Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:16 uur

8 op de 10 inwoners zijn tegen fusie Hasselt-Genk

Het Belang van Limburg

27/04/2017 - 21:36

Als het van de inwoners van Hasselt en Genk afhangt, komt er zeker geen fusie Hasselt-Genk. Acht op de tien inwoners van Hasselt (79%) en Genk (77%) zijn tegen een fusie van beide steden. In Hasselt zegt amper 13,7% ja tegen de grote fusie, in Genk 14,9%. In heel Limburg is 71,6% tegen een fusie Hasselt-Genk. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVOX.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat als de fusie Hasselt - Genk al rond was: "Welke Genkenaar wil nu bij Hasselt horen?" (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat de fusie tussen Hasselt en Genk al rond was, hoe zouden de inwoners van Hasselt en Genk hierop reageren? Kan KRC Genk dan nog blijven bestaan? Verhuizen alle stedelijke diensten naar 1 locatie? Onze reporter trok de straat op om reacties te sprokkelen na dit plotse nieuws van een fusie.
  [naar artikel]
 2. Wat als de fusie Hasselt - Genk al rond was: "Genk gaat gewoon verdwijnen?" (16/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat de fusie tussen Hasselt en Genk al rond was, hoe zouden de inwoners van Hasselt en Genk hierop reageren? Moet de naam Genk of Hasselt dan verdwijnen of kiest men beter voor een neutrale stadsnaam? Onze reporter trok de straat op om reacties te sprokkelen na dit plotse nieuws van een fusie.
  [naar artikel]
 3. “De toekomst is aan de stad” (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Een fusie tussen Hasselt en Genk moet winst opleveren voor iedereen. De inwoners van beide steden worden er beter van, net als de bredere regio rond Hasselt en Genk. Een stad met 140.000 inwoners heeft meer soortelijk gewicht en dat verbetert je onderhandelingspositie in Vlaanderen. Zo’n fusie zorgt voor een dynamiek die goed is voor Limburg.” Dat zegt politicoloog Koenraad De Ceuninck van de UGent. Wegens de grote cultuurverschillen tussen Hasselt en Genk gelooft hij echter niet in de slaagkansen van een fusie.
  [naar artikel]
 4. Limburgse politici wijzen fusie Hasselt-Genk af (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse politieke geesten zijn nog lang niet rijp voor een fusie Hasselt-Genk. De meest uitgesproken tegenstanders zijn Patrick Dewael (Open Vld) en Steven Vandeput (N-VA). Voor Tongenaar Dewael hangt de slagkracht van Limburg in Brussel niet af van de grootte van de steden, maar van de politici zelf. Hasselaar Vandeput wil onder geen beding een fusie Hasselt-Genk. Alleen als het kiezen is tussen de pest en de cholera, dan gaan partijbonzen Wouter Beke (CD&V) en Peter Vanvelthoven (sp.a) toch overstag. Dat blijkt uit ons kopstukkendebat over de fusie Hasselt-Genk.
  [naar artikel]
 5. Hoe reageren de inwoners op een eventuele fusie tussen Hasselt en Genk? (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf morgen kan u bij HBVL terecht voor een gloednieuwe nieuwsreeks met de interessante vraag: wat als Hasselt en Genk zouden fusioneren? De stad zou met 140.000 inwoners meteen de derde grootste van Vlaanderen worden. Een interessante denkpiste of een absurd idee? TVL trok de straat op en legden de vraag voor aan Genkenaren en Hasselaren.
  [naar artikel]
 6. Heerlen-Landgraaf, een gedwongen huwelijk (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Stappen ze in de fusieboot of niet? Heerlen (87.500 inwoners) en Landgraaf (38.000 inwoners) kunnen samen de grootste stad van Nederlands-Limburg worden. Een fusiestad van 125.500 inwoners, dat is vergelijkbaar met Hasselt-Genk (140.000 inwoners). De herindeling leek lange tijd in kannen en kruiken. Maar toen de gemeenteraden begin dit jaar gingen beslissen, kreeg beleidspartij CDA in Landgraaf bindingsangst. Weg fusie en er kwam een nieuwe coalitie in Landgraaf. De provincie heeft nu het heft in handen genomen en dwingt beide gemeenten tot een fusie. In juli valt de definitieve beslissing.
  [naar artikel]
 7. "Hasselt en Genk hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken" (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Stel je voor dat Hasselt en Genk gaan fuseren. Twee weken lang stellen TV Limburg en Het Belang van Limburg de vraag wat de voordelen zijn van zo'n fusie kunnen zijn. Voor de 2 steden, maar ook voor Limburg. Er zou een stad ontstaan van ruim 142.000 inwoners, na Antwerpen en Gent meteen de derde grootste van Vlaanderen. Limburg zou eindelijk een vuist kunnen maken in Brussel. Politiek ligt een fusie moeilijk. Eenvoudigweg omdat de helft van de mandaten sneuvelt. Wat betekent de fusie in cijfers? We vroegen het aan een specialist, Koenraad De Ceuninck, professor Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent.
  [naar artikel]
 8. Volgens deze wijzen kent een fusie tussen Hasselt en Genk enkel voordelen (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zonder een grote stad - van minstens 100.000 inwoners - gaat Limburg steeds meer geld en kansen mislopen. Normaal is hij een voorzichtig econoom, meestal erg diplomatisch, maar dit keer is LRM-directeur Stijn Bijnens brutaal eerlijk. “Een fusie van Hasselt en Genk - of Genk en Hasselt - is economisch gezien nodig. Om in Vlaanderen te kunnen eisen waar wij recht op hebben. Met die grote fusiestad worden we de derde grootste Vlaamse stad”, klinken de vier ‘wijzen’ die wij rond de tafel brachten over dit zo gevoelige onderwerp. Stuk voor stuk bleken ze overtuigd. Zelfs namen hadden enkelen al: Cité Capitale of Limbostad.
  [naar artikel]
 9. “Hasselt-Genk is geen zot idee” (15/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “De fusie van Hasselt en Genk, een zot idee? Helemaal niet. Economisch is het de logica zelve”, zegt LRM-directeur Stijn Bijnens. Zelfs politiek is het water niet eens meer zo diep als we dachten, bleek toen we burgemeesters Nadja Vananroye (Hasselt) en Wim Dries (Genk) gijzelden op een boot op het Albertkanaal. “Een fusie sluiten we niet uit. Eerst nog meer samenwerken en dan zien we wel…”, zeggen ze in een exclusief dossier van deze krant en TVL.
  [naar artikel]
 10. “Geen Hasselaar meer op KRC Genk na een fusie” (23/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Een fusie zou het niet betekenen, voor de voetbalclubs van Hasselt en Genk. Wel een opslorping. Hasselt heeft geen voetbaltraditie, voor Genk is het extra geld van Sporting Hasselt peanuts. Dat eerste jaar zouden ze misschien nog spelen als KRC Genk-Hasselt. Maar dat woordje Hasselt zou steeds kleiner worden. Zoals Wilrijk sinds Germinal Beerschot-Wilrijk”, concludeert sporteconoom Trudo Dejonghe. Voor de zaalsporten kan het wel een en ander opleveren in zijn ogen. Zoals bijvoorbeeld één grote sporthal waar die allemaal aan hun trekken komen (en dus kunnen gaan voor topsport). Een beetje zoals Barcelona nu al doet als ondersteunende club voor zowat alle grote sporten. Zonder de voetbal, dan.
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Is een fusie tussen Hasselt en Genk mogelijk? (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt en Genk, het zijn de twee grootste steden van onze provincie. Wat als ze samengaan en één worden? Uw krant bekijkt het in samenwerking met TVL in een uitgebreid dossier.
  [naar artikel]
 12. POLL. Welke naam moet Hasselt-Genk krijgen na de fusie? (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Stel dat de fusie tussen Hasselt en Genk afgerond is. Welke naam moet deze nieuwe stad dan krijgen? Veel mensen stuurden ons hun suggesties door. Hieronder staan de 10 meest gekozen namen. Welke vind jij de beste?
  [naar artikel]
 13. “Cité Capitale klinkt toch goed als fusie?” (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zonder een grote stad - van minstens 100.000 inwoners - gaat Limburg steeds meer geld en kansen mislopen. Normaal is hij een voorzichtig econoom, meestal erg diplomatisch, maar dit keer is LRM-directeur Stijn Bijnens brutaal eerlijk. “Een fusie van Hasselt en Genk - of Genk en Hasselt - is economisch gezien nodig. Om in Vlaanderen te kunnen eisen waar wij recht op hebben. Met die grote fusiestad worden we de derde grootste Vlaamse stad”, klinken de vier ‘wijzen’ die wij rond de tafel brachten over dit zo gevoelige onderwerp. Stuk voor stuk bleken ze overtuigd. Zelfs namen hadden enkelen al: Cité Capitale of Limbostad.
  [naar artikel]
 14. Uitgaan in Hasselt of Genk? "We waren net op zoek naar een taxi want hier is het doods" (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een fusie tussen Hasselt en Genk, wat zou dat betekenen voor het uitgaansleven in beide steden? Volgens onze lezers valt er 's avonds nog maar weinig te beleven in Genk, zo blijkt uit de reacties op een oproep op onze Facebookpagina. Hasselt zou de place to be zijn voor wie graag uitgaat. Maar is dat ook zo?
  [naar artikel]
 15. QUIZ. Hoe goed ken jij Hasselt en Genk? (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een fusie tussen Hasselt en Genk: het idee kent voor- en tegenstanders. Maar hoe goed ken je jouw eigen stad eigenlijk?
  [naar artikel]
 16. Gemengde reacties bij inwoners Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek over fusie (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De inwoners van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode reageren gemengd op het nieuws van de fusie. Ze zijn bang dat de identiteit van hun gemeente verloren zal gaan. Anderen zijn dan weer positief en hopen dat er door de fusie meer georganiseerd wordt. De inwoners zijn wel blij dat ze hetzelfde dialect spreken en dezelfde mentaliteit hebben. Ornella Schreurs ging wat reacties sprokkelen in de twee dorpsgemeenten.
  [naar artikel]
 17. “Gaan jullie ons gijzelen op boot tot we fusie tekenen?” (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “We hebben het wel door: jullie gaan ons op deze boot gijzelen tot we de fusie ondertekenen”, lachen burgemeesters Nadja Vananroye (Hasselt) en Wim Dries (Genk). Niet dat het ooit onze intentie was - weliswaar niet slim om journalisten op ideeën te brengen - maar blijkbaar is dat niet eens nodig? “We sluiten een fusie niet uit, neen. Eerst nog meer samenwerken en dan zien we wel”, klinken ze. Allebei voorlopig nog burgemeester van een onafhankelijke stad. Wim Dries al uitgesproken kandidaat om zichzelf in 2018 in Genk op te volgen. “Ja, ook ik zal in Hasselt de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen trekken”, bevestigt Vananroye formeel.
  [naar artikel]
 18. VIDEO. Wat vinden inwoners van fusie Overpelt-Neerpelt?: “Gewoon Pelt” (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond hebben de gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt hun goedkeuring gegeven aan het principieel voorstel tot een fusie van beide gemeenten. Zo kan op 1 januari 2019 een nieuwe gemeente ontstaan, een gemeente met meer dan 32.000 inwoners. Maar wat vinden de inwoners van Overpelt en Neerpelt van de fusie, en welke gemeentenaam verkiezen zij?
  [naar artikel]
 19. Gezocht: wie wil een week van huis ruilen tussen Hasselt en Genk? (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eind volgende maand pakt de krant uit met een dossier rond Hasselt en Genk, met als thema ‘Wat als er een fusie tussen die twee zou komen’. Voor de reeks zoeken we nu vier gezinnen/koppels (twee uit Hasselt en twee uit Genk) die een week lang van huis en stad willen ruilen en daar een blog/vlog willen over (laten) maken.
  [naar artikel]
 20. Gezocht: een naam voor Hasselt-Genk (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De fusie Hasselt-Genk zou Limburg meteen de derde grootste stad van Vlaanderen opleveren. Maar wat is een nieuwe stad zonder nieuwe naam?
  [naar artikel]
 21. Hasselt niet op zoek naar fusie, maar wil wel samenwerken (01/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeester van Alken Marc Penxten (N-VA), wil meer samenwerking binnen de politiezone met eventueel de mogelijkheid tot een fusie. Maar een fusie met Hasselt wil de burgemeester vermijden. Burgemeester van Hasselt, Nadja Vananroye (CD&V) wil wel samenwerken met Alken, maar is niet op zoek naar een fusie.
  [naar artikel]
 22. Stadion van KRC Genk verhuist naar Albertkanaal (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het stadion van KRC Genk verhuist naar de haven van Genk. Ook de Ethias Arena verkast mee waardoor het daar in Hasselt opnieuw groen wordt. Met een snelle en trage tram wordt de nieuwe stad vlot verbonden. De binnenstad van Hasselt mag blijven, in hartje Genk kan je beter een multiculturele markt uitbouwen dan de huidige ketens. En rond de Tuikabelbrug gaan we wonen, feesten en wandelen richting ons eigen Central Park (lees: De Maten). Wij lieten de studenten architectuur van Universiteit Hasselt los op de fusie, met verrassende resultaten. Zelfs voor een naam zouden ze zorgen: Limburg-Stad. Naar die andere ‘stad’ in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 23. Nu ook fietsdelen in Genk: “Tweehonderd fietsen ter beschikking” (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk is na Hasselt de tweede gemeente in Limburg die in het fietsdeelproject van Mobit stapt. In totaal zijn tweehonderd fietsen beschikbaar, verspreid over Genks grondgebied. Inwoners van Genk krijgen alvast voor tien euro fietstegoed cadeau.
  [naar artikel]
 24. Zo reageren inwoners Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt op mogelijke fusie (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gaan Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel fuseren tot de derde grootste Limburgse gemeente? De drie burgemeesters kondigden samen aan dat de wil er alvast is. Een werkgroep onder leiding van professor Johan Ackaert van de Universiteit Hasselt zal de mogelijkheden van een vrijwillige fusie onderzoeken. In het voorjaar zou er al duidelijkheid zijn. De tijd dringt want het Vlaamse aanbod van 500 euro schuldafbouw per inwoner in geval van een vrijwillig huwelijk, is nog maar geldig tot eind dit jaar.
  [naar artikel]
 25. ”Stop met Hasselt en Genk tegen elkaar op te zetten” (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Stop met Hasselt en Genk tegen elkaar op te zetten en kijk naar hoe we kunnen samenwerken.” Dat was gisteren de meest gehoorde reactie op de scherpe column van Noël Slangen in onze maandagkrant. Daarin verweet hij het Hasseltse cultuurbeleid - in tegenstelling tot Genk - een gebrek aan visie en durf.
  [naar artikel]
 26. “Ik wil graag een fusie, maar niet met Hasselt” (01/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Marc Penxten (N-VA), burgemeester van Alken, zoekt een gemeente om mee te fusioneren. Voorlopig zonder succes: Wellen wil van geen fusie weten, Nieuwerkerken wil nog even afwachten, Kortessem voert verkennende samenwerkingsgesprekken met Diepenbeek. “En met Hasselt wil ik niet in zee”, zegt Penxten. “Dan gaan we gewoon op in een groter geheel.”
  [naar artikel]
 27. Genk verliest 655 twintigers aan zijn buurgemeenten (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tussen 2010 en 2015 zag Genk 12.007 inwoners vertrekken naar andere gemeenten in België. In dezelfde periode arriveerden er 10.858 inwijkelingen. Dat geeft een negatief binnenlands migratiesaldo van 1.149. Meer dan de helft daarvan (655) waren jongeren tussen 25 en 29 jaar. De meeste jonge gezinnen die Genk verlaten om zich ergens te settelen, verhuizen naar een buurgemeente. In Houthalen-Helchteren, As en Opglabbeek vinden ze grotere bouwpercelen tegen lagere prijzen. Anderen vinden Genk dan weer niet stad genoeg en kiezen voor een verhuis naar het centrum van Hasselt.
  [naar artikel]
 28. Burgemeesters willen tram tussen Hasselt en Genk (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad van de toekomst is een smart city, een slimme stad. Tegen 2050 woont twee derde van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving en moet de CO2-uitstoot drastisch omlaag. Grote uitdagingen die we voorleggen aan de burgemeesters van onze centrumsteden, Hasselt en Genk. Hoe zien zij de toekomst? En wat kunnen ze daar samen aan doen? Dries: “Zo droom ik van een tramverbinding tussen Genk en Hasselt.” Vandeput: “Tiens, ik ook.”
  [naar artikel]
 29. Hasselt groeit naar 95.000 inwoners met huidig woonbeleid (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als er in Hasselt aan dit tempo woningen worden bijgebouwd, dan groeit de stad op korte tijd uit tot 95.000 inwoners. Dat blijkt uit een intern rapport van het stadsbestuur dat PVDA-lijsttrekker Kim Dewitte kon inkijken. Die vreest dat Hasselt onleefbaar wordt en jonge gezinnen zullen wegvluchten uit de stad.
  [naar artikel]
 30. Hasselt wil alle inwoners aan de groene stroom (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Hasselt gaat een grootschalige campagne opzetten om zoveel mogelijk inwoners en bedrijven te mobiliseren voor deelname aan een groepsaankoop van groene stroom en gas. “Het is de eenvoudigste manier om onze klimaatdoelstellingen te halen”, zegt schepen van Energie, Joost Venken (Helemaal Hasselt).
  [naar artikel]
 31. Wat verdient uw burgemeester? (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  HasseltWim Dries (CD&V) van Genk en Hilde Claes (sp.a) van Hasselt zijn de best betaalde burgemeesters van Limburg. Ze verdienen 100.000 euro bruto per jaar. De burgemeester van het piepkleine Herstappe is met 21.000 euro de slechts betaalde. Het loon hangt af van het aantal inwoners. Vanaf 150.000 inwoners is dat loon
  [naar artikel]
 32. POLL. Shoppen in Hasselt of in Genk? (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als Hasselt en Genk zouden fusioneren, zouden ze de twee de concurrentie kunnen aangaan met winkelsteden als Antwerpen, Gent en Brugge. Dat is de conclusie van PXL-onderzoekster Hermien Raedts. In Genk speelt vooral de makkelijke bereikbaarheid van het centrum, de parkeermogelijkheden en het prijsniveau terwijl Hasselt vooral heel gezellig is.
  [naar artikel]
 33. Treinverkeer tussen Hasselt en Genk onderbroken (30/03/2019 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Genk is deze middag onderbroken door een persoonsaanrijding ter hoogte van Genk. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De NMBS legt vervangbussen in en evacueert een zestigtal reizigers met een bus. De trein Blankenberge-Genk reed iets voor 12 uur een persoon aan op het grondgebied van Genk. Het treinverkeer tussen Hasselt en Genk is daardoor onderbroken, meldt Infrabel. Openbaarvervoersmaatschappij NMBS legt vervangbussen in. Een zestigtal passagiers die op de trein tussen Blankenberge en Genk zat, wordt geëvacueerd. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Hasselt en Genk onderbroken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Bilzenaar pleit met eigen lijst voor verplichte gemeentefusies (03/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Beter Bilzen. Dat is de naam van de nieuwe lokale partij waarmee het liberale boegbeeld en schepen Bruno Steegen (nu Open Vld) in 2018 naar de kiezer stapt. “De tijd is rijp voor een nieuw draagvlak, voor een nieuwe dynamiek om Bilzen nog beter te maken en te besturen”, zegt de 51-jarige advocaat. Hij vindt ook dat de Vlaamse regering gemeentefusies tegen 2024 moet verplichten. Zo zou de fusiegemeente Bilzen-Hoeselt-Riemst met net geen 59.000 inwoners na Hasselt en Genk de derde grootste stad van Limburg worden. “Ik wil het allemaal: de fusie én de burgemeestersjerp. Maar het hoofddoel is een beter Bilzen”, zegt Steegen.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. Is Hechtel-Eksel klaar voor een fusie? (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Is Hechtel-Eksel klaar voor een fusie? Dat wilde CD&V Hechtel-Eksel gisteravond weten van hun inwoners tijdens een debatavond. Want ook in Hechtel-Eksel leeft het idee van een fusie, zeker nu Peer met een voorstel komt. Maar of Bocholt daar ook bij hoort, daarover waren de mening verdeeld.
  [naar artikel]
 36. Treinverkeer onderbroken tussen Hasselt en Genk (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeval in Hasselt rijden er sinds 19 uur geen treinen tussen Hasselt en Genk. Dat meldt de NMBS via Twitter. Wat er precies gebeurd is, is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 37. Treinverkeer tussen Hasselt en Genk is hervat (30/03/2019 - Metro)
  Sinds 18.50 uur rijden er opnieuw treinen tussen Hasselt en Genk. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het treinverkeer was rond het middaguur verstoord geraakt nadat een persoon was aangereden op het grondgebied van Genk. Een zestigtal reizigers was geëvacueerd met een bus. Spoorbedrijf NMBS had vervolgens vervangbussen ingelegd. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Hasselt en Genk is hervat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Voor het eerst in kaart gebracht: zoveel besmettingen telt uw gemeente (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis geeft Volksgezondheid een indicatie van het aantal bevestigde besmettingen per gemeente. Zo zijn in Hasselt, Genk en Sint-Truiden de meeste inwoners besmet: tussen 112 en 254 inwoners dragen er met zekerheid het coronavirus.
  [naar artikel]
 39. De Lijn verandert rittensysteem tussen Hasselt, Diepenbeek en Genk (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn zal vanaf 1 september extra ritten inleggen op lijn 45, die doet Hasselt, Diepenbeek universiteit, Genk en soms Maaseik en Maastricht aan. De strijklijn zal vanaf dan de hele dag door om het kwartier tussen Hasselt, Genk en Diepenbeek rijden en om het uur tussen Hasselt en Maastricht en Hasselt en Maaseik.
  [naar artikel]
 40. Komt er een nieuwe grote fusie van politiezones? (06/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Justitie Koen Geens is voorstander van een fusie van de Brusselse politiezones, maar beseft dat die niet voor meteen is. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1 vanuit New York, waar hij op werkbezoek is. De Amerikaanse grootstad heeft één politiezone voor 8,5 miljoen inwoners, terwijl Brussel zes zones telt voor 1,2 miljoen inwoners. Doordat de politie in New York inzet op nabijheidspolitie is het aantal schietpartijen met 30 procent verminderd en zijn het aantal vasthoudingen en fouilleringen sterk gedaald.
  [naar artikel]
 41. Inwoners helpen mee aan bloemenstad Genk (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ieder jaar plant stad Genk duizenden bloembollen op openbare stukjes groen, maar dit jaar met extra veel vrijwillige hulp van... zijn inwoners.
  [naar artikel]
 42. Genk wil Turkse designers niet verliezen aan Hasselt (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Genk wil het sterk groeiende modebedrijf Dèscy niet kwijtspelen aan Hasselt. Die kans bestaat nu de jonge ondernemers een pand op het oog hebben aan de Genkersteenweg in Hasselt. Het stadsbestuur schuift drie alternatieven naar voor in de hoop dat ze toch in Genk zullen blijven. Dèscy maakt deel uit van het pas opgericht ondernemingsconcern Toygroup.
  [naar artikel]
 43. Geen treinen tussen Hasselt en Genk, reizigers op geblokkeerde trein worden geëvacueerd (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Genk is momenteel onderbroken door een persoonsaanrijdring ter hoogte van Genk. Dat meldt spoorwegnetbeheerder...
  [naar artikel]
 44. Volksraadpleging Zingem over fusie met Kruishoutem is maat voor niets (24/09/2017 - VRT NWS)
  Te weinig inwoners van Zingem hebben deelgenomen aan de volksraadpleging over de fusie met Kruishoutem. De stemmen zijn niet geteld omdat de volksraadpleging sowieso ongeldig was.
  [naar artikel]
 45. Kringwinkels en Fietspunten dicht (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kringwinkels Hasselt, Sint-Truiden, Beringen, Heusden-Zolder, Genk, Houthalen,Tessenderlo, Bilzen, Riemst en Tongeren zijn vanaf dinsdag dicht voor klanten. In Hasselt gaat ook het Hendrikshuis dicht. Ook Fietspunten Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Portavida op de Welzijnscampus in Genk zijn sinds gesloten.
  [naar artikel]
 46. De Crem maakt zich op voor groter 'Cremlin', met dank aan de fusie (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Aalterse gemeentehuis is door de fusie te klein geworden om alle inwoners een goede dienstverlening te kunnen garanderen. Een uitbreiding staat dan ook de planning, zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem.
  [naar artikel]
 47. Hasselt telt nu 77.000 inwoners (17/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt telt nu officieel 77.000 inwoners. Het inwonersaantal stijgt daarmee voor het eenentwintigste jaar op rij. Het zijn vooral mensen die zich vanuit andere steden komen vestigen in de hoofdstad van onze provincie. Op het stadhuis is vanochtend Viviane Bynens als 77.000 inwoner in de bloemetjes gezet.
  [naar artikel]
 48. Twintigers trekken weg uit Genk (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tussen 2010 en 2015 heeft Genk 1.149 inwoners ‘verloren’ aan andere gemeenten. 655 daarvan waren jonge twintigers. De meesten trekken naar een buurgemeente waar ze grote bouwpercelen vinden. Anderen kiezen voor het centrum van Hasselt.
  [naar artikel]
 49. KAART. Zoveel verdient de burgemeester van uw gemeente (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wim Dries (CD&V) van Genk en Hilde Claes (sp.a) van Hasselt zijn de best betaalde burgemeesters van Limburg. Ze verdienen 100.000 euro bruto per jaar. De burgemeester van het piepkleine Herstappe is met 21.000 euro de slechts betaalde. Het loon hangt af van het aantal inwoners. Vanaf 150.000 inwoners is dat loon hetzelfde voor iedereen, in de kleine gemeenten is er veel variatie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.