Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:36 uur

Jong VLD wil af van lijststem: "Zonder vernieuwing verdwijnen partijen binnen 10 jaar"

De Redactie

16/05/2017 - 09:07

Niet de plaats op de lijst, maar de inhoudelijke sterkte van de kandidaten moet doorslaggevend zijn, vinden de jonge liberalen. "Politieke partijen moeten dringend open durven staan voor vernieuwing. Anders zijn ze over 10 jaar verdwenen", zegt voorzitter Maurits Vande Reyde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jong VLD wil af van lijststem (16/05/2017 - Knack)
  Jong VLD wil af van de lijststem bij de verkiezingen. De jongerenpartij van Open Vld wil dat de kandidaten op een willekeurige volgorde op de lijst staan.
  [naar artikel]
 2. Noord-Koreaanse hackers stelen Zuid-Koreaanse plannen om Kim Jong-un te doen "verdwijnen" (10/10/2017 - VRT NWS)
  Noord-Koreaanse hackers hebben vorig jaar honderden gevoelige militaire documenten van Zuid-Korea gestolen. Het gaat onder meer over een met de Verenigde Staten uitgewerkt actieplan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te doen "verdwijnen", berichtte een Zuid-Koreaanse krant.
  [naar artikel]
 3. CIA-baas: "Mocht Kim Jong-un verdwijnen, zal de CIA daarover geen commentaar geven" (22/10/2017 - VRT NWS)
  Als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un nu plots zou verdwijnen of omkomen, vreest CIA-baas Mike Pompeo dat iedereen zijn inlichtingendienst met de vinger zou wijzen. "Dus als dat gebeurt, zal de CIA geen commentaar geven." Gezien de geschiedenis van de CIA zou dat mensen misschien het verkeerde idee kunnen geven.
  [naar artikel]
 4. Jonathan Holslag over mislukte top tussen Trump en Kim Jong-un: "Voor beide partijen zonder meer een debacle" (28/02/2019 - VRT NWS)
  "Voor beide partijen is het zonder meer een debacle geworden." Dat zegt professor Jonathan Holslag, expert internationale relaties, over de topontmoeting tussen Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De twee zijn onder akkoord uit elkaar gegaan. Volgens Holslag heeft een en ander ook te maken met de manier waarop de Amerikaanse diplomatiek sinds een aantal jaren te werk gaat.
  [naar artikel]
 5. Welles-nietesspel over Grimbergen. Van Grieken: "Lijst Vernieuwing is geen project van Vlaams Belang" (21/10/2018 - VRT NWS)
  "De lijst Vernieuwing is geen Vlaams Belang-project", zegt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang in De zevende dag. "Maar op die lijst staat iemand die werkt voor de fractie van Vlaams Belang", werpt Open VLD-er Bart Somers tegen. Een week na de lokale verkiezingen woedt de discussie over het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang in alle hevigheid. Verschillende partijen raken het niet eens of er in Grimbergen kan worden bestuurd met de Belang-gerelateerde lijst Vernieuwing. 
  [naar artikel]
 6. PS en SP.A gaan samen voor vernieuwing in Schaarbeek (15/05/2018 - VRT NWS)
   De PS en de SP.A trekken in Schaarbeek samen naar de kiezer. Dat werd maandagavond goedgekeurd op de Algemene Vergaderingen van de socialistische partijen. Matthieu Degrez (PS) is lijsttrekker en Hannelore Goeman (SP.A) staat op de tweede plaats van de PS/SP.A- lijst. Samen willen ze vernieuwing brengen in Schaarbeek en dan vooral de ruwere wijken van "Laag Schaarbeek".
  [naar artikel]
 7. Actiecomité ijvert voor vernieuwing bij De Lijn: “Oudste trams moeten sneller verdwijnen” (26/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De actiegroep Openbaar Vervoer Nu wil dat de oude PCC-trams in Antwerpen sneller verdwijnen, zeker nu de hitte de trams zonder airco binnen heeft gehouden. Ze vragen om de nieuwe CAF-trams versneld in te voeren. Het kabinet van minister Weyts vraagt geduld.
  [naar artikel]
 8. Transporteconomen: "Met superslimme kilometerheffing kunnen files verdwijnen" (22/08/2019 - VRT NWS)
  Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. "Er is bewijs dat het werkt."
  [naar artikel]
 9. N-VA noemt voorstel voor staatshervorming van CD&V "too little, too late": "Geen 10 jaar wachten"  (11/03/2019 - VRT NWS)
  Verschillende partijen reageren op het voorstel van CD&V om vanaf 2024 een zevende staatshervorming uit te rollen, met meer bevoegdheden voor Vlaanderen. N-VA noemt het voorstel "too little, too late". "We moeten de mankementen in ons bestel onmiddellijk aanpakken, en niet binnen tien jaar", zegt kandidaat-premier voor N-VA Jan Jambon in "De ochtend" op Radio 1. Groen wil dan weer meer  "samenwerken". 
  [naar artikel]
 10. "Bankensector is aan het bloeden" (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijstje van bedrijven waar ontslagen vallen binnen de bankensector is bijzonder pijnlijk. Bij Axa verdwijnen 650 jobs, bij P&V verdwijnen 300
  [naar artikel]
 11. Broos wil "vernieuwing" bij Oostende: "Ik heb met open mond zitten luisteren naar visie van Verheyen" (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hugo Broos, technisch directeur bij KV Oostende, meent dat de club en spelers vernieuwing nodig hebben. Woensdag gaf Broos tekst en uitleg bij het...
  [naar artikel]
 12. "Kim Jong-un was een boos, licht ontvlambaar kind zonder mededogen" (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een gewezen lijfwacht van de voormalige Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft getuigd hoe de huidige leider, Kim Jong-un, een gespannen, boos...
  [naar artikel]
 13. Jong, hip en... grijs? "Nu het een trend is, voel ik me gezegend" (13/08/2018 - De Morgen)
  Jong, grijzend en geen haar op uw hoofd dat eraan denkt naar de verfkwast te grijpen? Een trendy beslissing, zo blijkt, al moeten vooral vrouwen nog steeds tegen het schoonheidsideaal opboksen. "Ben je nu oud met een jong gezicht, of jong met grijs haar?"
  [naar artikel]
 14. Waarom is kinderen slaan (nog) niet verboden in België? "Sommige partijen zoeken excuses" (08/04/2019 - VRT NWS)
  "Het moet wettelijk verboden zijn voor ouders om hun kinderen te slaan", zo gaat een van de stellingen in de Stemtest van VRT NWS. Op Vlaams Belang na gaan alle Vlaamse partijen akkoord met zo'n verbod. Waarom bleef een wetsvoorstel van 3 jaar geleden dan zonder gevolg?
  [naar artikel]
 15. "Mia" en "t vliegerke" verdwijnen uit repertoire Gentse beiaard (14/04/2017 - De Redactie)
  Na Pasen speelt de Gentse beiaard twee jaar lang de "Buffalomars", "Fanfare van honger en dorst" en een nieuw nummer van stadscomponist Fulco Ottervanger.
  [naar artikel]
 16. "De inhoudelijke vernieuwing van de PS zal gepaard moeten gaan met een vernieuwing van het politieke personeel" (16/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe meer een mens te horen krijgt van wat er allemaal gebeurde bij Samusocial, hoe kwader een mens wordt.
  [naar artikel]
 17. Bond Zonder Naam aan PXL-studenten: "Kom binnen en zet u!" (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onder hun nieuwe slogan "Kom binnen en zet u" bracht Bond Zonder Naam vandaag heel wat mensen samen aan de hogeschool PXL. De bedoeling van de nieuwe campagne is dat mensen in dialoog gaan, over generaties, culturen en religies heen. "We merken dat we in een angstcultuur leven. Nochtans is de kans dat je sterft door een terreuraanval een miljoen keer kleiner dan dat je sterft door een gewoon ongeval op straat", aldus Bond Zonder Naam.
  [naar artikel]
 18. Kristien Hemmerechts: "De dt-regel zal verdwijnen" (17/06/2018 - VRT NWS)
  "Ik denk dat de dt-regel gaat verdwijnen." Dat zegt auteur Kristien Hemmerechts in het groot onderwijsdebat dat werd gehouden in "De zevende dag". De tijden zijn veranderd en het onderwijs moet daarop inspelen, vindt Hemmerechts.
  [naar artikel]
 19. Van Cauwelaert en Gerlache: "Men werkt aan een coalitie zonder N-VA" (25/06/2018 - VRT NWS)
  N-VA ligt regelmatig overhoop met de coalitiepartners in de Vlaamse en federale regering. Volgens journalisten Rik Van Cauwelaert en Alain Gerlache wordt aan beide kanten van de taalgrens gebroed op een coalitie zonder N-VA. "Je ziet dat de toon van PS naar MR verzacht is de laatste tijd. Ik hoor dat er gesprekken zijn tussen die twee partijen om samen te regeren", klinkt het in "Terzake".
  [naar artikel]
 20. Tatjana Simic getuigt over "Buurman wat doet u nu?"-scène: "Voor we begonnen ben ik gaan huilen" (14/04/2017 - De Redactie)
  Het was geen gemakkelijke ervaring voor Simic, Kees Flodder in de film. "Ik was natuurlijk een jong meisje, zonder ervaring."
  [naar artikel]
 21. "Alzheimer wordt binnen tien jaar net zo behandelbaar als HIV" (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnen afzienbare tijd zullen alzheimerpatiënten met de ziekte kunnen verder leven zonder last te ondervinden van de vreselijke symptomen....
  [naar artikel]
 22. Tommelein wil coalitie in Oostende zonder Vande Lanotte, Vande Lanotte wil coalitie zonder N-VA (14/10/2018 - VRT NWS)
  Zowel huidig burgemeester Johan Vande Lanotte (Stadslijst) en uitdager Bart Tommelein (Open VLD) willen een coalitie vormen in  Oostende, maar hebben daarover zeer uiteenlopende ideeën. Vande Lanotte wil een "progressieve paars-groene coalitie". Tommelein pleit voor een "coalitie van vernieuwing", zonder Vande Lanotte en met N-VA.
  [naar artikel]
 23. Kankerspecialist Filip Lardon wil een rookvrije generatie in België: "Als dat lukt, zou het probleem binnen 20 jaar 'uitgestorven' zijn" (01/06/2021 - VRT NWS)
  In de strijd tegen tabak moet er vooral worden gekeken naar jongeren. Dat zegt kankerspecialist Filip Lardon in "Laat Journaal", naar aanleiding van Werelddag zonder Tabak. "De volwassenen moeten we niet met de vinger wijzen. Als we ervoor zorgen dat er geen jongeren meer bijkomen, kan het probleem binnen 20 jaar weg zijn."
  [naar artikel]
 24. Pyongyang noemt autopsie op vermoorde halfbroer Kim Jong-un "illegaal en immoreel" (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De autopsie op het lichaam van Kim Jong-nam, de vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is op een "illegale en immorele"
  [naar artikel]
 25. Trumps advocaat over de Koreaanse top: "Kim Jong-un 'op handen en knieën' gedwongen" (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd "op handen en knieën gedwongen" en "smeekte" om een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump...
  [naar artikel]
 26. Na "kleine raketman" noemt Trump Kim Jong-un nu "zeer eerbaar" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump slaat een opvallend andere toon aan over de Noord-Koreaanse leider. Op een persconferentie noemde hij Kim Jong-un "zeer open" en "zeer eerbaar", en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Tot voor kort omschreef hij hem immers als "Kleine Raketman". 
  [naar artikel]
 27. Hoop voor dementiepatiënten: "Alzheimer wordt binnen tien jaar net zo behandelbaar als HIV" (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnen afzienbare tijd zullen alzheimerpatiënten met de ziekte kunnen verder leven zonder last te ondervinden van de vreselijke symptomen....
  [naar artikel]
 28. Trump looft Kim Jong-un en kijkt uit naar ontmoeting: "Onze meeting zal prachtig zijn voor de wereld" (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un omschreven als "heel open" en "heel eerbaar". Hij zei tijdens zijn...
  [naar artikel]
 29. Theatergroep Studio Orka, bekend van "Chasse patate", houdt ermee op (12/04/2021 - VRT NWS)
  17 jaar lang maakte het Gentse theatercollectief Studio Orka gewaardeerde voorstellingen met een vleugje magie op bijzondere locaties, voor jong en oud. In 2009 kreeg Studio Orka de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdheater. Er komt volgend jaar nog een afscheidstournee met de meest geliefde stukken "Pied de poule", "Het Pentaccordeon", "Inuk", "Warmoes" of "Chasse patate". "We knallen Orka-getrouw nog een laatste keer."
  [naar artikel]
 30. "Eén en vrij" in plaats van "jong en vrij": Australië past volkslied aan na kritiek (01/01/2021 - VRT NWS)
  De Australiërs zingen voortaan dat ze "één en vrij" zijn, in plaats van "jong en vrij". Dat heeft de Australische premier Scott Morrison op oudejaarsavond aangekondigd in een opiniestuk in The Sydney Morning Herald. Met die verandering wil Morrison de rijke geschiedenis van de Australische First Nations eren.
  [naar artikel]
 31. Kim Jong-un ontvangt brief van Trump: "Interessante boodschap die ik ernstig zal overdenken" (23/06/2019 - VRT NWS)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft een persoonlijke brief ontvangen van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat bericht het staatsagentschap KCNA. Wat er precies in de brief staat is niet geweten, maar een tevreden Kim liet wel los dat het schrijven een "uitstekende inhoud" bevatte en dat hij die "interessante boodschap ernstig zal overdenken". Tot slot loofde hij het "politieke beoordelingsvermogen" en de "uitzonderlijke moed" van Trump.
  [naar artikel]
 32. Trump: "Kim Jong-un heeft een wijze beslissing genomen" (16/08/2017 - De Redactie)
  Kim Jong-un wil het "idiote gedrag" van de Amerikanen nog wat meer bekijken voor hij een aanval op Guam goedkeurt. President Trump reageert op Twitter.
  [naar artikel]
 33. Van "Pippi Langkous" tot "The plot against America": film- en serietips voor jong en minder jong (29/03/2020 - VRT NWS)
  Het ziet ernaar uit dat we nog een tijdje “in ons kot” moeten blijven. En dus hebben we heel wat tijd om films en series te “bingewatchen”. Deze keer geeft onze filmkenner Ward Verrijcken van thuis uit tips voor jong en oud. Van recente releases, tot ietsje oudere klassiekers. Veel kijkplezier.
  [naar artikel]
 34. Tweeling wordt 102: "Ik vergeet steeds dat ik oud ben, ik blijf denken dat ik jong ben" (03/09/2018 - VRT NWS)
  102 jaar worden, is formidabel, maar samen 102 worden, zoals Anna en Gussie Crumby uit Georgia, is pas echt bijzonder. In mei is de tweeling verjaard. Om een feestje te bouwen, kwam het niet meer op een weekje aan. "Ik vergeet steeds dat ik oud ben", zei Anna, "Ik blijf denken dat ik nog jong ben."
  [naar artikel]
 35. Tweeling wordt 102: "Ik vergeet steeds dat ik oud ben, ik blijf denken dat ik jong ben" (07/09/2018 - VRT NWS)
  102 jaar worden, is formidabel, maar samen 102 worden, zoals Anna en Gussie Crumby uit Georgia, is pas echt bijzonder. In mei is de tweeling verjaard. Om een feestje te bouwen, kwam het niet meer op een weekje aan. "Ik vergeet steeds dat ik oud ben", zei Anna, "Ik blijf denken dat ik nog jong ben."
  [naar artikel]
 36. "Vleestaks is binnen vijf tot tien jaar onvermijdelijk" (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een rapport voor investeerders stellen specialisten dat"zondetaksen" op vlees, met als doel de toenemende vleesconsumptie in te dijken, binnen...
  [naar artikel]
 37. Volkstoeloop voor tweede dag Maanrock: "Beste zaterdag sinds vernieuwing" (25/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het was zaterdag in het centrum van Mechelen over de koppen lopen voor de tweede dag Maanrock. Alle pleinen stroomden vol. Recept voor dat succes: het mooie weer en de bekende namen op de affiche. "Het was onze beste zaterdag sinds de vernieuwing", klinkt het.
  [naar artikel]
 38. "Kim Jong-un gebruikte vals Braziliaans paspoort" (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn vader Kim Jong-il maakten in de jaren 1990 gebruik van valse Braziliaanse paspoorten om westerse...
  [naar artikel]
 39. PVDA scherp voor "opbod" van linkse partijen richting N-VA: "Ik hoor de N-VA lachen tot hier" (08/08/2019 - VRT NWS)
  Tom De Meester, Vlaams Parlementslid voor de uiterst linkse PVDA, is kritisch voor de andere linkse partijen die willen besturen met de N-VA. "Ik kijk met stijgende verbazing naar het opbod van SP.A en Groen om absoluut deel uit te maken van de regering met Bart De Wever", klinkt het. De Meester noemt het "pijnlijk hoe de progressieve partijen zich laten uiteenspelen" : "Ik hoor de N-VA lachen tot hier."
  [naar artikel]
 40. Unizo haalt Woord van het Jaar binnen: "winkelhieren" (17/12/2019 - VRT NWS)
  "Winkelhieren", winkelen in je eigen buurt bij lokale handelaars, is verkozen tot Woord van het Jaar. Daar zit de campagne van middenstandsorganisatie Unizo voor veel tussen. "Winkelhieren" klopte "klimaatspijbelaar" en "egelwegel".
  [naar artikel]
 41. Republikeinen en Democraten vermijden een "government shut down" in de Verenigde Staten (07/02/2018 - VRT NWS)
  Op de valreep hebben de leiders van de beide partijen in de Senaat overeenstemming bereikt over een begroting voor de volgende twee jaar. Zonder dat akkoord zou de federale overheid morgen zonder geld zitten en hadden een aantal diensten de deuren moeten sluiten.
  [naar artikel]
 42. De Wever: "begroting in evenwicht ligt binnen handbereik" (25/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever is het "theoretisch mogelijk" dat de federale regering volgend jaar een begroting in evenwicht heeft. Dat zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Maar binnen deze coalitie moet je de nodige spankracht vinden. De verkiezingen werpen hun schaduw vooruit en dit is stijl bergop fietsen."
  [naar artikel]
 43. Vreemdelingenzaken BLUNDERT (12/04/2019 - De Morgen)
  Hoe kon een jong kind van vermoedelijk negen jaar en zonder begeleiders zomaar verdwijnen? Die vraag brengt de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in het vizier. De jonge Brahim verdween uit de lokalen van DVZ zonder dat iemand alarm sloeg.
  [naar artikel]
 44. Wetsvoorstellen rond politieke vernieuwing maken weinig indruk: “Een muizensprong” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Politieke vernieuwing: bij haar aantreden had de Vivaldi-regering er de mond vol van, maar in de praktijk is er nog maar weinig van in huis gekomen. Nu voegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert de daad bij het woord door een eerste pakket wetsvoorstellen in te dienen: de lijststem, de opvolgers en het Vlaamse zwijgakkoord belanden daarin in de vuilbak. “Een muizensprong”, aldus politicoloog Carl Devos. “Maar toch beter dan niets.”
  [naar artikel]
 45. Shakespeares "Macbeth" op Instagram: "We proberen zo een jong publiek te bereiken"  (14/12/2020 - VRT NWS)
  Figurentheater FroeFroe lanceert vandaag de voorstelling "MEKBET" op Instagram. Ze proberen zo een jong publiek te bereiken nu spelen op de planken niet mogelijk is. Het belooft een eigenzinnige herwerking van William Shakespeares Schotse tragedie te worden: "We wilden iets op Instagram maken, dan kunnen we beter de klassieker der klassiekers gebruiken."
  [naar artikel]
 46. "Het wordt een triestig podium zonder bloemenmeisje" (23/02/2018 - VRT NWS)
  Een aantal wielrenners betreurt het verdwijnen van de bloemenmeisjes op het podium van de openingswedstrijd van het klassieke wielervoorjaar. Iljo Keisse en Roger De Vlaeminck voorspellen in "De wereld vandaag" dat het een triestig podium zal worden na de Omloop Het Nieuwsblad. "De miss die bloemen afgeeft, dat geeft toch kleur aan het podium", zegt Iljo Keisse.
  [naar artikel]
 47. Fleurie in Peer: 25 jaar verfijning (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Restaurant Fleurie in Peer bestaat 25 jaar. René de Jong en zijn echtgenote Francien brengen een verfijnde keuken, die door de combinatie van traditie en vernieuwing jong en oud kan bekoren.
  [naar artikel]
 48. Moet de dt-regel op de schop? Kristien Hemmerechts: "Als je op spelling focust, verlam je mensen" (19/04/2021 - VRT NWS)
  Moeten de dt- en andere spellingsregels op de schop? De discussie laait weer op nadat een Britse universiteit professoren had gevraagd om geen punten meer af te trekken voor spellingsfouten van studenten in taken en examens. "Ik zeg niet dat de spellingsregels moeten verdwijnen", zegt auteur Kristien Hemmerechts in "De afspraak" op Canvas. "Maar ik zie het wel verdwijnen, het interesseert jongeren niet meer."
  [naar artikel]
 49. "N-VA staat politieke vernieuwing in de weg": Calvo haalt uit naar N-VA en "megacumul" van De Wever (02/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/TyJc2TEVA2c8FsYHvhpm38eInqo/diocontent/108133907/_crop/170/76/683/387/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.