Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden

16/05/2017 - 20:55
"Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met deze BBQ hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]


2. Barbecue gepland? Laat je eten zo lang mogelijk in de koelkast en let op met rauw of slecht gebakken vlees (16/06/2023 - VRT NWS)

Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op om voorzichtig te zijn met rauw vlees op de barbecue. "Bij een barbecue staat het vlees vaak warm te worden wanneer het al gebakken is. Dan is de kans groot dat er zich bacteriën op ontwikkelen", waarschuwt de dokter. Hoe slecht is rauw vlees eigenlijk voor onze gezondheid? En hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? [naar artikel]


3. Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


4. Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


5. “Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]


6. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


7. 10 lezersvragen over barbecue beantwoord door topslager Hendrik Dierendonck: “Een gewone ijskast heeft geen ventilatie, waardoo vlees snel gaat rotten” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


8. Geproefd: bij Campo Fuego in Eksel smul je van barbecue tussen de maïs (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Niets schreeuwt zo hard zomer als een stukje vlees of vis bakken boven hete kolen. Daarvoor hoef je heus niet je eigen barbecue aan te steken. Je kan ook naar Campo Fuego in Eksel, waar je sfeervol barbecuet tussen de maïs. [naar artikel]


9. “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Het Nieuwsblad)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


10. “Dit vlees is een betaalbaarder alternatief voor een klassieke steak”: topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt 10 lezersvragen over barbecueën (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]


11. Vleesvervangers op de rooster: vegetarisch en barbecue, gaat dat samen? (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]


12. Ex-werknemer slachthuis: ‘Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien’ (09/03/2018 - De Standaard)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


13. Veviba-werknemer getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


14. Ex-werknemer Veviba getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


15. Barbecue voor veggies: de ultieme tips van groentenchef Seppe Nobels (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Barbecue staat nog te vaak synoniem voor vlees, véél vlees. Maar ook met groenten kan je verrassend uitpakken, aldus groentekok en... [naar artikel]


16. Leg eens een originele saté op de barbecue: kookboek Indostok geeft inspiratie, van vlees en vis tot vegetarisch (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]


17. Tip voor de barbecue: zo krijg je vlees altijd perfect gaar (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]


18. Groenten grillen: wat maak je voor vegetariërs op de barbecue? (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]


19. 5 pittige recepten voor een duurzame BBQ: “Ik gebruik vlees als smaakmaker, niet als hoofdingrediënt” (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een zonnige zomer zonder barbecue: vergeet het. Maar grote lappen vlees verorberen, dat is dan weer niet zo ecologisch. Wil je tijdens het... [naar artikel]


20. Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen (12/05/2018 - Metro)

De zomer staat voor de deur, dus dat betekent dat we de barbecue opnieuw van onder het stof mogen halen. Maar temper wel even je enthousiasme en zorg ervoor dat je enkel zaken op de grill legt die daar tot hun recht komen. We maakten een lijstje van ingrediënten die je beter ver weg van […] Het bericht Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden” (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]


22. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


23. Zo bak je de perfecte burger op de barbecue volgens topslager Luc De Laet: “Het vlees mag niet te mager zijn. Dan wordt het droog en taai” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!