De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Fietsers gemiddeld 4 kg slanker dan automobilisten

Het Laatste Nieuws

10/08/2016 - 16:28

Mensen die regelmatig de fiets nemen, wegen gemiddeld vier kilogram minder dan mensen die vooral de auto nemen om zich te verplaatsen. Dat blijkt


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fietsers gemiddeld vier kilo slanker dan automobilisten (10/08/2016 - Knack)
  Mensen die regelmatig de fiets nemen, wegen gemiddeld vier kilogram minder dan mensen die vooral de auto nemen om zich te verplaatsen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gevoerd werd in zeven verschillende Europese steden, waaronder Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. BIVV roept automobilisten en fietsers op tot hoffelijkheid (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Tour de France die langs komt in ons land is het ideale moment om de hoffelijkheidsregels tussen automobilisten en fietsers op te frissen. Dat
  [naar artikel]
 3. Dit gedrag van fietsers stoort automobilisten het meest (28/06/2017 - De Standaard)
  Vorig jaar is het aantal ongevallen tussen automobilisten en fietsers met 3% gestegen, in vergelijking met 2015. Soms leidde dat tot agressie tussen fietser en automobilist. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) grijpt de start van de Tour de France in Verviers aan om een hoffelijkheidscampagne op te starten onder de naam ‘Laat ons samen de weg delen!’ Het BIVV polste in een enquête ook naar de grootste irritaties bij automobilisten over het gedrag van fietsers op de weg, en omgekeerd.
  [naar artikel]
 4. Dit gedrag van fietsers stoort automobilisten het meest (en omgekeerd) (28/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar is het aantal ongevallen tussen automobilisten en fietsers met 3% gestegen, in vergelijking met 2015. Soms leidde dat tot agressie tussen fietser en automobilist. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) grijpt de start van de Tour de France in Verviers aan om een hoffelijkheidscampagne op te starten onder de naam “Laat ons samen de weg delen!”Het BIVV polste in een enquête ook naar de grootste irritaties bij automobilisten over het gedrag van fietsers op de weg, en omgekeerd.
  [naar artikel]
 5. Frustraties in het verkeer: fietsers storen zich het meest aan parkeren op het fietspad, automobilisten aan fietsers zonder verlichting (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier op de tien automobilisten storen zich aan fietsers zonder licht, terwijl fietsers zich het meeste storen aan parkeren op het fietspad. Dat blijkt uit een onderzoek van het verkeersinstituut VIAS bij 6.000 weggebruikers: “Deze ergernissen hebben niets te maken met hoffelijkheid, maar eerder met het niet respecteren van essentiële verkeersregels”, klinkt het.
  [naar artikel]
 6. Een derde van de fietsers voelt zich onveilig door het gedrag van automobilisten en andere fietsers (24/04/2023 - VRT NWS)
  Een derde van de fietsers voelt zich onveilig op de weg door het gedrag van andere weggebruikers. Het gaat dan niet alleen om het gedrag van automobilisten, maar ook dat van andere fietsers. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 7. Elektrische fietsers sporten gemiddeld even hard als gewone fietsers (20/08/2019 - De Morgen)
  Elektrische fietsers hoeven zich niet meer schuldig te voelen. Ze sporten gemiddeld even hard als gewone fietsers. Dat blijkt uit een grootschalige internationale studie waarvoor 10.000 mensen meerdere jaren lang werden gevolgd in zeven Europese steden, waaronder Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. Elke dag vliegen gemiddeld 34 fietsers op de bon (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag vliegen in ons land gemiddeld 34 fietsers op de bon. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. Concreet beboette de politie vorig jaar 12.517 fietsers die een inbreuk op de wegcode begingen. Franstalige liberalen hadden haar voor de voeten geworpen “dat er bij fietsers momenteel een gevoel van straffeloosheid heerst”.
  [naar artikel]
 9. Led-systeem waarschuwt automobilisten voor fietsers in Hasselt (09/08/2019 - Metro)
  De stad Hasselt heeft een waarschuwingssysteem geplaatst om de veiligheid van fietsers op een tweerichtingsfietspad te verhogen. Automobilisten krijgen via een led-strook een waarschuwing dat er een fietser of bromfietser nadert. Volgens de stad is het systeem een primeur in België. Het systeem bevindt zich aan het kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Sint-Corneliusstraat, waar fietsers in twee richtingen voor de auto’s passeren. De led-stroken zijn ingebouwd in de weg en in het fietspad. Fietsers worden vanop 50 meter aan elke kant gedetecteerd, waarna ter hoogte van de auto een led-strip geactiveerd wordt. De automobilist ziet de led-strip rood knipperen en weet dus dat er een tegenligger aankomt. Het waarschuwingssysteem vormt tegelijk een meetsysteem, waarmee informatie over fietsers en automobilisten wordt verzameld. Het systeem heeft voor de stad een prijskaartje van zo’n 20.000 euro. Als deze eerste test een positieve evaluatie krijgt, wordt het systeem mogelijk uitgebreid naar andere kruispunten in Hasselt. bron: Belga Het bericht Led-systeem waarschuwt automobilisten voor fietsers in Hasselt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Drie op de vier Vlaamse fietsers kwam recent in gevaarlijke situatie door automobilist (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) is maandag een nieuwe campagne rond veilig fietsen gestart: vijfduizend campagneborden, verspreid over Vlaanderen, sporen automobilisten en fietsers aan om zich veilig te verplaatsen. “Menselijk gedrag speelt een belangrijke rol bij fietsongevallen. Daar willen we fietsers en automobilisten met deze positieve hoffelijkheidscampagne bewust van maken”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het eerste campagnebord werd maandag in Aarschot onthuld.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 200 automobilisten én fietsers betrapt op gsm-gebruik achter het stuur in Leuven in september (03/10/2022 - VRT NWS)
  In de maand september heeft de politie van Leuven 216 mensen betrapt die hun gsm gebuikten terwijl ze aan het rijden waren. Het gaat zowel om automobilisten als fietsers. De politie heeft telkens een proces-verbaal opgesteld. Die worden rechtstreeks doorgestuurd naar het parket.
  [naar artikel]
 12. Fietsers inhalen is voortaan verboden in Mechelse binnenstad (26/10/2019 - De Standaard)
  In 179 Mechelse straten moeten automobilisten voortaan verplicht achter fietsers blijven. De fietszone is vanmorgen officieel ingereden door enkele tientallen fietsers, onder wie kersvers waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen.
  [naar artikel]
 13. Politie Gent betrapt 22 fietsers en 20 automobilisten met gsm aan of achter stuur (12/10/2023 - VRT NWS)
  In Gent heeft de politie bij speciale controles 22 fietsers en 20 automobilisten betrapt die bezig waren met hun gsm in het verkeer. Ze kregen allemaal een boete van 184 euro, bij twee mensen werd het rijbewijs ingetrokken. De politie inde voor bijna 8.000 euro boetes. Gsm-gebruik achter het stuur verviervoudigt het risico op een verkeersongeval.
  [naar artikel]
 14. Veilig de baan op in donkere dagen: tips voor automobilisten, fietsers en voetgangers (22/12/2022 - VRT NWS)
  Het is vroeg donker dezer dagen, en de weersomstandigheden maken de zichtbaarheid op de weg soms slecht. Dat leidt helaas tot ongevallen. Het verkeersinstituut Vias geeft tips waar alle weggebruikers, zowel automobilisten, fietsers en voetgangers, extra op kunnen letten. "Verkeersveiligheid is een samenwerking tussen iedereen", beklemtoont Stef Willems, woordvoerder van Vias.
  [naar artikel]
 15. Vijfduizend campagneborden moeten fietsveiligheid in Vlaanderen verhogen (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) is een campagne rond veilig fietsen gestart: vijfduizend campagneborden, verspreid over Vlaanderen, sporen automobilisten en fietsers aan om zich veilig te verplaatsen. "Menselijk gedrag speelt een belangrijke rol bij fietsongevallen. Daar willen we fietsers en automobilisten met deze positieve hoffelijkheidscampagne bewust van maken", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
  [naar artikel]
 16. BIVV: “Automobilisten en fietsers, wees hoffelijk” (28/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Tour de France die langs komt in ons land is het ideale moment om de hoffelijkheidsregels tussen automobilisten en fietsers op te frissen. Dat vinden het BIVV, de federale minister van Mobiliteit François Bellot (MR), de fietsersvereniging GRACQ en de stad Verviers. De sensibiliseringsactie die ze op touw zetten heet “Laat ons samen de weg delen” en wordt ondersteund door de organisatie van de Tour. Bij de start van de Tour-etappe in Verviers zullen er flyers met de slogan uitgedeeld worden aan de toeschouwers.
  [naar artikel]
 17. BIVV: “Automobilisten en fietsers, wees hoffelijk” (28/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Tour de France die langs komt in ons land is het ideale moment om de hoffelijkheidsregels tussen automobilisten en fietsers op te frissen. Dat vinden het BIVV, de federale minister van Mobiliteit François Bellot (MR), de fietsersvereniging GRACQ en de stad Verviers. De sensibiliseringsactie die ze op touw zetten heet “Laat ons samen de weg delen” en wordt ondersteund door de organisatie van de Tour. Bij de start van de Tour-etappe in Verviers zullen er flyers met de slogan uitgedeeld worden aan de toeschouwers.
  [naar artikel]
 18. Automobilisten lappen fietsstraat in Runkst aan hun laars (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Spoorwegstraat in Runkst bij Hasselt is een zogenaamde fietsstraat: automobilisten mogen er niet meer dan 30 kilometer per uur rijden, en fietsers hebben er voorrang. Toch lijken de meeste bestuurders het niet zo nauw te nemen met deze regels. Volgens de buurtbewoners rijden automobilisten er veel te snel, wat tot gevaarlijke situaties leidt.
  [naar artikel]
 19. Brusselse aanslagen zetten mensen aan de fiets te nemen (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nooit eerder telde fietsorganisatie Pro Velo zoveel fietsers in het Brussels Gewest. Vorig jaar werden tijdens de telmomenten in januari, mei, september en november, tussen 8 en 9 uur, gemiddeld 278 fietsers op weg langs 26 telpunten in de hoofdstad, en dat is het hoogste aantal sinds de start van het Fietsobservatorium in 1999. In vergelijking met 2015 gaat het om een stijging met 30 pct: toen waren er gemiddeld 214 fietsers per uur. De aanslagen in Brussel van 22 maart hebben volgens Pro Velo de cijfers beïnvloed.
  [naar artikel]
 20. Koen Kennis: “Ik vind het ongelofelijk riskant om fietsers op Turnhoutsebaan als rem te gebruiken voor automobilisten” (30/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) heeft op Twitter voor wat commotie gezorgd na een uitspraak in ‘Terzake’. Kennis zei in een reportage over de Turnhoutsebaan in Borgerhout dat hij het “ongelofelijk riskant vindt om fietsers daar als rem te gebruiken voor automobilisten.”
  [naar artikel]
 21. Fietsers staan 10 procent van hun rit stil (14/02/2017 - De Standaard)
  Gemiddeld verliezen fietsers 10 pct van hun ritje aan wachten voor een rood licht. Dat berekende de Fietsersbond op basis van 360 fietsritten. De belangenorganisatie ijvert daarom voor een lichtenregeling op maat van fietsers en het doorvoeren van de 'rechtsaf door rood'-regel, die nu al in Brussel bestaat.
  [naar artikel]
 22. Nooit eerder zoveel Brusselaars op de fiets, “onder andere dankzij aanslagen” (15/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nooit eerder telde fietsorganisatie Pro Velo zoveel fietsers in het Brussels Gewest. Vorig jaar werden tijdens de telmomenten in januari, mei, september en november, tussen 8 en 9 uur, gemiddeld 278 fietsers op weg langs 26 telpunten in de hoofdstad, en dat is het hoogste aantal sinds de start van het Fietsobservatorium in 1999. In vergelijking met 2015 gaat het om een stijging met 30 pct: toen waren er gemiddeld 214 fietsers per uur. De aanslagen in Brussel van 22 maart hebben volgens Pro Velo de cijfers beïnvloed.
  [naar artikel]
 23. Vooral jongeren en 65-plussers kennen verkeersregels voor fietsers niet (13/09/2016 - De Standaard)
  37 procent van de weggebruikers – automobilisten én fietsers – kent amper de verkeersregels rond fietsen. Mobiliteitsorganisatie VAB ziet daarin een verklaring voor de vele fietsongevallen in ons land.
  [naar artikel]
 24. Elke dag krijgen 34 fietsers een verkeersboete: wat mag er wel en niet op de fiets? (04/08/2022 - VRT NWS)
  Vorig jaar hebben in ons land elke dag gemiddeld 34 fietsers een verkeersboete gekregen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). In totaal werden vorig jaar 12.517 fietsers beboet. Welke boetes worden het meest uitgeschreven voor fietsers? En mag je bijvoorbeeld zonder handen of met een hoofdtelefoon fietsen? Een overzicht.
  [naar artikel]
 25. Centrum van Tremelo moet binnenkort veiliger worden voor fietsers (14/03/2023 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Tremelo gaat het centrum veiliger maken voor fietsers. Een dertigtal straten worden omgevormd tot fietsstraten. Automobilisten mogen daar niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur en mogen fietsers niet inhalen.
  [naar artikel]
 26. 75 bestuurders per dag rijden te snel op nieuwe trajectcontrole in Kleistraat in Hoeselt  (28/07/2023 - VRT NWS)
  Tussen midden juni en midden juli hebben elke dag gemiddeld 75 automobilisten te snel gereden in de Kleistraat in Hoeselt. De gemeente heeft er in juni de maximumsnelheid verlaagd en een trajectcontrole ingevoerd. In de vier andere straten met een trajectcontrole worden gemiddeld drie automobilisten per dag betrapt.
  [naar artikel]
 27. Politie houdt controle in fietsstraten: 33 automobilisten in de fout (18/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het verkeersondersteuningsteam hield in Borgerhout een controle in twee fietsstraten, om te zien of iedereen zich aan de regels hield. Dat bleek niet het geval. In totaal werden 33 automobilisten beboet tijdens de ochtendspits omdat ze één of meerdere fietsers inhaalden.
  [naar artikel]
 28. Fietsers voelen zich volgens MR straffeloos, maar dagelijks worden er 34 beboet (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elke dag vliegen in ons land gemiddeld 34 fietsers op de bon, aldus cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v). Zij kreeg door de Franstalige liberalen voor de voeten geworpen “dat er bij fietsers momenteel een gevoel van straffeloosheid heerst”. Klopt niet, zeggen experts.
  [naar artikel]
 29. Volslank is de toekomst (12/04/2019 - De Morgen)
  'De overheid moet slanker en efficiënter.' Efficiënter ja, maar niet slanker
  [naar artikel]
 30. We kennen de verkeersregels voor fietsers niet meer (13/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  37 procent van de weggebruikers – automobilisten én fietsers – kent amper de verkeersregels rond fietsen. Mobiliteitsorganisatie VAB ziet daarin een verklaring voor de vele fietsongevallen in ons land. “Verplicht theorielessen, zoals in Duitsland en Oostenrijk”, klinkt het bij de rijscholen.
  [naar artikel]
 31. Houden fietsers genoeg rekening met voetgangers? "Smalle ruimte die we moeten delen creëert conflict", zegt Fietsersbond (21/09/2021 - VRT NWS)
  Filmjournalist Robin Broos schrijft in een column in De Standaard dat hij als voetganger vooral van fietsers schrik heeft. Hij noemt fietsers dan ook "de nieuwe automobilisten" wat tot een kleine rel leidde in zijn inbox en op sociale media. Vooral fietsers voelden zich aangesproken. "Het klopt nochtans wat hij zegt", reageert de Fietsersbond. "We moeten meer rekening houden met voetgangers en met elkaar."
  [naar artikel]
 32. 1.025 verkeersinbreuken in fietsstraten, 99 automobilisten bekeurd voor inhalen fietsers (25/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen 1 januari en 22 april stelde de politie 1.025 verkeersinbreuken vast in de rode lopers van fietsstraten in Antwerpen en Borgerhout. Bij 99 vaststellingen ging het om wagens die fietsers inhaalden, wat verboden is. Dat zei burgemeester Bart De Wever (N-VA) op een vraag van gemeenteraadslid Hicham El Mzairh (sp.a).
  [naar artikel]
 33. Morgen eerste avondspits in het donker: kans op ongevallen voor voetgangers, steppers en fietsers veel groter (05/11/2023 - VRT NWS)
  Maandag start de eerste avondspits na de herfstvakantie grotendeels in het donker. Dat heeft natuurlijk te maken met het winteruur. Cijfers bewijzen dat er dan vaker ongevallen gebeuren waarvan vooral voetgangers en fietsers het slachtoffer zijn. De Fietsersbond, mobiliteitsorganisatie Touring en Brussel Mobiliteit geven concrete tips voor fietsers én automobilisten om aanrijdingen te vermijden.
  [naar artikel]
 34. Brussels Gewest telde vorig jaar ruim 28.000 fietsers (20/01/2018 - VRT NWS)
  In het Brusselse Gewest reden in 2017 gemiddeld 28.000 fietsers rond. Dat blijkt uit de vier fietstellingen die afgelopen jaar werden georganiseerd. Dat cijfer evenaart het recordcijfer dat in 2016 werd gehaald, toen er een derde meer fietsers werden geteld dan het jaar voordien, in 2015. 
  [naar artikel]
 35. Fietsers staan 10 procent van hun rit stil voor het rode licht (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Gemiddeld verliezen fietsers 10 procent van hun ritje aan wachten voor een rood licht. Dat berekende de Fietsersbond op basis van 360 fietsritten. De belangenorganisatie ijvert daarom voor een lichtenregeling op maat van fietsers en het doorvoeren van de “rechtsaf door rood”-regel, die nu al in Brussel bestaat.
  [naar artikel]
 36. Fietsers staan 10 procent van hun rit stil voor het rode licht (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld verliezen fietsers 10 procent van hun ritje aan wachten voor een rood licht. Dat berekende de Fietsersbond op basis van 360 fietsritten. De belangenorganisatie ijvert daarom voor een lichtenregeling op maat van fietsers en het doorvoeren van de “rechtsaf door rood”-regel, die nu al in Brussel bestaat.
  [naar artikel]
 37. 'Elke dag tot 1.500 incidenten tussen automobilisten en afvalophalers' (15/11/2016 - Knack)
  Elke afvalophaler wordt gemiddeld één keer per dag geconfronteerd met onaangepast gedrag van andere weggebruikers. Koepelorganisatie Interafval roept automobilisten op om meer aandacht te hebben voor het werk van afvalophalers met een speciale week.
  [naar artikel]
 38. Autobestuurders die geen voorrang verlenen grootste oorzaak van Vlaamse fietsdoden (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen kwamen vorig jaar zeventig fietsers om in het verkeer. Ook zorgwekkend: het aandeel fietsers op een e-bike is met bijna de helft hoger dan ooit. De voornaamste oorzaak ligt bij automobilisten die geen voorrang verlenen.
  [naar artikel]
 39. Mechelen wil dé fietsstad worden met fietszone in hele binnenstad, Antwerpen en Turnhout doen het anders (20/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf november krijgt Mechelen er in één klap 30 kilometer aan nieuwe fietsstraten bij. In alle 179 straten in de binnenstad is het vanaf dan verboden voor automobilisten om fietsers in te halen. De fietsers die we vrijdag aanspraken over de plannen zijn alvast unaniem lovend.
  [naar artikel]
 40. Je slanker voelen in een halfuur tijd, het kan (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een work-out van een dertigtal minuten zorgt er niet alleen voor dat je je beter voelt, het zorgt er ook voor dat je jezelf achteraf slanker en sterker zult vinden.
  [naar artikel]
 41. Je slanker voelen in een halfuur tijd, het kan (17/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een work-out van een dertigtal minuten zorgt er niet alleen voor dat je je beter voelt, het zorgt er ook voor dat je jezelf achteraf slanker en sterker zult vinden.
  [naar artikel]
 42. Automobilisten vier kilo zwaarder dan fietsers (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie voor verplaatsingen vaak de auto neemt, weegt gemiddeld vier kilo meer dan wie die verplaatsingen met de fiets doet. Dat blijkt uit het PASTA-project, dat bestudeert hoe verschillende vormen van transport een effect hebben op de fysieke activiteit en de gezondheid. “Actiever zijn komt niet alleen je gezondheid ten goede, het spaart ook geld uit en verbetert de levenskwaliteit”, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Stijladvies: met deze rokken toon je nog slanker (24/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een maatje minder zonder fitnessabonnement? Dat moet je ons geen twee keer vragen! Onder het mom ‘fake it till you make it’ gingen we op zoek naar rokken waarin je meteen slanker lijkt.
  [naar artikel]
 44. Vanaf 5 augustus nog maar 20 km/u toegelaten in Hasseltse binnenstad, ook voor fietsers (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse binnenstad - binnen de Kleine Ring - transformeert vanaf 5 augustus in een woonerf. Automobilisten en ook fietsers mogen er maximaal nog tegen 20 km/u rijden. “Dit moet de binnenstad aantrekkelijker, verkeersveiliger en comfortabeler maken.”
  [naar artikel]
 45. Primeur in België: LED-systeem waarschuwt chauffeurs voor fietsers in Hasselt (09/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Hasselt heeft vrijdag een waarschuwingssysteem geplaatst om de veiligheid van fietsers op een tweerichtingsfietspad te verhogen. Automobilisten krijgen via een LED-strook een waarschuwing dat er een fietser of bromfietser nadert. Volgens de stad is het systeem een primeur in België.
  [naar artikel]
 46. Fietsers tevreden over vernieuwd kruispunt: “Eindelijk is dit gitzwart punt aangepakt” (10/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het vernieuwde kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg is sinds begin deze week opnieuw open voor verkeer. Dat is niet alleen voor de automobilisten een opluchting, ook voor de fietsers is het een forse verbetering. “Het kruispunt was levensgevaarlijk, maar dat is nu verleden tijd”, klinkt het tevreden.
  [naar artikel]
 47. 28.000 fietsers geteld in Brusselse straten: "Voor veel mensen volwaardig alternatief" (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brusselse Gewest reden in 2017 gemiddeld 28.000 fietsers rond. Dat blijkt uit de vier fietstellingen die afgelopen jaar werden...
  [naar artikel]
 48. DISCUSSIE. Moeten ‘snellere fietsers’ meer rekening houden met andere fietsers? (18/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe sensibiliseringscampagne gaat snelle fietsers waarschuwen voor tragere fietsers.“Snelle fietsers zullen daardoor meer rekening houden met gewone fietsers” die op datzelfde fietspad rijden, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 49. Steeds meer fietsers op fietssnelwegen Halle-Brussel en Leuven-Brussel (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal geregistreerde fietsers per dag op de fietssnelweg Halle-Brussel verdubbelde in de periode 2014-2018 van 496 tot 961. Op de...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy