Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Referee Department behandelt morgen klacht Genk omtrent ‘penaltygate’, uitspraak niet voor meteen

04/01/2024 - 20:00
"Morgenmiddag om twaalf uur behandelt het Referee Department in Tubeke de klacht van Racing Genk na de wedstrijd tegen Anderlecht. De Limburgers willen de match herspelen na de controversiële penaltyfase in de competitiewedstrijd, die paars-wit uiteindelijk met 2-1 won. Een beslissing wordt pas over enkele weken verwacht."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Referee Department behandelt morgen klacht Genk omtrent ‘penaltygate’, uitspraak niet voor meteen (04/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Morgenmiddag om twaalf uur behandelt het Referee Department in Tubeke de klacht van Racing Genk na de wedstrijd tegen Anderlecht. De Limburgers willen de match herspelen na de controversiële penaltyfase in de competitiewedstrijd, die paars-wit uiteindelijk met 2-1 won. Een beslissing wordt pas over enkele weken verwacht. [naar artikel]


2. KIJK. “Niet logisch dat Referee Department oordeel velt”: voorzitter Croonen over waarom Genk verder procedeert in ‘penaltygate’ (10/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Racing Genk blijven ze bij hun standpunt: de match tegen Anderlecht moet overgespeeld worden. “We hopen minstens op juridische duidelijkheid”, zegt voorzitter Peter Croonen vanop de winterstage in het Spaanse Benidorm. [naar artikel]


3. Referee Department behandelt penaltyzaak Anderlecht-KRC Genk op 5 januari (28/12/2023 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk weet wanneer zijn klacht in de penaltyzaak behandeld wordt. “We nodigen alle partijen uit op 5 januari”, aldus Frank De Bleeckere van het Referee Department. Daarna zal de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal zich over de zaak buigen. [naar artikel]


4. Referee Department behandelt klacht na Anderlecht - Genk (05/01/2024 - Sporza)

Het journaal - 05/01/2024 [naar artikel]


5. Referee Department noemt “Jij bent de slechtste verdediger die ik ooit zag”-uitspraak van Jonathan Lardot “uit zijn context gerukt” (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

“Je bent de slechtste centrale verdediger die ik ooit zag.” Dat zei scheidsrechter Jonathan Lardot volgens Union-verdediger Christian Burgess tegen hem tijdens de wedstrijd tegen Antwerp op woensdagavond. Het Referee Department van de Belgische voetbalbond ontkent de uitspraak niet, maar noemt ze wel “uit de context getrokken”. [naar artikel]


6. Referee Department bekijkt intern of en welke gevolgen er komen na “Houd uw bakkes”-uitspraak van lijnrechter: “Zulke uitspraken zijn ontoelaatbaar” (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Ophef na KV Oostende – KRC Genk. KVO-verdediger Brecht Capon was na afloop verontwaardigd omdat lijnrechter Martijn Tiesters tijdens de wedstrijd “Houd uw bakkes” naar zijn hoofd slingerde. Het Referee Department is eveneens not amused en bekijkt de zaak intern. [naar artikel]


7. Referee Department niet blij met “Houd uw bakkes”-uitspraak van Limburgse lijnrechter: “Ontoelaatbaar” (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Ophef na KV Oostende – KRC Genk. KVO-verdediger Brecht Capon was na afloop verontwaardigd omdat de Maaslandse lijnrechter Martijn Tiesters tijdens de wedstrijd “Houd uw bakkes” naar zijn hoofd slingerde. Het Referee Department is eveneens not amused en bekijkt de zaak intern. [naar artikel]


8. Genk wacht vol ongeduld op uitspraak van Referee Department: "Er mag wel een signaal gaan komen" (25/12/2023 - Sporza)

Op kerstdag is toch een kleine lach op het gezicht van Wouter Vrancken te zien. De trainer van Racing Genk kende woelige dagen na de topper in Anderlecht die voor ophef zorgde door een scheidsrechtelijke dwaling. Morgen staat er al een nieuwe, zware opgave op de planning: Antwerp komt op bezoek. "Het is maar goed dat de wedstrijd onder voorbehoud wordt gespeeld", vindt Vrancken. [naar artikel]


9. Wouter Vrancken is scherp voor uitspraak Referee Department: "Als ik zo'n fout maak, ben ik geen trainer meer" (09/01/2024 - Sporza)

Onder de Spaanse zon kreeg Genk gisteren de gevreesde uitspraak te horen. Het Referee Department oordeelde dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk niet herspeeld moet worden. Dat levert verontwaardiging op bij trainer Wouter Vrancken. "Als je een voetballiefhebber bent, kan je niet anders dan dat raar te vinden", zegt de T1. [naar artikel]


10. Club Brugge en KRC Genk willen matchen tegen Mechelen en Anderlecht nog steeds laten herspelen: “De uitspraak van het Referee Department is partijdig” (17/01/2024 - Het Belang van Limburg)

“Het enige terechte oordeel is herspelen”, klinkt het bij de advocaat van Club Brugge over de match tegen KV Mechelen (0-0), toen er een geldig doelpunt van Thiago afgekeurd werd. Club stapt dan ook naar het BAS en de Disciplinaire Raad van de KBVB. Ook Genk legt zich niet neer bij de uitspraak over de penaltykwestie van tegen Anderlecht. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!