“Veganisten moeten beter luisteren naar vleeseters.” Dat zegt Tobias Leenaert, de Gentenaar die in 2009 Donderdag Veggiedag bedacht, in een nieuw boek. Met een pragmatische aanpak wil hij dierenleed de wereld uit helpen. [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
Vandaag de dag kennen we sushi als kleine hapjes. Dit is wel anders geweest, want volgens de Japanse website Tenpo was sushi vroeger wel 2 tot 4... [naar artikel]
De supermarktketen Jumbo roept de “Salmon Maki”, “Sushi Spicy Maki”, “Sushi Vegan Maki”, “Sushi to share” en “Sushi Family” terug uit de Belgische winkels. De vijf producten van het merk Sushi Begaru bevatten mogelijk glas. [naar artikel]
Hou je van sushi en van schoenen? Dan ga je deze nieuwe trend zeker leuk vinden. Milanees artiest en kok, Yujia Hu, maakt namelijk sushi in de [naar artikel]
De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]
Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]
Liefhebbers van sushi, opgelet! Op zondag 25 november moeten jullie je naar Flanders Expo in Gent reppen, want daar strijkt een heuse Sushi Sunday... [naar artikel]
In overleg met het FAVV haalt het bedrijf Sushi Ran verschillende soorten sushi uit de verkoop en worden de producten teruggeroepen van bij de consumenten. Mogelijk zitten er stukjes glas in het product. Klanten wordt gevraagd de sushi niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
Nergens ter wereld zijn de omstandigheden voor de teelt van asperges zo perfect als in onze regio. “De droge en zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges”, zeggen vader Fons (55) en zoon Jan Nooyens (29) uit Ravels. Donderdag wordt op hun erf het nieuwe Vlaamse aspergeseizoen officieel geopend. [naar artikel]
De supermarktketen Jumbo roept vijf sushiproducten terug uit de Belgische winkels. Het gaat om ‘Salmon Maki’, ‘Sushi Spicy Maki’, ‘Sushi Vegan Maki’, ‘Sushi to share’ en ‘Sushi Family’. De vijf producten van het merk Sushi Begaru bevatten mogelijk glas. [naar artikel]
De supermarktketen Jumbo roept vijf sushiproducten terug uit de Belgische winkels. Het gaat om ‘Salmon Maki’, ‘Sushi Spicy Maki’, ‘Sushi Vegan Maki’, ‘Sushi to share’ en ‘Sushi Family’. De vijf producten van het merk Sushi Begaru bevatten mogelijk glas. [naar artikel]
Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]
In navolging van het Sushi Festival in 2018 staat ook dit jaar de Japanse Tuin een weekend in het teken van sushi. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei organiseren dezelfde vier PXL-studenten het evenement “Let’s Sushi”, een weekend waarbij bezoekers kunnen genieten van culinaire en culturele Japanse specialiteiten. [naar artikel]
Zit jij ook altijd te klungelen met de sojasaus wanneer je sushi eet? Deze Australische vrouw heeft dé oplossing gevonden: duw de neus van het kleine sojaflesje direct in de sushiroll. “Als je nog eens sushi eet, doe dan dit met je sojasaus… Graag gedaan”, klinkt het in het TikTok-filmpje. Heel wat mensen reageerden op […] Het bericht LIFEHACK. WOW! Zo moet je dus sushi eten (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Sushi heeft het imago van een gezonde maaltijd te zijn, maar schijn bedriegt vaak. Hoewel de vis op zich en de nori vaak bijzonder voedzaam zijn, is het de rijst die de grote boosdoener is. Bovendien is het bij sushi vaak moeilijk om de juiste portie in te schatten. Maar waar let je beter op als je toch zin hebt in sushi? De tips op een rijtje. [naar artikel]
Sushi: niet enkel in coronatijden handig, maar altijd lekker om af te halen. Favoriet op de kaart bij Hanasaki in Lummen is de gefrituurde dragon eye roll met krab, zalm en avocado. [naar artikel]
Bij Nana Sushi in Heusden-Zolder vind je weinig basic sushi. “Ik vind het zalig om te experimenteren met toppings, sausjes en andere ingrediënten”, legt eigenares Nathalie Lemmens uit. Zo kan je er genieten van sushi met pompoen of een winterrol met kastanje en pastinaak. [naar artikel]
Over sushi zijn al hele bibliotheken bij elkaar geschreven en terecht. Sushi is meer dan welk ander gerecht ter wereld een kwestie van persoonlijke toewijding, focus van de chef en een compromisloze queeste naar kwaliteitsproducten in een eenzame, meticuleuze bereiding. Het is alleen godenkinderen gegeven om vis en rijst samen te brengen tot een gastronomisch hoogtepunt. Velen voelen zich dan ook geroepen om sushi te maken, maar slechts weinigen zijn uitverkoren. [naar artikel]
Eerst had elk dorp een Chinees, toen kwam het wokparadijs en nu is sushi de trend. 2,5 uur eten tot je erbij neervalt, decadent in een Japans restaurant of op een sushifestival zoals dit weekend bij festival JOY in Maastricht. Hoe Aziatisch is de sushi zoals we hem hier kennen eigenlijk nog? [naar artikel]
Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]
De Mexicaanse taco is momenteel bij ons populairder dan ooit en ook sushi valt niet meer weg te denken uit onze straten en wat krijg je als je het beste van beide combineert: de sushi taco. Bovendien ziet het resultaat er ook nog eens bijzonder fotogeniek uit. [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.