Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
15:41 uur

Koning Filip en Vandeput bezoeken Belgische soldaten in Litouwen voor NAVO-spierballengerol

Het Laatste Nieuws

04/05/2017 - 16:53

Koning Filip en minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) hebben vandaag de Belgische soldaten in Litouwen bezocht. Die zitten daar om indruk


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Vandeput bezoekt Belgische NAVO-soldaten in Litouwen: "Blijven praten met Russen" (24/11/2017 - VRT NWS)
  De minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft een bezoek gebracht aan de Belgische soldaten die ingezet zijn bij een battlegroup van de NAVO in Litouwen. De opgevoerde aanwezigheid van NAVO-soldaten in de buurt van Rusland moet er aan herinneren dat een aanval tegen een NAVO-lidstaat gelijk staat met een aanval tegen alle 29. "Het is belangrijk dat we blijven praten met de Russen, maar je moet ook tonen dat je sterk genoeg bent om dat te doen", aldus Vandeput.
  [naar artikel]
 2. Koning bezoekt Belgische militairen in Estland (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip is vandaag in Estland voor een kort werkbezoek. Daarbij zal hij onder andere de Belgische militairen in Tapa bezoeken. Die soldaten...
  [naar artikel]
 3. 250 Belgische militairen actief in NAVO-strijdmacht in Litouwen: bescherming tegen eventuele Russische aanvallen (21/11/2018 - VRT NWS)
  Sinds midden augustus zijn 250 Belgische militairen actief in Litouwen. Ze maken daar deel uit van de multinationale strijdmacht van de NAVO die met meer dan 1.000 soldaten, net als de evenknieën in Estland, Letland en Polen, de plaatselijke bevolking moet geruststellen dat de NAVO hen niet in de steek zal laten in geval van Russische agressie. In de noordoostelijke NAVO-lidstaten was na de Russische annexatie van de Krim in 2014 grote ongerustheid ontstaan over mogelijke Russische acties. De multinationale strijdmachten moeten de oostflank van de NAVO versterken. 
  [naar artikel]
 4. Koning Filip herdenkt 252 gesneuvelde Belgische militairen (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Congreskolom in Brussel is in aanwezigheid van koning Filip hulde gebracht aan de 252 Belgische soldaten die sinds 1945 gesneuveld zijn in...
  [naar artikel]
 5. Koning bezoekt Belgische militairen in Estland (02/04/2019 - Metro)
  Koning Filip is vandaag in Estland voor een kort werkbezoek. Daarbij zal hij onder andere de Belgische militairen in Tapa bezoeken. Die soldaten maken deel uit van de multinationale battlegroup onder Brits commando die onder NAVO-vlag is ingezet in het land. De koning wordt vergezeld door minister van Defensie Didier Reynders. Ook generaal Marc Compernol, de chef Defensie (CHOD), en generaal Marc Thys, commandant van de Landcomponent, nemen deel aan het werkbezoek. Het werkbezoek van de koning aan Estland begint met een audiëntie met presidente Kersti Kaljulaid in Tallinn. Daarna woont de koning een demonstratie bij in het ‘e-Estonia briefing centre’. Estland, een digitale pionier, stelt er vernieuwingen voor op het vlak van interacties tussen burgers, bedrijven en de overheid. Bij die interacties wordt van informatietechnologie gebruikgemaakt. Na het briefingscentrum trekt de vorst naar Tapa, waar de Belgische militairen zijn ingezet. Ons land neemt sinds 2017 deel aan de NAVO-missie ‘enhanced Forward Presence’, de versterking van de oostflank van de NAVO in de Baltische staten en Polen. De verdragsorganisatie ontplooide vier multinationale bataljons in Estland, Letland, Litouwen en Polen, op roterende basis. Daarmee wil de NAVO een antwoord bieden op de dreiging van Rusland die de Oost-Europese landen ervaren sinds het conflict in Oekraïne. Dit jaar stuurt België twee detachementen uit, van elk zo’n 250 militairen. In de eerste helft van het jaar versterkt zo een manoeuvreercompagnie de Britse battlegroup in Estland. Tot op heden maakten de Belgische troepen altijd deel uit van de battlegroup die Duitsland leidde in het Litouwse Rukla. Op dit moment zijn 264 Belgische militairen ingezet in Estland. Bron: Belga   Het bericht Koning bezoekt Belgische militairen in Estland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Vandeput mag eigen soldaten in Noord-Irak niet bezoeken: “Wij helpen hen vechten tegen IS en nu zijn we niet welkom” (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Irak geeft geen toestemming aan minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) om Belgische troepen in Erbil, Noord-Irak te bezoeken. “Dan gaan we helemaal niet naar Irak, hoewel we ook enkele instructeurs in Bagdad hebben”, reageert een verontwaardigde Vandeput. “We zullen hier diplomatiek gevolg aan geven.”
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Filip en Mathilde bezoeken tentoonstelling en bedanken voor de bloemen (09/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Door de terreurdreiging werd het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde eerder dit jaar uitgesteld. Dinsdag kwamen ze dan uiteindelijk toch de tentoonstelling ‘Koning Albert I en de Grote Oorlog’ bezoeken in het kasteel van Rumbeke.
  [naar artikel]
 8. Koning Filip wil roos achterlaten voor Belgisch slachtoffer 9/11, maar dat loopt niet van een leien dakje (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde vertoeven twee dagen in New York om de Verenigde Naties te bezoeken, naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Veiligheidsraad. Het koningspaar bezocht ook ‘Ground Zero’, waar bijna 3.000 mensen het leven verloren toen twee vliegtuigen in de WTC-torens crashten op 11 september 2001 . Tijdens een ceremonie bij het ‘9/11 Memorial’, plantte de koning een witte roos voor Patrice Braut, het enige Belgische slachtoffer. Koning Filip had tijdens het emotionele moment even moeite om de bloem en bijhorende Belgische driekleur goed te zetten.
  [naar artikel]
 9. Mee op NAVO-missie in Litouwen om Russen af te schrikken: ‘Hiervoor gingen jullie bij Defensie. Niet om in Antwerpen op straat te staan’ (28/10/2019 - De Morgen)
  Volle gas voorwaarts, enkele rookgranaten voorop en dan hard in de remmen: het gaat vooruit tijdens de - gesimuleerde - aanval van onze Belgische troepen. Nog twee luide knallen en plots stormt tien man uit de pantservoertuigen. We bevinden ons op het grootste militaire oefenterrein van Litouwen. 258 Belgische militairen zijn hier op NAVO-opdracht, en wij waren erbij.
  [naar artikel]
 10. Vandeput wil bijkomende troepen sturen naar NAVO-missie in Afghanistan (09/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Defensie Steven Vandeput heeft tijdens de NAVO-vergadering in Brussel geen aankondiging gedaan over bijkomende Belgische troepen voor...
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Koning Filip en kinderen bezoeken Noordzee Drones (02/10/2016 - De Redactie)
  Vandaag is het Open Bedrijvendag en ook koning Filip ging een kijkje nemen. Hij bezocht samen met twee van zijn kinderen een opleidingscentrum voor dronepiloten.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip bezoekt slachtoffers van machete-aanval (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip zal vandaag de plaats in Charleroi bezoeken waar zaterdag twee agentes met een machete toegetakeld werden. Hij zal ook langsgaan bij
  [naar artikel]
 13. Vandeput wil bijkomende troepen sturen naar NAVO-missie in Afghanistan (09/11/2017 - Knack)
  Minister van Defensie Steven Vandeput heeft tijdens de NAVO-vergadering in Brussel geen aankondiging gedaan over bijkomende Belgische troepen voor de missie in Afghanistan. Wel wil hij de vraag van de NAVO tegemoetkomen en dus extra troepen sturen. Die beslissing moet wel nog groen licht krijgen van de ministerraad.
  [naar artikel]
 14. Jarige koning Filip schildert portret van zijn geliefde oom Boudewijn (15/04/2018 - VRT NWS)
  Speciaal voor zijn 58ste verjaardag vandaag heeft het Belgische hof een nieuwe foto van koning Filip op Facebook gepost. Daarop is de koning te zien die schildert. Wie goed kijkt, ziet dat Filip een portret afwerkt van wijlen koning Boudewijn.
  [naar artikel]
 15. Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deel aan grote Navo-manoeuvres (12/09/2018 - De Standaard)
  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de Navo van de voorbije jaren, ‘Trident Juncture 2018’. Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deel aan grote NAVO-manoeuvres (12/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de NAVO van de voorbije jaren, ‘Trident Juncture 2018’. Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
  [naar artikel]
 17. Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deel aan grote NAVO-manoeuvres (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de NAVO van de voorbije jaren, ‘Trident Juncture 2018’. Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
  [naar artikel]
 18. Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deel aan grote Navo-manoeuvres (12/09/2018 - De Standaard)
  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de Navo van de voorbije jaren, ‘Trident Juncture 2018’. Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
  [naar artikel]
 19. Amerikaanse kadetten gaan uit de bol voor koning Filip (26/04/2018 - De Standaard)
  Koning Filip heeft op zijn laatste dag in New York 4.400 cadetten toegesproken op Westpoint. Dat is de oudste en meest prestigieuze militaire academie van Amerika. Hij maakte zich populair, door de soldaten-in-opleiding amnestie te verlenen voor hun kleine overtredingen. En dat met deze uitbundige taferelen tot gevolg.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip en Poolse president herdenken gesneuvelde soldaten (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip bracht zondag een bezoek aan Lommel. In het gezelschap van de Poolse president Andrzej Duda woonde hij een plechtigheid bij op het Pools militair kerkhof naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de bevrijding.
  [naar artikel]
 21. Filip en Mathilde steken straatkinderen in Rio hart onder de riem (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Braziliaanse organisatie voor straatkinderen Amar, en de Belgische partner-ngo kiyo. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Belgische koningspaar het project ter plaatse -in een sloppenwijk of favela- zou gaan bezoeken, maar dat werd door de lokale autoriteiten verboden, zo raakte vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 22. Amerikaanse kadetten gaan uit de bol voor koning Filip (26/04/2018 - De Standaard)
  Koning Filip heeft op zijn laatste dag in New York 4.400 kadetten toegesproken op Westpoint. Dat is de oudste en meest prestigieuze militaire academie van Amerika. Hij maakte zich populair, door de soldaten-in-opleiding amnestie te verlenen voor hun kleine overtredingen. En dat met deze uitbundige taferelen tot gevolg.
  [naar artikel]
 23. Filip neemt prins Emmanuel mee naar oorlogsmonumenten in Normandië (21/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip was dinsdag met jongste zoon Emmanuel (13) in Normandië om er locaties van de Tweede Wereldoorlog te bezoeken. In Cabourg ontmoetten ze veteranen van de Belgische militaire eenheid Brigade Piron. Exact 75 jaar terug bevrijdden die de Franse badplaats.
  [naar artikel]
 24. België belooft meer troepen voor NAVO-missie Afghanistan (07/11/2017 - Metro)
  België heeft zich ertoe verbonden bijkomende troepen te sturen ter ondersteuning van de NAVO-missie in Afghanistan, maar de formele beslissing moet wel nog groen licht krijgen op de volgende ministerraad. Dat zegt de woordvoerder van minister van Defensie Steven Vandeput. De NAVO heeft beslist de missie ‘Resolute Support’ in Afghanistan te versterken van 13.000 naar 16.000 soldaten. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg vandaag aangekondigd. België beloofde eerder al dat het bijkomende manschappen zou leveren voor de missie Resolute Support. De beslissing daarover valt wellicht donderdag, wanneer de ministerraad zich buigt over de operationele plannen van Defensie voor 2018. Die plannen vormen een overzicht van de operaties waar het Belgische leger volgend jaar bij betrokken zal zijn. De NAVO heeft België alvast om troepenversterking gevraagd. “Die aanvraag wordt onderzocht door de Generale Staf van Defensie. We moeten intern nagaan of het mogelijk zal zijn of niet om extra manschappen te sturen”, legt de woordvoerster van minister Vandeput uit. Momenteel nemen 62 Belgische manschappen deel aan de NAVO-missie in Afghanistan. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Koning Filip en premier Michel bezoeken plaats van explosie (16/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip en premier Charles Michel (MR) hebben dinsdagnamiddag rond 14 uur een kort bezoek gebracht aan de Paardenmarkt in Antwerpen. Daar vond maandagavond een zware ontploffing plaats waarbij twee mensen om het leven kwamen. De premier en de koning werden vergezeld door Antwerps burgemeester Bart De Wever, provinciegouverneur Cathy Berx en de rampencoördinator van de stad.
  [naar artikel]
 26. Koning Filip leert 'Portugees voor Dummies' (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische koning Filip heeft maandagochtend premier Charles Michel kunnen bijpraten over zijn staatsbezoek van vorige week aan Canada. Het...
  [naar artikel]
 27. België wil niet het kneusje van de NAVO-troepen zijn (06/04/2019 - De Morgen)
  101 Belgische militairen nemen deel aan NAVO-oefeningen in de Baltische staten. Provocaties volgens Rusland, levensnoodzakelijk volgens Litouwen. Maar België kan zo vooral de NAVO geruststellen. Kwestie van op 25 mei in Brussel niet met de billen bloot te staan. Bruno Struys
  [naar artikel]
 28. Koning Filip al kitesurfend: "Geniet nog van de laatste dagen van de vakantie!" (24/08/2018 - VRT NWS)
  Het Belgische Paleis heeft op sociale media een video gepost waarin koning Filip zijn landgenoten nog enkele fijne laatste vakantiedagen wenst. Op de beelden is Filip opnieuw aan het kitesurfen. De koning en zijn gezin genieten momenteel zelf nog van een culterele privéreis in Armenië.
  [naar artikel]
 29. Spierballengerol NAVO op oostelijke flank moet Rusland afschrikken (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse president Andrzej Duda heeft vandaag het NAVO-bataljon officieel welkom geheten in Orzysz, in het noordoosten van Polen, in
  [naar artikel]
 30. Spierballengerol NAVO op oostelijke flank moet Rusland afschrikken (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse president Andrzej Duda heeft vandaag het NAVO-bataljon officieel welkom geheten in Orzysz, in het noordoosten van Polen, in
  [naar artikel]
 31. Belgische militairen vertrekken eind deze maand naar Litouwen (13/01/2017 - De Standaard)
  Een honderdtal Belgische militairen vertrekt eind deze maand naar Litouwen om er deel te nemen aan de versterking van de Navo in Oost-Europa. Dat meldt het ministerie van Defensie vrijdag.
  [naar artikel]
 32. Belgische militairen vertrekken eind deze maand naar Litouwen (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal Belgische militairen vertrekt eind deze maand naar Litouwen om er deel te nemen aan de versterking van de Navo in Oost-Europa. Dat meldt het ministerie van Defensie vrijdag.
  [naar artikel]
 33. Belgische militairen vertrekken eind deze maand naar Litouwen (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een honderdtal Belgische militairen vertrekt eind deze maand naar Litouwen om er deel te nemen aan de versterking van de Navo in Oost-Europa. Dat meldt het ministerie van Defensie vrijdag.
  [naar artikel]
 34. NAVO stuurt drieduizend soldaten extra naar Afghanistan (09/11/2017 - VRT NWS)
  De NAVO gaat drieduizend extra soldaten op missie sturen naar Afghanistan. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft aangekondigd dat er in totaal 16.000 soldaten deel zullen uitmaken van de missie in Afghanistan.
  [naar artikel]
 35. Integraal: de speech van koning Filip (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Traditiegetrouw heeft koning Filip vanmiddag een toespraak gehouden naar aanleiding van de Belgische feestdag morgen. Lees hier de integrale
  [naar artikel]
 36. Integraal: de speech van koning Filip (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Traditiegetrouw heeft koning Filip vanmiddag een toespraak gehouden naar aanleiding van de Belgische feestdag morgen. Lees hier de integrale
  [naar artikel]
 37. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken koningin Paola (18/02/2017 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zaterdagnamiddag een bezoek gebracht aan koningin Paola, die in het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel herstelt van een heupoperatie.
  [naar artikel]
 38. Belgische F-16’s in Litouwen vlogen al twintigtal keer uit voor Russische toestellen (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vier Belgische F-16’s die in Litouwen zijn ingezet om het Baltische luchtruim te beschermen, hebben al een twintigtal keer moeten opstijgen om Russische toestellen te onderscheppen die het NAVO-luchtruim naderden boven de Baltische Zee. Dat is dinsdag uit militaire bron vernomen.
  [naar artikel]
 39. België levert militairen aan NAVO-bataljons in Litouwen (06/04/2019 - De Morgen)
  België gaat volgend jaar een honderdtal militairen leveren aan de multinationale NAVO-bataljons in Litouwen. Het gaat om een transportcompagnie die er zes maanden zal verblijven.
  [naar artikel]
 40. Koning Filip wil snel een regering, maar wat zegt hij écht? Politicoloog Carl Devos (UGent) legt uit (25/12/2019 - De Morgen)
  De kerstboodschap van koning Filip was kort, voorzichtig en omzeilde elk mijnenveld. ‘Als de op een na langste regeringsvorming in de Belgische geschiedenis aan de gang is, dan wil je als staatshoofd uiteraard geen aanstoot geven. Koning Filip snakt naar federale stabiliteit’, zegt politicoloog Carl Devos.
  [naar artikel]
 41. Koning Filip voor de Verenigde Naties: "Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog" (24/04/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft deze namiddag (Belgische tijd) de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken.  "Vredesopbouw en duurzame vrede", daarover gaat het in New York.  De toespraak van Filip kadert in de Belgische campagne die ons land een zitje in de VN-Veiligheidsraad kan opleveren.
  [naar artikel]
 42. U ziet het goed: koning Filip aan tafel met Matt Damon (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische koningspaar heeft aardig wat bekende handen geschud in Zwitserland. Vandaag sprak koning Filip, die in het bergdorp Davos met
  [naar artikel]
 43. 100-tal Belgische militairen eind deze maand naar Litouwen (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een honderdtal Belgische militairen vertrekken eind deze maand naar Litouwen om er deel te nemen aan de versterking van de Navo in Oost-Europa.
  [naar artikel]
 44. Sander Loones (N-VA) legt eed af bij koning Filip als minister van Defensie en Ambtenarenzaken (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  N-VA’er Sander Loones heeft maandag bij koning Filip de eed afgelegd als minister van Defensie en Ambtenarenzaken. De 39-jarige Loones volgt in die functie zijn partijgenoot Steven Vandeput op, die na nieuwjaar burgemeester van Hasselt wordt. Ook premier Charles Michel was voor de eedaflegging naar het Paleis in Brussel afgezakt.
  [naar artikel]
 45. Sander Loones (N-VA) legt eed af bij koning Filip als minister van Defensie en Ambtenarenzaken (12/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  N-VA’er Sander Loones heeft maandag bij koning Filip de eed afgelegd als minister van Defensie en Ambtenarenzaken. De 39-jarige Loones volgt in die functie zijn partijgenoot Steven Vandeput op, die na nieuwjaar burgemeester van Hasselt wordt. Ook premier Charles Michel was voor de eedaflegging naar het Paleis in Brussel afgezakt.
  [naar artikel]
 46. Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan NAVO-manoeuvres (12/09/2018 - VRT NWS)
  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de NAVO van de voorbije jaren, "Trident Juncture 2018". Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
  [naar artikel]
 47. Staatsbezoek aan Portugal – Koning Filip eert “veroverend volk” tijdens staatsdiner in Lissabon (22/10/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft de Portugezen maandagavond geroemd als een “veroverend volk” in een toespraak tijdens een staatsbanket in Lissabon. Daarmee werd de eerste dag van het driedaagse staatsbezoek van het koningspaar aan Portugal afgesloten. “Van het Hiëronymietenklooster vanochtend tot het paleis van Ajuda vanavond (…), vandaag hebben we acht eeuwen van geschiedenis in Portugal doorlopen. Het is de geschiedenis van een groot volk, met een ondernemend en veroverend karakter”, zei koning Filip. Het Belgische staatshoofd benadrukte de unieke banden tussen België en Portugal. “Sinds lang verbindt de maritieme handel onze grote havensteden en heeft hij hun een gelijkaardige bloei doen kennen”, luidde het. “Onze soldaten hebben zij aan zij gestreden op cruciale momenten en doen dat vandaag nog steeds op verscheidene slagvelden.” Voor het staatsbanket had koning Filip, samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de vijf minister-presidenten, al hulde gebracht aan de Portugese soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België zijn gesneuveld, met name tijdens de Vierde Slag om Ieper. In zijn toespraak wees de koning tot slot ook op “de moed en de zachtaardigheid” van de Portugezen. Bron: Belga   Het bericht Staatsbezoek aan Portugal – Koning Filip eert “veroverend volk” tijdens staatsdiner in Lissabon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Koning Filip promoot België als betrouwbare en solide partner voor vredesopbouw (24/04/2018 - Knack)
  In een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft koning Filip dinsdag het Belgische engagement voor duurzame vrede beklemtoond.
  [naar artikel]
 49. Belgische F-16’s onderscheppen Russische straaljagers in Baltische regio (29/11/2018 - Metro)
  Belgische F-16-gevechtsvliegtuigen hebben gisteren Russische Flanker-straaljagers onderschept die zonder vluchtplan vlogen bij de Baltische regio. Dat meldt de Belgische luchtcomponent vandaag op Twitter. De Belgische F-16’s zijn momenteel ingezet in Litouwen om de integriteit van het NAVO-luchtruim in de Baltische regio te beschermen. Sinds begin september opereren vier Belgische F-16’s en een vijftigtal militairen vier maanden lang vanop de basis Siauliai in Litouwen. Het is de achtste keer dat de Belgische luchtmacht deelneemt aan de NAVO-luchtpolitie voor de Baltische staten. Nu doen ze dat samen met vier Duitse Eurofighter-jets die opereren vanuit Amari. De Duitsers blijven acht maanden ter plaatse. Estland en de twee andere Baltische staten hebben geen eigen gevechtsvliegtuigen. Sinds hun toetreding tot de NAVO in 2004 staan andere lidstaten in voor de verdediging van hun luchtruim. bron: Belga Het bericht Belgische F-16’s onderscheppen Russische straaljagers in Baltische regio verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.