De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Van Gouden Schoen-podium naar zijspoor bij Club Brugge: komt het nog goed met Casper Nielsen?

Van Gouden Schoen-podium naar zijspoor bij Club Brugge: komt het nog goed met Casper Nielsen?

Het Laatste Nieuws

22/09/2023 - 13:42

En of het snel kan gaan in voetbal. Dik één jaar nadat hij tot de beste spelers in onze competitie gerekend werd, is Casper Nielsen (29) slechts een figurant bij Club Brugge. Hoe is het zover kunnen komen? En vooral, hoe moet het nu voort met de Deen? Een blik op de situatie met mensen uit het Brugse Basecamp en zijn entourage.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Casper Nielsen krijgt zijn zin: Deense middenvelder op weg naar Club Brugge (17/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Casper Nielsen kan opgelucht ademhalen: de Deense middenvelder staat nu toch op een zucht van Club Brugge. Union en Club Brugge bereikten een akkoord voor een som rond de 5 miljoen euro, en ook Nielsen zelf is rond met Club. Enkel de medische en fysieke testen kunnen nog roet in het eten gooien.
  [naar artikel]
 2. Officieel: Club Brugge neemt Casper Nielsen over van Union (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Casper Nielsen zet zijn carrière verder bij Club Brugge. De 28-jarige Deen komt over van Union. Club Brugge maakte zijn komst maandag officieel bekend. Zondag hadden beide teams al aangegeven een princiepsakkoord te hebben bereikt.
  [naar artikel]
 3. Met Casper Nielsen op zoek naar antwoorden bij de Brugse crisis: “De druk weegt niet op Deila. Hij is van niets bang” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Casper Nielsen (29) is de vice-Gouden Schoen van 2022 — wist u dat nog? Vandaag pendelt hij tussen bank en ploeg. Club Brugge pendelt al anderhalf jaar van crisis naar crisis. Waarom? Een zoektocht naar pasklare antwoorden. “‘Ja, maar we hebben pech’, je kunt dat niet blijven herhalen.”
  [naar artikel]
 4. Casper Nielsen kreeg maanden berichten van Club-fans: “Leuk om de steun van de fans te voelen, nog voor ik er echt was” (19/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge stelde afgelopen week vol trots Casper Nielsen voor. De Deen schitterde vorig seizoen bij Union en werd er een van de publiekslievelingen. Iets waar hij bij Club Brugge ook naar op weg is. “De laatste maanden bestookten de Club Brugge-fans me”, vertelde Nielsen.
  [naar artikel]
 5. Buitenlandse aanbiedingen en toenemende ongeduldigheid, maar Casper Nielsen wil per se naar Club Brugge (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Casper Nielsen (28) droomt nog steeds van Champions League-voetbal met Club Brugge. Alleen wordt de Deen, die schermt met enkele concrete aanbiedingen uit het buitenland, stilaan ongeduldig.
  [naar artikel]
 6. Casper Nielsen heeft concrete aanbiedingen uit buitenland, maar wil per se naar Club Brugge (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Casper Nielsen (28) droomt nog steeds van Champions League-voetbal met Club Brugge. Alleen wordt de Deen, die schermt met enkele concrete aanbiedingen uit het buitenland, stilaan ongeduldig.
  [naar artikel]
 7. Club Brugge en Union weer om de tafel over Casper Nielsen (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na weken radiostilte knopen Club Brugge en Union de gesprekken over Casper Nielsen opnieuw aan. Blauw-zwart bracht maanden geleden een bod uit op de Deen van de Brusselaars. Dat werd toen afgewezen. De 28-jarige middenvelder had desondanks zijn zinnen gezet op een transfer naar de landskampioen, maar Club liet lange tijd niets meer weten.
  [naar artikel]
 8. Lazio toont concrete interesse voor Casper Nielsen, die ook bij Club op de lijst staat (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om Union-middenvelder Casper Nielsen (28) is losgebarsten. Club Brugge won informatie in over de Deen, maar die wil naar het buitenland. Onder meer het Italiaanse Lazio is concreet geïnteresseerd.
  [naar artikel]
 9. Club Brugge zal Casper Nielsen niet halen: blauw-zwart vindt vraagprijs te hoog, onderhandelingen springen af (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Casper Nielsen (28) trekt deze zomer niet naar Club Brugge. De onderhandelingen tussen de landskampioen en Union Saint-Gilloise zijn afgesprongen, omdat Club de vraagprijs te hoog vindt.
  [naar artikel]
 10. De geknipte arbeider tussen de artiesten: terugblik op de vlekkeloze integratie van Casper Nielsen in Brugge (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Casper Nielsen (28) heeft zich in no time tot een onmisbare pion gemaakt bij de landskampioen. Een terugblik op een woelige transferzomer - met een bijrol voor Mogi Bayat - en zijn snelle integratie bij Club Brugge. “Casper is heel gedreven, en zet hoge standaarden voor zichzelf.”
  [naar artikel]
 11. Deal van 5 miljoen bijna rond: Club Brugge en Union naderen akkoord over Casper Nielsen (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nog een paar punten en komma’s en de deal is helemaal rond. Casper Nielsen (28) kiest Club Brugge boven AA Gent en Brentford, blauw-zwart betaalt ongeveer 5 miljoen euro aan de vicekampioen.
  [naar artikel]
 12. Na de rondleiding door Hein mag hij weer op bezoek in de Ghelamco Arena: hoe Casper Nielsen bedankte voor een Gents avontuur en in Brugge tekende (04/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kampioen Club Brugge komt zondag naar de Ghelamco Arena met een speler die ook al incognito in het stadion van AA Gent bezocht en er zelfs leek te gaan tekenen. Neen, niet Roman Yaremchuk, wel Casper Nielsen (28). Achtergrondverhaal bij een transfer die voor ergernis zorgde bij Hein Vanhaezebrouck.
  [naar artikel]
 13. Na Hans Vanaken: ook kersvers Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen wordt papa (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kersvers Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen (28) en zijn vriendin Marie Kuhlmann Andersen zijn in verwachting van een zoontje. Dat maakten de Deen en zijn nieuwe werkgever zopas bekend.
  [naar artikel]
 14. Casper Nielsen is eindelijk een speler van Club Brugge: “Vormer? Een enorm lieve vent, en de eerste om mij te verwelkomen” (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een stevige handdruk, een brede glimlach, een zucht van opluchting: Casper Nielsen (28) is eindelijk een speler van Club Brugge, en daar gingen twee hectische maanden mee gepaard. De troonopvolger van Ruud Vormer had nochtans geen tijd te verliezen: hij wil nog naar het WK. “Respect dat Club mij pas na de play-offs benaderd heeft.”
  [naar artikel]
 15. Deal van ruim 5 miljoen bijna rond: Club Brugge en Union naderen akkoord over Casper Nielsen (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nog een paar punten en komma’s en de deal is helemaal rond. Casper Nielsen (28) kiest Club Brugge boven AA Gent en Brentford, blauw-zwart betaalt ruim 5 miljoen euro aan de vicekampioen.
  [naar artikel]
 16. Club Brugge biedt 3,5 miljoen voor Casper Nielsen, Union mikt via Mogi Bayat op het dubbele (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn sterk seizoen is de landskampioen niet ontgaan. Club Brugge heeft zijn zinnen gezet op Casper Nielsen (28), de Deense middenvelder van revelatie Union. Alleen verlopen de onderhandelingen moeizaam - het doet denken aan de gesprekken tussen Anderlecht en Union over Felice Mazzu.
  [naar artikel]
 17. KIJK LIVE GOUDEN SCHOEN. Mignolet maakt favorietenrol waar bij de mannen, Evrard pakt eerste Gouden Schoen bij de vrouwen! (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De logica gerespecteerd. Simon Mignolet is de Gouden Schoen 2022. En hoe: met een recordvoorsprong van 451 punten op het nummer twee, zijn ploegmaat Casper Nielsen. 684 punten - nooit behaalde iemand meer punten - versus 233. Vooral in de tweede stemronde was ‘Big Si’ een ware pletwals en was hij goed voor 416 punten. Ook Mike Trésor scoorde toen fors met 163 punten, wat hem een derde plaats oplevert. Maar Antwerp Avenue behoorde vanavond toe aan Simon Mignolet: als zesde doelman ooit pronkend met de Gouden Schoen. De hoogste Belgische individuele erkenning is de zijne.
  [naar artikel]
 18. Waarom iedereen zot is van Casper Nielsen: “Hij kan bij elke Belgische topploeg mee” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na Anderlecht, Club Brugge en Antwerp is het nu AA Gent dat zijn zinnen op Casper Nielsen heeft gezet. De Buffalo’s vonden zelfs een akkoord met Union over een transfersom van vijf miljoen euro. Wat maakt de Deense middenvelder van 28 zo gewild in binnen- en buitenland?
  [naar artikel]
 19. Casper Nielsen wil met Club Brugge Europa blijven verbazen: “We zijn nog niet klaar, eerste worden is belangrijk” (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Van de Proximus naar de Champions League op twee jaar tijd: Casper Nielsen (28) is ‘living the dream’. Het blijft opvallend hoe de Deen geruisloos de schoenen van icoon Vormer vulde en straks misschien nog naar het WK trekt. “We zijn nog niet klaar in Europa”, belooft Nielsen.
  [naar artikel]
 20. INTERVIEW. Casper Nielsen praat voor het eerst sinds zijn overgang naar Club: “Het powervoetbal, de dynamiek... Dit is de perfecte match voor mij” (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik droomde al van spelen in de Champions League toen ik vijf jaar oud was.” En dus koos Casper Nielsen (28) voor Club Brugge. “Alles is hier fantastisch, er zijn no excuses.”
  [naar artikel]
 21. Blufpoker of niet? Union roept Mogi Bayat in om transfer Nielsen af te ronden: “Hij brengt toch niks bij” (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Daar is Mogi Bayat weer. Union heeft de omstreden makelaar als tussenpersoon ingeschakeld om de uitgaande transfer van smaakmaker Casper Nielsen (die naar Club Brugge kan) af te ronden. Onvermijdelijk roept deze wending verschillende vragen op. Mag dat allemaal zomaar? Gaat Nielsen hier wel mee akkoord? En komt een transfer naar Club nu in het gevaar?
  [naar artikel]
 22. Hein Vanhaezebrouck wil Casper Nielsen overtuigen, maar AA Gent ligt niet in poleposition voor Deen van Union (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Schiet Club Brugge nog (opnieuw) in actie voor Union-middenvelder Casper Nielsen (28)? Indien niet, dan hoopt AA Gent te profiteren.
  [naar artikel]
 23. Alle records verpulverd: Simon Mignolet maakt favorietenrol met glans waar en pakt Gouden Schoen (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De logica gerespecteerd. Simon Mignolet is de Gouden Schoen 2022. En hoe: met een recordvoorsprong van 451 punten op het nummer twee, zijn ploegmaat Casper Nielsen. 684 punten - nooit behaalde iemand meer punten - versus 233. Vooral in de tweede stemronde was ‘Big Si’ een ware pletwals en was hij goed voor 416 punten. Ook Mike Trésor scoorde toen fors met 163 punten, wat hem een derde plaats oplevert. Maar Antwerp Avenue behoorde vanavond toe aan Simon Mignolet: als zesde doelman ooit pronkend met de Gouden Schoen. De hoogste Belgische individuele erkenning is de zijne.
  [naar artikel]
 24. Lazio concreet voor Nielsen, die ook bij Club op de lijst staat (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om Union-middenvelder Casper Nielsen (28) is losgebarsten. Club Brugge won informatie in over de Deen, terwijl tal van Europese clubs concrete interesse tonen. Onder hen het Italiaanse Lazio.
  [naar artikel]
 25. "Pronostiekje: Club Brugge domineert de verkiezing. Teodorczyk wint de Gouden Schoen" (08/02/2017 - Sporza)
  Wie is de beste voetballer op de Belgische voetbalvelden? Izquierdo (Club Brugge), Vormer (Club Brugge) of Teodorczyk (Anderlecht)? Volg het Gala van de Gouden Schoen op de voet.
  [naar artikel]
 26. Andreas Skov Olsen mag al zeker naar het WK, Casper Nielsen moet nog geduld hebben, Deense bondscoach maakt 21 namen bekend (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge-winger Skov Olsen ziet zijn snelle ontwikkeling beloond met een WK-selectie. Hij is een van de 21 namen die de Deense bondscoach Kasper Hjulmand reeds bekend maakte. Elk land mag 26 spelers naar Qatar sturen, maar Hjulmand houdt nog een slag om de arm omdat hij met een aantal twijfelgevallen zit .Casper Nielsen, die andere Deen van Club, mag dus nog hopen.
  [naar artikel]
 27. Casper Nielsen neemt in video definitief afscheid van Union-fans: “Ik weet dat velen van jullie denken dat dit geen goede beslissing is” (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat Casper Nielsen naar Club Brugge trekt, wist u ongetwijfeld al. De 28-jarige middenvelder verlaat Union voor ruim vijf miljoen euro, maar de Deen doet dat niet zonder op sociale media afscheid te nemen van de supporters die hem de afgelopen jaren door dik en dun steunden.
  [naar artikel]
 28. Een standbeeld in Brugge, een eigen muzieknummer en die ene iconische save met het hoofd: Dit was het jaar van Gouden Schoen Simon Mignolet (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Geen surprise. Simon Mignolet (34) is de Gouden Schoen 2022. De Club Brugge-doelman, beslissend in de titelstrijd en de Champions League, volgt Paul Onuachu op. Reconstructie van een wonderjaar voor de wonderwall van Club Brugge.
  [naar artikel]
 29. Hans Vanaken en Club Brugge genieten na: “Heb nog geregeld gekeken naar de ontelbare berichten” (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gouden Schoen Hans Vanaken en Club Brugge genieten na van de prijzen die ze gisteravond op het Gala van de Gouden Schoen in de wacht sleepten. De...
  [naar artikel]
 30. Club en Vormer klinken op De Gouden Schoen: "Hij is dé belichaming van Club" (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Net als vorig seizoen, toen met José Izquierdo, organiseerde Club Brugge ook vandaag een gezellig samenzijn om De Gouden Schoen te vieren. Winnaar...
  [naar artikel]
 31. Hoe Casper Nielsen straks eigenlijk voor niémand goed kan doen: “We laten hem gerust” (03/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Natuurlijk supporter ik nog voor Union, maar straks zullen ze mij misschien vervloeken.” Getekend: Casper Nielsen, exact twee weken geleden. De Deen wist toen al dat Club Brugge de laatste horde richting titel kon zijn voor zijn ex-ploeg. Of hoe de Deense middenvelder zondag voor geen énkele clan goed kan doen. “Ik stel mij geen vragen bij zijn situatie”, zegt Rik De Mil.
  [naar artikel]
 32. Volg hier LIVE het 63ste Gala van de Gouden Schoen! (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond wordt in Lint het 63ste Gala van de Gouden Schoen georganiseerd. Neemt Club Brugge-winger José Izquierdo de trofee mee naar Brugge, mag
  [naar artikel]
 33. Geen plaats in Deense WK-selectie voor Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandag maakte de Deense bondscoach Kasper Hjulmand 21 namen bekend van zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Qatar, zondag vulde hij de lege plaatsen in. Doelman Frederik Rönnow (Union Berlijn), verdediger Alexander Bah (Benfica), middenvelders Robert Skov (Hoffenheim) en Christiaan Norgaard (Brentford) en aanvaller Yussuf Poulsen (RB Leipzig) maken de selectie compleet. Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen grijpt dus naast een WK-ticket, zijn ploegmaat Andreas Skov Olsen werd maandag al geselecteerd.
  [naar artikel]
 34. INTERVIEW. Senne Lynen staat zijn man bij Union als ‘opvolger’ van Casper Nielsen: “Ik ben meer dan een waterdrager” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Senne Lynen torst een zware erfenis bij Union: hij moet op het nummer zes Casper Nielsen doen vergeten en hield met verve stand tegen de Rangers: “Het plan was om bij Club Brugge door te breken, maar het is fijn dat ik nu bij Union laat zien dat ik het niveau aankan.”
  [naar artikel]
 35. Ontploft het Deense dynamiet ook in Porto? Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen willen shinen in de Champions League (en dan naar het WK) (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Casper Nielsen (28) en Andreas Skov Olsen (22) willen samen naar het WK, maar laat hen eerst maar shinen in de Champions League. Het Deense duo van Club Brugge is klaar voor de tweede opdracht: FC Porto. “Het wordt zwaar, maar we zijn gekomen om te winnen.”
  [naar artikel]
 36. De zeven voorgangers van Izquierdo als Gouden Schoen van Club (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fernand Boone • 1967Na Jean Nicolay (Standard) is Boone de tweede keeper die de Gouden Schoen wint én pas de eerste speler van Club Brugge,
  [naar artikel]
 37. LIVE: Droomstart voor Club Brugge! Casper Nielsen knalt 0-1 na amper 4 minuten binnen (30/11/2023 - Sporza)
  Club Brugge is al zeker van minstens de 2e plek in zijn Conference League-groep. Maar een zege tegen Besiktas kan Club verder op weg zetten richting groepswinst, waardoor barragewedstrijden vermeden worden. Volg het duel tussen Besiktas en Club vanaf 18.45 uur.
  [naar artikel]
 38. Herbeleef hier de persconferentie van Gouden Schoen Hans Vanaken (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hans Vanaken won woensdagavond zijn tweede Gouden Schoen op een rij. Daags nadien sprak de middenvelder van Club Brugge de pers toe, na een traditionele korte nacht voor de Gouden Schoen. “Ik heb vier uurtjes geslapen”, grijnsde Vanaken in het auditorium van het Belfius Basecamp.
  [naar artikel]
 39. Club Brugge haalt eerste prijs van het Gala van de Gouden Schoen binnen (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Landskampioen Club Brugge heeft de eerste prijs van het Gala van de Gouden Schoen binnengehaald. De fans van blauw-zwart werden verkozen tot beste van 2016. Zij haalden het met 34% van de stemmen, iets meer dan Antwerp (27%), dat vorig jaar aan het langste eind trok.
  [naar artikel]
 40. Club Brugge is Izquierland: “Nog vijftien wedstrijden om kampioen te worden” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kersvers Gouden Schoen José Izquierdo heeft donderdag het woord genomen tijdens een persconferentie bij Club Brugge. Na zijn triomf van woensdag op het Gala van de Gouden Schoen in Lint mikt de Colombiaanse winger nu vol op de landstitel met blauw-zwart. “Ik heb nog vijftien wedstrijden om te tonen waarom ik de prijs gewonnen heb”, zei hij met overtuiging.
  [naar artikel]
 41. Ex-winnaars laten in aanloop naar Gouden Schoen in hun kaarten kijken: “Hij is een stilist die Club Brugge momenteel draagt” (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Gouden Schoen nadert met rasse schreden. Wie schrijft de 65ste editie op zijn naam? Wie kroont zich tot ‘Trainer van het Jaar’? En wie was de...
  [naar artikel]
 42. Vormer Gouden Schoen? Dan komt Nederlander in illuster rijtje van buitenlandse winnaars terecht (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Vormer Gouden Schoen olé, olé!" De supporters van Club Brugge laten die vijf woorden al maandenlang van de tribunes van Jan Breydel rollen. De...
  [naar artikel]
 43. Anderlecht botst op Gouden Schoen Vanaken en verliest met 1-2 van Club Brugge in aangename topper (19/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge heeft in een aangename topper met 1-2 gewonnen op Anderlecht. Gouden Schoen Hans Vanaken wiste de openingsgoal van de paars-witte debutant uit, en vooral de eerste was een pareltje.
  [naar artikel]
 44. Het favoriete ontbijt van de Gouden Schoen? Een sandwich met choco (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hans Vanaken had vanmorgen amper geslapen, maar zat wel glunderend aan tafel met zijn Gouden Schoen. De Club Brugge-speler had de pers uitgenodigd...
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Het favoriete ontbijt van de Gouden Schoen? Een sandwich met choco! (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hans Vanaken had vanmorgen amper geslapen, maar zat wel glunderend aan tafel met zijn Gouden Schoen. De Club Brugge-speler had de pers uitgenodigd...
  [naar artikel]
 46. Club-bestuur beleeft unicum met 4de Gouden Schoen op rij: “Hans is het DNA van deze club, ik zou het niet begrijpen als hij de EK-selectie niet haalt” (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Weer raak voor het Club Brugge van Bart Verhaeghe. Hans Vanaken bezorgde blauw-zwart de vierde Gouden Schoen op rij. “Vanaken kan in elke grote...
  [naar artikel]
 47. Alleen Teodorczyk kan Gouden Schoen uit Brugge houden (12/04/2019 - De Morgen)
  Club Brugge-spelers José Izquierdo en Ruud Vormer zijn vanavond de favorieten op het Gala van de Gouden Schoen. Toch gelooft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in de kansen van zijn Poolse goalgetter Lukasz Teodorczyk.
  [naar artikel]
 48. Club Brugge omgedoopt tot "Izquierland", ter ere van zijn Gouden Schoen (09/02/2017 - Sporza)
  Na een kort nachtje heeft José Izquierdo opnieuw met de media gesproken over zijn Gouden Schoen. De Colombiaan had voor de gelegenheid sneakers met gouden glitters aangetrokken.
  [naar artikel]
 49. Izquierdo: "Ruud Vormer zou de verdiende Gouden Schoen zijn" (06/02/2018 - Sporza)
  Huidig Gouden Schoen José Izquierdo keerde zondag terug naar Brugge voor de wedstrijd tegen Charleroi. Nadien had hij het onder meer over de Gouden Schoen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy