Bijna veertig jaar lang werkte Mechelaar Theo Sempels ‘als een gek’ in de bouw als projectmanager. Dat leverde hem niet meer de voldoening op die hij zocht. Dus liet hij zich via een intensief traject op Campus PIVA in Antwerpen omscholen tot chef. Op zijn 62ste is hij klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Maar eerst trekt hij nog op Erasmus naar Frankrijk, om op stage te gaan bij sterrenrestaurant Likoké. [naar artikel]
Het is misgegaan. Alweer. Gevreesd mag worden dat het nooit meer zal lukken. Een 2-0 voorsprong weggeven kan niet als je ooit zilverwerk wil winnen. Vaarwel revanche, vaarwel prijs, vaarwel alle hoop. [naar artikel]
Vandaag is het 15 augustus, ofwel O.L.V. Hemelvaart, maar in de provincie Antwerpen vieren ze dan Moederdag. En die feestdag valt niet te onderschatten. Uit een Brits onderzoek blijkt dat het geluk van een moeder, meer nog dan dat van andere familieleden, bepalend is voor het geluk van haar kinderen. De mate waarin kinderen zich gelukkig […] Het bericht Hoe gelukkiger de moeder, hoe gelukkiger de kinderen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vrouwen vallen steeds vaker voor mannen die hun carrière een beetje opzij willen schuiven om meer tijd te investeren in hun gezin. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Loes Meeussen, doctor in de psychologie aan de KU Leuven. En dat kan zowel een positief effect hebben op het geluksgevoel van hun partner als op hun eigen welzijn. [naar artikel]
Nu Piet Huysentruyt (60) dit weekend definitief afscheid neemt van de gastronomische keuken, geniet hij met volle teugen van zijn rol als opa van kleinzoon Joshua. Hij geeft de fakkel met veel vertrouwen door aan zoon Cyriel (32), die enkele jaren geleden sterrenzaak Likoké in Frankrijk overnam. Een openhartig gesprek tussen vader en zoon over het gevecht met de weegschaal, vallen en opstaan en de tirannie in de keuken. “Wie vandaag scheldt op zijn personeel, zit misschien niet meer op het juiste pad.” [naar artikel]
Hallo, mijn naam is Tom van Lysebettens. Chef, echtgenoot, vader, flauwe plezante, levensgenieter, ondernemer, socialemediafenomeen, visionair, culinair toptalent en vooral heel bescheiden. En sinds kort dus ook columnist. Columist? Columnier? Geen idee hoe je het uitspreekt, maar ik ben het dus. En dat allemaal dankzij twee onvriendelijke tumoren die zich in mijn dikke darm hebben genesteld. Die sloebers zorgden er eigenhandig voor dat ik mijn geliefde restaurant, Cochon de Luxe, na corona nog eens een extra jaar mocht sluiten. Een zaak uitbaten in combinatie met een hevige chemokuur zagen we niet zitten. Ik zou die kanker wel even uitzieken. Een paar chemo’s verteren en er weer tegenaan. Kanker zou dan niets meer zijn dan een jaarlijkse scan en een nare herinnering. [naar artikel]
Eergisteren stuurde het Italiaanse maandblad Bicisport het gerucht de wereld in dat Chris Froome een stage al na twee dagen verlaten had. De... [naar artikel]
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs! [naar artikel]
© 2016 - 2025. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.