Vet of dof haar, kale plekken of schilfertjes? In veel gevallen zegt jouw haar iets over je gezondheid. Maar mogelijk genieten jouw haar en hoofdhuid ook niet van de optimale zorgen. Dermatoloog Thomas Maselis duidt de oorzaak van veel voorkomende kwaaltjes en legt uit wat je beter wel en niet doet. [naar artikel]
Nog nooit was het belang van een goede gezondheid zo duidelijk. Onder druk van corona is er een drang om gezonder te eten en meer te bewegen. Herkenbaar? Sta dan eens stil bij wat je écht wilt. Afvallen, spieren kweken of nog iets anders? “Dat vraagt telkens een andere aanpak”, zegt personal coach Frédéric Heylen. Hij licht toe hoe je een specifiek doel kiest én kunt bereiken. [naar artikel]
Een nieuwe dag, een nieuwe Tiktok-trend. Een van de jongste op dat sociale platform? Skincare breakfast: het idee dat wat je eet als ontbijt een directe impact heeft op je huid. Verschillende influencers hebben hun eigen persoonlijke formule, van kimchi tot kokosyoghurt. Allemaal zweren ze dat ze vooruitgang zien in de toestand van hun huid. Wij gingen te rade bij een voedingsexpert en dermatoloog om te achterhalen wat daar van aan is. Want in hoeverre heeft je voeding impact op de conditie van je huid? [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Rond scholen en universiteiten telden onderzoekers van Sciensano een onthutsend aantal reclames voor alcohol en ultrabewerkte voeding. “De rem moet op reclame, maar de industrie werkt tegen.” [naar artikel]
Key takeaways China’s verschuiving naar lichtere voeding Een groeiend gezondheidsbewustzijn zorgt voor een verschuiving naar lichtere voedingsmiddelen in China. Deze trend is duidelijk zichtbaar in de toenemende populariteit van vloeibare salades, groente- en fruitdrankjes die worden verkocht als gezonder alternatief voor traditionele maaltijden. Tijdens de Golden Week-vakantie steeg het aantal online zoekopdrachten naar deze producten […] [naar artikel]
Hoofdpijn of nog erger: migraine. In ons land heeft naar schatting de helft van de Belgen er last van. De oorzaak? Een onregelmatig slaappatroon, dehydratatie en zelfs voeding speelt een rol. Maar welke voeding heeft een invloed op hoofdpijn? En kan je door je eetpatroon aan te passen migraine voorkomen? Professor Koen Paemeleire, kliniekhoofd neurologie (UZ Gent) legt het uit. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.