De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onderaannemers spelen operationaliteit F-35 parten

Onderaannemers spelen operationaliteit F-35 parten

Express

22/09/2023 - 12:21

De Amerikaanse F-35 is of wordt hét gevechtsvliegtuig van veel westerse luchtmachten. Alleen, het vliegtuig blijkt maar 55 procent van de tijd vliegklaar te zijn, dat blijkt uit een rapport van een Amerikaans parlementair onderzoeksorgaan. In het nieuws: De F-35 is maar 55 procent van de tijd vliegklaar. De oorzaak: Een deel heeft te maken […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Spelen Chinese zorgen Ageas parten? (29/08/2023 - De Tijd)
  19:46 De beleggers in Ageas komen woensdagochtend te weten of de groeiende zenuwachtigheid over de Chinese economie de verzekeraar parten speelt.
  [naar artikel]
 2. HLN ONDERZOEK. Het kluwen van onderaannemers bij Democo: “We weten niet altijd wie onze onderaannemers op hun beurt inschakelen” (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Gent zet bouwpromotor Democo een gloednieuw provinciehuis neer. Daarbij zijn meer dan 1.000 bedrijven betrokken, verwikkeld in een lange keten van onderaannemers. Twee ex-medewerkers van het bouwbedrijf trokken aan de alarmbel, omdat die keten onveilige situaties in de hand werkt. Slechte registratie, uitbuiting en zelfs mogelijke fraude. Maar hoe gaat dat precies? Onze onderzoeksjournalist dook in het kluwen van onderaannemers en onderzocht waar het fout loopt.
  [naar artikel]
 3. De zenuwen spelen Jade parten (08/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Proximus maakt komaf met kluwen van onderaannemers op glasvezelwerven (07/03/2023 - De Tijd)
  13:13 Proximus aanvaardt van zijn partnerbedrijven die het nieuwe glasvezelnetwerk uitrollen voortaan maar twee niveaus van onderaannemers meer. Het neemt de maatregel nadat de sociale inspectie 'kleine inb...
  [naar artikel]
 5. Crisis blijft textiel- en houtsector parten spelen (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Staking van De Lijn en regenweer spelen Summerfestival parten (02/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. PostNL België “gaat een stap verder in haar beleid” en verbiedt onderaannemers nog te werken met minderjarigen (-18) (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De onderaannemers van PostNL België mogen voortaan geen minderjarigen meer in dienst nemen. “Ook in de wettelijk toegestane gevallen willen we niet langer dat minderjarigen (-18) worden ingezet in uitvoering van een vervoersovereenkomst”, klinkt het bij PostNL. De drastische maatregel van het bedrijf volgt nadat onze redactie aantoonde dat er 13- en 14-jarigen bij onderaannemers van PostNL werken.
  [naar artikel]
 8. PostNL wil geen minderjarige onderaannemers meer (26/04/2022 - De Tijd)
  16:42 Het Nederlandse postbedrijf PostNL gaat niet langer minderjarige onderaannemers accepteren. Het bedrijf zit al een tijd in zwaar weer en 'wil geen verkeerde indruk wekken', klinkt het.
  [naar artikel]
 9. Onderaannemers van PostNL betrapt op belastingfraude (06/02/2021 - De Tijd)
  01:00 Er schuilt voor miljoenen euro’s belastingfraude achter de onderaannemers die in ons land pakjes leveren voor PostNL. De belastinginspectie heeft verschillende dossiers van koeriers onderzocht en bela...
  [naar artikel]
 10. Kluwen van malafide onderaannemers nestelt zich in werven van glasvezel tot waterleiding (21/01/2023 - De Tijd)
  01:00 De sociale inspectie stelt vast dat eenzelfde pool van malafide onderaannemers niet alleen actief is in de uitrol van glasvezel, zoals deze week bleek bij werken in opdracht van Proximus, maar ook in ...
  [naar artikel]
 11. Hoofdaannemer loog tegen stad Antwerpen: geen 27, maar 249 onderaannemers op de werf van ingestorte school Nieuw Zuid (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de werf van de basisschool in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, die vorig jaar instortte, waren minstens 249 onderaannemers geregistreerd of aan de slag. Bijna tien keer zoveel als hoofdaannemer Democo aan de stad gezegd had. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’. Ook werkte Democo samen met niet-erkende onderaannemers. Dat alles ten koste van de veiligheid op de werf.
  [naar artikel]
 12. Hoofdaannemer loog tegen stad Antwerpen: geen 43, maar 249 onderaannemers op de werf van ingestorte school Nieuw Zuid (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de werf van de basisschool in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, die vorig jaar instortte, waren minstens 249 onderaannemers geregistreerd of aan de slag. Bijna tien keer zoveel als hoofdaannemer Democo aan de stad gezegd had. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’. Ook werkte Democo samen met niet-erkende onderaannemers. Dat alles ten koste van de veiligheid op de werf.
  [naar artikel]
 13. 'Coronacrisis raakt Bekaert' (08/07/2020 - De Tijd)
  11:52 De crisis in de autosector zal het staaldraadbedrijf in het tweede halfjaar parten spelen.
  [naar artikel]
 14. Brouns trekt 500 arbeidskaarten in bij ACT en onderaannemers Borealis (08/09/2022 - De Tijd)
  08:12 Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) trekt bijna vijfhonderd arbeidskaarten bij het Antwerpse transportbedrijf ACT en twee onderaannemers van Borealis, na 'zeer ernstige' inbreuken op de sociale ...
  [naar artikel]
 15. Hitte zorgt voor moordende omstandigheden op tennisbaan: “Wie is er verantwoordelijk als ik hier sterf?” (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De weersomstandigheden in Tokio spelen de tennissers flink parten op de Olympische Spelen. Paula Badosa werd per rolstoel afgevoerd, Novak Djokovic klaagt en Daniil Medvedev laat met enkele scherpe uitspraken niets aan de verbeelding over.
  [naar artikel]
 16. Smalle kern kan Sint-Truiden parten spelen (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden (mannen tweede nationale) krijgt in het eerste weekend van het nieuwe handbalseizoen meteen twee wedstrijden te spelen. Zaterdag (19.15u) wordt het competitieduel tegen Pelt (Jodenstraat) afgewerkt, zondag (18u) volgt de bekerwedstrijd in Groot-Bijgaarden.
  [naar artikel]
 17. Zwitserse bedrijven riskeren dan toch geen straf in eigen land voor wangedrag van onderaannemers (30/11/2020 - Express)
  Zwitserse bedrijven die in de wereld inbreuken begaan – of lieten begaan door onderaannemers – op vlak van milieu of... The post Zwitserse bedrijven riskeren dan toch geen straf in eigen land voor wangedrag van onderaannemers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Zelfstandige modewinkels verkopen 5 procent (25/11/2016 - De Tijd)
  16:50 De modehandel beleeft een erg grillig najaar. De lange nazomers en oprukkende e-commerce spelen de winkels parten.
  [naar artikel]
 19. China en rente spelen Wall Street parten (13/10/2016 - De Tijd)
  17:59 Het bankentrio dat morgen een kwartaalupdate geeft, ziet zijn koersen rood kleuren.
  [naar artikel]
 20. Ook Facebook liet onderaannemers meeluisteren met huiskamergesprekken (13/08/2019 - VRT NWS)
  Facebook liet tot ruim een week geleden honderden medewerkers van onderaannemers meeluisteren naar opnames van gebruikers. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf toegegeven aan het financiële persagentschap Bloomberg. Eerder werd al aan het licht gebracht dat technologiegiganten Amazon, Google, Apple en Microsoft net hetzelfde deden om hun spraaktechnologie te verbeteren.
  [naar artikel]
 21. De Sutter moet plan A voor hervorming pakjessector laten varen: zelfstandige onderaannemers mogen blijven (29/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Post Petra De Sutter (Groen) grijpt voor haar postwet naar een plan B. Er komt geen forse inperking van het gebruik van zelfstandige onderaannemers bij pakjesbedrijven. In de plaats mag de sector zichzelf reguleren.
  [naar artikel]
 22. "Microsoft laat onderaannemers Skype-gesprekken beluisteren" (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft laat onderaannemers luisteren naar bepaalde gesprekken die gevoerd worden via de vertaalfunctie in zijn app Skype of via de...
  [naar artikel]
 23. Prosus dondert naar laagste peil ooit (14/03/2022 - De Tijd)
  11:58 Een mogelijke recordboete voor Tencent en een uitverkoop bij Chinese tech spelen de holding parten.
  [naar artikel]
 24. PREVIEW - Spelen wisselkoersen Barco parten? (18/07/2018 - De Tijd)
  15:55 Kan Barco vasthouden aan een stabilisatie van de omzet, met hogere winstmarges?
  [naar artikel]
 25. Cryptomunten stevig gezakt in januari (31/01/2022 - De Tijd)
  13:39 Het was geen goed jaarbegin voor digitale munten. De hogere rente en de risico-aversie in de markt spelen de digidukaten parten.
  [naar artikel]
 26. Pakketbezorgers betichten PostNL van uitpersen (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tussen het Nederlandse postbedrijf PostNL en zijn onderaannemers in de pakketbezorging is een hoogoplopend conflict ontstaan. Dat meldt het Nederlandse Financieele Dagblad donderdag. PostNL zou onderaannemers zo zwaar onder druk zetten dat die alleen kunnen concurreren als ze hun pakketbezorgers structureel te laag inschalen en te weinig vakantiegeld en overuren betalen, zo blijkt volgens de krant uit gesprekken met betrokkenen in de sector.
  [naar artikel]
 27. Privacykwestie blijft coronabeleid parten spelen (27/05/2020 - De Standaard)
  De privacywaakhond heeft vragen bij het wettelijke kader achter het digitale en manuele contactonderzoek. Dat dreigt het draagvlak ervoor verder te ondermijnen.
  [naar artikel]
 28. Slecht weer speelt woensdagmarkt parten (03/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het slechte weer speelde de wekelijkse markt in Herk-de-Stad flink parten. Slechts een klein aantal standhouders kwam voor de markt opdagen.
  [naar artikel]
 29. Miljoenen euro’s belastingfraude bij onderaannemers PostNL (06/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro’s aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koerierbedrijven betrokken zouden zijn.
  [naar artikel]
 30. Miljoenen euro’s belastingfraude bij onderaannemers PostNL (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro’s aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koerierbedrijven betrokken zouden zijn.
  [naar artikel]
 31. Miljoenen euro’s belastingfraude bij onderaannemers PostNL (06/02/2021 - De Standaard)
  De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro’s aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koerierbedrijven betrokken zouden zijn.
  [naar artikel]
 32. Staking van De Lijn en regenweer spelen Summerfestival parten (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 33.000 à 35.000 danceliefhebbers hebben dit weekend het Summerfestival bezocht aan de Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever. Dat zijn er
  [naar artikel]
 33. Staking van De Lijn en regenweer spelen Summerfestival parten (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 33.000 à 35.000 danceliefhebbers hebben dit weekend het Summerfestival bezocht aan de Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever. Dat zijn er
  [naar artikel]
 34. Hitte zorgt voor moordende omstandigheden op tennisbaan, organisatie grijpt in: matchen starten pas vanaf 15 uur (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De weersomstandigheden in Tokio spelen de tennissers flink parten op de Olympische Spelen. Paula Badosa werd per rolstoel afgevoerd, Novak Djokovic klaagt en Daniil Medvedev laat met enkele scherpe uitspraken niets aan de verbeelding over. De ITF grijpt nu in door het startuur van de eerste wedstrijden te laten verlaten naar 15 uur.
  [naar artikel]
 35. 2016 wordt geen boerenjaar (maar onze portemonnee zal dat niet voelen) (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De uitzonderlijke neerslaghoeveelheden van dit voorjaar spelen de Vlaamse land- en tuinbouwers behoorlijk parten. De Boerenbond raamt een
  [naar artikel]
 36. Miljoenen euro's belastingfraude bij onderaannemers PostNL in België (06/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro's aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koeriersbedrijven betrokken zouden zijn.
  [naar artikel]
 37. Miljoenen euro's belastingfraude bij Belgische onderaannemers PostNL (06/02/2021 - Knack)
  De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro's aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koerierbedrijven betrokken zouden zijn.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw recordprijzen voor Europees gas (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese gasprijzen blijven hoge toppen scheren. De vrees voor gastekorten blijft de markten parten spelen.
  [naar artikel]
 39. Dure olie en goedkope dollar spelen bedrijfsleven parten (08/11/2017 - De Tijd)
  10:31 De kwartaalupdates van het Belgische bedrijfsleven leren dat het stevig economisch herstel niet louter een zegen is.
  [naar artikel]
 40. Weer miljardenverlies Deutsche Bank in 2016 (02/02/2017 - De Tijd)
  08:36 Boetes en schikkingen spelen de grootste Duitse bank parten. Ze sluit het jaar opnieuw af met dieprode cijfers.
  [naar artikel]
 41. Amerika stevent af op eigen Brexit (09/07/2016 - De Tijd)
  18:18 Een gelijkaardig anti-establishmentgevoel als in het Verenigd Koninkrijk, dreigt de Verenigde Staten parten te spelen bij de komende presidentsverkiezingen, aldus de Franse president François Hollande...
  [naar artikel]
 42. Munitietekort blijft Oekraïens leger parten spelen: ‘Sommige brigades kunnen nog maar één of twee keer per dag vuren’ (09/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Kabinetsplafonds blijven Weyts parten spelen (03/03/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister Ben Weyts zit met natte voeten. Bij herstellingswerken aan het plafond van zijn kabinet is een waterleiding geraakt, meldt hij zelf op twitter.
  [naar artikel]
 44. Britse spoorbonden dreigen te staken met kerst (06/12/2022 - De Tijd)
  18:53 De sociale onrust in het Verenigd Koninkrijk dreigt de Britten ook tijdens het kerstweekend parten te spelen. De kans is groot dat de spoorvakbonden staken.
  [naar artikel]
 45. 'Microsoft wil duizenden jobs schrappen' (18/01/2023 - De Tijd)
  09:08 Na techreuzen als Meta en Amazon zou nu ook Microsoft flink wat werknemers ontslaan. Slechte economische vooruitzichten en een sputterende cloudcomputingafdeling spelen het bedrijf parten.
  [naar artikel]
 46. Coronavirus speelt Rock Werchter parten: drie artiesten zeggen af, Red Hot Chili Peppers nog onzeker (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Covid strikes again”, staat er op de Instagrampagina van Rock Werchter te lezen bij de aankondiging dat Greta Van Fleet vrijdag niet zal spelen. Eerder hadden Clairo en The Regrettes ook al hun sets afgezegd omwille van besmettingen. Of Red Hot Chili Peppers zondag zullen spelen, is nog onzeker.
  [naar artikel]
 47. Forse beursreactie na publicatie kritisch boek over Bpost (18/07/2023 - De Tijd)
  18:39 De negatieve publiciteit over het omstreden krantencontract blijft Bpost parten spelen. Het aandeel verloor dinsdag bijna 5 procent op de beurs.
  [naar artikel]
 48. Onderaannemers van pakjesbedrijven voelen zich geviseerd: “Waarom moet ik boeten voor de rotte appels?” (23/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onderaannemers van pakjesbedrijven voelen zich onterecht geviseerd voor de wantoestanden in de sector, en zien eerder lage prijzen als oorzaak. “We verdrinken niet, maar we worden ook niet gered.”
  [naar artikel]
 49. Meer jobs, maar bijlange niet genoeg (12/04/2019 - De Morgen)
  Er zijn dan wel 70.000 jobs bijgekomen, toch blijft ons land kampen met een slabakkende werkzaamheidsgraad. De bevolkingsgroei lijkt de regering- Michel parten te spelen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy