In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten. [naar artikel]
Veel mensen eten niet graag spruitjes en geloven niet in hypnose. Toch zijn het net die twee dingen die hypnosetherapeut Els Vanmol combineert. De Glabbeekse wil mensen spruiten leren eten door middel van hypnose. "We moeten trots zijn op onze Brusselse spruitjes!". [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
"We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal. [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
Wat is nu eigenlijk "gezond eten"? De ideeën en hypes zijn amper bij te houden en met name veel ouders zien het bos door de bomen niet meer. [naar artikel]
Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar." [naar artikel]
De acteur en operazanger heeft in "Over eten" uitgelegd hoe hij op gewicht blijft. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkesidis deden ook uit de doeken dat kraantjeswater even gezond is als flessenwater. [naar artikel]
Zijn de stralen van een microgolfoven ongezond of niet? Dat wilde het VRT-programma 'Over Eten' weten. [naar artikel]
Herbekijk hier "Over eten" van woensdag 5 december. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Wil je je kinderen spruitjes leren eten? Dan heeft teler Jurgen Santermans (46) uit Gingelom misschien wel de oplossing: paarse spruitjes. Ze zien er een beetje uit als kleine rode kooltjes en ze smaken minder bitter dan een groene spruit. Deze paarse spruiten uit Gingelom zijn een primeur voor Limburg. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
Gezondere eetgewoontes bij kinderen en adolescenten bereik je niet allen met kennis, vooral het gedrag moet veranderen. Het onderzoeksproject [naar artikel]
Dieren weten perfect wat ze moeten eten om gezond te zijn. Ze weten ook precies wanner ze moeten stoppen met eten. Hoe is het bij de mens zo mis kunnen gaan? [naar artikel]
Overal lezen we tips over hoe we gezond moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Toch heeft die voeding ook een impact op ons brein. “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? Laureys licht toe hoe dat precies werkt, wat de vier geboden voor een gezond brein zijn én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]
En Thuis-actrice Marleen Merckx, volgt zij een strak vegetarisch dieet of zondigt zij wel eens? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]
In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks. [naar artikel]
Hoewel de microgolfoven extreem handig is om snel even wat eten op te warmen, kan het apparaat ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat bewijst een onderzoek naar de gevolgen van een hardgekookt ei dat wordt opgewarmd in de magnetron. [naar artikel]
Vergeet het gevecht op leven en dood om de microgolfoven op kantoor. Of de kartonnen boterhammen uit het tankstation als je de baan op bent: het Nederlandse Steambox maakt lunchdozen met een batterij, om jouw eten op te warmen. Of het nu overschotjes zijn van gisteren of een maaltijd uit de supermarkt. Maar werkt het ook goed? [naar artikel]
Om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas, lanceert minister van Energie Tinne Van der Straeten een website met tips, www.ikhebimpact.be, die je helpen met besparen. Vooral de aanbeveling je eten in de microgolf op te warmen valt op. Bespaar je er echt mee? En als dat zo is, kunnen we dan ook eten klaarmaken in de microgolfoven? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.