als onze Rode Duivels met zoveel overgave dit WK hadden aangepakt?”: onze chef voetbal ziet hoe stuntend Marokko zijn bijnaam alle eer aandoet (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Passie kan mooi zijn. En onvergetelijk.” Onze chef voetbal is onder de indruk van Marokko, dat voor het eerst in de kwartfinales van een WK staat. “Hoe Marokko streed had net iets bewonderenswaardig. ‘Bono’ moet nooit nog betalen als hij in Marokko iets gaat eten.”
  [naar artikel]
 3. “Wat als onze Rode Duivels dit WK met zoveel overgave hadden aangepakt?”: onze chef voetbal ziet hoe stuntend Marokko zijn bijnaam alle eer aandoet (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Passie kan mooi zijn. En onvergetelijk.” Onze chef voetbal is onder de indruk van Marokko, dat voor het eerst in de kwartfinales van een WK staat. “Hoe Marokko streed, was bewonderenswaardig. En ‘Bono’ moet nooit nog betalen als hij iets gaat eten.”
  [naar artikel]
 4. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 5. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 6. Jackie Chan onder vuur voor film die opgenomen wordt in verwoeste Syrische stad (19/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hollywoodster Jackie Chan ligt zwaar onder vuur. Aanleiding is zijn beslissing om een film over de Chinese Communistische Partij te gaan opnemen in een verwoeste stad in Syrië. “Schandalig” en “wansmakelijk”, klinkt het.
  [naar artikel]
 7. De Wever onder de indruk van beveiliging haven van Casablanca: “In Antwerpen moet dat véél beter” (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “De haven van Casablanca is veel scherper beveiligd dan de Antwerpse. Maar met het Stroomplan ben ik er gerust in dat er snel verbetering in komt.” Burgemeester Bart De Wever is na de tweede dag van zijn werkbezoek in Marokko onder de indruk van de beveiligingsstrategieën van de Marokkanen.
  [naar artikel]
 8. "Marokko na de schok", vanavond op VRT Canvas: "Gastvrijheid van wie niets meer over heeft na aardbeving, blijft mij altijd bij” (28/10/2023 - VRT NWS)
  Vanavond wordt op VRT Canvas "Marokko na de schok" uitgezonden, een reportage van Loubna Khalkhali, Lara Richir en Yassine Atari, de eerste van een nieuwe reeks van De Nomaden. "De gastvrijheid van de Marokkanen, die zelf niets meer over hebben na de aardbeving, blijft mij altijd bij", zegt journaliste Loubna Khalkhali die zelf een Marokkaanse achtergrond heeft.
  [naar artikel]
 9. KIJK. Israëlisch leger leidt nu ook influen­cers rond in verwoeste dorpen: “Alles is beschoten door Hamas, is dit normaal?” (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Begin deze week organiseerde Israël nog rondleidingen met journalisten, en nu doet het leger hetzelfde met influencers. Enkele bekende internetgezichten hebben een tour gekregen doorheen Israëlische dorpen die op 7 oktober vernield werden bij de aanval door de Palestijnse terreurgroep Hamas. De bedoeling is dat de influencers beelden van de rondleidingen maken en die vervolgens met hun duizenden volgers delen. “We willen de wereld de waarheid tonen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Eiland in Stille Oceaan wil tientallen dorpen verplaatsen om stijgende zee: “Dit is een tragedie” (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van Vanuatu wil de komende twee jaar tientallen dorpen verplaatsen naar hoger gelegen gebied. De eilandengroep denkt dat de dorpen anders onder water komen te staan door de stijgende zeespiegel.
  [naar artikel]
 11. Paus brengt verrassingsbezoek aan door aardbeving verwoeste dorpen (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Amatrice en verschillende andere Italiaanse dorpen zes weken geleden door een aardbeving werden verwoest, deed paus Franciscus een belofte:
  [naar artikel]
 12. Paus brengt verrassingsbezoek aan door aardbeving verwoeste dorpen (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Amatrice en verschillende andere Italiaanse dorpen zes weken geleden door een aardbeving werden verwoest, deed paus Franciscus een belofte:
  [naar artikel]
 13. Antwerpse gezinnen keren terug van hete vakantie in Marokko: “Bij 45 tot 50 graden is zelfs een uurtje buiten al te veel” (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Marokko tikken de temperaturen elke zomer gemakkelijk tegen de 40 graden en meer aan. Maar half augustus van dit jaar steeg het kwik in het zuiden tot boven de 50 graden, een absoluut record. We spraken met twee Antwerpse families die hun vakantie door de hittegolven grondig hebben moeten reorganiseren. “Als je een hotel met zwembad boekt, maar je kan er overdag niet van genieten door de hitte, is dat een beetje zuur”, zegt Ali Kaddouri die net terug is van zijn jaarlijkse vakantie met het gezin in Marokko. “Bij 45 tot 50 graden is zelfs een uurtje buiten al te veel.”
  [naar artikel]
 14. BV’s met Marokkaanse roots betuigen steun aan slachtoffers aardbeving: “Onze veerkracht is enorm” (09/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Marokko is vrijdagavond opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 6.8. De hevigste ooit in de geschiedenis van het Noord-Afrikaanse land. De aardschok kostte al het leven aan ruim duizend mensen. Nog eens 1.200 mensen raakten gewond. De tragedie laat niemand onberoerd. Zo ook niet de BV’s met Marokkaanse roots, die hun medeleven betuigen met de getroffenen in hun moederland. “De geschiedenis herhaalt zich een beetje, maar ook dit zal Marokko te boven komen, daar geloof ik sterk in.”
  [naar artikel]
 15. Bedrijf uit Edegem rekruteert verpleegkundigen voor Nederlandse ziekenhuizen: “Een hoger loon en meer respect” (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Edegemse bedrijf Chelona rekruteert Belgische verpleegkundigen om aan de slag te gaan in Nederlandse ziekenhuizen. “Het loon is er hoger, een bedrijfswagen inbegrepen en er is meer aandacht voor de balans tussen werk en privé”, zegt Xanthippe Verbist van Chelona.
  [naar artikel]
 16. “In Marokko werd het zelfs op straat gevierd. Dat zie je niet bij een beloftenploeg”: Belgische Marokkaan Ismael Saibari over de “historische” zege op de Afrika Cup (19/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Waar zijn ploeggenoten van PSV zich in het Oostenrijkse Windischgarsten in het zweet werken tijdens het trainingskamp onder de nieuwe trainer Peter Bosz, daar puft Ismael Saibari nog even uit van een historisch succes met Marokko op de Afrika Cup onder 23 jaar. De talentvolle generatie bezorgde Marokko in eigen land voor het eerst in de historie toernooiwinst in deze leeftijdscategorie.
  [naar artikel]
 17. Overgebleven ‘Masterchef’-koks zijn onder de indruk wanneer ze in ‘The Jane’ mogen koken: “Het Walhalla” (04/10/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Met vier zijn ze nog, de overgebleven bv’s die strijden voor de titel van Celebrity masterchef Vlaanderen. En die strijd wordt woensdag voortgezet op een unieke en legendarische locatie: The Jane, het Antwerpse sterrenrestaurant van jurylid Nick Bril. De hobbykoks zijn dan ook enorm onder de indruk als ze de voormalige kapel betreden en naar ‘hun’ keuken gaan kijken. “Het Walhalla”, aldus Linde Merckpoel als ze het “inner sanctum” van het beroemde restaurant betreedt.
  [naar artikel]
 18. Onze reporters zien hulpverlening in Marokko op gang komen: “Wat we nu nodig hebben, zijn tenten en voeding” (12/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De hulpverlening na de zware aardbeving in Marokko komt op gang, maar de uitdagingen blijven groot. Een hulptransport uit Antwerpen krijgt pas na lang onderhandelen toestemming om Marokko binnen te reizen. Lager gelegen dorpen zien medische hulpposten en tijdelijke opslagplaatsen verrijzen omdat de hulpverleners niet in de zwaar getroffen bergdorpen zelf geraken. Intussen evolueert de medische nood snel naar de behoefte aan humanitaire hulp.
  [naar artikel]
 19. Antwerpse beloftencoach Issame Charaï na historische eindzege in Afrika Cup: “Mijn telefoon is ontploft, zelfs de koning van Marokko heeft ons twee keer proberen bellen” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Issame Charaï (41) heeft zaterdagavond voetbalgeschiedenis geschreven met de beloften van Marokko. Zijn spelers kroonden zich in een uitverkocht stadion in Rabat voor het eerst tot kampioen van Afrika. Het volgende doel? De Olympische Spelen in Parijs. “We dromen van een olympische medaille”, zegt de Antwerpse Marokkaan.
  [naar artikel]
 20. Frank Vandenbroucke “haalt z’n slag thuis” (29/06/2023 - Express)
  “Niet zonder slag of stoot”, “in één klap binnengehaald”, “het gevecht op lange termijn evenwel nog niet gewonnen”: wie in de pers vanmorgen de artikelen leest over Frank Vandenbroucke (Vooruit), de vicepremier en minister van Volksgezondheid, kan zich niet van de indruk ontdoen dat er hier en daar een knipoog in de artikelen is geslopen.
  [naar artikel]
 21. Ronsenaar Youssef verliest deel familie en vrienden door aardbeving Marokko en start zelf inzamelactie (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Youssef uit Ronse verloor tijdens de aardbeving in Marokko verschillende familieleden en vrienden: “De echtgenote van mijn neef, ze was hoogzwanger”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Youssef is een inzamelactie begonnen om geld te geven voor de heropbouw van de getroffen dorpen. Bekijk hierboven de volledige reportage.
  [naar artikel]
 22. Gogri herdenkt 275 jaar Slag van Lafelt (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op 2 juli 2022 is het precies 275 jaar geleden dat de Slag van Lafelt plaatsvond. In een langdurige oorlog om het bezit van de Zuidelijke Nederlanden tussen Frankrijk en Oostenrijk wilden de Fransen de stad Maastricht innemen. In Lafelt stonden de legers tegenover elkaar. Van de 150.000 deelnemende soldaten sneuvelden er bijna 11.000 aan Franse zijde en 7.000 aan Oostenrijkse kant, terwijl er meer dan 10.000 gewond raakten. De veldslag had een enorme impact op de dorpen in de buurt. Voor het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Riemst (Gogri) is 275 jaar Slag van Lafelt de aanleiding tot enkele boeiende initiatieven. “Onder de noemer ‘De dorpen van Riemst in kaart’ vond zopas in de bib een lezing plaats, waarin geograaf Arjan Van der Star en Lafelt-kenner Julien Daenen de slag en de weerslag ervan belichtten”, aldus Marcel Daerden van Gogri. “De begeleidende tentoonstelling - opgezet door IOED Oost - werd nadien door ruim 200 leerlingen bezocht. Nog voor de zomer brengen we een extra editie van ons tijdschrift uit met een selectie van historische kaarten die recent ontdekt werden in archieven in Wenen, Parijs en Londen.”
  [naar artikel]
 23. “Marokko dwingt terecht respect af, maar als Mourinho zo speelt, wordt dat negatief benaderd” (11/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oud-bondscoach René Vandereycken fileert de halve finale tussen Frankrijk en Engeland: waar lieten de Engelsen het liggen, wie maakte indruk bij Les Bleus en moeten de Fransen in de halve finale outsider Marokko vrezen?
  [naar artikel]
 24. Chaudfontaine, waar een luxehotel herrezen is én het meest post-apocalyptische huizenblok staat: “Wij zijn vergeten en verlaten” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de linkeroever van de Vesder: dertig verwoeste huizen met een onbestemde toekomst. Op de rechteroever: het Château des Thermes, waar met 10 miljoen euro de grandeur van het viersterrenhotel al helemaal is teruggekeerd. Of hoe in Chaudfontaine verslagenheid en moedeloosheid schouder aan schouder liggen met veerkracht en hoop. “Het water had één uur nodig om ons leven te verwoesten. Wij hebben één jaar nodig om het te herstellen”
  [naar artikel]
 25. Meer dan 5.000 verpleegkundigen te kort in onze ziekenhuizen (30/01/2020 - De Morgen)
  In onze ziekenhuizen zijn 75.000 verpleegkundigen aan de slag. Dat zijn er minstens 5.500 te weinig om patiënten goede zorg te kunnen bieden. En het is bewezen: dat tekort aan verpleegkundigen is verantwoordelijk voor een deel van de onverwachte overlijdens in onze ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 26. ANTWERPEN LIVE. Schepen Ait Daoud na werkbezoek in Marokko: “Een kleine investering voor onze stad, maakt daar een wereld van verschil” (07/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse schepen van Ontwikkelingssamenwerking en Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) is terug in het land na een meerdaags werkbezoek samen met burgemeester Bart De Wever. Ze brachten onder meer een bezoek aan projecten die de stad Antwerpen in het Noord-Afrikaanse land financiert. Schepen Ait Daoud was vooral onder de indruk van het bezoek aan een naaiatelier. “Voor de stad gaat het om een kleine investering, maar voor de mensen die er werken kan het een wereld van verschil maken”, zegt de schepen in Antwerpen Live.
  [naar artikel]
 27. “Die kerel komt hier even met iedereen spelen”: buitenlandse pers en Armstrong stevig onder de indruk van “koning van de sprint” Philipsen (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vier zeges in de Tour. En dus beginnen ze ook in de buitenlandse media superlatieven boven te halen voor Jasper Philipsen (25). “Hij heeft geen rivalen.” Of: “Philipsen VI van Bourbon: de koning van de sprint.” Ook Lance Armstrong is in zijn podcast danig onder de indruk van onze landgenoot.
  [naar artikel]
 28. Reddingsoperatie in Marokko staat voor flinke uitdagingen: “We moeten zorgen dat er geen ramp binnen een ramp ontstaat” (10/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Marokko zoeken reddingswerkers naarstig naar mensen onder het puin. “Dit is pas het begin van de reddingsoperatie. Die gaat maanden, zo niet jaren duren.”
  [naar artikel]
 29. Antwerpse gemeenteraad zet licht op groen voor belastingverlaging: “I will fall with the door in house” (28/11/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse gemeenteraad keurde de stadsbegroting maandagavond goed en dus ook de verlaging van de gemeentebelasting of aanvullende personenbelasting van 8% naar 7% in 2024. De oppositie was niet onder de indruk. En af en toe viel in het debat een kromme Engelse zin.
  [naar artikel]
 30. Ook voor dokters in Marokko is het emotioneel zwaar: “Situatie in rampgebied is catastrofaal, maar we proberen levens te redden” (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Marokko blijven de gewonden toestromen in de ziekenhuizen. Er zijn ondertussen al meer dan 2.800 slachtoffers geteld. Veel dokters en verpleegkundigen trekken vanuit de grote steden vrijwillig naar het rampgebied om te helpen. VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert trok naar een noodhospitaal, dat is opgetrokken vlak naast een ziekenhuis, want het ziekenhuis zelf staat op instorten.
  [naar artikel]
 31. Meer dan 5.000 verpleegkundigen tekort in onze ziekenhuizen (30/01/2020 - De Morgen)
  In onze ziekenhuizen zijn 75.000 verpleegkundigen aan de slag. Dat zijn er minstens 5.500 te weinig om patiënten goede zorg te kunnen bieden. En het is bewezen: dat tekort aan verpleegkundigen is verantwoordelijk voor een deel van de onverwachte overlijdens in onze ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 32. Hoe een uitgelaten WK-zondag ook een grimmig einde kende in Antwerpen (28/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Marokko, Marokko, Marokko.” Meteen na de tweede goal en nog voor het affluiten van de wedstrijd, stormen uitzinnige Antwerpse Marokkanen zingend de straat op. In de Handelstraat in Antwerpen-Noord, waar supporters de match volgden in de talrijke theehuizen, is de ontlading groot. Maar later op de avond klinken er toch valse noten. Het relaas van een onvergetelijke maar ook grimmige zondag.
  [naar artikel]
 33. Portugese supporters pakken hun verlies sportief op: “Dat Marokko het WK nu maar wint” (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik was er honderd procent van overtuigd dat we zouden winnen”, zucht Gomes wanneer Portugal officieel het onderspit heeft moeten delven tegen Marokko. Cristiano Ronaldo kon het tij niet keren. In de Portugese cafés op het Sint-Jansplein halen ze gelaten hun schouders op. “Toegegeven: Marokko was gewoonweg beter.” Buiten klinkt euforisch gejuich van de tegenpartij.
  [naar artikel]
 34. Astrid Coppens erg populair bij kijkers ‘De Verraders’, maar: “Ik heb me alleen gevoeld in de groep” (22/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf jaar na haar laatste realityreeks, maakte Astrid Coppens (39) haar tv-comeback in het VTM-programma De Verraders. De Antwerpse kan al op heel wat positieve reacties rekenen. “Astrid haar mensenkennis is er los op, enorm onder de indruk”, klinkt het onder meer op Twitter. Maar in de groep BV’s voelde de Antwerpse zich niet altijd even populair.
  [naar artikel]
 35. “Vraatzuchtig" en "aangeraakt door toverstokje": rivalen en buitenlandse pers alwéér serieus onder de indruk van Remco Evenepoel (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw niets dan lof voor Remco Evenepoel. Niet enkel in de buitenlandse media, ook zijn naaste rivalen waren stevig onder de indruk na zijn geweldige tijdrit in de Vuelta. “Hij koerst momenteel op een ander niveau. Hoedje af”, zegt Primoz Roglic. De pers heeft het onder meer over een “triomftocht” en “een vraatzuchtige Remco”. Een bloemlezing.
  [naar artikel]
 36. Turkse arbeiders vervangen slachtoffers van mensenhandel in Antwerpse haven: “We kunnen aan de slag als papieren in orde zijn” (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandag raakte bekend dat 55 Filipijnse en Bengaalse arbeiders die aan de slag waren op een bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven, het slachtoffer waren van mensenhandel. De slachtoffers verbleven in een appartementsgebouw aan de Keesinglaan in Deurne. Intussen werd het gebouw ontruimd en bracht de stad de slachtoffers elders onder.
  [naar artikel]
 37. Turkse arbeiders vervangen slachtoffers van mensenhandel in Antwerpse haven: “We kunnen aan de slag als papieren in orde zijn” (26/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Gisteren raakte bekend dat 55 Filipijnse en Bengaalse arbeiders die aan de slag waren op een bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven, het slachtoffer waren van mensenhandel. De slachtoffers verbleven in een appartementsgebouw aan de Keesinglaan in Deurne. Intussen werd het gebouw ontruimd en bracht de stad de slachtoffers elders onder.
  [naar artikel]
 38. Turkse arbeiders vervangen slachtoffers mensenhandel in Antwerpse haven: “We kunnen aan de slag als papieren in orde zijn” (26/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Gisteren raakte bekend dat 55 Filipijnse en Bengaalse arbeiders die aan de slag waren op een bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven, het slachtoffer waren van mensenhandel. De slachtoffers verbleven in een appartementsgebouw aan de Keesinglaan in Deurne. Intussen werd het gebouw ontruimd en bracht de stad de slachtoffers elders onder.
  [naar artikel]
 39. Marc Degryse: “Marokko zal verdedigen tot ze erbij neervallen, maar Portugal heeft veel meer wapens dan Spanje” (07/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marokko-Portugal, de laatste kwartfinale op het WK is bekend. Marc Degryse vindt de Atlasleeuwen de verrassing van het toernooi - de zege na penalty’s tegen Spanje was meer dan verdiend. Maar het was toch vooral Portugal dat indruk op hem maakte. “Hun kern is enorm. Met voorin Ramos, die Ronaldo nu in de schaduw duwt. Portugal heeft met hem een nieuwe ster.”
  [naar artikel]
 40. Spaanse verpleegkundigen zijn de ‘slutty nurses’ op Halloween beu (01/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Spaanse verpleegkundigen roepen handelaars op om geen ‘slutty nurse’-Halloweenkostuums meer te verkopen. Ze klagen dat die het imago van verpleegkundigen schaden en een “geseksualiseerd, triviaal en frivool” beeld van de vrouw in stand houden.
  [naar artikel]
 41. Alle 35 kinderen “veilig en wel” na brand in bus, Antwerpse school opgelucht: “Maakt natuurlijk een grote indruk” (14/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het was even schrikken woensdagmiddag, toen er onderweg in Puurs-Sint-Amands brand uitbrak op een bus met 35 derdeklassers van het Antwerpse H. Pius X-instituut op het Kiel. De leerlingen hadden net een fijne driedaagse achter de rug. “Het voornaamste is dat iedereen veilig en wel is”, zegt directeur ad interim Joris Gulikers.
  [naar artikel]
 42. De Wever ‘erg onder de indruk’ van solidariteit buurtbewoners (16/01/2018 - De Standaard)
  ‘Ik ben erg onder de indruk van de spontane boodschappen van talrijke omwonenden, onder wie vele studenten, die meteen op sociale media steun en onderdak aanboden.’ Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) na de explosie aan de Paardenmarkt.
  [naar artikel]
 43. De Wever ‘erg onder de indruk’ van solidariteit buurtbewoners (16/01/2018 - De Standaard)
  ‘Ik ben erg onder de indruk van de spontane reacties van talrijke omwonenden, onder wie vele studenten, die op de sociale media meteen steun en onderdak aanboden.’ Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) na de explosie aan de Paardenmarkt.
  [naar artikel]
 44. Oekraïense artsen en verpleegkundigen krijgen rondleiding in ZNA Cadix: “Wij hebben nood aan moderne machines zoals hier” (26/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een dertigtal Oekraïense artsen en verpleegkundigen kreeg woensdagvoormiddag een uitgebreide rondleiding in het Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix. Op die manier willen ze iets bijleren over traumazorg en de organisatie van de dienst spoedgevallen in een modern hospitaal.
  [naar artikel]
 45. Uitzonderlijk zware aardbeving voor Marokko, maar experts hopen op dodentol onder 10.000 (09/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Marokko is getroffen door een aardbeving die voor het land uitzonderlijk zwaar is, al is de impact minder groot dan bij de aardbeving eerder dit jaar in Turkije en Syrië. ‘Naarmate duidelijker wordt hoe de dorpen eraan toe zijn, zal de tol van deze aardbeving verder oplopen.’
  [naar artikel]
 46. Frans wereldkampioen Emmanuel Petit onder de indruk van Club: “Het beste wat ik in tijden gezien heb tegen PSG” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Een impressionante teamprestatie.” En of Club Brugge en het Jan Breydelstadion een indruk hebben nagelaten op Emmanuel Petit, Premier League-winnaar en wereldkampioen met Frankrijk in 1998: “Ze gingen nooit achteruit.”
  [naar artikel]
 47. WK-revelatie Marokko oogst lof in internationale pers: “Frankrijk beefde” (15/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Buitenlandse media zijn vol lof over het spel van Marokko. De ploeg verloor in de halve finale van het WK weliswaar met 2-0 van Frankrijk, maar “Les Bleus hebben niet hun grootse kant laten zien tegen het dappere Marokko”, oordeelt de Franse analist Vincent Duluc onverbiddelijk in L’Equipe.
  [naar artikel]
 48. “Laat verpleegkundigen consultaties uitvoeren om andere zorgverleners te ontlasten” (09/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) beveelt aan om ook verpleegkundigen bepaalde consultaties te laten uitvoeren bij patiënten met complexe gezondheidsbehoeftes. Door verpleegkundigen meer verantwoordelijkheden te geven, kunnen andere zorgverleners zoals artsen ontlast worden, luidt het.
  [naar artikel]
 49. “Laat verpleegkundigen consultaties uitvoeren om andere zorgverleners te ontlasten” (09/11/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) beveelt aan om ook verpleegkundigen bepaalde consultaties te laten uitvoeren bij patiënten met complexe gezondheidsbehoeftes. Door verpleegkundigen meer verantwoordelijkheden te geven, kunnen andere zorgverleners zoals artsen ontlast worden, luidt het.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy