De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Lotgenotengroep staat partners en familieleden van plegers bij: “Naasten van daders hebben ook hulp nodig”

Lotgenotengroep staat partners en familieleden van plegers bij: “Naasten van daders hebben ook hulp nodig”

Gazet van Antwerpen

22/09/2023 - 13:46

Wanneer kindermisbruik aan het licht komt, gaat de aandacht hoofdzakelijk naar daders en slachtoffers. Dat blijkt ook nu bij de zaak-Pichal. Veel minder aandacht is er meestal voor de naasten van de dader. In veel gevallen blijven zij geïsoleerd en getraumatiseerd achter. Daarom startte het Universitair Forensisch Centrum in Edegem recent met lotgenotengroepen, waar naasten van plegers van seksueel misbruik op minderjarigen met elkaar in gesprek kunnen gaan. “Naasten van daders zijn secundaire slachtoffers die eveneens hulp nodig hebben”, zegt criminologe Minne De Boeck.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Naasten erg bezorgd over Macron die op het punt staat te breken, Brigitte grijpt naar ultiem redmiddel (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Geïsoleerd”, “doodop”, “op de rand van een burn-out”: het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de krant Le...
  [naar artikel]
 2. “Mijn vader had geen hulp nodig met douchen, wel met zijn onzekerheid”: zo ga je beter om met een geliefde met dementie (29/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Toen psycholoog en onderzoeker Mark Smit te horen kreeg dat zijn vader dementie had, bezocht hij mensen met dementie om te begrijpen wat zij écht nodig hebben om een beter leven te leiden, thuis of in een woonzorgcentrum. Hij merkte dat je best niet te veel focust op de praktische zorg. Op basis van zijn ervaring deelt Smit vijf tips om beter om te gaan met naasten met dementie. “Stel jezelf steeds opnieuw deze basisvraag.”
  [naar artikel]
 3. Spontane staking bij noodcentrale 112 in provincie Antwerpen: “Maar mensen die dringende hulp nodig hebben, worden nog steeds geholpen” (22/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de noodcentrale 112 in de provincie Antwerpen hebben medewerkers maandagochtend spontaan het werk neergelegd. Ze protesteren onder meer tegen het blijvende personeelstekort en de verhoogde werkdruk. “Mensen die dringend medische hulp of de brandweer nodig hebben, worden nog steeds geholpen”, verzekert ACV-vakbondsman John Pollet.
  [naar artikel]
 4. Unicef: “Meer dan 12,3 miljoen Syrische kinderen hebben hulp nodig” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 12,3 miljoen Syrische kinderen hebben humanitaire hulp nodig, waarschuwen de Verenigde Naties. Dat is een recordaantal sinds het begin van het conflict in 2011. “Miljoenen kinderen leven nog steeds in angst, onzekerheid en nood in Syrië en zijn buurlanden”, zegt Adel Khodr, de regionale directrice van Unicef voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, in een verklaring.
  [naar artikel]
 5. KIJK. Families van gijzelaars in Gazastrook smeken om hun geliefden: “Laat de moeder van Ellie weer naar huis komen” (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Tel Aviv kwamen familieleden van Franse gijzelaars samen. Tijdens een persconferentie smeekten ze om hulp, aangezien ze al dagenlang niets hebben gehoord van hun familieleden die zijn ontvoerd door Hamasmilitanten. Een opvallende aanwezige bij de persconferentie was Ellie, een baby van zes maanden oud. Haar moeder was aanwezig op het Nova Festival. “We gaan dit niet loslaten”, zegt de broer van de vermiste Céline Ben David Nagar. “Wij willen dat de moeder van Ellie terugkomt.”
  [naar artikel]
 6. CEO NMBS Dutordoir slaakt noodkreet: “NMBS heeft middelen niet om situatie Brussel-Zuid de baas te kunnen, we hebben versterking nodig” (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “De situatie is dramatisch.” Gedelegeerd bestuurder van NMBS Sophie Dutordoir heeft donderdag een brief verstuurd waarin ze verschillende partners om hulp vraagt om de veiligheids- en netheidsproblemen van het Brusselse Zuidstation aan te pakken. “NMBS beschikt niet over de middelen, noch over de bevoegdheden om dit probleem alleen op zich te nemen. Het is noodzakelijk dat elke partner zijn verantwoordelijkheid neemt”, aldus Dutordoir.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe campagne focust op de naasten van mensen met pedofiele gevoelens: “Die avond zei mijn zoon: ‘Ik val op kinderen’” (25/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  Stop it now!, de hulplijn ter preventie van seksueel kindermisbruik start met een nieuw platform voor naasten. Zo willen ze ook de omgeving van iemand met pedofiele gevoelens of die pedofiel gedrag heeft gesteld meer ondersteunen. “Het zijn verhalen die nooit het daglicht hebben gezien.”
  [naar artikel]
 8. 1 op de 10 denkt hulp nodig te hebben voor psychische problemen, maar zoekt die niet. “Ze lossen het liever zelf op, hebben te weinig tijd of zijn sceptisch” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel is de tiendaagse van Geestelijke Gezondheid bezig, een initiatief dat aandacht vraagt voor het mentale welzijn van de bevolking. En dat is nodig, want volgens een nieuw onderzoek van UAntwerpen ervaren heel wat mensen met psychische noden drempels in het zoeken of verkrijgen van hulp. “Een vierde vermeldde de kostprijs als drempel en een tiende maakte zich zorgen om het taboe dat vaak gepaard gaat met psychische problemen.”
  [naar artikel]
 9. Hulplijn voor pedofielen richt zich nu ook tot hun familieleden (25/05/2023 - De Standaard)
  De hulplijn Stop it Now! richt zich al bijna zes jaar tot mensen met een pedofiele voorkeur en tot daders die seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen stelden. Vanaf nu kunnen ook naasten terecht op een online forum en in lotgenotengroepen.
  [naar artikel]
 10. Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele zit al sinds 24 februari zonder motief in Iraanse cel (05/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische humanitaire medewerker Olivier Vandecasteele werd op 24 februari in Iran opgepakt. Sindsdien zit hij in de gevangenis van Evin, “in zeer moeilijke omstandigheden”. Zo melden de naasten van de man dinsdag in een persmededeling. De Belgische autoriteiten noch zijn naasten hebben een reden voor de “arbitraire” opsluiting gekregen, luidt het.
  [naar artikel]
 11. CEO NMBS Dutordoir vraagt partners om hulp voor situatie in Brusselse Zuidstation (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Gedelegeerd bestuurder van NMBS Sophie Dutordoir heeft donderdag een brief verstuurd waarin ze verschillende partners om hulp vraagt om de veiligheids- en netheidsproblemen van het Brusselse Zuidstation aan te pakken. “NMBS beschikt niet over de middelen, noch over de bevoegdheden om dit probleem alleen op zich te nemen. Het is noodzakelijk dat elke partner zijn verantwoordelijkheid neemt”, aldus Dutordoir.
  [naar artikel]
 12. KIJK. Liverpool-ster Salah doet oproep aan wereldleiders: “Gaza moet onmiddellijk humanitaire hulp krijgen” (18/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het conflict tussen Palestina en Israël is ook in het voetbal een gevoelig onderwerp, maar Liverpool-ster Mo Salah (31) deinst er niet voor terug om zich uit te spreken. In een videoboodschap vraagt de Egyptenaar humanitaire hulp voor de mensen in Gaza. “De mensen hebben voedsel, water en medische hulp nodig.”
  [naar artikel]
 13. “Ik heb psychologische hulp nodig”: huilende topvoetballer Richarlison geeft toe dat hij al 5 maanden met mentale problemen kampt (14/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb psychologische hulp nodig.” Braziliaans topvoetballer Richarlison (26) geeft openlijk toe dat hij al vijf maanden door een mentaal moeilijke periode gaat. Vorige vrijdag werd hij huilend gespot op de bank bij de nationale ploeg van Brazilië. Een moment waarop alle emoties loskwamen. “Zelfs als ik dingen goed wilde doen, ging het de voorbije maanden verkeerd.”
  [naar artikel]
 14. Oelegemse mama herkent noodkreet voor psychische hulp na klopjacht in Kortrijk: “Ook wij kregen te horen dat ze niks konden doen” (09/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Jules is geen gangster. Hij is een jongen die hulp nodig heeft. Drie weken geleden hebben we nog zeven uur met hem op de spoed gezeten om hem te laten opnemen in de psychiatrie. Daar werden we wandelen gestuurd.” De noodkreet van de moeder van de 18-jarige Jules uit Waregem naar wie donderdag een hele dag werd gezocht, grijpt Leen De Wachter naar de keel. De Oelegemse mama getuigde onlangs zelf hoe zij tegen muren botste toen ze hulp zocht voor haar 18-jarige zoon Lander, die ook met psychische problemen kampt. Intussen zit hij twee weken in crisisopvang in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel en gaat het gezien de omstandigheden goed met hem. “Wij hopen dat die jongen in Waregem nu ook de hulp krijgt die hij nodig heeft.”
  [naar artikel]
 15. Familieleden van Tupac Shakur reageren op doorbraak in 27 jaar oude moordzaak: “Dit is een kantelpunt” (30/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Twee familieleden van de in 1996 vermoorde rapper Tupac Shakur hebben voor het eerst gereageerd op de doorbraak in de moordzaak. Zij hebben het onder meer over een “kantelpunt”.
  [naar artikel]
 16. Familieleden van Tupac Shakur reageren op doorbraak in 27 jaar oude moordzaak: “Dit is een kantelpunt” (30/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Twee familieleden van de in 1996 vermoorde rapper Tupac Shakur hebben voor het eerst gereageerd op de doorbraak in de moordzaak. Zij hebben het onder meer over een “kantelpunt”.
  [naar artikel]
 17. Steun aan Oekraïne droogt op, maar de nood blijft hoog: “Nu hulp nodig om te vermijden dat mensen in de winter sterven van koude” (22/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse vrijgevigheid voor Oekraïne is als een pudding in elkaar gezakt. Privé-initiatieven en grote organisaties zien het aantal giften en goederen teruglopen tot bijna niks meer. Nochtans blijft de nood nog steeds hoog. “We hebben nu hulp nodig om te voorkomen dat Oekraïners deze winter sterven van de koude.”
  [naar artikel]
 18. VN: “Drie miljoen Myanmarezen hebben humanitaire hulp nodig” (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Myanmar kampt met een ernstige humanitaire crisis door de militaire staatsgreep en de coronapandemie. Drie miljoen mensen in het Zuidoost-Aziatische land hebben nu al humanitaire hulp nodig, zo meldt het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) dinsdag. Vooral gezinnen in grote steden zoals Yangon en Mandalay en mensen in conflictgebieden in het zuidoosten en westen van het land worden getroffen.
  [naar artikel]
 19. Geteisterde Samusocial lanceert oproep naar flesjes water: "Ook in de zomer hebben daklozen uw hulp nodig" (17/07/2018 - De Morgen)
  Door het schandaal rond Samusocial zit de Brusselse daklozenorganisatie in slechte papieren. Veel partners zijn afgehaakt en dat heeft gevolgen voor de werking. Bij een nieuwe hittegolf dreigt een tekort aan waterflesjes. Samusocial lanceert daarom een videocampagne om nieuwe partners aan te trekken.
  [naar artikel]
 20. Politie zoekt oplossing voor ‘de nachtelijke roeper’: “Die man heeft hulp nodig, maar je kan hem niet zomaar laten opnemen” (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het probleem van ‘de nachtelijke roeper’ zal pas zijn opgelost, als die man zelf inziet dat hij hulp nodig heeft.” Dat zei burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) over de Ieperling die nu al maandenlang heel wat inwoners uit hun slaap houdt. “De politie zoekt hoe de man aan te pakken, maar dat is niet eenvoudig.”
  [naar artikel]
 21. J.V. lang niet de enige 18-jarige met psychische problemen: “Lander smeekte om hulp en toen moest hij weg” (09/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hij is een jongen die hulp nodig heeft, maar we werden wandelen gestuurd toen we hem wilden laten opnemen in de psychiatrie”, vertelde de mama van J.V. (18) vrijdag. De woorden grijpen Leen De Wachter naar de keel: ook zij ondervond moeilijkheden toen ze hulp zocht voor haar 18-jarige zoon Lander. Experts kennen het probleem: “Er valt een gigantisch gat na de jeugdpsychiatrie, waarbij we jongvolwassenen kwijtraken.”
  [naar artikel]
 22. Ons seksleven ziet af door corona. Wat kunnen we eraan doen? Belgische wetenschappers onderzoeken het en hebben jouw hulp nodig (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de pandemie zit ons seksleven in het slop. Dat zeggen onderzoekers aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven: “Seks staat niet meer zo hoog op onze prioriteitenlijst.” Om te achterhalen hoe koppels de passie kunnen aanwakkeren, hebben de wetenschappers jouw hulp nodig.
  [naar artikel]
 23. Duitse minister na hevige oudejaarsrellen: “Hebben groot probleem met bepaalde jonge mannen met migratieachtergrond” (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, heeft opgeroepen om de plegers van geweld tijdens het nieuwjaarsweekend hard te bestraffen. Ze ziet hoe er in grote Duitse steden problemen zijn met jonge mannen met migratieachtergrond “die onze staat verachten” en nauwelijks te bereiken zijn met onderwijs- en integratieprogramma’s.
  [naar artikel]
 24. Seksueel misbruik schaadt ook familie van plegers: ‘Zij zijn slachtoffers, terwijl ze vaak als daders worden aangesproken’ (30/08/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Amerikaanse kleuter helpt politie bij arrestatie van voortvluchtig familielid: “Het is beter om eerlijk te zijn” (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Kentucky heeft de politie een voortvluchtige kunnen arresteren met de hulp van ... een kleuter. Het kind, dat door de agenten als “heel moedig en eerlijk” wordt beschreven, wees naar de schuilplaats van de crimineel nadat de volwassen familieleden ter plaatse weigerden mee te werken. “Het is beter om eerlijk te zijn, we mogen niet liegen”, zei de kleuter tijdens zijn dappere daad.
  [naar artikel]
 26. Ambulancier snelt ter hulp en krijgt slagen in Kuurne: “Kan niet door de beugel” (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Marktplein van Kuurne is zaterdagnacht een ambulancier uit Harelbeke gewond geraakt terwijl hij zelf iemand ter hulp schoot. De daders, een koppel dat boven hun theewater was, is opgepakt. “Geweld op hulpverleners kan niet getolereerd worden”, is Kuurns burgemeester en voorzitter van de brandweerzone Fluvia Francis Benoit streng.
  [naar artikel]
 27. Daders die transvrouw aanvielen, met eieren bekogelden en bestalen “hebben totaal geen schuldbesef” (11/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van dertig maanden gevorderd voor drie jongemannen die een transvrouw hebben belaagd en bestolen. “De daders hebben totaal geen schuldbesef”, aldus de procureur.
  [naar artikel]
 28. Rootsbar schenkt 1.100 euro aan Kleine Prins: “Willen iets kunnen betekenen voor kinderen die het nodig hebben” (06/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ze bakten wafels en koeken en organiseerden nog verschillende acties. Zo zamelde de Rootsbar in Boxbergheide 1.1000 euro in voor vzw Kleine Prins. “Tijdens een van onze reizen zijn we in contact gekomen met een gids in Jamaica die na haar uren met de hulp van vrijwilligers er alles aan deed om straatkinderen te helpen”, vertelt Simona van Rootsbar. “De immense liefde en dankbaarheid die we daar ervaarden, heeft ook bij ons iets teweeggebracht. We wilden ook op lokaal vlak iets kunnen betekenen voor kinderen die het nodig hebben. Zo kwamen we terecht bij vzw Kleine Prins. Zij ondersteunen gezinnen met kinderen die een of andere vorm van kanker of een levensbedreigende ziekte hebben. We hebben onder meer wafels en koeken gebakken en met de hulp van onze klanten zamelden we meer dan 1.000 euro bij elkaar.”
  [naar artikel]
 29. Hulplijn 1712 wil met grote campagne plegers van familiaal geweld bereiken (15/06/2021 - VRT NWS)
  Tijdens de coronacrisis ging het aantal gevallen van familiaal geweld fors de hoogte in. De aandacht gaat dan spontaan uit naar de slachtoffers. Maar wie iets wil doen aan het probleem moet ook aandacht hebben voor die andere doelgroep: de plegers van het geweld. Voor het eerst lanceert de Vlaamse overheid een grootschalige campagne voor hulplijn 1712 gericht op plegers van familiaal geweld. Schrijvers Lize Spit en Ish Ait Hamou zetten er mee hun schouders onder.
  [naar artikel]
 30. “We hebben hulp nodig, maar kunnen nergens terecht”: mama van autistische jongen (15) met woedeaanvallen ten einde raad door schrijnend gebrek aan opvang (12/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een Genkse moeder is de wanhoop nabij. De agressieve woedebuien van haar autistische zoon van 15 maken de situatie in haar gezin soms onleefbaar. De vrouw klopte overal aan voor hulp, maar nergens is plaats. “Probeer het zelf op te lossen, is het advies dat ik krijg.”
  [naar artikel]
 31. Kans dat plegers van seksueel misbruik hervallen drie keer kleiner na behandeling, "maar plaatsen zijn beperkt en hulp onpopulair" (19/09/2023 - VRT NWS)
  Niet alleen de advocaten van voormalig radiopresentator Sven Pichal vragen meer aandacht voor de begeleiding van plegers van seksueel misbruik, ook experten roepen op tot meer investeringen in hulpverlening en preventie. "Met een behandeling kunnen we herval reduceren tot 8 à 12 procent", vertelt psychiater Nils Verbeeck.
  [naar artikel]
 32. Verenigde Naties hebben recordbedrag nodig voor humanitaire hulp (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties verwachten dat volgend jaar wereldwijd 339 miljoen mensen een vorm van noodhulp nodig zullen hebben. De organisatie heeft het recordbedrag van 51,5 miljard dollar (49,3 miljard euro) nodig om die hulp te kunnen bieden.
  [naar artikel]
 33. Transvrouw aangevallen, met eieren bekogeld en bestolen op straat in Antwerpen: “Daders hebben totaal geen schuldbesef” (11/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van dertig maanden gevorderd voor drie jongemannen die een transvrouw hebben belaagd en bestolen. “De daders hebben totaal geen schuldbesef”, aldus de procureur.
  [naar artikel]
 34. Gezin dat gasontploffing overleefde, staat opbrengst benefiet af: "Anderen hebben hulp meer nodig" (13/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het gezin Degroote overleefde vorig jaar een zware gasontploffing in hun woning. Zaterdag was er voor hen een benefiet. Op vraag van de slachtoffers gaat de opbrengst naar een goed doel. “Kinderen die minder geluk hadden, hebben deze hulp meer nodig”, zegt papa Koen.
  [naar artikel]
 35. Voor familie zorgen? Maak dat je in juiste gemeente woont (05/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De ziekenfondsen maken zich grote zorgen over de gemeentelijke steun aan mantelzorgers, oftewel partners, familieleden, naasten of buren die voor iemand zorgen. Meer en meer steden en gemeenten schaffen de premies af, of verstrengen de voorwaarden. Bovendien zijn er grote verschillen per gemeente in de premies, blijkt uit de cijfers die N-VA-parlementslid Peter Persyn in kaart bracht.
  [naar artikel]
 36. Nieuw project wijst plegers huiselijk geweld op impact van hun daden (08/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuw project in de regio rond Mechelen moet plegers van huiselijk geweld de impact van hun daden doen inzien. Uiterlijk dit najaar gaan het Family Justice Center en het CAW van start met een groepswerking waarbij verschillende plegers onder professionele begeleiding met elkaar het gesprek aangaan om iets te doen aan hun probleem.
  [naar artikel]
 37. “Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn”: Carla (59) erfde samen met 2 familieleden plots 750.000 euro (07/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een erfenis kan je leven veranderen. Carla en twee van haar familieleden kunnen ervan meespreken. Zij bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van een alleenstaande oom die in Zweden woonde: “Naast een mooi huis bleek hij ook een aardig vermogen bij elkaar te hebben belegd.”
  [naar artikel]
 38. Italiaanse politie verdenkt Algerijn van hulp aan daders aanslagen Parijs (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse politie verdenkt een 36-jarige Algerijn ervan “valse papieren” te hebben geleverd aan de daders van de aanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk en opende een procedure tegen de man. Later op de dag volgt er een persconferentie. De verdachte zou lid zijn van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
  [naar artikel]
 39. “Meer ongevallen met vluchtmisdrijf (maar meeste daders worden geïdentificeerd)” (17/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar werden ruim 4.700 ongevallen met letsel of dodelijke afloop gevolgd door een vluchtmisdrijf, een recordaantal in 10 jaar. Dat meldt verkeersinstituut Vias maandag. Voetgangers en fietsers zijn de eerste slachtoffer van dit soort ongevallen. De overgrote meerderheid van de plegers wordt geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 40. “Meer ongevallen met vluchtmisdrijf (maar meeste daders worden geïdentificeerd)” (17/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar werden ruim 4.700 ongevallen met letsel of dodelijke afloop gevolgd door een vluchtmisdrijf, een recordaantal in 10 jaar. Dat meldt verkeersinstituut Vias maandag. Voetgangers en fietsers zijn de eerste slachtoffer van dit soort ongevallen. De overgrote meerderheid van de plegers wordt geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 41. “Meer ongevallen met vluchtmisdrijf (maar meeste daders worden geïdentificeerd)” (17/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vorig jaar werden ruim 4.700 ongevallen met letsel of dodelijke afloop gevolgd door een vluchtmisdrijf, een recordaantal in 10 jaar. Dat meldt verkeersinstituut Vias maandag. Voetgangers en fietsers zijn de eerste slachtoffer van dit soort ongevallen. De overgrote meerderheid van de plegers wordt geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 42. Binnenkort allemaal naar de online dermatoloog? Het kan al, zonder wachttijden. “Voor 39 euro heb je een consult” (18/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wie naar de dermatoloog wil, heeft vooral geduld nodig. Wachttijden van zes maanden zijn geen uitzondering. Daarom werkt UZ Brussel vanaf nu samen met de app Skindr, de eerste online dermatologiepraktijk van ons land. Via slimme technologie krijgen patiënten sneller de hulp die ze nodig hebben. “Bij ongerustheid moet je niet achteraan de wachtrij aansluiten.”
  [naar artikel]
 43. KIJK. Britney Spears deelt opnieuw dansvideo’s en fans maken zich grote zorgen: “Ze heeft hulp nodig” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Britney Spears (41) trakteert haar volgers opnieuw op een reeks bizarre dansvideo’s. Op de verschillende beelden is te zien hoe ze pirouettes draait in wulpse en onthullende kledij. De popster draagt telkens een kort topje en een bikinibroekje. Ze lijkt het naar haar zin te hebben, maar haar fans maken zich opnieuw grote zorgen over het mentaal welzijn van de zangeres. “Wat doet ze nu weer? Ze heeft echt hulp nodig”, klinkt het massaal op Twitter.
  [naar artikel]
 44. KIJK. Britney Spears deelt opnieuw dansvideo’s en fans maken zich grote zorgen: “Ze heeft hulp nodig” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Britney Spears (41) trakteert haar volgers opnieuw op een reeks bizarre dansvideo’s. Op de verschillende beelden is te zien hoe ze pirouettes draait in wulpse en onthullende kledij. De popster draagt telkens een kort topje en een bikinibroekje. Ze lijkt het naar haar zin te hebben, maar haar fans maken zich opnieuw grote zorgen over het mentaal welzijn van de zangeres. “Wat doet ze nu weer? Ze heeft echt hulp nodig”, klinkt het massaal op Twitter.
  [naar artikel]
 45. “Een aantal Belgen hebben hulp gevraagd aan ambassade”, Defensie stuurt 4 vliegtuigen naar Kaboel (16/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Een aantal Belgen hebben hulp gevraagd aan ambassade”, Defensie stuurt 4 vliegtuigen naar Kaboel België stuurt vier militaire vliegtuigen naar Kaboel in Afghanistan. Defensie zal helpen met mensen te evacueren uit de stad. Minister van Defensie Ludivine Dedonder laat weten dat Defensie een A400 M, twee C130’s en een Falcon7X naar de luchthaven van Kaboel stuurt. “Een deel van het NEO-detachment (non-combatant evacuation operations) staat klaar om te helpen […] Lees dit artikel: “Een aantal Belgen hebben hulp gevraagd aan ambassade”, Defensie stuurt 4 vliegtuigen naar Kaboel
  [naar artikel]
 46. Koala’s en 112 andere diersoorten hebben “dringend” hulp nodig na bosbranden Australië (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De aanhoudende bosbranden in Australië hebben de habitat van verschillende dierensoorten verwoest waardoor 113 populaties, waaronder koala’s, “dringend” hulp nodig hebben. Dat meldt een panel van experten.
  [naar artikel]
 47. 8,5 miljoen Syrische kinderen hebben humanitaire hulp nodig (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Syrië en omliggende landen hebben 8,5 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig. "Sommigen lijken te denken dat de situatie verbetert, maar de...
  [naar artikel]
 48. Ex-partners hebben geen enkel goed woord over voor Jurgen D.: “Je kon op het ene moment zijn godin zijn, en vervolgens was je het vuil van de straat” (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met Ilse Uyttersprot had hij “een grote vis” gevangen, zei Jurgen D. Dat maakte benieuwd naar zijn ex-partners. Van welk formaat zouden zij zijn? Er kwam een bonte stoet van verschillende types, met één constante: het spoor van vernieling dat deze man achterliet. “Aan het ergste zijn we ontsnapt, dat beseffen we goed.”
  [naar artikel]
 49. VIDEO. Gewapende overvallers bedreigen winkelbediende. Herken jij de daders? (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie roept uw hulp in om de daders van een gewapende overval op een Carrefour in Laken (Brussel) te vatten. Er zijn videobeelden van de daders.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy