De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. [naar artikel]
Barbecuesauzen bestaan voor een kwart tot een derde uit suiker. Gemiddeld zitten er zeven suikerklontjes in 100 ml saus, blijkt uit eigen [naar artikel]
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Dit KFC-geïnspireerd recept is sowieso een winner.” [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat een mens deze zomer ook doet, eten moeten we sowieso. En om je te helpen bij al die rijkelijk gevulde menukaarten en buffetten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA wekelijks voor een dilemma: wat is nu het gezondst? Vandaag: barbecuesaus versus andalouse. [naar artikel]
Dit is geen cocktailsaus die je vlug bij elkaar flanst net voor de gasten arriveren. Aan deze saus is wel wat werk. Maar geen nood: eenmaal klaar kan je ze in een goed afgesloten pot nog minstens een maand bewaren in de koelkast – en dus kan je ze ook dagen op voorhand maken. Vergeet overigens de naam: je kan deze saus ook perfect gebruiken bij vlees en groente die niet op de barbecue gelegen hebben. [naar artikel]
Worstenfabrikant Unox komt met een vegetarische variant van zijn bekende rookworst. Het heeft het bedrijf naar eigen zeggen jaren van onderzoek en... [naar artikel]
De Nederlandse supermarktketen Hema is opnieuw in Nederlandse handen. De keten, bekend van rookworst én Jip & Janneke, is gered. De nieuwe Hema-eigenaar wil inzetten op de Nederlandse, maar ook Belgische filialen. Die krijgen een nieuwe jasje aangemeten. Maar over de tewerkstelling voorlopig geen woord. [naar artikel]
Hema zet de komende jaren vol in op duurzaamheid en wil onder meer vegan varianten maken van al zijn bekende producten, zoals de iconische rookworst van het bedrijf. [naar artikel]
Hema is goed bezig op gebied van duurzaamheid. Zo plant de winkelketen om tegen volgend jaar geen wegwerpplastic meer te gebruiken en wordt er alleen nog duurzaam katoen gebruikt tijdens de productie. En Hema zet nu weer een nieuwe stap in de goede richting: vegan rookworst. Veel vegetariërs en veganisten zijn dat niet omdat ze […] Het bericht Hema brengt vegan rookworst op de markt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het duurde even, maar dan heb je ook wel wat. De iconische rookworst van HEMA, die in voorgaande jaren zelfs al in opblaasbare vorm verscheen, is vanaf vandaag te koop in een vegetarisch jasje en ecologisch verantwoord zakje. De vega rookworst kreeg, erg passend, de naam OokWorst mee. Het stamppottenseizoen is weer aangebroken en daar […] Het bericht HEMA introduceert OokWorst: hun iconische rookworst, maar dan vegetarisch verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.