Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Tijdens het bakken van frieten kan acrylamide vrijkomen, een giftige stof die ontstaat bij het sterk verhitten van aardappelen. Maar hoe voorkom je dat je er schade van ondervindt? Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zochten het uit in het Eén-programma ‘Over Eten’ naar aanleiding van ‘De Week van de Friet’. Tv-kok Piet Huysentruyt toont hoe je ze goudgeel bakt op een gezonde manier. [naar artikel]
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]
Nu de schaarste aan grijze noordzeegarnalen voorbij is, is het tijd om de Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te toveren. Hoewel dat een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat mislopen. HLN-chef Piet Huysentruyt tipt vijf aandachtspunten die de klassieker kunnen maken of kraken én deelt zijn ultieme recept: “De garnalen moeten de ster van het bord zijn.” [naar artikel]
De ideale man en de ideale vrouw, volgens artificiële intelligentie bestaan die. Alleen is de kans bijzonder klein dat iemand aan die standaarden kan voldoen, dat blijkt uit een nieuw onderzoek. [naar artikel]
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]
Piet gepeperd is het jubileumkookboek dat chef-kok Piet Huysentruyt bij zijn 60ste verjaardag uitbrengt, tegelijkertijd met zijn biografie Piet ongezouten. Hier krijg je een voorproefje uit zijn 77 meest geliefde recepten. [naar artikel]
Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]
“Van een eenvoudige kip een sterrengerecht maken, is minder moeilijk dan je denkt”, vertelt Piet Huysentruyt. Al kan er helaas ook heel veel misgaan tijdens het braadproces. Van de juiste kip, de exacte temperatuur en hét trucje voor meer sappigheid: zo maak je een gebraden kip om duimen en vingers bij af te likken. [naar artikel]
Knap van buiten en heerlijk van binnen, de titel voor het mooiste Vlaamse gerecht gaat ongetwijfeld naar vogelnestjes. Alleen jammer dat de eitjes zo moeilijk in het gehakt te wikkelen zijn, de vogelnestjes vaak openbarsten of het gehakt maar niet gaar wil worden. Gelukkig is er Piet Huysentruyt om al die problemen op te lossen. “Met dit handige trucje verstop je het ei moeiteloos in het gehakt,” belooft hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.