De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde. De jury koos voor restaurant De Drij Lindekens van Peter en Katrien Sentobin-Neirynck. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]
In menig Limburgs veld wordt momenteel wit goud uit de grond getrokken. Het aspergeseizoen is immers volop aan de gang. Bij deze zaken toveren ze de lekkerste afhaalgerechten met asperges op tafel. [naar artikel]
Restaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst. [naar artikel]
De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]
De Lekkerste pizza Margherita eet u in Boechout. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Cosmo van Cosmo de Candia en Jitka Slaets. Kalura in de Antwerpse studentenwijk en Otomat nabij het MAS worden op een zucht twee en drie. [naar artikel]
Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker en zeer herkenbaar, maar De Drij Lindekens wisten op een unieke wijze dit gerecht om te toveren. Zeer geslaagd, want onze jury is ervan overtuigd dat zij de titel verdienen van beste asperges op Vlaamse wijze. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
Elk jaar opnieuw kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Weinig groenten zijn met zoveel kwaliteiten en mystiek omhuld als de witte asperge. Afrodisiacum voor de ene, geneesmiddel voor de andere, puur genot voor mij. Als er een groente is die me zou kunnen overtuigen om vegetariër te worden, is het misschien wel de witte asperge. [naar artikel]
Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]
De lekkerste spaghetti bolognese van de regio eet u nabij het MAS. Uit uw selectie koos de jury na ernstige overweging voor de nieuwste telg van spaghettihuis Bavet. Café De Vryheyt op het Zuid is na een fotofinish mooi tweede. En Den Trol uit Schoten houdt zijn reputatie hoog. Ook in Mechelen en Kempen kozen we een winnaar. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]
Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]
Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]
Drie weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Lekkerste Pizza van Limburg. Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart van onze jury. Bekijk op onderstaande kaart wie de lekkerste pizza bakt in jouw gemeente. [naar artikel]
Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]
De Wilde Zee viert vandaag feest. Eén van de eerste autovrije winkelbuurten van Antwerpen wordt 50 jaar. “De Wilde Zee is ondertussen één van de meest gezellige plekjes én de lekkerste as van Antwerpen”, vindt BeroepsAntwerpenaar en stadsgids Tanguy Ottomer. “Toeristen vinden de Wilde Zee ook heel gezellig. Dat is waar Antwerpen in uitblinkt.” Een gesprek over 50 jaar Wilde Zee kan je in de video hierboven bekijken. [naar artikel]
Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]
Tijdens het Belgisch Kampioenschap Gelato in Antwerpen is er een heel speciale smaak als winnaar uitgeroepen. Volgens de jury mag de titel van “lekkerste gelato van het jaar” gaan naar ijs met gorgonzola, vijgen en ham. [naar artikel]
In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.