De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

OpenAI maakt zijn beeldgenerator DALL-E een pak slimmer

OpenAI maakt zijn beeldgenerator DALL-E een pak slimmer

De Tijd

22/09/2023 - 12:21

12:02 OpenAI werd wereldberoemd met zijn conversatiebot ChatGPT. Nu veroorzaakt het ophef met zijn beeldgenerator DALL-E. De derde versie ervan bouwt voort op de mogelijkheden van ChatGPT en forceert enkele...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. OpenAI-topman Sam Altman stapt op, nadat raad van bestuur vertrouwen opzegt (17/11/2023 - De Tijd)
  22:04 De Amerikaan Sam Altman vertrekt als CEO bij OpenAI, het bedrijf achter de chatbot ChatGPT en de beeldgenerator DALL-E. Technologiechef Mira Murati neemt tijdelijk over.
  [naar artikel]
 2. Microsoft verwerkt ChatGPT en DALL-E in Bing (06/01/2023 - Express)
  Microsoft stopt nieuwe, slimme technologie in zoekmachine Bing die de strijd met Google een nieuwe fase kan inleiden. Beeldgenerator DALL-E zit sinds kort in Bing, OpenAI’s ChatGPT komt er aan. Op zich is het niet verrassend dat Microsoft deze innovaties doorvoert aan Bing. Het bedrijf investeerde in 2019 reeds een miljard dollar in OpenAI, mede opgericht door […]
  [naar artikel]
 3. Sofina via meerdere fondsen op eerste rij bij ChatGPT (10/05/2023 - De Tijd)
  15:01 Sofina is via meerdere fondsen uit zijn portefeuille indirect betrokken bij OpenAI, het bedrijf achter de taalmachine ChatGPT en de beeldgenerator Dall-E.
  [naar artikel]
 4. Meta komt met beeldgenerator getraind op miljard Instagram- en Facebookpostjes (07/12/2023 - DataNews)
  De beeldgenerator maakt redelijk realistische beelden op basis van natuurlijke taal. Op de dag dat Google zijn ChatGPT-concurrent aankondigt, komt ook Meta met een nieuwe AI-tool. De beeldgenerator Imagine with Meta AI laat je beelden genereren in natuurlijke taal. Dall-E achterna Het systeem werkt gelijkaardig aan andere beeldgeneratoren zoals Dall-E, Midjourney of Stable Diffusion. Gebruikers kunnen dus in het Engels vragen om beelden te genereren van, bijvoorbeeld ‘een hond op het strand’ en krijgen dan verschillende opties. Je kan ook vragen om verschillende beeldstijlen. Het systeem is momenteel gratis, en lijkt alleen toegankelijk voor Amerikanen na inloggen met een Meta-account. Beelden die via de generator werden gemaakt, zijn meteen ook voorzien van een logo en een (onzichtbaar) watermerk, kwestie van, zo zegt Meta ‘de transparantie en traceerbaarheid’ te verbeteren. Je zal een speciale tool nodig hebben om de onzichtbare watermerken te zien. Imagine with Meta AI is gebaseerd op het Emu AI-model en dat is dan weer getraind op een dataset van zo’n 1,1 miljard beelden die Meta uit zijn eigen databases van Facebook- en Instagram-postjes haalde, zo blijkt uit rapporten van Meta zelf. The post Meta komt met beeldgenerator getraind op miljard Instagram- en Facebookpostjes appeared first on DataNews.
  [naar artikel]
 5. OpenAI kan automatisch afbeelding genereren bij tekst (08/01/2021 - Express)
  OpenAI heeft een tipje van de sluier opgelicht van een model dat gebaseerd is op hun neurale netwerk GPT-3 en automatisch afbeeldingen kan genereren op basis van tekst. Het model heet DALL-E en maakt gerandomiseerde, niet-bestaande afbeeldingen die passen bij een korte omschrijving. Het gaat om realistische afbeeldingen van dieren, voorwerpen of plaatsen. Vaknieuwssite The […] The post OpenAI kan automatisch afbeelding genereren bij tekst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Hoe Microsoft OpenAI-crisis omturnt in een opportuniteit (20/11/2023 - De Tijd)
  12:49 Microsoft maakt van de paleisrevolutie bij OpenAI gebruik om enkele van de meest gerenommeerde namen in artificiële intelligentie aan te trekken. Of hoe CEO Satya Nadella van citroenen limonade maakt.
  [naar artikel]
 7. Microsoft staat op het punt om op enorme schaal gebruik te maken van kunstmatige intelligentie: “Elk product van Microsoft zal AI-capaciteiten hebben die het volledig transformeren” (17/01/2023 - Express)
  Met de nieuwe OpenAI-integratie zal Microsoft ondernemingen die de cloudcomputingdiensten van Azure gebruiken toegang geven tot generatieve AI als DALL-E en ChatGPT. Why it matters: Microsoft is al minstens een jaar lang van plan om gebruikers van Azure toegang te geven tot de producten van OpenAI. Nu de dienst er eindelijk aankomt, wordt ChatGPT, de […]
  [naar artikel]
 8. Vlaamse AI-bedrijven: 'OpenAI heeft gelukkig geen monopolie' (21/11/2023 - De Tijd)
  19:57 De crisis bij OpenAI, de maker van ChatGPT, is geen reden tot paniek bij organisaties die de technologie toepassen, blijkt uit een rondvraag bij Vlaamse spelers. 'Er zijn meer partners dan OpenAI en m...
  [naar artikel]
 9. Sam Altman vijf dagen na ontslag opnieuw CEO van OpenAI (22/11/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Sam Altman (38) keert dan toch terug als CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Dat maakt het bedrijf woensdag zelf bekend.
  [naar artikel]
 10. Sam Altman vijf dagen na ontslag opnieuw CEO van OpenAI (22/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Sam Altman (38) keert dan toch terug als CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Dat maakt het bedrijf woensdag zelf bekend.
  [naar artikel]
 11. Het ontslag van Sam Altman (OpenAI): veel blijft onduidelijk, Microsoft onderhandelt zijn terugkeer (20/11/2023 - Express)
  In een opgemerkte wending binnen de techwereld is Sam Altman, CEO van OpenAI, vrijdag ontslagen. Dat heeft tot grote onrust geleid binnen het bedrijf en de bredere tech-industrie. De beslissing verraste ook Microsoft, dat 13 miljard dollar in OpenAI investeerde. In het nieuws. Sam Altman, de CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is vrijdagavond […]
  [naar artikel]
 12. Sam Altman moet opstappen bij OpenAI (17/11/2023 - Express)
  OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT en misschien wel de meest prominente speler in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI), zet CEO Sam Altman aan de deur. Mira Murati, de huidige CTO, zal zijn positie overnemen. In het nieuws. Het besluit van het bestuur van OpenAI volgt op bevindingen dat Altman “niet consequent openhartig” was in […]
  [naar artikel]
 13. Dit bedrijfje maakt je thuisbatterijen slimmer: “Het kan je 700 euro en meer per jaar opleveren” (24/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Wie geïnvesteerd heeft in zonnepanelen en een thuisbatterij, kan daar mogelijk een pak meer uithalen dan nu het geval is. Een energiedienstenbedrijf ontwikkelde software die je batterij namelijk ‘slimmer’ maakt. En dat kan een mooie som opleveren, zegt CEO Dries Bols.
  [naar artikel]
 14. Rebellie bij OpenAI: personeel eist terugkeer van Altman (20/11/2023 - Express)
  De machtsstrijd bij OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter de slimme chatbot ChatGPT, draait uit op een soap in real-time, met costichter Sam Altman in de hoofdrol. In het nieuws: Meer dan 500 van OpenAI’s 770 werknemers roepen in een open brief hun raad van bestuur op om op te stappen. Die bestuursraad had vrijdag nog […]
  [naar artikel]
 15. Dit Antwerps bedrijfje maakt je thuisbatterijen slimmer: “Het kan je 700 euro en meer per jaar opleveren” (24/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Wie geïnvesteerd heeft in zonnepanelen en een thuisbatterij, kan daar mogelijk een pak meer uithalen dan nu het geval is. Een energiedienstenbedrijf ontwikkelde software die je batterij namelijk ‘slimmer’ maakt. En dat kan een mooie som opleveren, zegt CEO Dries Bols.
  [naar artikel]
 16. OpenAI, techbedrijf achter ChatGPT, zet CEO en medeoprichter Sam Altman verrassend op straat (17/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Sam Altman (38) vertrekt als CEO van Open AI, zo maakt het technologiebedrijf achter ChatGPT bekend. De raad van bestuur van OpenAI heeft het vertrouwen in Altman opgezegd na een “weloverwogen evaluatieproces”.
  [naar artikel]
 17. 'Chinese genbaby's zijn slimmer gemaakt' (22/02/2019 - De Tijd)
  12:08 De twee Chinese baby's die met een genwijziging tegen hiv beschermd zijn, zullen hoogstwaarschijnlijk ook slimmer zijn. Het wegnemen van het gen tegen hiv maakt de hersenen sterker, blijkt uit wetensc...
  [naar artikel]
 18. OpenAI kondigt terugkeer aan van Sam Altman als topman (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Een ongeziene soap volgde. Nu zegt OpenAI een overeenkomst te hebben gesloten met Altman over zijn terugkeer. Daarbij komt er ook een nieuw bestuur.
  [naar artikel]
 19. Spotify, Snapchat, Teams, Slack: OpenAI beschuldigd van het stelen van een duizelingwekkende hoeveelheid persoonlijke gegevens om ChatGPT aan te drijven (29/06/2023 - Express)
  In een uitgebreid document van 157 pagina’s heeft een collectief aangekondigd OpenAI aan te klagen voor het stelen van een “grote hoeveelheid” gegevens van over het hele internet. De diefstal was bedoeld om ChatGPT, de zeer populaire chatbot, te voeden. In het nieuws: OpenAI beschuldigd van het stelen van veel privégegevens. “OpenAI dreigt de ineenstorting […]
  [naar artikel]
 20. GPT-4 Turbo en aanpasbare versies van ChatGPT voor iedereen: OpenAI stelt voorsprong veilig (07/11/2023 - Express)
  Het minste wat men over OpenAI kan zeggen, is dat het bedrijf absoluut niet op zijn lauweren rust. Sinds het wereldwijd bekendheid verwierf in december vorig jaar, stapelt het AI-bedrijf de aankondigingen over zijn chatbot ChatGPT op. En ze gaan ermee door. In het nieuws: OpenAI heeft GPT-4 Turbo gepresenteerd tijdens zijn eerste eigen conferentie. […]
  [naar artikel]
 21. OpenAI stelt GPT-4 voor: nu al een revolutie voor ChatGPT (15/03/2023 - Express)
  De firma OpenAI heeft niet eens gewacht op de conferentie van Microsoft op donderdag om GPT-4 officieel aan te kondigen, zijn nieuwe taalmodel dat bedoeld is om chatbots zoals ChatGPT aan de drijven. De essentie: OpenAI-medeoprichter Greg Brockman kondigde het nieuws aan op Twitter. De nieuwe versie wordt een “multimodaal model” dat de industrie opnieuw […]
  [naar artikel]
 22. Zo verschillend antwoordt OpenAI op vraag of Palestijnen dan wel Israëli’s vrij mogen zijn (28/08/2023 - De Wereld Morgen)
  Palestijns-Amerikaans historicus Nadi Abusaada vroeg OpenAI of Palestijnen het verdienen om vrij te zijn en stelde vervolgens dezelfde vraag over Israëli's. De antwoorden die hij kreeg zeggen alles over de informatie die OpenAI verzamelt. Trek zelf je besluiten over hoe betrouwbaar AI is als het over politieke kwesties gaat. The post Zo verschillend antwoordt OpenAI op vraag of Palestijnen dan wel Israëli’s vrij mogen zijn appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 23. Open revolte bij OpenAI (20/11/2023 - De Tijd)
  15:49 In een brief aan het bestuur dreigen 505 van de 700 werknemers van OpenAI hun ontslag in te dienen als het CEO Sam Altman niet terughaalt en vervolgens de eer aan zichzelf houdt. Een implosie van de t...
  [naar artikel]
 24. Wat is er bijzonder aan het menselijk brein dat ons slimmer maakt dan andere dieren? Nieuw onderzoek geeft intrigerend antwoord (04/06/2022 - Express)
  Mensen zijn ongeëvenaard op het gebied van cognitie, het vermogen tot kennisverwerving via zintuiglijke waarneming en het vervolgens verwerken van die informatie door het denken. Geen enkele andere soort heeft immers sondes naar andere planeten gestuurd, levensreddende vaccins geproduceerd of kunst gemaakt. Wat is er met het menselijk brein dat ons slimmer maakt dan andere […]
  [naar artikel]
 25. Een pil die je slimmer maakt? Misschien bestaat het binnenkort écht (07/01/2020 - VRT NWS)
  "Smart drugs" zijn pillen om je brein beter te maken: meer focus, helderheid in je hoofd, een top-geheugen. Ze zijn populair bij studenten, zeker tijdens de examenperiode en ze dringen ook door in andere hoeken van de samenleving. Maar hoe goed werken die pillen? Waar komen ze vandaan? En is er binnenkort een superpil, die ons allemaal slimmer maakt? Een reis door de wonderlijke, hyper-competitieve wereld van de breinverbeterende medicijnen en supplementen.
  [naar artikel]
 26. Word je nu werkelijk ‘slimmer’ van pianospelen? (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Of pianospelen echt slimmer maakt, is moeilijk te meten. Het verhoogt alleszins de plasticiteit van de hersenen en dat vergroot het potentieel om te leren.” Dat heeft emeritus hoogleraar Mark Reybrouck (Onderzoeksgroep Musicologie, KU Leuven) gezegd tijdens een les voor de Universiteit van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 27. Honderden werknemers OpenAI dreigen op te stappen als bestuur aanblijft (20/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden medewerkers van OpenAI dreigen op te stappen, tenzij alle huidige leden van de raad van bestuur vertrekken. Dat staat in een brief van het personeel. De brief werd door 500 van de zowat 770 werknemers van OpenAI ondertekend. Ze dreigen de ontslagen topman Sam Altman te volgen naar Microsoft.
  [naar artikel]
 28. Honderden werknemers van OpenAI dreigen op te stappen als bestuur aanblijft (20/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Honderden medewerkers van OpenAI dreigen op te stappen, tenzij alle huidige leden van de raad van bestuur vertrekken. Dat staat in een brief van het personeel. De brief werd door 500 van de zowat 770 werknemers van OpenAI ondertekend. Ze dreigen de ontslagen topman Sam Altman te volgen naar Microsoft.
  [naar artikel]
 29. Van chocolade word je slimmer (en andere wetenschappelijke nonsens) (13/04/2019 - De Morgen)
  Pure onzin, zo noemen Belgische academici het onderzoek waaruit zou blijken dat chocolade slimmer maakt. 'Je kunt net zo goed het aantal IKEA-winkels in een land linken aan de intelligentie van de inwoners', zegt professor psychologie Pierre Maurage.
  [naar artikel]
 30. Microsoft grote winnaar van OpenAI-crisis (20/11/2023 - De Tijd)
  19:32 Met de aanwerving van Sam Altman, tot voor kort de CEO van OpenAI, en een team ingenieurs verzekert de softwaregigant Microsoft zich ervan dat hij zijn voorsprong op rivalen als Google en Meta kan beh...
  [naar artikel]
 31. CEO van Microsoft sluit niet uit dat Altman opnieuw aan de slag kan gaan bij OpenAI (21/11/2023 - Express)
  Satya Nadella, CEO van de techgigant Microsoft, liet maandag uitschijnen dat Sam Altman, de ontslagen CEO van OpenAI, mogelijk opnieuw aan de slag kan gaan voor het bedrijf achter ChatGPT. In het nieuws: Ondanks zijn recente ontslag als CEO van OpenAI bestaat de kans dat Altman terugkeert naar het bedrijf. De topman van Microsoft had […]
  [naar artikel]
 32. Sam Altman keert als topman terug bij OpenAI (22/11/2023 - Knack)
  Na een woelige periode is de cirkel rond bij ChatGPT-moederbedrijf OpenAI. Sam Altman zal er terugkeren als CEO, zo kondigde het bedrijf aan op X, het vroegere Twitter. OpenAI zal ook nieuwe leden van de raad van bestuur aanstellen. Veel medewerkers hadden eerder gedreigd op te stappen indien het bestuur niet opstapt. De nieuwe raad van bestuur krijgt Bret Taylor als voorzitter. Ook Larry Summers en Adam D’Angelo zullen er deel van uitmaken. OpenAI heeft over dit alles een ‘principeakkoord’ bereikt en werkt nu aan de punten en komma’s, klinkt de boodschap. ‘Bedankt voor jullie geduld hierbij.’ OpenAI had Altman vorige vrijdag nog bedankt voor bewezen diensten na onenigheid over de snelheid van ontwikkeling van AI en het vermarkten ervan. De voorbije dagen kwamen geruchten aan de oppervlakte over een terugkeer. OpenAI: ontslag van Sam Altman wijst op een diepere breuk in de techwereld The post Sam Altman keert als topman terug bij OpenAI appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 33. De brief die mogelijk tot chaos bij OpenAI leidde: “Bedreiging voor de mensheid” (23/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na een ballingschap van vier dagen is Sam Altman opnieuw CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Waar kwam de plotse chaos bij OpenAI vandaan? Verschillende onderzoekers hadden de raad van bestuur blijkbaar een brief geschreven, weet Reuters. Daarin waarschuwden ze voor een krachtige ontdekking in kunstmatige intelligentie, die volgens hen de mensheid zou kunnen bedreigen.
  [naar artikel]
 34. Limburg krijgt geld om slimmer om te springen met water  (06/07/2020 - VRT NWS)
  We moeten slimmer omspringen met water, om het beter te kunnen benutten en om waterproblemen te voorkomen. Vlaanderen maakt daar subsidies voor vrij. Ook in Limburg krijgen enkele projecten geld.
  [naar artikel]
 35. Amazon gaat strijd aan met OpenAI en Alphabet (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon gaat miljoenen investeren in een trainingsmodel voor kunstmatige intelligentie (AI) dat vergelijkbare modellen van OpenAI en Alphabet achter zich moet laten. Het model, met de codenaam Olympus, moet tot twee keer zoveel data kunnen beoordelen en verwerken als het GPT-4 van OpenAI, één van de beste beschikbare modellen.
  [naar artikel]
 36. Entente tussen Meta en Microsoft ondergraaft businessmodel OpenAI (21/07/2023 - De Tijd)
  11:31 Mark Zuckerberg vaart een eigenzinnige AI-koers. Door zijn taalmodel gratis en als opensourcesoftware te delen verstoort de Meta-topman het zakenmodel van OpenAI en andere koplopers in de AI-race. De ...
  [naar artikel]
 37. OpenAI pakt met taalmodel GPT-4 uit (14/03/2023 - De Tijd)
  20:12 OpenAI, het bedrijf achter de chatbot ChatGPT, heeft een nog groter taalmodel gecreëerd, GPT-4. Dat laat toe ook afbeeldingen in te voeren en presteert 'op menselijk niveau'.
  [naar artikel]
 38. Muiterij bij OpenAI na ontslag Sam Altman legt complexe en vaak tegenstrijdige wereld van AI bloot (21/11/2023 - Express)
  De recente ontwikkelingen rond Sam Altman en zijn ontslag bij OpenAI werpen een fascinerend licht op de complexe en vaak tegenstrijdige wereld van kunstmatige intelligentie en bedrijfsleiderschap. In de kern van Altman’s vertrek ligt een diepgaande en intrigerende tegenstelling: de dynamiek tussen commerciële ambitie en wetenschappelijke bedachtzaamheid. In het nieuws. OpenAI-CEO Sam Altman werd vrijdagavond […]
  [naar artikel]
 39. Microsoft steekt miljarden in bedrijf achter populair ChatGPT (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Softwareconcern Microsoft investeert de komende jaren 10 miljard dollar in het bedrijf achter het spraakmakende programma ChatGPT. OpenAI, ook bekend van het vergelijkbare programma Dall-E, heeft het geld en de technische mogelijkheden van Microsoft nodig om de enorme hoeveelheden data aan te kunnen. ChatGPT heeft in korte tijd veel gebruikers getrokken door op basis van kunstmatige intelligentie goed leesbare teksten te produceren.
  [naar artikel]
 40. Microsoft steekt 10 miljard in bedrijf achter populaire ChatGPT (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Softwareconcern Microsoft investeert de komende jaren 10 miljard dollar in het bedrijf achter het spraakmakende programma ChatGPT. OpenAI, ook bekend van het vergelijkbare programma Dall-E, heeft het geld en de technische mogelijkheden van Microsoft nodig om de enorme hoeveelheden data aan te kunnen. ChatGPT heeft in korte tijd veel gebruikers getrokken door op basis van kunstmatige intelligentie goed leesbare teksten te produceren.
  [naar artikel]
 41. Maker van artificiële algemene intelligentie op zoek naar bestuursmodel (22/11/2023 - De Tijd)
  21:41 De afzetting van CEO Sam Altman van OpenAI, het bedrijf achter de chatbot OpenAI, is teruggedraaid. Het is afwachten of een vernieuwd bestuur een evenwicht vindt tussen groei en de behoedzame ontwikke...
  [naar artikel]
 42. Sam Altman keert terug als CEO OpenAI (22/11/2023 - De Tijd)
  07:42 Sam Altman wordt opnieuw aangesteld als CEO van OpenAI. De medeoprichter van de toonaangevende AI-start-up was vrijdag aan de deur gezet, maar zowel personeel als investeerders kwamen in opstand tegen...
  [naar artikel]
 43. Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma's kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails of teksten te schrijven op basis van enkele steekwoorden.
  [naar artikel]
 44. Microsoft haalt banden met OpenAI verder aan (23/05/2023 - De Tijd)
  20:56 Bing, de zoekmachine van de Amerikaanse softwarereus Microsoft, komt standaard op ChatGPT, de conversatiebot van OpenAI. Dat werd bekendgemaakt op de ontwikkelaarsconferentie Build Microsoft.
  [naar artikel]
 45. Overname in de maak? ChatGPT zou van OpenAI een van ’s werelds meest waardevolle start-ups kunnen maken (06/01/2023 - Express)
  OpenAI wil voortbouwen op het succes van ChatGPT en overweegt een overnamebod te aanvaarden. Hoewel het momenteel niet veel inkomsten genereert, zou de waardering van het Amerikaanse bedrijf fors kunnen stijgen. In het nieuws: Een overnamebod op OpenAI is in de maak. De details: Investeringen voor minstens 300 miljoen dollar. 80 miljoen dollar aan inkomsten […]
  [naar artikel]
 46. De altruïstische missie van OpenAI (20/11/2023 - De Tijd)
  21:44 In de discussie over het ontslag van OpenAI-topman Sam Altman is 'de missie' van het bedrijf, dat vorig jaar ChatGPT lanceerde, een belangrijk thema. Die missie is het invoeren van een superintelligen...
  [naar artikel]
 47. Altman keert terug naar OpenAI: einde van de saga? (22/11/2023 - Express)
  OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, kondigt aan dat Sam Altman terugkeert als CEO, onder een vernieuwde raad van bestuur. De costichter trekt dan toch niet naar Microsoft. In het nieuws: De ruzie tussen OpenAI en Altman lijkt bijgelegd. De eerder ontslagen topman keert terug en stapt niet over naar Microsoft. Hij zegt dat Microsoft-CEO Satya […]
  [naar artikel]
 48. Sam Altman keert terug als topman bij ChatGPT-moederbedrijf OpenAI (22/11/2023 - Trends)
  Na een woelige periode is de cirkel rond bij OpenAI. Sam Altman zal er terugkeren als CEO, zo kondigde het bedrijf aan op X, het vroegere Twitter. OpenAI zal ook nieuwe leden van de raad van bestuur aanstellen. Veel medewerkers hadden eerder gedreigd op te stappen indien het bestuur niet opstapt. De nieuwe raad van bestuur krijgt Bret Taylor als voorzitter. Ook Larry Summers en Adam D’Angelo zullen er deel van uitmaken. OpenAI heeft over dit alles een “principeakkoord” bereikt en werkt nu aan de punten en komma’s, klinkt de boodschap. “Bedankt voor jullie geduld hierbij.” OpenAI had Altman vorige vrijdag nog bedankt voor bewezen diensten na onenigheid over de snelheid van ontwikkeling van AI en het vermarkten ervan. De voorbije dagen kwamen geruchten aan de oppervlakte over een terugkeer. Lees ook: Wat is er aan de hand bij OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT? Wie is Emmett Shear, de man die plots CEO werd van ’s werelds belangrijkste AI-bedrijf? The post Sam Altman keert terug als topman bij ChatGPT-moederbedrijf OpenAI appeared first on Trends.
  [naar artikel]
 49. Topman OpenAI door bestuursraad aan de kant gezet (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Altman, de topman van OpenAI, is aan de kant gezet door de bestuursraad van het bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie. De CEO zou de bestuursraad onvoldoende hebben geïnformeerd, waardoor werd besloten hem uit zijn functie te zetten. Altman werd dankzij het programma ChatGPT, dat door OpenAI is ontwikkeld, het gezicht van de razendsnelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie de afgelopen jaren.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy