Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
01:35 uur

Crombez: "Reynders en Michel moeten zelf conclusie trekken"

De Redactie

30/04/2017 - 12:32

Volgens de SP.A-voorzitter hebben ofwel Reynders ofwel Michel gelogen over de zaak van de ja-stem van België voor de opname van Saudi-Arabië in de VN-vrouwenrechtencommissie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crombez: "Reynders en Michel moeten hun verantwoordelijkheid opnemen" (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Of minister Reynders, of premier Michel heeft gelogen over het verloop van de ja-stem voor Saudi-Arabië in de VN-vrouwenrechtencommissie. Dat
  [naar artikel]
 2. Crombez: 'Heeft Reynders gelogen tegen Michel of heeft Michel gelogen in het parlement?' (30/04/2017 - Knack)
  Volgens SP.A-voorzitter John Crombez moeten Reynders en Michel hun verantwoordelijkheid nemen in de zaak van het Saoedisch zitje in de VN-vrouwenrechtencommisie.
  [naar artikel]
 3. Crombez: "Deze praktijken van een oude politieke cultuur moeten eruit" (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez "kan niet uitsluiten" dat hij de stekker uit de coalitie met PS zal trekken in Brussel, na het nieuwe schandaal rond
  [naar artikel]
 4. Crombez: "Weet Michel wel wat zijn regering in het buitenland doet?" (27/04/2017 - De Redactie)
  De Belgische stem vóór Saudi-Arabië in de VN-vrouwenrechtenraad ontlokt de oppositie opnieuw felle kritiek. Zo vindt SP.A-voorzitter Crombez het niet kunnen dat premier Michel "betreurt" dat België de Saudische kandidatuur heeft goedgekeurd.
  [naar artikel]
 5. Crombez: "De N-VA heeft in Antwerpen zelf een drugsprobleem" (04/09/2018 - De Morgen)
  Sp.a-voorzitter John Crombez heeft geantwoord op de uitlatingen van N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren. Die had gezegd dat hij niet kon uitsluiten dat de drugsmaffia in zijn stad banden onderhield met lokale politici. "Binnen de Antwerpse N-VA-top zitten zelf mensen met een drugsverleden", zegt Crombez nu bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 6. John Crombez: 'De goednieuwsshow van de regering-Michel moet stoppen' (08/10/2016 - Knack)
  Volgens de spa-voorzitter John Crombez moeten we de cijfers over de jobcreatie onder de regering-Michel met een korrel zout nemen. "Als we enkel naar de voltijdse banen kijken, gaat het over nog geen 9.000 jobs die sinds het einde van 2014 werden gecreëerd."
  [naar artikel]
 7. Crombez: "Bourgeois en Michel zijn sukkelaars" (10/04/2017 - De Redactie)
  SP.A-voorzitter John Crombez haalt in "De ochtend" hard uit naar de regeringsleiders naar aanleiding van de incidenten met Zuhal Demir (N-VA) en Liesbeth Homans (N-VA). Volgens Crombez worden ze niet hard genoeg aangepakt.
  [naar artikel]
 8. Crombez: "Michel en Bourgeois zijn sukkelaars" (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez is niet onder de indruk van de manier waarop premier Charles Michel afgelopen weekend staatssecretaris Zuhal Demir
  [naar artikel]
 9. Crombez: "Premier Michel mag niet in de zomer beslissen over de F16's" (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez vreest dat premier Michel deze zomer een beslissing over de F-16’s "gaat doorduwen in het verborgene onder druk van de...
  [naar artikel]
 10. Crombez: "Premier Michel en Bourgeois zijn sukkelaars" (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez is niet onder de indruk van de manier waarop premier Charles Michel afgelopen weekend staatssecretaris Zuhal Demir
  [naar artikel]
 11. Wie wordt de Belgische Eurocommissaris? Politicoloog: "Reynders meest waarschijnlijk, maar moeten 2 namen geven" (20/08/2019 - VRT NWS)
  Volgens professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven) wordt vicepremier Didier Reynders (MR) hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Belgische Eurocommissaris. Het is premier Charles Michel (MR) die Reynders tegen volgende week maandag zou moeten voordragen. Maar de premier "moet ook beantwoorden aan de vraag van de Europese Commissie en twee namen geven, die van een man en een vrouw", zegt Van Hecke.
  [naar artikel]
 12. Reynders over Jeruzalem: "Tijd voor EU om grotere rol te spelen, maar VS zal altijd aan boord moeten" (07/12/2017 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt naar eigen zeggen de "unilaterale beslissing" van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Volgens Reynders is het nu aan Europa om een grotere rol op te nemen in de kwestie. "Maar Amerika zal altijd een partner moeten zijn."
  [naar artikel]
 13. Reynders: "Rol van Europa versterken" (14/11/2016 - De Redactie)
  "We moeten niet overal meer Europa creëren, maar we moeten definiëren welke de fundamentele domeinen zijn waar enkel een gemeenschappelijke aanpak zinvol is", zegt Reynders.
  [naar artikel]
 14. Michel en Reynders reageren op VN-speech Trump: "Europa moet eigen keuzes maken" (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump heeft premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gesterkt in...
  [naar artikel]
 15. Crombez: "De Wever schotelt een valse keuze voor" (24/01/2018 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter John Crombez heeft in de "De ochtend" op Radio 1 gereageerd op het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Morgen. Die schreef daarin dat "links" moet kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. "Maar dat is een valse keuze", zegt Crombez.
  [naar artikel]
 16. Tommelein wil met Crombez praten maar... "Crombez speelt dubbel spel en heeft maar één doel: aan de macht blijven" (17/10/2018 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter en Oostendenaar John Crombez wil Open VLD-lijsttrekker Bart Tommelein uitnodigen voor een gesprek over de coalitievorming in Oostende. "We merken dat hij nog altijd vast zit, dus willen wij praten", zegt Crombez. Tommelein wil dat doen "al zal dat een moeilijk gesprek worden". "Crombez belde zondag met de N-VA om een coalitie te maken tégen mij. Hij speelt dubbel spel."
  [naar artikel]
 17. Crombez: "Probleem is niet de raming, probleem is Van Overtveldt zelf" (30/09/2016 - De Redactie)
  De minister van Financiën is de eindverantwoordelijke voor de begrotingscijfers. "Johan Van Overtveldt moet zijn conclusies trekken", reageert de SP.A-voorzitter op de brief van N-VA-minister Van Overtveldt waarin die zegt dat hij de kritiek beu is.
  [naar artikel]
 18. John Crombez: "Waarom is de N-VA tegen de waarheid?" (21/03/2018 - VRT NWS)
  Oppositieleider John Crombez (SP.A) hekelt de manier waarop de N-VA de zaak rond de F-16's aanpakt. Volgens de leider van de socialisten voert de N-VA een halve doofpotoperatie. Dat zei Crombez in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 19. Reynders over VN-zitje: "De tafel waar de belangrijkste beslissingen kunnen worden genomen" (08/06/2018 - VRT NWS)
  België heeft het felbegeerde zitje in de VN-Veiligheidsraad beet, waarvoor vooral premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de voorbije jaren intens hebben gelobbyd. Minister Reynders woonde in New York de stemming bij en reageert verheugd. "Nu zullen we meer kunnen doen. Geen mirakels, maar méér."
  [naar artikel]
 20. Reynders: "Geen vrouw in het directiecomité van de Nationale Bank: dat gaat niet" (05/11/2018 - VRT NWS)
  Vicepremier Didier Reynders (MR) is duidelijk: in het directiecomité van de Nationale Bank moeten ook vrouwen zetelen. "Geen vrouw in het directiecomité, dat gaat niet", aldus Reynders in "De ochtend" op Radio 1. Ook voor bevoegd minister Johan Van Overtveldt is het "bespreekbaar" om alsnog iemand anders te benoemen als gouverneur bij de nationale bank.
  [naar artikel]
 21. Louis Michel: "De politici zijn te bang om zich nog kwaad te maken" (05/12/2016 - De Redactie)
  Europees Parlementslid Louis Michel - vader van premier Charles Michel - doet een oproep naar de huidige generatie politici. "We moeten ons af en toe kwaad kunnen maken en verontwaardigd zijn. Wees jullie zelf."
  [naar artikel]
 22. Premier Michel: "Ik betreur Trumps uitstap uit het atoomakkoord" (08/05/2018 - VRT NWS)
  Ook premier Charles Michel heeft via Twitter gereageerd op de exit van Trump uit het nucleaire akkoord met Iran. "Ik betreur dit diep maar zowel de Europese Unie als haar internationale partners, én Iran zelf, moeten zich aan het akkoord blijven houden en de gemaakte afspraken nakomen", tweet Michel.
  [naar artikel]
 23. SP.A-voorzitter Crombez: "Bevries de zitpenningen voor Brusselse politici" (17/06/2017 - De Redactie)
  Eerst moeten de onderzoeken naar wanpraktijken bij vzw's zoals Samusocial en de Keukens van Brussel afgerond zijn, vindt Crombez.
  [naar artikel]
 24. Politiek analist Van Cauwelaert: "Crombez kan niet geloofwaardig onderhandelen met De Wever, zijn gezag is weg" (31/07/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse socialisten zijn verdeeld en het gezag van voorzitter John Crombez om mee te onderhandelen over regeringsdeelname is weg. Dat zei politiek analist Rik Van Cauwelaert in "De wereld vandaag" op Radio 1. De Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout ziet dan weer dat er "goesting is om mee te regeren" bij de cirkel rond Crombez. Dat zei hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - Crombez: "We moeten de burgemeestersjerp afgeven in het belang van Hasselt" (08/09/2016 - De Redactie)
  Hilde Claes (SP.A) is niet langer burgemeester van Hasselt. Ze heeft haar sjerp moeten afstaan aan Nadja Vananroye van coalitiepartner CD&V. SP.A-voorzitter John Crombez geeft toe dat het pijnlijk is voor de partij, maar dat ze moeten handelen in het belang van Hasselt.
  [naar artikel]
 26. Reynders: "Nog één of twee punten over CETA moeten beslecht worden. Niet meer" (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de ambtswoning van premier Charles Michel zijn vertegenwoordigers van de federale regering en de deelstaten rond 8 uur opnieuw bijeengekomen
  [naar artikel]
 27. Crombez over decumul: "Winnen we stemmen op korte termijn? Neen, maar we moeten veranderen" (23/04/2018 - VRT NWS)
  SP.A-partijvoorzitter John Crombez verdedigt het cumulverbod van zijn partij. SP.A'ers mogen niet tegelijkertijd burgemeester zijn van een grote gemeente of stad en een zitje hebben in het parlement. Hans Bonte geeft daarom zijn mandaat als Kamerlid op, maar noemde het cumulverbod vanmorgen "een strategische vergissing" omdat andere partijen zo'n verbod niet hebben. "Maar als we moeten blijven doen wat andere partijen doen, zal er nooit iets veranderen", reageert partijvoorzitter John Crombez.
  [naar artikel]
 28. Crombez: "Een gehandicapte die maar geen zorg krijgt? Dan heeft de regering een foute keuze gemaakt." (17/03/2018 - VRT NWS)
  SP.A organiseert vandaag een partijcongres, met als hoofdthema "zorg". "We doen dat omdat we in een zorgcrisis zitten", zegt partijvoorzitter John Crombez in "De ochtend" op Radio 1. "Zowel in de jeugdzorg als in de gehandicaptenzorg als in de ouderenzorg zijn er wachtlijsten. Het is een kwestie van keuzes en de huidige regeringen maken de verkeerde keuzes."
  [naar artikel]
 29. Crombez vreest dat premier Michel beslissing over F-16's deze zomer "onder druk van lobby en zonder transparantie" zal doorduwen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez vreest dat premier Michel deze zomer een beslissing over de F-16’s "gaat doorduwen in het verborgene onder druk van de...
  [naar artikel]
 30. Crombez na uitspraak De Wever: "N-VA heeft zelf drugprobleem" (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-voorzitter John Crombez dient Bart De Wever (N-VA) van antwoord over de drugsproblemen in Antwerpen. De Wever moet volgens hem eerst eens naar...
  [naar artikel]
 31. SP.A-voorzitter Crombez: "We moeten het meer hebben over sociaaldemocratie en migratie het debat niet laten domineren" (11/09/2019 - VRT NWS)
  De SP.A heeft veel te weinig sociaaldemocratie toegepast in de wijken en dat is voor een deel te wijten aan het feit dat asiel en migratie de debatten gedomineerd hebben. Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez in "De afspraak".
  [naar artikel]
 32. SP.A-voorzitter John Crombez: "Proximus moet in overheidshanden blijven" (14/01/2019 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter John Crombez wil niet dat de overheidsbelangen in Proximus worden afgebouwd. "Ik ben daar heel erg tegen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. Met 53,5 procent is de Belgische Staat nog steeds hoofdaandeelhouder bij Proximus, maar dit weekend gaf de liberale minister van Telecommunicatie Philippe De Backer aan dat hij die belangen wil afbouwen. De discussie over de staatsbelangen bij Proximus komt er in de marge van de aankondiging dat 1.900 jobs bij het telecombedrijf moeten verdwijnen. 
  [naar artikel]
 33. D-day voor Eurostadion: Ghelamco zet sowieso door, Reynders kritisch: "Men had voor renovatie van het Koning Boudewijnstadion moeten kiezen" (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  MR-vicepremier Didier Reynders vindt dat "men vanaf het begin had moeten kiezen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion" in plaats van...
  [naar artikel]
 34. Crombez over dossier F-16's: "Wij gingen door een mijnenveld. Dan moet je soms risico's nemen" (04/06/2018 - De Morgen)
  Sp.a-voorzitter John Crombez heeft vandaag voor het eerst gereageerd na het moeilijke weekend en dito partijbureau. "Het is onze democratische plicht om de waarheid over dit dossier naar buiten te brengen. Dan neem je risico's", zegt Crombez in De Afspraak. Eerder op de avond had N-VA-voorzitter Bart De Wever nog gezegd dat "zelfs een veertienjarige kan zien dat die mails vals zijn".
  [naar artikel]
 35. Reynders over Eurostadion: "Begrijp niet waarom Brussels Gewest koos om het stadion in Grimbergen te bouwen" (07/12/2017 - VRT NWS)
  MR-vicepremier Didier Reynders heeft kritiek op de keuze van de Brusselse overheden om het Eurostadion op parking C van de Heizel, op Vlaams grondgebied dus, te bouwen. "Vanaf het begin had men moeten kiezen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion", zei hij op de RTBF-radio.
  [naar artikel]
 36. Crombez na forse klap Franse zusterpartij: "Als traditionele partijen zich niet vernieuwen, krijg je dit" (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens sp.a-voorzitter John Crombez bestaat links nog "zeer stevig" in Frankrijk, maar zit het verdeeld over verschillende gebieden en in
  [naar artikel]
 37. Premier Charles Michel buigt niet: "Ik ga naar Marrakech om standpunt van parlement mee te delen" (04/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) houdt voet bij stuk en komt de N-VA niet tegemoet: hij gaat niet naar de koning maar vraagt om een stemming over het migratiepact in het parlement. Op een persconferentie kondigde hij ook aan dat hij ook wel degelijk naar Marrakech gaat om er het Belgische standpunt toe te lichten dat door het parlement is goedgekeurd. Dat betekent dat de N-VA kleur zal moeten bekennen en zelf de stekker uit de regering-Michel trekken, zoals ze eerder al had gedreigd te doen als er met een wisselmeerderheid zou worden gewerkt.
  [naar artikel]
 38. Michel: "Belgische kerstmarkten en vuurwerk gaan voorlopig door zoals gepland" (20/12/2016 - De Redactie)
  Dat heeft premier Michel verklaard in een reactie op de aanslag in Berlijn. "Maar we moeten alert blijven."
  [naar artikel]
 39. John Crombez: "Ontslag als SP.A-voorzitter? Dat is niet aan de orde vandaag" (15/10/2018 - VRT NWS)
  De verliezer van de verkiezingen, dat is de SP.A. Voorzitter John Crombez had zijn lot verbonden aan de resultaten in de centrumsteden. "Ik neem vandaag geen ontslag, zo werkt dat niet. We moeten eerst alles bekijken, de verliezen, de lichtpunten, kijken wat nodig is voor de partij."   
  [naar artikel]
 40. Crombez: "Regering ruziet al 10 maand over essentie" (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Iedereen wil rechtvaardige fiscaliteit maar de regering maakt er al tien maanden ruzie over", zegt sp.a-voorzitter John Crombez in De
  [naar artikel]
 41. Crombez mijdt Antwerps debacle in nieuwjaarsspeech, maar "jullie zullen ons niet temmen" (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De sp.a gaat voor "nieuw socialisme": het streven naar gelijkheid en bescherming in nieuwe tijden. Dat heeft voorzitter John Crombez gezegd op de...
  [naar artikel]
 42. Crombez mijdt Antwerps debacle in nieuwjaarsspeech sp.a, maar "jullie zullen ons niet temmen" (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De sp.a gaat voor "nieuw socialisme": het streven naar gelijkheid en bescherming in nieuwe tijden. Dat heeft voorzitter John Crombez gezegd op de...
  [naar artikel]
 43. Crombez: "Grote delen van de bevolking profiteren niet van de groei" (31/01/2018 - VRT NWS)
  "Een ruime meerderheid van de bevolking profiteert niet mee van de groei in ons land." Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez in een debat met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in "Terzake".
  [naar artikel]
 44. SP.A-voorzitter John Crombez noemt samen met N-VA regeren "zo goed als onmogelijk" (30/04/2019 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter John Crombez acht een samenwerking met de N-VA in de federale of Vlaamse regering "quasi onmogelijk". Dat zegt hij in "Terzake". 
  [naar artikel]
 45. [VIDEO] - De Gucht tegen Crombez: "U staat hier maar wat te bazelen" (25/09/2016 - De Redactie)
  Oud-EU-commissaris voor Handel Karel De Gucht (Open VLD) en partijvoorzitter John Crombez (SP.A) vochten een bits duel uit in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 46. Crombez: "Regelrechte schande, regering lacht mensen in hun gezicht uit" (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Deze regering rolt de rode loper uit voor grote fraudeurs." Dat zegt sp.a-voorzitter John Crombez in een reactie op het feit dat de parketten en
  [naar artikel]
 47. Crombez: "Blijkbaar vreemd dat politicus eerlijk zegt wat hij denkt" (19/11/2017 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter John Crombez benadrukt dat zijn eerlijke uitspraak dat hij wakker ligt van de verkiezingen niét betekent dat hij geen vertrouwen heeft in zijn partij. Dat zegt hij in "De zevende dag". In een weekendinterview met De Standaard doet de uitspraak dat Crombez niet weet of SP.A de verkiezingen kan winnen, stof opwaaien. "Ik ben niet de man van de oneliners, ik zeg altijd eerlijk wat ik denk."
  [naar artikel]
 48. Descheemaecker: "Ik zweer dat ik geen contact heb gehad met pers, Crombez is wanhopig man" (17/01/2018 - VRT NWS)
  Marc Descheemaecker, de voorzitter van De Lijn, ontkent dat hij de berichten over financieel geknoei door Tom Meeuws zou gelekt hebben naar de pers. SP.A-voorzitter John Crombez had hem daarvan beschuldigd. Volgens Descheemaecker is Crombez een "wanhopig man".
  [naar artikel]
 49. Crombez: "Blij dat regering inziet dat deze pensioenmaatregel slecht was" (14/09/2017 - VRT NWS)
   SP.A-voorzitter John Crombez is tevreden dat het kernkabinet beslist heeft om niets te wijzigen aan de pensioenberekening van werkloze vijftigplussers. Hij hoopt dat dit het begin kan zijn van een "echt debat over de kwaliteitsvolle pensioenen van de toekomst".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.