Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Kamerfractieleiders vragen Staatsveiligheid om onderzoek naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman 

19/12/2023 - 14:01
"De fractieleiders in de Kamer vragen aan de Staatsveiligheid om een onderzoek te voeren naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman. Dat is de broer van Frank Creyelman, die enkele dagen geleden uit de partij is gezet vanwege beschuldigingen van spionage voor China. Steven Creyelman is voorzitter van de Commissie Legeraankopen in de Kamer."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kamerfractieleiders vragen Staatsveiligheid om onderzoek naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman  (19/12/2023 - VRT NWS)

De fractieleiders in de Kamer vragen aan de Staatsveiligheid om een onderzoek te voeren naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman. Dat is de broer van Frank Creyelman, die enkele dagen geleden uit de partij is gezet vanwege beschuldigingen van spionage voor China. Steven Creyelman is voorzitter van de Commissie Legeraankopen in de Kamer. [naar artikel]


2. Kamer vraagt Staatsveiligheid om onderzoek naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De fractieleiders in de Kamer vragen aan Staatsveiligheid om een onderzoek te voeren naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman, de broer van Frank Creyelman die zich jarenlang liet gebruiken als Chinese informant. De Kamer vraagt Creyelman ook om tijdelijk een stap opzij te zetten als voorzitter van de Commissie Legeraankopen. Vlaams Belang reageert misnoegd. “Dit is een verwerpelijk politiek spel om iemands reputatie door het slijk te halen.” [naar artikel]


3. Kamer vraagt onderzoek van Staatsveiligheid naar Steven Creyelman, broer van Chinese spion (19/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De Kamer vraagt aan de Staatsveiligheid om onderzoek te doen naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman, nu blijkt dat zijn broer informant was van een Chinese spion. De andere partijen vragen dat hij intussen tijdelijk een stap opzijzet als voorzitter van de Commissie Legeraankopen, maar daartoe lijkt Vlaams Belang niet bereid. [naar artikel]


4. Fractieleiders vragen onderzoek door Staatsveiligheid naar VB-parlementslid Steven Creyelman in ‘urgent advies’ (19/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Na de spionage voor China van zijn broer: Kamer vraagt onderzoek Staatsveiligheid naar Steven Creyelman (19/12/2023 - Het Nieuwsblad)

De Kamer vraagt aan de Staatsveiligheid om onderzoek te doen naar Vlaams Belang-Kamerlid Steven Creyelman, nu blijkt dat zijn broer informant was van een Chinese spion. De andere partijen vragen dat hij intussen tijdelijk een stap opzijzet als voorzitter van de Commissie Legeraankopen, maar daartoe lijkt Vlaams Belang niet bereid. [naar artikel]


6. Kamer vraagt analyse Staatsveiligheid over Vlaams Belanger Steven Creyelman (19/12/2023 - De Tijd)

14:27 De Kamer vraagt de Staatsveiligheid een advies te maken over Steven Creyelman. Het Vlaams Belang-Kamerlid is de broer van Frank Creyelman, die wordt verdacht van spionage voor China. [naar artikel]


7. Tom Van Grieken over Steven Creyelman: "Laat Staatsveiligheid maar onderzoeken, wij geloven hem als hij zegt dat er niets mis is"  (19/12/2023 - VRT NWS)

Partijvoorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken blijft achter Kamerlid Steven Creyelman staan, ook nu de Kamerfractieleiders over hem een advies vragen aan Staatsveiligheid. Volgens Van Grieken is er geen reden om aan te nemen dat Steven Creyelman met China samenwerkte. "We hebben al bewezen dat we snel handelen als er zwart-op-wit bewijzen zijn. Maar met vermoedens kunnen we niets doen." [naar artikel]


8. Fractieleiders vragen onderzoek naar Vlaams Belang-parlementslid Steven Creyelman: ‘Hij beschikt over confidentiële militaire informatie’ (19/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


9. Onderzoek naar Chinese spionage bij VB-parlementslid: ‘Activiteiten van mijn broer zijn landverraad’, zegt Steven Creyelman (19/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!