De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Elektrotoestel kapot door blikseminslag bij de buren? "Bewijs het maar eens"

Elektrotoestel kapot door
blikseminslag bij de buren? "Bewijs het maar eens"

VRT NWS

22/09/2023 - 13:56

De wasmachine van Radio2-presentator Daan Masset doet het van het ene moment op het andere niet meer. Hij is ervan overtuigd dat de blikseminslag op een huis uit de wijk daarmee te maken heeft, maar vindt daar moeilijk bewijzen van om aan zijn verzekeraar voor te leggen. Guy Van Antwerpen van Verzekeringen.be geeft tips over hoe je toch kunt aantonen dat de bliksem de boosdoener is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe kan een boom "ontploffen" door een blikseminslag? (06/07/2017 - De Redactie)
  In Wevelgem trok men vanmiddag grote ogen toen een flinke spar "ontplofte" na een blikseminslag. Hoe komt het dat een boom kan exploderen door de bliksem? Weerman Frank Deboosere laat zijn licht schijnen.
  [naar artikel]
 2. Buren schieten vrouw ter hulp na blikseminslag (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het onweer in de Kempen heeft vanavond rond 21 uur toegeslagen aan Heikant in Poederlee. Een blikseminslag trof een vrijstaande woning. Buren zagen...
  [naar artikel]
 3. Edegemse Facebookgroep brengt buren dichter bij elkaar: "De solidariteit is zo groot nu" (09/05/2020 - VRT NWS)
  In Edegem heeft Radio 2-luisteraar Elke Bernaerts een speciale Facebookgroep opgericht. "#Coronahulp Buren helpen buren" heet die. "Mijn apothekeres merkte dat er nog veel oudere mensen naar de apotheek en de winkel kwamen", vertelt Elke. "Ik wilde hen helpen met deze groep", zegt ze in "Bedankt Beste Buren" op Radio 2.
  [naar artikel]
 4. Woning onbewoonbaar na brand door blikseminslag in Betekom: "Eerst overlijdt mijn man en nu dit" (15/03/2023 - VRT NWS)
  In een woning in Betekom bij Begijnendijk is brand uitgebroken na een blikseminslag. De keuken en badkamer in een bijgebouw brandden volledig uit. Bewoner Griet verloor nog maar onlangs haar man en kijkt nu dus tegen een nieuwe grote tegenslag aan.
  [naar artikel]
 5. PREVIEW: "Ze zabberen gewoon de muren kapot!" (26/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We gaan het niet ontkennen: met kinderen in de buurt is de kans groot dat er iets kapot gaat. Maar een betonnen muur? That's a first! "Tom
  [naar artikel]
 6. "Neighbours" ("Buren") verhuist na meer dan 30 jaar van Eén naar VTM 2 (03/06/2021 - VRT NWS)
  De legendarische Australische reeks "Neighbours" - bij ons bekend als "Buren" - verhuist vanaf 14 juni van Eén naar VTM 2. Dat maken beide zenders bekend. De serie was sinds 1988 te zien op VRT. "Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen."
  [naar artikel]
 7. "Hoezo Amerika weer "great" maken? Amerika is al "great"!" (18/10/2016 - De Redactie)
  Enkele tientallen Canadezen steken hun buren een hart onder de riem. "Het is geen geheim dat de verkiezingen niet bepaald het beste naar boven halen bij onze buren. Hoog tijd om die negativiteit te doorbreken."
  [naar artikel]
 8. De buren van Lea stoken oude meubelen op in de houtkachel: "Ik zie die mensen graag, maar dit is ongezond"    (14/12/2020 - VRT NWS)
  De buren van Radio 2-luisteraar Lea zagen oude meubelen in stukken en stoken die vervolgens op in hun houtkachel. Ze doet haar verhaal bij "De inspecteur", want ze is bang dat er tijdens de verbranding giftige stoffen vrijkomen die schadelijk zijn. Lea heeft haar buren er al over aangesproken maar zonder resultaat. "De Inspecteur" zoekt uit wat je nog kan doen in zo'n geval.
  [naar artikel]
 9. "Zotte trut", "Smerige teef": grofgebekt oudje steelt de show in 'Nieuwe Buren' (28/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Karen Damen en James Cooke zitten al aan de helft van hun avontuur als 'Nieuwe Buren'. De twee, die normaal als luxepaarden door het leven gaan,
  [naar artikel]
 10. Nachtlawaai door illegale garage bij de buren: "We doen geen oog meer dicht" (25/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De bewoners van de Sint-Annastraat in Waasmunster zijn het nachtelijk gesleutel aan wagens bij hun buren beu. "Het gebeurt geregeld dat we de
  [naar artikel]
 11. Borgerhoutse buren leren elkaar beter kennen door straatconcerten (09/05/2020 - VRT NWS)
  Muziek verbindt ons meer dan ooit in de coronacrisis. Dat stelt Radio 2 vast in zijn bijzondere uitzending "Bedankt Beste Buren". In de Borgerhoutse straat van Radio 2-presentator Dennis van den Buijs blijken veel artiesten te wonen. "Ik woon hier al een paar jaar maar leer mijn buren dankzij de muziek pas echt kennen", zegt hij.
  [naar artikel]
 12. Calvo reageert: "Wij de politiek kapot maken? Een kat in het nauw maakt rare sprongen" (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Mensen zoals Calvo: dat maakt de politiek kapot". Aan het woord: Bart De Wever, gisterenavond in Terzake. Ik schrok even, maar ik had het
  [naar artikel]
 13. Onze Chef Voetbal ziet 'everybody happy' bij contractverlenging Martínez: "De juiste man voor dit geld" (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Micro kapot. Geluidsinstallatie kapot. "Dit gebouw is rijp voor de schroothoop", vloekte ceremoniemeester Stefan Van Loock - gelijk heeft-ie.
  [naar artikel]
 14. ASSISEN. Zonder enige twijfel schuldig aan moord op Sofie Muylle: dicht bij levenslang (maar wel minder in Roemenië) (22/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al vier jaar zegt Alexandru Caliniuc (27) dat hij Sofie Muylle niet ombracht. De jury gelooft hem niet. "Moord", oordeelden de twaalf gezworenen gisteren in een recordtijd. Amper twee uren hadden ze nodig. "Gerechtigheid is geschied", zegt vader Muylle. "Dit is het bewijs dat je geen wapens nodig hebt om een mens kapot te maken."
  [naar artikel]
 15. Jongen zwaargewond na blikseminslag in ‘De MUG’ (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpverleners van ZNA Stuivenberg krijgen een 17-jarige jongen over de vloer die zwaargewond raakte door een blikseminslag. “Ongelofelijk uitzonderlijk", klinkt het in ‘De MUG’.
  [naar artikel]
 16. Vanavond in 'De Mug': jongen zwaargewond na blikseminslag (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpverleners van ZNA Stuivenberg krijgen een 17-jarige jongen over de vloer die zwaargewond raakte door een blikseminslag. “Ongelofelijk uitzonderlijk", klinkt het in ‘De MUG’.
  [naar artikel]
 17. Van der Poel: "Door de hitte ging ik elke ronde meer kapot" (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Het was vandaag bijzonder warm", stelde Mathieu van der Poel na zijn overwinning in Zonhoven. "Daardoor was het parcours ook superzwaar door het
  [naar artikel]
 18. Cast van "Friends" reageert op plots overlijden Matthew Perry: "Helemaal kapot van dit verlies" (31/10/2023 - VRT NWS)
  De cast van "Friends" heeft gezamenlijk gereageerd op het overlijden van tegenspeler Matthew Perry. Ze verklaren "helemaal kapot" te zijn van het verlies van de acteur. "We waren meer dan alleen collega's. We zijn een familie."
  [naar artikel]
 19. "16 jaar? Bewijs 't maar", zeggen brouwers aan jonge bierdrinkers (22/12/2016 - De Redactie)
  De Belgische Brouwers en de horecafederaties willen dat jongeren zelf het initiatief nemen om hun leeftijd te bewijzen als ze bier willen kopen of drinken. Daarom lanceren ze de sensibiliseringscampagne "16 jaar? Bewijs 't maar".
  [naar artikel]
 20. Van den Berg: "We willen de Red Flames kapot spelen" (22/07/2017 - Sporza)
  Voor de Oranjevrouwen volstaat een puntje tegen de Red Flames om door te stoten naar de kwartfinales op het EK. "Maar ik wil met negen punten door", zegt Mandy van den Berg.
  [naar artikel]
 21. Jonge ondernemers Robbe en Hanna waagden de sprong in volle lockdown: "Rijk worden we niet, maar zo komen we erin" (14/03/2021 - VRT NWS)
  De coronacrisis joeg een schokgolf door de economie en toch hebben sommige ondernemers de sprong gewaagd. Zo begon Robbe met zijn droomrestaurant in volle lockdown en werd Hanna plots professioneel kaarsenmaakster. Ze vertelden in "De zevende dag" waarom ze zich door een lockdown niet laten tegenhouden. "Ik verveelde mij kapot en mijn vrienden zeiden mij, Hanna, doe toch eens iets!"
  [naar artikel]
 22. Blikseminslag veroorzaakt dakbrand in Desselgem (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Gewad in het West-Vlaamse Desselgem heeft het dak van een woning vuur gevat na een blikseminslag. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar er zit wel een gat in het dak. “Mijn buren kwamen op de ramen kloppen om te zeggen dat er brand was”, vertelt bewoner Frederik Seyns.
  [naar artikel]
 23. Buren van Mugabe in Zimbabwe : "Wij zijn blij dat hij weg is" (23/11/2017 - VRT NWS)
  NOS-correspondent Bram Vermeulen nam een kijkje achter de grote hekken van de villawijk van Mugabe. Zijn buren geven ongezouten hun mening over de oud-president en zijn vrouw Grace. "Ze zette ons onder druk om te vertrekken", vertelt de buurvrouw. "We zijn blij dat ze nu weg is." 
  [naar artikel]
 24. Nationaal Veiligheidsadviseur Verenigde Staten: bewijs van Russische inmenging "is nu onweerlegbaar" (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het bewijs dat Rusland zich trachtte te mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, "is nu onweerlegbaar", zo heeft Nationaal...
  [naar artikel]
 25. Buurman getuigt hoe hij 11-jarig meisje nog probeerde te reanimeren: "Ze was bebloed en buiten bewustzijn" (10/01/2023 - VRT NWS)
  "Toen ik binnenging bij de buren zag ik het meisje op de grond liggen. Ze zat onder het bloed en was buiten bewustzijn", getuigt Frank Pypaert, de buurman van het 11-jarig meisje dat gisteren omkwam bij een schietincident in Merksem. Samen met andere buren heeft hij haar nog proberen reanimeren, maar alle hulp kwam spijtig genoeg te laat. Pypaert begrijpt niet waarom het incident plaatsvond. "Wij hebben altijd goede contacten gehad met de buren, het is een modelgezin."
  [naar artikel]
 26. Brand bij biomassabedrijf druppel te veel voor boze buren: "Deze zaak moet gewoon dicht" (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij hopen dat de brand de doorslag geeft om het bedrijf te sluiten." Buren van het biomassabedrijf beschuldigen de directie ervan aan
  [naar artikel]
 27. Mag je je wifi-abonnement delen met de buren? Wat zijn de risico's? (15/01/2018 - VRT NWS)
  Geld besparen door je internetabonnement te delen met de buren. Zeker in een appartementsgebouw waar je dicht op elkaar woont zou het kunnen lukken. Maar mag het wel? En wat zijn de valkuilen? "De inspecteur" op Radio 2 zocht het uit.
  [naar artikel]
 28. AstraZeneca ziet "geen bewijs" voor verhoogd risico op bloedklonters door vaccin (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  AstraZeneca stelt dat er "geen bewijs" is dat het coronavaccin van het bedrijf het risico verhoogt op bloedklonters. Verschillende landen gebruiken het AstraZeneca-vaccin tijdelijk niet als een voorzorgsmaatregel. Het bedrijf zei een "voorzichtige analyse" te hebben uitgevoerd van de beschikbare gegevens over wie een inenting met het AstraZeneca-vaccin heeft gekregen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 29. Wetenschappelijk bewijs opwarming aarde door mens bereikt wetenschappelijke "Golden Standard"-mijlpaal (25/02/2019 - VRT NWS)
  Het bewijs van de opwarming van het klimaat door de mens heeft de wetenschappelijke "Golden Standard" bereikt. Volgens die gouden standaard is er nog amper één kans op een miljoen is dat het niet zo zou zijn. Dat staat te lezen in het gerenommeerde tijdschrift Nature Climate Change. 
  [naar artikel]
 30. Jef Neve over zijn geaardheid: "Neem de energie van de liefde weg, en dat maakt álles kapot" (30/05/2018 - VRT NWS)
  De Belgische topcomponist Jef Neve doet in "De Columbus" op Eén uit de doeken hoe hij zoekend zijn (homoseksuele) geaardheid ontdekte. "Dat is zó belangrijk: waar je op deze aardbol ook woont, dat je jezelf kan toelaten aan die energie van de liefde. Als je dat wegneemt, dat maakt álles kapot."
  [naar artikel]
 31. Australische soap "Neighbours" ("Buren") stopt na 37 jaar definitief (03/03/2022 - VRT NWS)
  Deze zomer stopt de Australische soap "Neighbours" ("Buren") er na 37 jaar definitief mee. Dat heeft de productie op Twitter aangekondigd. Het voortbestaan van de reeks was in gevaar gekomen toen de Britse zender Channel 5 beslist had om de soap na de zomer niet langer uit te zenden.
  [naar artikel]
 32. Eerste "staalhard" bewijs van lynx in België (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst is er bewijs dat er een lynx leeft in onze Ardennen. Op 27 augustus werd de superkat gefotografeerd door een onbemande wildcamera...
  [naar artikel]
 33. Belisia nadert door overwinning bij KV Mechelen B tot op drie punten van leider Hades (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "type": "aside-inline", "title": "Hoe kan je stemmen?", "content": [ { "p": "Stem hier mee voor de Beste Club van Limburg." }, { "subhead": "Stemmen kan alleen via de app" }, { "p": "Open of download de gratis HBVL-nieuwsapp" }, { "p": "Ga naar Meer en klik op Wedstrijden en acties" }, { "p": "Stem mee en maak kans op een iPhone 13 voor jezelf" }, { "p": "Meestemmen kan van 18/04 t.e.m. 01/05/2023" }, { "p": "" } ] }
  [naar artikel]
 34. Froome: "Moto reed mijn frame kapot" (14/07/2016 - Sporza)
  Chris Froome behoudt zijn gele trui. De Brit liep op een dikke kilometer van de streep nog zonder fiets rond. "Die motor reed mijn frame kapot, ik kon niet anders dan lopen."
  [naar artikel]
 35. Politie treft 189 rottende lichamen aan in uitvaartcentrum in VS: "Ook bewijs dat families verkeerde assen ontvingen"  (20/10/2023 - VRT NWS)
  In een uitvaartcentrum in de Verenigde Staten heeft de politie begin oktober 189 rottende lichamen teruggevonden. Het bedrijf "Return to Nature" biedt "groene begrafenissen" aan, zonder chemicaliën en met biologisch afbreekbare kisten. Er duikt nu ook bewijs op dat er geknoeid is met de assen van crematies. "De assen zijn niet van mijn papa", getuigt een slachtoffer.
  [naar artikel]
 36. "Now we’re back together": Kylie Minogue en Jason Donavon dollen tijdens allerlaatste opnames van "Buren" (11/07/2022 - VRT NWS)
  Kylie Minogue en Jason Donovan zijn na meer dan 30 jaar nog eens samen gespot op de set van “Buren”. Op foto’s is te zien hoe de twee sterren zich samen amuseerden tijdens de allerlaatste opnames van de Australische soap, waardoor de beide acteurs/zangers wereldberoemd werden.
  [naar artikel]
 37. Wout voelt de bui al hangen: "Wie er hier favoriet is? 'Dienen Hollander' zeker..." (26/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het is eens wat anders, cross in Duitsland. Na 13 jaar afwezigheid strijkt de veldritwereld nog eens neer bij onze buren en Wout van Aert is
  [naar artikel]
 38. Buren uit Berendrecht-Zandvliet-Lillo helpen elkaar met project "Polderbubbels" voor De Warmste Week (20/11/2020 - VRT NWS)
  Inwoners uit het Antwerps district Berendrecht-Zandvliet-Lillo kunnen zich aanmelden om elkaar te helpen of om hulp te ontvangen, in het kader van "Polderbubbels", een project voor "Beste Buren van De Warmste Week". Het gaat vooral om kleine, dagdagelijkse zaken die sommigen niet meer zelf kunnen doen. "We willen duidelijk maken wat het woord "buren" eigenlijk betekent, zodat de mensen er niet alleen voor staan", legt districtsschepen Sandra Suykerbuyk uit op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 39. Buren sterven op zelfde dag: "Ze hadden goede band" (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Buren Rogier Cael (81) en Denise Deleu (66) zijn vrijdag op dezelfde dag overleden. Ze woonden allebei pal tegenover de Heilig Hartkerk. "Rogier
  [naar artikel]
 40. Vrouw overleeft blikseminslag "dankzij mijn flipflops" (15/09/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/vrouw-overleeft-blikseminslag-dankzij-mijn-flipflops/mruw6lzxga3dsmzsgy4c6rsxf43dimq/9c86610f118e17b75e4225a66cc8ee6885f510a5e46d5f631ddb0a4b15a7cd53/fitwidth_642x0_70693268.jpg?v=pWS446U
  [naar artikel]
 41. José haalt uit: "Sommige 'voetbal-Einsteins' hebben geprobeerd mijn 16-jarige carrière kapot te maken" (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na een rampweek met maar liefst drie verliespartijen heeft Manchester United eindelijk nog eens kunnen aanknopen met een overwinning. In de
  [naar artikel]
 42. 'Slechtste buren van het land' worden geïnterneerd: "Eindelijk kan rust terugkeren" (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘slechtste buren van het land’, de broer en zus uit de Dorpsstraat in Sint-Michiels die al een halve eeuw hun buren terroriseren met...
  [naar artikel]
 43. CHECK - Voorlopig geen bewijs dat "intermittent living" helpt om klachten van ziekte van Lyme te verminderen  (21/02/2023 - VRT NWS)
  "Door ‘intermittent living’ heb ik na een paar maanden amper of geen klachten meer ervaren van de ziekte van Lyme", getuigt iemand in een krant. Maar kan dat wel? Volgens professor dr. Steven Callens en infectioloog Steven Van Den Broucke is daar geen wetenschappelijk bewijs voor.
  [naar artikel]
 44. "Plan eens een weekend niet vol. Durf eens wat aan te modderen" (15/02/2018 - VRT NWS)
  Ziekteverzuim stijgt sneller bij dertigers en veertigers, becijferde SD Worx. De reden die het HR-bedrijf geeft: "Vooral deze leeftijdscategorieën verliezen wel eens de balans tussen werk, gezin en hobby’s." Maar hobby’s, waren die net niet om te ontspannen? "Dat zijn ze nog te weinig", antwoordt VUB-socioloog Ignace Glorieux. "Ze dienen te vaak om een façade van een boeiend leven op te hangen."
  [naar artikel]
 45. Stan Van Samang moet optreden afbreken door stemproblemen: "Huilend het podium af, ik ben er kapot van" (21/10/2018 - VRT NWS)
  Zanger Stan Van Samang heeft een optreden in Overijse moeten afbreken door stemproblemen. Dat licht hij toe in een emotionele Instagrampost. "Als zanger is dit een ronduit walgelijk gevoel. Huilend de scène af in het midden van de show zonder stem. Het ging me nooit overkomen. Gisteren is het me overkomen. Ik ben er kapot van." De zanger biedt zijn excuses aan bij het publiek, en belooft het goed te maken.
  [naar artikel]
 46. Geen bewijs gevonden voor "needle spiking" op tienerfestival in Hasselt (10/06/2022 - VRT NWS)
  Een doorgedreven toxicologisch onderzoek heeft geen bewijs opgeleverd voor "needle spiking" op het Hasseltse tienerfestival "We R Young". 11 bloedstalen werden opnieuw geanalyseerd op drugs, alcohol, geneesmiddelen én nieuwe designerdrugs en andere psychoactieve en toxische stoffen. Alle analyses bleken negatief.
  [naar artikel]
 47. Johan Heldenbergh: "Mijn vriendin en kinderen staan nu bovenaan het prioriteitenlijstje" (22/05/2017 - De Redactie)
  De acteur heeft lang diep gezeten, maar is nu helemaal terug. Zo schittert hij dezer dagen aan de zijde van Jessica Chastain in de Hollywoodfilm "The zookeeper’s wife". "Ik heb weer zin om zaken te maken. Dat is voor mij het bewijs dat ik erdoor ben."
  [naar artikel]
 48. Rapper en organisator Travis Scott reageert na drama met 8 doden op festival Astroworld: "Ik ben er kapot van" (07/11/2021 - VRT NWS)
  De organisatie van het Astroworld Festival in de Amerikaanse stad Houston leeft mee met de nabestaanden van de 8 toeschouwers die vrijdag in het gedrang zijn overleden. Rapper Travis Scott, die optrad, tweet dat "hij er kapot van is".
  [naar artikel]
 49. Kylie Jenner-fan spuit lippen kapot om op idool te lijken: "Met deze fake look voel ik me prettiger" (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige Brit James Holt is zo'n fan van de beroemde lippen van Kylie Jenner, dat hij ze al meerdere malen kapot spoot. "Ik zal nooit stoppen...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy