Een traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder,... [naar artikel]
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
De Carnegie Mellon University in de Verenigde Staten heeft een pasta ontwikkeld die in droge vorm zo plat is als een vel lasagne, maar in kokend water opzwelt tot macaroni, spirelli, farfalle of een andere bekende pastavorm. [naar artikel]
Een pasta af en toe kan uiteraard geen kwaad, maar heb je al eens spaghettislierten proberen maken van groenten, ook wel 'spirelli"? Ideaal om [naar artikel]
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Een extreem dieet, dat haast uit niets anders dan rauwe groenten en fruit bestond, is een veganistische influencer fataal geworden. Zhanna Samsonova (39) had op haar Instagrampagina meer dan 16.000 volgers. [naar artikel]
Een simpele vraag zoals ‘wat eten we vandaag?’ wordt plots veel moeilijker te beantwoorden wanneer je zwanger bent. “Sommige vrouwen zijn zo bezorgd over toxoplasmose dat ze rauwe groenten 9 maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar in de zomer staan die groenten veel vaker op het menu: zijn die dan echt zo slecht voor de baby? En wat met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. [naar artikel]
Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen. [naar artikel]
Pasta en gehakballen vormen een geweldig duo. Doe daar nog eens flink wat gegrilde groenten bij en je krijgt een gerecht waar heel de tafel [naar artikel]
De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]
Zijn geheim heeft doelpuntenmachine Erling Haaland (22) ondertussen onthuld: “Voor elke thuismatch eet ik lasagne die mijn pa klaarmaakt. Hij moet iets speciaal toevoegen.” Een monster op pasta op recordjacht in de Premier en Champions League. Dit zijn z’n mijlpalen en de records die hij nog kan breken. [naar artikel]
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]
Moet je een paar kilootjes kwijt en zoek je nog een gezonde manier om af te vallen? De mythe dat slaatjes en rauwe groenten een evenwichtige maaltijd zijn, lijkt niet te kloppen. Voedingsdeskundige Heather Bauer vertelt aan de website Well + Good waarom een overdaad aan salades nefast is voor je gezondheid. “Sommige mensen kunnen perfect […] Het bericht Kan je eigenlijk te veel salade eten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
01:03 Dirk Goeminne legt de lat hoog tijdens zijn laatste jaar als CEO van de vleesverwerker Ter Beke. Hij wil lasagne in China en halal-lasagne in het Midden-Oosten verkopen. [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Pasta is een dikmaker, hoor je altijd maar. Als je witte pasta en bakken kaas gebruikt, dan klopt dat. Maar deze volkoren versie met vis en veel groenten (en véél smaak) is honderd procent guiltfree. Enjoy! [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
De Italiaanse keuken is online met voorsprong het populairst bij Europeanen. Vooral de Montenegrijnen zijn verlekkerd op pasta en pizza. [naar artikel]
Groenten spelen al van kinds af aan een grote rol in mijn leven. Zo leerde mijn West-Vlaamse bompa mij asperges steken, en zat ik met mijn broers urenlang aan zijn keukentafel boontjes te doppen. Heerlijke herinneringen. [naar artikel]
“Een natuurwonder.” Zo omschrijft Pascale Naessens groenten. Geen wonder dat ze al jaren de show stelen in haar recepten. Start je dag goed met een kleurrijke omelet, geniet van kruidige bloemkool met halloumi als lunch en ga voor gezellig met een smeuïge vegan lasagne met noten en linzen for dinner. Eenvoudige, speelse, lichte gerechten – ideaal voor de warmer wordende dagen. [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week krijg je een nieuwe, inspirerende receptvideo. Health queen Carmen van food blog The Healthy Ever After bijt de spits af met verrassende, heerlijke én gezonde gerechten zoals pindacake met banaan, bietensalade en lasagne van rauwe groenten. Met die recepten wil Carmen bewijzen dat gezond eten minstens even lekker kan zijn. Kortom: guilty pleasures zonder guilt. En we leefden nog lang voldaan, gezond en gelukkig... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.