Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

13 beloftevolle eetadressen: “Hier eet je klassiekers zoals steak tartaar van een chef die leerde koken bij Sergio Herman en Piet Huysentruyt”

21/02/2024 - 14:10
"Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 13 beloftevolle eetadressen: “Hier eet je klassiekers zoals steak van een chef die leerde koken bij Sergio Herman en Piet Huysentruyt” (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.” [naar artikel]


2. “Hier eet je klassiekers zoals vol-au-vent van een chef die leerde koken bij Sergio Herman, Piet Huysentruyt en Viki Geunes”: 13 beloftevolle eetadressen (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.” [naar artikel]


3. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik dit recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


4. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik zijn recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


5. Piet Huysentruyt brengt eigen wijn uit bij Aldi: “Toegankelijk in prijs én in smaak” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat Piet Huysentruyt in een nieuw seizoen van SOS Piet het grote publiek opnieuw leerde koken, leert hij hen nu ook drinken: en wel van zijn eigen gemaakte wijn. Vanaf 24 februari koop je de wijn van de chef bij supermarkt Aldi. Hoe heeft hij die wijn gemaakt? Welke smaak mag je verwachten? En wat mag dat allemaal kosten? [naar artikel]


6. “Als ik hoor dat de cinnamon buns van deze bakker op de kaart staan, bestel ik er altijd één”: de 7 favoriete eetadressen van foodblogger Karolien Olaerts (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


7. “Ik eet liever pizza dan frietjes. Na een paar happen ben ik ze al beu": foodblogger Karolien Olaerts deelt haar 7 favoriete restaurants (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


8. De 7 favoriete eetadressen van Dagny Ros: “Ik wil mijn steak saignant, en die maken ze hier altijd perfect klaar” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. “Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. “De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde. [naar artikel]


9. Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet” (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]


10. De 8 sterwaardige adresjes van chef-kok Piet Huysentruyt: “Hier vind je het beste gerecht van de wereld” (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.” [naar artikel]


11. Een suikertaart met appel, perfecte pita en vis met Afrikaanse toets: drie gerechten van Piet Huysentruyt (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Piet gepeperd is het jubileumkookboek dat chef-kok Piet Huysentruyt bij zijn 60ste verjaardag uitbrengt, tegelijkertijd met zijn biografie Piet ongezouten. Hier krijg je een voorproefje uit zijn 77 meest geliefde recepten. [naar artikel]


12. Een Piet Huysentruyt voor 5.500 euro: wie biedt meer? (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Piet Huysentruyt is niet alleen chef-kok, hij is ook schilder. En wie dan spontaan denkt aan een klein hobbyproject, zit verkeerd. In het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ sluit Huysentruyt vanavond een deal met een van de experts voor maar liefst 5.500 euro. Maar is een “echte Huysentruyt” dat wel waard? [naar artikel]


13. De 7 favoriete eetadressen van Sandra Bekkari: "Deze salade met verse garnalen en handgesneden frietjes mag mijn laatste avondmaal zijn" (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aan inspiratie voor gezonde gerechtjes heeft chef Sandra Bekkari geen gebrek, maar ook wat eetadressen betreft, kan je bij haar terecht. “Ik eet meestal geen rauw vlees, maar voor deze steak tartaar maak ik graag een uitzondering", verklapt ze. Eet ze soms ook frietjes? En waar haalt ze het liefst haar pistolets? Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Antwerpen, Koksijde, Oostende en Brugge. [naar artikel]


14. Waar eet Jitske Van de Veire? “In dit restaurant van Sergio Herman is het eten én de bediening fucking perfect” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik hou niet van hokjes. Het is wellicht geen toeval dat ik flexitariër ben", lacht kapster en make-upartieste Jitske Van de Veire, dochter van radiopresentator Peter Van de Veire. “Ik ga één op twee dagen op restaurant. Steak of kip eet ik niet graag, maar met balletjes of worst kan je mij altijd bekoren.” Waar eet ze die klassiekers het liefst? Ze deelt haar 8 favoriete eetadressen doorheen Vlaanderen. [naar artikel]


15. KIJK: De Romeo’s zingen voor jarige SOS Piet: “Viva Piet Huysentruyt” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]


16. SOS Piet XL komt met nieuw seizoen eind deze maand: wat heb jij geleerd van de HLN-chef? (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zondag 26 november gaat HLN-chef Piet Huysentruyt weer op pad door Vlaanderen in een nieuw seizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost, maar wat heb jíj geleerd van de chef? Deel het met HLN en wie weet verschijnt jouw verhaal hier binnenkort. [naar artikel]


17. HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]


18. “Wat hebben we geleerd?”: Piet Huysentruyt komt nog één keer terug voor ‘SOS Piet’ (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Piet Huysentruyt kruipt nog één keer in de rol van ‘SOS Piet’, in een laatste reeks van het gelijknamige tv-programma. “Om zijn 60ste verjaardag te vieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


19. Sergio Herman over zijn demente vader: "Hij leerde me koken en wist niet meer hoe hij soep moest maken" (21/09/2017 - VRT NWS)

Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag. Chef-kok Sergio Herman praatte op MNM over zijn vader Ronnie die aan de ziekte leed en in mei stierf. "Op een gegeven moment moest hij koken voor Kerstmis en hij wist niet meer hoe hij de soep en saus moest maken, terwijl hij mij alles geleerd heeft." [naar artikel]


20. 5 Belgische klassiekers van Piet Huysentruyt voor de nationale feestdag (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]


21. “Ik ben een ongelofelijke eikel geweest. Maar je moet dat kaderen in het tijdsbeeld”: Piet Huysentruyt blikt terug (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heel Vlaanderen kent hem als de sterrenchef die niet op zijn mondje is gevallen. Hij was één van de populairste Vlaamse tv-persoonlijkheden ooit. Maar kent iemand Piet Huysentruyt (60) zoals hij werkelijk is? Daar kan je nu iets aan doen door zijn pas verschenen autobiografie ‘Piet ongezouten’ te lezen. Of ‘Piet zonder masker’, zoals hij het zelf zegt. De sterrenchef vertelt uitgebreid over z’n torenhoge ambities, z’n kijk op koken en het moment waarop hij z'n vrouw dreigde te verliezen. “Als zij sterft, sterf ik ook. Of toch een groot deel van mijn ziel.” [naar artikel]


22. Piet Huysentruyt laat zich gelden in de pit op Rock Werchter (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gespot in de pit: chef-kok – voortaan chef-mosh – Piet Huysentruyt. Het snoeiharde BYOB van System Of A Down was voor Huysentruyt, een gekend liefhebber van het betere gitaarwerk, zaterdag het sein om zijn pint aan een vriend toe te vertrouwen, zijn Porsche-pet wat steviger op het hoofd te drukken en zichzelf met de glimlach een tiental seconden vol in het geweld te storten. [naar artikel]


23. Hilton opent eigen restaurant: chef maakt steak tartaar aan tafel (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Hilton heeft in zijn hotel op de Groenplaats een eigen restaurant geopend. Bij Blend 32 Kitchen and Bar kan je onder meer een steak tartaar eten die aan tafel wordt gemaakt. Op het menu van de bar staan allerlei gerechten die je met anderen kan delen. [naar artikel]


24. Voor u geproefd: rode en witte wijn van Piet Huysentruyt uit Aldi zijn verrassend lekker (23/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag 24 februari liggen een rode en witte Piet’se Wyn in de rekken bij supermarkt Aldi. Twee wijnen die chef-kok Piet Huysentruyt heeft samengesteld met de hulp van een bevriende Zuid-Afrikaanse wijnboer. “Qua prijs-kwaliteit zijn deze wijnen top”, zegt Huysentruyt zelf. Maar is dat wel zo? Wij deden de smaaktest. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!