De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

VS geeft nog eens 305 miljoen euro steun aan Oekraïne, president Zelenski onverwacht op bezoek in Canada

VS geeft nog eens 305 miljoen euro steun aan Oekraïne, president Zelenski onverwacht op bezoek in Canada

VRT NWS

22/09/2023 - 12:23

De Verenigde Staten zal nog eens 305 miljoen euro aan steun geven aan Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden bekend gemaakt tijdens een bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan de VS. Het gaat vooral om artilleriemunitie en luchtafweersystemen. Oekraïne heeft ook langeafstandsraketten gevraagd, maar die krijgt het niet. Intussen is Zelenski doorgereisd naar Canada.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Canadese premier Trudeau belooft Oekraïense president Zelenski nog eens 450 miljoen euro militaire steun (23/09/2023 - VRT NWS)
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft aan Oekraïne beloofd hen over de komende drie jaar voor 450 miljoen euro aan militaire steun te leveren. Zo krijgen de Oekraïners al zeker 50 militaire voertuigen. Daarnaast zullen de Canadezen ook meehelpen met het trainen van piloten en onderhoudsmonteurs voor de F-16's waar Oekraïne binnenkort over zal beschikken.
  [naar artikel]
 2. Oekraïense president Zelenski bezoekt Italië en Duitsland, ontmoeting met paus Franciscus op het programma (13/05/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Zelenski is op bezoek in Italië. Hij zal er de Italiaanse president en premier ontmoeten én ook paus Franciscus. Daarna reist hij door naar Duitsland. In afwachting van zijn bezoek kondigde de Duitse regering nieuwe militaire steun ter waarde van 2,7 miljard euro aan.
  [naar artikel]
 3. Oekraïense president Zelenski tevreden met brede internationale steun (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zich vandaag op de borst geklopt over de brede diplomatieke en militaire steun voor zijn land in het conflict met Rusland. Volgens Zelenski gaat het om de “grootste steun” sinds de annexatie van de Krim in 2014.
  [naar artikel]
 4. Amerikanen beloven Oekraïne 60 miljoen dollar extra militaire steun (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski extra steun toegezegd in het conflict van Oekraïne tegen Rusland. De Amerikanen trekken opnieuw miljoenen uit.
  [naar artikel]
 5. Zelenski bevestigt Oekraïens tegenoffensief op verrassingsbezoek in Finland: "Binnenkort" (03/05/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Zelenski is op een onaangekondigd bezoek in Finland. Hij spreekt er met de Finse president en ook de premiers van Zweden, Noorwegen, Denemarken en IJsland. Vooraf zei Zelenski dat Oekraïne binnenkort een tegenoffensief zal starten, en dat hij er zeker van is dat het Westen daarna moderne gevechtsvliegtuigen zal leveren aan Oekraïne.
  [naar artikel]
 6. Zelenski op bezoek in Nederland om levering F-16's te bespreken (20/08/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is op bezoek in Nederland. Hij landde deze middag in Eindhoven en geeft straks een persconferentie samen met minister-president Mark Rutte.
  [naar artikel]
 7. Oekraïense president Zelenski vraagt G7 om raketschild na Russische raketaanvallen, NAVO belooft meer steun (11/10/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski vraagt het Westen om meer militaire steun, een dag na de reeks Russische raketaanvallen op Oekraïne. Zelenski pleit opnieuw voor een raketschild boven zijn land, waarmee een einde zou moeten komen aan de Russische luchtaanvallen. De NAVO, het westerse militaire bondgenootschap, heeft beloofd dat het zijn steun aan Oekraïne nog zal opvoeren.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse president Biden verzekert Oekraïnse president Zelenski van steun (13/02/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski verzekerd dat de VS achter de Oekraïense soevereiniteit en territoriale integriteit blijven staan. Biden en Zelenski belden vandaag bijna een uur met elkaar over de gespannen situatie aan de grens van Rusland en Oekraïne. De twee leiders beklemtoonden dat het belangrijk is om de diplomatie en ontrading voort te zetten als antwoord op de Russische troepenuitbouw aan die grens.
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse media speculeren over bezoek van Oekraïense president Zelenski aan Washington (21/12/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski zou plannen hebben om morgen, woensdag, een bezoek te brengen aan Washington. Dat melden verschillende Amerikaanse media, die speculeren op een ontmoeting met president Joe Biden en een toespraak in het Congres in de Amerikaanse hoofdstad. Het zou de eerste keer zijn sinds de Russische invasie in Oekraïne dat Zelenski zijn land verlaat.
  [naar artikel]
 10. Oekraïense president Zelenski op bezoek in Polen (05/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is vandaag in Polen aangekomen voor een officieel bezoek aan het land. Dat heeft het kantoor van de Poolse president Andrzej Duda meegedeeld.
  [naar artikel]
 11. Spanningen Oekraïne: Biden verzekert Oekraïense president Zelenski van Amerikaanse steun (13/02/2022 - Knack)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag in een telefoontje van vijftig minuten met zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski verzekerd dat de VS achter de Oekraïense soevereiniteit en territoriale integriteit blijven staan.
  [naar artikel]
 12. Oekraïense president Zelenski vergelijkt Russen met virus in nieuwe video (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense president Zelenski heeft zijn landgenoten donderdagochtend nog eens toegesproken in een videoboodschap. Hij benadrukte daarin dat de Oekraïense verdedigingslijnen overeind bleven onder de aanhoudende Russische aanvallen. “We hebben niets te verliezen behalve onze vrijheid”, aldus Zelenski.
  [naar artikel]
 13. Oekraïense president Zelenski tot het Amerikaanse Congres: "De toekomst van Oekraïne wordt nu bepaald" (16/03/2022 - VRT NWS)
  In een emotionele videotoespraak tot het Amerikaanse parlement heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski om hulp gevraagd. "De Russische invasie is een aanval tegen onze waarden die dezelfde zijn als die van u." Zelenski vergeleek de invasie in zijn land met de aanvallen tegen de Verenigde Staten in Pearl Harbor in 1941 en de terreurgolf van 9/11 in 2001. Zelenski vroeg om een vliegverbod, maar vooral om levering van moderne wapens zoals luchtdoelraketten en anti-tankraketten. Vanavond heeft VS-president Joe Biden aangekondigd dat hij nog eens voor 800 miljoen dollar van die wapens aan Oekraïne zal leveren.
  [naar artikel]
 14. Macron verzekert Zelenski dat hij Oekraïens vredesplan steunt (19/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski er zondag nog eens van verzekerd dat Frankrijk het Oekraïense plan richting vrede ondersteunt. Dat zei hij na afloop van een telefoongesprek met Zelenski.
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse defensieminister verzekert Oekraïense president Zelenski van steun op lange termijn (20/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski ontmoet in Kiev. Austin verzekerde Zelenski ervan dat de VS Oekraïne op de lange termijn zullen blijven steunen.
  [naar artikel]
 16. Oekraïens president Volodimir Zelenski onderweg naar Nederland (03/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is onderweg naar Nederland. Dat zeggen ingewijden aan het Nederlandse persbureau ANP. De Oekraïense president nam eerder op de dag, onverwacht, in de Finse hoofdstad Helsinki deel aan een ontmoeting van leiders van de Scandinavische landen en IJsland.
  [naar artikel]
 17. Oekraïense president Zelenski: "Goede resultaten op NAVO-top, maar uitnodiging tot lidmaatschap was beter geweest" (12/07/2023 - VRT NWS)
  In de Litouwse hoofdstad Vilnius hebben de NAVO-baas Jens Stoltenberg en de Oekraïense president Volodimir Zelenski een gezamenlijke persconferentie gegeven over de toetreding van Oekraïne tot de NAVO. Er is een akkoord voor een driestappenplan om Oekraïne dichter bij de NAVO te brengen, met een meerjarenplan van praktische steun en de herbevestiging dat Oekraïne in de toekomst lid kan worden. Zelenski zegt te begrijpen dat Oekraïne geen lid van de NAVO kan worden zolang de oorlog op zijn grondgebied woedt, maar hoopt nog steeds op een uitnodiging tot toetreding.
  [naar artikel]
 18. Oekraïense president Zelenski is onderweg naar Verenigde Staten voor "historisch" bezoek (21/12/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is onderweg naar de Verenigde Staten voor een "historisch" bezoek. Dat meldt hij zelf op sociale media. Het is de eerste keer dat Zelenski Oekraïne verlaat sinds de Russische aanval op zijn land in februari. Hij heeft een ontmoeting met president Joe Biden en is van plan om er het Amerikaanse Congres toe te spreken.
  [naar artikel]
 19. Na een drie uur durend diner op het Elysée: Frankrijk belooft tientallen tanks aan Oekraïense president Zelenski (15/05/2023 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft nieuwe militaire steun beloofd aan Oekraïne. Die heeft hij toegezegd tijdens een ontmoeting met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Oekraïne krijgt tientallen pantserwagens en lichte tanks. Macron riep ook op om nog meer economische sancties tegen Rusland te nemen.
  [naar artikel]
 20. Biden belooft Oekraïne levering van felbegeerde langeafstandsraketten (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft tijdens zijn bezoek aan Washington DC een belangrijke slag thuis gehaald. Niet alleen komen de Verenigde Staten over de brug met een steunpakket van ruim 300 miljoen euro voor Oekraïne, de Amerikaanse president Joe Biden heeft ook toegezegd om Kiev te voorzien van ATACMS-langeafstandsraketten. Dat meldt NBC vrijdag.
  [naar artikel]
 21. Oekraïense president Zelenski vraagt meer steun van Arabische leiders: "Sommigen onder jullie knijpen een oogje dicht" (19/05/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft een toespraak gehouden op de top van de Arabische Liga in Saudi-Arabië, waar hij de eregast is. Zelenski vroeg er de Arabische leiders om meer steun voor zijn volk en verweet sommige Arabische landen dat ze "een oogje dichtknijpen" voor wat er in Oekraïne gebeurt.
  [naar artikel]
 22. Volodimir Zelenski bezoekt Cherson na bevrijding (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft maandag Cherson bezocht. Dat meldt een bron die voor de president werkt. Het was het eerste bezoek van Zelenski aan de zuidelijke stad sinds deze vorige week werd bevrijd door Oekraïense troepen.
  [naar artikel]
 23. Hoe berichten Russische media over bezoek Oekraïense president aan VS: "Ze zien het als een soort Zelenski-show" (22/12/2022 - VRT NWS)
  In Rusland wordt het bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan de Verenigde Staten gezien als een teken van paniek. Dat zegt Greet Groot Koerkamp, onze correspondent in Rusland, in "De ochtend" op Radio 1. " Volgens hem bevestigt het bezoek voor Russische media de idee dat Oekraïne geen zelfstandige staat is en de marionet is van het Westen. De Russische president Vladimir Poetin zelf heeft niet gereageerd.
  [naar artikel]
 24. Live | Volg hier de toespraak van Oekraïens president Volodimir Zelenski in de Kamer (31/03/2022 - De Standaard)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski geeft donderdagmiddag tijdens de plenaire vergadering in de Kamer een speech. Na een live-uitvoering van het Oekraïense volkslied op cello en viool, zal Zelenski rond 14.15 uur via videoverbinding het Belgische parlement toespreken. Volg het hierboven live mee.
  [naar artikel]
 25. President Zelenski: “Na Oekraïne volgen de Baltische staten en meer” (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als Oekraïne in handen van de Russen valt, zijn de Baltische staten – Estland, Letland en Litouwen – als volgende aan de beurt. Daarvoor waarschuwt de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Hij vraagt het Westen daarom om de militaire steun aan zijn land op te voeren. Anders rukt Rusland volgens Zelenski op naar de rest van Oost-Europa, tot aan de voormalige Berlijnse Muur: “Geloof me!”, aldus de president.
  [naar artikel]
 26. President Zelenski: "Bijna 4 miljoen Oekraïners getroffen door stroomonderbrekingen" (29/10/2022 - VRT NWS)
  Volgens de Oekraïense president Zelenski zijn in zijn land al bijna 4 miljoen mensen getroffen door stroomonderbrekingen als gevolg van Russische aanvallen op de energie-infrastructuur in Oekraïne. Vaak wordt de stroom door Oekraïne zelf enkele uren afgesloten, om reparaties uit te voeren.
  [naar artikel]
 27. Wereldbank geeft nog eens 610 miljoen dollar steun aan Oekraïne (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldbank heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw steunpakket van 610 miljoen dollar, omgerekend 575 miljoen euro, aan Oekraïne. Het geld wordt vooral ingezet voor financiering van gezondheidszorgdiensten, overheidsinstellingen en nutsbedrijven.
  [naar artikel]
 28. Britse premier Boris Johnson brengt onaangekondigd bezoek aan Oekraïense president Zelenski in Kiev (09/04/2022 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson is in de Oekraïense hoofdstad Kiev voor een onaangekondigd bezoek aan de Oekraïnse president Volodimir Zelenski. Dat blijkt uit een foto die de Oekraïense ambassade in Londen op Twitter heeft gezet, met daarbij enkel het woord "Surprise" ("verrassing") en een emoticon met een knipoog.
  [naar artikel]
 29. CHECK- Neen, deze foto van de Zelenski's met een hoop geld is niet echt (04/06/2023 - VRT NWS)
  Een foto van de Oekraïense president Zelenski en zijn vrouw die voor een tafel vol bankbiljetten poseren werd de voorbije dagen al meer dan twee miljoen keer bekeken. Het beeld wekt de indruk dat de president zichzelf verrijkt met Westerse steun, maar het is eigenlijk vervalst. Al zijn zorgen om Oekraïense corruptie ook niet uit de lucht gegrepen.
  [naar artikel]
 30. Oekraïense president Zelenski laat parlementsvoorzitter ontslaan (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een geschil met de Oekraïense president Volodymyr Zelenski heeft het Oekraïense parlement in Kiev parlementsvoorzitter Dmytro Razumkov ontslagen. De prominente politicus wordt beschouwd als een mogelijke concurrent voor Zelenski bij de presidentsverkiezingen van 2024.
  [naar artikel]
 31. Oekraïense president Zelenski brengt verrassingsbezoek aan Verenigd Koninkrijk (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft woensdag een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk gebracht. Hij ontmoette er de Britse eerste minister Rishi Sunak en zal ook ontvangen worden door koning Charles.
  [naar artikel]
 32. Hoeveel steun gaf de VS al aan Oekraïne? En welke wapens werden er geleverd? (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan de VS werd nog eens 1,8 miljard aan wapens beloofd voor de strijd tegen de Russische invasie. In totaal gaat het ondertussen al over zo’n 24 miljard dollar aan Amerikaanse militaire steun en nog eens 25 miljard dollar aan humanitaire en financiële steun.
  [naar artikel]
 33. Zelenski brengt bezoek aan eiland dat symbool werd van Oekraïens verzet: “Zal nooit veroverd worden” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Slangeneiland bezocht, een strategisch belangrijk eiland in de Zwarte Zee waar Oekraïne in het begin van de oorlog met Rusland een prestigieuze overwinning behaalde. “We zijn vandaag op Slangeneiland, dat nooit veroverd zal worden door de bezetter, net als de rest van Oekraïne, omdat wij het land van de moed zijn”, aldus Zelenski in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 34. Zelenski: "Poetin rekent op "instorting" van westerse hulp voor Oekraïne" (06/12/2023 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin rekent op "de instorting" van de westerse steun aan Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd tegen de G7-leiders. De Amerikaanse president Joe Biden heeft het Congres opnieuw aangemaand om nieuwe hulp voor Oekraïne goed te keuren.
  [naar artikel]
 35. Oekraïense president Zelenski maakt Bulgaarse president met grond: “God verhoede dat jij in mijn schoenen zou staan” (07/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft donderdag tijdens een bezoek aan Sofia verwoestend uitgehaald naar zijn Bulgaarse collega Rumen Radev. Tot duidelijke ergernis van Radev zelf, is te zien op beelden van de pijnlijke ontmoeting.
  [naar artikel]
 36. Oekraïense president Zelenski bezoekt zwaar getroffen Bachmoet, Russische president Poetin bedankt veiligheidsdiensten (20/12/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft een onaangekondigd bezoek gebracht Bachmoet, een stadje in de redio Donetsk waar Oekraïense en Russische troepen al maandenlang een hevige strijd leveren. Ondertussen noemt de Russische president Vladimir Poetin de situatie in "de nieuwe Russische regio's" "zeer moeilijk".
  [naar artikel]
 37. Oekraïense president Zelenski komt naar Brussel: dit weten we al over zijn bezoek (09/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski komt donderdag naar Brussel, voor overleg met de leiders van de EU-lidstaten. Het programma, de onderwerpen op de agenda, en de veiligheidsmaatregelen:dit weten we al over zijn bezoek.
  [naar artikel]
 38. Oekraïense president Zelenski verovert harten in Europa: waar komt zijn sterrenstatus vandaan? (09/02/2023 - VRT NWS)
  Het bezoek van Volodimir Zelenski aan Europa is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Oekraïense president kreeg vandaag in het Europees Parlement in Brussel het onthaal van een internationale superster. "Een geslaagde PR-stunt."
  [naar artikel]
 39. Ook Griekenland gaat Oekraïense F-16-piloten opleiden (21/08/2023 - VRT NWS)
  Griekenland zal deelnemen aan de training van Oekraïense piloten voor F-16-gevechtsvliegtuigen. Dat zegt de president van Oekraïne, Volodimir Zelenski, die in Griekenland op bezoek is. "We kunnen de steun bij de voorbereiding van onze piloten goed gebruiken", klinkt het in een gesprek met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.
  [naar artikel]
 40. Oekraïense opperbevelhebber Zaloezjny geeft toe dat oorlog in patstelling is beland, maar president Zelenski blijft in overwinning geloven (02/11/2023 - VRT NWS)
  De oorlog in Oekraïne verkeert in een patstelling. Dat geeft de Oekraïense opperbevelhebber Valeri Zaloezjny met zoveel woorden toe in een interview met The Economist. Bijkomend probleem: Oekraïne merkt toenemende oorlogsmoeheid bij zijn bondgenoten. Maar president Volodimir Zelenski blijft in een overwinning geloven. "We kunnen het ons niet veroorloven om deze oorlog moe te worden."
  [naar artikel]
 41. President Zelenski: "Slag om Severodonetsk zal het lot bepalen van het oosten van Oekraïne" (09/06/2022 - VRT NWS)
  Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt in de hevige strijd om de stad Severodonetsk het lot van het oosten van Oekraïne bepaald. Er woeden daar hevige gevechten tussen Oekraïeners en Russen met zware verliezen aan beide kanten. Zelenski maakt zich sterk dat hij de slag om Severodonetsk kan winnen met raketten en artillerie vanuit het Westen.
  [naar artikel]
 42. Canada belooft 200 pantservoertuigen aan Oekraïne (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een bezoek aan Kiev woensdag heeft de Canadese minister van Defensie een levering van 200 gepantserde voertuigen aan Oekraïne aangekondigd. De schenking zou zo’n 90 miljoen Canadese dollar of 62 miljoen euro waard zijn.
  [naar artikel]
 43. Oekraïense president Zelenski brengt vandaag al bezoek aan Verenigd Koninkrijk, morgen komt hij naar Brussel (08/02/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt vandaag in het Verenigd Koninkrijk verwacht. Hij zal er onder meer een ontmoeting hebben met de Britse premier Rishi Sunak. Morgen zou Zelenski naar Brussel komen.
  [naar artikel]
 44. Oekraïne krijgt steun van wapenexporteur Zuid-Korea (15/07/2023 - De Tijd)
  19:09 Na een een verrassingsbezoek aan president Volodymyr Zelenski verhoogt de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol de steun aan Oekraïne. Zuid-Korea is het negende wapenexportland wereldwijd.
  [naar artikel]
 45. Minister-president Jambon op tweedaags bezoek in Oekraïne: ‘We geven voor 2 miljoen euro steun via het Rode Kruis’ (23/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
  [naar artikel]
 47. Europese Unie zet licht op groen voor 500 miljoen euro extra militaire steun aan Oekraïne (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben vrijdag officieel het licht op groen gezet voor nog eens 500 miljoen euro aan wapens en militair materieel voor Oekraïne. Daarmee komt het totale bedrag dat de EU via zijn Europese Vredesfaciliteit in militaire steun aan Oekraïne spendeert op 2,5 miljard euro.
  [naar artikel]
 48. Premier De Croo en minister Lahbib ontmoeten president Zelensky tijdens onaangekondigd bezoek aan Kiev (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 49. Na 14 maanden oorlog eindelijk in Berlijn: waarom de Oekraïense president Zelenski nu pas in Duitsland is (14/05/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is op bezoek in Duitsland. Het is nog maar de eerste keer sinds de start van de Russische invasie in zijn land, dat Zelenski naar Duitsland trekt. En dat heeft veel te maken met de aanvankelijk afwachtende houding van de Duitse regering om wapens te leveren. Intussen zijn die wapenlevering goed op gang gekomen, getuige het nieuwe en grootste pakket tot nu toe dat gisteren werd aangekondigd.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy