Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:16 uur

Kazachgate: Ambassadeur van Vaticaan waarschuwde rechterhand van Reynders

Knack

15/05/2017 - 20:14

Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol van de Franse cabinetard Jean-François Etienne des Rosaies in de zaak-Chodiev.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ambassadeur bij Vaticaan waarschuwde kabinet Reynders in zaak-Kazachgate (15/05/2017 - De Standaard)
  Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol die de Franse ambtenaar Jean-François Etienne des Rosaies speelde in de zaak-Chodiev. Dat heeft Ghislain maandag verklaard in de onderzoekscommissie Kazachgate, waarin de Oezbeeks-Belgische miljardair Chodiev en twee zakenpartners centraal staan.
  [naar artikel]
 2. Heibel rond rechterhand van Didier Reynders (18/05/2017 - De Standaard)
  Jean-Claude Fontinoy, de rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) riskeert opnieuw voor de onderzoekscommissie Kazachgate te moeten verschijnen.
  [naar artikel]
 3. Hoe Didier Reynders steeds meer in beeld komt in Kazachgate (27/04/2017 - Knack)
  Uit nieuw onderzoek van Le Vif en De Standaard blijkt dat Didier Reynders en zijn rechterhand Jean-Claude Fontinoy wel degelijk contact hebben gehad met een aantal hoofdrolspelers in de Kazachgate-affaire.
  [naar artikel]
 4. Kazachgate: de bocht van Jean-Claude Fontinoy (11/05/2017 - De Standaard)
  Jean-Claude Fontinoy, de trouwe rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, zei woensdagnamiddag tijdens de ondervraging van de leden van het kabinet-Reynders in de Kazachgate-commissie dat hij niets te maken had met de hele affaire-Chodiev uit 2011.
  [naar artikel]
 5. Kabinetsmedewerkers Reynders over Kazachgate: 'geen contact gehad met De Decker' (10/05/2017 - Knack)
  De toenmalige kabinetschef van vicepremier Didier Reynders, Olivier Henin, en de rechterhand van de minister, Jean-Claude Fontinoy, hebben nooit contact gehad met oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker over de zaak-Kazachgate. Dat hebben Henin en Fontinoy verklaard in de parlementaire onderzoekscommissie naar het dossier.
  [naar artikel]
 6. Reynders over commissie-Kazachgate: ‘Crapuleuze insinuaties’ (27/04/2018 - De Standaard)
  Didier Reynders reageert na een lange stilte furieus op de beschuldigingen aan zijn adres in de Kazachgate-affaire, nadat de Kamer gisteren het commissierapport goedkeurde.
  [naar artikel]
 7. Reynders over commissie-Kazachgate: ‘Crapuleuze insinuaties’ (27/04/2018 - De Standaard)
  Didier Reynders reageert na een lange stilte furieus op de beschuldigingen aan zijn adres in de Kazachgate-affaire, nadat de Kamer gisteren het commissierapport goedkeurde.
  [naar artikel]
 8. Zijn Reynders en Vanackere ook benaderd in Kazachgate? (18/11/2016 - De Redactie)
  Le Vif heeft een mail aan het Elysée gepubliceerd waarin ook Didier Reynders en Steven Vanackere vermeld worden in de marge van Kazachgate.
  [naar artikel]
 9. Didier Reynders verhoord over Kazachgate (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier Didier Reynders is ruim een maand geleden ondervraagd in de zaak rond Kazachgate. Uit het verhoor zou niets naar voren zijn gekomen
  [naar artikel]
 10. Kazachgate: Reynders had contact met advocate Chodiev (14/07/2017 - Knack)
  Minister Reynders is de laatste minister die de revue passeert in de onderzoekscommissie Kazachgate.
  [naar artikel]
 11. Reynders herhaalt niet betrokken te zijn bij Kazachgate (19/11/2016 - De Standaard)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt ‘op geen enkel moment met wie dan ook’ contact te hebben gehad over ‘Kazachgate’, het dossier rond de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev. Dat heeft hij zaterdag nog eens herhaald.
  [naar artikel]
 12. Didier Reynders niet te spreken over verslag Kazachgate: "Crapuleuze insinuaties" (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  MR-vicepremier Didier Reynders zegt dat sommige leden van de onderzoekscommissie Kazachgate hem hebben willen beschadigen door hem zonder bewijzen...
  [naar artikel]
 13. "Nooit contact gehad met De Decker over Kazachgate" (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De toenmalige kabinetschef van vicepremier Didier Reynders, Olivier Henin, en de rechterhand van de minister, Jean-Claude Fontinoy, hebben nooit
  [naar artikel]
 14. Kazachgate: Reynders spreekt van 'crapuleuze insinuaties' (26/04/2018 - Knack)
  MR-vicepremier Didier Reynders zegt dat sommige leden van de onderzoekscommissie Kazachgate hem hebben willen beschadigen door hem zonder bewijzen met de vinger te wijzen. Op RTBF sprak hij van "crapuleuze insinuaties".
  [naar artikel]
 15. Turkse ambassadeur op het matje geroepen door Reynders (10/10/2019 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur vandaag op het matje geroepen. Reynders meldt op Twitter dat dat “op zijn vraag gebeurd is”, om de ambassadeur de Belgische afkeuring van de Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië duidelijk te maken. De MR-vicepremier verwijst ook naar de oproep van Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, om de actie stop te zetten. Gisteren startte Turkije een inval in het noorden van Syrië. Internationaal kwam daar een golf van kritiek op. Ook Parijs en Rome kondigden al aan dat de Turkse ambassadeur aldaar wordt ontboden. bron: Belga Het bericht Turkse ambassadeur op het matje geroepen door Reynders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Kazachgate: 'De politieke verantwoordelijkheid van Didier Reynders is onloochenbaar' (18/05/2017 - Knack)
  De Belgisch-Oezbeekse miljardair Patokh Chodiev dagvaardt Georges Gilkinet (Ecolo), lid van de onderzoekscommissie Kazachgate.
  [naar artikel]
 17. Congo overweegt sancties tegen Belgische ambassadeur en Didier Reynders (15/06/2017 - Knack)
  De Europese ambassadeur in Kinshasa, de Belg Bart Ouvry, hangt uitwijzing boven het hoofd. Dat blijkt donderdag uit een ontwerp van sancties dat te lezen is op de Congolese website 7sur7.cd. Ook de Belgische ambassadeur en Didier Reynders mogen zich aan maatregelen verwachten.
  [naar artikel]
 18. Turkse ambassadeur op het matje geroepen door minister van Buitenlandse Zaken Reynders (10/10/2019 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur op het matje geroepen. Reynders meldt op Twitter dat dat "op zijn vraag gebeurd is", om de ambassadeur de Belgische afkeuring van de Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië duidelijk te maken.
  [naar artikel]
 19. Kazachgate: Brief van advocate Chodiev heeft Reynders 'in kopie' (27/04/2017 - Knack)
  Le Vif publiceert vandaag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 20. Turkse ambassadeur op het matje geroepen door Didier Reynders na inval in Syrië (10/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur vandaag/donderdag op het matje geroepen. Reynders meldt op Twitter dat dat “op zijn vraag gebeurd is”, om de ambassadeur de Belgische afkeuring van de Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië duidelijk te maken. De MR-vicepremier verwijst ook naar de oproep van Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, om de actie stop te zetten.
  [naar artikel]
 21. Raakt Didier Reynders betrokken in Kazachgate door brief van advocate Chodiev? (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het tijdschrift Le Vif publiceert donderdag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 22. Raakt Didier Reynders betrokken in Kazachgate door brief van advocate Chodiev? (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het tijdschrift Le Vif publiceert donderdag nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie.
  [naar artikel]
 23. Nu al derde klacht tegen Franse ambassadeur van Vaticaan wegens seksuele agressie (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen de ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk, de 74-jarige Italiaanse prelaat Luigi Ventura, is een derde klacht ingediend wegens seksuele...
  [naar artikel]
 24. Reynders roept Russische ambassadeur op het matje (19/10/2016 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de Russische ambassadeur opgeroepen om het Belgisch ongenoegen kenbaar te maken over de Russische aantijgingen dat Belgische F-16's betrokken zouden zijn bij bombardementen in Syrië waarbij zes burgers om het leven kwamen.
  [naar artikel]
 25. Vaticaan heft immuniteit van pauselijke nuntius verdacht van “seksuele agressie” op (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Vaticaan heeft de immuniteit opgeheven van de ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk, tegen wie een onderzoek loopt rond “seksuele agressie”. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld.
  [naar artikel]
 26. Bourgeois vraagt Reynders Spaanse ambassadeur op matje te roepen (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gevraagd om de Spaanse ambassadeur op...
  [naar artikel]
 27. Reynders roept Israëlische ambassadeur op het matje (15/05/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders roept de ambassadeur van Israël in ons land, Simona Frankel, op het matje in verband met haar uitspraken op de RTBF over het geweld aan de grens van Israël en Gaza.
  [naar artikel]
 28. Reynders roept Russische ambassadeur op matje (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) roept de Russische ambassadeur op het matje na de beschuldigingen over de Belgische aanval
  [naar artikel]
 29. Bourgeois vraagt Reynders om Spaanse ambassadeur op het matje te roepen (17/10/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gevraagd de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na diplomatiek incident rond Jan Peumans.
  [naar artikel]
 30. Kabinet-Reynders smoorde verzet tegen minnelijke schikking in de kiem (24/05/2017 - De Standaard)
  Een getuigenis van Gregory Matgen, voormalig medewerker bij de MR-fractie in de Senaat, in de commissie-Kazachgate brengt het kabinet Reynders opnieuw in nauwe schoentjes.
  [naar artikel]
 31. Minister Reynders roept ambassadeur in Congo-Brazzaville terug (12/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) roept Jan De Bruyne, de omstreden Belgische ambassadeur in Congo-Brazzaville, terug naar Brussel. N-VA spreekt van een politieke afrekening.
  [naar artikel]
 32. Vaticaan heft immuniteit pauselijke nuntius in Parijs op in onderzoek "seksuele agressie" (08/07/2019 - VRT NWS)
  Het Vaticaan heeft de immuniteit opgeheven van de ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk, tegen wie een onderzoek loopt rond "seksuele agressie". Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.
  [naar artikel]
 33. Wie was de Reynders-boy die Van Cauter benaderde? (17/05/2017 - De Standaard)
  Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) werd in 2013 benaderd door het kabinet-Reynders voor de wet op verruimde minnelijke schikking. De commissie Kazachgate weet niet wie doorslag gaf: Patokh Chodiev of diamantsector?
  [naar artikel]
 34. Pedofilieschandaal: Vaticaan arresteert priester én ambassadeur na kijken kinderporno (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vaticaan arresteerde een priester uit Washington nadat hij ervan verdacht werd kinderporno te hebben gekeken. De man werkte in Washington DC...
  [naar artikel]
 35. Didier Reynders verhoord over Kazachgate (01/12/2016 - De Standaard)
  Vicepremier Didier Reynders (MR) is ruim een maand geleden ondervraagd over de totstandkoming van de afkoopwet in 2011 en het lobbywerk van zijn partijgenoot Armand De Decker om miljardair Patokh Chodiev een minnelijke schikking te bezorgen. Dat schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 36. Bourgeois vraagt Reynders om Spaanse ambassadeur op het matje te roepen (17/10/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gevraagd om de Spaanse ambassadeur in ons land op het matje te roepen nadat Madrid de accreditatie heeft ingetrokken van de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje.
  [naar artikel]
 37. Reynders roept Russische ambassadeur op het matje na beschuldigingen burgerslachtoffers (19/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Buitenlandse Zaken gaat de Russische ambassadeur in België, Alexander Tokovinin, convoceren om het Belgische ongenoegen kenbaar te maken over de Russische aantijgingen dat Belgische gevechtsvliegtuigen betrokken zouden zijn bij een bombardement in Syrië waarbij minstens zes burgers het leven lieten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 38. Reynders roept Russische ambassadeur op het matje na beschuldigingen burgerslachtoffers (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Buitenlandse Zaken gaat de Russische ambassadeur in België, Alexander Tokovinin, convoceren om het Belgische ongenoegen kenbaar te maken over de Russische aantijgingen dat Belgische gevechtsvliegtuigen betrokken zouden zijn bij een bombardement in Syrië waarbij minstens zes burgers het leven lieten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 39. Niet Willy Claes, maar Belgische ambassadeur tekent belastingverdrag België-Japan (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische ambassadeur zal woensdag het belastingverdrag tussen België en Japan ondertekenen. Minister Reynders kan door de aanslepende begrotingsonderhandelingen namelijk nier naar Japan komen. Hij geeft nu de ambassadeur volmacht. Op een bepaald moment was er ook sprake van om minister van staat Willy Claes in te schakelen, maar dat gaat niet door. Het gesprek dat Reynders zou hebben met de Japanse minister van Buitenlandse Zaken wordt uitgesteld.
  [naar artikel]
 40. Reynders niet van plan om Spaanse ambassadeur op het matje te roepen (17/10/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is niet van plan de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd aan het persagentschap Belga. Eerder had Vlaams minister-president Geert Bourgeois net het tegendeel aangekondigd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 41. Klokkenluider beschuldigt Didier Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - De Morgen)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die een klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging. Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen Reynders en Fontinoy, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 42. Ecolo: ‘Didier Reynders moet zonder verwijl gehoord worden’ (18/04/2017 - De Standaard)
  Ecolo wil het verhoor versnellen van de kernleden van ‘Leterme II’ en meer in het bijzonder van Didier Reynders (MR) in het kader van de onderzoekscommissie ‘Kazachgate’ over mogelijke politiek-juridische transacties bij de uitwerking van de wet op de verruimde minnelijke schikking.
  [naar artikel]
 43. Minister Reynders herhaalt niet betrokken te zijn (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt “op geen enkel moment met wie dan ook” contact te hebben gehad over ‘Kazachgate’, het dossier rond de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev. Dat heeft hij zaterdag nog eens herhaald.
  [naar artikel]
 44. Trump benoemt Callista Gingrich tot ambassadeur bij het Vaticaan (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen voor hij in het Vaticaan op bezoek gaat, benoemt de Amerikaanse president Donald Trump Callista Gingrich tot ambassadrice bij het
  [naar artikel]
 45. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 46. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 47. Na Kazachgate brengt ook Saoedi-Arabië Didier Reynders in nauwe schoentjes (27/04/2017 - Knack)
  Premier Charles Michel betreurt de Belgische stem voor Saoedi-Arabië in deVN-vrouwenrechtencommissie. Tegelijk blijft er onduidelijkheid over de rol van Didier Reynders: was hij op voorhand op de hoogte van de stemming?
  [naar artikel]
 48. Saoedisch zitje: 'Reynders had bijna hele werkdag tijd om te antwoorden' (28/04/2017 - Knack)
  Oppositiepartij Groen heeft een reeks e-mails in handen gekregen tussen Belgisch VN-ambassadeur Marc Pecsteen en het kabinet van buitenlandminister Didier Reynders.
  [naar artikel]
 49. Bourgeois vraagt Reynders Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na incident rond Jan Peumans (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaamse minister-president Geert Bourgeois heeft aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gevraagd om de Spaanse ambassadeur op het matje te roepen na diplomatiek incident rond Jan Peumans.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.