De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Binnenkort oogsten we voor het eerst peren van de toekomst’: hoe professor Bart Nicolaï ons voedsel weerbaarder wil maken

‘Binnenkort oogsten we voor het eerst peren van de toekomst’: hoe professor Bart Nicolaï ons voedsel weerbaarder wil maken

De Morgen

22/09/2023 - 12:13


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeren mogen chemicaliën gebruiken om peren te oogsten (29/03/2019 - De Morgen)
  Door de Russische boycot is het interessanter om de peren te vernietigen dan om ze te oogsten. De fruitboeren mogen chemicaliën gebruiken. Niet helemaal zonder gevaar, zegt toxicoloog Jan Tytgat.
  [naar artikel]
 2. Fruit, aardappelen en graan: Belgische oogsten lijden onder slecht weer (16/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fruit, aardappelen en graan: Belgische oogsten lijden onder slecht weer De natte zomer en de regenachtige lente hebben een impact gehad op de kwaliteit van de oogsten, zowel op de peren, het meest geteelde fruit in België, als op graansoorten en aardappelen. Voor de Belgische peren, waarvan 90 procent in Vlaanderen en tien procent in Wallonië geteeld wordt, zal de oogst naar verwachting een kwart […] Lees dit artikel: Fruit, aardappelen en graan: Belgische oogsten lijden onder slecht weer
  [naar artikel]
 3. 30 procent van Haspengouwse peren geblokkeerd door oorlogsdreiging in Oekraïne (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n honderd vrachtwagens geladen met 2 miljoen kilo Haspengouwse peren zijn moeten terugkeren door de blokkade aan de grens met Wit-Rusland. Het Russische importverbod en de oorlogsdreiging met Oekraïne verhinderen dat fruittelers hun klasse II-peren, ruim 30 procent van de oogst, nog verhandeld krijgen.
  [naar artikel]
 4. Fruitteler geeft uit protest 50.000 kilo peren gratis weg (02/06/2019 - VRT NWS)
  Een perenteler uit Limburg heeft 50 ton peren gratis weggegeven. De man wil met zijn actie duidelijk maken dat de fruitsector in Haspengouw geen toekomst heeft. Dat is vooral te wijten aan de boycot van Rusland en de subsidiëring van de perenproductie in Oost-Europa. Door de peren gratis weg te geven wil de perenteler een noodsignaal geven.
  [naar artikel]
 5. De Valentijnsspecial van ‘Love Island’ is kut met peren, maar dan zonder peren (11/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 6. China vraagt bevolking om voedsel te hamsteren (02/11/2021 - VRT NWS)
  De Chinese overheid roept inwoners op om voedselvoorraden aan te leggen. Ze vraagt lokale overheden ook om de landbouwproductie en de toevoer van voedsel makkelijker te maken. Een uitleg wordt niet gegeven, maar wellicht spelen corona en mislukte oogsten een grote rol.
  [naar artikel]
 7. Binnenkort voor het eerst Belgische peren in Brazilië (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na lang aandringen heeft Brazilië ons land een vergunning gegeven om peren in te voeren in het Zuid-Amerikaanse land. Dat heeft Vlaams
  [naar artikel]
 8. Nicola Coughlan uit ‘Bridgerton’ smeekt haar volgers: “Stuur mij geen berichten meer over mijn lichaam” (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nicola Coughlan (35), bekend van haar rol als Penelope Featherington uit ‘Bridgerton’, had afgelopen weekend een bijzondere vraag voor haar volgers. De actrice wil namelijk niet dat haar fans haar in de toekomst nog berichten sturen over haar lichaam.
  [naar artikel]
 9. Fruitteler uit Sint-Gillis-Waas moet peren vroeger oogsten door hitte: "De productie is 40 procent lager" (12/08/2022 - VRT NWS)
  Fruitteler Berten Meersschaert uit Sint-Gillis-Waas moet zijn peren vroeger oogsten door de aanhoudende warmte. "We zitten qua timing zelfs bijna 14 dagen vroeger dan normaal. De bloei was vroeger door een warm voorjaar en daardoor zijn de vruchten sneller rijp."
  [naar artikel]
 10. Minder appelen en peren dit seizoen (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar zullen Belgische fruittelers 18 procent minder appelen en 10 procent minder peren oogsten. De lagere opbrengsten ten opzichte van vorig
  [naar artikel]
 11. Fruitteler geeft peren gratis weg (29/05/2019 - De Standaard)
  Zondag kunt u in Nieuwerkerken gratis peren afhalen. Fruitteler Paesmans heeft 50.000 kilo klaar staan voor wie er zin in heeft. ‘Ik wil duidelijk maken dat op deze manier de fruitsector geen toekomst in Haspengouw meer heeft.’
  [naar artikel]
 12. Professor Hendrik Vos: ‘Oekraïne bij de EU voegen is politieke sciencefiction’ (03/03/2022 - De Morgen)
  Foutloos gaat het niet, maar voor het eerst in lange tijd ziet EU-specialist Hendrik Vos (UGent) de Europese Unie vastberaden en eensgezind een vuist maken, nu ook op militair vlak. ‘We moeten niet langer al te zeer opletten om Poetin tegen de haren te strijken.’
  [naar artikel]
 13. Na het succes van ‘Beckham’ op Netflix: krijgen Brooklyn Beckham en zijn vrouw Nicola een eigen serie? (08/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Treedt Brooklyn Beckham (24) binnenkort in de voetsporen van zijn vader David Beckham (48)? Het zou zomaar kunnen. Na het enorme succes van de vierdelige onthullende Netflix-serie ‘Beckham’, zou de streamingdienst willen uitpakken met een realityshow over Brooklyn en zijn echtgenote Nicola Peltz.
  [naar artikel]
 14. Een handtas van appelleer of broeksriem van peren: is dit de oplossing voor ons fruitoverschot? (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een leren jas gemaakt van appelen en een broekriem van perenafval. Chemici van de Limburgse hogeschool UCLL hebben een oplossing gevonden voor de duizenden tonnen appels en peren die we elk jaar oogsten, maar niet opeten. “Lekker zal zo’n jas van appel niet zijn. Duurzaam wel”, zegt onderzoeker Evert Vanecht.
  [naar artikel]
 15. Binnenkort voor het eerst Belgische peren in Brazilië (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na lang aandringen heeft Brazilië ons land een vergunning gegeven om peren in te voeren in het Zuid-Amerikaanse land. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bekendgemaakt tijdens zijn economische missie in Brazilië en Peru.
  [naar artikel]
 16. Scholenproject moet jongeren weerbaarder maken tegen roken (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het tabakspreventieproject "Bullshit Free Generation" wil jongeren kritischer en weerbaarder maken tegenover roken en vapen. Dat gebeurt door...
  [naar artikel]
 17. Bart Appeltans brengt eigen interieurboek uit: “Huizenkopers willen de geruststelling dat anderen ook worstelen” (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wat Jani is voor de inhoud van uw kleerkast, is Bart Appeltans (41) voor uw interieur. De stijlgoeroe die binnenkort ‘Blind gekocht’ inruilt voor ‘Huis gemaakt’ heeft een nieuw boek uit vol tips en tricks. Bart verklapt in ‘Dag Allemaal’ al de tien grootste interieurblunders, waarom mensen zo geobsedeerd zijn door immoprogramma’s en hoe zijn afscheid bij ‘Blind gekocht’ verliep.
  [naar artikel]
 18. “Vele zonuren zorgen voor mierzoete appelen en peren” (23/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sint-TruidenGoed en slecht nieuws voor de Limburgse fruitboeren: de aanhoudende hitte levert dit jaar heel zoete appelen en peren op. “De vele zonuren zorgen voor de aanmaak van extra suikers”, klinkt het in Haspengouw. Ook de pruimenkwekers wrijven zich in de handen door de grote oogsten en moeten zelfs zwaarbeladen takken stutten opdat ze niet afscheuren. Maar… de peren zijn dit jaar kleiner, en vele appelen zijn dan weer te groot. “Daardoor zal de opbrengst lager uitvallen.”
  [naar artikel]
 19. Minder Belgische appelen en peren (04/08/2016 - De Tijd)
  12:58 Belgische fruittelers zullen dit jaar 18 procent minder appelen en 10 procent minder peren oogsten. Dat is vooral te wijten aan de minder gunstige weersomstandigheden in het voorjaar.
  [naar artikel]
 20. De toekomst van ons voedsel: sushi uit 3D-printer, ei zonder kip en gebakken lucht (23/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voedsel uit de 3D-printer, drones die fruit plukken en supermarkten die al thuis leveren wat we nodig hebben, nog voor we het besteld hebben. Het boek ‘The Future of Food’ gunt u een blik in de glazen bol van een razendsnel veranderende voedingsindustrie.
  [naar artikel]
 21. De toekomst van ons voedsel: sushi uit 3D-printer, ei zonder kip en gebakken lucht (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voedsel uit de 3D-printer, drones die fruit plukken en supermarkten die al thuis leveren wat we nodig hebben, nog voor we het besteld hebben. Het boek ‘The Future of Food’ gunt u een blik in de glazen bol van een razendsnel veranderende voedingsindustrie.
  [naar artikel]
 22. Agrivoltaics of hoe je met zonnepanelen in een boomgaard peren én elektriciteit kan oogsten (27/10/2020 - VRT NWS)
  In Bierbeek hebben onderzoekers van de KU Leuven zonnepanelen geplaatst in de boomgaard van perenteler Jan Van der Velpen. De panelen, die boven de bomen uitkomen, beschermen de peren tegen de zon en leveren elektriciteit. Op verschillende plaatsen in de wereld lopen experimenten met deze zogeheten agrivoltaics, de combinatie van fotovoltaïsche cellen en landbouw. De installatie is meteen een primeur voor Europa.
  [naar artikel]
 23. Hoe kunnen we de wereld voeden? ‘Boerderijvrij voedsel is de toekomst’ (02/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Antwerpse Taeke Nicolaï speelt hoofdrol van toppianiste in ‘The Chapel’ van Dominique Deruddere: “Ik had nog nooit piano gespeeld” (03/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Toen ze werd gekozen voor de hoofdrol in de nieuwe film The Chapel van Dominique Deruddere, brak er voor actrice Taeke Nicolaï een periode van hard werken en isolement aan. Maandenlang tokkelde ze in haar eentje op de piano in haar appartement, net als haar personage Jennifer die aan de Koningin Elisabethwedstrijd deelneemt. “Ik had me eerst geen kandidaat gesteld voor de hoofdrol, want ik had nog nooit piano gespeeld”, glimlacht ze. Toch werd het een glansrijk filmdebuut.
  [naar artikel]
 25. Topexpert Bart Preneel (KU Leuven) scherp voor slimme verkeerslichten: 'Anonieme locatiedata bestaan niet' (30/03/2022 - Knack)
  Binnenkort zullen nieuwe verkeerslichten verbinding kunnen maken met smartphones. Dat roept vragen op, zegt de Leuvense professor Bart Preneel, een wereldautoriteit op het vlak van cryptologie.
  [naar artikel]
 26. ‘Ik ben bang voor de toekomst’: jongeren over de invasie van Oekraïne, de eerste oorlog die ze bewust meemaken (25/02/2022 - De Morgen)
  De invasie van Oekraïne beroert heel wat westerlingen, maar de schok is misschien nog het grootst bij jongeren. Zij maken voor het eerst in hun leven bewust een oorlog in Europa mee en zoeken naar manieren om met het geweld om te gaan.
  [naar artikel]
 27. ONZE OPINIE. ‘Niet in mijn achtertuin’: NIMBY-syndroom is nooit ver weg in de Vlaamse politiek (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘NIMBY’ op steroïden. ‘Not in my backyard’ op steroïden, dus. Het was een Bart De Wever (N-VA) op steroïden die Gwendolyn Rutten (Open Vld) aan zijn riek reeg over het stikstofakkoord. De N-VA-voorzitter heeft nog een eitje te pellen met de voormalige Open Vld-voorzitter en laat geen kans onbenut. Bart De Wever slaat er niet compleet naast. Maar de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  [naar artikel]
 28. Scholenproject moet jongeren weerbaarder maken tegen roken (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het tabakspreventieproject “Bullshit Free Generation” wil jongeren kritischer en weerbaarder maken tegenover roken en vapen. Dat gebeurt door scholen te prikkelen met “challenges”. In het vorige schooljaar stapten 29 scholen met succes in het proefproject. Dat heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Professor Kerremans over tactiek Poetin: “Dit lijkt echt te passen in een plan om zo snel mogelijk zoveel mogelijk controle over Oekraïne te krijgen” (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn nu anderhalve dag ver in de Russische invasie van Oekraïne. En het gaat snel. “Mijn inschatting is dat de Russische president Vladimir Poetin staat waar hij waarschijnlijk wil staan”, zegt Bart Kerremans, professor internationale politiek (KU Leuven) aan ‘VTM NIEUWS’.
  [naar artikel]
 30. Professor Kerremans over tactiek Poetin: “Dit lijkt echt te passen in plan om zo snel mogelijk zoveel mogelijk controle over Oekraïne te krijgen” (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn nu anderhalve dag ver in de Russische invasie van Oekraïne. En het gaat snel. “Mijn inschatting is dat de Russische president Vladimir Poetin staat waar hij waarschijnlijk wil staan”, zegt Bart Kerremans, professor internationale politiek (KU Leuven) aan ‘VTM NIEUWS’.
  [naar artikel]
 31. Is de ‘refurbished’ Tesla de toekomst van de tweedehandsauto? (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De opmars van elektrische auto’s heeft ook grote gevolgen voor de tweedehandsmarkt. Autovisionair Erwin Beerens (62) ziet kansen en wil zijn ‘Autofabriek’ op de voormalige site van Opel Antwerpen uitbouwen tot het autobedrijf van de toekomst. Net zoals je een iPhone een nieuw leven kan geven, rijd je binnenkort mogelijk rond met een goedkopere ‘refurbished’ Tesla. Maar hoe doe je dat? Want een Tesla-batterij kost makkelijk 25.000 euro.
  [naar artikel]
 32. Oorlog in Oekraïne is streep door de rekening van perentelers: "Eet meer peren zodat we de crisis overleven" (31/03/2022 - VRT NWS)
  De Actiegroep Fruittelers en het Algemeen Boerensyndicaat roepen de overheid op om maatregelen te nemen, nu de Europese Unie de export van peren naar Wit-Rusland heeft verboden. Die bondgenoot van Rusland was, sinds de boycot van Rusland zelf sinds 2014, de grootste afnemer geworden van Belgische peren. Maar die verkoop valt nu weg. Tegelijkertijd is er een groot aanbod en daardoor zijn de prijzen voor peren de voorbije weken sterk gezakt. "We roepen de Belgen daarom op meer peren te eten, want alle beetjes helpen", zeggen de perentelers.
  [naar artikel]
 33. Schotse premier Nicola Sturgeon treedt af: ‘Tijd om plaats te maken voor iemand anders’ (15/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Oekraïne valt voor het eerst Russische olietanker aan: “De boodschap is: niets is nog veilig” (05/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft vrijdagnacht voor het eerst in de oorlog een niet-militair Russisch schip aangevallen. “De Oekraïners willen duidelijk de boodschap uitsturen naar de Russen: ‘Nergens is het veilig’”, zegt professor Kris Quanten van de Koninklijke Militaire School.
  [naar artikel]
 35. Oekraïne valt voor het eerst Russische olietanker aan: “De boodschap is: niets is nog veilig” (05/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne heeft vrijdagnacht voor het eerst in de oorlog een niet-militair Russisch schip aangevallen. “De Oekraïners willen duidelijk de boodschap uitsturen naar de Russen: ‘Nergens is het veilig’”, zegt professor Kris Quanten van de Koninklijke Militaire School.
  [naar artikel]
 36. Tien miljoen Noord-Koreanen hebben te weinig voedsel na een mislukte oogst (03/05/2019 - VRT NWS)
  In Noord-Korea zijn de voedselrantsoenen verminderd tot 300 gram per dag voor volwassenen. In de communistische staat is er een groot tekort aan voedsel na een van de slechtste oogsten in meer dan tien jaar.
  [naar artikel]
 37. Binnenkort komen Jean-Claude Van Damme, MacGyver en Professor Xavier naar ons land. Maar hoeveel betaal je voor een handtekening of foto? (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jean-Claude Van Damme (62) komt binnenkort naar Brussel. Niet om er te knokken zoals in zijn actiefilms, wel om er tegen betaling te signeren en poseren. Ook andere helden van het kleine én grote scherm - genre ‘MacGyver’ en ‘Professor Xavier’ - strijken spoedig om dezelfde reden in ons land neer. Of hoe steeds meer - al dan niet gepensioneerde - acteurs er een lucratieve bijverdienste op nahouden.
  [naar artikel]
 38. INTERVIEW. Neurochirurg en ‘Topdokter’ Veerle Visser-Vandewalle hoopt ons allen mentaal weerbaarder te maken: “We moeten niet al onze problemen zelf oplossen” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort richt Rode Neuzen Dag de schijnwerpers op het belang van mentale weerbaarheid bij jongeren. Een onderwerp dat ook Veerle Visser-Vandewalle (56) - u kent haar als hersenchirurg uit ‘Topdokters’ - na aan het hart ligt. “De jeugd heeft het tijdens corona echt zeer zwaar gehad, maar waar werd op gefocust? Op jongeren die wilden feesten. Daar gaat mijn haar van overeind staan”, zegt ze strijdvaardig in Dag Allemaal.
  [naar artikel]
 39. Nicola Philippaerts kroont zich tot Belgisch kampioen jumping (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nicola Philippaerts en H&M Luna van ‘t Ruytershof Z hebben het Belgisch Kampioenschap jumping gewonnen. Voor Nicola Philippaerts is het zijn tweede Belgische titel. In 2017 won hij samen met H&M Chilli Willi het BK. Thibeau Spits (King van Essene) eindigde als tweede. Jordy Van Massenhove (Gaga E d’Augustijn) vervolledigde als derde het podium.
  [naar artikel]
 40. Niet grijs, niet blond, niet bruin: de haarkleur ‘mushroom blonde’ scoort dit najaar (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de trendwebsite Pinterest lijken haarkleuren dit jaar allemaal geïnspireerd te zijn door voedsel. ‘Koekjesbruin’, ‘suikerspinroze’, ‘getoaste kokosnoot’: je krijgt zowaar honger van een trip naar de kapper. De kleur die deze herfst en winter volgens Pinterest het populairst belooft te zijn? ‘Mushroom blonde’. Misschien wel omdat het de perfecte ‘tusseninkleur’ is.
  [naar artikel]
 41. Bart Kaëll laat Luc Appermont de ‘foute’ versie van ‘Zeil je voor het eerst’ horen: vette beats en ook een meeuw (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met De Foute Party in het verschiet, brengen Q-dj’s Maarten & Dorothee als Dorothee Vegas & Like Maarten de Q-luisteraars alvast in foute sferen met hun kersverse remix van een foute klassieker: ‘Zeil je voor het eerst’ van Bart Kaëll.
  [naar artikel]
 42. Limburgse fruitleverancier deelt gratis peren uit (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Leverancier van vers fruit Fruitsnacks uit Wijer (Nieuwerkerken) geeft op 2 juni gratis peren weg. “Voor iedereen Conference peren à volonté”, staat er op het Facebookevenement van het familiebedrijf te lezen.
  [naar artikel]
 43. ‘Met medeleven slaan we de vijand niet af’ (02/04/2022 - De Tijd)
  02:00 Lang voor de Russische invasie maakte de Oekraïense cineast Valentin Vasjanovitsj twee films over de heftige gevolgen van een oorlog met de Russen: ‘Atlantis’ en ‘Reflection’. Binnenkort zijn ze te zi...
  [naar artikel]
 44. Speciaal voor ‘Oekraïne 12-12': zo klinkt de begingeneriek van ‘Thuis’ in het Oekraïens (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdagavond zal ‘Thuis’ even helemaal anders klinken. Naar aanleiding van ‘Oekraïne 12 -12' willen de makers van de fictiereeks duidelijk maken dat ook zij achter de actie staan. Lowie, Judith en Femke zullen in het Nederlands blijven praten, maar de begingeneriek zal voor één keer in het Oekraïens te horen zijn.
  [naar artikel]
 45. UZ Brussel en Proximus stellen ‘ziekenwagen van de toekomst’ voor (06/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het ziekenhuis UZ Brussel en telecombedrijf Proximus hebben dinsdag de ‘ziekenwagen van de toekomst’ voorgesteld. “Deze ziekenwagen vormt de missing link van het ziekentransport”, aldus professor doctor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel. Het in Europa unieke voertuig moet de efficiëntie van kritische zorg en ziekentransport verhogen middels het gebruik van ‘augmented reality’ en een snelle verbinding tussen de geneesheren op de plaats van vertrek en aankomst.
  [naar artikel]
 46. UZ Brussel en Proximus stellen ‘ziekenwagen van de toekomst’ voor (06/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het ziekenhuis UZ Brussel en telecombedrijf Proximus hebben dinsdag de ‘ziekenwagen van de toekomst’ voorgesteld. “Deze ziekenwagen vormt de missing link van het ziekentransport”, aldus professor doctor Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel. Het in Europa unieke voertuig moet de efficiëntie van kritische zorg en ziekentransport verhogen middels het gebruik van ‘augmented reality’ en een snelle verbinding tussen de geneesheren op de plaats van vertrek en aankomst.
  [naar artikel]
 47. Haast onherkenbare Julianne Moore als gravin en pooier voor eigen zoon: Dit zijn de eerste beelden van ‘Mary & George’ (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van films en series zoals ‘The Tudors’, ‘Wolf Hall’, ‘The Other Boleyn Girl’, ‘Elizabeth’ en ‘The White Princess’, maken we binnenkort kennis met het gloednieuwe historische kostuumdrama ‘Mary & George’: het verhaal van een moeder die haar zoon in het bed van de koning wil krijgen.
  [naar artikel]
 48. ‘Jongeren hoor ik soms denigrerend zeggen dat ze hier niet in de rij zouden willen staan. Maar wat kan ik anders?’ (14/10/2022 - De Standaard)
  De voedselbanken hebben het moeilijk. Meer mensen kloppen aan voor hulp, maar er is minder voedsel om te verdelen. ‘We kopen voedsel bij, maar dat is geen goede oplossing.’
  [naar artikel]
 49. Zijn groenten en fruit minder voedzaam dan vroeger?“Kweken van groenten is zoals kinderen maken, soms nemen ze slechte eigenschappen over” (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger?
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy