De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Duitse concentratiekampen krijgen alsmaar meer te maken met incidenten door extreemrechts

Duitse concentratiekampen krijgen alsmaar meer te maken met incidenten door extreemrechts

Knack

22/09/2023 - 11:55

De sites van Duitse concentratiekampen zien alsmaar meer bedreigingen door aanhangers van extreemrechts. Dat meldt RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) vrijdag, na een rondvraag bij de sites van Dachau, Buchenwald, Bergen-Belsen, Neuengamme en Sachsenhausen/Ravensbrück. The post Duitse concentratiekampen krijgen alsmaar meer te maken met incidenten door extreemrechts appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duitse concentratiekampen steeds vaker doelwit van aanvallen uit extreemrechtse hoek (22/09/2023 - VRT NWS)
  In Duitsland melden de herdenkingsplaatsen van de concentratiekampen dat het aantal bedreigingen en aanvallen uit uiterst rechtse hoek sterk toeneemt. Het gaat daarbij over swastika-graffiti en vandalisme, maar ook over online belagingen. Extreemrechts is al langere tijd aan een opmars bezig in Duitsland. Zo blijkt uit een nieuw rapport van de Friedrich Ebert Foundation (FES) dat een op de twaalf Duitsers uiterst rechtse ideeën steunt.
  [naar artikel]
 2. Dwepen met extreemrechts in de klas: hoe gevaarlijk is het en hoe ga je ermee om? (27/02/2019 - VRT NWS)
  De laatste maanden blijken alsmaar meer leerlingen te dwepen met extreemrechtse symbolen en extreemrechts gedachtengoed. Wordt de jeugd extreemrechts of wil ze gewoon choqueren? Het antwoord blijkt niet eenvouding. Christophe Busch van Kazerne Dossin en Ico Maly, docent digitale media en politiek aan de universiteit van Tilburg, proberen het fenomeen te duiden.
  [naar artikel]
 3. Deze Duitse stad wordt gespleten door incidenten met vluchtelingen én met extreemrechts (05/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/9sLX5cVOjvRfMGSeER3NmnagEX0/diocontent/118214681/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 4. Deze Duitse stad wordt gespleten door gewelddadige incidenten met vluchtelingen én met extreemrechts (05/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/9sLX5cVOjvRfMGSeER3NmnagEX0/diocontent/118214681/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 5. Opgang van extreemrechts in Duitsland: ‘Duitse uitzondering’ is niet meer (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Duitse uitzondering’ is niet meer. Extreemrechts is terug bij onze oosterburen. “Wir schaffen das” en de gevolgen van de migratiepolitiek van...
  [naar artikel]
 6. Opstootjes bij Duitse demonstraties door extreemrechts en door tegenstanders (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op meerdere plekken in Duitsland is zondag gedemonstreerd, door extreemrechts en door tegenstanders. Zo gingen in Keulen 12.000 mensen de straat op...
  [naar artikel]
 7. Meer dan 8.000 deelnemers aan extreemrechtse mars en tegenbetoging in Chemnitz (01/09/2018 - Knack)
  In de Duitse stad Chemnitz zijn zaterdag meer dan 8.000 mensen de straat opgegaan om mee te stappen met een betoging van extreemrechts of met een tegenbetoging. Grote incidenten blijven uit, al wordt de sfeer in de loop van de avond meer gespannen. Zo zijn ook na het beëindigen van de betoging nog verschillende betogers ter plaatse.
  [naar artikel]
 8. Duitse politievakbond eist meer veiligheidspersoneel in zwembaden na reeks schokkende incidenten (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dit zomerseizoen is het aantal incidenten in Duitse zwembaden waarbij de arm der wet moest tussenkomen, drastisch toegenomen. De politievakbond...
  [naar artikel]
 9. Duizenden gehackte foto’s onthullen gruwelen binnen concentratiekampen van Xinjiang: “Xi wil er nog meer bouwen” (24/05/2022 - Express)
  Een gigantische database van schokkend beeldmateriaal uit de Chinese concentratiekampen in Xinjiang werd dinsdag gepubliceerd door de BBC. Sinds 2020 zouden er zeker zo’n 1,5 miljoen Oeigoerse Chinezen worden vastgehouden in concentratiekampen in de semi-autonome provincie Xinjiang. Daar wonen zeker zo’n 12 miljoen etnische Oeigoeren en andere mensen van Turkse origine. De meesten van hen […]
  [naar artikel]
 10. Oekraïense man die vier concentratiekampen overleefde tijdens WOII komt om bij Russisch bombardement (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïner Boris Romantstsjenko (96), die tijdens de Tweede Wereldoorlog maar liefst vier concentratiekampen overleefde, is op 18 maart om het leven gekomen tijdens een Russische raketaanval op zijn woning in Charkiv. Dat meldt de Duitse stichting ‘Buchenwald Memorial’ en wordt bevestigd door de zoon en kleindochter van de man.
  [naar artikel]
 11. Gewonden bij betogingen van en tegen extreemrechts in Oost-Duitse Chemnitz (28/08/2018 - VRT NWS)
  Bij betogingen in de Oost-Duitse stad Chemnitz, waar extreemrechtse betogers de straat op zijn getrokken nadat een 35-jarige Duitser door migranten was doodgestoken, zijn zeker zes gewonden gevallen. Naast een betoging van extreemrechts maandag was er ook een antifascistische tegenbetoging.  
  [naar artikel]
 12. Sterk verdeeld Polen viert eeuwfeest: traditionele mars steeds meer in de greep van extremisten (12/11/2018 - De Morgen)
  Polen vierde gisteren zijn honderdste verjaardag. Maar de traditionele mars door de hoofdstad vertrok ietwat in mineur, nu alsmaar meer discussie ontstaat over wie het nationalisme mag claimen: het gematigde midden, of extreemrechts.
  [naar artikel]
 13. Veel meer slachtoffers van rechts geweld in Duitsland dan officieel erkend (27/09/2018 - Metro)
  Sinds de hereniging van Duitsland in 1990 zijn er meer dan dubbel zoveel mensen om het leven gekomen door extreemrechts gemotiveerd geweld bij onze oosterburen dan officieel erkend. Dat schrijven Zeit Online en Tagesspiegel vandaag. Volgens de media werden sinds 1990 zeker 169 mensen gedood door neonazi’s of andere personen met een extreemrechtse instelling. De Duitse regering gaat uit van 83 doden voor dezelfde periode, zo antwoordde het ministerie van Binnenlandse Zaken in juni op een vraag van Petra Pau, vicevoorzitter van het Duitse parlement en lid van de partij Die Linke. Volgens Zeit Online en Tagesspiegel zijn er bovenop de 169 overlijdens door extreemrechts geweld nog bij 61 sterfgevallen “op zijn minst sterke aanwijzingen dat het gaat om extreemrechts gemotiveerde gewelddelicten”. Bron: Belga   Het bericht Veel meer slachtoffers van rechts geweld in Duitsland dan officieel erkend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Duitse scholieren halen 'grapjes' uit met pepperspray (17/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse onderwijs en de politie krijgen met een toenemend aantal incidenten met pepperspray op scholen. Leerlingen spuiten de fel bijtende spray...
  [naar artikel]
 15. Boris Romantsjenko: de Oekraïner die 4 concentratiekampen overleefde, maar het leven liet bij een Russisch bombardement (22/03/2022 - VRT NWS)
  Boris Romantsjenko, een Oekraïense man die tijdens de Tweede Wereldoorlog vier nazi-concentratiekampen overleefde, is vrijdag overleden bij een Russisch bombardement op de Oekraïense stad Charkov. Dat meldt de Duitse stichting Buchenwald Memorial, die door de kleindochter van de man op de hoogte werd gebracht van het overlijden. “Overleefde Hitler, vermoord door Poetin”, klinkt de harde veroordeling door de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 16. Schutter Hanau had vermoedelijk 'extreemrechts' motief (20/02/2020 - De Tijd)
  11:07 Het Duitse federaal parket heeft het onderzoek naar de schietpartij overgenomen en vermoedt een 'extreemrechts motief'.
  [naar artikel]
 17. Concentratiekampen WOII 75 jaar geleden bevrijd: ook herdenking in Fort van Breendonk (23/09/2020 - VRT NWS)
  Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat de concentratiekampen bevrijd werden na de Tweede Wereldoorlog. Dat werd vanmiddag ook in het Fort van Breendonk herdacht. Daar werden tijdens de oorlog meer dan 3000 mensen opgesloten in afwachting van hun transport naar concentratiekampen in heel Europa. De herdenking was dit jaar zonder publiek, maar werd wel live uitgezonden op Facebook.
  [naar artikel]
 18. Hoe kan je een burn-out vermijden? 10 tips (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alsmaar meer werknemers krijgen te maken met een burn-out. De steeds langere werkuren, de constante stroom aan informatie en de hogere werkdruk...
  [naar artikel]
 19. Duitsland worstelt met extreemrechts terrorisme (20/02/2020 - De Tijd)
  11:43 Bij een racistische terreuraanslag in de Duitse stad Hanau vielen zeker negen doden. Het gaat om het zoveelste geval van extreemrechts geweld waarmee het land geconfronteerd wordt.
  [naar artikel]
 20. Nabestaanden krijgen in Antwerpen bezittingen terug van familieleden die naar concentratiekampen werden gestuurd (04/05/2023 - VRT NWS)
  Aan het MAS in Antwerpen hebben nabestaanden van twee mannen die werden gedeporteerd naar concentratiekampen hun horloge teruggekregen. De horloges waren afgenomen door de nazi's. Arolsen Archives heeft zo'n 2.500 bezittingen van gedeporteerden teruggevonden en gaat op zoek naar nabestaanden van de eigenaars. De horloges werden aan de families overhandigd tijdens de opening van een rondreizende tentoonstelling #StolenMemory.
  [naar artikel]
 21. 96-jarige die vier concentratiekampen overleefde is nu gedood door Russische bom (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Boris Romantschenko (96) is omgekomen in de Oekraïense stad Charkov. Hij overleefde de concentratiekampen van Buchenwald en Bergen-Belsen, maar een Russische bom op het appartementsgebouw waar hij woonde, werd hem fataal.
  [naar artikel]
 22. 96-jarige die vier concentratiekampen overleefde is nu gedood door Russische bom (22/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Boris Romantschenko (96) is omgekomen in de Oekraïense stad Charkov. Hij overleefde de concentratiekampen van Buchenwald en Bergen-Belsen, maar een Russische bom op het appartementsgebouw waar hij woonde, werd hem fataal.
  [naar artikel]
 23. Duits extreemrechts kaapt verkiezingen op internet (14/04/2019 - De Morgen)
  Drie weken voor de Duitse parlementsverkiezingen probeert extreemrechts oorlog te stoken op online forums. Ondertussen hebben ook Russische hackers het op de CDU van Angela Merkel gemunt.
  [naar artikel]
 24. Duitsland wil antisemitisme bestrijden: nieuwkomers moeten concentratiekampen bezoeken (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sawsan Chebli, een politica in Berlijn, wil dat immigranten verplicht op studiereis gaan naar concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog....
  [naar artikel]
 25. Holocaustoverlevende wil compensatie van Duitse spoorwegen voor transportaties naar concentratiekampen (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Salo Muller (84), een overlevende van de Holocaust, heeft een zaak aangespannen tegen de Duitse staat voor de rol die de Deutsche Reichsbahn...
  [naar artikel]
 26. Europees extreemrechts op de schoot bij Rusland: meer dan wat onschuldig geflirt (21/05/2019 - De Morgen)
  Een filmpje van de Oostenrijkse FPÖ-leider Heinz-Christian Strache kost de Oostenrijkse regering de kop. Waarom is dit meer dan wat “machogedrag waarmee ik indruk wou maken op de aantrekkelijke gastvrouw”, zoals Strache zelf zei? En wat heeft extreemrechts toch met Rusland?
  [naar artikel]
 27. Ardennen alsmaar populairder voor tweedeverblijvers (13/04/2021 - Express)
  De Ardennen worden alsmaar populairder voor tweedeverblijvers. Die tendens werd door de coronacrisis nog verder aangewakkerd. Dat blijkt dinsdag uit de allereerste Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat. Ook bij Vlamingen is een tweede verblijf in de Ardennen alsmaar meer in trek. In de Ardennenbarometer neemt Fednot de twintig gemeenten met het grootste aantal […] The post Ardennen alsmaar populairder voor tweedeverblijvers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. De vraag zal zich straks ook hier stellen: kan er geregeerd worden met extreemrechts? (04/12/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het zijn maar peilingen. Maar toch. Als de peilingen iedere keer hetzelfde beeld bevestigen, dan wordt wel een tendens duidelijk: extreemrechts is in opmars. Vlaams Belang haalt peiling na peiling een score boven de 25 procent. Dat is geen toeval meer. Over de oorzaken is de afgelopen jaren al veel gezegd en geschreven. Een dalend vertrouwen in de politiek, de woede over het onbeheersbare migratieprobleem, het (niet altijd terechte) gevoel dat het leven alsmaar duurder wordt, enzovoort.
  [naar artikel]
 29. Ardennen alsmaar populairder voor tweedeverblijvers (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Ardennen worden alsmaar populairder voor tweedeverblijvers en die tendens werd door de coronacrisis nog verder aangewakkerd. Dat blijkt dinsdag uit de allereerste Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat. Ook bij Vlamingen is een tweede verblijf in de Ardennen alsmaar meer in trek.
  [naar artikel]
 30. De man die 3 concentratiekampen overleefde (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Auschwitz, Buchenwald en Flossenbürg: deze drie concentratiekampen overleefde Marcel Durnez uit Geluwe (Wervik). Hij overleed dinsdag op
  [naar artikel]
 31. Gelekte video leidt tot regeringscrisis in Oostenrijk: Duitse conservatieve leider Kramp-Karrenbauer haalt uit naar extreemrechts vicekanselier (18/05/2019 - De Morgen)
  Annegret Kramp-Karrenbauer, voorzitter van de Duitse christendemocraten (CDU), heeft zaterdag kritiek geuit op extreemrechts, nu in Oostenrijk een schandaal is losgebarsten rond de Oostenrijkse vicekanselier Heinz-Christian Strache, voorzitter van de populistische FPÖ.
  [naar artikel]
 32. Acht agenten gewond bij concert van extreemrechts in Duitsland (07/10/2018 - Metro)
  Tijdens een concert van extreemrechts in het oosten van Duitsland zijn zaterdagavond acht agenten gewond geraakt bij schermutselingen met concertgangers. Dat melden de ordediensten. Het concert in Apolda in de Duitse deelstaat Thüringen, trok zo’n 800 toeschouwers, van wie een groot deel neonazi’s. Oorspronkelijk zou het optreden vrijdag in het naburige Magdala plaatsvinden, maar daar staken de lokale autoriteiten een stokje voor. Uiteindelijk kon men zaterdag in Apolda terecht. De aanwezige concertgangers trachtten een politiecordon te doorbreken, gooiden met flessen en vielen agenten aan. Na de incidenten werd het concert stilgelegd. De gewonde agenten zijn er niet erg aan toe. Tegelijkertijd hielden 500 betogers in de buurt een stille optocht tegen het extreemrechtse optreden. Bron: Belga   Het bericht Acht agenten gewond bij concert van extreemrechts in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Louis Boeckmans (98) overleden: de Kempenaar die 3 concentratiekampen overleefde (19/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dood dan levend werd Louis Boeckmans in 1945 bevrijd door het Rode Kruis. Hij woog nog 38 kilo. Drie verschillende concentratiekampen had hij overleefd. Maar de Limburgse Kempenaar uit Klein-Vorst (Laakdal) kwam uit een sterk geslacht. Hij zou nog dik 76 jaar aan zijn fel beproefde leven toevoegen. Afgelopen zondag stierf hij, een maand na zijn 98ste verjaardag.
  [naar artikel]
 34. Duitse politie valt kamp van milieuactivisten in bos binnen na incidenten rond Kerstmis (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na verscheidene incidenten in het bos van Hambach, in het westen van Duitsland, heeft de Duitse politie het kamp doorzocht van milieuactivisten die...
  [naar artikel]
 35. Paus vergelijkt Griekse vluchtelingencentra met concentratiekampen (22/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft de opvangcentra voor migranten in Griekenland vergeleken met concentratiekampen. Hij deed dat tijdens een ceremonie in Rome
  [naar artikel]
 36. Tienduizenden mensen aanwezig bij concerten tegen extreemrechts in Chemnitz (03/09/2018 - Metro)
  Zowat 50.000 mensen hebben maandag in Chemnitz de openluchtconcerten tegen extreemrechts bijgewoond. Onder het motto “#wirsindmehr” (wij zijn met meer) geven Duitse bands als Die Toten Hosen en Kraftklub gratis optredens in de stad in het oosten van Duitsland. Er zijn voorlopig geen noemenswaardige incidenten gemeld, zegt de Duitse politie. De stad had eerder op de dag al beslist om de geplande tegenbetogingen van de islamofobe alliantie Thügida en de rechtse populistische beweging Pro Chemnitz te verbieden. De politie was uit voorzorg wel in groten getale uitgerukt om het evenement in goede banen te leiden. De lokale politie heeft steun gekregen uit zes deelstaten en van de federale politie. Hoeveel agenten er werden ingezet, is niet meegedeeld. In Chemnitz is er al dagenlang protest van extreemrechts, neonazi’s en andere tegenstanders van het Duitse vluchtelingenbeleid. Vorige week waren de betogingen ook uitgemond in rellen en in geweld op migranten. Aanleiding was een steekpartij in de stad, waarbij een 35-jarige Duitser werd doodgestoken. Een Iraakse en Syrische verdachte zitten daarvoor in de cel. De bedoeling van de optredens was om een signaal tegen racisme de wereld in te sturen. “We zijn niet naïef. We leven niet in de illusie dat we met één concert de wereld kunnen redden”, zo verduidelijk Felix Brummer, de zanger van de uit Chemnitz afkomstige rockband Kraftklub. “Maar soms is het belangrijk om te tonen dat je niet alleen staat.” bron: Belga Het bericht Tienduizenden mensen aanwezig bij concerten tegen extreemrechts in Chemnitz verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Tienduizenden mensen aanwezig bij concerten tegen extreemrechts in Chemnitz (03/09/2018 - Knack)
  Zowat 50.000 mensen hebben maandag in Chemnitz de openluchtconcerten tegen extreemrechts bijgewoond. Onder het motto "#wirsindmehr" (wij zijn met meer) geven Duitse bands als Die Toten Hosen en Kraftklub gratis optredens in de stad in het oosten van Duitsland.
  [naar artikel]
 38. China ontkent bestaan van concentratiekampen: “Het zijn kostscholen” (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de provincie Xinjiang in China ontkent het bestaan van concentratiekampen in de regio. De Verenigde Naties en mensenrechtengroeperingen rapporteerden dat er een netwerk van kampen bestaat, waar meer dan een miljoen mensen opgesloten zouden zijn.
  [naar artikel]
 39. Egels alsmaar vaker slachtoffers van robotmaaier: “Zet je maaier ‘s nachts uit” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenopvangcentra krijgen alsmaar meer oproepen binnen van egels, die verminkt zijn door robotmaaiers. Natuurverenigingen roepen daarom op om je robotmaaier ‘s nachts uit te zetten. Dan gebeuren namelijk de meeste ongelukken. “Egels hebben niet het instinct om te vluchten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 40. ‘Hoog tijd om extreemrechts opnieuw te abnormaliseren’ (04/03/2021 - Apache)
  Extreemrechts is onmiskenbaar wereldwijd electoraal in opmars. De stroming is mainstream geworden en wint aan legitimiteit en politieke invloed. In hun boek maken historicus Vincent Scheltiens (UAntwerpen) en regionale ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt een klare analyse en reiken ze vinnige voorstellen aan ter bestrijding.  Een kikker siert de cover van Extreemrechts, De geschiedenis herhaalt zich niet
  [naar artikel]
 41. Duitse politie zet meer dan 1.000 agenten in voor protestmars extreemrechts (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft in de oostelijke stad Köthen meer dan 1.000 agenten van over het hele land ingezet met het oog op de protestmars...
  [naar artikel]
 42. Hoe extreemrechts openlijk flirt met Rusland (21/05/2019 - De Morgen)
  Een filmpje van de Oostenrijkse FPÖ-leider Heinz-Christian Strache kost de Oostenrijkse regering de kop. Waarom is dit meer dan wat ‘machogedrag waarmee ik indruk wou maken op de aantrekkelijke gastvrouw’, zoals Strache zelf zei? En wat heeft extreemrechts toch met Rusland?
  [naar artikel]
 43. Muzikanten laten zich in Chemnitz horen tegen extreemrechts (03/09/2018 - Metro)
  Bekende Duitse bands als Die Toten Hosen en Kraftclub treden maandag gratis op in Chemnitz als protest tegen racisme, vreemdelingenhaat en geweld. Er worden enkele duizenden toeschouwers verwacht. In Chemnitz is er al dagenlang protest van extreemrechts, neonazi’s en andere tegenstanders van het Duitse vluchtelingenbeleid. Aanleiding was een steekpartij in de stad, waarbij een 35-jarige Duitser werd doodgestoken. Twee anderen raakten gewond. Een Iraakse en Syrische verdachte zitten in de cel. Bron: Belga   Het bericht Muzikanten laten zich in Chemnitz horen tegen extreemrechts verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Waarom er steeds meer donorlongen beschikbaar zijn (06/11/2018 - Knack)
  Sinds 2000 krijgen jaarlijks alsmaar meer Belgen die er baat bij hebben ook effectief een longtransplantatie. En wellicht zet die gunstige stijging zich in de toekomst door. Waaraan is dat te danken?
  [naar artikel]
 45. LEVENSVERHAAL. Marie-Aimée De Keyser (93) overleden, de laatste Meetjeslandse getuige van de concentratiekampen: “Ze wou de gruwel uit 1944 bespreekbaar maken” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eeklo rouwt om de dood van Marie-Aimée De Keyser (93). Zij was de laatste Meetjeslandse overlevende van de concentratiekampen. In de jaren negentig vertelde ze haar verhaal in een boek. Voordien had de vrouw nooit over de gruwel uit de jaren veertig gepraat.
  [naar artikel]
 46. Dertien scholen herdenken in Auschwitz 75 jaar bevrijding van concentratiekampen (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van 75 jaar bevrijding van de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog brengen leerlingen van dertien scholen donderdag een hele dag door in Auschwitz. Het bezoek wordt georganiseerd door het War Heritage Institute in samenwerking met Defensie. Ook minister van Defensie Philippe Goffin neemt deel aan de reis.
  [naar artikel]
 47. Dertien scholen herdenken in Auschwitz 75 jaar bevrijding van concentratiekampen (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van 75 jaar bevrijding van de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog brengen leerlingen van dertien scholen donderdag een hele dag door in Auschwitz. Het bezoek wordt georganiseerd door het War Heritage Institute in samenwerking met Defensie. Ook minister van Defensie Philippe Goffin neemt deel aan de reis.
  [naar artikel]
 48. Er worden meer Duitse neonazi’s opgepakt maar er komen er ook meer bij: wat is er aan de hand? (28/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  In één week tijd heeft de Duitse politie twee neonazigroepen opgerold. Extreemrechts is in Duitsland aan een opmars bezig. Het aantal extremistische militanten groeit jaar na jaar en radicaal rechts wint in de politiek fors aan kracht.
  [naar artikel]
 49. Er worden meer Duitse neonazi’s opgepakt maar er komen er ook meer bij: wat is er aan de hand? (28/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  In één week tijd heeft de Duitse politie twee neonazigroepen opgerold. Extreemrechts is in Duitsland aan een opmars bezig. Het aantal extremistische militanten groeit jaar na jaar en radicaal rechts wint in de politiek fors aan kracht.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy