De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kudde witte neushoorns in Pairi Daiza breidt uit

Kudde witte neushoorns in Pairi Daiza breidt uit

De Standaard

22/09/2023 - 12:13

Madiba, een van de twee vrouwelijke witte neushoorns in Pairi Daiza, is ongeveer zes maanden drachtig, zo deelt het dierenpark mee op Wereldneushoorndag. Ook over de populatie in Afrika is er voor het eerst in tien jaar goed nieuws.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nu ook tweede witte neushoorn van Pairi Daiza zwanger (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de witte neushoorns in Pairi Daiza zijn zwanger. Begin deze maand maakte dierenpark Pairi Daiza bekend dat de witte neushoorn Madiba in...
  [naar artikel]
 2. Nu ook tweede witte neushoorn van Pairi Daiza zwanger (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee van de witte neushoorns in Pairi Daiza zijn zwanger. Begin deze maand maakte dierenpark Pairi Daiza bekend dat de witte neushoorn Madiba in het najaar een kalfje verwacht, en dinsdag volgde het nieuws dat ook Ellie zwanger is. Dat laat het dierenpark via Twitter weten. Voor Pairi Daiza is dit “dubbel goed nieuws voor deze soort in gevaar”, want ieder jaar worden meer dan 1.000 neushoorns afgeslacht door stropers. Het park in het Henegouwse Brugelette verwacht dat ook Ellie dit jaar nog zal bevallen.
  [naar artikel]
 3. Pairi Daiza verwelkomt kleine witte zuidelijke neushoorn (08/12/2023 - Het Belang van Limburg)
  Madiba, een van de twee vrouwelijke zuidelijke witte neushoorns van Pairi Daiza, is op drie december bevallen van een gezond mannelijk neushoornkalf. Dat meldt Pairi Daiza vrijdag. “We hebben het geluk dat Jobi en de vrouwen Madiba en Elie zich elk jaar voortplanten, wat vrij zeldzaam is in dierenparken”, klinkt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Pairi Daiza laat hoorns van neushoorns vernietigen (07/04/2017 - De Redactie)
  Vorige maand werden de hoorns al ingekort nadat in een dierentuin in Frankrijk stropers een witte neushoorn hadden gedood om de hoorn af te zagen. Pairi Daiza wil dat risico niet nemen en daarom wonen er nu neushoorns zonder hoorn.
  [naar artikel]
 5. Op kraambezoek bij de witte neushoorns en de panda’s van Pairi Daiza (14/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Witte neushoorn Eli werd voor de tweede keer mama. Verzorgers David & Charlotte gaan vanavond op kraambezoek bij moeder en kind in ‘Expeditie Pairi Daiza’. “Ze is zo schattig”, klinkt het vertederd.
  [naar artikel]
 6. Op kraambezoek bij de witte neushoorns en de panda’s van Pairi Daiza (14/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Witte neushoorn Eli werd voor de tweede keer mama. Verzorgers David & Charlotte gaan vanavond op kraambezoek bij moeder en kind in ‘Expeditie Pairi Daiza’. “Ze is zo schattig”, klinkt het vertederd.
  [naar artikel]
 7. Pairi Daiza knipt hoorns van neushoorns (11/03/2017 - De Standaard)
  De hoorns van de neushoorns in de Henegouwse dierentuin Pairi Daiza worden ‘gereduceerd’. Dat gebeurt nadat in een Parijse zoo begin deze week een neushoorn door stropers werd gedood.
  [naar artikel]
 8. Bijzonder nieuws uit Pairi Daiza: bedreigde witte neushoorn is in verwachting (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  “We hebben vandaag fantastisch nieuws voor jullie! Er is een bijzondere geboorte op komst bij Pairi Daiza”, dat laat de Waalse dierentuin trots weten. Eén van hun witte neushoorns, Madiba, is immers zwanger. Dat is bijzonder nieuws, want de diersoort is bijna uitgestorven.
  [naar artikel]
 9. Pairi Daiza gaat hoorn van eigen neushoorns afzagen om stropers tegen te gaan (11/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft, nadat stropers op 6 maart een neushoorn in de Parijse dierentuin hadden gedood voor zijn hoorn, beslist om de hoorns van zijn neushoorns te reduceren. Dat heeft CEO Eric Domb zaterdagnamiddag laten weten in een bericht op de Facebookpagina van het park. Domb wijst erop dat de Parijse dierentuin op 300 km van Pairi Daiza ligt, en dat de stropers nog niet gevat zijn. “Daarom heb ik aan onze dierenarts gevraagd om, bovenop de bestaande veiligheidsmaatregelen binnen Pairi Daiza, de hoorns van onze neushoorns te reduceren”, schrijft Domb.
  [naar artikel]
 10. Hoorns van neushoorns in Pairi Daiza vernietigd: "Schurken mogen hier geen geld aan verdienen" (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft de hoorns van zijn neushoorns gereduceerd uit angst voor stropers. Het dierenpark nam de maatregel
  [naar artikel]
 11. Neushoornjong geboren in Pairi Daiza (03/12/2019 - Metro)
  In Pairi Daiza is een zuidelijke witte neushoorn geboren. Moeder Madiba en het jong, een mannetje, verkeren in uitstekende gezondheid. Bovendien verwacht het Pairi Daiza nog voor het einde van het jaar een tweede neushoornkalfje. Het was de eerste keer dat de zuidelijke witte neushoorn Madiba een jong op de wereld heeft gezet. Volgens de verzorgers van Pairi Daiza deed de moeder dat op voorbeeldige wijze. De kleine neushoorn kon ook al snel rechtstaan en zogen bij de moeder, maar de eerste weken blijven bijzonder cruciaal, klinkt het. Daarnaast mag het dierenpark binnenkort nog een tweede neushoornjong verwelkomen. Ook neushoornkoe Ellie is immers hoogzwanger en zal binnenkort bevallen. Bedreigde diersoort De geboorte van twee neushoornkalveren is goed nieuws. De zuidelijk witte neushoorn staat namelijk als «kwetsbaar» geclassificeerd op de rode lijst van IUCN, want hij wordt bedreigd door stroperij. Zo zijn er in de laatste tien jaar zo’n 7.000 neushoorns afgeslacht door stropers, zegt het park. Tegenwoordig zijn er wereldwijd zo’n 20.000 zuidelijke witte neushoorns, maar dat was vroeger wel anders. Pairi Daiza is dan ook deelnemer van het European Endangered Species Programme (EEP) om bij te dragen aan het behoud van het genetisch kapitaal van de zuidelijke witte neushoorn. Van de andere ondersoort, de noordelijke witte neushoorn, zijn er nog slechts enkele vrouwtjes over. Het laatste mannetje overleed in 2018. Lees ook : Pairi Daiza verwelkomt reuzenpandatweeling Het bericht Neushoornjong geboren in Pairi Daiza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza: Madiba bevalt van gezond mannetje van 35 kilo (08/12/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Pairi Daiza is een zuidelijke witte neushoorn geboren. Een van de twee vrouwelijke zuidelijke witte neushoorns van het park beviel van een schattige baby van ongeveer 35 kilo. Dat klinkt veel, maar bedraagt nog geen 2 procent van het gewicht van een volwassen mannetjesdier. Het is de vijfde geboorte van de bedreigde diersoort in het dierenpark in Henegouwen.
  [naar artikel]
 13. Pairi Daiza: witte neushoorn Madiba is zwanger (06/02/2019 - Metro)
  Dierenpark Pairia Daiza maakte vandaag bekend dat neushoorn Madiba een kalfje verwacht in het najaar. Dat is goed nieuws voor deze neushoornsoort, die nog steeds in acuut gevaar is door stropers. Pairi Daiza telt een groep van vier zuidelijke witte neushoorns, een ondersoort van de witte neushoorn: mannetje Jobi, zijn vrouwtjes Madiba en Eleonore, en het kalfje van Eleonore, Sethemba, dat in maart 2016 werd geboren in het dierenpark. Pairi Daiza neemt met haar kudde actief deel aan het EEP (European Endangered Species Programme) en de vreugde bij de verzorgers was dan ook groot toen ze onlangs vaststelden dat Madiba – die in 2012 vanuit een Zuid-Afrikaans park naar Pairi Daiza kwam, voor het eerst zwanger is. Als alles goed gaat, wordt het kalf verwacht eind 2019. De draagtijd van een neushoorn bedraagt gemiddeld tussen zestien en achttien maanden. De zwangerschap van Madiba is goed nieuws voor de zuidelijke witte neushoorns, een soort die in de 20e eeuw op een paar honderd exemplaren na zo goed als uitgestorven was. Terwijl hun aantal in de laatste decennia opnieuw gestegen is, blijven deze dieren in acuut gevaar door stroperij, zegt Pairi Daiza. Hoewel de populatie intussen opnieuw geschat wordt op zo’n 20.000 exemplaren (telling van 2015), werden in 2017 nog meer dan duizend neushoorns neergeschoten door stropers die uit zijn op hun hoorn. Op de zwarte markten worden deze hoorns nog steeds voor grof geld verkocht omdat ze ten onrechte als een afrodisiacum bestempeld worden. “De zwangerschap van Madiba is alvast een stap in de goed richting”, aldus nog het dierenpark. bron: Belga Het bericht Pairi Daiza: witte neushoorn Madiba is zwanger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Pairi Daiza gaat hoorns van neushoorns afzagen (11/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft, nadat stropers op 6 maart een neushoorn in de Parijse dierentuin hadden gedood voor zijn hoorn, beslist om de hoorns van zijn neushoorns te reduceren. Dat heeft CEO Eric Domb zaterdagnamiddag laten weten in een bericht op de Facebookpagina van het park.
  [naar artikel]
 15. Pairi Daiza gaat hoorns van neushoorns afzagen (11/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft, nadat stropers op 6 maart een neushoorn in de Parijse dierentuin hadden gedood voor zijn hoorn, beslist om de hoorns van zijn neushoorns te reduceren. Dat heeft CEO Eric Domb zaterdagnamiddag laten weten in een bericht op de Facebookpagina van het park.
  [naar artikel]
 16. Man die Pairi Daiza beschuldigde van wanpraktijken bij aankoop neushoorns moet zich van rechter excuseren op Facebook (06/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man die het dierenpark Pairi Daiza ervan beschuldigde zijn neushoorns in schimmige omstandigheden aangekocht te hebben op een Zuid-Afrikaanse jachtboerderij, moet zich van de rechter excuseren voor die onjuiste bewering. Dat meldt de krant La Meuse.
  [naar artikel]
 17. Man die Pairi Daiza aan schandpaal nagelde op Facebook moet zich excuseren (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die er het bekende dierenpark Pairi Daiza in Brugelette (Henegouwen) op Facebook onterecht van beschuldigde zijn neushoorns aangekocht te...
  [naar artikel]
 18. Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza (25/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Pairi Daiza is begin deze maand een zuidelijke witte neushoorn geboren. Het is het derde jong van Eléonore in Pairi Daiza. Het mannelijk jong stelt het zeer goed en geniet van het gezelschap van zijn moeder, zo maakte het dierenpark vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 19. Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Pairi Daiza is begin deze maand een zuidelijke witte neushoorn geboren. Het is het derde jong van Eléonore in Pairi Daiza. Het mannelijk jong stelt het zeer goed en geniet van het gezelschap van zijn moeder, zo maakte het dierenpark vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 20. Pairi Daiza kort hoorns van neushoorns in (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft de hoorns van zijn neushoorns gereduceerd uit angst voor stropers. Het dierenpark nam de maatregel omdat stropers eerder dit jaar een neushoorn in de Parijse dierentuin doodden voor zijn hoorn. Vrijdag zijn de hoorns, die in maart al werden ingekort, verbrand.
  [naar artikel]
 21. Pairi Daiza kort hoorns van neushoorns in (07/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft de hoorns van zijn neushoorns gereduceerd uit angst voor stropers. Het dierenpark nam de maatregel omdat stropers eerder dit jaar een neushoorn in de Parijse dierentuin doodden voor zijn hoorn. Vrijdag zijn de hoorns, die in maart al werden ingekort, verbrand.
  [naar artikel]
 22. Pairi Daiza kort hoorns van neushoorns in (07/04/2017 - De Standaard)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft de hoorns van zijn neushoorns gereduceerd uit angst voor stropers. Het dierenpark nam de maatregel omdat stropers eerder dit jaar een neushoorn in de Parijse dierentuin doodden voor zijn hoorn. Vrijdag zijn de hoorns, die in maart al werden ingekort, verbrand.
  [naar artikel]
 23. Logeren tussen beren en wolven? Binnenkort kan het in Pairi Daiza (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenpark Pairi Daiza breidt uit. Naast een nieuwe dierenzone krijgt het park er ook drie verschillende overnachtingsmogelijkheden bij. Bezoekers...
  [naar artikel]
 24. Pairi Daiza kort de hoorns van alle neushoorns in en heeft daar een goede reden voor (07/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Henegouwse dierentuin Pairi Daiza heeft de hoorns van zijn neushoorns gereduceerd uit angst voor stropers. Het dierenpark nam de maatregel omdat stropers eerder dit jaar een neushoorn in de Parijse dierentuin doodden voor zijn hoorn. Vrijdag zijn de hoorns, die in maart al werden ingekort, verbrand.
  [naar artikel]
 25. Grootste olifantenkudde van Europa breidt uit: Pairi Daiza verwacht alweer babyolifantje (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde keer in twee jaar tijd verwacht Pairi Daiza een geboorte bij de Aziatische olifanten, een bedreigde diersoort. De 9-jarige koe Soraya zal, als alles goed verloopt, rond de jaarwisseling voor het eerst moeder worden. Met het nieuwe babyolifantje zal de kudde 23 leden tellen, waarvan 21 Aziatische en 2 Afrikaanse. Het dierenpark huisvest al geruime tijd de grootste olifantenkudde van Europa.
  [naar artikel]
 26. Pandatweeling geboren in Pairi Daiza (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Pairi Daiza zijn gisteren twee reuzenpanda’s geboren: een tweeling. Het is de tweede (en derde) pandageboorte in Pairi Daiza (en bij uitbreiding...
  [naar artikel]
 27. Pandatweeling geboren in Pairi Daiza (09/08/2019 - De Morgen)
  In Pairi Daiza zijn gisteren twee reuzenpanda’s geboren: een tweeling. Het is de tweede (en derde) pandageboorte in Pairi Daiza (en bij uitbreiding in de Benelux) sinds die van Tian Bao op 2 juni 2016.
  [naar artikel]
 28. Pairi Daiza verwacht een héél bijzondere geboorte (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heuglijk nieuws uit dierenpark Pairi Daiza: de Zuidelijke witte neushoorn Madiba is zwanger! “Dit is uitstekend nieuws voor deze ondersoort van de...
  [naar artikel]
 29. Pairi Daiza vijlt hoorns van neushoorns af om stropers voor te zijn (11/03/2017 - De Redactie)
  Het Henegouwse dierenpark neemt de maatregel, nadat stropers begin deze week maart in de Parijse zoo een dier gedood hadden voor zijn hoorn. De daders zijn nog niet gevat, en daarom neemt Pairi Daiza zijn voorzorgen.
  [naar artikel]
 30. Pairi Daiza verdedigt komst van ijsberen en haalt fors uit naar criticasters (30/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dierenpark Pairi Daiza bijt van zich af na de zware kritiek die bioloog Dirk Draulans uitte op het ijsberenproject van de zoo. “Het kweekprogramma kan enkel dienen om andere zoos te bevoorraden”, zei hij. Pairi Daiza noemt de commentaar voorbarig.
  [naar artikel]
 31. Heuglijk nieuws uit Pairi Daiza: kleine neushoorn geboren, tweede op komst (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is vorige week een Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza, zo kondigt het dierenpark maandag aan. “Het gaat om een mannetje”, meldt het dierenpark. “Mama Madiba en haar jong verkeren in uitstekende gezondheid.” En daar stopt het goede nieuws nog niet, want voor het einde van het jaar verwacht Pairi Daiza nog een tweede kalfje van de bedreigde diersoort.
  [naar artikel]
 32. Heuglijk nieuws uit Pairi Daiza: kleine neushoorn geboren, tweede op komst (02/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er is vorige week een Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza, zo kondigt het dierenpark maandag aan. “Het gaat om een mannetje”, meldt het dierenpark. “Mama Madiba en haar jong verkeren in uitstekende gezondheid.” En daar stopt het goede nieuws nog niet, want voor het einde van het jaar verwacht Pairi Daiza nog een tweede kalfje van de bedreigde diersoort.
  [naar artikel]
 33. Heuglijk nieuws uit Pairi Daiza: kleine neushoorn geboren, tweede op komst (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is vorige week een Zuidelijke witte neushoorn geboren in Pairi Daiza, zo kondigt het dierenpark maandag aan. “Het gaat om een mannetje”, meldt het dierenpark. “Mama Madiba en haar jong verkeren in uitstekende gezondheid.” En daar stopt het goede nieuws nog niet, want voor het einde van het jaar verwacht Pairi Daiza nog een tweede kalfje van de bedreigde diersoort.
  [naar artikel]
 34. Stoelendans aan top Pairi Daiza (27/10/2020 - Express)
  Jean-Jacques Cloquet is niet langer CEO van het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza. Dat schrijft L’Echo dinsdag. Cloquet maakte in 2018,... The post Stoelendans aan top Pairi Daiza appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Pairi Daiza verwelkomt baby-olifantje (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Waalse dierenpark Pairi Daiza is dinsdagavond een baby-olifantje geboren, meldt de zoo trots in een persbericht. Het is al de derde olifantengeboorte in Pairi Daiza. Mama en kalf verkeren in prima gezondheid.
  [naar artikel]
 36. Pairi Daiza verwelkomt baby-olifantje (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het Waalse dierenpark Pairi Daiza is dinsdagavond een baby-olifantje geboren, meldt de zoo trots in een persbericht. Het is al de derde olifantengeboorte in Pairi Daiza. Mama en kalf verkeren in prima gezondheid.
  [naar artikel]
 37. Pairi Daiza verwelkomt baby-olifantje (27/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Waalse dierenpark Pairi Daiza is dinsdagavond een baby-olifantje geboren, meldt de zoo trots in een persbericht. Het is al de derde olifantengeboorte in Pairi Daiza. Mama en kalf verkeren in prima gezondheid.
  [naar artikel]
 38. Jongste Aziatische olifant (2) uit Pairi Daiza onverwacht overleden (07/08/2023 - VRT NWS)
  In dierenpark Pairi Daiza is een jonge Aziatische olifant overleden. Sayun werd amper twee jaar en was de jongste telg uit de kudde. De olifant overleed aan de gevolgen van het olifantenherpesvirus, een van de meest voorkomende doodsoorzaken van jonge olifanten.
  [naar artikel]
 39. Pairi Daiza-belager veroordeeld:dood van aapje was onvermijdbaar (03/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrugeletteDierenpark Pairi Daiza heeft voor de tweede keer op rij een proces gewonnen tegen een man die het park telkens opnieuw van dierenmishandeling beschuldigt. “De herhaalde leugens vormen grote reputatieschade voor ons”, klinkt het bij Pairi Daiza, dat nu nog 50.000 euro eist.
  [naar artikel]
 40. Neushoornjong geboren in Pairi Daiza (02/12/2019 - De Standaard)
  Maandagochtend werd in de vroege uurtjes een zuidelijke witte neushoorn geboren in dierenpark Pairi Daiza. Moeder Madiba en het jong, een mannetje, verkeren in uitstekende gezondheid, zo meldt het dierenpark.
  [naar artikel]
 41. Superschattig! Aziatisch olifantje geboren in Pairi Daiza (19/09/2017 - Metro)
  De voorbije nacht is in het dierenpark Pairi Daiza een nieuwe Aziatische olifant geboren. De moeder en het jong stellen het goed. Pairi Daiza / B. Bouchez “Na 22 maanden draagtijd, 10 uur en een slapeloze nacht voor de verzorgers en de dierenarts van Pairi Daiza, hebben de olifantenfamilie en onze teams de vertederende geboorte van het olifantenkalfje deze nacht mogen meemaken”, zo laat het dierenpark weten. Het is het zesde jong voor Khaing Hnin Hninen, die op 13 september 35 jaar werd. Ze is matriarch van een familie van zeven olifanten in totaal. Vier van haar nakomelingen verblijven in Pairi Daiza en de nieuwkomer is de enige jongen van de familie. Zijn papa is de stier Po Chin. Lees ook : Pairi Daiza heeft er twee babyzeehondjes bij
  [naar artikel]
 42. Pairi Daiza mag zijn vijf reuzenpanda's voorlopig houden (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenpark Pairi Daiza mag zijn vijf reuzenpanda's voorlopig in België houden. Reuzenpanda Tian Bao, die in 2016 in Pairi Daiza geboren werd, had aanvankelijk al naar China overgebracht moeten worden, maar daar stak de coronapandemie een stokje voor. Nu is dus beslist dat alle vijf reuzenpanda's tot nader order in Pairi Daiza mogen blijven.
  [naar artikel]
 43. Logeren tussen beren en wolven? Binnenkort kan het in Pairi Daizi (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenpark Pairi Daiza breidt uit. Naast een nieuwe dierenzone krijgt het park er ook drie verschillende overnachtingsmogelijkheden bij. Vanaf het...
  [naar artikel]
 44. Voorlopig geen babypanda in Pairi Daiza: inseminatiepoging bij Hao Hao mislukt (16/08/2018 - VRT NWS)
  In het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette komt er voorlopig geen uitbreiding van de pandafamilie. De poging tot kunstmatige inseminatie van het vrouwtje Hao Hao is mislukt, zo schrijft Pairi Daiza op zijn Facebook-pagina. 
  [naar artikel]
 45. Witte neushoorn geboren in Pairi Daiza, tweede kalfje op komst (02/12/2019 - VRT NWS)
  In het dierenpark Pairi Daiza is een zuidelijke witte neushoorn geboren. Het gaat om een mannetje dat vorige week geboren is. Moederneushoorn Madiba en haar jong verkeren in goede gezondheid. Er is trouwens nog een tweede kalfje op komst. Dat wordt nog voor het einde van het jaar verwacht.
  [naar artikel]
 46. Schattige kleine neushoorn geboren in Pairi Daiza (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen is een kleine neushoorn geboren. De geboorte is extra bijzonder omdat het om een bedreigde zuidelijke witte...
  [naar artikel]
 47. Kleine giraf geboren in Pairi Daiza: dit zijn de eerste beelden van het jong (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In dierenpark Pairi Daiza is vanmorgen een giraf geboren. Het kleintje kwam om 4.09 uur ter wereld, meet 150 centimeter en is ongeveer 70 kilogram zwaar. Het geslacht is nog niet vastgesteld, maar volgens Pairi Daiza eet het jong alvast goed.
  [naar artikel]
 48. Grootste kudde van Europa wordt nog groter: opnieuw baby-olifantje verwacht in Pairi Daiza (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De grootste olifantenkudde van Europa wordt weer een beetje groter. Voor de derde keer in twee jaarverwacht Pairi Daiza een geboorte bij de Aziatische olifanten. “De 9-jarige koe Soraya zal,als alles goed verloopt, rond het jaareinde voor de eerste keer moeder worden”, meldt de dierentuin.
  [naar artikel]
 49. Pairi Daiza rijkelijk bedeeld met de pandaprijzen (03/01/2020 - VRT NWS)
  De nieuwgeboren pandatweeling van Pairi Daiza werd gelauwerd met 'Pandageboorte van het jaar'. Ook de dierenarts, de verzorgers en het onderzoek voor het ontwikkelen van een zwangerschapstest viel in de prijzen. Liefhebbers van reuzenpanda's over de hele wereld beloonden Pairi Daiza dus rijkelijk met stemmen voor het voorbije vruchtbare jaar.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy