"We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal. [naar artikel]
En Thuis-actrice Marleen Merckx, volgt zij een strak vegetarisch dieet of zondigt zij wel eens? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Priscilla en haar man Frederik uit Eke richtten vzw Eleonoor op nadat ze hun dochtertje verloren in 2018. De vzw ondersteunt ouders die een kindje verloren met gratis "rouwkost": eten dat je enkel nog moet opwarmen, omdat je geen fut meer hebt om zelf te koken. "We bieden écht eten aan, zoals het thuis is", vertelt Priscilla. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar." [naar artikel]
Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]
Het wielerseizoen is nog niet echt begonnen maar als Jan Bakelants zo doorgaat, wordt het een leuk seizoen. De Belg van AG2R-La Mondiale wilde maandag zijn eten opwarmen en had daarbij raad gevraagd aan zijn partner Daphne Hofmans. “Gewoon opwarmen”, had die gezegd en dat deed Jan. Al was hij wel vergeten om zijn eten uit de Tupperware-doos te halen en op een bord te doen... [naar artikel]
In "Thuis" kwam een voedingsmagazine een reportage draaien in de Withoeve. En de reporter... die leek wel heel hard op Danira Boukhriss Terkessidis, die u kent van het Eén-programma "Over eten". [naar artikel]
De acteur en operazanger heeft in "Over eten" uitgelegd hoe hij op gewicht blijft. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkesidis deden ook uit de doeken dat kraantjeswater even gezond is als flessenwater. [naar artikel]
"De wetenschap weet zelf niet welke de meeste gezonde manier van eten is, hoeveel koolhydraten, hoeveel vetten en hoeveel proteïnen", zegt Pascale Naessens in "De bende van Annemie" op Radio 1. "We moeten er vanaf stappen dat iedereen op dezelfde manier moet eten." Voor Naessens is de basis om een gelukkig mens te zijn vrij simpel: eet voor 80% aan natuurlijke producten en voor 20% whatever. Troep (of snoep) mag gerust. [naar artikel]
"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks. [naar artikel]
Kobe Ilsen en Danira Boukhriss nemen wekelijks onze voeding onder de loep in ‘Over eten’ op één. Woensdag was het de beurt aan soep om geanalyseerd te worden en dat leverde verrassende resultaten op. Zo zit er meer vitamine C in poedersoep dan in verse soep en kwamen ze tot de vaststelling dat er veel vitamines verloren gaan als verse groenten in de soepketel belanden. Is verse soep dan wel gezond, of kiezen we beter voor een kant-en-klare variant? [naar artikel]
Het lijkt tegenwoordig wel alsof je van alles kanker krijgt. Vlees eten, alcohol drinken, zonnen op vakantie en ook van eten in de microgolf... [naar artikel]
"Eet eens gewoon netjes met mes en vork" en "Met eten wordt niet gespeeld". Het zijn twee zinnen die op een bepaald moment door elke eetkamer... [naar artikel]
"Over eten" gaat in aflevering 4 de exotische toer op: hoe zwaar wegen voedselhypes zoals de avocado op mens en milieu? Moeten groenten en fruit écht de hele wereld rondreizen? En de Belgisch-IJslandse tv-kok Dagny Ros Asmundsdottir heeft een niet mis te verstane boodschap voor liefhebbers van boterhammen met choco. [naar artikel]
Vrouwen die elke dag drie tot vier porties groenten eten, zouden het risico op stress met bijna twintig procent kunnen verlagen. Dat heeft een onderzoek van de University of Sydney uitgewezen. Volgens ditzelfde onderzoek zouden fruit en groenten bij mannen niet dezelfde gezondheidsvoordelen teweegbrengen. [naar artikel]
Trek je dikste trui aan en maak een grote portie soep klaar voor familie en vrienden. Zo creëer je een gezellige sfeer én iedereen kan zichzelf opwarmen met deze lekkernij. De balletjes zijn een pluspunt. [naar artikel]
In "De Wereld Vandaag" zegt Professor Stefaan De Smedt dat het eten van boterhamworst, zoals Plopworst en Mayaworst, niet schadelijk is wanneer het vlees met mate en binnen een gevarieerd dieet geconsumeerd wordt. [naar artikel]
Meer yoghurt eten, vermindert de kans op hart- en vaatziekten, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. "Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval." [naar artikel]
Verschillende buurtbewoners bij het Klein Kasteeltje in Brussel hebben gisterenavond een actie gehouden. Ondanks de vrieskou slapen nog steeds mensen in tentjes op de nabijgelegen brug. De bewoners hebben vuurkorven geplaatst en eten uitgedeeld, zoals warme soep. Ze vragen aan de overheid om dringend naar een oplossing te zoeken. "Eerlijk gezegd ben ik bang dat er iemand de komende nachten kan sterven van de kou", klinkt het bij de buurtbewoners. [naar artikel]
Van het millimeterwerk bij het dekken van de tafels, tot de menukeuze door Hare Majesteit zelf en de strakke bediening: in de laatste aflevering biedt "Over eten" een unieke blik achter de schermen van een staatsbanket. Een maand geleden hield het Paleis een staatsbanket in het kasteel van Laken voor de Franse president Emmanuel Macron. Kobe Ilsen registreerde met nieuwsgierige blik het verloop van een strikt georkestreerde avond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.