De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ASSISEN. Proces over dood Daniel (9) begonnen: eerste zaak die in vernieuwd gerechtsgebouw Britselei doorgaat

ASSISEN. Proces over dood Daniel (9) begonnen: eerste zaak die in vernieuwd gerechtsgebouw Britselei doorgaat

Gazet van Antwerpen

22/09/2023 - 13:15

In Antwerpen is het assisenproces van start gegaan over de gewelddadige dood van de kleine Daniel El Alali (9) die in april 2019 in het asielcentrum van Broechem verdween. Hij werd door twee medebewoners van het asielcentrum gegijzeld en verstikt met een T-shirt. Pas twee dagen later werd zijn lichaam teruggevonden op het terrein. De twee beschuldigden worden vanmiddag verhoord over de feiten. Het is de eerste zaak die wordt behandeld in het vernieuwd justitiepaleis op de Britselei.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gerestaureerd justitiepaleis draait binnenkort op volle toeren: deze ophefmakende assisenzaken staan op de agenda (04/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds eind 2016 zijn er geen assisenzaken meer geweest in het gerechtsgebouw aan de Britselei maar nu het gerechtelijk jaar begonnen is wordt de volledig gerenoveerde assisenzaal binnenkort weer in gebruik genomen. De eerste zaak die wordt behandeld is die van de moord op de kleine Daniel (9) in het asielcentrum van Broechem. Er staan ook al een paar andere ophefmakende zaken ingepland.
  [naar artikel]
 2. Eerste assisenproces sinds jaren in oude gerechtsgebouw aan de Britselei in Antwerpen (22/09/2023 - VRT NWS)
  In het oude gerechtsgebouw op de Britselei in Antwerpen vindt voor het eerst sinds jaren weer een assisenproces plaats. "Dat werd dringend tijd, want de zaal in het Vlinderpaleis is veel te klein voor assisenzaken", zegt Antwerps strafpleiter Kris Luyckx bij Radio2 in Antwerpen.
  [naar artikel]
 3. Renovatie oud gerechtsgebouw schuift op: Assisenprocessen tem 2023 in Vlinderpaleis (11/03/2019 - Metro)
  Doordat de renovatie van het oude gerechtsgebouw aan de Britselei in Antwerpen nog altijd op zich laat wachten, is het nu al duidelijk dat alle assisenprocessen tot en met 2023 in het Vlinderpaleis aan de Bolivarplaats zullen plaatsvinden. De eerste assisenzaak, die in juni van start gaat, zal in het hof van beroep doorgaan. Er kan immers niet gegarandeerd worden dat de verbouwingswerken aan de tijdelijke assisenzaal in het Vlinderpaleis tijdig klaar zullen zijn. Sinds het Grondwettelijk Hof in december 2017 besliste dat de hervorming van assisen ongrondwettelijk was, worden er overal in België terug assisenprocessen gevoerd. Behalve in Antwerpen, bij gebrek aan locatie. Het oude gerechtsgebouw aan de Britselei, waar de assisenzaken vroeger behandeld werden, is gesloten voor renovatiewerken. Er werd daarom beslist om uit te wijken naar het Vlinderpaleis aan de Bolivarplaats, waar een van de zittingszalen verbouwd wordt tot een tijdelijke assisenzaal. Het eerste proces zou er in juni plaatsvinden, maar omdat er geen garantie is dat de verbouwingswerken tegen eind mei klaar zullen zijn, wordt eenmalig uitgeweken naar de plechtige zittingszaal van het hof van beroep. “Het hof van beroep wil al het mogelijke doen om vooruit te kunnen met de assisenzaken, want er zitten er intussen veel in de pijplijn. Een deel van de werking van de familiekamer wordt in juni opgeschort, zodat er een aantal lokalen vrijkomen die nodig zijn voor de organisatie van een assisenproces”, zegt Tom Hoorens, woordvoerder van het hof van beroep. Het gaat om het assisenproces tegen Tom V., de twintiger die beschuldigd wordt van de moord op Yves Van Oers (37) uit Ekeren. Alle andere assisenzaken die er nog zitten aan te komen, waaronder ook de Pokémonmoord, zullen vanaf september in het Vlinderpaleis behandeld worden. Verwacht wordt dat het hof van assisen minstens tot en met 2023 aan de Bolivarplaats zal moeten zetelen. Pas dan zouden de renovatiewerken in het oude gerechtsgebouw voltooid zijn. bron: Belga Het bericht Renovatie oud gerechtsgebouw schuift op: Assisenprocessen tem 2023 in Vlinderpaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Mechelse seriemoordenaar Hardy op weg naar assisen (20/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De raadkamer in Mechelen heeft de zaak van Renaud Hardy doorverwezen naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Zij moeten nu beslissen of het proces door de correctionele rechtbank of voor het hof van assisen wordt behandeld. Het parket had alvast gevraagd om de zaak door het hof van assisen te laten behandelen.
  [naar artikel]
 5. Nieuw M HKA ten vroegste klaar in 2026 (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bouw van het nieuwe Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA) begint ten vroegste over twee jaar. Dat komt omdat de renovatie van het oude gerechtsgebouw in de Britselei nog steeds niet begonnen is. En dat heeft gevolgen voor het Hof van Beroep aan de Waalskaai. De plek waar het museum komt.
  [naar artikel]
 6. Assisenproces tegen Sharia4Belgium-kopstuk dat al meermaals dood werd verklaard (08/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl in Parijs het proces over de aanslagen daar is begonnen, start voor het Antwerpse hof van assisen het proces tegen Hicham Chaib (39). Het gewezen kopstuk van Sharia4Belgium staat terecht voor een terroristische moord in Syrië. De beschuldigdenbank zal allicht leeg blijven: Chaib is al jaren spoorloos en werd al herhaaldelijk dood verklaard.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN. Vandaag begint proces rond moord op Silvio Aquino: rond zijn hoofd een plas bloed, in zijn broekzak 4.050 euro (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het assisenhof in Tongeren begint vandaag het proces tegen het vijftal dat beschuldigd wordt van moord en gijzeling met de dood tot gevolg van Silvio Aquino, gijzeling van diens echtgenote Silvia Liskova en poging tot gijzeling van Silvio Aquino. Het proces zal een vijftal weken duren. Het gerechtsgebouw van Tongeren en de omgeving zijn al die tijd herschapen tot een versterkte burcht.
  [naar artikel]
 8. Proces rond dood George Floyd na dag uitstel begonnen (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met de selectie van de juryleden is het proces rond de opzienbarende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd begonnen, een dag later dan oorspronkelijk gepland.
  [naar artikel]
 9. Renovatie oud Antwerpse gerechtsgebouw is afgerond, vanaf september opnieuw assisenprocessen: ontdek hier hoe het eruitziet  (12/06/2023 - VRT NWS)
  Na drie jaar renovatiewerken is het gerechtsgebouw aan de Antwerpse Britselei opnieuw open. Vanaf september zullen er opnieuw assisenprocessen kunnen plaatsvinden. Bekijk hier hoe het er nu uitziet.
  [naar artikel]
 10. Hevige brand in flatgebouw op Britselei (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
  [naar artikel]
 11. Vlaamse acteurs strijken neer in oud Hasselts gerechtsgebouw voor opnames ‘Assisen’: “Een filmisch gebouw” (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Violet Braeckman, An Miller, Filip Peeters, Ben Segers en andere toppers uit de Vlaamse acteurswereld streken onlangs neer in het oud gerechtsgebouw van Hasselt. Op de Havermarkt draaiden ze achttien dagen lang voor de Play4-reeks ‘Assisen’.
  [naar artikel]
 12. ASSISEN LIVE. Ondervraging beschuldigde in proces-Uyttersprot begonnen: “Ik had een leven van drank, drugs en seks” (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start in het Gentse hof van assisen het proces tegen Jurgen D. voor de moord op Ilse Uyttersprot. In de voormiddag leest het openbaar ministerie de akte van beschuldiging voor. Hierin worden de feiten die aan de beschuldigde ten laste worden gelegd opgesomd en samengevat. In de namiddag wordt de beschuldigde ondervraagd.
  [naar artikel]
 13. ‘Reuzegom heeft me alles afgenomen’: 6 gesprekken die de essentie van de zaak-Sanda Dia weergeven (12/10/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na zijn dood is vandaag het proces in de zaak-Sanda Dia van start gegaan. In de aanloop naar dit langverwachte proces sprak De Morgen met een aantal sleutelfiguren in de zaak. Een overzicht.
  [naar artikel]
 14. ‘Reuzegom heeft me alles afgenomen’: 7 gesprekken die de essentie van de zaak-Sanda Dia weergeven (12/10/2021 - De Morgen)
  Bijna drie jaar na zijn dood is vandaag het proces in de zaak-Sanda Dia van start gegaan. In de aanloop naar dit langverwachte proces sprak De Morgen met een aantal sleutelfiguren in de zaak. Een overzicht.
  [naar artikel]
 15. Proces 'Luchtzaak' begonnen: Straten-Generaal en Ademloos willen ambitieuzer plan voor Antwerpse luchtkwaliteit (20/06/2019 - VRT NWS)
  In Brussel is het proces rond de zogenoemde luchtzaak begonnen. Dat is de zaak die de verenigingen Straten-Generaal en Ademloos hebben aangespannen tegen de Vlaamse overheid, omdat die volgens hen meer moet doen aan de luchtkwaliteit in Antwerpen. De uitspraak in de zaak zal wellicht pas eind dit jaar vallen.
  [naar artikel]
 16. Verdachte dood Ilse Uyttersprot moet voor assisen verschijnen (04/10/2022 - De Standaard)
  Jurgen D., de verdachte in de zaak van de dood van oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot, wordt verwezen naar het hof van assisen voor moord. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.
  [naar artikel]
 17. ASSISEN LIVE. Beslissende dag op het proces van de Breese kindermoord (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thuisverpleegster Tamara N. (38) staat voor het hof van assisen in Tongeren terecht voor de moord op haar zoontje Ryan. De jongen was op tweede kerstdag 2018 amper 6 jaar oud toen hij, tijdens een blinddoek-spelletje met zijn mama, gewurgd werd met een sjaal. Vandaag volgt uitspraak in de zaak. Eerst proberen aanklager en advocaten de jury nog te overtuigen van hun standpunt in de zaak.
  [naar artikel]
 18. Moord Sofie Muylle: raadkamer verwijst Alexandru C. naar assisen (17/07/2020 - De Morgen)
  In de zaak rond de dood van Sofie Muylle heeft de Brugse raadkamer geoordeeld dat Alexandru C. (26) zich voor het hof van assisen zal moeten verantwoorden. De Roemeense verdachte heeft de moord altijd ontkend, waardoor de verdediging aandrong op een correctioneel proces voor verkrachting. De KI in Gent zal uiteindelijk de knoop moeten doorhakken.
  [naar artikel]
 19. Proces over moord op Wies Donders start op 15 mei (06/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het Tongerse hof van assisen start maandag 15 mei het proces over de moord op de 64-jarige Wies Donders in Eisden-Dorp. De jurysamenstelling vindt woensdag 10 mei plaats. Beschuldigde is de 39-jarige Emre H. uit Maasmechelen. Deze zaak wordt in Tongeren het derde assisenproces in het voorjaar van 2017. Donders werd op 18 september 2014 dood aangetroffen in haar huis.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Proces rond dood van Tine Nys gaat tiende dag in: verdediging van Lieve Thienpont aan het woord (30/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een bewogen woensdag, waarop de familie van Tine Nys en het openbaar ministerie de vrijspraak vroegen voor een van de drie beschuldigden, zijn we toe aan wat mogelijk de laatste dag van het proces rond de dood van 38-jarige vrouw kan zijn. De centrale vraag blijft: was het euthanasie volgens het boekje of gifmoord? Volg de ontwikkelingen in het Gentse gerechtsgebouw hier LIVE.
  [naar artikel]
 21. Zware brand verwoest dak van appartement aan Britselei (20/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Britselei woedde dinsdagnacht een dakbrand aan een appartementsgebouw. Meteen kwamen twee brandweerploegen ter plaatse.
  [naar artikel]
 22. ASSISEN. “Ali is schuldig aan de ontvoering die Daniel het leven heeft gekost”: advocaat betwist schuld van ontvoerder van 9-jarige Daniel niet (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het assisenproces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) is officieel begonnen. En met uitzondering van een luid storende, tegensputterende microfoon voorlopig zonder al te veel problemen. Na de voorlezing van de akte van beschuldiging maakte Cedric Monheim, advocaat van Alhaj Mahmoud, al een veelzeggend statement. “We betwisten de schuld van onze cliënt niet: Hij is schuldig aan ontvoering met de dood tot gevolg.”
  [naar artikel]
 23. Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter, waardoor de zaak weer vertraging oploopt. De advocaten verlieten vervolgens het gerechtsgebouw en reageerden één voor één bijzonder ontgoocheld. “Onaanvaardbaar”, klinkt het massaal. De zitting was na minder dan een halfuur afgelopen.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Trump aangekomen aan gerechtsgebouw voor aanklacht in zaak geheime overheidsdocumenten (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ex-president Donald Trump is aangekomen aan het gerechtsgebouw in Miami, waar hij wordt voorgeleid in de zaak rond de geheime overheidsdocumenten die in zijn privébezit werden aangetroffen.
  [naar artikel]
 25. LIVE. Proces Bart De Pauw gaat van start, tv-maker komt aan bij gerechtsgebouw in Mechelen (14/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na het beruchte filmpje van Bart De Pauw (52), de stopzetting van het exclusiviteitscontract met de VRT, het strafonderzoek en de doorverwijzing naar de rechtbank is het na drie jaar en twee maanden eindelijk zover: om 13 uur is het proces tegen Vlaanderens meest succesvolle tv-maker gestart in het gerechtsgebouw in Mechelen. Volg hier alles live.
  [naar artikel]
 26. N-VA vraagt opnieuw afschaffing assisen (11/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  N-VA gaat het parlement vragen om de assisenprocedure af te schaffen. De partij is al langer gekant tegen assisen, maar zet de afschaffing nu in de aanloop naar het proces rond de aanslagen van 22 maart weer op de agenda. Eerder had federaal procureur Frédéric Van Leeuw er al voor gepleit dat proces niet voor assisen te brengen. Het wetsvoorstel van N-VA gaat voort op dat pleidooi.
  [naar artikel]
 27. Restauratie van gerechtshof op Britselei nadert voltooiing: “Hét paradepaardje is de assisenzaal” (17/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Eind dit jaar zal in het gerechtshof op de Antwerpse Britselei weer recht worden gesproken. Het gebouw staat sinds 2019 in de steigers voor een grondige renovatie en restauratie. Een jaar vóór de heropening maakt citta een eerste proces van de werken. Veel is er al gedaan, maar er is nog heel veel te doen. “Als alles volgens plan blijft verlopen, kunnen we het werk eind dit jaar voltooien”, stelt projectleider Cynthia Huang van de Regie der Gebouwen ons gerust.
  [naar artikel]
 28. ASSISEN. Zaak-Julie Van Espen gaat morgen echt van start: hoe zat de zaak ook weer in elkaar en wat riskeert beschuldigde Steve Bakelmans? (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag is in Antwerpen de jury samengesteld die moet oordelen over Steve Bakelmans, de verkrachter en moordenaar van Julie Van Espen. Morgen gaat het proces echt van start. Dit is alles wat u moet weten over de zaak, het proces en de hoofdrolspelers.
  [naar artikel]
 29. Proces rond moord op Liselotte De Coninck al meteen geschorst (28/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven is het proces tegen Kim De Brabanter maandag met vertraging begonnen. Een discussie over de juridische waarde van een polygraaftest leidde meteen tot schorsing. Bij tussenarrest van het hof werden elementen van het onderzoek met de leugendetector uit het strafdossier geweerd.
  [naar artikel]
 30. Zaak van Tongenaar die vriendin vermoordde is eerste ‘assisen’ voor correctionele rechtbank (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Negen messteken had hij haar gegeven, eentje die de halsslagader had doorboord. Om dan zijn handen te gaan wassen, een sigaretje te roken en het lijk in de badkamer te verbergen. Een week lang. Tot Tongenaar Stefan K. ((37) met hout uit een doe-het-zelfzaak een kist kon bouwen en zijn Poolse vriendin Karina (31) in het kanaal had gedumpt. “Ik heb echt spijt”, klonk hij gisteren in Tongeren. Het eerste Limburgse proces voor doodslag voor een correctionele rechtbank sinds de hervorming van assisen.
  [naar artikel]
 31. DE STEMMEN VAN ASSISEN. “Je ziet hoe één terrorist wil weglopen. Maar de rest haalt hem terug” (20/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een goeie maand is het proces rond de aanslagen in Brussel nu bezig, en ondanks alle commotie gaat het stilaan over de kern van de zaak: wat is er exact gebeurd op 22 maart 2016? Steven De Bock, journalist bij Nieuwsblad, volgde de haarfijne reconstructie op het proces, en vertelt daarover in onze podcast De Stemmen van Assisen: “De beelden van Maalbeek waren een eyeopener. Dat was eigenlijk erger dan Zaventem.”
  [naar artikel]
 32. Raadkamer wil kasteelmoord voor assisen en Peter Gyselbrecht buiten vervolging stellen (24/11/2016 - De Redactie)
  De raadkamer van Brugge moest vandaag beslissen of het proces voor een correctionele rechtbank zou komen of door een assisenjury zou worden beslecht. Zoals de verdachten hoopten, wil de raadkamer de zaak voor assisen brengen.
  [naar artikel]
 33. IN BEELD. Oud gerechtshof aan Britselei krijgt grondige make-over (31/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Begin november 2019 starten de renovatie- en restauratiewerken aan het gerechtshof aan de Britselei 55 in Antwerpen. Dat gebouw gold decennialang als het justitiepaleis van Antwerpen, tot er begin 21ste eeuw een gloednieuw gerechtsgebouw verrees aan het eind van de Amerikalei. Het oude justitiepaleis, daterend van eind 19de eeuw, verkommerde, maar zal over enkele jaren een nieuw leven gaan leiden na een grondige renovatie. Na de voltooiing van de werken eind 2022 nemen het Hof van Beroep, het Parket-Generaal, het Arbeidshof, het Auditoraat-generaal en het Assisenhof van Antwerpen er hun intrek. We gunnen de lezer al een vooruitblik naar hoe het gebouw er over enkele jaren zal uitzien.
  [naar artikel]
 34. Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter. De advocaten verlaten momenteel het gerechtsgebouw en reageren één voor één bijzonder ontgoocheld. “Onaanvaardbaar”, klinkt het massaal. De zitting is reeds afgelopen.
  [naar artikel]
 35. ASSISEN. Het proces zonder dader: zaak rond brutale moord op radiostem Roland Roelens (66) na zeven jaar ingeleid (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse gerechtsgebouw is zeven jaar na datum het assisenproces ingeleid rond de gruwelijke roofmoord op Roland Roelens (66). De vaste stem van radiozender Molenland FM werd op 27 oktober 2016 om het leven gebracht met meerdere messteken in z'n appartement in Oostrozebeke, waarna een kluis met 8.000 euro werd gestolen. De hoofdverdachte overleed enkele dagen later in z’n cel. Maar wie staat op het assisenproces dan terecht? En wat wordt hen ten laste gelegd?
  [naar artikel]
 36. Live: Eerste procesdag in assisenzaak rond dood van peuter Chelsea (2) (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Gentse hof van assisen start vandaag de zaak tegen Megan D’Haen (20), die beschuldigd is van de moord op de 2-jarige dochter van haar...
  [naar artikel]
 37. ASSISEN. Beschuldigden vertellen allebei andere versie over gijzeling en dood van Daniel (9) in asielcentrum: “We wilden hem vier dagen verbergen in een schuurtje” (22/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vier jaar nadat de kleine Daniel (9) dood in een gracht op het terrein van Fedasil in Ranst werd gevonden, is vrijdag het assisenproces van twee medebewoners van het asielcentrum van start gegaan. Ze vertellen allebei een compleet andere versie van de feiten. Fahmi Al Achqar houdt vol dat hij niks wist over het ontvoeringsplan en zegt dat Daniel door Ali gedood werd toen hij even naar zijn kamer was. Ali Alhaj Mahmoud beweert dat Fahmi de jongen heeft verstikt met een T-shirt, terwijl het plan was om hem vier dagen gevangen te houden.
  [naar artikel]
 38. DE STEMMEN VAN ASSISEN. Hoe moet het verder in proces-Sanda Dia na verrassende ommekeer? “De Reuzegommers wilden dit niet” (02/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Verrassende ommekeer dit weekend: het proces over de dood van Sanda Dia ligt na twee zittingsdagen al stil. De familie van Sanda Dia tekent beroep aan tegen een beslissing van de rechter. “Volgens verschillende advocaten had de rechter al kleur bekend, en bestond het risico dat enkele Reuzegommers te licht gestraft zouden worden”, zegt onze journalist Pieter Huyberechts, die het proces volgt. Maar hoe moet het nu verder? Heeft een van de partijen hier baat bij? En kan het proces nog voor dezelfde rechtbank doorgaan? In deze extra aflevering van onze podcast De Stemmen van Assisen beantwoorden we alle vragen.
  [naar artikel]
 39. Breese thuisverpleegster (37) in november voor assisen voor dood van haar 6-jarig zoontje (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 37-jarige moeder T.N. uit Bree moet zich in november voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de dood van haar 6-jarig zoontje. De jongen werd levenloos aangetroffen in haar woning op tweede kerstdag 2018. “Mijn cliënte en ik zijn tevreden dat de datum van het proces nu eindelijk bekend is”, benadrukt haar advocaat Lynn Clerinx.
  [naar artikel]
 40. Man al derde keer voor assisen (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is zeer uitzonderlijk, maar in Leuven komt een man voor de derde keer voor de assisenjury. In hetzelfde gerechtsgebouw, voor dezelfde zaak.
  [naar artikel]
 41. Frontman Eagles of Death Metal op proces over aanslagen: "Ik voelde de dood naderen” (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee bandleden van de Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal hebben dinsdag getuigd op het proces over de aanslagen van 13 november in Parijs. “Ik voelde de dood naderen”, zei zanger Jesse Hughes voor het bijzondere hof van assisen.
  [naar artikel]
 42. ASSISEN. De zaak van het Duivelskoppel: plots werd het ook het proces van de politie (06/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van de advocaten van Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker afhangt, wordt hun proces over de 24 jaar oude moord op Marcus Mitchell ook het proces van de toenmalige politie. Ze spreken vlakaf over liegende speurders en een commissaris die enkel opschreef wat in zíjn kraam paste. "Dames en heren van de jury, voel u niet verantwoordelijk om de nabestaanden een dader te geven."
  [naar artikel]
 43. Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter. Om wie het gaat en wat de achterliggende reden is, is niet bekend. De advocaten verlaten momenteel het gerechtsgebouw en reageren één voor één bijzonder ontgoocheld. “Onaanvaardbaar”, klinkt het massaal. De zitting is reeds afgelopen.
  [naar artikel]
 44. Gentse hof van beroep buigt zich over zaak rond de kasteelmoord (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de zaak van de kasteelmoord start vandaag/maandag het proces in beroep. Het Gentse hof van beroep wil het proces op een week behandelen en heeft daarvoor het aantal getuigen beperkt in vergelijking met het proces in eerste aanleg.
  [naar artikel]
 45. Man kritiek na ongeval met scooter op Britselei (26/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Rond 4 uur vannacht is een scooter aangereden door een jeep op het kruispunt van de Britselei met de Mechelsesteenweg. Dat is het kruispunt ter hoogte van de vroegere Nationale Bank.
  [naar artikel]
 46. Actievoerders in Roeselare eisen “rechtvaardigheid voor Lamine Bangoura” en proces tegen agenten (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling is donderdagnamiddag gepleit in de zaak van acht agenten die betrokken waren bij de dood van Lamine Bangoura (27) bij een gedwongen uithuiszetting in Roeselare. Volgens de nabestaanden was er sprake van buitensporig politiegeweld. Een veertigtal actievoerders eiste aan het gerechtsgebouw “rechtvaardigheid voor Lamine Bangoura”.
  [naar artikel]
 47. Parket wil Renaud Hardy voor assisen (17/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het openbaar ministerie wil dat de zaken rond seriemoordenaar en Mechelaar Renaud Hardy door het hof van assisen wordt behandeld. Dinsdag komt de zaak voor de raadkamer in Mechelen en zal doorverwijzen naar de kamer van inbeschuldigingstelling. Daar wordt de definitieve beslissing genomen of het een assisenproces, dan wel een correctioneel proces zal worden.
  [naar artikel]
 48. Topless actievoerder stormt af op komiek Bill Cosby bij nieuw proces rond aanranding (dat meteen werd uitgesteld op eerste zittingsdag) (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een halfnaakte vrouw is op Bill Cosby toegestormd toen de komiek aankwam bij het gerechtsgebouw van Philadelphia om zijn nieuwe proces voor...
  [naar artikel]
 49. Na jarenlang folteren zwakbegaafde zus, komt Martine H. uitzonderlijk voor assisen (11/06/2021 - De Morgen)
  Vandaag start het proces van Martine H. (55) uit Ronse. Ze staat terecht voor jarenlange mishandeling van haar zwakbegaafde zus. Omdat de feiten zo ernstig zijn, komt de zaak uitzonderlijk voor het hof van assisen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy