Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:19 uur

Braxgata verlengt titel in Women’s Hockey League na zege na shoot-outs tegen Gent

Het Belang van Limburg

21/05/2017 - 15:45

Braxgata heeft zich zondag tot landskampioen vrouwenhockey gekroond. Het haalde het na een bijzonder spannende finale pas na shoot-outs van Gent. De twee finaleduels in de play-offs waren op een 1-1 gelijkspel geëindigd, titelverdediger Braxgata was in Leuven net iets beter in de shoot-outs (3-2).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Braxgata verlengt titel Women's Hockey League na winst in shoot-outs tegen Gent (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Braxgata heeft zich vandaag tot landskampioen vrouwenhockey gekroond. Het haalde het na een bijzonder spannende finale pas na shoot-outs van
  [naar artikel]
 2. Red Lions openen met draw in en tegen Australië, winnen shoot-outs en worden zo voorlopig nummer één van de wereld (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen hebben zaterdag in hun opener van de Hockey Pro League in Sydney 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië (FIH 1). De Red Lions (FIH 2) wonnen nadien de shoot-outs met 2-4. België neemt na de zege na shoot-outs in de wereldranking voorlopig de eerste plaats van Australië over.
  [naar artikel]
 3. Duitsland voorbij Nederland naar halve finales World League hockey (07/12/2017 - Metro)
  Duitsland (FIH 5) heeft zich geplaatst voor de halve finales op de finale van de FIH World League in het Indiase Bhubaneswar. Het duel in de kwartfinales tegen Nederland (FIH 4) eindigde op 3-3, en in de shoot-outs was Duitsland met 3-4 de beste. In de halve finale wacht Australië (FIH 2), dat in zijn kwartfinale met 4-1 won van Spanje (FIH 9). In de andere halve finale strijdt Argentinië om een finaleplaats tegen India (FIH 6). Het gastland schakelde gisteren na shoot-outs (3-3, 3-2 shoot-outs) de Red Lions (FIH 3) uit. Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1. bron: Belga
  [naar artikel]
 4. Herakles wint troostfinale na shoot-outs tegen Dragons (12/05/2019 - Metro)
  Herakles heeft vandaag de troostfinale van de play-offs in de Audi Hockey League gewonnen. De club uit Lier, die in de eigen installaties speelde, haalde het in de return van Dragons met 2-1. Omdat Dragons de heenwedstrijd zaterdag met 5-4 won, volgden shoot-outs. Hierin toonde Herakles zich met 5-3 het beste. Nick Haig (5., pc) en Stephen Jennes (26.) scoorden voor Herakles. Henri Raes (58.) scoorde in het slot tegen. Door de zege mag Herakles volgend jaar in de Euro Hockey League (EHL) spelen. Later vandaag volgt de return van de finalewedstrijd tussen Léopold en Beerschot. Beide teams hielden mekaar zaterdag in bedwang (2-2). bron: Belga Het bericht Herakles wint troostfinale na shoot-outs tegen Dragons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Red Lions niet naar finale EK hockey, Nederland te sterk in shoot-outs (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nederland heeft zich na het nemen van shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. Na de reguliere speeltijd stond het in de partij tegen gastland Nederland gelijk: 2-2. In de shoot-outs toonden de Nederlanders zich het koelbloedigst (3-1). In de finale wacht hen Duitsland dat eerder op de dag voorbij Engeland geraakte (2-3).
  [naar artikel]
 6. Waterloo Ducks bereikt finale van Euro Hockey League na shoot-outs tegen Mannheim, doelman Vanasch is grote held (21/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Waterloo Ducks heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. In de halve finales versloeg het team van Xavier De Grève het Duitse Mannheim na shoot-outs. Daarin trokken de Watducks met 3-1 aan het langste eind.
  [naar artikel]
 7. Red Lions geven tegen Spanje 0-2-voorsprong uit handen en gaan na shoot-outs ten onder in gloednieuwe Hockey Pro League (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions hebben in de gloednieuwe Hockey Pro League een 0-2-voorsprong uit handen gegeven tegen Spanje (2-2). Na shoot-outs trokken de...
  [naar artikel]
 8. Red Lions geven 0-2-voorsprong uit handen en gaan tegen Spanje na shoot-outs ten onder in gloednieuwe Hockey Pro League (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions hebben in de gloednieuwe Hockey Pro League een 0-2-voorsprong uit handen gegeven tegen Spanje (2-2). Na shoot-outs trokken de...
  [naar artikel]
 9. Hockey Pro League: Belgische vrouwen houden Australië in bedwang en winnen nadien shoot-outs (26/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeyvrouwen hebben zondag ook hun tweede duel in de Hockey Pro League gelijkgespeeld. De Red Panthers (FIH 12) hielden in het Sydney Olympic Park Australië (FIH 2) opnieuw in bedwang, het werd 1-1. België won nadien de shoot-outs (1-3) en pakte zo het bonuspunt.
  [naar artikel]
 10. Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs (30/03/2019 - Metro)
  De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben vrijdagnacht op bezoek in de Verenigde Staten 1-1 gespeeld in de vierde partij in de Hockey Pro League. Na de reguliere speeltijd verloren de Red Panthers in Lancaster met 5-4 in de shoot-outs. Alix Gerniers (5.) bezorgde België een vroege voorsprong, tot Danielle Grega (50.) gelijkstelde op strafcorner. Nadien bleven goals uit, waardoor shoot-outs volgden voor het bonuspunt. Hierin trok de thuisploeg na een nagelbijter aan het langste eind. België begon het toernooi met een 2-0 nederlaag eind januari in Argentinië (FIH 4). Enkele dagen later wonnen de Belgen met 0-1 in Nieuw-Zeeland (FIH 6) en met 1-2 in Australië (FIH 3). Na het duel in de VS staan de Panthers op de vierde stek met zeven punten. Op 7 april zakt China (FIH 10) voor de volgende wedstrijd af naar Ukkel. Drie dagen nadien volgt, opnieuw in Ukkel, de thuispartij tegen de VS. bron: Belga Het bericht Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs (30/03/2019 - Metro)
  De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben vrijdagnacht op bezoek in de Verenigde Staten 1-1 gespeeld in de vierde partij in de Hockey Pro League. Na de reguliere speeltijd verloren de Red Panthers in Lancaster met 5-4 in de shoot-outs. Alix Gerniers (5.) bezorgde België een vroege voorsprong, tot Danielle Grega (50.) gelijkstelde op strafcorner. Nadien bleven goals uit, waardoor shoot-outs volgden voor het bonuspunt. Hierin trok de thuisploeg na een nagelbijter aan het langste eind. België begon het toernooi met een 2-0 nederlaag eind januari in Argentinië (FIH 4). Enkele dagen later wonnen de Belgen met 0-1 in Nieuw-Zeeland (FIH 6) en met 1-2 in Australië (FIH 3). Na het duel in de VS staan de Panthers op de vierde stek met zeven punten. Op 7 april zakt China (FIH 10) voor de volgende wedstrijd af naar Ukkel. Drie dagen nadien volgt, opnieuw in Ukkel, de thuispartij tegen de VS. bron: Belga   Het bericht Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs (30/03/2019 - Metro)
  De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben vrijdagnacht op bezoek in de Verenigde Staten 1-1 gespeeld in de vierde partij in de Hockey Pro League. Na de reguliere speeltijd verloren de Red Panthers in Lancaster met 5-4 in de shoot-outs. Alix Gerniers (5.) bezorgde België een vroege voorsprong, tot Danielle Grega (50.) gelijkstelde op strafcorner. Nadien bleven goals uit, waardoor shoot-outs volgden voor het bonuspunt. Hierin trok de thuisploeg na een nagelbijter aan het langste eind. België begon het toernooi met een 2-0 nederlaag eind januari in Argentinië (FIH 4). Enkele dagen later wonnen de Belgen met 0-1 in Nieuw-Zeeland (FIH 6) en met 1-2 in Australië (FIH 3). Na het duel in de VS staan de Panthers op de vierde stek met zeven punten. Op 7 april zakt China (FIH 10) voor de volgende wedstrijd af naar Ukkel. Drie dagen nadien volgt, opnieuw in Ukkel, de thuispartij tegen de VS. Bron: Belga   Het bericht Hockey Pro League – Red Panthers drawen tegen VS en delven onderspit in shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Hockey Pro League (v) – Red Panthers houden Australië in bedwang en winnen nadien shoot-outs (26/01/2020 - Metro)
  De Belgische hockeyvrouwen hebben zondag ook hun tweede duel in de Hockey Pro League gelijkgespeeld. De Red Panthers (FIH 12) hielden in het Sydney Olympic Park Australië (FIH 2) opnieuw in bedwang, het werd 1-1. België won nadien de shoot-outs (1-3) en pakte zo het bonuspunt. In een duel dat een uurtje gestaakt werd door de hevige regenval Down Under was het de thuisploeg die kort voor het einde van het derde kwart op voorsprong kwam via Gabi Nance (45.). Twee minuten later kwam België echter op gelijke hoogte via Tiphaine Duquesne (47.). Het bleef 1-1, in de shoot-outs trokken de Panthers het laken naar zich toe. Zaterdag hadden de Panthers in hun openingsduel nog 3-3 gelijkgespeeld tegen de Hockeyroos. In hun derde wedstrijd nemen ze het op zaterdag 1 februari in Auckland op tegen Nieuw-Zeeland (FIH 6). Later zondag spelen ook de Belgische mannen een tweede keer tegen Australië, de partij van zaterdag eindigde op 2-2. bron: Belga Het bericht Hockey Pro League (v) – Red Panthers houden Australië in bedwang en winnen nadien shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Dragons verlengt hockeytitel (13/05/2018 - Metro)
  Dragons is voor het vierde opeenvolgende jaar landskampioen in het mannenhockey. In de terugwedstrijd van de finale van de play-offs in de Audi Hockey League speelde het team uit Brasschaat zondag 4-4 gelijk tegen Waterloo Ducks. Dat volstond ruimschoots voor de titel nadat Dragons donderdag de heenwedstrijd met 5-1 had gewonnen. Beide duels werden op de terreinen van Braxgata in Boom gespeeld. Voor Dragons is het de elfde titel in de clubgeschiedenis. Eerder op de dag won Léopold het duel om de derde plaats tegen Racing en veroverde zo het derde ticket voor de Euro Hockey League. bron: Belga Het bericht Dragons verlengt hockeytitel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Red Panthers spelen in Hockey Pro League gelijk tegen China en pakken bonuspunt (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Panthers hebben in het Chinese Changzhou 3-3 gelijkgespeeld tegen China in hun achtste wedstrijd in de Hockey Pro League. In de shoot-outs...
  [naar artikel]
 16. Hockey Pro League: België verliest openingsmatch in en tegen Spanje na shoot-outs (19/01/2019 - Metro)
  De Belgische hockeymannen zijn met een nederlaag begonnen aan de Hockey Pro League, een nieuwe internationale landencompetitie. In Valencia verloor de kersverse wereldkampioen en nummer 1 van de wereld na shoot-outs tegen Spanje (FIH 9). Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Maxime Plenneveaux (37.) en Alexander Hendrickx (55.), na een penalty corner, zetten de Belgen in het Estadio Betero na de pauze op 0-2. Maar dankzij late treffers van Ignacio Rodriguez (58.) en Enrique Gonzalez (60.), allebei na een penalty corner, sleepte het thuisland in de slotfase alsnog shoot-outs uit de brand. Spanje trok daarin aan het langste eind (2-0). Victor Wegnez en Antoine Kina misten de eerste twee Belgische pogingen. Doelman Vincent Vanasch verhinderde een 3-0 voorsprong voor Spanje, maar daarop miste ook Arthur De Sloover. Na een vierde misser, op naam van Florent van Aubel, was de match gespeeld. Een zege na shoot-outs levert twee punten op, een minder dan een overwinning in de reguliere speeltijd. De verliezer krijgt een punt. In totaal nemen negen landen deel aan deze eerste editie van de Hockey Pro League. De selectie van bondscoach Shane McLeod speelt zijn volgende wedstrijd op 26 januari in Cordoba tegen olympisch kampioen Argentinië. Daarna volgt een verplaatsing naar Oceanië voor duels tegen Nieuw-Zeeland, op 1 februari in Auckland, en Australië, op 3 februari in Melbourne. Vervolgens ligt de competitie voor België stil tot april. Andere tegenstanders zijn Duitsland, Engeland, Nederland en Pakistan. Bron: Belga   Het bericht Hockey Pro League: België verliest openingsmatch in en tegen Spanje na shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Sprookje van Red Panthers op WK hockey is afgelopen na bewogen shoot-outs tegen Spanje (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in 40 jaar stootten de Red Panthers door naar de tweede ronde op het WK hockey, daar stopte echter het sprookje van de Belgische hockeyvrouwen. De wedstrijd tegen Spanje eindigde op 0-0 en dus moesten shoot-outs voor de beslissing zorgen. In die serie vrije ballen toonden de Spaanse meisjes zich nét iets efficiënter: 2-3.
  [naar artikel]
 18. Geen Europese finale voor de Red Lions: Nederland wint halve finale met 3-1 na shoot-outs (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen tegen Engeland voor een bronzen plak.
  [naar artikel]
 19. Geen Europese finale voor de Red Lions: Nederland wint halve finale na shoot-outs (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen tegen Engeland voor een bronzen plak.
  [naar artikel]
 20. Geen EK-finale voor de Red Lions: Nederland wint halve finale na shoot-outs (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen zaterdag tegen Engeland voor een bronzen plak.
  [naar artikel]
 21. Geen Europese finale voor de Red Lions: Nederland wint halve final na shoot-outs (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen zaterdag tegen Engeland voor een bronzen plak.
  [naar artikel]
 22. Red Panthers uitgeschakeld in kwartfinale van World League hockey (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Red Panthers zijn uitgeschakeld op de World League hockey. Onze landgenotes gingen in de kwartfinales na shoot-outs (4/3) onderuit tegen Zuid-Korea. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.
  [naar artikel]
 23. Finale! Red Lions overleven bloedstollende shoot-outs tegen stugge Duitsers (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions hebben zich geplaatst voor de finale van het EK hockey. Onze hockeymannen waren na shoot-outs te sterk voor een stug spelend
  [naar artikel]
 24. Bloemendaal met Arthur van Doren hockeykampioen in Nederland (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bloemendaal heeft zaterdag met hockey-international Arthur van Doren de Nederlandse clubtitel met succes verdedigd. In de tweede wedstrijd tegen Kampong zegevierde Bloemendaal op eigen veld met 3-1 na shoot-outs. Donderdag was de titelverdediger eveneens na shoot-outs te sterk geweest.
  [naar artikel]
 25. Audi Hockey League – Daring en Antwerp starten play-downs met zege (13/04/2019 - Metro)
  Daring en Antwerp hebben vrijdag op de eerste speeldag van de play-downs in de Audi Hockey League meteen de volle buit gepakt. Daring haalde het in een Brusselse derby van White Star met 2-1. Antwerp klopte dan weer Braxgata met het kleinste verschil: 1-0. Op de tweede speeldag van de play-downs, komende zondag, ontvangt Braxgata in Boom White Star. Daring trekt naar Antwerp. Bron: Belga   Het bericht Audi Hockey League – Daring en Antwerp starten play-downs met zege verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Hockey Pro League (v) – Red Panthers stunten net niet tegen Australië en spelen 3-3 gelijk (25/01/2020 - Metro)
  De Belgische hockeyvrouwen hebben zaterdag ei zo na voor een stunt gezorgd in hun openingswedstrijd in de Hockey Pro League. De Red Panthers (FIH 12) speelden in het Sydney Olympic Park 3-3 gelijk tegen ’s werelds nummer twee Australië en verloren nadien de shoot-outs (4-2). Enkele minuten voor affluiten van de reguliere speeltijd leidde België nog met 1-3. Ambrosia Malone zette de Hockeyroos in de 21ste minuut op voorsprong, maar net na rust maakte Louise Versavel gelijk (33.) en even later bracht Charlotte Englebert (45.) de Panthers zelfs op een onverhoopte 1-2. Vijf minuten voor tijd lukte Barbara Nelen (55.) zelfs nog de 1-3, de zege leek binnen. De thuisploeg milderde echter kort voor affluiten tot 2-3 via Edwina Bone (59.) en in de slotseconden maakte Kalindi Commerford alsnog gelijk (60.). In de shoot-outs haalde Australië het en pakte het zo nog het bonuspunt. Morgen/zondag staan beide teams opnieuw tegenover mekaar in Sydney. Later zaterdag beginnen ook de Belgische mannen aan hun Pro League, ook zij botsen in Sydney op Australië. Het duel tussen de nummers één (Australië) en twee (België) van de wereld is een heruitgave van de finale van de Hockey Pro League van vorig jaar. Toen haalde Australië het in Amsterdam met 2-3. bron: Belga   Het bericht Hockey Pro League (v) – Red Panthers stunten net niet tegen Australië en spelen 3-3 gelijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Red Panthers stunten net niet tegen Australië en spelen 3-3 gelijk in Hockey Pro League (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeyvrouwen hebben zaterdag ei zo na voor een stunt gezorgd in hun openingswedstrijd in de Hockey Pro League. De Red Panthers (FIH 12) speelden in het Sydney Olympic Park 3-3 gelijk tegen ‘s werelds nummer twee Australië en verloren nadien de shoot-outs (4-2). Enkele minuten voor affluiten van de reguliere speeltijd leidde België nog met 1-3.
  [naar artikel]
 28. Audi Hockey League – Orée moet rol lossen, Waterloo Ducks alleen leider (15/10/2017 - Metro)
  Waterloo Ducks staat zondag na de zesde speeldag in de Audi Hockey League alleen op kop. De Ducks wonnen met 4-3 van Beerschot en lopen uit op Orée, dat in eigen huis een pak slaag kreeg van Racing (1-6). Ook Dragons knoopte opnieuw aan met de zege. De titelverdediger klopte Herakles met 4-3. Leopold hield de punten thuis tegen Braxgata (3-2). Gent blijft na een 1-3 overwinning bij rode lantaarn Pingouin de enige ongeslagen club in de Audi Hockey League. In de middenmoot van het klassement hielden Leuven en Daring elkaar in evenwicht (2-2). Voor aanvang van de zesde speeldag deelden Waterloo en Orée de leidersplaats. De Ducks blijven met 15 punten het klassement aanvoeren, maar Orée (12 ptn) ziet Leopold (13) en Racing (12) over zich wippen. Daarna volgen Gent (12), Dragons (10), Herakles (8), Daring (7), Braxgata (6), Leuven (3) en Beerschot (2). Pingouin is puntenloos laatste. bron: Belga
  [naar artikel]
 29. Red Lions verslaan Nieuw-Zeeland in shoot-outs (01/02/2019 - Metro)
  De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben vandaag in Auckland 4-4 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland (FIH 8) in de Pro League. In de shoot-outs haalden ze het met 2-4. Bij de rust leidden de Red Lions met 1-2. De wereldkampioen kwam in de 17e minuut op achterstand. Met een strafbal maakte Hugo Inglis er 1-0 van. Twee minuten later hing Cédric Charlier de bordjes in evenwicht. Maxime Plennevaux (27.) zorgde ervoor dat de Belgen met een 1-2 voorsprong konden gaan rusten. In het derde quarter bracht Aidan Sarikaya (35.) de thuisploeg langszij. Via Arthur Van Doren (37) en opnieuw Charlier (46.) liepen de Red Lions uit tot 2-4, maar Nic Woods (51. pc) en Stephen Jenness (52.) trokken de stand opnieuw in evenwicht. De 4-4 bleef op het scorebord staan. In de daaropvolgende shoot-outs zette Florent Van Aubel de keeper op het verkeerde been: 0-1. Felix Denayer faalde evenmin voor België. Victor Wegnez en Arthur De Sloover behielden een foutloos rapport. Een succesvolle redding van Vincent Vanasch en een niet reglementaire poging (‘backstick’) van een Nieuw-Zeelander volstonden voor het extra punt verbonden aan een zege in de shoot-outs. Een zege na shoot-outs levert twee punten op, een minder dan een overwinning in de reguliere speeltijd. De verliezer krijgt een punt. Het duel met Nieuw-Zeeland was het derde voor de Belgen in de nieuwe landencompetitie. Eerder speelden ze gelijk en verloren ze de shoot-outs tegen Spanje (FIH 9) en pakten ze de scalp van olympisch kampioen Argentinië (FIH 4). In totaal nemen negen landen deel aan deze eerste editie van de Hockey Pro League. De selectie van bondscoach Shane McLeod speelt zijn volgende wedstrijd komende zondag in Melbourne tegen Australië. Vervolgens ligt de competitie voor België stil tot april. Eerder op de dag wonnen de Belgische vrouwen in de Pro League met 0-1 van hun Nieuw-Zeelandse collega’s. Bron: Belga   Het bericht Red Lions verslaan Nieuw-Zeeland in shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Red Lions verslaan Nieuw-Zeeland in shoot-outs (01/02/2019 - Metro)
  De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben vandaag in Auckland 4-4 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland (FIH 8) in de Pro League. In de shoot-outs haalden ze het met 2-4. Bij de rust leidden de Red Lions met 1-2. De wereldkampioen kwam in de 17e minuut op achterstand. Met een strafbal maakte Hugo Inglis er 1-0 van. Twee minuten later hing Cédric Charlier de bordjes in evenwicht. Maxime Plennevaux (27.) zorgde ervoor dat de Belgen met een 1-2 voorsprong konden gaan rusten. In het derde quarter bracht Aidan Sarikaya (35.) de thuisploeg langszij. Via Arthur Van Doren (37) en opnieuw Charlier (46.) liepen de Red Lions uit tot 2-4, maar Nic Woods (51. pc) en Stephen Jenness (52.) trokken de stand opnieuw in evenwicht. De 4-4 bleef op het scorebord staan. In de daaropvolgende shoot-outs zette Florent Van Aubel de keeper op het verkeerde been: 0-1. Felix Denayer faalde evenmin voor België. Victor Wegnez en Arthur De Sloover behielden een foutloos rapport. Een succesvolle redding van Vincent Vanasch en een niet reglementaire poging (‘backstick’) van een Nieuw-Zeelander volstonden voor het extra punt verbonden aan een zege in de shoot-outs. Een zege na shoot-outs levert twee punten op, een minder dan een overwinning in de reguliere speeltijd. De verliezer krijgt een punt. Het duel met Nieuw-Zeeland was het derde voor de Belgen in de nieuwe landencompetitie. Eerder speelden ze gelijk en verloren ze de shoot-outs tegen Spanje (FIH 9) en pakten ze de scalp van olympisch kampioen Argentinië (FIH 4). In totaal nemen negen landen deel aan deze eerste editie van de Hockey Pro League. De selectie van bondscoach Shane McLeod speelt zijn volgende wedstrijd komende zondag in Melbourne tegen Australië. Vervolgens ligt de competitie voor België stil tot april. Eerder op de dag wonnen de Belgische vrouwen in de Pro League met 0-1 van hun Nieuw-Zeelandse collega’s. Bron: Belga   Het bericht Red Lions verslaan Nieuw-Zeeland in shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Braxgata en Gent spelen gelijk in eerste van twee titelfinales (20/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de finale van de play-offs in het hockey bij de vrouwen is de eerste wedstrijd op een gelijkspel geëindigd. Titelverdediger Braxgata uit Boom speelde 1-1 gelijk tegen Gent. Zondag staat de terugwedstrijd op het menu.
  [naar artikel]
 32. Panthers falen in shoot-outs, Spelen van Rio gaan in rook op (29/03/2019 - De Morgen)
  Shoot-outs en Red Panthers: het zal nooit een goed huwelijk worden. Voor de tweede keer in drie dagen bleken de 'strafschoppen van het hockey' fataal. Kwalificatie voor de Spelen in Rio 2016 is zo goed als uitgesloten. 'Je kunt nu niets zeggen tegen de speelsters, woorden hebben geen zin', zei Belgisch bondscoach Pascal Kina.
  [naar artikel]
 33. Red Lions geven opnieuw voorsprong weg maar kloppen Nieuw-Zeeland na shoot-outs, ook Panthers aan de winst (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions hebben hun derde wedstrijd in de Pro League afgesloten met een 4-4-gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. Bij de aansluitende shoot-outs...
  [naar artikel]
 34. VIDEO: Daring is sterker dan Braxgata in het hockey (24/09/2017 - Sporza)
  De hockeycompetitie is weer in volle gang. Kampioen Dragons ging verrassend onderuit bij Orée op de 2e speeldag. Het vernieuwde Braxgata boekte tegen Daring zijn eerste zege.
  [naar artikel]
 35. Waterloo Ducks wint als eerste Belgisch hockeyteam in Euro Hockey League (22/04/2019 - Metro)
  Waterloo Ducks heeft als eerste Belgische team ooit de Euro Hockey League gewonnen. De Waals-Brabanders klopten vandaag in Eindhoven in de finale het Duitse Rot Weiss Keulen met ruime 3-0. Beide teams hielden mekaar stevig in de tang, en goals bleven in de eerste helft uit. Rot Weiss voerde de druk op, maar de Ducks sloegen in het derde kwart genadeloos toe via William Ghislain (42.). In het slot diepten Gauthier Boccard (58.) en Maxime Bertrand (60.) de score verder uit. Het was nog maar de tweede keer ooit dat een Belgisch team het tot in de finale van de Euro Hockey League schopte. Dragons ging de Ducks in 2013 voor, maar de ploeg uit Brasschaat verloor toen de eindstrijd van het Nederlandse Bloemendaal. Waterloo had in Eindhoven telkens shoot-outs nodig om door te stoten, en dit steeds bij een 1-1 eindstand na de reguliere speeltijd. In de achtste finales ging het Engelse Surbiton voor de bijl (4-2 na shoot-outs), waarna de Ducks in de kwartfinales in een Belgisch onderonsje Dragons over de knie legden (3-2 na shoot-outs). Zondag stelde Waterloo zijn plek in de finale veilig met winst in de halve finales (3-1 na shoot-outs) tegen het Duitse Mannheim. Waterloo volgt op de erelijst Bloemendaal op. Dit jaar plaatste er voor het eerst in de geschiedenis geen enkel Nederlands team zich voor de Final Four. Eerder vandaag verzekerde Mannheim zich van het brons. De Duitsers haalden het in de kleine finale van het Spaanse Polo de Barcelona met 3-1. bron: Belga Het bericht Waterloo Ducks wint als eerste Belgisch hockeyteam in Euro Hockey League verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Red Lions opnieuw nummer één dankzij winst tegen Australië, ook Red Panthers winnen na shoot-outs (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische hockeyvrouwen hebben ook hun tweede duel in de Hockey Pro League gelijkgespeeld. De Red Panthers (FIH 12) hielden in het Sydney...
  [naar artikel]
 37. India houdt België na shoot-outs uit halve finales World League hockey (06/12/2017 - Metro)
  De Belgische hockeymannen hebben zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de finale van de FIH World League. De Red Lions (FIH 3) verloren in de kwartfinales van gastland India (FIH 6) na shoot-outs (3-3, 3-2 shoot-out). België en India hielden elkaar voor de pauze in evenwicht. India, dat kon rekenen op de steun van een enthousiast publiek, sloeg vroeg in het derde kwart tweemaal toe. Gurjant (31.) tekende voor de 1-0 en Harmanpreet (35.) maakte er niet veel later op strafcorner 2-0 van. De Belgen waren niet aangeslagen, en Loïck Luypaert (39.) lukte, ook op strafcorner, de aansluitingstreffer. De mannen van bondscoach Shane McLeod putten hieruit vertrouwen. Luypaert (46.) maakte, opnieuw op strafcorner, de 2-2. De Lions konden niet lang vieren, want India klom na een strafcorner van Rupinder Pal (46.) weer op voorsprong. België voerde de druk op, en Amaury Keusters (53.) nette, via een Indiër, de gelijkmaker. In de slotfase maakten de Belgen het meeste aanspraak op de zege, maar de 3-3 bleef op het bord. In de shoot-outs leek India het met een 2-0 voorsprong te gaan halen, maar België knokte zich terug op gelijke hoogte. Arthur Van Doren miste uiteindelijk de zesde Belgische shoot-out, waardoor India zich dan toch plaatste voor de halve finales. De Lions moeten naar de klassementswedstrijden. Eerder verzekerde Australië (FIH 2) zich al van een plek bij de laatste vier na een 4-1 zege tegen Spanje (FIH 9). In de andere kwartfinales kijkt Argentinië (FIH 1) morgen Engeland (FIH 7) in de ogen en ontmoet Duitsland (FIH 5) Nederland (FIH 4). De Lions sloten, na zeges tegen Argentinië (3-2), Spanje (FIH 9/5-0) en Nederland (FIH 4/3-0), de groepsfase af op de eerste plaats. India eindigde in de andere poule als vierde. Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1. bron: Belga
  [naar artikel]
 38. Red Panthers verdienen meer tegen Groot-Brittannië, maar grijpen naast zege na shoot-outs (31/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na drie nederlagen op rij in de Pro League was er voor de Red Panthers in de thuismatch in Ukkel tegen Groot-Brittannië nog eens puntengewin. Tegen het vijfde land op de wereldranglijst werd het knap 1-1. De shoot-outs – goed voor een extra punt – gingen vervolgens naar Groot-Brittannië . Met zes strafcorners voor de Panthers tegenover nul voor ‘Team GB’ zat er voor onze hockeyvrouwen in Ukkel zeker meer in.
  [naar artikel]
 39. Herakles zorgt voor enorme stunt en plaatst zich bij laatste vier Euro Hockey League (01/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Herakles heeft zich zondag in Rotterdam geplaatst voor de Final Four van de Euro Hockey League. Het schakeld het Spaanse Real Club de Polo uit in de kwartfinales. De Lierenaars wonnen na shoot-outs (6-7). Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 1-1.
  [naar artikel]
 40. Goud voor België op WK hockey! Red Lions triomferen in historische finale na spectaculaire shoot-outs (16/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Red Lions (FIH-3) hebben hun droom om wereldkampioen te worden meteen waargemaakt. In het Indiase Bhubaneswar wonnen ze hun eerste (en dus historische finale) van Oranje (FIH-4) na shoot-outs. Vlak voor rust verloren de Belgen nog de mogelijkheid om de videoref in te roepen na een omstreden beslissing van de scheidsrechters maar in de tweede helft groeiden de Belgen in de match en ze kregen in het slot enkele grote kansen. Uiteindelijk moesten shoot-outs voor de beslissing zorgen en daarin werd het 3-2 nadat eerst nog beslissend punt werd afgekeurd.
  [naar artikel]
 41. Hockey Pro League: Red Lions spelen gelijk tegen Nederland maar pakken wel bonuspunt (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben woensdag de derby der Lage Landen tegen Nederland (FIH 3) in de Pro League niet kunnen winnen. In Ukkel bleven de Red Lions steken op een 4-4 gelijkspel. In de shoot-outs om een bonuspunt haalde België het wel met 3-1.
  [naar artikel]
 42. 'Kneusje' India temt Red Lions na shoot-outs (14/04/2019 - De Morgen)
  Een enthousiast India houdt de Red Lions na shoot-outs uit de halve finale van de World League. Een zware domper voor onze hockeyers.
  [naar artikel]
 43. Red Lions openen met draw tegen Australië en winnen shoot-outs (25/01/2020 - Metro)
  De Belgische hockeymannen hebben vandaag in hun opener van de Hockey Pro League in Sydney 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië (FIH 1). De Red Lions (FIH 2) wonnen nadien de shoot-outs met 2-4. België neemt na de zege na shoot-outs in de wereldranking voorlopig de eerste plaats van Australië over. Thomas Briels (18.) bezorgde de Belgen een prima start met de 0-1 vroeg in het tweede kwart. Australië voerde de druk op, maar de Belgische afweer stond pal. Op een strafcorner brak Jeremy Hayward (49.) dan toch de ban. De thuisploeg rook bloed en Tom Craig (51.) nette op een strafbal de 2-1. De Belgen kwamen nu opzetten, en kregen in het slot loon naar werken. Arthur Van Doren (59.) devieerde een minuut voor tijd de 2-2 binnen. In de shoot-outs won België, dankzij opnieuw een sterke doelman Vincent Vanasch, met 2-4. Florent van Aubel, Simon Gougnard, Victor Wegnez en Arthur Van Doren scoorden voor de Belgen. Alleen Arthur De Sloover zag zijn poging gestuit, maar dus zonder erg. Vorig jaar slaagden de Red Lions er voor de eerste keer in de Australiërs op hun terrein te kloppen (1-4), alvorens met 0-2 te verliezen in de terugwedstrijd in Antwerpen om tot slot ook in de finale in Amsterdam het onderspit te delven (2-3). Morgen treffen beide landen elkaar opnieuw in Sydney. Na de duels in Australië trekken de Red Lions naar Nieuw-Zeeland (01 en 02/02), India (08 en 09/2) en Duitsland (19 en 26/03). De thuiswedstrijden worden midden mei op het Wilrijkse plein afgewerkt. Bron: Belga   Het bericht Red Lions openen met draw tegen Australië en winnen shoot-outs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Red Lions kloppen Pakistan na shoot-outs om vijfde plaats op Champions Trophy hockey (01/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische nationale hockeyploeg (FIH 3) is zondag in Breda in de Champions Trophy op de vijfde plaats geëindigd. De Red Lions klopten Pakistan (FIH 13) na shoot-outs met 2-1. Na de reguliere speeltijd stond 2-2 op het bord.
  [naar artikel]
 45. Audi Hockey League – Watducks treft Léopold in halve finales Play-offs, Dragons tegen Racing (29/04/2018 - Metro)
  Na de 22e en laatste speeldag van de reguliere competitie van de Audi Hockey League op zondag ligt de samenstelling van de halve finales van de Play-offs vast. Waterloo Ducks, dat op de eerste stek eindigt en het hoogste ticket voor de Euro Hockey League beet heeft, ontmoet de nummer vier Léopold. In de andere halve finale ontmoet titelhouder Dragons, dat als tweede finishte, de nummer drie Racing. Waterloo rekende op de slotspeeldag eenvoudig af met Herakles (4-0). Dragons imponeerde met een 2-6 zege op bezoek bij Léopold, terwijl Racing in Daring ging winnen met 0-3. Waterloo sluit de reguliere fase af als leider met 54 punten, voor Dragons (51), Racing (45) en Léopold (40). In de andere wedstrijden versloeg Braxgata Gent met 4-3 en eindigde Beerschot tegen Orée op 3-3. Ook Leuven en Pingouin, beiden al zeker van degradatie, gaven elkaar partij. Leuven klopte het team uit Nijvel met 4-2. White Star en Antwerp, de nummers één en tweede uit de eerste divisie, nemen volgend jaar hun plaats in de Audi Hockey League in. De halve finales, net heen- en terugwedstrijd, staan 5 en 6 mei op de agenda. De twee finalewedstrijden volgen op 10 en 13 mei op het veld van Braxgata in Boom. bron: Belga Het bericht Audi Hockey League – Watducks treft Léopold in halve finales Play-offs, Dragons tegen Racing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Euro Hockey League – Herakles als enige Belgische club bij laatste vier (01/04/2018 - Metro)
  Herakles heeft zich zondag in Rotterdam geplaatst voor de Final Four van de Euro Hockey League. Het schakeld het Spaanse Real Club de Polo uit in de kwartfinales. De Lierenaars wonnen na shoot-outs (6-7). Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 1-1. Real Club de Polo kwam in de 31e minuut op voorsprong. Het was Borja Llorens (31e) die vanop een strafcorner de 1-0 maakte voor de Barcelonese ploeg. David Hens scoorde in de 40e minuut de gelijkmaker voor Herakles. Aan het einde van de reguliere speeltijd kende de wedstrijd geen winnaar, waardoor shoot-outs voor een beslissing moesten zorgen. Die werden met 6-7 gewonnen door Herakles. Het was Nicolas De Kerpel die met zijn winning goal voor de Lierse ontlading zorgde. Herakles treedt eind mei in de halve finales aan tegen het Nederlandse Kampong, dat eerder op de dag de Brusselaars van Racing in de kwartfinales uitschakelde (4-1). Ook Dragons ging zaterdag roemloos met 8-0 onderuit tegen Bloemendaal in de achtste finales. De club uit Brasschaat speelt maandag een klassementswedstrijd tegen het Ierse Three Rock Rovers. bron: Belga Het bericht Euro Hockey League – Herakles als enige Belgische club bij laatste vier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Braxgata en Gent spelen gelijk in eerste van twee titelfinales (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de finale van de play-offs in het hockey bij de vrouwen is de eerste wedstrijd op een gelijkspel geëindigd. Titelverdediger Braxgata uit Boom
  [naar artikel]
 48. Red Lions onderuit in halve finale na shoot-outs: “We hadden de wedstrijd moeten doodmaken” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De halve finale betekende het eindpunt voor de Red Lions op het EK in Amstelveen. Na winst op het WK 2018, het EK 2019 en de Pro League 2021 werd daarmee een straffe reeks gestopt. Shoot-outs bleken de spelbreker. Morgen spelen de Lions om brons tegen Engeland.
  [naar artikel]
 49. Red Lions veroveren wereldtitel hockey na thriller tegen Nederland (16/12/2018 - Knack)
  De Belgische nationale mannenhockeyploeg heeft zondag in het Indiase Bhubaneswar voor de eerste keer in de geschiedenis het WK hockey gewonnen. In de finale haalden ze het na shoot-outs met 3-2 van Nederland. Na de reguliere speeltijd stond er een scoreloos gelijkspel op het scorebord.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.