De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ASSISEN. Advocaat verdediging start met opvallend statement: “Ali is schuldig aan ontvoering die Daniël het leven kostte”

ASSISEN. Advocaat verdediging start met opvallend statement: “Ali is schuldig aan ontvoering die Daniël het leven kostte”

Het Laatste Nieuws

22/09/2023 - 13:42

Op een luid sputterende microfoon na, is het assisenproces rond de dood van Daniël (9) vlot van start kunnen gaan. Vlot in die zin dat Cedric Monheim, advocaat van beschuldigde Ali Alhaj Mahmoed (25), na de voorlezing van de akte van beschuldiging al een veelzeggend statement maakte. “Wij betwisten de schuld van onze cliënt niet”, klonk het. “Niettemin zal enige kadrering en nuance nodig zijn om tot de waarheid achter de feiten te komen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ASSISEN. “Ali is schuldig aan de ontvoering die Daniel het leven heeft gekost”: advocaat betwist schuld van ontvoerder van 9-jarige Daniel niet (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het assisenproces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) is officieel begonnen. En met uitzondering van een luid storende, tegensputterende microfoon voorlopig zonder al te veel problemen. Na de voorlezing van de akte van beschuldiging maakte Cedric Monheim, advocaat van Alhaj Mahmoud, al een veelzeggend statement. “We betwisten de schuld van onze cliënt niet: Hij is schuldig aan ontvoering met de dood tot gevolg.”
  [naar artikel]
 2. ASSISEN. Fahmi gaat vrijuit, moeder Daniël vliegt razend tegen hem uit: “Er is geen gerechtigheid! Waar is God?” (03/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In een verrassende wending heeft de jury enkel Ali Alhaj Mahmoud schuldig bevonden aan de ontvoering van Daniël met diens dood tot gevolg. Fahmi Al Achqar gaat vrijuit. Na een beraad van bijna 9 uur besloot de jury dat er niet voldoende bewijzen waren om hem boven elke gerede twijfel te veroordelen. Amanie, Daniëls moeder, verloor na de uitspraak compleet haar zelfbeheersing en werd razend. “Er is geen gerechtigheid! Waar is God nu? Jullie hebben Daniël een tweede keer vermoord!”
  [naar artikel]
 3. ASSISEN LIVE. “Er gaan geen trucjes gespeeld worden, wij gaan schuldig pleiten”: verdediging neemt vandaag het woord voor Ali en Fahmi (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de voorlaatste dag van het proces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) zullen hun respectieve advocaten de verdediging ten tonele brengen. Na een week vol pijnlijke getuigenissen, waaronder de hartverscheurende verhalen van Daniëls moeder en vader, zullen ze daar een zware dobber aan hebben. Ali’s raadsmannen Monheim en De Backer lieten alvast weten dat ze de ‘ontvoering met de dood tot gevolg’, waarvoor beide beklaagden vervolgd worden, an sich niet betwisten. “We wilden iedereen geruststellen begin deze week: er zullen geen lijken uit de kast vallen.”
  [naar artikel]
 4. VERMOORDE ONSCHULD. “100.000 euro, of je ziet je zoon niet terug”: zijn nieuwe fiets joeg Daniël (9) de dood in (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik kwam naar België in de hoop dat Daniël hier ooit naar de universiteit zou kunnen gaan.” De droom van mama Amina zal nooit uitkomen. Haar 9-jarige zoon werd door twee Palestijnse asielzoekers ontvoerd uit het asielcentrum van Broechem (Ranst). Twee dagen na zijn ontvoering werd Daniël vermoord teruggevonden. De daders verschijnen binnenkort voor assisen. Een reconstructie.
  [naar artikel]
 5. Moeder veroordeeld in België voor kinderontvoering, en toch mogen kinderen bij haar in Nederland blijven: “Dit is hallucinant” (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zesenhalf jaar. Zo lang is het geleden dat Daniël Nour El-dine (44) uit Tremelo zijn twee kinderen nog zag. In 2016 nam hun moeder S.D. (43) hen mee naar Nederland. Hoewel een Belgisch rechtbank haar in 2020 schuldig acht aan ‘ontvoering van minderjarige kinderen’, kent een Nederlandse rechter haar in oktober dit jaar exclusief de voogdij toe. “Die vrouw lacht de Belgische rechtspraak vierkant uit”, zegt de advocaat van Daniël. Nochtans houdt het verdict volgens een expert juridisch steek. Hoe is dit mogelijk?
  [naar artikel]
 6. Beschuldigden fatale gijzeling van Daniël (9) verhoord voor hof van assisen: "Het was niet de bedoeling dat hij zou sterven" (22/09/2023 - VRT NWS)
  De twee jongemannen die terechtstaan voor de ontvoering en dood van de 9-jarige Daniël Al Alali in 2019 blijven volhouden dat ze de jongen niet gedood hebben en leggen de schuld bij elkaar. De oudste van de twee erkent wel dat hij betrokken was bij de feiten en toont volgens zijn advocaat ook schuldbesef. De jongste, die op het moment van de feiten minderjarig was, zegt dat hij niets met de gijzeling en de dood van Daniël te maken heeft.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN. Platteeuw schuldig aan gifmoord. Verdediging vraagt nu al begrip: “Pieter is een mooiere persoon dan hij hier tot nu toe is voorgesteld” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak van de wonderbonenmoord werd de schuld van Pieter Platteeuw niet betwist. Na het verbale spervuur van de burgerlijke partijen en de aanklager, liet dat de verdediging toe om de volgende etappe van dit proces al voor te bereiden. Van de “onmens” Platteeuw weer een “mooiere” mens maken. Nadien ging de jury in beraad en verklaarde hun cliënt schuldig aan gifmoord. Morgen kent hij zijn straf.
  [naar artikel]
 8. ASSISEN. Moeder van Daniël getuigt: “Die beesten daar die jullie ‘verdachten’ noemen, hebben mijn zoon voor altijd van me afgenomen” (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Jullie hebben niet enkel Daniël vermoord. Jullie hebben ook mijn moedergevoelens vernield en mijn hele leven kapotgemaakt. Ik hoop dat jullie een terechte en zware straf zullen krijgen. Ik reken daarvoor op de jury en het hof.” Amanie, de moeder van de vermoorde Daniël (9) richtte zich vanochtend aan het eind van haar lange getuigenis rechtstreeks tot de moordenaars van haar zoon.
  [naar artikel]
 9. ASSISEN LIVE. “Fahmi’s versie van de feiten vindt u terug onder de F, van ‘Fahmi’, ‘Fantasie’ en ‘Falen’”: verdediging van Ali wijst met de vinger naar Fahmi (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de voorlaatste dag van het proces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) zullen hun respectieve advocaten de verdediging ten tonele brengen. Na een week vol pijnlijke getuigenissen, waaronder de hartverscheurende verhalen van Daniëls moeder en vader, zullen ze daar een zware dobber aan hebben. Ali’s raadsmannen Monheim en De Backer lieten alvast weten dat ze de ‘ontvoering met de dood tot gevolg’, waarvoor beide beklaagden vervolgd worden, an sich niet betwisten. “We wilden iedereen geruststellen begin deze week: er zullen geen lijken uit de kast vallen.”
  [naar artikel]
 10. ASSISEN LIVE. “Op een gegeven moment maakte hij de foute keuze om te gaan optrekken met Ali”: verdediging van Fahmi komt aan het woord (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de voorlaatste dag van het proces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) zullen hun respectieve advocaten de verdediging ten tonele brengen. Na een week vol pijnlijke getuigenissen, waaronder de hartverscheurende verhalen van Daniëls moeder en vader, zullen ze daar een zware dobber aan hebben. Fahmi’s raadsman De Schrijver komt als tweede aan de beurt. “Mijn cliënt is een jongen met een zware rugzak, die zich helemaal alleen voelde en zijn ouders ontzettend miste.”
  [naar artikel]
 11. ASSISEN. Advocaat Pardaens op eerste zitting: “Ik vraag een open vizier, een open geest” (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het Gentse hof van assisen heeft de verdediging van Guy Pardaens (65), de man die beschuldigd wordt van de moord op zijn 53-jarige vrouw Nicole Van Assche, maandag gevraagd om de akte van beschuldiging niet als ‘de waarheid’ te beschouwen. “Ik vraag een open vizier, een open geest”, zei zijn advocaat Anthony Mallego.
  [naar artikel]
 12. ASSISEN. Extra politiebewaking bij start van proces rond dood Daniël (9): Palestijnse verdachten hebben banden met terreurgroepen (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voordat het assisenproces rond de ontvoering en moord van de 9-jarige Daniël A. A. nog maar begonnen is, bestaan er al heel wat zorgen rond de Palestijnse verdachten Ali A.M. (25) en Fahmi A.A. (22). De politie brengt deze ochtend namelijk een extra troepenmacht op de been omdat beiden familiebanden hebben met Palestijnse terreurgroepen Hamas en Fatah. Gezien de grote aanwezigheid van Palestijnen in Antwerpen wil de politie niets aan het toeval overlaten. Vandaag staat de ondervraging van de twee verdachten op het programma.
  [naar artikel]
 13. Vandaag start proces over tragische dood van Daniël (9) in Broechems asielcentrum: "Verstikt, vastgebonden en gedumpt" (22/09/2023 - VRT NWS)
  Voor het Antwerpse hof van assisen staan 2 Palestijnen, 25 en 22 jaar, terecht voor de fatale gijzeling van Daniël Al Alali, op 22 april 2019. De 9-jarige jongen van Palestijns-Libanese afkomst verbleef met zijn moeder, tante en nichtje in het asielcentrum van Broechem, net als de 2 beschuldigden. Het plan was om Daniël te ontvoeren en losgeld te vragen, omdat hij van rijke komaf was. Maar toen ze zijn moeder een bericht stuurden en 100.000 euro eisten, was Daniël al verstikt en gedumpt in een gracht.
  [naar artikel]
 14. ASSISEN. Extra politiebewaking voor start proces rond dood Daniël (9): Palestijnse verdachten hebben banden met terreurgroepen (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voordat het assisenproces rond de ontvoering en moord van de 9-jarige Daniël A. A. ook maar begonnen is, bestaan er al heel wat zorgen rond de Palestijnse verdachten Ali A.M. (25) en Fahmi A.A. (22). De politie brengt deze ochtend namelijk een extra troepenmacht op de been omdat beiden familiebanden hebben met Palestijnse terreurgroepen Hamas en Fatah. Gezien de grote aanwezigheid van Palestijnen in Antwerpen wil de politie niets aan het toeval overlaten. Vandaag staat de ondervraging van de twee verdachten op het programma.
  [naar artikel]
 15. ASSISEN. Verdediging Pardaens vraagt om beschuldiging niet als waardheid te zien op eerste zitting (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het Gentse hof van assisen heeft de verdediging van Guy Pardaens (65), de man die beschuldigd wordt van de moord op zijn 53-jarige vrouw Nicole Van Assche, maandag gevraagd om de akte van beschuldiging niet als ‘de waarheid’ te beschouwen. “Ik vraag een open vizier, een open geest”, zei zijn advocaat Anthony Mallego.
  [naar artikel]
 16. ASSISEN. Verdediging Pardaens vraagt om beschuldiging niet als waarheid te zien op eerste zitting (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het Gentse hof van assisen heeft de verdediging van Guy Pardaens (65), de man die beschuldigd wordt van de moord op zijn 53-jarige vrouw Nicole Van Assche, maandag gevraagd om de akte van beschuldiging niet als ‘de waarheid’ te beschouwen. “Ik vraag een open vizier, een open geest”, zei zijn advocaat Anthony Mallego.
  [naar artikel]
 17. “Die kille, blauwe ogen... daar zat geen gevoel in”: Daniël Scholeer, het monster van Elverdinge, moordde op 17-jarige leeftijd zijn familie uit (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Moh Daniël, als je vader dat ziet, zal hij kwaad zijn, hoor.” Enkele tellen later schoot Daniël Scholeer zijn grootmoeder in koelen bloede neer met een longrifle. Amper 17 jaar was ‘het monster van Elverdinge’ toen hij op 25 maart 1983 naast zijn oma ook zijn ouders en oom en tante vermoordde. Op zijn ‘zwarte lijst’ stonden nog eens tachtig potentiële slachtoffers. “Hij leed aan grootheidswaanzin en wou aanbeden worden, zoals Hitler of Elvis”, weet zijn advocaat Hendrik Camerlynck.
  [naar artikel]
 18. Daniël D. (86) schoot vrouw dood na hoogoplopende ruzie: “Hij heeft dit nooit gewild” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dat Daniël D. (86) uit Roeselare zijn vrouw neerschoot is “een ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Dat zegt zijn advocaat Stijn Braeye. “Het was nooit zijn bedoeling om zijn vrouw om te brengen. Hij is gebroken.” Het exacte motief van de tachtiger is nog niet duidelijk, maar het boterde al een tijdje minder goed tussen de twee en het koppel was aan het scheiden.
  [naar artikel]
 19. Gijzeling met dodelijke afloop voor Daniël (9) in asielcentrum Broechem doorverwezen naar hof van assisen (16/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft Ali A.M. (24) uit Libië en Fahmi A.A. (21) uit Vanuatu doorverwezen naar het Antwerpse hof van assisen. Ze worden verdacht van mededaderschap aan de fatale gijzeling van Daniël (9) in het asielcentrum van Broechem.
  [naar artikel]
 20. ASSISEN. Ali en Fahmi blijven elkaar beschuldigen van het doden van Daniël (9) in asielcentrum: “Ik zweer op de ogen van mijn moeder dat ik je niet laat sterven” (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhoor van Ali Alhaj Mahmoed (25) en Fahmi Al Achqar (22) bleef vrijdagmiddag in de lijn der verwachtingen. Beiden blijven ze beweren dat de andere degene was die het plan had bedacht om Daniël Al Alali (9) te ontvoeren en hem uiteindelijk heeft gedood. Hoewel beide beklaagden oprecht spijt leken te betuigen, terwijl zowel Daniëls moeder als vader regelmatig in tranen uitbarstten, neemt geen van beide de ultieme verantwoordelijkheid. “Fahmi zat op zijn borstkas, met zijn handen rond zijn nek en dat T-shirt op zijn gezicht.”
  [naar artikel]
 21. ASSISEN. “Frank Pauwels is niet de mister El Sympatico, maar ook niet de beenhouwer van Bredene”: verdediging vraagt herkwalificatie (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Alcohol, een puberende dochter en geen knappe vrouw in huis, maar een dementerende moeder.” Die cocktail zorgde er volgens de verdediging voor dat Frank Pauwels (50) in september 2016 z’n moeder Solange Hennaert (79) een vuistslag verkocht. Uit woede, maar niet met de intentie om haar om het leven te brengen. “Anders had hij wel meer geslagen”, pleitte advocaat Anthony Mallego, die om een herkwalificatie vroeg naar opzettelijke slagen met de dood tot gevolg.
  [naar artikel]
 22. “Daniël zag de zorg voor zijn gehandicapte zoon niet meer zitten”: recente dood van zijn bejaarde echtgenote eindigt met familiedrama (02/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een bejaarde man uit het West-Vlaamse Koolskamp heeft zondagavond brand gesticht op de zolder van zijn woning en is daarna uit het leven gestapt. Hij laat een 55-jarige thuiswonende zoon met een beperking achter. “Sinds zijn vrouw Cecile anderhalve maand geleden op 87-jarige leeftijd stierf, zat Daniël in de put”, klinkt het in zijn entourage. Opvallend: op zolder lag een grote hoeveelheid bankbiljetten opgebrand.
  [naar artikel]
 23. DE STEMMEN VAN ASSISEN. Tom ‘Spier’ en de kleine kasteelmoord: “Pas op, hij gaat u ooit de kop inslaan” (06/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  In Brugge loopt momenteel het proces tegen Tom ‘Spier’, de ex-bodybuilder die verdacht wordt van de moord op zijn vader. Een zaak die opvallend veel op de Kasteelmoord lijkt. “Niet alleen omwille van de plaats, maar ook door de advocaat die hier een cruciale rol speelt”, klinkt het in onze podcast De Stemmen van Assisen. “Toen híj verscheen, kwam zijn cliënt plots met een andere verklaring...”
  [naar artikel]
 24. ASSISEN. “Vrij, maar voor zijn eigen veiligheid nog even opgesloten”: Wat nu met Fahmi Al Achqar? (04/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nu Fahmi Al Achqar (22) vrij is gesproken voor de ontvoering en dood van de kleine Daniël Al Alali (9) bijna vijf jaar geleden zou je denken dat hij de draad van zijn leven weer op kan pakken. Helaas is dat niet zo simpel. Na de verrassende uitspraak tijdens zijn assisenproces afgelopen maandag werd hij voor zijn eigen veiligheid teruggebracht naar het Vlaams Detentiecentrum in Beveren. Daar zal hij voorlopig nog even blijven tot men een speciale vorm van opvang voor hem heeft geregeld. “Zowel hij als zijn familie hebben doodsbedreigingen gekregen.”
  [naar artikel]
 25. ASSISEN. “Op camerabeelden is te zien hoe Ali nerveus lijkt. Fahmi is rustiger, hij lijkt de leider te zijn”: rechercheurs over beschuldigden van moord op Daniël (25/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de assisenzaak rond de moord op de negenjarige Daniël kwamen vandaag de rechercheurs aan het woord. In de rechtbank schetsten zo nog eens de tijdlijn van de gebeurtenissen en het onderzoek. Daarnaast werd er ook ingegaan op de inconsistenties in de getuigenissen van de twee beklaagden Ali Alhaj Mahmoud en Fahmi Al Achqar. “Een getuige zag hoe je het mes dat je gebruikt hebt voor de touwen weggooide. Waarom doe je dat Fahmi? Heb je messen op overschot?”
  [naar artikel]
 26. Advocaat van Messi moet van aanranding beschuldigde Dani Alves uit de cel houden, echtgenote keert hem nu ook de rug toe (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nu er steeds meer onthutsende details bekend raken over de vermeende aanranding van een 23-jarige vrouw in nachtclub Sutton in Barcelona door voetballer Dani Alves (39), keert zijn echtgenote Joana Sanz zich nu ook tegen de Braziliaan. Ze heeft alle foto’s van het koppel op haar Instagram verwijderd. Alves, die inmiddels een beruchte advocaat aan zijn verdediging heeft toegevoegd, riskeert volgens een gespecialiseerde advocate “vier tot twaalf jaar cel”.
  [naar artikel]
 27. Vrouw (41) veroordeeld voor ontvoering kinderen, loopt juichend rechtbank uit: “Wij begrijpen deze straf niet” (18/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zichtbaar tevreden liep ze de rechtbank van Veurne buiten. Nochtans werd I.T. (41) schuldig bevonden aan de ontvoering van haar twee kinderen naar Roemenië én kreeg ze een celstraf opgelegd. Met uitstel weliswaar. “Ik hoop vooral dat ze ons nu gerust laat”, reageert Tony Wiggett (50) uit Nieuwpoort, die vertelt hoe hij anderhalf jaar in angst en gescheiden moest leven van zijn kinderen.
  [naar artikel]
 28. ASSISEN. Advocaat-generaal Hildegard Penne: “Fahmi is sluw, geslepen en gelooft zijn eigen leugens” (29/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Laat u niet van de wijs brengen. Fahmi Al Achqar ontkent de gijzeling en het doden van Daniel, maar hij is samen met Ali Alhaj Mahmoud schuldig aan zijn dood”, zei advocaat-generaal Hildegard Penne vrijdagmiddag tegen de jury. Ze vroeg, net als de advocaten van de familie van Daniel El Alali om beide medebewoners van het asielcentrum schuldig te verklaren aan de dodelijke gijzeling in het asielcentrum van Broechem in april 2019. “De bewijzen zijn talrijk en overweldigend.”
  [naar artikel]
 29. Daniël D. (86) schoot vrouw dood na hoogoplopende ruzie: “Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij heeft dit nooit gewild” (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Dat Daniël D. (86) uit Roeselare zijn vrouw neerschoot is “een ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Dat zegt zijn advocaat Stijn Braeye. “Het was nooit zijn bedoeling om zijn vrouw om te brengen. Hij is gebroken.” Het exacte motief van de tachtiger is nog niet duidelijk, maar het boterde al een tijdje minder goed tussen de twee en het koppel was aan het scheiden.
  [naar artikel]
 30. Daniël D. (86) schoot vrouw dood na hoogoplopende ruzie: “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij heeft dit nooit gewild” (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Daniël D. (86) uit Roeselare zijn vrouw neerschoot is “een ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Dat zegt zijn advocaat Stijn Braeye. “Het was nooit zijn bedoeling om zijn vrouw om te brengen. Hij is gebroken.” Het exacte motief van de tachtiger is nog niet duidelijk, maar het boterde al een tijdje minder goed tussen de twee en het koppel was aan het scheiden.
  [naar artikel]
 31. ASSISEN LIVE. Onderzoeksrechter legt plannen van Ali uit: “Hij wilde Daniëls nichtje uit het centrum lokken en haar dan ontvoeren voor losgeld” (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De derde dag van het assisenproces tegen Ali Alhaj Mahmoud (25) en Fahmi Al Achqar (22) is met vertraging begonnen. De onderzoeksrechter, die normaal maandag al moest getuigen, kwam nu pas aan de beurt. En dat terwijl er al flink wat getuigenissen op het programma stonden, waaronder ook die van de mama en tante van Daniël. Maar voor zij aan de beurt komen, mag de onderzoeksrechter de moeilijkheden in het dossier uit de doeken doen. “Die explosie in 2020 in Beirut gooide roet in het eten.”
  [naar artikel]
 32. ASSISEN. Daniëls (9) lichaam was zo goed verborgen dat zijn eigen moeder hem van dichtbij niet zag liggen: “Het kan me niet schelen als ze hem vinden” (25/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag kwamen de speurders aan het woord op het proces tegen Ali Alhaj Mahmoud en Fahmi Al Achqar, die het lichaam van de kleine Daniël zo goed hadden verstopt onder aarde, takjes en bladeren dat Amanie haar zoontje vanop enkele meters afstand niet zag liggen. De foto’s die ze toonden van Daniëls lichaam en die zowel voor zijn vader als moeder bijzonder confronterend waren, spraken boekdelen. “Zijn armen waren vastgebonden aan zijn lichaam. Zijn benen en zijn opvallende gele schoentjes hadden ze in een vuilniszak gestopt.”
  [naar artikel]
 33. ASSISEN. Jordy Vande Sompele (26) schuldig aan kruisboogmoord (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De volksjury heeft Jordy Vande Sompele (26) schuldig bevonden aan de moord op Bjorn De Vrieze (28). De Tieltenaar bracht zijn liefdesrivaal op 1 mei 2018 met een kruisboog om het leven. De verdediging had niet betwist dat de beschuldigde met voorbedachten rade handelde.
  [naar artikel]
 34. ASSISEN. Jordy Vande Sompele schuldig aan kruisboogmoord (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De volksjury heeft Jordy Vande Sompele (26) schuldig bevonden aan de moord op Bjorn De Vrieze (28). De Tieltenaar bracht zijn liefdesrivaal op 1 mei 2018 met een kruisboog om het leven. De verdediging had niet betwist dat de beschuldigde met voorbedachten rade handelde.
  [naar artikel]
 35. ASSISEN. Advocaat van familie slachtoffer: “Dimitri Gorris had gepland om zijn liefdesrivaal uit de weg te ruimen” (30/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De advocaten van de familie van Bart Teichmann hebben de assisenjury gevraagd om Dimitri Gorris schuldig te verklaren aan moord. “Hij is het mes gaan halen, hij heeft met kracht in Barts nek gestoken en daarna is Bart als een hond buitengezet en doodgebloed”, zei advocaat Kristof Lauwens.
  [naar artikel]
 36. ASSISEN. Verdediging snoeihard voor Guy Pardaens: “Het kan hem niets schelen wat er met Nicole gebeurd is” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet omdat Guy Pardaens over een aantal details liegt, dat u niks van hem mag geloven. Neem enkel wat zeker is mee in uw beraad. Ik vraag u onze cliënt enkel schuldig te verklaren aan doodslag op Nicole Van Assche en aan het veroorzaken van de ontploffing. Maar spreek hem vrij van de moordpoging op zijn rivaal.” Met dat verzoek stuurde meester Anthony Mallego de jury na een hele dag de beraadslagingskamer in.
  [naar artikel]
 37. ASSISEN. Verdediging gaat vol voor vrijspraak op proces rond duinenmoord: “Niemand weet hoe Milena om het leven is gekomen en waarom” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een assisenproces meer dan 12 jaar na de feiten. Dat is problematisch.” De advocaten van Kenan Bulut (57) hebben in hun eerste woord meteen zwaar uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en de speurders. Ze hamerden op het ontbreken van een doodsoorzaak en een motief voor de zogenaamde duinenmoord. Althans, niet bij hun cliënt. Een afrekening in het criminele milieu werd door de verdediging naar voren geschoven als een alternatieve piste. En dat was niet de enige.
  [naar artikel]
 38. ASSISEN KOTMOORD. Musawi (24) schuldig aan dubbele moord: “Hij kon niet verkroppen dat Youlia hem afwees, maar wel bij Nessar de nacht verderzette” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof is Mohammad Musawi (24) schuldig verklaard aan de moorden op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). “De afwijzing van Youlia liet hem niet los”, oordeelden het hof en de jury. De verdediging had de feiten niet meer betwist, nadat de Afghaanse Kortrijkzaan compleet onverwacht nog bekentenissen had afgelegd. Voor moord riskeert hij levenslang.
  [naar artikel]
 39. Jongen (15) toch schuldig aan dood van buurman? “Het is niet normaal dat een tiener bij een ruzie meteen naar een mes grijpt” (26/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In eerste aanleg werd de 15-jarige jongen die in mei 2021 zijn buurman in Maldegem dodelijk verwondde met een mes vrijgesproken. Vandaag riskeert hij in het Gentse hof van beroep toch schuldig te worden bevonden. “Dit is een schoolvoorbeeld van wettelijke verdediging”, meent de advocaat van de jongen. Het openbaar ministerie en de familie van het slachtoffer zien dat toch anders. “De jager maakte zich duidelijk klaar om aan te vallen.”
  [naar artikel]
 40. Assisenproces Massimo De Luca: verdediging wil vrijspraak door wettelijke zelfverdediging (03/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  “De vraag is niet: heeft Andreo Carollo gestoken? De vraag is: is hij schuldig? Is dit wettelijke zelfverdediging?” De verdediging bij monde van advocaat Brecht Horsten en Johan Platteau vindt van wel. Zij hopen eind volgende week op een vrijspraak.
  [naar artikel]
 41. ASSISEN. Advocaat-generaal vraagt jury om Jonas Verdyck schuldig te verklaren aan oudermoord: “Genadeloos omgebracht door zijn eigen vlees en bloed” (28/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op het assisenproces van Jonas Verdyck, die in augustus 2020 zijn vader doodschoot, heeft advocaat-generaal Annelies De Cauwer de jury gevraagd om hem schuldig te verklaren aan oudermoord. “We mogen niet accepteren dat een zoon het recht in eigen handen neemt en zijn vader neermaait met vijf kogels. Dan komen we als samenleving in een spiraal van geweld en agressie, zoals in slechte films.”
  [naar artikel]
 42. “Ik had hem liever voor assisen gezien, hij is een manipulator eerste klas”: zoon van slachtoffer putmoord heeft het moeilijk met internering dader (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als ze voor haar familie had gekozen, had ze nu nog geleefd.” De raadkamer heeft beslist verzekeringsmakelaar Guido V. (68), die in 2019 zijn vrouw Daniëlle vermoordde, te interneren. Dat betekent dat de zestiger niet voor assisen zal moeten verschijnen en daar heeft de zoon van het slachtoffer het wel moeilijk mee. “Duizenden uren aan onderzoek tenietgedaan door één deskundige die hem ontoerekeningsvatbaar heeft verklaard.”
  [naar artikel]
 43. “Ik had hem écht niet gezien. Het spijt me”: jonge bestuurder (19) in tranen na dodelijk ongeval dat leven kost aan advocaat (47) (12/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Zo zie je maar hoe hard en noodlottig het verkeer kan zijn. Onthoud dat voor de rest van je leven en neem deze ervaring mee naar de rest van je carrière.” Dat zei de politierechter van Veurne maandagochtend tegen een 19-jarige jongeman die midden vorig jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Alveringem. Het tragische ongeval kostte het leven aan de 47-jarige advocaat Steven Vancolen.
  [naar artikel]
 44. “Ik denk niet dat die deskundige rekening heeft gehouden met de slachtoffers”: Nabestaande van putmoord reageert op internering (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De raadkamer heeft beslist om verzekeringsmakelaar George V. (68), die in 2019 zijn vrouw Daniëlle vermoordde, te interneren. Dat betekent ook dat de zestiger niet voor assisen zal moeten verschijnen, wat gemengde gevoelens teweegbrengt bij de zoon van het slachtoffer: “Ik had hem zeker voor assisen willen zien, maar anderzijds ben ik ook blij dat ik niet moet aanhoren welke lichte straf hij gekregen zou hebben”.
  [naar artikel]
 45. Postbode Daniël uit Virton is al 43 jaar fan van Beerschot: “Zondag zit ik in het bezoekersvak” (15/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De 55-jarige Daniël Erpelding uit Virton kan zondagmiddag om de hoek nog eens naar zijn favoriete voetbalclub gaan kijken. Daniël is postbode in Virton, maar zijn hart kleurt al 43 jaar mauve-wit. Zondag maakt Beerschot de verplaatsing naar het meest zuidelijk gelegen stadje van België. “Ik had zo graag Joske Van Hout nog eens geknuffeld.”
  [naar artikel]
 46. Duikinstructeur (59) schuldig aan ongeval dat Kurt en Nathalie het leven kostte: “Eindelijk antwoorden voor hun kinderen” (14/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een 59-jarige duikinstructeur uit Gent is drieënhalf jaar nadat het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten bij een duikongeval in de Noordzee schuldig bevonden. Volgens de rechter maakte R.C. een reeks beslissingen met een gebrek aan voorzichtigheid, die tot het ongeval leidde. Hij kreeg drie maanden cel met uitstel. “Vooral voor Kurts zoontje Arnaud is het belangrijk dat zijn papa geen schuld treft en er nu antwoorden zijn”, reageert Annita, de moeder van Kurt.
  [naar artikel]
 47. Duikinstructeur (59) schuldig aan ongeval dat Kurt en Nathalie het leven kostte: “Eindelijk antwoorden voor hun kinderen” (14/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een 59-jarige duikinstructeur uit Gent is drieënhalf jaar nadat het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten bij een duikongeval in de Noordzee schuldig bevonden. Volgens de rechter maakte R.C. een reeks beslissingen met een gebrek aan voorzichtigheid, die tot het ongeval leidde. Hij kreeg drie maanden cel met uitstel. “Vooral voor Kurts zoontje Arnaud is het belangrijk dat zijn papa geen schuld treft en er nu antwoorden zijn”, reageert Annita, de moeder van Kurt.
  [naar artikel]
 48. Vrouw van Antwerpse ex-bokskampioene Daniëlla Somers overleden: “Verdrietig om je nu al te moeten laten gaan” (15/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Cindy Van Dyck (49), de partner van ex-bokskampioene Daniëlla Somers (58), is niet meer. Dat post de Antwerpse op haar Instagramkanaal. Cindy vocht al twee jaar tegen een zeldzame en agressieve vorm van kanker. “Verdrietig om je nu al te moeten laten gaan”, schrijf Daniëlla.
  [naar artikel]
 49. ASSISEN. Ex-lijfwacht koning schuldig aan moord: “Hij had kansen genoeg om te stoppen” (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De volksjury in Leuven heeft de verdediging van Peter Willems niet geloofd. Volgens de twaalf gezworenen is de dood van Van Puymbrouck een moord pur sang. Het Openbaar Ministerie zal nu pleiten over de strafmaat.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy